- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- Analóg fényképezés
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lesliegold
tag
válasz
solfilo #19248 üzenetére
Marad a platform, teljes csere a 100k-t súrolná és játékok terén nem nyernék annyit amit szeretnék. Egyértelmű ajánlás volt a másik topikban, hogy egy GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5-t a 7870 mellé (ezt ki is tudja hajtani) és többet nyerek vele játék terén, mint a teljes platformváltással Ryzen 5 2400-ra.
Ryzen 5 2400 a A10-7870 hez képest + 60% CPU és 2X GPU, míg a 1050-es diszkrét kb 4X GPU növekedés és csak 40K-ba kerül. (Ryzen 5 2400 GPU egy 1030-as diszkrétnek felel meg)
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Adott egy Gigabyte F2A88XM-HD3 lap, A10 7870 APUval, 2X4Giga 1600Mhz-es DDR3-al, win 10-el.
8. osztályos gyerek játszik rajta, de azt mondja már kevés ez a gép. Érdemes Ramot cserélni magasabb frekvenciára váltva 2133 esetleg 2400Mhz(?), vagy inkább már platform váltásban kell gondolkodni, ez meg jó lesz Apának az ős régi helyet? Nyáron fagyogatott is, hűtőcsere esetén mit ajánlotok a gyári helyett? -
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Megjött a megrendelt A10-7870K. A gyári dobozban van az APU a jó nagy hűtőborda és a venti. Nagyon régen cseréltem magamnak procit, de vártam a dobozba még pasztát, ami nincs. El kell menni azt külön venni, vagy ehhez már nem kell? A mellékelt útmutatóban sincs pasztázás, csak szerelés, így bizonytalan vagyok, hogy fog e kelleni, menjek el venni, vagy ennél nem kéne? köszi!
-
Lesliegold
tag
Sziasztok ismét. Szétszedtem a fiam gépét, kiporszívoztam, ecsettel végig poroltam. Na azóta csúnya hangja lett a proci gyári hűtő ventillátornak (A6-6400), és non-stop meg is marad, úgy veszem észre. 1 hónap múlva veszem az új APUT, de addig ez így nagyon zavaró a fiamnak. Lehet kapni csak műanyag alap ventillátort, a gyári hűtőbordára? 1 hónap miatt a legolcsóbb venti is elég lenne, ha ez járható. Köszi!
-
Lesliegold
tag
Gyárilag brutálabb hűtést olvastam a [tesztben], a lap közepén van róla fotó is. 95 W, ha meghúzom is 100-120w között megáll. Egyéb iránt pont a fogyasztás nem érdekel, mert kedvezményesen vételezem az energiát.
A ház terén miért kéne nagyobb ház, a gyári hűtőjével bőven befér, így ezt nem teljesen értem.
-
Lesliegold
tag
válasz
solfilo #18604 üzenetére
A lap elvileg tudja. (Gigabyte F2A88XM-HD3) A memória 1600-as, az egy későbbi fejlesztés során lesz cserélve.
Igazándiból az általad javasoltak nem alternatívák. Ha maradunk az APU-nál, akkor azt veszem, ami jelenleg a csúcs. Ha nem mert azt mondjátok pl. ki lehet hozni egy R7-240 + valamilyen 4 magos prociból jobbat ezen az áron. (Én nem találtam ilyen kombót, egyenlőre nálam az APU nyer)
Egyébként a 7870-ben lévő videó részt egy R7-240- körülinek kell saccolni, vagy attól kevesebb? Köszi!
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Adott egy FM2-es Gigabyte lap és egy A6-6400-as APU. A gyerek 11 éves, de egyre igényesebb játékokkal kezd játszani, azt kéri karácsonyra, hogy erősítsek a gépen, (memória most nem lényeg 2X4Giga van) hogy a játékok jobban fussanak. A10-7870-es APU-t néztem 41K-ért. Ennyi pénzből ki lehet hozni jobb proci+VGA kombót hozni külön-külön, vagy amit keresek arra ez a best buy? Használt dolog nem érdekel, csak új garanciális, mint ahogy az 7870-es is lesz. Köszi! (Nem Trinity, nem Richlnad, ezért offban írok, de segítsetek legyetek kedvesek.)
-
Lesliegold
tag
válasz
Kroni1 #13349 üzenetére
Én komolyan kérdem. Egy 10 éves gyereknek bőven elég. Minecrafthoz, World of tankhoz 1280X1024 max kapacitású monitornál. Itt láttam egy [5400-as testet], ahol jól kihúzták. Mivel most vettem a fiamnak, kizárt, hogy lecseréljem, míg komolyabb játékokkal nem fog játszani. Amit Te mondassz, megpróbálom, de mellé a 800Mhz-es vga órajelet és fel kéne vinnem 850-re. Azt elég egy helyen átírnom?
Apropó a 768 MB vga RAM az fix, mert nem találtam hol állítható?
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Vettem egy Gigabyte F2A88XM-HD3-as lapot egy A6-6400-al + 2X4Giga 1600-as Kingstont. Nem vagyok nagy szakértő, így aki ismeri a lapot elmondaná, hogy 10% proci+vga tununghoz mit kell állítani a biosban? (alaplapos fórumon az mondták, ezt a procit hülyeség, mégis megpróbálnám) Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Milyen autót vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest