- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Azért az a 45 fok akkor is "gyanús" OpenElec ide-vagy-oda. Nálam a már korábban linkelt "szélcsatorna" van, ami egy befelé fújó 12-es venti légkavarását löki az Ötzi-re, de margó szélen 50 fokról indulunk... És ez csak feljebb megy, amint csinálok is valamit a rendszerrel. Mondjuk ez egy Win7-es mutatvány, de akkor is.
(szerk: az uTorrent "természetesen" állandóan fut nálam is. Tehát ez nem egy alap Win7 csak úgy magában.)
-
canniball
nagyúr
-
Ta`uri
csendes tag
Az openelec tetszett igazából de nemtudtam beállítani a régi torrenteket. utorrenthez vagyok szokva ahol egyszerű belőni mit hová szedjen. Sajna transmissionbe és rtorrentbe is az zavar hogy egy fix letöltési hely van, nekem meg van 5 winyó a gépben és 150torrent hozzáadásához nem akarok egyenként állitgatni letöltési helyet. Van ötleted hogy lehetne egyszerűen berakni a régieket?
-
-
-
-
-
canniball
nagyúr
Pedig van egy pár topikja... De az XBMC leginkább a HTPC topikban téma; és ott ne felejtsd el azt is megemlíteni hogy milyen távirányítóról van szó.
-
-
raidx
őstag
Sajnos szervizben a Brazosom így konkrét lépéseket nem tudok leírni. Valahol engedélyezni kell az USB bootot és utána nem felejti el ha rá kerül a sor. Például ha beállítod USB, ODD, HDD sorrendet akkor HDD-ről csak akkor indul, akkor keresi ott a bootot ha az első kettőnél nincs eszköz vagy nem bootolható.
-
Brogyi
őstag
Mit is szeretnél elindítani, és hogyan raktad ki az USB-re?Mint mindenkinek nekem is simán boot-olt az Ubi,FreeNas természetesen USB-ről. Próbáltam pendrive-val, és USB-s HDD-vel is.Ott valami nagy elba... van.
Végére maradt a BIOS.Azzal vigyázni,mert könnyű elszúrni.Próbáld először az USB2.0-as likat hagyományos pendrive-val.Most több nem jut eszembe. -
korcsi
veterán
Uefi-ben a boot menupont alatt a "boot option" alatt van hogy "hard drive BBS priority" és elvileg bedugott usb-vel lesz ott ugyanilyen usb-vel.
Érdekesség: 3T-ás hdd mellé gondoltam menjen gpt particíós tábla, uefi boot-al, az uefiben már úgy jelenik meg az indítható rendszer, hogy "ubuntu".
-
canniball
nagyúr
Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topik, többnyire XBMC van a gépeken. Mondjuk a PVR pont az a téma amiről nem igazán esik szó, de volt ott olyan akinek sikerült ezt megoldani, próbáld megkeresni.
-
canniball
nagyúr
-
-
-
Garold
senior tag
Én TeamViewert használok, droidos telóról távirányítom bárhonnan htpc-t. (főleg a letöltéseket kísérem figyelemmel)
-
-
wopi
aktív tag
Még erre némi tapasztalatot valaki!
Ha igen, milyen sűrűn...?
3. Gyakorlati kérdés. Nálam 24/7-ben üzemel a kis masina. Win alatt állítottam be ütemezett újraindítást minden hajnalra. (Ugyan így a routeremnél, mert egy idő után elkezd érdekességeket csinálni, és ezzel kiküszöböltem a dolgot.) Szerintetek linux alatt van erre szükség, ti állítottatok be ilyet? (Feltételezem igen, főleg az a kérdés, hogy milyen sűrűn?)
Köszönöm!
-
Brogyi
őstag
A VDPUA-t tudtommal nvida-hoz kötödik, itt brazos vonalon akkor nem biztos, hogy jó választás.Emlékeim szerint az XBMCbuntu-ban van VAAPI. Talán azt kellene választani AMD-hez.Bocsi ha tévedek,mert nem vagyok egy XBMC fan.Egy próbát megér.Más, korábban kérdezte valaki, hogy torrentezni lehet-e XBMCbuntu-val. Simán,transmission,rtorrent,deluge...A lubuntu egy csupasz ubuntu, így bármelyik linux kliens fut simán.
-
Skynet258
veterán
...és hogy kiegészítő infót is adjak, Win alatt is szépen muzsikál az új 11-es verzió, eddig semmi hibába sem futottam bele. Pedig még csak nem is tiszta telepítést csináltam, csak update-eltem az előző, belakott verziót.
Olvastam sok negatívumot a saját fórumában, de nem is értem mi bajuk van.
-
bumi
tag
Nekem nem az a márka van, hanem anysee. Amit linkeltem, az épp mpeg-2, csak letöltés és mappában való felülírás után lesz mpeg-4. Nem néztem meg először eléggé.
Az, hogy no name, szerintem a mai világban nem jelent semmit. Valószínűleg a belseje mindnek ugyan az, csak a körítés (szoftver) más. Na meg az ár!Egy példa és még neve is van, sőt dab+ rádió vétel!
-
-
-
gallus
aktív tag
Szia!
Ez nem 2008 szerver, de hátha segít:
Szerintem nem hiányzik semmi, valamiért odabiggyesztette.
Most nem lehet képet feltölteni.
Később megpróbálom.Szerk: [link]
Tudja valaki hol kell kapcsolgatni a Google Chrome-ban a hardveres gyorsítást?
A gyerek filmet nézne, de sza(r)ggat nagyon.
IE-el jó, de azt mondja bejön mindig valamilyen reklám.
Köszi. -
kp59
aktív tag
Jelenleg nem sok választásod van ha passzív APU hűtést szeretnél.
(Amúgy nem nagyon vannak itt akik leszedték a gyári kis ventit róla. Legfeljebb lecserélték egy másikra).
Esetleg megpróbálhatod ezt a hűtőt:
Coolink ChipChilla (a hozzá adott ventilátort nem raknád rá).
[link]
[link]
(sajnos már ezt is csak kevés helyen forgalmazzák kis hazánkban - egész pontosan csak ezen a helyen találtam, ha van még egyáltalán náluk és nem csak ottfelejtették valamikorról).
A ChipChilla 6cm széles így 7mm-el keskenyebb mint az Ötzi (egy kis szerencsével ez elég is lehet hogy elférjen a memória foglalat mellett). Igaz viszont hogy magasabb 5mm-el de ez nem gond mert ha jól emlékszem neked is Thermaltake Element Q házad van és abban még ez is elfér.
Amint az a képen is látható nem sok kellene hozzá hogy ne érjen bele a memória foglalatba:Nem túl nagy a kínálat chipset hűtőkből (pláne nem nagyobb hőleadó felülettel rendelkező hőcsöves fajtájúakból).
Lehetne még kísérletezni ezekkel is de mindkettőnél kisebb a hőleadó felület mint az előzőnél ezért szerintem a hatásfokuk is szerényebb.
- Zalman ZM-NBF47 ( [link] )
- Zalman ZM-NB47J ( [link] )Írod hogy paneltápot raksz bele az pedig kikerülhetetlenül valamennyi barkácsolással is együtt jár. A panel és az adapter hálózati csatlakozójának a rögzítését mindenképpen meg kell oldanod valahogy a házon.
-
szacsee
nagyúr
Logi 555-ös távirányítójáról volt szó ebben a topikban HTPC-ben pedig riasztóról 2005 környékén, de majd biztos jelentkezik valaki...
Jut eszembe ViaLAN EPC1 és 2 között mi a különbség (előlapon kívül) ?
Egy Brazos platformot tennék bele, valamint egy nagyobb tárkapacitású 5400-as HDD-t.
Elég lenne pl egy slipstream vagy hasonló vékonyabb 12cm-es ventilátor a ház tetején hogy átszellőztesse a házat, vagy nem férne el? -
kp59
aktív tag
Táp dolgában biztos találsz itt a fórumon nálam hozzáértőbb embert is de ha már kérdeztél.
Ahhoz hogy bármit is ajánljak előbb tudni kellene bizonyos dolgokat
A főbb szempontok táp választásához:
1, mennyi eszközt kell kiszolgálnia? (mi minden fogyasztó van a házban?)
2, mennyi hely van a házban (a paneltápnál fontos hogy legyen ahová rögzítheted de ahol azért szellőzni is tud, PicoPSU-nál csak az adapter hálózati aljzatát kell a házon rögzíteni mert maga a táp az alaplap ATX csatlakozójába megy).
3, az előbb már szóba került hogy valamennyi szerelés mindkét táp típusnál szükséges de a paneltápnál több a munka mert a panel rögzítését is meg kell oldani ez mennyire probléma neked?
4, a mocskos anyagiak azaz mennyi pénzt szánsz rá? A legkevesebb gond szerelés és elhelyezés terén a PicoPSU-val van de ezért meg is kérik az árát (4-5000Ft-al drágább mint a paneltáp).
Ennyi jutott hirtelen eszembe (amennyiben van még valami majd más kiegészít). -
kp59
aktív tag
Vannak azért hátulütői is a dolognak. Mivel elég szélesek a lamellák ezért csak annak ajánlott akinek egy darab memória modul van a gépében ugyanis az 1-es slot-ba beleér az Ötzi. Nálam speciel ez nem volt gond mert 1db 4GB-os van a gépben. Másik probléma lehet a magasság mert 9cm hely kell neki fölfelé is így csak olyan házakban alkalmazható ahol erre is van lehetőség. Akinek viszont ez a két dolog nem probléma annak szerintem erősen megfontolandó mert egy zajforrással (és egy kis áramfogyasztóval) kevesebb lesz a gépben aztán meg nem is olyan drága (3.100pénz) .
-
-
kp59
aktív tag
Az APU hőmérséklete tényleg nagyon magas. Egyet értek az radixal tényleg le kellene szedned róla a hűtőbordát és letisztítani róla a pasztát majd újrakenni valami jobb fajta hővezető pasztával mivel itt szerintem is az lehet a gond.
zhagymának és nekem is ilyen házunk van de egyikünknél sem volt ilyen magas az APU hőmérséklete.
Az alaplapod és merevlemezed hőmérséklete szerintem sem sok.
Írtam már de megismétlem. Gondolkodj el a táp cseréjén. Hidd el hogy a hőmérséklet is csökkenne a házban mert nem lenne olyan túlzsúfolt mint most.A házhűtő ventilátornak pedig kifelé kell szívnia a levegőt a házból úgy a jó.
-
kp59
aktív tag
Vannak még egyéb lehetőségek is a ház szellőzésének javítására de ezek már kicsit durvább alakítások így ha még garanciális időn belül vagy akkor meg kell gondolnod mert ugrik a garancia. Nekem még csak pár hónapos a ház de mivel nem tudom mi romolhatna el rajta ezért én ezzel nem törődtem. Legfeljebb a tápegység mehetne tönkre de azt meg már kiszedtem belőle és nem is szándékozom visszarakni
Visszatérve az egyéb szellőzést javító lehetőségekre. A házon két oldalt található szellőző lukakat megnagyobbítottam. Eredetileg 4mm-es volt a méretük de felfúrtam őket 5mm-es re. Ez a plusz 1mm egy ekkora felületen azért már szerintem szintén számíthat valamennyit. Valamint a ház elején kiszedtem a 3,5"-os hely kis előlapi takarólemezét és egy perforált lemezt illesztettem be a minek a rögzítését pillanatragasztóval oldottam meg. Így a HDD innen is tud szellőzni.
De mint az elején írtam ezek már a garancia elvesztésével járnak így csak akkor csináld ha ez nem számít.
A táp cseréjét én mindenképpen javasolnám. Nem csak a hangja és a nagyobb fogyasztása miatt de azért is mert sok helyet foglal a házban így annak szellőzését is rontja. Ha nem akarsz annyit szerelni akkor ne paneltápot vegyél hanem PicoPSU-t.
[link]
Bár azért ennél is meg kell oldani az adapter tápcsatlakozó rögzítését a házon de így a panellel elhelyezésével nem kel külön foglalkozni. Persze a PicoPSU adapterrel az drágább vagy 5-6 ezer forinttal. Ez a kevesebb szerelés ára. -
kp59
aktív tag
Nekem is Thermaltake Element Q házam van és sajnos én is utóbb döbbentem rá hogy nem a legszerencsésebb választás volt a megvétele. Magával a ház kinézetével és a belső térrel nem volt gondom de a hozzá adott tápegység ventilátora nagyon hangos szerintem. Legalább is az én fülemnek az volt. A hőmérséklet nálam rendben volt mert nekem nem ment fel ennyire mint neked. A processzor 5-6 fokkal volt melegebb mint most azaz 41-42 celsius körül mozgott. Az említett tápegység ventilátor számomra bántó hangja miatt úgy döntöttem hogy kiszedem a tápot és a helyére beillesztek egy paneltápot. [link]
Aztán mivel már úgy is szereltem ezért betettem egy 12cm-es Noctua ventit oldalra ami 960 fordulattal pörög így egész halk de az elhelyezéséből adódóan jól átszellőzteti a házat. Az APU ventilátorának a fordulatát 4-es fokozatra állítottam így az is halk lett.
Igaz a 90 watt-os paneltáp és hozzá az adapter belekerült kiszállítással valamivel több mint 12.000Ft-ba meg aztán volt vele egy kis munka is de szerintem megérte mert nem csak hogy jóval csendesebb lett de a fogyasztása is visszaesett 6-7wattal (jelenleg 25-27watt alapjáraton).
Most így néz ki a szerkezet (a képen látható hőmérséklet értékek feltett burkolattal értendőek kb.20 Celsius fokos szobában): -
raidx
őstag
Szellőztesd meg egy ventivel a kuckót, ahogy szacsee is javasolta. Az oldal perforációra egy csendes 4-6 cm-es ventit fel tudsz rögzíteni. Már 2 csavar elég (az én kuckómba gyárilag 2 csavar van a házventinél) de átfűzött gumiszalag is megteszi. Úgy rakd fel a ventit, hogy kifelé szívja a meleget. Van a lapon 3 tűs szabályzott venti hely a ház ventilátornak.
-
szacsee
nagyúr
Ha jól látom nálad ez a ház van:
Thermaltake Element-Q VL52021N2U mITX HTPC Case
Megnéztem közelebbről, nem valami nagy szellőzése van, sőt közelít a 0-hoz.
A HDD-t vagy élére állítva rakod az oldallap mellé, vagy az ODD meghajtó alá, ha nincs szellőzés a házban egyik sem nyerő. ODD meghajtó nélkül még jó is lenne az alsó meghajtóhely, ha nem takar nagyon rá a proci ventilátorára.
Valahogy fabrikálnék oldalra egy 4-6 cm-es ventilátor tartót és tennék egy ventit, hogy átszellőztessem a házat. Tápventit kivetted vagy benn van még? (fentebb olvastam, hogy foglalkozol a gondolattal, hogy kiveszed, vagy halkítod... szvsz nem kellene) -
raidx
őstag
Venti cserét javaslo!
Hangoskodó venti hangos marad, ha dolgozni kell neki. Nem biztos, hogy a tápnál elég egy csökkentett üzemmód ahol csendesebb.
Ha alapból nem szabályozott a táp ventije akkor csak annyi hővédelem van esetleg, hogy ne égjen le. Ha túl melege van lekapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest