Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tamikomac

aktív tag

válasz Joe.36 #17290 üzenetére

Van aki úgy fogja fel, hogy az APU mindenre jó egy kicsit, van aki úgy, hogy mivel mindenre csak egy kicsit, ezért semmire sem igazán.

Ha kicsit visszanézünk pár évet az alsó kategóriába 10k-ból szintén megvolt egy proci, de aki nem akart külön VGA-t, maradt a (gyenge) alaplapi. Ehhez képest egy A4-5300 IGP-je mérföldekkel jobb, és nem csak flash játékokra fogható be. A CPU rész pedig egy Wolfdale magos Pentiummal vetekszik. Ennek a rétegnek öröm bódottá egy A4-es APU, mert nem kell külön VGA 7000 Ft-ért a gépbe, ami még gyengébb is mint az A4-es APU IGP-je.

Ellenben aki szinte csak játékra fogná be az APU-t és az 1920x1080 / high-ból nem enged, annak csalódás lesz a legerősebb A10-es is.
    Ott valóban külön CPU és külön VGA kell.

Aztán van a "középréteg", akinek az A4 kevés, de az 1920x1080 / high-ból enged (pl. én), nekik jó egy A8/A10 APU.
    Pl. én szinte csak az F1 2011-el játszok (meg ZEN Pinball). Egy A4 kevés az F1 2011-hez, ellenben korábban egy Phenom II X4 + GTX 460 768 MB alig volt gyorsabb a mostani A10-5700-hoz képest.
    Ezen jól meg is lepődtem.
    Az igaz, hogy a high-t le kellett vinni medium/low-ra, de engem nem zavar, az 1680x1050-et meg röhögve viszi. De ha le kéne vinni 1440x900-ra azt is megtenném.

A baj ott (is) van, hogy az AMD szereti úgy hirdetni az A8, A10 APU-kat, hogy gamer és nem kell más.
    A 7850K-t is a BF4-el demonstrálta a világ előtt, hogy elég lesz csak ez. Igen, FullHD alatt és low-ba.

Én még jól emlékszem a software rendering utáni Rendition Verité és Voodoo 1 gyorsításokra, szóval ha a high-t vissza kell vennem medium/low-ra egyáltalán nem zavar. Éppen ezért elég nekem egy A10 APU.

De hát kinek a pap, kinek a pap lánya... :)

Új hozzászólás Aktív témák