Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok !
Van egy kis gondom:
Gép: Sector lap, Intel TX chipset
K62/333 / 4.5x75 /
S3 VirgeDX
GUSMax
2x64M SD 100 MHz
DOS6.22A GUSMax az erőforrásokból a báziscímet és egy 5- ös IRQ- t hajlandó látni valamint még a codecchip 32C test lett ok.A DMA test mind failed./ BIOS- ban minden érintett cuccot Legacy ISA- ra vettem / Emiatt a vawe nem szól, a hullámtábla is csak a gyári mididemo- val szólal meg.A játékok egyáltalán nem látják a kártyát.Helyére egy Awe32- őt rakva, BIOS erőforrások vissza PnP-re, CTCU- val beállítva, azonnal működik / A220 I5 D1 H5 P330 E620 T6 beállítással / A baj csak az hogy ezt a gépet direkt a GUS- nak raktam össze.
Tud valaki segíteni?
-
DBob
őstag
Pöpecül megy a 386os lap.

Viszont még kéne bele valami pöpec io vezérlő is. Úgy tudom anno mfm hddk korában a wd vezérlők voltak a keresettek. Ki mit gondol, mit próbáljak felhajtani. Van itthon egy, de nem túl szimpatikus. -
Penyus
senior tag
Uj gep kerult ma a gyujtemenybe. Egy AMSTRAD PC1640.
A macskanak is tetszett: [link] -
Penyus
senior tag

-
DBob
őstag
Nah hogy jártam az sb32őmmel a pnpless 486osban?
Belepakoltam, de az előtte fent lévő vibra driverekkel nem szólt, pedig sok creative driver kompatibilis egymással. Legyalultam a régi drivert és átmásoltam egy 9 lemezes awe32 drivert a gépre, és gondoltam azzal jó lesz. Hát nem lett jó, mert installkor elhasalt: nem látta semelyik címen a kártyát. Kártya pnp mivolta miatt egyetlen egy jumper sincs rajta.
Végül a megoldást az jelentette, hogy egy driveren kívüli ctcm-el detektáltattam, majd miután az inicializálta már lehetett egy warning mellett installálni (továbbra sem látta, de már elhitte hogy van). Utána már ctcm nélkül is szólt rendesen. -
zoltanz
nagyúr
Doom 3 játék egy 3DFX Voodoo 2 -ön.

-
DBob
őstag
Haha...ezt a 386os lapot viszem srácok, stipistopi. Holnap megyek is érte. Bacsis: valamikor ha tényleg megtalálod azt a házat amit említettél hogy olyan mint az én első házam volt...szólj. majd vmikor elmegyek érte

-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ez egy egymagos CPU-nak látszik a programok felé. Csak az FPU utasításokat a x87-es hajtja végre. Ha nincs FPU, akkor a CPU hibát jelez mikor egy lebegőpontos utasítást talál. Az operációs rendszertől függ, hogy ilyenkor mi történik. A Win2000 például kapásból emulálja az FPU-t és fut tovább a program...
-
Penyus
senior tag
-
Erdekel valakit egy SlotA Athlon?
tip szam: K7750MTR52B
-
Penyus
senior tag
Valaki segiten maaaaar!

Van egy BCOM WinNET II ThinClient gepem, de nem hajlando csak nagyon kocsog felbontasban uzemelni. Mint valami komozit cga. Valakinek volt mar ilyen gepe? -
Abit KA7-100 alaplapban nem hajlando a ti4200 mukodni. Meg a POST kep sem jelenik meg. Van otletetek, hogy mi lehet a bibi?
Alternativa: SlotA alaplapot keresek egy delutani tezt erejeig...
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
RAMDAC az az átalakító ami a videokártya memóriájából előállítja a VGA csatlakozó jeleit. Gyorsabb RAMDAC nagyob max. felbontást és/vagy nagyobb max. képfrissítési sebességet jelent. Ezért mondtam, hogy megnőtt a képfrissítési frekvencia.
Pl. 400MHz-zel egy 1024x768 (~0,8Mpixel) pixeles kép másodpercenként 500-szor ( 400MHz/0,8MPixel) jeleníthető meg. Ez persze csak nagyon lesarkítva elméletben van így. Gyakorlatban sok-sok MHz "kárba vész" abból a 400-ból.
-
bacsis
Közösségépítő
valami nem klappol..egy Trident Cyberblade karit hajtanék 8Mb-osat az van a Compaq notimban.... 57MHz-ről felraktam 80Mhz-re de egy grammot nem gyorsult a 3Dmark99 sem pedig az NFS5

vagy én nem csinálok valamit jól? 104Mhzig felhúztam az durván 100% OC.. de ugyanúgy lefut a 3Dmark... itt már ki kéne lépnie stbstb... de mintha semmi nem történne
-
törölt tag
Ma megpróbáltam kinyerni a CPUID kódokat pár NexGen processzorból. Rengeteg mókázás után sikerült felélesztenem a rendszert a PCI és VLB alaplapokon is. Sajnos a sima NexGen procik nem ismerik a CPUID utasítást. ( Az FP-sek kódja 00000504. )
-
bacsis
Közösségépítő
-
DBob
őstag
Ha valamelyikőtök lát ilyen házat elfekvőben, szóljon plz. Emiatt nem akarok egy "szerintem nem p2-őt" venni, főleg hogy postázni is kéne. Első pc-m ilyen házban volt

-
zoltanz
nagyúr
A Grand Prix Legends 2004 (GPL a legújabb pach-ekkel) nagyon jó kis retro game, egy Radeon9550 -el is szépen megy 6xAA, 16xAF -el simán 30 FPS fölött, 1024/768 ban, mondjuk ez egy ős kiadás.

-
bacsis
Közösségépítő
szép lassan kezdem behangolni a lapost...
Csak az a baj hogy 15perc után túlmelegedett...
Nem tudom hány voltot kapott a proci, mert a leírás alapján 2 DIP kapcsolóval lehet állítgatni feszt a lapon meg 4 van... az everest meg 3V-ot ír
Mindegy... feltoltam mindet OFF állásba... a leírás is azt írja hogy ha a 2 DIP OFF-ba van, akkor az 1,9V...
El is indult a gép, és érezhetően nem fűtt annyira.. így viszont a 450es K6-III+ 522Mhz-en hibázik...
Most vissza vettem 474-re, s 1 perc múlva lefut a Super PI, kb 8perc alatt...
hát nem a legjobb...
Szal vagy szétég a melegtől, vagy lassú
Így viszont most még a ventit sem hallom bekapcsolni...
MEgpórbálom holnap a DIP kapcsolókkal úgy játszani, hogy a most beállított fesznél egy tizeddel többt kapjon... nem tudom most mennyit kaphat, de hogy eredeti állapotban nem 2-t az is tuti
jahh 7:47 alatt futott le közbe
-
bacsis
Közösségépítő
akosf!
Köszi a K6speed nevű progit, feldobtam a laposra, nagyon jól működik, 3 kattintás, és a proci 280MHz-en ketyeg... vagy 580-on is akár
sztem belövöm a max FSB-t amit bír a laptop, a 137, oszt a szorzóval már nem kell szórakáznom
-
bacsis
Közösségépítő
Elindult a telepítő, de rejtély számomra, hogy lemezről miért restartolta magát...
Szóval... a telepítőt fel kellett másolnom a hdd-re és mielőtt elindítottam volna a telepítőt egy command com-ot fel kellet rakni a c:-re hogy tudjon legalább egy parancssort felbootolni a gép hdd-ről.. nna és úgy ha elindítottam a telepítőt úgy már jó volt... de amíg cd-ről bootolta fel a dos-t a gép addig restart a setup elinndítáása után.. én még ilyent nem láttam -
Penyus
senior tag
Nekem meg van mukodo 2.1es bigfootom bee

-
bacsis
Közösségépítő
nekem is volt egy 1,2-esem, valami p1-esbe beraktam oszt eladtam

Skacok!
erre találjatok nekem megoldást!
Raknék fel a K6-os notimra Win ME-t de még a 98SE-t is megpróbáltam.. beírom dosban, hoyg setup, a jutalmam restart abban a pillanatban
(Vissza raktam a K6-2+-t hátha a proci miatt nem bírja, de ugyanúgy) -
iday
aktív tag
Nincs valakinek elfekvöben egy 70-72x cd-rom?

-
gabe_
őstag
Hi!
Egy kérdésem lenne: Olyan hosszabbító kábel kéne nekem, amivel a tápból kijövő 4pines, 12V-os kábelt tudnám megtoldani. Létezik ilyen, vagy marad a barkács? -
bacsis
Közösségépítő
Nahh urak!
Frescho barátom ma meghoszta a Compaq Armada 100s K6-2+-os procis laptopot, amiben nem sokéig volt ez a proci...
Kapott egy 450-es K6-III+t, ami kapásból 533-on indult, ahogy be volt lőve a K6-2+, 3dmark99-et futtattam, gyorsult is egy hangyányit, viszont nem stabil a gép... 2-3 3dmark után kidob.. de van hogy 2.ra sem fut le, kilép.. az NFS5-t is feldobtam rá, háááát a Trident Cyberblade VGA kari nem egy izmos darab, de hogy a gép fel lett bővítve 192MB RAM-ra így a VGA kártya is felbővült 4MB-ről 8MB-ra... szal az NFS5 csont minimumba nagyon élvezhetően fut, 640X480-ba
talán a 800X600 is belefér, ha másnem ME alatt.. úgy is az lesz rajta...
Ha hazamegyek, szétkapom, megkeresem hol lehet a feszültséget állítani, mert lehet, és már meg is van hogy hogy kell kapcsolgatni... Szal megtolom 1,9V-ról 2,1-re, talán 2,2-re oszt megtolom 4X137-re... mert érdekessége, hogy ilyen FSB-t is tud a lap

Szal úgy durván 550-en ketyegne a vas.. azért úgy már elég pöpec kis gép lesz belőle
-
DBob
őstag
válasz
Vevőjelölt
üzenetére
Ha eljössz érte helybe, kapsz egyet ingyé
-
Vevőjelölt
tag
Hali.
Nincs valakinek egy eladó Slot1-FCPGA átalakítója olcsón? Az ASUS P2B-S alaplapomban lévő 450-es Pentium III-ast szeretném lecserélni egy 900 as Celeronra. -
Oliverda
félisten
Régebbi Gigabyte lapokhoz mellékeltek kártya helyre SPDIF kivezetést. Valakinek véletlenül nem lapul egy ilyen a fiók mélyén?

Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Milyen lap van benne? Gondolom XT, esetleg 286.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)