Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
válasz
korcsi #12689 üzenetére
A következőket írja:
D(Audio: dts (DTS), 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 1536 kb/s)
P(aq: 3%, Kb/s: 1200, att: -422.9 dB)D(Video: h264 (High), yuv420p, 1920x1080)
P(fr:23,976, vq: 99%, dc=ff-h264, Mb/s:8,05, drop: 1777, skip:24, pc:none)C( ad: 0.000, a/v: 8.000, edl:-, dcpu: 1%, acpu: 2%, vxpu:97%, cache: 0 B, 88% )
W( fps: 17.00, CPU0: 100.0%, CPU1: 35.0% )Kb ennyi... Ubuntu 14.04. Nem hiszem, hogy a megosztott memória mennyiségével lenne a gond, mert openelec alatt csak úgy süvített a fullhd lejátszása.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Ubuntut telepítettem az Asrock E350-M1 alapú gépemre. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen drivert kell telepítenem, hogy a hardveres gyorsítás rendben működjön? Az Ati drivere? Vagy fglrx? Esetleg egy howto-t tudtok mellékelni?
Köszönöm szépen!
-
-
wopi
aktív tag
válasz
syler123 #12216 üzenetére
Tény, hogy mellette van egy 12cm-es silent hűtés, ami forgatja a levegőt a házban, de ennyi az annyi... Egy átlagos nap:
2014-02-14 12:00:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 12:15:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 12:30:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 12:45:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 13:00:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 13:15:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 13:30:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 13:45:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 14:00:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 14:15:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 14:30:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 14:45:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 15:00:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 15:15:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 15:30:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 15:45:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 16:00:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 16:15:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 16:30:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 16:45:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 17:00:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 17:15:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 17:30:01 CPUTIN: +43.5 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 17:45:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 18:00:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 18:15:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 18:30:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor
2014-02-14 18:45:01 CPUTIN: +44.0 C (high = +80.0 C, hyst = +75.0 C) sensor = thermistor -
wopi
aktív tag
válasz
canniball #12206 üzenetére
Asrock E350M1. Openelecet használok, pendrivera telepítve. Verzióban nagyon visszalépni nem szerettem volna, ezért kerestem így megoldást, a jelenlegi verzióval. Bár nagoyn úgy látom, hogy nem lesz megoldás.
(#12207) longwild:
Nekem passzív hűtéssel megy a gép (Ötzi), néhány napja lett újrapasztázva, és szinte használattól függetlenül 43-45C között van a hőmérséklet. Ez Openelec rendszert takar, a háttérben folyamatos torrent klienssel, xbmc alatti videólejátszással. -
wopi
aktív tag
-
wopi
aktív tag
válasz
canniball #12200 üzenetére
Az megfektette a dolgot, hogy kitöröltem minden xml fájlt a megadott mappából
Utána az eredetit visszatettem, akkor úgy, ahogy eddig, működött.
Próbáltam persze másik gépre rádugni, ott megy rendben. Próbáltam az xml fájlt a karaktereknek megfelelően átírni, de semmi.
Próbáltam újratenni a rendszert, de ugyanez. Fura, hogy másik gépen megy rendben. Nem vágom...
-
wopi
aktív tag
válasz
canniball #12181 üzenetére
Az a fura, hogy úgy néz ki, mintha nem is venné tudomásul a gép, hogy én hogyan szerkesztem a keyboard fájlt. Azok a gombok mennek rendesen, amit a gépem is konkrét utasításként érzékel (pl. enter, backspace, fel, le, jobbra, balra), de amit billentyűnek vesz (pl ctrl+shift+a, stb), azokat nem. Pedig korábban nem machináltam vele...
-
wopi
aktív tag
Ha már távirányító. Nekem ilyen van. Vannak bizonyos gombok (kb a fele a gomboknak, pl lejátszás, stop, léptetés), amire nem reagál a gép. Próbáltam ezen leírás alapján beállítani, de hiába. Ha rádugom PC-re, a leírtak alapján megnézem, mely gombját minek érzékeli a gép, és úgy állítom be, akkor sem... Sőt telepítettem az XBMC-re egy távirányító szerkesztő alkalmazást, ott sem érzékeli az ominózus gombokat.
Van esetleg tippetek? A linkelt leírás topicját nem igazán látogatják, úgy gondolom, azért gondoltam ha már szóba került...
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Ha már távirányító... Van róla információ, hogy az Asrock E350 mennyire működik együtt a Logitech Harmony távirányítókkal?
Esetleg már univerzális irányítókkal van tapasztalatotok? A cél az lenne, hogy egy eszközzel tudjam irányítani az Openelec-el működő gépemet, illetve a Samsung TV-met.
Köszi!
-
wopi
aktív tag
-
wopi
aktív tag
-
wopi
aktív tag
Tudtok ajánlani Asrock E350M1 laphoz halk, de aktív CPU (APU?) hűtést, ami kényelmesen el is fér egy nem túl nagy házikóban?
Jelenleg Ötzi van rajta, de megnyugtatna, ha valami aktív hűtése is volna, ahogy a HDD-re is tervezek valami ilyesmit szerkeszteni.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nos, ígéretemhez híven: Íme! Picit alakítgattam rajta, mivel az ODD-t be kellett tennem DVD lejátszás miatt, ezért bepréseltem a HDD-t a helyére. Tudom, a kábelek rendezésén lenne mit alakítani, de inkább a szellőzés lenne a fontosabb jelenleg, illetve ha esetleg még egy HDD-t szeretnék betenni, milyen ötletetek van?
Nagyon köszönöm!
-
wopi
aktív tag
válasz
MZperX75 #11931 üzenetére
Teljesen igazad van, ezzel is kísérleteztem, ami némi sikert hozott, bár még lenne hová fejlődni. A másik gond a jelenlegi házzal, hogy Ötzi hűtést használok, és így a HDD a saját helyére nem fér el, a kábelei már ütköznek a hűtővel. Ezért voltam kénytelen áthelyezni az ODD helyére, csak ez nem biztos, hogy a legjobb megoldás.
Még valószínű, hogy futok egy kört a dologgal, csak érdekelt, hogy mit ajánlotok.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Picit elcsendesedett a topic, de feldobom a kérdést, hátha járnak erre tapasztalt tagok.
Van egy Brazos alapú gépem, Asrock E350-M1 alaplapra építve. Jelenleg egy Thermaltake Element Q házban lakik, de a ház szellőzése, belső elrendezése sajnos hagy némi kívánnivalót maga után. Főleg HTPC célokra használom. Milyen házat javasoltok, ami hasonló árkategória, jó a szellőzése, elrendezése, és nem utolsó sorban esztétikus? Tudom, sok ez így egyszerre, de hátha. Mik a tapasztalatok?Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
válasz
canniball #11509 üzenetére
Ilyen távirányítóról van szó.
Rendben, megértettem. Azért gondoltam, mivel a keresési találatok közt lévő topicok egyike sem tűnik túl aktívnak. Itt pedig legalább pörögnek az események, és mivel a brazos általában HTPC alapanyag, hátha más is jár(t) hasonló cipőben. Elnézést!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem a legjobb helyen, tudom, de talán... XBMC-n belül foglalkozott már valaki távirányító programozásával? Elég sok gomb van az irányítón, amire nem reagál a cucc, pedig nem lenne baj.
Sajnos konkrét XBMC topicot nem találni, ami élő volna. Keresgéltem a témában, találtam is egy xbmc wikiben lévő bejegyzést, de az alapján nem jutottam sehová.Valaki próbálkozott már ezzel? Esetleg valamilyen addon, amivel ezt meg lehet oldani?
Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Nos volt lehetőségem picit foglalkozni az USB-s boot témámmal. Sajnos én voltam a hibás, elkerülte a figyelmemet, hogy van egy "Hard Drive BBS Priorites" menüpont a boot menün belül, ahol ki tudom választani az USB vagy épp a HDD közül amit szeretnék. Így már teljesen jó. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét a témában!
Másik kérdés, ami felvetődött: Talán itt, de lehet hogy máshol olvastam, hogy esetleg valahogyan össze lehet hozni az XBMC-t a Samsung TV-k Anynet+ szolgáltatásával, hogy aztán ha az adott bejövő csatornára kapcsolom a TV-t, akkor továbbra is a TV távirányítóját tudom használni az XBMC vezérlésére is. HDMI kábellel van összekötve a két szerkezet. Mi az, ami még hiányozhat ehhez? Sajnos a TV az Anynet aktiválásánál nem találja a gépet. Keresgéltem kicsit a témában, találtam, hogy Raspberry Pi esetében ez tökéletesen működik. Valahol írták, hogy egy HDMI-CEC adapterre van ehhez szükség. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Asrock E350M1 lap esetében a BIOSban (APU-ban) beállítható volna, hogy elsődlegesen USB-ről bootoljon? A boot sorrendben nem jelenik meg az USB, pedig a bekapcsolásnál be van dugva, érzékeli megfelelően... Mit csinálok rosszul?
Köszi!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Élő, látogatott, magyar XBMC fórumot tudtok esetleg ajánlani? Esetleg ahol az XBMC PVR képességeiről lehet diskurálni? Az itteni XBMC topic eléggé halottnak tűnik. Az AVForum.hu-t találtam, de ott a regisztráció áll már hónapok óta...
Elnézést az offért!
Köszönöm! -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire vetődött fel eddig ez a kérdés. Adott egy Brazos alapú gép, Windows Server operációs rendszerrel szerelve. Van annak értelme, megoldható egyáltalán, hogy erősítőként használjam a masinát? Tehát rátenném egy TV, xbox hangját, és a kimenetére küldeni ezeket? Milyen bővítés, hangkártya javasolt ilyen célra? Vagy butaság az egész?
Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Szép estét!
Nem tudom, Ti tapasztaltátok-e már XBMC esetében, hogy a Youtube plugin nem akarja lejátszani a videókat. Konkrétan csak kiírja, hogy Program hiba: plugin.video.youtube, illetve több próbálkozás után arra hivatkozik, hogy nézzem meg a log fájlt.
Próbáltam a plugint eltávolítani, megmaradó konfig fájlt törölni, újratenni, de ugyan ezt folytatja.
A log fájl itt elérhető. A hibákra utalások a közepe, vége felé vannak.
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Próbálta valaki az OpenELEC 2.0-t? Mennyire megy döccenések nélkül? Valamelyik optimalizált verziót érdemes megpróbálni, vagy...?
Másik kérdés. XBMC-t használtok valamilyen tuner kártyával? Van valami olyan tv tuner, amivel tutira rendesen fog működni a Brazos-XBMC páros?
Köszönöm!
-
-
wopi
aktív tag
Teljesen jó megoldás, csak a teamviewer is olyan, mint a logmein, hogy nem új sessiont nyit, hanem a futóba lép be. Ez akkor kellemetlen, amikor az asszony otthon filmet néz, én pedig belepofátlankodok, mert meg akarom nézni, mi a helyzet az otthoni géppel.
Eddig a windows remote desktop volt erre a legjobb, de ezt olyan verébre ágyúval esetnek érzem, hogy csak erre a célra lépjek be.
Vagy éppen ha emailben riasztást küldd, ha valami gáz van, az is szimpatikus funkció volna.Erre eddig nem gondoltak, vagy nekem vannak extra elvárásaim?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy off, de nem jutott eszembe jobb, hová is forduljak az ügyben.
Olyan programot keresek, amit a háttérben futtatva, webes protokollon elérhetek, és meg tudom nézni aktuálisan a PC diagnosztikáját, procihasználatot, esetleg hőmérsékleteket. Olyasmit, mint mondjuk a logmein pro változata. Tudok erre alternatívát?
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Helló!
Samsung UE40D6000-s TV-vel használom, XBMCbuntuval, Eden. Konkrétan mi érdekel, mit nézzek meg?
Én a hanggal szívtam sokat, de végül sikerült megoldani, most teljesen akadásmentesen megy minden (1-1 HD filmtől eltekintve, ami kockásodik).Ha leírod, hogy mit és hol nézzek meg pontosan (nem ugrik be ez a fekete-szürke történet), rajta leszek (bár csak késő este, vagy holnap)!
-
wopi
aktív tag
Még erre némi tapasztalatot valaki!
Ha igen, milyen sűrűn...?
3. Gyakorlati kérdés. Nálam 24/7-ben üzemel a kis masina. Win alatt állítottam be ütemezett újraindítást minden hajnalra. (Ugyan így a routeremnél, mert egy idő után elkezd érdekességeket csinálni, és ezzel kiküszöböltem a dolgot.) Szerintetek linux alatt van erre szükség, ti állítottatok be ilyet? (Feltételezem igen, főleg az a kérdés, hogy milyen sűrűn?)
Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Valószínűleg igazad van, ennyire még nem ástam bele a témába, csak kerestem, hogy mi a DXVA megfelelője, és ezt írták... De mindkettő be van kapcsolva, az a biztos.
Most, hogy élesben kipróbáltam, feltettem a win2008 helyett, felvetődött pár kérdés. Hátha valakinek van ötlete. Sőt, biztos vagyok benne
1. Jelenleg a legnagyobb problémám. Tegnap még minden működött rendesen, simán játszott le akár fullHD-s filmeket is. Viszont ma már valami miatt nincs hang. Eddig "default" néven szerepelt a rendszerbeállításoknál, most mindenképpen ALSA alapú hangeszközt szeretne használni (eltűnt a default lehetőség), és ez által nem játszik le semmit. Amit csináltam: Telepítettem Samba kiszolgálót, létrehoztam egy új felhasználót, beállítottam az fstab fájlban, hogy mindig mountolja az NTFS partíciót. Hangbeállításokhoz nem nyúltam. Ha a Live verziót bootolom, akkor minden oké, ismét default-ként szerepel a hangeszköz, és tökéletesen megy.
2. Ez már a kezdetektől fennáll. Bizonyos HD filmek lejátszásánál a gyors mozgásoknál picit csíkozódik a kép felső része. Nem vészes, olyan éppen zavaró. Ha pause-olom a filmet, újra elindítom, akkor egy kis ideig oké, majd ismét. Melyik beállítás lehet az oka?
3. Gyakorlati kérdés. Nálam 24/7-ben üzemel a kis masina. Win alatt állítottam be ütemezett újraindítást minden hajnalra. (Ugyan így a routeremnél, mert egy idő után elkezd érdekességeket csinálni, és ezzel kiküszöböltem a dolgot.) Szerintetek van erre szükség, ti állítottatok be ilyet?Köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nos próbálgattam picit alaposabban az xbmcbuntu rendszert, bár még mindig csak live változatban. A filmek lejátszása folyamatos, kivéve néhány HD felbontású. Gondolom csak bizonyos kódolást nem támogat, mert egy részét simán viszi, van egy-kettő, ami pedig teljesen kockásodik, élvezhetetlen.
Hardveres gyorsítást mindenképp be kell kapcsolni (mint win alatt). Mivel linux alatt nincs directx, nem DXVA, hanem VDPUA. A funkció elvileg ugyan az, amennyire utána olvastam.Még tesztelem a megosztási funkciókat, ha minden oké, holnap felpakolom.
Tapasztalatok alapján XBMC mennyire támogatja a PVR funkciókat a megfelelő plugin-el? Mintha lenne ilyesmi, ahogy olvastam.
-
wopi
aktív tag
Az első tapasztalatok nem a legjobbak a xbmcbuntuval. Live próbáltam, de nem az igazi, bár nem kizárt, hogy a hűtésemmel lehet gond. Mostanság picit melege van a procinak, meg kell néznem mi baja...
Más... Aki használ tunert, mik a tapasztalatok? Milyen javasoltok? Mindenképp USB-s eszközre gondoltam. Pl ez?
-
wopi
aktív tag
Kíváncsian vártam: XBMC 11.0 Eden
XBMCbuntu? Kíváncsi vagyok rá, hogy akkor most hogy is állunk a brazos-linux párossal. Úgy tűnik, kénytelen leszek kipróbálni
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatok alapján mennyit fejlődött a Brazos és a Linuxok kapcsolata az utóbbi időkben?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
1 - Asrock E350M1. Windows 2008 server r2-t telepítettem, feltettem minden drivert, amit az asrock (és az ati) oldalán találtam a laphoz, de az eszközkezelőben látszik egy ismeretlen eszköz... Mi lehet? Chipset driverre tippeltem, de kerestem, nem találtam ilyet. Szerintetek? Lan, audio, cir, vga driver fent van, bár nem az all in one packból... Mit hagytam ki?
Semmi extra nincsen a gépemben. Alaplap, memória, winyó... Nincs benne, hozzá csatlakoztatva semmi olyan, ami plusz drivert igényelne.2 - Aki használ, milyen tv tunert tett a brazosába? És milyen software-el? Én xbmc-t használok, teljes megelégedésemre, viszont ha jól láttam, ebben egyenlőre erős béta verzióban használható csak tuner... Vagy...? Nézegettem még a mythbuntut, virtuális környezetben próbáltam. Nem rossz, viszont ha jól láttam nem annyira rugalmas mint az xbmc abban a tekintetben, hogy szinte minden formátumot lejátszik, még lemezképet is megeszik. Javítsatok ki! Túl sok friss leírást, tesztet nem találtam róla a magyar neten.
Esetleg más alternatíva? Valami hasonlót szeretnék összehozni, mint az IPTV (T) platformja, annak a felépítése egészen tetszik.Előre is köszi, szép estét!
-
wopi
aktív tag
Helló!
Windows alapon keresek olyan programot, amivel kívülről hozzá tudok férni a gépem rendszerdiagnosztikai adataihoz. Pl hőmérsékletek, fordulatok, órajelek, stb. Mindezt ha lehet, akkor webes felületen, böngészőből. Létezik ilyen? Vagy csak az én gondolataimban?
Köszi!
-
wopi
aktív tag
Helló!
Hogy alakul a Brazos alapú gépek Linux alatti támogatása? Mik a tapasztalatok erről?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Asrock E350M1 lapon lévő CPU hűtést cserélném, mert egyre zavaróbb a hangja. Kerestem a már korábban többször említett lehetőségekhez Ötzi és Noctua hűtést, de nem könnyű feladat ilyen méretezésű chipset hűtőt találni.
Valakinek van infója, esetleg kaphatóak ezek valahol jelenleg? Vaterát, hardveraprót már átböngésztem...
Esetleg egyéb alternatív megoldással próbálkoztatok?
Köszi! -
wopi
aktív tag
Szia!
Hmm, megfontolom a dolgot, ami a hűtést illeti. Tápegység tekintetében igen, ezt írtad, tudom, hogy ezt nem fogom elkerülni.
Ismét más jellegű kérdés: Nem tudom mennyire próbáltatok Windows Home Server 2011-et telepíteni... Találkozott már valaki azzal, hogy a telepítésnél nem listázza ki a partíciókat? Megadja a hdd-t (bár annak a méretét is hibásan), és csak a teljes hdd-t lehet választani, partíciót a telepítéshez nem. Eddig már telepítettem rá Windows 7-t, 2003 r2 servert, minden gond nélkül. Itt mi lehet?!
Köszi!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nos a gépembe a paneltáp beszerzése folyamatban... CPU hűtés. Van esetleg valakinek tapasztalata, milyen hűtést érdemes rátenni, ha a gyárival nem vagyok megelégedve? Kp59 megoldása tetszik, de ha esetleg van praktikusabb megoldás (két memória modul miatti darabolás, barkácsolás) ami másnál már bevált, akkor miért ne...
Más... Élő, lehetőleg magyar vonatkozású XBMC fórumot ismer esetleg valaki? Kerestem, kerestem, de nem igazán találtam olyat, ami még élne, pörgős volna.
Köszi!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Korábban... Jóval korábban, úgy rémlik hónapokkal ezelőtt valaki írta ebben a topikban, hogy a HTPC-jén üzemeltet lakásfelügyeleti rendszert. Kerestem, de nem találtam ki, mikor...
Magára ismer valaki? Vagy valakinek esetleg tapasztalat?Köszi,
W -
wopi
aktív tag
1. Asrock E350M1, Samsung 1 TB, 2 GB RAM, proci hútés, 12 cm-es ház venti. Konkrétan más nincs benne, ha jól emlékszem.
2. Szerintem a ház ismerős neked
3. A szerelés abszolute nem okoz gondot.
4. Minél kevesebbét szeretnék valamit, de ezt szerintem gondoltad.Milyen lehetőségek vannak?
Csak azért tőled, mert te írtál ezzel a témával kapcsolatban korábban, illetve ismerős neked a ház. -
wopi
aktív tag
Nálam amikor szeretném lekérni a listákat, gondolkozik 1-2 percet, aztán kiírja, hogy hálózati hiba, olvassam el a logot, hogy mi a baj. A log pedig üres... Gondoltam, hogy valami port engedélyezési vagy tűzfal hiba lehet, de erre nem találtam semmi utalást, ha tűzfalat kivettem, akkor sem ment.
Azért köszi a tesztet!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
XBMC-t gondolom sokan használtok Brazos környezetben rajtam kívül is. Tapasztaltatok olyasmit, hogy bármilyen minőségű film (hd, avi..) lejátszásában ritkán, kb 1 percenként akad a film egy hangyányit? Alig észrevehető, de épp elég idegesítő dolog. Miért lehet ez?
Másik, hogy amikor kilépek egy film, videó lejátszásából, akkor egy darabig eléggé akadozik a menürendszer, és kb 1-2 perc után áll be a helyes működésre. Ennek mi az oka?(XBMC alatt rádió lejátszás mennyire működik nálatok? A Radiotime plugin nálam feltelepül, de nem lehet lekérni a rádiókat, vár-vár, majd hálózati hibát ír ki...)
Üdv,
W -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nos, a házventi beszerelésével és a proci újrapasztázásával nem sokat változott a helyzet.
AIDA:
MBO: 45
CPU: 45
CPU1: 61
CPU2: 61
GPU: 61
HDD: 33Vélemény...?
-
wopi
aktív tag
Jeee! Köszönöm szépen az alapos leírást!
A venti beépítést mindenképp megejtem, illetve alkalom adtán a tápot is cserélem. Szimpi a megoldás.
A lakás hőmérséklete a melegebb időben ingadozik, egész magas értékek felé tendál, és tény, hogy sajna a ház nincs a legjobban szellőző helyen. Jelenleg a burkolat levételével orvosoltam a dolgot, de keresgélem az ideális ventit. -
wopi
aktív tag
Helló!
Akkor ezek szerint az én adataim drasztikusnak mondhatóak (Asrock):
CPU: 60-61 fok
MBO: 48 fok
HDD: 40 fokAlap CPU venti van rajta, más nem. Mit ajánlotok? CPU újrapasztázás? Vagy venti csere erősebbre? Gondolom nem ártana a házba tenni egy ventit. Ez mennyiben változtatna a CPU hőjén? Kezdjem innen?
Köszönöm szépen,
W -
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Korábbi "hang"-os témám után ismét... És ismét a hang, bár most picit más tekintetben.
Adott egy Thermaltake Element-Q mITX ház, benne a hozzá kapott 200W-os táppal. Eddig minden oké, viszont a táp ventije eléggé (zavaróan) hangos. Első körben az lett volna a koncepció, hogy valahogyan beállítsam, hogy hőmérséklettől függően szabályozza magát a venti, viszont ez azt hiszem több sebből is vérzik. Ha jól láttam az Asrock E350M1 lapom ezt nem támogatja, nincs a táp ventijének szabályozására használható csatlakozó rajta. Másrészt ha jól sejtem a tápban sincsen hőmérséklet érzékelő (vagy mégis?).
Ezek után ha jók a sejtéseim, más lehetőség nem marad ennek a problémának a kiküszöbölésére, minthogy a ventit cserélem egy halkabb kiadásra.
Jól látom a helyzetet? Valakinek esetleg tapasztalata ebben?Köszönöm szépen,
W -
wopi
aktív tag
Még egy kérdés. Elnézést, amiért kicsit azt hiszem a téma már átcsap offba, de ha már itt tartunk... Fordított verzióra van lehetőség valamilyen formában?
Tehát... Ha egy zenét vagy egy youtube klipet vagy bármit elkezdek lejátszani a laptopomon, az a server hangkimenetére menjen? -
wopi
aktív tag
válasz
canniball #2313 üzenetére
Őőőő... Mármint a "távoli" gépre? Pl ha elkezdek valamit lejátszani a szerveren, akkor azt hiba nélkül átadta a kliensnek, tehát a távoli gépnek, azon ment a hang, viszont nekem nem ez kell, tehát ezt a verziót a "Távoli asztali kapcsolat" beállításaiból kivettem. Nekem az kéne, hogy ha mondjuk belépek egy távoli gépről a szerverre, ott elindítok egy hanglejátszást, akkor az a szerveren, tehát a brazos saját kártyáján keresztül tolja..
Lassan már nehéz követni a dolgot... -
wopi
aktív tag
Újabb érdekesség. Ha a gépre van kötve monitor, akkor rendben megy a hang, viszont ha nincsen, akkor nem, a fenti hiba tapasztalható. Ezmiez?!
Az a fura, hogy amikor a gép előtt vagyok, és a saját billentyűzetén, egerén használom a gépet, akkor ott oké, de ha ezzel párhuzamosan belépek távoli asztalhasználattal, akkor a másik gépen úgy jelzi, hogy továbbra sincsen hangkártya telepítve, viszont a saját monitoron, saját asztalon látszik, hogy minden oké, megy.
Ha a monitorját lehúzom (mert nem használom, távolról irányítgatom a cuccot), akkor boot után már nincs hang, bárhogy próbálom squeeze webes menedzsmentjével szóra bírni. -
wopi
aktív tag
És ha ez nem változtat semmin?!... Teszteltem win7el is, ott tökéletes, tehát nem hiszem, hogy hardveres hibáról lenne szó. Nem értem ezt. Windows audio szolgáltatás fut, driverek fent vannak (64 bites rendszer, 64 bites driverek). Lefuttattam ezt a progit, amit írtál (rendszergazdai jogosultságokkal), enable audio, restart, de nem változtatott semmin. Esetleg valaki, aki már tett fel windows 2008at, nem tapasztalt hasonlót?
Fura, hogy keresek már pár napja a témában, de mindenhol a szolgáltatás elindításáról írnak csak. -
wopi
aktív tag
Nos már újratettem a rendszert, mert nem volt egyértelmű számomra, hogy nem én barmoltam el valamit. Telepítés után a Windows Audio szolgáltatást elindítottam, helyi szolgáltatásként fut automatikusan. Így nem ment, továbbra is azt kaptam, hogy nincs hangeszköz telepítve. Oké, feltettem az Asrock drivereket, de így még mindig ugyanez... Mit rontok el?
Eszközkezelőben úgy látszik, mintha minden rendesen fel lenne telepítve, két hangeszköz is látszik, ami nem ír semmi hibát... -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok... Pár napja szenvedek már a win2008ra hangkártya telepítésével, de nem jön össze. Elvileg a laphoz kapott CD-ről mindkét audió drivert feltettem, de a tálcán lévő ikonnál azt kapom, hogy nincsen hangeszköz telepítve. Próbáltam újratelepíteni, újabb drivert feltenni, de nem megy. Mivel 64 bit-es rendszerről van szó, ennek megfelelő meghajtót tettem fel... Valakinek esetleg ötlet?
Köszönöm szépen! -
wopi
aktív tag
válasz
zsolt501 #2218 üzenetére
Feltettem a windows 2008 server r2-es változatot. Minden nagyon szép és jó, viszont... Mivel a gép bekapcsolásakor nem jelentkezik be automatikusan senki, ezért nem indulnak el bizonyos programok (pl torrent), csak a szolgáltatások.
Ebből következik a kérdés. Be lehet valahogy állítani eme windowsra az automatikus bejelentkezést? Néztem, kerestem a korábban bevállt módszereket, de az ha jól látom a szerver változatra nem lehetséges (logikus persze, hiszen biztonságos rendszernél ilyet nem alkalmaznak). Vagy... Lehetséges pl egy torrent klienst szolgáltatásként futtatni, hogy ne legyen szükséges hozzá a bejelentkezés?Más. A windows media service alkalmazás képes arra, hogy távolról, pl egy böngészőből el tudjak indítani zenelejátszást a brazos szerveremen? Vagy ez a progi csak kiszolgálóként tud működni, hogy róla lehet lejátszani, illetve stream-et tud adni?
Korábban ezt squeezebox-al sikerült megoldani, gondoltam hátha... Vagy vissza a squeezet? Akkor viszont visszakanyarodunk az előző kérdéshez ezzel kapcsolatban is...Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest