-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rento
őstag
köszönöm mindenkinek a segítséget
, akkor megveszem a 133-ast bátran.
-
rento
őstag
Hello Mindenkinek!
Egy kérdést szeretnék feltenni nektek, k6 hozzáértőknek. Adott egy Sony PCG-9415-s noti. Nos ebbe egy Amd k6 III van, 530mhz-es. Jelenleg egy 64mb-s és egy 128mb-s 100mhz-s ram van benne. most a 64mb-set leszeretném cserélni egy 256-osra. viszont amit kinéztem 256-ost az 133mhz. a kérdésem tehát az, hogy menni fog e együtt a 128-as 100mhz és a 256-s 133-as ram?
-
neduddki
nagyúr
HI!
erdekel, persze hog erdekel, kivancsi vagyok, ha aszondom hogy a pajjafutamos a kornygazd tsz-ben kezdtem a vajiknal akkro az mindet elmondnem? de meg egyszer mondom en a tco-alacsonyan tartasara torekxem, nem vagyok esznelkuli meregzold, de hiszek Bruntdland mama-ban, szoval csak esszel, amugy hol lacc Te speci cuccokat, lassan mar a pico psu sem az;- )?
de nem ertem mit nem ertesz Te ertelemtlenul hajszolod a minnel magasabb ertekekt en meg /ertelmesen:-))) persze az en szemszogombol/ a alacsony tco-t, de ebbol most csak a fogyasztas reszere figyeltel fel
/a 25/35w-s amd proc meg kell, mert attol jobb a leleklemek;-)/
a jetway meg azert kellet, mert eloszor remenykedtem az extem alacsony fogyasztasban msot meglatom, hogy messze meg a atom vonaludv
neduddki
-
neduddki neked ez a fogyasztás, ez egy megszállottság?
Hajtod magad, meg a spécibbnél spécibb cuccokat, hogy elérj minnél kisebb fogyasztást...
most nem tök mindegy hogy az a nyamvatt gép 25 vagy 35W-ot fogyaszt?
Mert az a plusz 10W fogyasztás, még éves szinten is olyan minimális költség, hogy lehet hogy úgy még jobban kijönnél, mert nem kéne annyira spéci alkatrészeket beszerezned hozzá... -
neduddki
nagyúr
HI!
eddig ingyen van gyakorlatilag a gep /kiveve a mostani 3025hen mert ez marad ill. most a majd a pico/ mert amit vettem /na az keves:-)/ azt el is adtam, /ez lesz a sorsa a jetway-nak is:-)/, vagy ami leginkabb jelelmzo: cserelgettem a cuccokat /raerosebb idokben jo buli:-)/ amugy eppen msot filogatok hogy ujra ossze kene rakni egy xls-t mer az utobbi napokban am2 vonalon vannak erdekes eredmeneyk:-)
udv
neduddki
mod: ja: atomto /gcf2/ mertem: impressziv volt de sajat reszre meg varok/tam az ujcsipszetre, de most nioncsidom;-(
amugy a tco-ra hajtok, mert ugy van ertelme /leglabbis nekem:-)/ -
neduddki
nagyúr
HI!
aszem 30w idle volt az elso cel /az elso nyomtatoszerver az p2-400 az ~36/48w csusztataott le a torkan/, utanna 25w a vegen mar 20w-ra tettem, ez egyellore megvan, rmenykedtem hogy picopsu-val meg cf-vel a full gazt tom 20w ala vionni, /de mar a mltkori vias kor is kicsit kiabrandito volt (persze mso tnem leelm:-( )/ de most aszem akar a msotani p3 is esejjes akar erre si foleg ha az 550 cserelodik az 533-ra, sajna a msi voltmodbol ugy tunik nem lesz semmi:-(
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
na de kerlek nem olvasol fogyaztosk totyikot:- )))
udv
neduddki
mod: 14adam: ne viccel amr az a proci max tdp-je:- )))
-
14adam
addikt
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
na fut az akosf fele jetway lap: sebessegben tejjesnkorekt ellenebn fogyaztsaban egyellor enem vagyok hasraesve: fsp 350apn 1gkinston cd-rw /relativ uj/ samu 160g hdd ~32w ~48w
udv
neduddki
p.s. majd tyuningoljuk:- )))
-
-
kiscsipa
csendes tag
Bacsishoz lenne egy kérdésem
szóval van nekem egy 1000mhz-s intel procim--240mb SDD ramom és 15gb vinyóm
szóval valami ötlet hogy lehetne egy icipicit tuningolni rajta?
hogy mondjuk a cs 1.6-ot lag mentesen elvigye.Köszi a választ
-
kiscsipa
csendes tag
Köszi
a választ és akkor bocs hogy rossz helyen kérdeztem.
-
válasz
kiscsipa #8760 üzenetére
Szia!
Ez nagyon nem az a Topic, de megpróbálok segíteni, igaz már a kérdésedet sem értem teljesen...
A Mai alaplapok PCI express csatolójú VGA kártyákat fogadnak, ezek természetesen kompatibilisek a Piacon lévő összes VGA kártyával, legyen az ATI vagy Nvidia...
Az hogy milyen CPU-t akarsz rakni az alaplapba, mondjuk egy AMD Athlon 64 X2-t ami ugye AM2-es tokozású, az tökre mindegy... vehetsz bármilyen alaplapot, menni fog benne az ATI VGA kártya -
kiscsipa
csendes tag
sziasztok
a kérésem az hogy milyen csatolású alaplapokat ajánlotok ati vgákhoz mert nekem socket am2-es van de sok emberkétől halom ez nem a legjobb nektek mint független szakértőtőnek mi a véleményetek?
-
Dyingsoul
veterán
Nagyon köszi az azonosítást! Az első képre ráhibáztál, 74-esekkel kezdődnek az ic-k.
pl:
-74LS138N V8325 5A
-74S32N K331 5A
-SN7474N
-74S74N 8044
és társaiCsak gondoltam felsorolok párat...
Már azt hittem amugy, hogy rájuk van nyomtatva kb az egész világ: England, El salvador, Brazil, Malaysia, USA...Továbbá készítettem még egy képet, van rajta 2 ki(be)menet. LINK
Nem ide tartozik, de ha képeket szeretnék feltenni logout blogra, akkor milyen képfeltöltő oldalt ajánlotok? Photobucket állítólag korlátozza havi szinten a nézettségét a képeknek.
Szerk: Ha valamiről még csináljak képet más nézetben akkor szóljatok!
-
akosf! Érdekel 533-as K6-2+ proci?
van nálam elfekvőben 2, az egyiket szívesen elcserélném veled -
Penyus
senior tag
Amugy most keszulok amigat muteni. Turbokartyat bele aztan kijonni vele netre. Legalabb ircnetre. Elvileg minden adott
-
válasz
Dyingsoul #8752 üzenetére
Első képpel egyetértek Penyus barátunk kifejtésével. Elég sok digitális kapuáramkör van rajta. Csak nem 74-esekkel kezdődnek az ic-k?
Második kép szerintem inkább nyomtatóból származik. Mondom ezt az oki felirat alapján. A csatlakozók pedig akkor valamilyen szalagkábeles interface részei.
Harmadik kép alapján nem gondolnák 486osra. Ahhoz túlságosan sok itt is a sima digitális kapuáramkör (legalábbis ránézésre azok) a jobb oldalin. Gőzöm sincs mi lehet. A bal oldali meg már lehetne egy speciális 386os board. De ki van véve belőle minden ic, ami sokat segítene a beazonosításba (pl benne lenne a proci), de lábszámok mintha 386os intelekre utalnának. Ezt erősíti nálam az is, hogy az egyik sarokban lévő csatlakozók közül mintha com, lpt, és game port lenne a képen, és a lenti csatlakozók egyike akár ega-cga-herkules is lehetne.
De inkább rajtuk lévő szöveg segítene.
-
Dyingsoul
veterán
Üdv!
Úgy hallottam, hogy ez a fórum nemcsak K6-al foglalkozik, hanem egyéb retro dolgokkal is. Ezért szerintem mostanában egyre gyakrabban fogok feltűnni néhány képpel, segíteni kellene beazonosítani néhány cuccot. Szerintem ez egy egész gyors formája lenne az azonosításnak, ezért biztosan fogok még ide irogatni és googlizok is mellette.Íme három kép, amiket ha lehet minél pontosabban be kellene azonosítani.
LINKUi.: Ha rossz topikhoz fordultam, elnézést kérek!
-
-
Májsztró
addikt
válasz
Davidof92 #8749 üzenetére
Az már a K7-es széria. Egy kis segítség : [Itt mindent megtalálsz
]
-
Davidof92
senior tag
Bocs, hogy offolok, de nem ismerem az AMD processzorokat, és ez a k6-3-ba beletartozik a 2400+(2ghz) athlonom is? s462 foglalattal.
-
-
Emiatt én is tartok a márkás gépektől. Még a márkás alaplap is problémás.Asus A8V- be hangkártyát téve az alaplapi automatikusan letiltódik, nem lehet a kettőt együtt használni.Acorp 7KTA-ban 3 hangkártya működik zavartalanul, mindegyiknek jutott erőforrás, úgy hogy még más kártya is van benne.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #8742 üzenetére
Én elvoltam akkoriban is az ISA -kal, meg rádásúl OS/2 Warp volt a PC -men és az eléggé megválogata a hardvereket (márkással nem volt gond) főleg a hangkártyákat.
A Firewire IEEE 1394 is tetszett, igaz főleg Mac -en használták jobban.
Valamint a notikkal kevés gond volt kész környezetet kaptál. A kevés magas IRQ 10 fölötti hely miatt nem nagyon lehetett bővíteni... -
Sokan el se tudjak kepzelni, hogy az USB, PCI es PnP milyen csodas dolog. Kb a BX-es lapoktol lehet azt mondani, hogy veget ert az orokos HW szivasok korszaka. Na jo, nem teljesen, de szarazabb es tisztabb erzes.
-
válasz
Dr. Romano #8739 üzenetére
van egy DTK lapom, az sem evett minden soros portot, csak ez a "ritkább" fajta volt neki jó... egy szemet szereztem hozzá, vigyázok is rá, mert ha az elveszik, nem tudom a lapot használni
-
válasz
Dr. Romano #8734 üzenetére
A lapodhoz másik fajta soros port kivezetéss kell, ennyi az egész...
Van olyan fajta soros port kivezetés, ahol mondjuk balról jobra az első 4 kábel felülre megy majd a maradék 5 pedig alulra megy, viszont van olyan, aminél egy megy fel, majd egy le, megint fel, majd megint le...
na ez a fajta a ritkább... tuti neked is ilyen kéne a lapodhoz
egyszer próbáltam magamnak átforrasztani... de valami érdekes módon nem fogadta el továbbra sem... -
Dr. Romano
veterán
válasz
neduddki #8735 üzenetére
Megpróbálok szerezni egyet. Remélem az elfut 16MB rammal.
DBob
Annyira dzsuvás volt az egész, hogy egyből a vízsugárral kezeltem le egyesével az alkatrészeket és vagy 3 napot száradtak a cuccok.
A megszakításokat ha az alaplapit használom auton hagyom (ütközés nincs a Win szerint), csak az ISA buszos I/O kártya esetében kellett állítani (jumperelni a 3-ast és a 4-est), de az csak az egér és a kivezetés kipróbálása végett került bele egy alkalomra. -
válasz
Ha az esetleges irq ütközést is kizártad (pl nem rendelted hozzá biosban isa kártyához a 3-as 4-es irqt): szedd ki az elemet, nagy sugárral mosd át az alaplapot (zuhanyrózsa pl), és 2 napig legalább hagy száradni miután kiráztad belőle a vizet.
-
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
CSapja bele egy regebbi livecd es egybol kiderul hogy hol a bug:- )
udv
neduddki
p.s. vagy kde/gnom-ot akrj inditani
-
Dr. Romano
veterán
Üdvözlet mindenki!
Nem szokásom több helyre postolni, de érdekel a ti véleményetek is. Off lesz, mert nem tartozik a tuninghoz, de mivel ti rendszeresen foglalkoztok régi hardverekkel, ezért hátha itt meglelem a választ a problémámra:
Sikerült megmentenem a szemétteleptől egy veterán konfigot (AMD K5 PR100, J-Mark J-656VXC, Cirrus Logic, 200MB HDD). Szépen kitakarítottam felkerült rá egy Win95, azonban van egy kis problémám amire nem sikerült megoldást találnom:
A lapon van integráva kettő darab COM port. Rájuk kötöttem egy-egy kivezetést (a COM A-ra egy sima soros port került a COM B-re egy "nagy" soros). Pin 1 a pin 1-hez, tehát jól van rá dugva.
Biosba belépve bekapcsoltam az alaplapi COM portokat COM 1 (3F8) és COM 2 (2F8). A Windows betölt és szépen felismeri őket. Az eszközkezelőben meg is jelennek. Azonban az egér rádugása után hiába indítom újra a gépet, a Win mindig kiírja hogy nem érzékelt egeret. Az egér és a kivezetés biztos jó, mert egy külső I/O kártyáról működnek, de én az alaplapi integráltról akarom használni. Valami tipp, hogy miért nem látja a Windows az egeret az integrált serial portokon? -
-
A Dave3 nincs meg, de majd akkor beszerzem...
a 2-t még nem sikerült végig vinnem, viszont én már a 6. pályáig is eljutottam
viszont egy kis trükkel simán meg lehet nézni az utolsó pályát... a pályák file-ai level1.nem tom mi a kiterjesztése, level2. nem tom mi a kiterjesztése... és így tovább... és ha a level9-et átnevezed level1-re, akkro kapásból az utolsó pálya jön be, és lehet gyilkolni a boss-t, amibe vagy 30 skullót bele kell eregetni, nehéz megölni, és ha megölöd akkor tök jól hullanak a vércafatok -
-
Skacok!
Olyan király vagyok, hogy végig vittem a 286os laptopon CGA monitoron a Dangereus Dave-t
Holnap jön a Dave2 -
neduddki
nagyúr
HI!
nincs vkinke egy 754es kupakja? be akarom uzemelni vegre a 25w-st:- )
udv
neduddki
-
-
-
Előkerült megint a 386os.
Először is kivettem minden felesleges kártyát belőle, de nem javult a helyzet
Majd letiltottam a biosban a cache-t. Nah ekkor visszaesett igen durván a sebesség, kb mintha kinyomtam volna a turbot.
Ekkor kivettem a lapot, és kapott 256k cachet a 128k helyett. A mérés eredménye pontosan ugyanaz volt mint előtte (minden látta a megnövelt mennyiségű cachet)
Ekkor a biosban hackolgattam még kicsit, szűkebbre vettem a cache időzítését. Így már elérte a 60mhz mért értéket, illetve sok játéknál az apró lag megszűnt.
A komolyabb lagok megmaradtak persze.
Megpróbáltam még az isa busz sebességét feltolni 8mhz-ről 10mhz-re. cpu nem lett gyorsabb ugyebár, de a 3810-et teljesítő cirrus logic ment 4700-at tőle
További tippek-ötletek?
-
-
Nahh tényleg jó áron vetted, remélem valami nagyon ütős moddingot épitesz köré
Amúgy mindíg mondjuk, hogy milyen ritka de az utóbbi egy évben ez már vagy az 5. amit láttam
amúgy jahh melóztam, mostantol állandó délutános leszekpeti_s! Nagy szívás, hogy nem EGA kártya amid van, így ennek Penyus fogja meginni a levét, mert tőle fogok elkunyerbálni egyet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest