- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
-
zsolt501
nagyúr
Nekem az jön ebből amit leírtál, hogy a tv-d nem kezeli rendesen a 24p-t és ezért rossz nálad a kép, ilyet már én is láttam és ilyenkor tényleg az volt a megoldás hogy a 24p-s filmet más frekvencián néznek, igaz ez már nem ad olyan pontos megjelenítést, de élvezhetőbbé teszi mint egy hibás 24p.
Viszont ennek a (gyorsításnak erőforrás igénye van ezt nem szabad elfelejteni, mert ilyenkor egy programnak ki kell számolni a köztes kép kockákat.
Szóval én mind a két oldalt megértem.
-
Goose-T
veterán
A 48Hz rendben van, de akármit is mondasz, a 24Hz és a 60Hz nem kompatibilis egymással. Olyan, mintha ezen a babajátékon a kockát akarnád a kör alakú nyíláson bedugni: lehet, hogy sikerülni fog, de biztos, hogy lesznek veszteségek.
Ja, és nekem is 24p-képes Panasonic tévém van (E30), ha már a témánál vagyunk.
-
bumi
tag
Valójában az eredeti mozifilmek sebessége 24 képkocka /s.
Hogy ez tökéletesen megjeleníthető legyen, ezért a blueray filmek is ezt használják!
Ezért értelmezhetetlen, hogy miért akarod átalakítani.
Nekem Pana plazmán rezzenéstelen tökéletes a kép!
Egyébként bármilyen átalakítás csak ronthat az eredeti minőségen. -
Goose-T
veterán
Szerintem akkor is hülyeség. Ha 24p-s videót akarsz 60p-n lejátszani, akkor ha tótágast is állsz, akkor is csak minden ötödik képkocka lesz jó helyen az 60Hz-es időtengelyen. Ez azt jelenti, hogy ötből négy képkockát utólag kell kiszámolni, különben nem valósul meg a kadenciahelyes megjelenítés. A második linken egyébként is 48Hz-et írnak.
-
avion
csendes tag
-
Csicsóka
őstag
-
bozsozso
őstag
32bites verzióban kipróbáltam nagyon gyors volt vele, de tényleg csak kipróbáltam és le is szedtem, mert vártam a 64bitest. Jelenleg win7 alatt megy az xbmc-m ami még teljesen képlékeny ezért kerestem.
Csicsóka: de akkor ezek szerint hiába
azért köszönöm válaszod. azt viszont próbáltam is (ami még jelenleg is megvan) nálam sem tudtam még a pendrive-ra sem telepíteni. azt hittem jött belőle ki jó verzió
-
raidx
őstag
A 6 in 1 pakk az úgynevezett alaplapi driver pakk (alaplap specifikus ezért nincs az AMD oldalán). Anélkül is megy a rendszer de jobb ha nem a Winre van bízva minden. A gyártó jobban tudja mi is kell az adott alaplaphoz míg a Win általánosan használható dolgokat tartalmaz.
A gyártó oldalán található VGA pakk felejtős. Az AMD oldaláról kell a legfrissebb Catalist pakk (igaz már más a neve de a lényeg ugyan az.) Ez frissebb és összetettebb pakk mint az Asrock VGA drivere (általában havonta frissül és érdemes frissíteni a gépen is). -
raidx
őstag
Opera böngésző alatt néztem! Átlag 70% proci használat akadálymentesen.
Megnéztem az Opera 12 Labs előzetessel is ami HV gyorsított és 64 bites. Átlag 65% proci használat és akadálymentes!
Úgy tűnik, a böngésződ lessz a ludas.@nemszabad
Mivel az E350m1 és az E450M1 között nincs lényeges külömbség, nagy valószínűséggel az E350M1 driverek jók hozzá. De maradnák az AMD oldaláról telepítetteknél. Azok biztosabban kihasználják azt a nüansznyi külömbséget.
-
MPC HC-vel próbáltad már? Én ezzel nyomom és most direkt megnéztem megint: teljesen röcc nélkül játsza le a Brazos (uo. Asrock, mint Nálad) a Killa-t. (Meg még van pár magas bitrátájú, L5.1-es teszt videó direkt ilyen esetekre.)
(Ráadásul van portable verzió is belőle, így nem kell telepítened sem, csak addig tedd fel, amíg kipróbálod...)
-
raidx
őstag
Ha csak filmnézés és netezés a cél akkor nem!
Ha egy kicsi játék is, akkor elgondolkodtató mert a kicsit izmosabb grafika és a jól beállított 1600-as ram hozhat némi előnyt. De erről még keveset tudni. Személy szerint kicsit túl árazottnak tartom az E450-et az E350-ekhez képest. Nem hozott annyi többletet. Legalább is eddigi ismereteim alapján.
-
WMD
csendes tag
Asus honlapján ezt írja E45M1-M: 2 x DIMM, Max. 8GB, DDR3 1600(O.C.)/1333/1066 MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
Ha megy valóban 1600MHz-en a RAM akkor szvsz megér +pár ezer forintot, mert ennek az architektúrának ez a gyengéje.
VGA teljesítmény különbséget szerintem nem lehet észrevenni. -
-
-
sysrq
őstag
Nem, neked kell eldöntened mit szeretnél, ha a lehető legkisebb méretre gyúrsz akkor a mini házba a panel/pico tápot érdemes, egyrészt elég, másrészt meg halk, nem fűt (annyit). Ha nagyobb a ház akkor belefér a normál táp.
A Zotac meg jobb mint vártam, aki teheti azok közül válaszon, érzésre gyorsabb mint az ASUS. Lehet csak az újdonság varázsa.
-
raidx
őstag
Igen! Az EPC-t én inkább szerver háznak venném mert az nem látszik annyira. A ThermalTake nyugodtan lehet szem előtt mert elég mutatós. Mind két esetben gondoskodni kell a megfelelő házhűtésről!
Bár még itt is van bőven veszteség a 200 wattos tápnál, de egy PicoPSU + legalább 80 pluszos téglatáp aranyárban van. Amit energiába megspórolsz pár wattot igen hosszú idő után válna nyereségessé.
-
raidx
őstag
Hát, sajnos ezek a tápok kezdenek kimenni a divatból, ezért az áruk egyre feljebb ballag.
Ennyiért már lehet paneltápos házikót venni + a hozzávaló 12 Voltos AC/DC tápot.
Ajánlom figyelmedbe az oldalon található házakat és kockatápokat.
Jelenleg ettől olcsóbb megoldást nem igen találni. Ha az oldal alján megnézed a PSU+ téglatáp árakat szintén a korábbi linkek árához közelít. Vagy választasz olyan házat, amibe 250-300 wattos táp van eleve. Ott meg szinte elveszted a Brazos lapok kis fogyasztásának előnyét a táp vesztesége miatt.
-
Roxbury
őstag
Nekem személy szerint ez tetszik. [link] [link]
De így is 15 papír, mondjuk kapsz hozzá egy 65w-os paneltápot.
Csak egy bibi van, ha lejár a garancia és beszarik a táp, nem fogsz tudni venni bele ilyent (de ez az összesre igaz, amiben paneltáp van), mert külön nem lehet kapni. Ha meg külön kell megint venni, ha egyáltalán kapsz (pl: PicoPSU), azok nagyon drágák+gyakorlatilag ki tudja, hogy mennyire megbízhatóak és mennyire küldik halálba a gépet. Nem tudom mennyit szándékozod használni a gépet, de ha keveset, szerintem abszolút nem éri meg.A többieknek pedig köszönöm az összes eddigi segítséget, linket, választ a kérdéseimre.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
Az bizony a céljaidtól függ!
Az Asus lapja nem Mini ITX (micro ATX méret). Kérdés? Szükséged van a többlet lehetőségre (PCI-E 16x konnektor pld. + VGA, két PCI sín tunerekhez és hangkeltőkhöz pld., meg sok egyéb plusz tudás)?
[Teszt mind kettőről] -
Én a Asus-t venném. Annó én is ezt szerettem volna venni, csak újonnan 1-2 hetet kellett volna várnom rá. Ezért döntöttem aztán a használt mellett. A srác, akitől vettem végül 2 fajtát kínált: egy Asrock-ot és (ha minden igaz) egy ilyen Gigabyte-ot. A Gigát hátlap-doboz-CD-leírás-minden nélkül kínálta 1000Ft-tal drágábban (20eFt), mint az Asrock E35M1-et, viszont ahhoz meg minden megvolt... A Giga meg úgy csupaszon is csak az USB3-at tudta plusszba...
-
raidx
őstag
Ez jó kérdés!
Tudni kellene hozzá, mit is szándékozol belerakni a dobozba az alaplapon kívül? HDD-k, SSD, ODD, + VGA? Szóval miből fog összeállni a konfig?
Minimál konfig esetén elég lehet akár 80W-os is, maximum esetén meg akár a 200W is kevés lehet. Egy jó VGA sokat tud zabálni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest