Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
Wiz Khalifa #12823 üzenetére
Privát ment.
-
korcsi
veterán
Szeretném jelezni, hogy ezen leírás alapján sikeresen beüzemeltem a rendszert, tökéletesen teszi a dolgát.
-
korcsi
veterán
válasz
oldbone'76 #12469 üzenetére
xvba-s xbmc + fglrx és megy a hardveres gyorsítás, de, elvileg nyílt forrással is megy már.
-
korcsi
veterán
válasz
iMaverick #11391 üzenetére
Nekem nem sikerült pedig sima PC-TV kapcsolat volt (G41-es alaplap) összedug, minden szép TV input el majd visszavált, kép sehol. Másik PC-vel jó volt, és most sincs vele gond, nekem úgy tűnik, bizonyos kombinációkban fordul elő, az erősítők pedig nagy probléma okozók.
-
korcsi
veterán
válasz
KingBradley #11353 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
KingBradley #11351 üzenetére
Milyen böngésző?
-
korcsi
veterán
válasz
KingBradley #11300 üzenetére
Itt megtalálod a megoldást.
-
korcsi
veterán
válasz
iMaverick #10855 üzenetére
Teljes mértékben igazad van, amint brazos került a szerverbe, ment rá windows, de azért asztali gépen amiben szintén Ati vas van próbálkoztam félévente, friss Ubuntu megjelenésekor hogy van e fejlemény, és most a 12.10-el megy a dolog anélkül, hogy nekem bármit kézzel kellene forgatnom. Konzol parancssorból fel tudtam telepíteni a szükséges dolgokat (nekem nem kell ablakkezelő), így belevágtam, mert azért a Linux valahol mégiscsak "barátságosabb"
-
korcsi
veterán
Filmlejátszás nem probléma, torrent szintén.
Flash gyorsított, azzal szerintem szintén nem lesz baj, skype szerintem meg belefér kategória.Ismerősnek inkább vettem brazossal notebook-ot, mint a celeron-pentium intellel, mert bár processzor erőben azok jobbak, de bizonyos hétköznapi felhasználásra (pl.: böngészés) a brazos kellemesebb benyomást kelt.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
mandju #10622 üzenetére
Nem ismerem openelec lelkivilágát az ilyen dolgokat "kézzel" szeretem csinálni.
Milyen típusú vevöd van?
A megfelelö müködéshez kell egy futó lircd, egy a tavírányítodnak megfelelö lircd.conf, egy keymap.xml és egy remote.xml. ezek közül a lircd.conf a kényes kérdés, a többit csak hegyezni kell igény szerint. -
korcsi
veterán
Biztos? Mert én még nem láttam olyan ventilátort PC-s berkekben, ami a tartó műanyagok felől szívott volna.
(#10564) zolikaDB: Az első képen még mindig nagyokat tudok mosolyogni.
-
korcsi
veterán
válasz
zolikaDB #10562 üzenetére
Pontosan.
XBMC témához: most ütöttem össze az itthon a rendszert, brazos-os szerveren van a média megosztva illetve üzemel egy mysql szerver és az tárolja az xbmc médiatár információit, így a hálószobai raspberry és a nappaliban a HTPC ugyanazon adatbázisból dolgozik. Nappaliban elkezdek egy filmet, leállítom és a hálóban tudja a jószág, hogy hol tartottam.
-
-
korcsi
veterán
Uefi-ben a boot menupont alatt a "boot option" alatt van hogy "hard drive BBS priority" és elvileg bedugott usb-vel lesz ott ugyanilyen usb-vel.
Érdekesség: 3T-ás hdd mellé gondoltam menjen gpt particíós tábla, uefi boot-al, az uefiben már úgy jelenik meg az indítható rendszer, hogy "ubuntu".
-
korcsi
veterán
válasz
zolikaDB #10463 üzenetére
Lehet.
Szerintem driver install, más egyébre nekem nem volt szükségem, usb gyorsításnak utána kell nézni, meg hogy van e értelme.
Asus C60M1 drágább (bár én nem találtam boltba itthon) és gyengébb de passzív hűtésű, az asrock légkergetője se egy hurrikán gép, alapon terhelés nélkül jól beállítva semmi hangja.
Google.
Videókat szépen viszi, ilyen célra bűn betenni mellé másik videó kártyát. -
korcsi
veterán
válasz
Brogyi #10438 üzenetére
Brazos (xbmc+xvba):
(Hi10)_Ano_Hi_Mita_Hana_no_Namae_wo_Bokutachi_wa_Mada_Shiranai_-_09_(BD_1080p)_(Coalgirls): szoftverből játsza le, 2 perc alatt körülbelül 80 képet dobott el, a stílust tekintve ez fel se tűnik
00001: xvba-val szépen megy, hiba nélkül
BDAV_1080p@8Mbps: vxvba-val viszi
Dawn64 2012-07-24 17-31-08-972021: 10-15 fps szoftverből
x264_1080p@9.7Mbps: xvba-val megy szépen
x264_killa_sample: szintén vasból viszi szépenAsztali (i5-3550+7870, xbmc+dxva2):
(Hi10)_Ano_Hi_Mita_Hana_no_Namae_wo_Bokutachi_wa_Mada_Shiranai_-_09_(BD_1080p)_(Coalgirls): szoftverből játsza le, megy szépen
00001: dxva-val szépen megy, hiba nélkül
BDAV_1080p@8Mbps: dxva-val viszi
Dawn64 2012-07-24 17-31-08-972021: szoftverből megy fix 30fps
x264_1080p@9.7Mbps: dxva-val megy szépen
x264_killa_sample: szintén vasból viszi szépenA lényeg szerintem, hogy elég széleskörű a hardveres gyorsítás és amit így sikerül lejátszani azzal nincs gond.
Van még egy Transformers jelenetem 27,5Mbites átlagos videó bitrátával, azzal is megküzd azért.
(#10442) bigdady: Raidx próbálta, de nem lett jó vége.
-
korcsi
veterán
Most álltam át linuxra, Ubuntu 12.10 + friss catalyst (13.1) xbmc-vel minden videót visz hiba nélkül, killa sample stb.
-
korcsi
veterán
válasz
abcdefg #9901 üzenetére
"de most ezzel mit kezdjek?" csak amit írtam, "ne aggódj"
Bocsánat, mindenféle rosszindulat és hátsó szándék nélkül írtam, a célom az volt, hogy jelezzem, nincs minden veszve, a rendszer tudje teljesíteni a feladatot, csak "motiválni" kell.
Segíteni nem tudtam sajnos, én xbmc-t használok, nem ismerem a többi program beállításait.Ház tápja mennyire zajos?
-
korcsi
veterán
válasz
AirBundy1 #9760 üzenetére
Saját beállítás:
Catalyst - Videó fül - szín - speciális videó színbeállítások:
minden pipa ki, kivéve "dinamikus tartomány" teljesre és esetleg videó gamma érzés szerint.
Catalyst - Videó fül - minőség - Videó minőség - minden pipa ki, kivéve "automatikus deinterlacing használata" illetve "pulldown észlelés"
Demo üzemmóddal tudod ellenőrizni az eredményt.
A játék fül alatti beállításoknak a videó lejátszásra nincs hatása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Last Epoch
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Netflix
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Elektromosan állítható ülő/álló asztal
- One mobilszolgáltatások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest