- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
flymi
addikt
Ha esetleg valaki keresne retró nem gyári hűtőt (vagy Zalmant) AMD-re annak itt van EZ!
Nem az én hirdetésem, nem ismerem a tagot de ennyiért vétek lenne veszni hagyni. Ez egy nagyon jó kis hűtő!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
nagyúr
+1.
Szerintem is, P4 eleje lehet, 2000-2002 magassága. pl. Willamette 1,7 Cerka.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
válasz hege8888 #65404 üzenetére
rajta van a matrica... ezt a logot az intel 2006 ota hasznalja, tehat annal ujabb. keress ra a dobozokra, matricakra, en ugy tippelnem, hogy olyan sb celeron lehet (2011+).
de nem is bezs, hanem feher.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nagyúr
Azt a címkét bárki rárakhatta később is... lehetne rajta AMD PHENOM II-es matrica is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
A az Intel matrica miatt én is inkább Sulinet-fénykori gépre tippeltem, csak a benne lévő megsárgult CDRW miatt gondoltam, hogy korosabb. Mi az a SB celeron?
Másik, a boltosoktól lehet ilyen "by Asus", "Powered" "Intel Inside", egyéb matricákat lejmolni?
arn Te hogy szoktál rákeresni a házakra? gugliba beírod az évet, meg hogy "PC cases"?
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Fred23
nagyúr
Van egy Dell sff gépem, benne a brand saját márkás 160W-os tápjával, ami +12V-on maximum 9A-t tud, +5V-on 11A-t. Nekem régről az rémlik halványan, hogy az AGP slot -a PCIe-vel ellentétben- képes használni a +5V-os ágat is, nem csak a +12V-osat. Ez valóban így van?! Csak azért kérdem, mert ez a 160W-os táp jelenleg egy 89W TDP-s 3GHz-ces Prescottot hajt, mellette pedig cserélgetem a VGA-kat, ma például két FX 5500-at teszteltem ebben a konfigban. Elméletileg, ha az FX-ek akár csak 20W-ot fogyasztanak a +12V-os ágról, a tápom már éppen a teljesítőképessége végső határán van túl egy hajszállal. Ha viszont az AGP slotnak jó a +5V-os ág is, nincs semmi baj.
Az, hogy még nem halt meg a táp, betudható az ügyes Dell mérnököknek is, akik 110%-os terhelésre is felkészítették, de az is lehet, nincs is túlterhelés. Esetleg pedig: az AGP slot talán éppen tudná a +5V-ot is használni, de azt is el tudom képzelni, hogy ezzel a lehetőséggel x kártya meg nem tud élni.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Fred23 #65410 üzenetére
Kerestem egyet gyorsan, azt hiszem, megnyugodhatok: "The AGP 3.0 standard (AGP 8x) can only deliver a maximum of 41.8 W (6A from 3.3V, 2A from 5V, 1A from 12V = 41.8W and an additional 1.24W could come from the 3.3V auxiliary at 0.375A)"
-
unclefucka
senior tag
válasz hege8888 #65409 üzenetére
hege8888:
SB = Sandy BridgeFred23:
Az AGP Slot használ mindenféle feszültséget 3,3V - 5V - 12V, de összességében a csatin keresztül max. 50W-ot tud adni a kártya felé. 12V-os ágból 1A-t vesz fel amúgy.
Ezen kívül a Prescott sem vesz fel 89W-ot állandóan. A 160W-os táp még akár elég is lehet, ha egy olyan videokártyát teszel bele, ami nem igényel kiegészítő tápot.
Az ilyen -brand- tápok szerintem még +20% tartalékkal rendelkeznek.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Fred23
nagyúr
válasz unclefucka #65412 üzenetére
Köszi a kiegészítő megnyugtatást! Rákeresek majd, mennyit kér a 6600 GT, aztán számolok, aztán talán beteszem egy tesztre azt is, de tényleg csak akkor, ha az jön ki, hogy biztosan nem hal meg a tápom.
-
arn
félisten
válasz hege8888 #65409 üzenetére
Rakeresni tulzas atnezek egy csomo korabeli ujsagot es ha talalok olyat, vagy ugyanabba a csaladba tartozot, akkor megvan az evjarat. De ez csak regi gepes reviewnal mukodik, akkoriban nem voltak haztesztek.
De ilyen jellegu olcsobb haznal szvsz remenytelen, olyan 2000 utan volt lehetoseg brandesitett hazat venni, a nevesincs hazakat nem teszteltek.
Nekem a matrica autentikusnak tunik, inkabb a drv nem passzol bele korban. En egy odivatu nem tul regi haznak neznem.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
thx. majd fixelem, csak tegnap forrasztottam (nem nagyzolok... ganyoltam) regen sose vacokoltak a beallitassal, ez volt a def.
itt van tobb kep: [link]
[ Szerkesztve ]
-
izee
őstag
válasz hege8888 #65404 üzenetére
2005 (2006?) késő őszén vettem ugyanilyet, de nem volt benne kék szín. Sempron 2800+ S754, Radeon X700 ment akkor bele.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #65418 üzenetére
oszinten... fogalmam nincs igazabol a dx4 + p3 eleg lenne a 90es evekre.
szerettem volna egy konfigot, amikor a penya meg nagyon majernek szamitott, a socket5 meg egy evet sem ert meg.
-
arn
félisten
a lapon meg turbo lednek van hely, gombnak mar nincs, max a sleepre tudom rakotni, de nem fogom. illetve van pl a ventinek egy harom pines csati, ami a korban abszolut nem volt jellemzo, de inkabb nem kiserletezek vele, mert egyszer mar legegettem egyszer hasonlot a felredugdosassal. async cache van meg rajta a socket7re jellemzo pb helyett, igazi atmeneti lap
csak 120at fog kiirni.
-
Lesz egy 775 hobbiprojektem:
Prociból is olyan lesz benne amit itthon nem találni, azaz szerintem kellene lennie de valamiért nincs (talán oem lehetett). Nem xeon, nem quad és kicsi szorzós, se a wiki oldalán se intel oldalán nincs fent pedig kommersz darabnak kellene lennie.
Ami biztos az a lap Giga P35 DS4, kettő 4850 1gb-os, és budget kingmax micron D9 ramok.
Cf kábelem még nincs de szerzek.[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Véletlen.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #65423 üzenetére
Milyen proci?
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Opti PAT48PG-0.30 1995-ös VLB alaplapba szerintetek mi a maximális processzor amit lehet, vagy érdemes belerakni? Most egy 486 DX2-66 megy benne stabilan. Vagy érdemes valami ritkább, nehezen beszerezhetőt keresnem (pl Overdrive??)? Valami kevésbé hétköznapi procinak jobban örülnék bele, ha már az egész gép nem hétköznapi.
-
-
arn
félisten
Van rajta vrm? Bios szinten, ha 95os... tuti tamogatja. Persze lehet overdriveokat is belepakolni, de eleg unortodox, mert anno annyiba kerultek, mint egy sima proci + lap. Nem erre a piacra talaltak ki, hanem az amerikaira, draga brand gepekhez, ami ugyanugy nem ert semmit egy-ket ev mulva.
-
Win 10 alatt catalyst control centert hogy a fenébe indítom el?
Felraktam a 4850-eshez a legutolsó win7 64 bit drivert ami tökéletesen megy de kellene bekapcsolnom a crossfire-t valahogy csak a CCC nem indul el.
Próbáltam az exe-t kompatibliítási módban, rendszergazdaként de semmi csak feladatkezelőben látom hogy megy de nincs ablaka. Ha asztal jobb gombal indítom el akkor CCC alkalmazással jelenleg nem konfigurálhat beállításokat.
Ötletek?
Az biztos hogy win10 kompatibilis vele mert ez már modern kártya és ennél régebbi is megy de a ccc-t nem sikerült elindítanom. -
Bile Demon
őstag
A sima WT-s intel DX4-100 5V-on is stabil. BIOS support se nagyon kell hozzá, csak külső 33MHz, a többit megoldja.
Az overdrive prociknak van saját VRM-je.
Létezik VRM-es socket kiemelő (jó ritka).
Talán a lapodba is be lehet ültetni a megfelelő alkatrészeket, ha ki tudod deríteni mi kell bele.Én maradnék a klasszikus DX2-66-nál abban a lapban.
Bruhe
-
envagyok
veterán
Van itt valaki, aki Goteket használ?
Vettem ezt : [link] Elvileg azt írja a tag, hogy a Flashfloppy rá van telepítve.
Vettem egy df0-df1 switchet is.
Formáztam egy usb pent fat32-re, felraktam rá az autoboot.hfe, a hxcsdfe.cfg, és egy user ff.cfg-jét bemásoltam.
Külső amiga floppyt cseréltem ki, a belsőt békén hagytam, és beraktam a df0-df1 kapcsolót.
Viszont sajnos semmit sem csinál a gotek, mikor arról próbálok bootolni.
000 van a kijelzőn. -
gban
Közösségépítő
Ha jól emlékszem, már az 5v-os prociknál megjelent a beejtős - felhajtós - modern proci foglalat, plusz ilyen benyomós foglalatos lapban nem is rémlik hogy lett volna olyan ami 3v-ot támogatott volna, szóval ha ilyet látsz, szerintem nem kérdés a kérdés, első ránézésre lehet tudni hogy csak 5v-os megy bele.
De szóljatok ha tévedek, rég volt...Postázást nem vállalok.
-
unclefucka
senior tag
válasz envagyok #65437 üzenetére
Nem értek a Gotek-hez, de az nem valami saját, spéci file-rendszert használ?
Csodálkoznék, ha az Amiga megenné a FAT32-t.Úgy tudom, hogy a Gotek feltördeli a Pendrive-ot kicsi, megadott floppy méretű részekre és utána az egyes részek között lehet váltogatni. Aztán az adott -mondjuk így- floppy-particióval meg azt csinálsz, amit akarsz.
Legalábbis az eddig látottak alapján így tudom elképzelni a működését.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
válasz envagyok #65437 üzenetére
Én használok de PC- hez, felinstalláltam a programját (modern gépre), pen config futtat, a létrejött virtual floppykra tartalom rámásol, 386- ra rádugni a Gotek- et, pen bele, aztán már megy is szépen. [link]
Amigás használathoz (ha így ott nem műkszik) sztem frescho tud útmutatást adni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
nagyúr
válasz Fred23 #65444 üzenetére
Nagy reményeket ne fűzz hozzá, a 6200 egy belépőszintű office gépbe való VGA volt.
Azaz, gyenge mint a sörecet. Pláne DX9-be gyenge.
A 6-os széria aduásza a 6600 GT volt.
(#65446) Fred23:
Hát, nem tudom. A GPU még csak hagyján, elég lesz hozzá a 64 bites DDR2-es memória busz ?[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Fred23
nagyúr
válasz jokeph #65445 üzenetére
Van 6600 GT-m is.
Viszont most ez a kis 6200-as mozgat nagyon. Ahogy nézem, a procimmal egy Ti 4200 alapon kábé itt van, 600-800 pont hátrányban lehet csak a 6200-as, vagyis kicsit húzva simán hozhat egy Ti 4200-as szintet.
Illetve más driverrel talán több pontja is lehetett volna, ezt a 77.77-est azért tettem fel, mert benéztem a 6200-as topikjába, és ott kidobta a kereső, mint jó meghajtót. De simán lehet, lehetne ennél is jobbat vadászni.[ Szerkesztve ]
-
válasz Fred23 #65444 üzenetére
Attól függ milyen procival hajtottad . Az eredmény azonban a 6200- hoz képest viszonylag erős.
(#65445) jokeph : ár-teljesítmény szempontjából tényleg a 6600GT a favorit, a 6800GT természetesen lenyomja, de nem annyival, amennyi az árkülönbség (mármint a korabeli). Hasonló mint a HiFi- ben, kis különbségekért sok pénzt kell fizetni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
válasz DarthSun #65447 üzenetére
Kétségtelen, de ahogy írod is, az a pici plusz erő sosem érte meg a jóval vaskosabb árcédulát.
Ami nekem megérte anno újonnan, az egy MSI NX 6600 GT volt, majd ezt váltotta egy Sapphire X1950 GT. Na, ez már a királykategóriába tartozott. Természetesen, AGP-s VGA-król van szó mindegyik esetben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
az csak veletlen egybeeses... socket3bol volt lif es zif foglalat is. itt is mukodne, ha raforrasztjak a vrmet. ezek a hianyosaggok igazabol csak azert vannak, mert valszeg olcso laprol van szo, ilyeneken is sporoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest