Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz czundermák #27000 üzenetére
1200-as Tua Celeron ami megy mezei átalakítóban : ha ezt nem is tudtam , sima átalakítók vannak a BE6- okban nálam Copperekkel, kapásból megy benne a TuaCerka vagy kell valami trükk ?
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Sanchez638
addikt
Kiderült milyen a másik p2-es gép, szerintetek melyik lapot érdemesebb?
Epox EP-LX370Y
v.
Abit AB-ZM6 -- Nem szereti a tuning 128mb sd ramom
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
-
válasz Sanchez638 #27004 üzenetére
Úgynézem egyik LX- es másik ZX- es, inkább BX- est szerezz be, Te amúgyis hozzájutsz sok laphoz.
-
czundermák
aktív tag
válasz DarthSun #27001 üzenetére
Kell trükközni, úgy viselkedik ahogy ebben leírtam.
Van egy átalakítóm amiben csak a Tua celó megy, annak szintén lábát kell törni és indul. Cserébe a P3 nem röffen vele. Asus S370-OL vagy DL a pontos típusa (elég rossz a betűtípus), ez sem Tualatin > Slot 1, de így megoldható.A 256kb cache-re gyanakodtam első körben, ami miatt elpöfög benne, de erre még nem találtam bizonyítást.
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
válasz czundermák #27006 üzenetére
Asszem ilyent nem vállalok be, maradnak a Copperek.
-
cheatergs
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #26994 üzenetére
Hát ha 3-ért tudsz szerezni K6-3-at, én benne vagyok. Igaz, lapom nincs hozzá, mert végképp elfogytak az S7-esek, SS7-et meg eddig nem is találtam, de majd megszán egyszer a sors.
Mindig minden mindegy
-
Fenyő
őstag
válasz Ganz-[HUN] #26992 üzenetére
Ali vs Via kérdés jó-párszor ki lett már tárgyalva, hacsak nem találsz 2 megás Viát, az Ali gyorsabb (bár az 1 megás Ali lehet gyorsabb nála, de nincs 2 megás Viám, hogy összehasonlítsam vele, mindenesetre a fél megás Ali picit gyorsabb az 1 megás Viánál), az Aliban is megy minden agp-és (még hírhedt első szériás Acorp 5Ali61-ben is) kari Geforce Fx-ekig bezárólag, leginkább a korai chipsetrevíziókkal kell egy kicsit babrálni, hogy működjön stabilan a dolog, de 1998-2000 környékén amikor ezek a lapok mentek, tényleg önszopatás lehetett a javából. Amúgy 10 Euró jó ár a K6-III+-ért, csak a szállításon bukik a dolog, mert az mégegyszer ennyi, kb egy éve talán 7-en összeállva a topikból rendeletünk ugyanennyi darabot, úgy már nem volt olyan vészes a posta.
sanchezsa: ZX chipset nagyságrendekkel jobb az LX-nél, gyakorlatilag ugyanaz mint a BX, csak a maximális memóriaméret 1GB-ról 512Mb-ra van korlátozva, ráadásul a ZM6 egy minimális kis barkáccsal eszi a Cumine-okat is.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz Yutani #27010 üzenetére
Igen tudom, a CB0-ás steppingű 533-600-as verziókat eszi (amik azért annyira nem gyakoriak), de kb 5 perces művelet az egész és nem kell gányolni (2 lábat kell összekötni a lap hátulján, egyet pedig leszigetelni a procin és kész is), visszaállítani az eredeti állapotot is kb ennyi idő (de a Mendocino Cerkák a moddolt lapban is ugyanúgy mennek), amúgy meg egy P3-as proci is kb majdnem ingyen van, ami azért mégsem Celeron...
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Yutani
nagyúr
Igen, a cB0 stepping az, amit megeszik a ZM6 modifikáció nélkül.
Más: én ezen a kombón gondolkodtam. Mondjuk drága, mert kb 6500 Ft, de ezért megkapod az adaptert és egy 1400 MHz-es Tua PIIIS procit. Van egy jó kis CUV4X-M lapom, amibe be tudnám pattintani. Külön az átalakítót még nem láttam árusítva.
#tarcsad
-
Ranagol_5
senior tag
Melyik a legkorábbi 3dmark, ami képes egynél több szálon dolgozni?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Yutani
nagyúr
Szerintem a 2000-es simán felment, a 99-es verzióval kellett valamit trükközni.
Itt van egy fix, ami kell a 99-hez XP alá, egy DLL fájl.
#tarcsad
-
gban
veterán
Szerintem nekem is van hasonló - anno írtam is, akkor néztem nagyot, amikor poénból betettem egy PPGA átalakítóba, és elindult.
Már akkor is szóba került hogy ez meg hogy lehet, ződ proci nem megy PPGA-ban, de nem emlékszem a konkrét megoldásra, lehet, nem is hangzott el.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
bacsis kérésére, ehhez is jó szórakozást
Postázást nem vállalok.
-
-
czundermák
aktív tag
válasz Yutani #27020 üzenetére
Erről a prociról jut eszembe, létezhet az, hogy a BP6 valami korai biossal elkezeli párban?
Volt valami régebben, hogy mentek az első Coppermine Celeronok benne mókolás nélkül, ha jól emlékszem.
Van egy 1.0 verzió ebből a lapból, ha járok a garázsban a napokban felhozom a Celeronokat legfeljebb megnézem lehetséges-e.Az 1.1 biztos nem kezeli őket, mert azt már anno próbálgattam, igaz akkor még nem volt kettő a processzorból.
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
gban
veterán
3DMark99, 2000: mindkét esetben a setup akarta törölni az ideiglenes fájlokat, ott akadt el, azt meg az elején próbálja már, és itt akad el.
Gyanűm szerint nem tudja kezelni az ékezetes júzerneveket a könyvtárszerkezetben az önkicsomagoló setup.
Mikor ebből időben kiléptem, simán folytatta.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Balathruin
veterán
Durván off, de segítség kellene!
A telefonomon (SGS Advance) elhajlott a középső csatlakozó az aksihoz (30cm esés, hátlap leesik, akku kirepül) és nem tudom mit kezdjek vele, bekapcsolni nem merem. gagyi kép -
Exian
addikt
válasz Balathruin #27034 üzenetére
Nem tudod óvatosan visszahajlítani kis csipesz segítségével? Én amúgy (ha már nem garanciás) szétszedném és úgy műteném meg, ahogy az ezelőtti telefonommal már sokszor megtettem (ilyen-olyan hibáit).
-
Exian
addikt
válasz Balathruin #27036 üzenetére
Aha, mondjuk ez a baki lehet, hogy ugrasztotta a garanciát Én visszavinném a boltba, ahol vetted, elmondanám, hogy ez van, ez történt, mit tudnak kezdeni vele. Ha azt mondják, hogy semmit és ugrott a sérülés miatt a garancia is, na akkor nekiugorhatsz, vagy ha Neked nincs ehhez affinitásod, akkor keresel valakit, akinek van szerszáma és tapasztalata is hozzá.
-
Fenyő
őstag
Most, hogy mondod tényleg ment kompatibilitási módban, persze úgy messze lassabb volt, mint letiltott HT-vel, úgyhogy valószínűleg úgy lehet ahogy sejted, hogy 9x módban 1 magot használ csak.
Ganz: M2 az gyakorlatilag a 6x86MX átnevezése.[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
FC-PGA2-re ráerőltettem egy Socket A-s hűtőt (vagy nem tudom, hogy mondjam, lényeg, hogy szorul), most meg nem bírom leszedni. Van valami módszer, amivel megkímélem a műanyag fogakat?
Mindig minden mindegy
-
gban
veterán
válasz cheatergs #27041 üzenetére
Ugyanúgy kell leszedni mint minden másról (de a foglalat is ugyanaz, tehát rávaló a hűtő erre is, arra is):
Egyik kezeddel megnyomod lefeé a rögzítőfület, amikor látod oldalról hogy már jó pozícióban van, oldalról egy lapos csavarhúzóval a fület kihajtod.
A Glacialtech volt? Az korrektül feszítPostázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz Sanchez638 #27043 üzenetére
Pont ez a lényege, nem dől ha jól van rajta.
Ha dől, nincs jól rajta valamiért (irány, lefogató nem frankó, béna tervezés), és nem is fog jól hűteni.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
cheatergs
senior tag
Az. Szóval semmi trükk nincs.
FC-PGA-ra pont illett, a hősapkásra viszont nem akart rámenni, most meg lejönni (vásik a foglalat az elfeszítéskor). A CM-et meg a simákra nem lehetett rápattintani, mivel nem feszült. Gondolhattam volna, hogy azt kell használnom ehhez...Végül a foglalat egyik fele majdnem odalett.
[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
bacsis
Közösségépítő
na skaccok!
Dee szerintem első sorban inkább Rive-ot és Fenyőt szólítanám meg, mert ide ti kelletek
elkezdtem beüzemelni a Bull Micral XT klón szerűséget...
360K-s floppy-ról a DOS bebootol.. a debug.exe-t indítva ezeket kaptam:tehát gondolom egyik parancsal sem érem el a vezérlő BIOS-át... eszembe jutott hogy van a gépnek beépített DIAG-ja.. ott van olyan hogy HDD, ha rámegyek a tesztre akkor azt írja hogy test impossible...
Na mondom kiszedem a HDD-t megnézem hogy 1: miféle 2: minden okés-e vele stbstb...
Na és akkor sokkot kaptam:Tehát van a standard MFM HDD, amire fel van bütykölve egy "bónusz" nyák és azok standard MFM szalag kábellel össze vannak kötve...
A poén az hogy a vezérlő kártya és a HDD, illetev a HDD-nek ez a "bónusz" panelja, egy 50pinás kábellel van összeköcöllézve:Mi a tosz ez, SCSI-MFM átalakító?
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #27048 üzenetére
Nem minden esetben van C800-nál a vezérlő biosa, csak leggyakrabban, lehet C000, C400, C800, D000-nál is és így tovább stb, nézd meg checkittel pl, hogy melyik szegmensbe tölti magát a bios, alternatív megoldás lehet még a speedstor is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- PlayStation 5
- Az idei év valószínűleg leggyengébb készülékét mutatta be az Alcatel
- Filmvilág
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6mag 12szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest