- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
#4187-ban írtam is, hogy Kingston...
Akkor lehet kifogtál ilyen "tuningolhatatlan" szériát... Dél körül untam meg, hogy tekeri a cpu-t a Prime95. Úgy 16-17 órát hagytam futni és nem volt gond. Most is megy a szerkezet.
Ha vírusírtó, akkor AVG Free. Vagy Avast Free... A családban mindkettő van és eddig nem volt komolyabb nyűg. Az egységsugarú felhasználónak meg úgyis mindegy, mert hiába ugrik fel a vírusírtó, ha rányomja hogy Engedélyez.... Cégnél is AVG van, és az egyik kolléga így vírusozta össze a bennti PC-jét. Morogtam is magamban...
-
dezz
nagyúr
Nos, én úgy vettem észre, hogy a Windows schedulerje (taszkváltogatója) nem időarányosan osztja szét a végrehajtást, kellően rövid idő alatt végiglépkedve a taszkokon (így garantálva, hogy rövid idő után újra megkapja valami), mint más normális OS-ek, hanem egyszerűen csak kapcsolgat a taszkok között és ha pl. egy taszk nem adja vissza rögtön a vezérlést (inaktív), akkor x idő után veszi el tőle. Ha több ilyen taszk van, több ideig -- sokszor túl sok ideig -- tart, míg vissza kerül pl. a videolejátszáshoz. 20-30 százalékos terhelés mellett már érezhető a responsibilityn, hogy lassul az egész rendszer... Én erre azt mondom, hogy gány. Linux, OS-X nem csinálja ezt, és még tudnék sorolni párat. Na de mindegy, ez kissé off.
-
raidx
őstag
válasz
zsolt320i #4196 üzenetére
Ha Windows 7-et használsz a sajátjánál nem sok jobb van. Legalább is otthoni használatra.
Adat és program mentés, Teljes lemezkép készítés, ütemezés, hálózatra mentés. Visszaállítás előtt rákérdez, hogy az adatokat mentse e? Mert felülíródnak a régi mentésből és veszhet el dolog. Így viszont az aktuálisat visszatudod hozni. Az adatokat rar fájlokba pakolja. A lemezképet VHD formátumba tárolja amit Windowsból megtudsz nyitni írásra/olvasásra. Mindig kéznél van! Startmenü, keresés, beírod "biztonsági" és már meg is van.
-
zsolt320i
senior tag
Kösz szépen a válaszokat!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a telejes Windows partició back-up - ra meilyen softwaret ajánlanátok?
Ennél ami szempont lenne, hogy megbízható legyen és gyors (ne napokat back-upoljon és amikor visszaállítok is az se teljen évekbe)
Kösz!
-
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4189 üzenetére
Nekem 9-9-9-24 és bármit állítok nem indul. Vagy kivárom, még helyre teszi magát, vagy BIOS reset. Azt a számot az AIDA64 alapján írtam mert a számlát jól elraktam!
Neked Kingston ramjaid lehetnek. Legalábbis a VauleRam-mal jobbára annál találkozni.
@zsolt320i
Régebben én is próbáltam, de kicsit fogta a gépet.
Jelenleg Panda Cloud freet használok. Csak akkor veszem észre, hogy van, ha valamit talál az meg igen ritka. Ha legális Windowsod van, jó választás az MS Security Essentials keresője. Szintén nem igen lehet észrevenni, hogy van.A COMODO-t csak legális Windowson próbáljátok. Délután hoznak egy gépet, tegyek rá legális Wint mert a COMODO használhatatlanná tette a jelenlegit.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
zsolt320i #4190 üzenetére
Nálam használhatatlanná tette a belső hálózatot, és a gép igénye is kiugróan magas rendszer ellenőrzésekor.
Sok vírus irtót és tűzfal programot teszteltem már, de idáig nálam nagyos sok a gép igényével bukott el.
Most jelenleg a Norton IS 2012-es verzióját használom, és idáig ez volt az a program ami idáig nem bukott meg nálam vírusellenőrzésből és hálózat védelemből, no meg a rendszert sem terheli agyon a memória igénye 8 MB nálam illetve a processzor igénye is minimális no meg Felhő alapú a vírusvédelme.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
zsolt320i #4190 üzenetére
Bár nem nekem címezted, én régebben próbáltam több vírusírtót. Ha ésszel netezel, szerintem komoly gondod nem akadhat. Tökéletes védelem pedig nincs. Nálam még régebbi gépeken leterhelte a rendszert jobban mint a NOD. Én mai napig Eset Smart Security-t használok. Gyors, az 5-ös pedig még gyorsabb a boot alatt is. Egyedüli kicsit idegesítő hibája, hogy a letöltött dokumentumokat, megnyitás előtt átnézi, ez eltarthat pár másodpercig.
Egyébként régebben volt rajta a Win saját víruskeresője is, a Security Essentials, azzal sem volt különösebb gondom.
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4187 üzenetére
Ezt már én is kipróbáltam régebben, de úgy látszik a Kingmax FLFE85F-C8KM9-ek nem szeretik mert el sem indult percekig. Akkor meg visszaállította alapra.
Neked milyen ramok vannak?
Figyelem! a COMODO-ra figyelni! Átnézni, mit engedünk neki törölni! Gyanús volt neki például a Pand Cloud, AIDA64 egyik fájlja, stb.
-
iMaverick
addikt
Írtátok korábban, hogy a Brazos-t az egycsatornás memóriakezelés öli meg és ezért érdemes minél gyorsabb memóriát beletolni. No ez nem hagyott nyugodni, ezért elkezdtem fórumokat-teszteket bújni, hogy amiket vettem Kingston Value 1333MHz-es DDR3-as ramok, mennyit bírnak? Persze fesz emelés nélkül...
No a kis hülye, az SPD alapján 9-9-9-25-be hajtja! A fene? Elkezdtem szűkebbre venni az alapján, amit az egyik tesztben elértek (itt a Prohardver-en). Most 7-7-7-21-en ketyeg, eddig hiba nélkül. (Menet közben a Prime95 gyötri szegénykémet.) Sajnos a 6-6-6-18 már nem ment. Lehet fesz emeléssel menne, de nem akarom ilyesmivel gyötörni a kis Brazos-t.
Mellesleg érzetre tényleg mintha kicsit fürgébb lenne, de lehet csak placebo.
-
raidx
őstag
Hordozható kártevőirtó! Ingyenes, nem települ, sok adatbázist használ ezért nem sebességbajnok de alapos. A COMODO progig amúgy sem a sebességükről híresek!
Indít cce.exe, restartot választ, adatbázisokat letölt, elenőriz.
Nem helyettesíti az állandó védelmet de ha gyanús a rendszer érdemes futtatni!
Magyar ismertető: [link]
Letöltés 32/64 bites: [link]
-
raidx
őstag
válasz
MZperX75 #4182 üzenetére
A prioritás állításnak akkor van értelme, ha netezés vagy egyéb munka mellet filmet is nézel közbe. Bekapcsolt állapotban nem akad meg a film például egy flash hülyesége miatt. Vagy egyéb háttér alkalmazás időnkénti renitenskedése miatt. Gondolok itt az uTorrent és társaira.
-
MZperX75
addikt
kössz a kérdést.
A gond ,még a mai napig nem tom mi volt,fórumtárs javaslatára,
Win7 SP1+Catalist 11.8-at telepítettem ill update-eltem,mivel telepítés óta windows update off(vagy 3órát frissített 95frissítés)
Most minta kicserélték volna.
A prioritás kérdésen nem álítottam(tulajdonkép ,ha nem mondod fogalmam sincs,hogy létezik) -
Roxbury
őstag
Köszönöm!
Szerintem ebben az esetben elég lesz a táp venti (12 centis), mert pont függőlegesen állnak a bordák, és a felfelé szívó hatástól szerintem pont el tudják vezetni a hőt a hűtőről. Persze össze-vissza kevereg a házban a levegő, mert minden résen áramlik be a táp miatt, de szerintem annyi már elég is neki.
-
raidx
őstag
válasz
Roxbury #4174 üzenetére
Az egyik gépem 7/24-be megy. Másik gépem átlag 14-16 óra/nap.
Ha itt számolom az óránkénti +10 wattot. 7/24=168*10/hét=1680*30 nap=50400 watt/hó.
Másik gépem vegyük átlag 15 órának. 15*10*30=4500. A kettő együtt már 54900 watt/hó veszteség.
Nekem már meggondolandó, hogy 400 wattos tápokat pakoljak be mert ma spórolok 3000 Ft-ot vele!
A passzív hűtésű lapoknál is nagy szükség van a felmelegedett levegő eltávolítására a házból. Szerencsés esetben (kialakításnál) elég lehet a táp venti elszívó hatása.
-
Guszti
aktív tag
Nos meregettem ma egy kicsit leirom, hatha hasznos masnak is.
Leirom a konfigot, bar mar megtortent maskor is, de akkor itt megvan minden.Konfig:
asrock lap
1x4 giga mem (1,56 volt allitva biosban)
750 es WD notivinyo (WD7500BPVT)
1 db 12-es venti olyan 800-as fordulat kornyekenmero: ENERGY MONITOR 3000
tap: PICOPSU-90-XLP
kockatap: 12V 3A asszem asus eee pc utangyartott toltoje
2 db multimetert hasznaltam, az egyik egy egyszerubb darab, azzal mertem a feszultsegeket, mikozben a masikkal az aramot.Es akkor lassuk a meresi eredmenyeket:
12,4W___________0,88A * 12,00V = 10,56W______10,56 / 12,4 = 0,85%
12,8W___________0,90A * 12,00V = 10,80W______10,80 / 12,8 = 0,84%
13,3W___________0,94A * 11,98V = 11,26W______11,26 / 13,3 = 0,85%
24,5W___________1,80A * 11,77V = 21,19W______21,19 / 24,4 = 0,86%
27,5W___________2,06A * 11,62V = 23,94W______23,94 / 27,5 = 0,87%
28,0W___________2,10A * 11,60V = 24,36W______24,36 / 28,0 = 0,87%Magyarazat:
elso oszlop amit a konnektorbol mertem a kockatap elott
masodik oszlop, amit a kockatap utan, a picopsu elott aramot mertem
harmadik ami a picopsubol a molex csati 12V-os agan jott kifele (a picopsu 12V-os agra csak tovabb engedi azt amit kap a bemeneten, tehat itt az adapteren esett a fesz)
negyedik oszlop a 2., es a 3. szorzata, tehat hogy tenylegesen mennyit ker a picopsu
az uccso 3 oszlopban pedig az adapter hatasfokat szamoltam.Nyilvan azert fenntartasokkal kezelendoek az ertekek, probaltam olyan ertekeket feljegyezni, ahol nem annyira ugraltak a kijelzokon a szamok...
-
Roxbury
őstag
Olvastam egy érdekes tesztet [link] az Iponon ahol megvizsgálták egy 120W-os paneltáppal, meg egy 400W-os Chieftec táppal 3 Brazos-os alaplap, vagyis komplett konfig fogyasztását és erre jutottak: "Érdekesség, hogy a korábbi teszt alkalmával kapott eredmények csak minimális mértékben változtak (akkor egy 400W-os Chieftec táp volt az alaplapokon). Lehet, hogy akkoriban felesleges volt a sok-sok negatív hozzászólás? No, de beszéljenek helyettünk a tények. Az eredmények egy 120W-os Thermaltake tápegységgel készültek, amely az SD100-as Mini-ITX ház részét képezi. A méréseket minden esetben három alkalommal végeztük el. Az eredményekhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Jelentősen nem javult a fogyasztás a 400W-os tápegységgel készített fogyasztásméréshez képest."
A képek alapján kb. 10 wattal eszik többet minden helyzetben egy sima 400-as táppal, ami mondjuk 7000Ft a másik megoldás meg mondjuk 12000.
Szóval ezek alapján én úgy gondolom, hogy nekem a napi 1-2-3 óra használattal elég egy 80+-os sima hagyományos 400-as táp. 24/7-ben lehet nekem is más lenne a véleményem.
Egy ilyen passzív alaplapon gondolkozom most: [link]
A lényegi kérdésem az lenne viszont, hogy ennek elég lenne annyi, hogy pont felette van ugye a táp és leszívja róla szépen a levegőt? Mert jelen esetben is így van nekem a dolog egy X2-es rendszernél, persze azon van hűtő. Tápventin kívül semmi nincs a házban és proci, meg a vinyók is kellemes hőmérsékletűek.
Gondolom ennek a lapnak is simán elég lenne, hiába passzív, ugye?
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4170 üzenetére
Tavasszal voltam vásárolni egy helyi számtek boltba. Előttem lévő ügyfél hozta vissza a friss gépét mert akadozott valami játék 1080p-nél. Addig nézegette a szervizes srác még megállapította, az adott VGA-khoz kevés az 1000 wattos táp. Vagy VGA-ból kell visszavenni vagy megpróbálnak 1200-1500 wattos tápot beszerezni. Nem tudom mi lett a vége mert végeztem a vásárlással és eljöttem. Sajnos nem láttam be a szervizes birodalmába, így nem sikerült meglesni a konfigot. A velem foglalkozó eladó csak úgy, az orra alá dörmögve jegyezte meg, úgy látszik csak nem jött be a mindenből a legjobbat akció.
-
MZperX75
addikt
válasz
iMaverick #4170 üzenetére
"Azért ha nincs crossfire vagy sli VGA a játékgépben, akkor elég 400W is... Az én 4 magos rendszeremben egy Ati HD5770 mellett (1 HDD, 1 ODD, PCI-os hangkártya, LAN kártya) elegendő egy Chieftec 450W-os táp."
Még 5770CF-re is elég!
nekem 4850cf ment 450-Cheiftec-ről!+Phenom2 X4-945(3.0Ghz@3.3Ghz)
2db vinyó+DVD RW! -
iMaverick
addikt
Azért ha nincs crossfire vagy sli VGA a játékgépben, akkor elég 400W is... Az én 4 magos rendszeremben egy Ati HD5770 mellett (1 HDD, 1 ODD, PCI-os hangkártya, LAN kártya) elegendő egy Chieftec 450W-os táp.
Persze ha 2 vagy több VGA van a gépben, az más tészta. (Többek között ezért sem cserélem a 22"-os Samsung moncsimat, mert ez még "csak" 720p-s felbontású, így elegendő egy standalone VGA kártya is. 1080p-nél már valszeg szívnék, nem kicsit.)
-
raidx
őstag
sysrq már leírta a lényeget!
Hiába van neked egy 3-400 wattos 80+ tápod. Azok az optimális teljesítményt kb. 60-70% terhelésen adják le. Akkor a legkisebb a veszteség. Ha egy elektromos rendszert feszültség alá helyezel mindjárt megjelenik egy meddő fogyasztás ami a rendszer alkatrészeinek működéséből/melegedéséből adódik és csak a levegőt fűtöd vele. Egy 3-400 wattos táp esetén ez az üresjárati veszteség általában eléri, de inkább meghaladja a Brazos 18 wattos fogyasztását. Ha ehhez hozzávesszük a rendszerbe berakott egyebek (HDD,ODD,stb) fogyasztását és a rendszer optimális terhelésen történő fogyasztását. Legtöbb esetben kiderül, ez még mindig kevesebb vagy egyenlő a tápod üresjárati fogyasztásával. Ezért érdemes a lehető legkisebb tápot választani, ahol a Brazos el tudja érni a 60-70% terhelését a tápnak és minél kisebb a táp teljesítménye annál kevesebb a meddő veszteség is.
Sajnos a PicoPSU-k elég drágák és kell még hozzá egy jó hatásfokú AC/DC táp is ami szintén nem olcsó. Így mérlegelni kell, mi az a határ ami neked megéri. Persze, ha csendes, pici rendszert akarsz akkor kénytelen vagy fizetni a PicoPSU megoldásért. Hagyományos tápoknál viszont célszerű törekedni a legkisebb Watt teljesítményűt megtalálni, hogy kevés legyen a felesleges veszteség. Mivel a felesleg hő formájában távozik, így csendesebb hűtés elég egy kis teljesítményű tápnak. Tehát zajba is spórolsz egy kicsit.
Ezért nem igen alkalmas a Brazos rendszer például játékra. Ott már nagyobb teljesítményű VGA-kra van szükség amik akár 700-800 wattot is képesek elemészteni! Oda a kis fogyasztású HTPC előnye!
Legkevesebb energiafelhasználást a HTPC-k igényelnek.
Közepesek a munkára használt gépek. Minél nagyobb adatbázisok, filmek, fotók kerülnek feldolgozásra, úgy esznek többet.
A legnagyobb energiafalók az úgynevezett játékgépek. Itt akár az 1000 Wattos táp is szükséges lehet.
Ha valaki csak játszani akar, jobban jár egy konzollal. A célgép mindig optimálisabb mint egy általános -
Indy69
aktív tag
Szia ezt bővebben kifejtenéd? (vagy választasz olyan házat, amibe 250-300 wattos táp van eleve. Ott meg szinte elveszted a Brazos lapok kis fogyasztásának előnyét a táp vesztesége miatt.) Most akarok egy Brazos konfigot össze rakni és egy pici álló házban gondolkodtam amiben 420 táp van és nem értem mit veszt el, mert van egy komolyabb konfigom játékra amit nem akarok netezésre használni de a benne lévő 750 táp sem eszik 160 watt-nál többet alapon jelen pillanatban.
-
sysrq
őstag
Nem, neked kell eldöntened mit szeretnél, ha a lehető legkisebb méretre gyúrsz akkor a mini házba a panel/pico tápot érdemes, egyrészt elég, másrészt meg halk, nem fűt (annyit). Ha nagyobb a ház akkor belefér a normál táp.
A Zotac meg jobb mint vártam, aki teheti azok közül válaszon, érzésre gyorsabb mint az ASUS. Lehet csak az újdonság varázsa.
-
Tomix24
addikt
Na tehát.
Asrock A75M-ITX [link]
és
Triple-Core A6-3500 APU 65WA régi Brazos házba belefért( EPC3 mini-ITX) , a lap ugyanakkora. A proci ventije pont jó..
A házhoz vett táp pont jó még84w-osat vettem annó hál isten..
30W alapjáraton, nem is megy leljebb. 72w-ot mérten maxon DIRt3 alatt. Holnap alúlfeszelm, és 10-15% mínuszt várok erőveszteség nélkül.
Lapot 23.000ért vettem, a Procit 22.000.-ért.
Dirt 3 - 32 FPS-el megy 1366x768-as felbontáson.
Az 1600Mhz-es ramom most süvíthet.. Eddig a Brazosnál 1333-on ment.
A Bios-ban(UEfi)-ben rengeteg az állítható kütyü, még ismerkedem. Filmben, netezésnél, torrentben a Brazoshoz képest érezhető különbség nincs. Amihez nekem kell elég talán ez már, Oblivion 5-öt akarok majd tolni rajta.
Végülis 25.000.-et költöttem rá a HTPC-re, úgy hogy eladtam a Brazos lapot, és így ilyen áron lehet Llano szintre lépni.
-
raidx
őstag
Igen! Az EPC-t én inkább szerver háznak venném mert az nem látszik annyira. A ThermalTake nyugodtan lehet szem előtt mert elég mutatós. Mind két esetben gondoskodni kell a megfelelő házhűtésről!
Bár még itt is van bőven veszteség a 200 wattos tápnál, de egy PicoPSU + legalább 80 pluszos téglatáp aranyárban van. Amit energiába megspórolsz pár wattot igen hosszú idő után válna nyereségessé.
-
PonPon
senior tag
tehát akkor ez így nézne ki:
EPC3 mini-ITX számítógép ház + paneltáp fekete 7.980 Ft
+
ACDC12060 12V5A//60W desktop tápegység 4800Ftaz az 12600Ft
néztem egy ilyet: ThermalTake Element Q (VL52021N2E) 14900.- Ft
kicsit dögösebb... ez jó volna nem?
-
raidx
őstag
Hát, sajnos ezek a tápok kezdenek kimenni a divatból, ezért az áruk egyre feljebb ballag.
Ennyiért már lehet paneltápos házikót venni + a hozzávaló 12 Voltos AC/DC tápot.
Ajánlom figyelmedbe az oldalon található házakat és kockatápokat.
Jelenleg ettől olcsóbb megoldást nem igen találni. Ha az oldal alján megnézed a PSU+ téglatáp árakat szintén a korábbi linkek árához közelít. Vagy választasz olyan házat, amibe 250-300 wattos táp van eleve. Ott meg szinte elveszted a Brazos lapok kis fogyasztásának előnyét a táp vesztesége miatt.
-
Roxbury
őstag
Nekem személy szerint ez tetszik. [link] [link]
De így is 15 papír, mondjuk kapsz hozzá egy 65w-os paneltápot.
Csak egy bibi van, ha lejár a garancia és beszarik a táp, nem fogsz tudni venni bele ilyent (de ez az összesre igaz, amiben paneltáp van), mert külön nem lehet kapni. Ha meg külön kell megint venni, ha egyáltalán kapsz (pl: PicoPSU), azok nagyon drágák+gyakorlatilag ki tudja, hogy mennyire megbízhatóak és mennyire küldik halálba a gépet. Nem tudom mennyit szándékozod használni a gépet, de ha keveset, szerintem abszolút nem éri meg.A többieknek pedig köszönöm az összes eddigi segítséget, linket, választ a kérdéseimre.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Az bizony a céljaidtól függ!
Az Asus lapja nem Mini ITX (micro ATX méret). Kérdés? Szükséged van a többlet lehetőségre (PCI-E 16x konnektor pld. + VGA, két PCI sín tunerekhez és hangkeltőkhöz pld., meg sok egyéb plusz tudás)?
[Teszt mind kettőről] -
iMaverick
addikt
Én a Asus-t venném. Annó én is ezt szerettem volna venni, csak újonnan 1-2 hetet kellett volna várnom rá. Ezért döntöttem aztán a használt mellett. A srác, akitől vettem végül 2 fajtát kínált: egy Asrock-ot és (ha minden igaz) egy ilyen Gigabyte-ot. A Gigát hátlap-doboz-CD-leírás-minden nélkül kínálta 1000Ft-tal drágábban (20eFt), mint az Asrock E35M1-et, viszont ahhoz meg minden megvolt... A Giga meg úgy csupaszon is csak az USB3-at tudta plusszba...
-
PonPon
senior tag
srácok!
GIGABYTE GA-E350N-USB3 és E35M1-M PRO között vacillálok, megéri az asus azt a pár plusz ezrest? -
raidx
őstag
válasz
iMaverick #4145 üzenetére
Lányoméknál egy "Chieftec 1000W APS-1000C" Vitt mindent magával. Se ODD, se HDD nem élte túl. Épp mentés volt, mikor eldurrant. Másik gépbe már kétszer halt ki a Codegen és nem vitt semmit magával. Házba pár hónapja cseréltem a srácnak az elfüstölt Vörös Csillag MGTSZ tápját és csodák csodája az sem vitt magával semmit. Pedig bekapcsoláskor szállt el.
Szóval, kell ehhez egy kis szerencse is!Ja! A Chieftec gép garis volt még, így kompletten cseréltek mindent, még a házat is, mondván úgy küldik elemzésre a gyárnak vissza!
@Roxbury
Ezt esetleg: Shuttle SilentX 100W [link]
Shuttle PC36 100W [link]
-
iMaverick
addikt
válasz
Roxbury #4142 üzenetére
Hát ha napi 1-2 órát nyomatod, akkor nem fogsz a villanyszámlán spórolni egy ilyen kisteljesítményű táppal. Mármint spórolni spórolnál valamennyit, de viszont el is bukod a táp felárán...
Nálam 0-24-be megy a Brazos, szóval lehet megérni t@k@lnöm ilyesmivel... Csak hát olyan tápot kaptam a házzal, amilyet (szerk: Newton Power Lmtd. 230W). A 400W-os FSP-t meg inkább nem teszem vissza...
ronson: cimborámnak most rántott magával egy 300W-os Codegen egy (szinte) komplett gépet. Múlt héten ügyintéztem neki új(abb) alaplapot, procit, hűtőt, VGA-t... A memóriák közül is megsült az egyik... A ház, a HDD-k és az ODD-k voltak újrahasznosíthatóak.
-
ronson
őstag
válasz
Roxbury #4142 üzenetére
A mostani gagyi tápok se visznek már magukkal semmit. Több mint 100 tápcseréből, egy se vitt magával semmit, vegyesen mindenféle olcsó táp. Mondjuk ezt úgy se hisziok el nekem.
Ettől függetlenül nem ajánlom őket, mert nem attól kell félni, hogy elbasz valamit, hanem hogy tudnak pl.érdekes stabilitási problémákat, generálni.
-
Roxbury
őstag
Nem igazán találtam semmit. Egyedül ezt: [link]
De ez is 380W, szóval nem megoldás. + LC POWER-t sosem vennék. Egyszerűen egy neves , megbízható gyártó sem gyárt ilyen kis (70-120W-os) tápot. Legalábbis én nem találtam. Vannak ilyen PicoPSU-k 12 ezerért, ahogy látom, egy-két helyen, de hát ki bízik azokban? Megy amúgy is csak egy év van rá garancia. Inkább egyen idle-ben 10-15 w-al többet, de akkor tudom, hogy, ha beszarik a táp, elvileg nem viszi magával a gépet + jó eséllyel még bőven kicserélik 2 és fél év után mondjuk garanciában. + Majdnem fele annyiba kerül, mint a Pico. Nem tudom azt az ár többletet mikorra hozná be, napi másfél-két óra használattal.
Pár helyen láttam, hogy pici házzal adnak paneltápot is 10 ezer alatt, de mindegyik ilyen noname cucc. Egy ilyent még véletlenül sem kockáztatnék meg. -
raidx
őstag
válasz
Roxbury #4137 üzenetére
Ez a táp önmaga annyit fogyaszt mint a Brazos. A tápoknál az ideális hatásfok társul egy ideális terheléssel. Ez tápfüggő de kb. 60-70% körül mozog. Alatta nagyobb az önfenntartáshoz felhasznált energia mint a hasznos. Keress egy 120-150 Wattos Mini ATX tápot. Ott is lesz bőven veszteség mert egy E350-es lap + 1-2 HDD bőven elvan 80 wattal. Még egy ODD is elcammog belőle 1 HDD-vel.
-
Tomix24
addikt
Na , mátol átmentem a nagyobb APU-ra. Eladtam a megbízható E350m1-et, és megvettem a játékra is jobban való Asrock A75M-ITX-et, plussz egy A6 3500-as 65w-os APU-t mellé. A ház maradt a régi EPC3 mini-ITX, annyi hogy a gyári proci hűtője 6cm magas, és az helyett vettem egy 1U magas SLIM SILENCE AM2-et hogy be lehessen csukni a házikót
. Ez a Llano "legalja" , a belépőszint. Majd dobok ide fel mért eredményeket, ha valakit még csábít ugyanez a váltás. Filmeknél,netnél, torrentnél nem várok előrelépést, mert ott a Brazos is helyt állt maximálisan.
-
dezz
nagyúr
válasz
MZperX75 #4109 üzenetére
"idegesítő egy filmet nem tudok rajta nézni ,mert bebe akad!?"
Basszus, akkor talán vedd feljebb a lejátszó task-prioritását...
Ha MPC-HC-t használsz, még a feladatkezelőben se kell kikeresned, csak engedélyezd a beállításaiban, hogy lejátszás közben megye feljebb magának. -
Roxbury
őstag
Szerintetek mennyit ehet ez [link] a lap ezzel [link] a táppal + egy 2Gb-s DDR3 1333MHz rammal + egy DVD íróval + egy 1Tb-s Samsung F3 vinyóval.
Tápból ezt szeretném mindenképpen, mert egyrészt 3 év garancia + 80+-os, és ebben megbízok (most is ez van, egy jó ideje már egy X2-es rendszeremben)+ nagy házban lesz úgy döntöttem.
Paneltápot semmiképpen nem akarok, mert kevés a garancia, drága, nem bízok benne+ hiába jó a hatásfoka, ha az adapternek, meg nagyon rossz. + ugyebár nagy házban lesz.
-
ftc
nagyúr
Én egy CFI-t vettem amiben elment 3 nap után a táp
-
raidx
őstag
Ez jó kérdés!
Tudni kellene hozzá, mit is szándékozol belerakni a dobozba az alaplapon kívül? HDD-k, SSD, ODD, + VGA? Szóval miből fog összeállni a konfig?
Minimál konfig esetén elég lehet akár 80W-os is, maximum esetén meg akár a 200W is kevés lehet. Egy jó VGA sokat tud zabálni! -
PonPon
senior tag
Hello!
Kis segítségre volna szükségem. Ilyet tervezek venni: Asus E35M1-M Prokérdésem, hogy mekkora tápot vegyek alá? esetleg tudtok ajánlani valami ocsobb fajtát?
-
sysrq
őstag
Egy ilyennel bővült a gép park. Most mászik rá az ablakok, majd megversenyeztetem az asus-al.
-
zsolt320i
senior tag
Hmm, érdekes, ott látok olyat is hogy: ATI HDMI Audio Device R2.64
Ha jól emlékszem annak idején ez is ott volt az Asrock oldalán.
Anno 5 meghajtót kellett letöltenem (All in 1, Lan, Audio, Audio, Vga), most meg 4-et (All in 1, Lan, Audio, Vga).
Ok, a Vga meghajtót az AMD oldaláról használom, és csak azért soroltam fel mert ezek a meghajtók vannak és voltak az Asrock oldalán.
Kösz a segítséget! -
zsolt320i
senior tag
Szia!
Biosban a hdmi hang engedélyezve van.
11.8-as catalyst van fent.
All in 1 -al kezdtem, következett a lan driver, utána a 2.54-es realtek driver, és legvégén a catalyst 11.8.
Szal fogalmam sincs mi vanu.i.
ha jól emlékszem annak idején (még áprilisban amikor telepítettem a win7-et) mintha eggyel több driver lett volna az asrock oldalán..... -
raidx
őstag
válasz
zsolt320i #4122 üzenetére
Az All in 1 alaplapi pakkot is telepítetted (ezzel illenék kezdeni)? Valamint az AMD oldaláról a Catalist 1.8-at?
Asrock oldaláról a Realtek high definition audio driver ver. R2.54? Ettől van frissebb a Realtek oldalán (32 vagy 64 Vista_Win7_R265).
UEFI beállításai rendben?
-
zsolt320i
senior tag
újrahúztam a win7-et.
feltelepítettem az összes drivert az asrock (e350 m1) honlapjáról de mintha hiányozna 1.
ezelőtt megjelent a " realtek hd audio manager" ablakon digital output (ami az spdif-re viszi ki a hangot) és a hdmi output (ami egyértelműen a hdmi-re nyomja a hangot) ami között egyszerűen tudtam váltani hogy melyik legyen az alapértelmezett hangforrás.
újratelepítés után csak a digital output jelenik meg a hdmi nem.
a kérdésem az lenne melyik, vagy milyen driver hiányzik és az asrock oldalon ez miért nincs fent? -
raidx
őstag
válasz
zsolt501 #4112 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem volna jó!
Azt, hogy sajna nem igen várható!
Ha csak majd egy E500-600-as szériánál valami Intel trükk ellen nem lépik meg. Az Intel is azért tartja az Atomokat olyan buta szinten, ne legyen házon belüli konkurencia.
Most, hogy van külső ellenség, mind két oldalon várható komoly előrelépés. De arra mind két oldal vigyázni fog, hogy az asztali szegmensbe szánt lapoknak nem csinálnak házon belül konkurenciát!@MZperX75
A catalistot érdemes az 1.8-ra frissíteni! Sebességnövekedést is hoz! Általában érdemes a friss drivereket felrakni. Most forrja ki a Brazos család magát és még előfordulnak bugok. A catalist előző verziója például csak hibajavításokat tartalmazott!
Nézz szét az ütemezett feladatoknál, nincs e valami ellenőrzés ütemezve? Egyébként, jogos az aggodalom ilyenkor mert a vírusok is követnek el hasonló jelenséget.
-
MZperX75
addikt
válasz
Tomix24 #4119 üzenetére
Nem azzal van tudod a gond ,hogy csinálja,hanem azzal akkor csinálja, amikor neki tetszik!
Nagy gépen nem lenne túl nagy gond,mert mellette minden megy ,mint a karikacsapás,de ennél a kis brazosnál(evvel nézem a filmeket este projektoron) nem nézek tv-t,és pont akkor csinálta mikor néztem volna.
Így visszaállítottam a Wint egy korábbi időpontba ,a filmet megnéztem azután újara kezte 10:30-tól fél 1 ig buzult vele,most jó!
Azért mindenkinek kössz a segítséget(néha buzi ez a Win) -
MZperX75
addikt
válasz
#42431471 #4115 üzenetére
Folyamatosan változik 800-1200közt ritkán 1600
raidx:
Igen volt tegnap ramokat 1066-1333-on használom.
Nem a legfrissebek! A cataliszt sem.(időzítés autamatikus)Windows telepítése óta nincs frissítés ,oprendszben kikapcs(warez) ,tudom akkor minek ugrálok.
(mivel nem tudom mi volt,de mexünt ez van) úgy vettem észre ,hogy sima divix filmen ,hogy akadozott néha!?,de most jó)
kössz mindenkinek
. Azt hittem ,hogy valami vírus fogja ezt a szart! -
iMaverick
addikt
válasz
MZperX75 #4109 üzenetére
Isten hozott a klubban!
Én is ezzel írtam a többieknek, csak nálam nem szokott elmúlni...
A torrent-et már sikerült lecsökkenteni (ha uTorrent-ről beszélünk, akkor a Beállítások/Advanced fülön keress egy net.CPU.low-t és tedd true-ra...)
A System NT-sed meg a Win7 megszakításkezelője lesz. Hogy mivel lehet betömni a száját hogy ne a CPU-t tekerje, még nem sikerült rájönnöm. Ugyanúgy Win7 64bit Ultimate, legújabb driverekkel...
A szolgáltatások kiírtásával és a torrent beállítással annyit értem el, hogy most 15-20-25% között ingázik a cpu terhelés, miközben lényegében nem csinálok semmit a gépet...
(Ami fent van: Win7, AVG Free 2012, RealVNC, SlimFtpd, iMon, uTorrent, CoreTemp. A többi ami fent van, az meg nem fut...)
szerk: az továbbra is gond nálam, hogy ha hálózaton keresztül másolok le a Brazos-os gépről valamit, akkor a Brazos-os szerkezeten 70%-ra terhelődik fel a cpu...
-
zsolt501
nagyúr
-
raidx
őstag
válasz
MZperX75 #4109 üzenetére
Tuning volt a gépen? Ram időzítések, táp emelés? Driverek a legfrissebbek? Mit használsz vírusirtónak, tűzfalnak? Demon tools, Nero van a gépen?
A Process Explorer kicsit részletesebb infót mutat mint a feladatkezelő. Ingyenes, nem települ!
Nekem is volt hasonló, de mire elkezdtem keresgélni, mi is okozza már meg is szűnt. Így csak tapogatózás.
-
MZperX75
addikt
Újabb problémám lépett fel!
Win7-64 ultimate-et hasznlok.
Processzorhasználat 40-50%-on megy ,ebből torrent 20
de a többi?System NT&KERNEL 10-18%
ez meg mi?
idegesítő egy filmet nem tudok rajta nézni ,mert bebe akad!?
valami ötlet? Ma jelentkezet először.
utó szerk.
Na miután írtam visszaállt magátol? de órákig? mi a pöcst csinál ez? -
raidx
őstag
válasz
MZperX75 #4104 üzenetére
Teljesen normálisak a hőfokaid! Megsütni 80° felett tudnád, de nem hagyja magát! Ha kell teljesen lekapcsolja magát még a számára elviselhető hőfokra vissza nem hűlt!
UEFI-be tudod állítani a hőfokokat. Például beállítasz 50 °-ot a procira. A venti az általad beállított szintnek megfelelően forog. Ha 50° fölé menne a proci hőfoka, elkezd a venti erősebben forogni míg vissza nem bírja hűteni a beállított értékre. Ezen elv szerint tudod állítani az alaplapi ventiket is. Szerintem semmi szükség piszkálni a beállításokat mert jók a hőfokaid! Mamóknál meg, ha 1600 MHz-t raksz bele még tudsz egy kicsit nyerni.
@zsolt501
Nem tudom, egyáltalán lesz e valaha két csatornás memó vezérlés a Brazos E sorozatnál? Végül is amire szánták azt maximálisan tudja így is. Jófajta 1600 MHz-s memókkal tudsz egy kicsit segíteni a gondodon.
-
-
Fred23
nagyúr
-
MZperX75
addikt
Na valaki képben van a proci hőkkel kapcsollatban?(mi az ami nem gáz még?)
20-30% terhelés melett AIDA64-en 46-48Fokos (12.5%-os ventihasználatnál)
85-100%-nál játék alatt 56-58 fokos (CODMW2-800x600 MP-DDR3-1333on) (12.5%procivent)
A vinyó 35-37fok! Viszont így tényleg nem hallani!
Alaplapon min álítsak,hogy pergesse fel a ventit ilyenkor?
Valaki tapasztalat?
Azért nem akarom megsütni,néha megy egy kis games!
(van különbség memók 1066Mhzés 1333Mhz játékoknál 640X480helyett 800X600-ban is szépen megy)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest