Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turulbir
tag
Csodálatos alaplap. És minimális flexeléssel bármekkora hűtő rámegy. Szóval a vad kinézve, kezdődhet a vadászidény.
Más: Az normális, hogy a tua SL6BY 1600MHz felett 65-70 fokos? (szobában kb. 20 fok, nyitott gépházban, és tisztes hűtő van rajta, előtte barcit hűtött 2,4 gigán) Menne ez 1700 fölé is, de ahhoz már némi fesz is kéne, viszont nem bírja, mert melege van.
-
válasz
Turulbir
üzenetére
Végülis igazad van, BX lap+Copper még van sok, "relatíve" könnyebb hozzájutni, bár a jó állapotú BX lapok már ritkulnak. K6-III+ - t nem egyszerű beszerezni. Nekem azért a Copper fürgesége is adja a feelinget de van K6 alapú gépem is természetesen.
(#32293) Bull Boss : szerintem a vízhűtés csöve is útban lenne.
-
Fenyő
őstag
válasz
Turulbir
üzenetére
Létezik ilyen Tyan Trinity 100AT a neve, és van is egy dobozos példányom
, amúgy tényleg tök felesleges SS7 mellé V2 SLi, elég harmatos és bugos vele, mint ahogy bármilyen Amd-és chipset amivel eddig próbálkoztam (SlotA, S462), egy kártyával viszont megy szépen, SLi-hez fogadd meg Darthsun tanácsát Intel BX való vmi P3-assal, azzal megy mint a kisangyal.
Bull Boss: Ott a cpu foglalat / hűtő útban van az agp slotnál, ill nincs elég slot amennyi kéne a kollégának az egyik pci ui osztott az egyik isával, tehát max 3pci+1isa vagy 2pci+2isa felállás lehetséges. -
Turulbir
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Csak éppen a 800-as copper teljesen kommersz cucc. Semmi feelingje nincs, ennek a gépnek pedig pont az lenne a lényege. A SCSI vezérlő például a 4X-es CD írómhoz kell (durva szerkezet, még egy kis kétcentis venti is van a hátulján). Szóval itt nem fontos, hogy nem hajtja ki. Ha ez lenne a fő szempont, akkor persze az 1200MHz-en ketyegő copper-em lenne a szerencsés nyertes.
#32291 Bull Boss
A Voodoo-k rálógnak a procifoglalatra. -
Turulbir
tag
De sajna ebbe se fér bele a V2 SLI. Nagy álmom, egy olyan AT-s SS7 lap, amiben megfér egymás mellett az ASUS v3800, egy V2 SLI, hálókártya, SCSI vezérlő, Awe64 gold, és egy bazi hűtő a K6-III+ -ra. Már azon is gondolkodtam, hogy ilyen L alakú hőcsöves chipset-hűtőt teszek a procira. Majdnem bejött... de attól meg a vinyó nem fért el.

-
Bull Boss
őstag
válasz
unclefucka
üzenetére
Nekem Gainwardból volt V2 SLi gépem, amúgy csodát ne várj én sokáig rá voltam állva de várakozáson aluli volt. Mindig driver problémák voltak igazából nem is nagyon tudtam SLI-t kipróbálni csak az UT vel
-
unclefucka
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
A felvetések jogosak!

Természetesen az IDE RAID tömböt külön kártyával vezérelném.
Az OP rendszer SCSI -ról menne: 9,1GB-os WD.
A RAID tömb méretén így konkrétan nem gondolkoztam, de a "kollégának" amúgy is 4 db 8,4 GB -os teljesen egyforma winchester áll rendelkezésére. Az meg bőven belefér a 40 GB -os stabil FAT32 partícióba.
Ez amúgy is kísérletezésre lesz, hiszen mindenféle buktató van benne.Ilyenformán viszont lehet, hogy nem ez lesz a Voodoo2 SLI gép alapja.

WinXP-re esélytelen a Voodoo2 SLI, vagy nem egészséges?Az intelmeket köszönöm.

-
harmat007
csendes tag
Szerintetek mennyire ritka egy 939-es 4800+X2 ?
-
Bull Boss
őstag
Tudom!
Anno egy K6III+ 550ACR ment benne.
Vannak itt még retro lapok [link] és még ezen felül is rengeteg cucc. Nekem retrozni megmaradt egy P2-es gép MSI MS-6168 alapon (integrált 3Dfx V3) , egy ABIT ST6E alapon üzemelő gép Voodoo 5500-as és egy Asus CUSL2-C Black Pearl (dobozos) Tua Pentium 3-S el 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
1: nem volt a leírásban a hardveres RAID kártya
2: nem hinném, hogy a win9x annyira szívesen felmenne egy RAID tömbre
3: ha esetleg valahogy mégis rá lehetne mókolni, nagyjából 40gigás partíciót lehet csinálni stabilan FAT32-vel, ami viszont tényleg alapkövetelménye a Win9x-nek, és nem hinném hogy a kollega 4db 10gigás HDD-t fűzne össze
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
unclefucka
üzenetére
csak a konfigodnál az a xar, hogy vagy a dupla CPU-ról, vagy a Voodoo2 SLI-ről kell lemondanod

mert feltételezem nem Windows NT4.0-t akarsz rá pakolni... abból kiindulva, hogy akarsz 4 IDE RAID-et... mivel a lap nem tudja hardveresn megoldani, akkor Win2k-t kellene használnod... oda viszont nem megy a Voodoo2 SLI... -
unclefucka
senior tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
Mostanában egy kicsit leálltam a retrózásról. A K6 platform amúgy sem hoz annyira lázba.
DOS-hoz sok, Windows-hoz kevés.
A következő nagyobb projekt -amihez már megvannak az összetevők- az egy
ASUS P2B-DS + 2x 550 Katmai + 2x Voodoo2 + 4x 256 PC100 + 4x IDE RAID
A többi komponensen még gondolkodom.
Meg az időt -
Bull Boss
őstag
válasz
unclefucka
üzenetére
Van még egy ilyen[link] lapom is 500-as K6-al ha érdekel valakit meg egy rakás S7 lap procival

-
válasz
unclefucka
üzenetére
Ha tudnád hogy még mire nem áldoztam az életemből, de az nagyon off lenne.......
Ennek a vinyónak is el van szállva az ára kissé Ebayen
. Kíváncsi lennék itthon ki adna 41 rugót érte. -
válasz
unclefucka
üzenetére
Maga az IDT x86 -os procik is elég ritkák.
Azok IDT WinChip C6 néven futottak anno és Pentium alternatívák voltak.Ritkák, nem nagyon látni. Csak a ritka szerencsések jutottak hozzá, mint én. 26 db van belőle
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt pont így, egyben beírtam, semmi nem történt.
Beírtam a vesszőig, enter, najd a többit, enter, akkor sem történt semmi. -
Bull Boss
őstag
válasz
unclefucka
üzenetére
Kettő is van, az egyik még komplett szerver a másik már elbontva alaplappal együtt van
-
Bull Boss
őstag
válasz
unclefucka
üzenetére
Ha valakit érdekel nekem van belőle

-
unclefucka
senior tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
Elég ritka a PC-s világban. (és nem is x86-os proci)
Lehet, hogy a célszámítógépek, vagy szerverek világában frekventáltabb.
Én személy szerint először látok ilyet.Maga az IDT x86 -os procik is elég ritkák.
Azok IDT WinChip C6 néven futottak anno és Pentium alternatívák voltak. -
Bull Boss
őstag
válasz
unclefucka
üzenetére
mennyire ritka ez?
-
unclefucka
senior tag
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Ez [link] miféle proci?

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
szerk: le maradt a kérdés

valakinek meg van a firm? mert sehol we taláom már :/
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv. olvastam valahol (wikipédia), hogy van ibm deskstar 120GXP-re frimware, esetleges problémákat akarok kiküszöbölni

Lemez Tulajdonságok
Lemez sorszám,0
Interfész,IDE/ATA
Lemez modelszám,IC35L060AVVA07-0
Lemez revízió,VA3OA52A
Lemez sorozatszám,VNC302A3CAM54A
Teljes méret,58641 MB
Energiatakarékossági üzemmód,AktívLemez Információ
Lemez család,Deskstar 120GXP
Formátum,"3.5"" "
Kapacitás,60 GB (60 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,2
Fejek száma,3
Forgási sebesség,7200 fordulat/perc
Körbefordulás ideje,"8,33 ms"
Átlagos forgási késleltetés,"4,17 ms"Csatoló felület,Ultra-ATA/100
Buffer-Vezérlő közötti maximális átvitel,100 MB/másodperc
Puffer mérete,2048 KB
Felpörgési idő,? másodperc
Átlagos fejpozícionálási idő,"8,5 ms"
Átlagos sávváltási idő,"1,1 ms"
Maximális fejpozícionálási idő,"15,0 ms"
Gyártó,Hitachi Global Storage Technologies
Gyártó weboldala,http://www.hgst.com -
gban
veterán
válasz
unclefucka
üzenetére
-
Yutani
nagyúr
Micro ATX formátumú, PCI-Express Socket 939 alaplapja hátlappal együtt nincs véletlenül valakinek eladó?
-
gban
veterán
válasz
unclefucka
üzenetére
Csökkentett módban azt mondja, aktiválni kell, indítsam újra normál módban

XP Prof az ilyen, nem is a létrehozott userként lépsz be ilyenkor hanem rendszergazdaként, nincs is más lehetőség az aktiválásig.
Mármint az egyedi licenszes Prof, nem a volume licenszes.
Telefonosnál tyúkkal beszélek, vagy géppel? -
unclefucka
senior tag
-
gban
veterán
Mit tennétek az alábbi esetben, gyorsban, ha a telefonos aktiválás nem tetszik?
Adott egy lap, jogtiszta XP Prof, reinstrall, és ugye nem hagy belépni míg nem aktiválom.
Viszont a gigabites hálót nem ismeri fel automatikusan, és nincs is kéznél PCI amit felismerne.
Ilyenkor hogy megyek ki a 22-es csapdájából?
El tudom indítani pendrájvos xp-vel, és fel tudok másolni fájlokat, így megoldható valahogy hogy lássa a hálót?
Vagy registry átírás valahogy, hogy már aktiválva van, vagy nem tudom... -
-
gban
veterán
Kerítettem egy P4 631-et, és tényleg nem eszi, besz@rás....
Az oké hogy 2 magost meg C2d-t nem eszik, de hogy csak Prescottot egyen, Cedar Mill-t ne, az már csúcs
-
gban
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Én is ilyen kerettel tettem 478-as hűtőt a 754-es mobil procira

Nem kupakos ugye, így olyan hűtő kellett, ami nem fekszik fel két oldalt, vagyis nem egyenes az alja. -
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ó, akkor összevontam a dolgokat...
Igen, nekem is van olyan 754 keretem, amin a P4 hűtők rögzítése megoldott. Nagyon érdekes egyébként, de anno valahogy nem propagálták, vagy csak az én figyelmemet kerülte el. -
Sanchez638
addikt
válasz
Yutani
üzenetére
Van a s478-as paszív hűtésem, de van egy olyan keretem ami s754 de megvannak a s478-as rögzitő fülek is.
Az calmanhoz meg jó lenne szerezni lefogatót Socket A-ra
Fenyő azzal dolgozok amim van,tehát egy 12cm ventivel le tudom hűteni az egész gépet. Meg kell valami elfoglaltság

Meg 25w tdp procit jól elbírta volna, főleg h 80w-90w hoz van tervezve
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Biosban nem lehet letekerni a venti fordulatszámát bizonyos hőmérséklethez kötve (a legtöbb AM2-es lapban van ilyen opció)? 40% alatt a gyárinak is alig van hangja (a táp vagy a vinyó hangosabb lehet), de mégis van vmi légáramlás, ami a vrm-eknek és chipsetnek is jó tesz, a full passzív megoldások nincsenek túl jó hatással az élettartamra.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Neten nem kerestél hozzá AM2 lefogatót? CNPS micsoda ez?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
A 754 keret nem megy rá AM2(+)/AM3(+) foglalatra, mert az újabbakon a négy sarkon egy-egy csavarral van megfogatva a hűtő rögzítő keret.
Persze átfúrhatod az AM2 lapot a foglalat mellett, két oldalt középen, de nem garantált az utána történő működés.

-
Sanchez638
addikt
Szép estét, am2-re rámehet valahogy a gyári 754 keret?
És nincs valakinek olyan 2-2lyukas tartó s462-höz?

-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Fotót a szajréról !
-
Ganz-[HUN]
addikt
Köszönöm nakos-nak a cuccokat, rakat hdd-t, és a ritka LS-120 floppydriveot.

-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
jó kis weboldalad van, töltögesd csak szépen fel őket!
-
Sanchez638
addikt
TNT2 Ultra Deluxe Remélem eljut akinek címeztem.
-
Sanchez638
addikt
Következő cél:

-
gban
veterán
Megint jött egy érdekes lap, egy intel gyártmányú 775-ös lap - Ati chipsettel

Kár hogy nem C2D ready.
Tud valaki hozzá Win7 vga drivert? Intelék nem tudnak
Illetve mennyire "bika" ez az alaplapi vga?
Mondjuk GF-hez viszonyítva, vagy az intel chipsetekéhez viszonyítva. -
törölt tag
csorog a nyálam: link
egyhavi közmunkabér
-
draco31
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ahhoz sajnos én már nem értek.

-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem van olyan sdr ramom(Kingston), ami dupla chip-es, a másik 2x1gb (Kingston) az csak sima, de a chipek alatt valami tükröződő cucc van(igen belátni a chipek alá)
-
draco31
veterán
GUS PNP-hez keresek XP drivert, létezik ilyen? Ki szeretném próbálni, hogy működik-e, aztán piacra kerül.

-
-
Rive
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
upla vagy tripla magas NYÁK-...
Ez nagy sebességen már nem működik

Úgy sejtem amúgy, hogy az eladó ott a nyáklapokat (is?) hibás gyári ramok legyalulásával szerzi - máshogyan nem jön ki az ár. Még, ha a chipeket ingyen szerezné is.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Nincs nagy jelentősége hogy vegyesek a chippek. Találkozhatsz majd olyannal is hogy dupla réteg chip lesz a modulon. Intel féle kompatibilis ram: [link]
Kínaiak mindent megoldanak okosba. Basszus hogy nincs felszerelésem, tuti vennék chipeket és magamnak raknám össze a modulokat. Dupla vagy tripla magas NYÁK-al csinálni egyedi modulokat, olcsóbb lenne mint megvenni az elve nagyobbat! -
Yutani
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi a linket! Megrettentem a DDR ramokon lévő vegyes chipektől, remélem, hogy az enyémen egyformák lesznek, én másik eladótól vettem.

sanchesa: Szerintem csak akkor, ha tényleg szükséged van rá és nem akarsz az aprón ehhez képest dupla árat fizetni. Igaz, amit az aprón veszel, arról tudhatod, hogy nem szedett-vedett modul többféle IC-ből összetákolva. (Lásd fent linkelt írás.)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
1600 körül már azért biztos tolja a hőt, majd kíváncsi leszek nálam mennyi lesz.

, amúgy tényleg tök felesleges SS7 mellé V2 SLi, elég harmatos és bugos vele, mint ahogy bármilyen Amd-és chipset amivel eddig próbálkoztam (SlotA, S462), egy kártyával viszont megy szépen, SLi-hez fogadd meg Darthsun tanácsát Intel BX való vmi P3-assal, azzal megy mint a kisangyal.
tudom annak már nincs meg a retro feelingje

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És rosszul emlékeztem, 20w-os procira ment volna