- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Borzasztóak a DDR4 árak, ha most még megvagy vele, akkor várnék s ha az mérséklődik a memóriaár érdekes lehet egy Ryzen refresh (2000-es sorozat). Ha sürgősebb akkor Haswell támogatja még a DDR3 RAM-okat és minőségi ugrás CPU teljesítményben. Cserébe érinti ez a csodás Spectre Meltdown nyavaja, bár én ezt home user szinten ignorálnám az érintett frissítések hanyagolásával egyetemben (amikor még Intel is olyan állásfoglalásnál tart hogy ne tedd fel a frissítést...).
-
stratova
veterán
Szia!
Kollegámnál alapjáraton néha már egy GTX 750Ti is CPU limites helyzetbe tud futni A10-5800K mellett. De ez erősen játékfüggő.
Lenne egy apró kérdésem a topikhoz nekem is. Adott egy A10-7850K és a ház szerény illetve a magas bordás RAM-ok miatt egyelőre gyári hűtő, amit ha sikerülne 1:1-ben elcserélni ua. tudású de alacsony profilúra a RAM-okat ID Cooling IS 60-ra váltanék (ez a max ami befér).
Mivel 2 modullal hamar hőmérséklet limitbe futnék, érdekelne van-e olyan program (PScheck, K15TK) ami nem csak p-state szabályozásra, de modul letiltásra is képes (sajnos Asrockom BIOS-a ilyet nem tud) úgy bátrabban keresném meg a proci végét 1-2 szálon. KTK15-tel csak a turbo boost értékeket néztem meg de 4,3-4,4 GHz-en már helikopter módban is elfogy a hűtő s bár kerültek hűtőbordák az Asrock VRM részére, de nem szívesen engedném őket 100%C fölé.
-
Szia!
De igen, kellene. Mivel a HD7850 GCN, az A10-5800K-ban lévő IGP még Terascale, ezért az új driverek nem jók az APU-hoz már. Ha jól rémlik, a 15.7.1 az utolsó Catalyst, valamint az első Crimson béta (16.2.1) az, ami még támogatja a procidat. Ha nem megy vissza a HD7850, akkor tedd fel ezek közül valamelyiket. Ha Win10-es a rendszer, akkor a driver eltávolítása után tippre felteszi a megfelelőt Catalystot, de biztosan nem tudom, nem volt még ilyen szitu nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest