- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
apuc
őstag
Vettem egy HP 635-öst E-450-es Brazos-al.Gyorsaságra nincsen panasz, igaz csak netezésre+WOW vettem a fiamnak.
Az is igaz hogy most más okból garisan márkaszervízben van- a hangchip rossz, alaplapcsere.
Tényleg, tudja valaki hogy a hangcsipp az ugye teljesen elszaparált a procitól, az alaplapon egy külön egység? -
syler123
veterán
Nah megrendeltem a: Noiseblocker BlackSilent Fan XM2R - 40mm
Ventit, remélem halkabb lesz mint az AsRock gyári ventije, majd ha nem tudom hogy kell fordulatot állítani akkor írokui: Kicsit szívás hogy csak 1 helyen lehet kapni, így most 2000 a venti 1500 a futár, érdekes arány
-
canniball
nagyúr
válasz
iMaverick #5891 üzenetére
A 12V az általános, de a te problémádra is van megoldás.
Hogy anyagilag hogy éri meg jobban azt nem tudom.
-
válasz
canniball #5888 üzenetére
Csak egy kérdés! (Bár nem nekem írtad a hsz-t).
Ugye szemezek egy ilyen PicoPSU-val én is... Van is idehaza egy laptop adapter. DE! Ahogy nézem, az adapter 16V egyenáramot nyom ki 4,5A-ral, a Pico-nak meg 12V kell... Gondolom akkor nem compatible a dolog?
Viszont gondolom az a 12V az egyenáram?
-
-
PonPon
senior tag
egy eladó/használt/felesleges picopsu-ja nincs vkinek?
-
Hát akkor én a 31 évemmel kis sz@ros vagyok...
Annó még Enterprise128-on kezdtem az ipart, de osztálytársaknak volt C64(+) is.
Utána szépen sorban 386,486, P1-100MHz, AMD 223MHz (ami kakaóban egy Intel P-166-os volt, eh-eh), Celeron 366 (ezt valami 470MHz-ig tudtam húzni is), aztán Celeron XXXMHz (már nem emlékszem az órajelére), P3-750 @ 840MHz, Tulatinos P3 ceka 1200Mhz @ 1400MHz (ez sem biztos), P4 1.6 Wilmate, 1.6A Northwood @ 2.4GHz, PentiumD, Core2Duo 6340 (1.8Ghz @ 3GHz), QuadCore Q9300 (2.4GHz @ 3.00GHz...
Ja igen! És a Brazos...
-
MZperX75
addikt
válasz
SzalaiG #5882 üzenetére
Az első progit ,talán 1982-ben írtam BASIC nyelven egy 2Kbytes gépen!
Mégpedig egy 8 hangból álló zongora!(persze 7évesen egy könyvből segítve magam)
megéri -e
Nem! Mert ugyan az! 10% teljesítmény különbség nem ér meg félárat ez az egyik....
A másik 1 év múlva jön a brazos2 4maggal jobb gpu-val 18W-ban 28nm-en!
addig semmi!
Ha azt kérdeznéd ,hogy egy miniITX FM1-es Llano A6-3500-re érdemes cserélni ugyanabban a házikóban akkor igen 10-15 ezerrel drágább+1866memókkal egy bő 20rongyal,de kakó az is több van benne....
De ott is a gond FM1 nem hosszú életű
(habár kezdenek szálíngózni a A8-3820-asok 65W-os fogyasztással és 4 maggal 3Ghz-en! )Persze a laptopról van szó,akkor inkább ha 2 közül kell választani akkor E-450 ,1333-as ramok miatt.
De cserélni semmi képen nem.
-
raidx
őstag
Az első gépem 1985-ben egy HOMELAB III. Kit-ből SK összerakott masina. Még nem volt teljesen kész mikor megváltam tőle. 1985-be ZX81 majd ZX Spectrum 48K boldog tulajdonosa voltam. 1988-ba egy XT, majd AT 286, 386, 486. 1994-ben felszámoltam mindent. 1994-1996 között semmi. Majd a P4-esek sorba ahogy következtek. 2007-be az akkori nagy gép mellé vettem egy Intel D201GLY alaplapot vagyis kettőt mert kellett egy szerver is. 2009-be jött az Intel Atom D510MO. Akkor már megváltam a nagy gépemtől mert csak porfogó volt, nagyon ritkán kapcsoltam be. Majd 2011-be jött a Brazos (Asrock E350M1).
A játék nagyon kimaradt az életemből és azt hiszem ebbe a korba már nem is kezdem el (63).
Még láttam videomagnóból kialakított szalagos háttértárat commodore 64-hez.
-
MZperX75
addikt
válasz
iMaverick #5878 üzenetére
Ez szerintem kórral jár,csak kinél hamarább kinél később ,nálam elég későn szakadt meg ez a dolog,ill még nem teljesen havi 1-2 óra még beesik egy kis codmw2 multi a brazossal
kór=37 ,de 10éve abba kelletett volna hagyni!
Azok a régi szép idők:
Primo,C+4,amiga500-600HD
PC: P2 celeron266-on keztem ezt a korszakot Voodoo1-2 2db voddo2 TNT1-2 az AMIGA600HD után!
Blood,doom,Heretic,Unreal1,2,Duke nukem,persze ezek mind multi,meg még vagy 1000 games(carmageddon1-2,autósok sora)(HUNterClan)
Farcry,farcry2(pályaszerkesztő 55 használható pályám ,sajna hogy ez a games a tömegeknek nem volt jó,pedig ultra nagy játék volt)
,Crysis,Crysiswarhead,kizárólagosan csak a hatalmi harc! A fracia VB győztesekkel játszottunk(mellékesen kiléptek nem bírták a kiképzést megverni nem tudtuk,de nem is kaptunk ki) A csapattársam 54.helyet ért el a crysis stat-ban előtte csak csíter volt én 540.helyen voltam csak 250.000-ből.....
Codmw,cod5,codmw2Kis brazoson Codmw2 szépen fut 1024x768low(kicsit szaggat de leszarom) persze multik csak gyári lemezekkel!
-
-
MZperX75
addikt
válasz
iMaverick #5873 üzenetére
Áprilisi tréfának vettem a braztos! (áprilisban vettem)
Te mikor?19.600Ft lap (flashcom) új garis
kb 4.800Ft 4G memó (flashcom) új garis
12.000Ft Ház(17 helyett)( Flashcom) új garis
4000Ft DVD író 5500Helyett(flashcom) új garis
Mivel itthon rakatban álltak a nem használt HDD-k így azt nem kelett vennem (már bánom 1.5T samu 11.000Ft 2T samu 16.000Ft adott volna a pisti (flashcom)
HD4870-1G eladtam (18.000) mert 2db volt.40.000 Ft helyett nekem kb 20.000Ft ba fájt és minden új és garis
Persze ez az áprilisi téfi répa annyira bejött(már nem gammelek)
Hogy eladtam a nagy gépem a "pi***ba!(Phenom2-945@3.3Ghz HD4870-1G CFX)(Ez a konfig a teljes árát ,nézem ezt 6-7 hónap alatt visszahozta,a nagygéphez képest,mivel
minden gépem non-stop megy)ergo 20-30W aránya 220-350W-hoz képest
-
törölt tag
válasz
MZperX75 #5871 üzenetére
frissítsd az utorrentedet.
Ha le van választva egy meghajtó indításnál, az azon lévő torrenteket nálam "invalid dl status"-ba rakja.
Felcsatolás után egyszerű indításra már megy is, nem hashel.Ha menet közben leválasztod a vinyót, és előtte nem kapcsoltad ki a torrenteket az más tészta. (vagy az is lehet, hogy ha megállítod a torrenteket, az is baj)
-
válasz
MZperX75 #5869 üzenetére
Hogy akkor miért is nem vettem használtan!
Jól körülnéztél? Amikor én vettem az Asrock-ot, akkor volt... Pont itt a Hardveraprón találtam annó, a srác kétfajtát is árult (Asrock és Gigabyte). Azért lett az Asrock végül, mert a Gigához csak az alaplap volt meg... Az Asrock-hoz meg doboz, műanyag hátlap, driver CD, SATA kábelek, stb. megvolt... (A Giga mondjuk USB3-as volt.)
-
raidx
őstag
válasz
canniball #5868 üzenetére
Igazad van! Tényleg kihagytam a Slim ODD-ot (tegnapi saccolásnál is).
NEC AD-7710H Slim DVD SATA Fekete 6.477 Ft (4533 Ft.) és így már reális 40 000 Ft-os ár.
@MZperX75
Jelen pillanatban nincs uTorrentem ezért a pontos lépéseket nem tudom leírni. A beállításoknál van egy kocka ahol beállítható, hogy induljon a Windowsal (pipa). Ha nincs pipa nem indul a Winnel.
-
MZperX75
addikt
válasz
#42431471 #5870 üzenetére
Ez így van!
Ezért nem ezt mondtam,
de az ényémre nem 1 év gart adott a gyártó, hanem 2évet és abból 1.5 év még hátra van+jóval drágább házikóm van,azért is írtam ,én még vinyó nélkül sem adnám el 35.000-ért!
De azért peace![moderálva]
Kivettem a nem ide illő részeket.
[ Módosította: stevve ]
-
törölt tag
válasz
MZperX75 #5869 üzenetére
az a baj, hogy a vinyó borítja fel csak a képletet. Ha az normális árban lenne, akkor 35k lenne a reális ár mindenestül.
Amennyivel többért el lehet passzolni az 500gigás vinyót, annyival lehet ezért többet kérni. 40k fölé én nem mennék vásárlóként, főleg ha tényleg már semmire sincsen garancia. (1 hónapot én semminek tekintek már)
-
MZperX75
addikt
Hogy akkor miért is nem vettem használtan!
Ja mert nem volt
Nekem is hasonló,csak 2db 500G ,3.5"HDD+DVDíró+ nem 9.000Ft volt a ház ,hanem 12.000Ft(ami most 17-20ezer) Gigabyte MIB5140+65W paneltáp
A lapom nekem 20ezer volt garival,most 24.000Ft
A többi stimmel35.000Ft nem adnám el senkinek ,max HDD,és DVD nélkül
-
raidx
őstag
válasz
donat_sz #5866 üzenetére
Ha kihoztad a boltból már csak az ár 70%-t számolják érte. Ha egy számtech kereskedőnél próbálkozol eladással, Ő a nagyker árának veszi a 70%-t és azt kínálja érte.
Alaplap újonnan 25.146 Ft
2Gb DDR3 2048/1333 DDR3 Samsung 2.280 Ft 2.896 Ft (5790 FT) vagy
4Gb DDR3 4096/1333 DDR3 CSX 3.800 Ft 4.826 Ft
500GB seagate 3,5" HDD mikor vetted kb 10 000 Ft lehetett (én annyiért vettem 3 év garival)
CFI CBI-A6719 (fehér) ház + 150W gyári táp kb. 9 350 FtÖsszesen: 49322 ennek 70% = 34525 Ft
Fentiek figyelembevételével reális a 35 000 Ft-os ár.
Persze, most sokan szeretnék kihasználni a HDD-k irreális magas árát.
A régi áron vett és meghibásodott HDD-t nem cserélik. Visszaadják a régi árát!
-
donat_sz
senior tag
nem kötekedés képen, de érdekelne, hogy a 35k hogy jött ki.
ha most újonnan akarnám megvenni a felsorolt tételeket vhol 60-70k-t kellene fizetnem. no nem mondom, hogy új alkatrészekkel egyenértékűek, de még garis, egy hónapig, így azt se mondhatjuk, hogy olyan nagyon régiek lennének. -
sacaa
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az alábbi konfighoz melyik tápot ajánlanátok?
Asrock e350m1/usb3
4 GB Ram 1333Mhz
1db 250GB 7200-as vinyó (SAMSUNG HD252HJ)
1db 1TB-os 5400-as vinyó (SAMSUNG HD103SI)
1db DVD író
1db wifi vevőA tápok:
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=367
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=369
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=368Később lehet még megy bele egy SSD és 250-es vinyó helyére egy másik 5400-as.
A gyári hűtőt is lecserélném ha tudtok valamilyen jó alternatívát.A segítséget előre is köszi.
-
raidx
őstag
válasz
canniball #5861 üzenetére
Igen. Egyes gyártók összevonják a két egység hűtőbordáját és egy kis ventivel hűtik, vagy a proci kap csak ventit. Legalább is az Intel d201gly és a D510MO lapojaimnál.
A Nagy/kis betű csak azért gond mert az opera automatikusan beléptet + a jelszó adatbázisomba is nagy kezdőbetűvel van tárolva. Most át kell módosítanom őket.
@Kukiente
35 ezer reális ár érte.
-
canniball
nagyúr
válasz
iMaverick #5857 üzenetére
Az adapter gondolom jó ha a teljesítménye és a csatlakozója megfelelő.
raidx!
Akkor hogy egész pontos legyek: a D945GCLF2 lapomon a chipset hűtés aktív, a procin csak borda van. Ezek szerint az újabbakon ismét fordult a dolog...Gondolom a HA átálláshoz van köze, de hogy mi...? Legalább megspórolsz egy [shift] lenyomást, miért baj ez?
-
Kukiente
csendes tag
helló ismét én érdeklődés szinten mennyit érhet ez így egyben:
- asrock e350m1 alaplap
- 4gb kingmax ram (1.333mHz)
- 500GB seagate 3,5" HDD
- nec fekete slim író
- CFI CBI-A6719 (fehér) ház + 150W gyári tápElőre is köszi.
-
válasz
canniball #5856 üzenetére
Így korrekt! Az Apu-n (!) van a borda+venti és a chipset csak simán borda...
Mellesleg nálam az Ötzi teljesen hangtalanul teszi a dolgát (még jó hogy, hiszen csak borda...
) és a tápegység 12cm-es ventije az egyetlen légkavaró a házban.
Még gondolkodom a paneltápon (most hozzám került egy laptop adapter, nem tudom, hogy ez jó-e hozzá?) és akkor annyi barkács még lenne a gépházban, hogy a (mostani) táp dobozát kicsontoznám, csak a ventit hagynám benne és így azért csak lenne egy erősen leszanályozott venti a gépben, miközben már a táp is kint melegítene... Az meg nem zavar...
-
MZperX75
addikt
Zárd be a házat,ezt a ventit gumizd rá!(vagy kötözővel)
Nekem is így van ,a proc venti fordulatszámát is simán le lehet szabályozni,most modjuk nekem autómatán van ,ha nincs terhelés akkor 12.5% ha van akkor felpörög(csak hát sohasem pörög fel)
Mivel max 56fokra megy így be sem kapcsol a védelem.
Apropó a proci ugye bírja a strapát ,azt hiszem gyárilag 80-85 fokra, és akkor sem szál el,mert magától visszaveszi az órajelét ,így nem tud tönkre menni.
Igazából nem is ez a lényeg hanem a HDD nem menjen 45 foknál feljebb! Az a lényeg
Így már jó lesz a géped, csak szereld bele a ventit!, és zárd le a házat
Nekem 1 db csavar tartja a ventit a helyén
És van még egy venti beleszerkesztve ,ami a HHD-kre fújkálja a levegőt,mivel nekem egy DVD író mellett 2db 3.5"HDD is van a gépházbanA házam Gigabyte MIB 5140(6cm magas)
-
mope
tag
teszteltem kicsit a melegedést.
a procit újrapasztáztam, hogy jelent e vmi különbséget.
gyári hőfok 48-51 fok, paszta után nem változott az érték. (gyári paszta gusztustalan rózsaszínű rágógumi)aztán lehúztam a gyári ventit róla menet közben (de nem csavaroztam le) és csak közel tettem hozzá egy 12cm-es Coolink ventit (hangtalan) és a magok 56-57 foknál megálltak. (aida szerint a CPU 39 magok 56 fokosak, core temp szerint cpu 55fok)
-
-
-
-
MZperX75
addikt
Tud valaki érdemlegeset ,hogy a mozila firefox 5perc után miért fagy ki?
Idegesítő!Megoldást nem találtam rá,most is sietek megírni mi előtt elszáll!
-
MZperX75
addikt
válasz
bozsozso #5833 üzenetére
Ha 2x2Gigát becserélik neked,akkor miért ne!Egyábként nem számít (ártani nem használ)
+2.5W fogyasztás....
A csíkozás ,az sajna általános,dolog a brazos-nál,de kiszűrhető,nem sok köze van a felbontásnak,inkább a ramoknak.
Mivel az IGP a RAM -ot használja,ha az hibádzik akkor bizony csíkozz.
Bios-ban a Ramok ? milyen órajelen mennek?Nálam DDR3-1333 -as kingmax 9-9-9-24-32 es alap időzítéssel 1.5V-helyett 1.6Von megy,így nem csíkoz!
Itt lehet a ram időzítéssel ,feszültségével játszani,de a problémát megoldja!
Valami alacsony fordulatszámos 8-12cm-es tökéletes.
Keret az passz! Nekem 3.5" van!
-
bozsozso
őstag
Na nagy nehezen összejött egy kis brazos nekem is.
Ház: LC power Case 1360mi
Alaplap: Asrock e350m USB3
Memória: Corsair 1333 Mhz 2*2Gb ram (most egyenlőre csak ez volt itthon majd egyben 4gb-ra cserélem)
Winchester: 80gb noti winyoMegy rá XBMC csak egyenlőre Win alatt próbálgatom
Kérdéseim:
1. néha a felső sorokban pár vékony csík jelenik meg 1920*1080-as felbontáson, de pár képernyő felbontás váltása után minden rendben. mi lehet a probléma?
2. milyen ventit javasolnátok ház hűtésére esetlegesen úgy, hogy a proci hűtést leszedném és nem főnének meg az alkatrészek?
3. megéri egyáltalán a 2*2Gb-ot 1*4Gb-ra cserélni vagy nem éri meg foglalkozni vele tudom dual itt nem játszik
4. vettem a noti vinyóhoz beépítő keretet de nem sikerül vele beszerelnem úgy hogy ne kelljen fúrnom rajta. Milyen beépítő keretet kellene vennem hozzá nem tudja valaki? -
AvP3 hogy megy E-450-el? E-350-el 640x480-ban jó. Ehhez képest valami javulás?
-
Stingie
tag
válasz
HeavyToys #5825 üzenetére
A gyári hűtés az MSI E350IA-E45-ön 5400as fordulatszámnál 35 dB/A, 75%-ra levéve is csak 28-ra csökken az érték. A magas fordulatszám és az ennek következtében levő rezonancia is növeli a zajt, ezért lenne jó alternatíva a noiseblocker - az csak 11 dB/A és 2800-at fordul.
-
akva
tag
Sziasztok!
Régen egy ZOTAC IONITX-A-E N330 90W alaplapot használtam, ezen lógott 3 SATA, és 2 USB vinyó 7/24 órában, bármiféle hűtés nélkül. Tápnak az alaplaphoz kapott adaptert használtam, gépház nem volt. A cucc két évig hibátlanul működött, bár nem volt hűvös, soha semmi probléma nem volt vele. Végül egy 30 éves hifi erősítő bekapcsolása megadta neki a kegyelemdöfést.
Továbbra is ilyen teljesen hangtalan rendszert szeretnék összerakni, ha máshogy nem megy, akkor számítógépház nélkül (ha ez segít a hűtésben).
Nézegettem az ASUS passzív alaplapokat, de a hozzászólások között mazsolázva kicsit belekavarodtam a táp kérdésbe... szóval, a régi Zotac-hoz kaptam gyári adaptert, ami teljesen hangtalan volt... ezeknél az Brazos-os ASUS lapoknál nem így van? Külön tápot kellene venni hozzájuk?
-
Stingie
tag
válasz
HeavyToys #5821 üzenetére
Hm... ez a nagyobb teljesitmenyu noiseblocker tenyleg jo valasztas lehet visszafojtva 75%-ra... azt hiszem, ezzel teszunk egy probat.
A masiknal mar nagy a zajszint, amjdnem akkora, mint most...
mivel a cpu hutot nem lehet szabalyozni biosban, gondolom a FAN1-be kell majd bekotnom az uj ventit, ott mar lehet valtoztatni a fordulatszamot...
koszi a tippet
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Stingie #5820 üzenetére
Noiseblorkerből inkább a nagyobb légszállításút. Leteszed Bios-ban 75%-ra és ha sok a hőfok tud emelni a fordulaton. Alapban nem hangosabb de legalább van kis tartalék.
Esetleg ez leszabájozva? Vagy ez? Mondjuk ez csak 6cm-es, de méretileg oké, légszállítás is jobb mint a gyári.
-
Stingie
tag
válasz
HeavyToys #5819 üzenetére
Az a baj, hogy a Modecom Feel 202-es házba max 12mm magas ventik férnek be (ha a borda tetejére közvetlenül erősítem rá), így a 10mm-es magasságúakkal számoltam.
A gyári venti 5400-at pörög: egy 40x40mm-es, kb 35 dB/A zajszinttel, besűllyesztve a borda közepébe. Vagy kiveszem a gyári vackot a bordából, és ráerősítek egy max 1 centi magas (de ez már lehet 80x80mm-es) coolert, mint pl. ezt:
http://www.purecoolpc.co.uk/buynow-id-10877,20878-PRIMECOOLER-Hypercool-60mm-Quiet-Case-Fan-60x60x10mm.html (8 centis, 10mm magas, 19,5db/a, kb. 2000 RPM)
vagy - kicserélem a gyári coolert pl. egy Noiseblocker BlackSilentFan XM1-re, ami durván 2800 RPM-en forog (a gyári fele), ráadásul csak 11dB/A zajszintet nyom (4,9 m3). Ez minden gond nélkül belefér... kérdés, hogy melyik változat legyen. (utóbbit sajnos itthon sehol sem találtam a neten... egyáltalán gyártják még? )
http://www.noiseblocker.de/en/BlackSilent40.php#
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Stingie #5818 üzenetére
A Coolink 80x80x25-ös. Ha fél centi a híja, akkor ez jó lehet, mivel 80x80x15-ös.
-
Stingie
tag
Srácok,
egy komoly és problémás kérdés: van egy frankó kis MSI E350IA-E45-ös alaplapom, ami rendkivul zajos, foleg ha terhelest kap a proci. A zaj a rezonanciabol fakad, amit a venti kelt, igy nem is ertem, miert egy 5400-on forgó, 4 centis ventillatoron sporolt az MSI egy ilyen kivalo kis lapnal - ahelyett, hogy raktak volna rá egy laposabb bordát, meg egy 8 centis halk silent hűtést - mindenki boldog lett volna. Próbáltam 50%-ra venni a fordulatszámot, de a zaj csak kevésbé csökkent, a rezonancia megmaradt.
A bajom az, hogy egy HTPC dizájnolt Modecom Feel 202-es házba van beépítve, ami már eleve lapos, így kudarcba fulladt a normál 8 centis hűtő ráépítése a bordára (Cooling SWIF 2 800), mert a magassága miatt nem fér el (legalább fél centivel magasabb, mint maga az oldallap síkja). Pedig ez a hűtés bőven elég lenne, és a 2000 RPM körüli forgás miatt tényleg hangtalan az egész még a bordára erősítve is.
Lehet erre valami TÉNYLEG LAPOS kivitelű, 8 centis silent bordát+venti kombót szerelni, vagy meg tudnatok esetleg mondani, melyik a vilag legvekonyabb 8 centis coolere? (nem talaltam a neten, de lehet hogy csak nem jol kerestem...) Valamit csinalni akarok vele, de nem akarok flex-el lecsiszolni a gyári alu borda tetejebol fel centit, ha nem muszaj...
Előre is köszönet!!
-
-
Tomix24
addikt
Még mindig 20K körül akar mindenki a Crysis-al Full-ba nyomni?
Netre, játékon kívül mindenre jó. Ezt kellene bebetonozni.. -
Kukiente
csendes tag
Köszönöm mindenkinek asszem elgondolkozom, hogy beruházzak-e vagy sem. Játékra veszek inkább egy xbox-ot azt le van tudva a gond. Még egyszer köszönöm.
-
bumi
tag
BÚÉK!
-
MZperX75
addikt
válasz
Kukiente #5806 üzenetére
Régebbi játékoknál,melyeknél az optimum proc sebesség 1.6Ghz ott előrelépés tapasztalható,amit érdemes tudni az HD 5570,5550 vagy HD6550 elég jó tud lenni.
Mai játékok közül sajnos átlagban 10-15% fps növekedést tapasztalhatunk.
A régebbi motorok közül (Unreal engime akár 50-100% .-ban is gyorsulhat a games)
Pl:
CODMW1-2-3 black ops gyorsul a legtöbbet 25-30Fps ről akár 70Fps-re is.(1024X768low)
Más játékokkal tesztelni kellene,de az internetes értesülések általában kis gyorsulásról számolnak be.
Én úgy fogalmaznék ,hogy azok a játékok amelyek asztali fronton 1.5Ghz Athlon X2-n jól futnak,azok rengeteget gyorsulnak,a többi az processzor limitesek lesznek !5550 vagy 6550-es kariknak ,alacsony fogyasztása(idle 7-8W load20-30W közé esik,szerintem olcsón hozzá is lehet jutni,proba narancs!
Jobb, ha GDDR5-1G vagy 512-es verziót választunk!(ellene szól több indok,de ártani nem árt,csak fogyasztás 30W-loadról rögtön 50-60W-ra ami pont az előnyét veszíti el,akkor inkább G530-as konfig vagy egy sempron145(kétmagosítható) kisebb a procilimit,és ugyanennyibe kerül...)
Szerintem a memória hátrányt nem okoz 2-ről 4 gigára emelve éreztem kis gyorsulást a rendszeren plusz 1066Mhz támogató system OC-ba 1333Mhz-re álítva még gyorsult főleg a grafikai rész)
Üdv BUÉK! ALL! -
raidx
őstag
válasz
Kukiente #5806 üzenetére
Semmi érdemleges előny nem lesz a VGA kártyából, nagyon jól teljesít a beépített!
A 8 Giga ram is felesleges mivel azok a programok amik kihasználnák nem erre a platformra valók.
A Brazos platform egy HTPC, netezős, otthoni irodai gép alapja. Kiválóan viszi a full HD-s filmeket (arra szánták). Bár gémer gépnek nem ideális, sok játék elfut rajta főleg a régebbiek egy kis kompromisszummal a frissebbek közül is pár.
4 Giga ram Win7 x64 a legideálisabb rá vagy Linux, ha értesz hozzá.
Többen tettek bele 1600-as ramot mert az időzítésekkel játszva gyorsul a rendszer.
-
törölt tag
-
Kukiente
csendes tag
Helló Brazos királyok lenne egy kérdésem. Nekem nincs videokártya a gépben és az lenne a kérdés hogy mire lenne képes, ha vennék bele, ha jó lenne akkor milyet lenne érdemes nem akarok sokat költeni rá mert akkor házat is kellene cserélnem. Valamint érdemes a 4 giga mellé még 4giga és összesen 8 gigával használni vagy tök felesleges? Előre is köszönöm
-
Andrew10
aktív tag
Üdv tudnátok segíteni? Egy amd brazos e450 1.66 ghz procit hogyan lehet tuningolni ha lehet
egyáltalán? Előre is kössz a választ. -
apatyas
Korrektor
Hali!
Korábban itt volt szó a youtube viselkedéséről is. Tapasztaltatok valamit? Az asztali gépemen olyan, mintha darabokban töltené le a videót, úgy ahogy halad a lejátszás. Nem pedig előre az egészet, ahogy a csövön kifér. Eddig örvendetes, mert kevésbé nyomja a sávszélt. Viszont, károsan befolyásolja a videómentő segédprogramokat, 2-3 MB-os darabokat 'látnak' csak. Minek az újítása ez, mit lenne érdemes visszabutítani régebbire? -
raidx
őstag
BUÉK mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest