Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt olvastam a spec között. Na most az adapter nincs mellé? tehát ha megveszem a házat attól még a konnektorba nem tudom bedugni ? Vagy valamit én értek félre ?
Köszi
Tápellátás
12V/120W ATX paneltápegység (tartozék) + 230V/12VDC hálózati adapter (opció) -
sisley76
tag
válasz
easy...rider #4496 üzenetére
Igen, a tápegységtõl függ már itt a fogyasztás. Én speciel kimondottan a tápegység miatt vettem MX31-t. Igaz többet esznek, de van szinte teljesen halk kivitelû is, és jóval olcsóbbak, ha történik velük vmi...
-
raidx
őstag
válasz
easy...rider #4496 üzenetére
Látod, ennyivel is jobb a Brazos mint az Intel Atom. Ott inkább alacsonyabb vagy előírt órajelű kellett mert el sem indult a D510MO lapom a magasabb órajelű rammal.
Ha sikerül jól eltalálni az 1600-as ramok időzítését, egész szép eredmények érhetők el. Ha most veszed a ramokat feltétlen megéri az 1600MHZ CL9-est venni.
-
easy...rider
őstag
válasz
#04230330 #4495 üzenetére
Minden alaplap kezeli a gyorsabb memóriákat, csak nem hajtja annyin. Akár 2000MHZ-eset is tehetek bele, igaz hogy 1333-on fog menni, de a lényeg annyi hogy DDR3 legyen.
Viszont ha 1600MHZ CL9-es ramot teszel bele, akkor igaz 1333MHZ-en fog menni, de az időzítéseket jó szűkre lehet szabni. Ezzel meg gyorsítod a memóriát, hiába kisebb az órajel.
-
törölt tag
válasz
easy...rider #4493 üzenetére
Biztos hogy kezeli ez a lap az 1600 os ramot ?
Én úgy láttam hogy max 1333* OC van a kiskönyvében. Ettől is féltem hogy menni fog e, de szerencsére gond nélkül látta elsőre 1333on
-
easy...rider
őstag
válasz
#04230330 #4492 üzenetére
Igen , nagyban befolyásolja! És az is hogy Paneltáp, vagy normál PC tápról van e szó.
Én most próbálgattam 3 táppal,
Az egyik paneltáp itt 25W körül volt a fogyasztás,
A másik egy 150W-os noname táp, olyan amit az ITX házakba tesznek, ennél 45W körül volt a fogyasztás,
A harmadik egy Corsair VX450, ennél megis 40-45W körül volt, de azért ez 450W-os táp, d azért csak ennyi, mert ez egy minőségi táp.Pontos eredményeket majd írok ha visszakapom a gépet, mert ezek iddle fogyasztások, mivel nem tudtam telepíteni Windowst, ezért nincs terhelt eredményem. Meg nem is néztem most ezt annyira, ezért lehet kicsit pontatlanok a számok, inkább arra figyeltem hogy mikor fagy.
Ami tuti, hogy a 150EW-os táppal 20-22W-al többet evett üresjáratban mint paneltáppal! -
easy...rider
őstag
Kedves fórumtársak.
Úgy tűnik sikerült kifognom egy gyári hibás MSI E350IS-E45 alaplapot. Vagy az alaplap gyári hibás, vagy a 4GB-os Corsair Vengeance 1600-as ram a gyári hibás. Nem bírok feltenni egy Windowst, a LiveCD-k is fagynak, a stabilitás tesztelő progik is fagynak.
Szerencsére garanciafutárral rendeltem, de elment rá egy napom hogy kiteszteljem, meg most még 1 hétig legalább késik a Brazos
-
törölt tag
Nem vagyok egy nagy elektro zseni ezért kérdezem, hogy a tényleges fogyasztást lényegesen befolyásolja, hogy a Brazos konfigot mondjuk egy 60W os vagy 450W os táp látja el ?
A tényleges fogyasztás gondolom leginkább az alkatrészek által felvett áramtól függ, de gondolom a tápnak is van egy alap fogyasztása.... Mert arra gondoltam, hogy rendes " normál" de passzív táppal hajtom a konfigot.... -
sisley76
tag
Sziasztok!
Csatlakoznék Hozzátok én is! Sokat segítettetek a döntésemben: lett egy Gigabyte lapos brazosom.
Mraco fórumtársnak ez úton üzenem, h az MX31-es Codegen távirányítóm és annak kártyaolvasója nekem hibátlan...lehet, h ott vmi bibi van az olvasóval
Imádom ezt a kis házat...át is alakítottam. Most már normál 5.25-s DVD figyel benne.Ram hibával én is találkoztam, de nálam egy kis tuning és BIOS frissítés segített...
További kellemes fórumozást!
-
ronson
őstag
Hát ja, lehet a lap nem érzékeli csak az egyik modult.
-
ronson
őstag
A biosba belépve meg van mind a 8 giga?
Amatőr kérdés, de nem baxtak át azzal a rammal?
-
HeavyToys
senior tag
Volt itt szó Brazos Tweakerről. Na most már van Llano Tweaker is. Nekem egy A6-3400m apu -val szerelt lapos van. Ennél tudtok hozzávetőleges értékeket adni a beállításokhoz? Mert a leírásban nem szerepeltek hozzá.
Köszi előre is!
-
sysrq
őstag
-
iMaverick
addikt
4GB a VGA-nak? Az UEFI nekem "csak" 512MB-ot engedett beállítani...
szerk: jah bocsi, így már értem. Tehát tettél bele 8GB-ot, de az egészből nem lát 3,8GB-nál többet a winfos + az 512MB a VGA-nak... Hmmm, érdekes... Egészen biztosan 64bites az a Win7?
szerk2: a max amit el fogsz tudni érni a 7,5GB + 512MB VGA! Ugye a rendszermemóból csípi le a VGA ram-ot...
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Tegnapi nappal én is beléptem a klubba egy AsRock E-350M1 USB3-as lappal, és persze azonnal problémám adódott vele. Nem hajlandó visszatérni alvásból. Hibrid alvásban van a gép, tehát minden ki is kapcsol, és villog elöl a ház ledje, ahogy a régi gépemnél is, ám ha vissza akarom hozni, akkor akár hogyan erőlködök, nem sikerül, csak úgy, hogy kihúzom a konnektorból, majd vissza és bekapcsolom.
Mi lehet a baj?
Bios: 1.40
Rendszer: Windows 7 64bitMásik kérdésem:
A géphez egy Codegen MX-31-A11 IR házat vettem. Ehhez van távirányító, és kártyaolvasó, eddig szinte feleslegesen. A kártya olvasónak az SD kártya helyére beteszek akármilyen SD kártyát, annyit csinál, hogy a gép felismeri, majd közli hogy formázni kell a kártyát, és akarom-e? Egy kártyánál nem lenne furcsa, de hogy másik 2 kártyával is ugyan ez történt, az gyanús. Már mindenhogy kipróbáltam, erőlködtem, de nem megy. Másik bajom, hogy a hozzá kapott legfőképp Média Centerhez való távirányító 1 méternél távolabb nem akar működni, és a foktartomány ahol működik az 90fok közeli. Na most úgy gondolom, hogy egy távirányítónak az lenne a feladat, hogy ne a székből nyomogassam.
Ha valakinek van ilyen háza, esetleg tapasztalt ilyet? Mi a teendő, van valami megoldás esetleg garin kívül?
-
Guszti
aktív tag
Üdv!
Van valakinek valami otlete, hogy hogyan foghatnam munkara az osszes ramot, ami a gepben van??? Van benne 8 giga, szepen latja is a winfos, de hasznalhato csak 4gb-amit a vga kap.
msconfig->rendszerinditas->spec. beallitasok->max memoria, na itt mar probalkoztam, de nem igazan jutok elorebb a dologgal, 4 giga folott min1, hogy mit adok meg, akkor is csak 4 marad, ha lejebb veszem, az mukodik szepen, de nem ez lenne a celom....
rendszer: asrock lap, win7 ultimate x64.Köszi!
-
avion
csendes tag
Köszi!
és pl ez a memória jó hozzá?
http://ipon.hu/webshop/product/_kingmax_4096mb_ddr3_1333mhz/145450A kompatibilitási listán nem sok memória volt feltüntetve....
-
HeavyToys
senior tag
Szia!
Az árat figyelembe véve nincs előnye az Asrocknak.
A Sapphire kivételével, MINDEN E350-es lapban megy 1333-on a memória.
Az asrock előnye az UEFI-ben és a hozzá tartozó programokban van (X-Fast USB, X-Fast LAN).
Viszont az MSI lapja fizikailag sokkal masszívabb és ezen csak szilárd elektrolitos kondenzátorok vannak.
-
avion
csendes tag
Sziasztok,
Mi a különbség, illetve mik a tapasztalatok az msi és az asrock lapjával?
ASROCK E350M1
vagy
MSI E350IS-E45Árban most már elég nagy a különbség az MSI javára és az MSI-re 3 év gar. van.
Mind a kettőben megy a ram 1333-on?
Van valami előnye az Asrock-nak az MSI-vel szemben?Köszi a segítséget....
-
törölt tag
válasz
easy...rider #4462 üzenetére
szerk...
azt hittem az ssd topik
szóval nem a kábel a lényeg.
gondoltam nem jó a sata kábel.
-
easy...rider
őstag
raidx
.: JuSzT :.A gép fagy le. Nem kékhalál, hanem totál vége. Csak Resetre reagál.
Próbáltam Pendriveal, és DVD-vel is, mindkettővel fagy, próbáltam 2 telepítő lemezzel, és a pendrive és a DVD működik a másik gépben -
törölt tag
válasz
easy...rider #4458 üzenetére
Lehet hibás a pendrive, attól még mert megy. Lehet azon is rossz szektor, hibásan ráírt adat stb.... HA van másik gép, ahogyan írtad, azon teszteld le a driveot. Vagy írd ki lemezre
én is tegnap estem ezen túl...
-
raidx
őstag
válasz
easy...rider #4458 üzenetére
A Brazos vagy a telepítő fagy le?
Ilyen hibával hibás telepítő esetén találkoztam. Ellenőrizd le, hogy egyezik e az USB-s kütyün lévő fájl egy TUTI jó telepítővel (mondjuk .iso)
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan problémája hogy Win 7 telepítésekor lefagyott a Brazos?
MSI E-350 alaplapom van, és USB-ről próbálom telepíteni, telepítő elindul, de az elején lefagy.
Van hogy már a legelején, van hogy eljutok addig hogy kiválasszam a nyelvi és területi beállításokat, de a partíció kiválasztásáig sose jutok el.
Másik gépben működik a Pendrive. (Legalábbis eljutottam vele a partíció kiválasztásáig, de tovább nem futtattam, mert nem akartam azon a gépen újratenni a Windows-t)
-
törölt tag
Az mennyire normális, hogy egy YT 1080p video 75-95% ban használja a procit ?
Mondjuk friss win, és csak a chrome-ban kapcsoltam be a 3d gyorsítást, stb, amit ott lehetett. Majd visszaolvasok a megoldásra, csak kérdezem hogy ez normális e ?
üdv
MSI E350ia-e45 +4gb ddr3+samsung 470 ssd
-
Tomix24
addikt
válasz
HeavyToys #4452 üzenetére
"C6 is a deep low-power state. IIRC it cuts power to cores not being used when the CPU is not idle, but doing light work.
I don't imagine there's anything wrong with enabling it, but on a platform like Zacate it might only save a couple watts." Bocs, lusta voltam lefordítani
-
Zzenit
tag
válasz
Tomix24 #4448 üzenetére
Köszi szépen, akkor átbújom a fórumot, csak ugye eddig nem csak két hozzászólás született, és már az Építsünk HTPC-t! rovatban is nézni kell az infók után
Az egyik lehetséges hibaok, hogy a tv-m nincs szignált ír ki, ha nem kap a HDMI-n keresztül hangot. Este megyek dolgozom az ügyön tovább. Még egy hét van amíg dönthetek arról, hogy marad-e rendszer.
Szép napot nektek!
-
Zzenit
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus E35M1-I Deluxe lapot, hozzávaló (QVL) 4GB 9-9-9-24 Corsaier rammal, meg egy 500 gigás noti WD blue merevlemezzel. A problémám az, hogy hosszabb szünetek után hosszan világító mem OK!-kal (nem) indul a gép. A biosban azt hiszem jól állítottam be a memóriák időzítését. OC nincs. mem Ok! megnyomása után állíthatom be a bios-t újra. Visszaadjam emiatt gariban? Az ubuntu 10.04 szép gyorsan fel is áll, de Youtubeos 1080p-s videók szaggatnak, ez másnál is így van? Még szenvedek a legújabb Ati meghajtó felrakásával, átha az megoldja. Tudott már más HDMI-n keresztül jelet kicsikarni a lapból Ubuntu alatt?
Üdv:
Zzenit
-
raidx
őstag
Ez már jött nekem elő DVD-ről telepítve is! Oka, hibás kiírás mint kiderült a végén. Meg is váltam az Ashampo író progitól. ImageBurn-nal hibátlan volt a kiírás, azóta azt használom.
Igaz kicsit sokáig tart az összehasonlítás de lehet megérné. Érdemes lenne esetleg másik progit használni a pendrive elkészítéséhez. Esetleg letöltesz egy USB regenerátor progit és lecsekkolod vele a kütyüt. Vigyázz! Minden adat elveszik róla! -
iMaverick
addikt
Nem lehet, hogy a nettop USB3-as vezérlője kavar be? Nem abba dugtad be a pendrive-ot? (Esetleg meghülyíti a Win7 telepítőjét az USB3-as vezérlő. Valami nem stimmel a beépített driver-rel... ) USB2.0-ba is próbáld meg, hátha.
Esetleg kölcsönbe kérjél valakitől egy ilyen USB-SATA átalakítót és arra egy DVD-írót tolj rá. Úgyis csak addig kell, amíg felmászik a Win7...
-
QG
tag
Feltettem Win7et pendrájvra, és arról próbáltam telepíteni egy Foxconn A3500 nettopra. Mindig megállt a telepítés egy olyan hibaüzenettel, hogy:
A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now.
A kisgépben nincs optikai meghajtó, 3 féle módon tettem fel 2 féle windózt a pendrájvra, mindig ez a hiba.
Láttatok már ilyet?
Mi lehet a megoldás? -
Toportyán
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok mikortól és hol lehet kapni Asus E45M1-I Deluxe alaplapot?
Vettem egy hete E45M1-M PRO-t, de megfelelően kis méretű házat nem találtam hozzá, ezért váltanom kell itx-re...
Ja és van egy eladó E45M1-M PRO 33e-ert :-)
-
törölt tag
válasz
fenergie84 #4435 üzenetére
ahaaa, köszi
-
törölt tag
válasz
fenergie84 #4433 üzenetére
Igen, csak hogy itt elsősorban a brazos finnyáságára vagyok kiváncsi. Lutrit nem szeretnék venni, és ha már új minden, akkor ebből is Sata3 at akarok venni.
-
-
törölt tag
SSD terén a Brazos konfignak van valami határa ? Érezhető különbség van egy SATA3 és SATA2 SSD között ?
Corsair Nova 2 60GB (270/240) 19.990Ft
Corsair Force 3 60GB (550/490) 23.990Ftszóval ez a két kiszemelt.... de szivesen fogadok ötleteket hogy mi az ami " bőven " elég.
Köszi
-
ronson
őstag
válasz
#04230330 #4419 üzenetére
64bit Ultimate javasolt
Én soha nem optimalizálom a rendszert mégis brutál gyors.
Egyedül az automatikusan induló progikra figyelek. Adobe, Google update, Winamp Agent és hasonló szarságok ne fussanak.Ja és ha kezdetben kicsit lassúnak is tűnik a rendszer, ne ijedj meg, használattól függően, 1-2 hét mire felépül rendesen a windows, azzal hogy megtanulja, hogy mit gyorsítótárazzon.
-
törölt tag
Nos, Megy a Brazos
1 db
CFI CBI-A8989TG
1 db
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
1 db
MSI E350IA-E45Western Digital 250Gb Blue WD2500AAKX , aztán majd jön mellé az SSD.
Jelen állapot szerint eddig 43K-ban van, minden alkatrész új, kisker garos. Számomra, maximálisan halk. A hátsó szellőző ventit majd még leszabályzom, elképzelhető hogy a tápot moddolom majd
Még a régi gépen nyomom , majd 1 hét múlva rakom fel az új Wint az új gépre.
Win7-ben melyik verzió ami ajánlott ? Telepítés után miket kapcsoljak ki benne és mit ne ?
Gáz vagy nem gáz, én most váltok Win7 re. 3 éves az Xp a gépemen, nem volt reinstall és semmi baja.
-
ronson
őstag
válasz
#04230330 #4411 üzenetére
WTF
Ilyet itt fel se hozz. Nem azért vettem ilyet, hogy nvidia-val mérgezzem.
Megy az gond nélkül csak hozzá értés kérdése. A codecpakk szó hallatán meg egyenesen hányingerem lesz. Nálam minden ment egyből, nem tudom egyesek mit szerencsétlenkednek.
Gyakorlatilag ez is tudja ugyanazt mint a CUDA, csak itt ATI STREAM-nek hívják, igaz annyi program nem támogatja.
Egyébként volt egy HTPC-m, 2,4 northwood celeronnal!!!, igaz mellette a 9300GE vga, minden HD anyaggal gond nélkül boldogult a CUDA és a DXVA segítségével.
-
-
törölt tag
Üdv.
Olvastam itt mindenféle kodecről meg lejátszóról a filmek terén. Kinek ezzel , kinek azzal szarakodott. Kérdésem az lenne, hogy nem egyszerűbb beletenni egy sima low profil NV vga-t, ami mondjuk már CUDA és egyebekkel van felvértezve ? Ezzel nem oldódna meg minden ?
Oké, fogyasztás és egyebeket tegyük félre, csak kérdezem. Én ma rakom össze a Brazosomat, csak szeretem az olyan dolgokat amik plug and play
-
raidx
őstag
válasz
#42431471 #4405 üzenetére
Én nem is mondtam azt, hogy tud!
Azt mondtam, az alaplapi csatlakozókhoz egyszerre 2 eszköz/monitor csatlakoztatható az alábbi párosítás szerint!
VGA (analóg) + DVI (digitál) vagy VGA (analóg) + HDMI (digitál). Tehát az egyik eszköz/monitor a VGA (analóg) kimenetre csatlakozik a másik eszköz/monitor meg valamelyik digitális kimenetre csatlakozik. A két digitál párosítás nem megy!
Ebből nem az jön le, hogy a DVI vagy a HDMI analógot is adna ki.
-
MZperX75
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest