- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Autós kamerák
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörp
senior tag
Hi!
Ennél a procinál a magok száma mellett nem 4-nek kellene állni?
Ha igen, mitől lehet hogy a win csak 2 magot lát? -
J.C.G.
aktív tag
Sok sok év után kb. 2 hete váltottam, és már egy AM5 rendszert használok. Szinte megtáltosodott a gépem.
Jó sok problémám volt a régi gépemmel és egy nem is oldódott meg a mai napig se. Lan kártyát vettem bele, de önálló életre kelt a gépem és mindig aktiválta az alaplapi lant. Mindig dugdostam át egyik portból a másikba attól függően, hogy hol akart netet szolgáltatni a gépem. Nem is értem. -
angyalpc2
aktív tag
Van egy ősrégi lapom msi a78m-e35 V1-es de elvileg a V2-es bios is rámegy annak CPU támogatásával együtt..
https://www.msi.com/Motherboard/A78M-E35/support#cpu
https://www.msi.com/Motherboard/A78M-E35-V2/support#cpuTennék bele egy jó procit, mit érdemes?
Úgy értem... nyilván a legnagyobb a legjobb De mivel Inteles vagyok így nekem ez kimaradt...
Az FM2+ platformon bizony ember legyen a talpán mi a jobb...vagy a legjobbtól kicsit lejjebb (értsd nem tuningolni akarom, Linux + kis böngészés, meg VGA-k kipróbálgatás "Retro" régi játékozás lenne csak windowson)GPu nélkül:
Athlon X4 Kaveri 860K 100 3.7GHz 4MB
Athlon X4 Godavari 880K 100 4.0GHz 4MB (V2)A-Series Kaveri A8-7650K 100 3.3GHz 4MB
A-Series Godavari A8-7690K 100 3.7GHz 4MB (V2)A-Series Richland A8-6600K 100 3.9GHz 3.5MBN/AA1
A-Series Godavari A10-7890K 100 4.1GHz 4MB
Godavari A10-7870K 100 3.9GHz 4MBGodavari A10-7860K 100 3.6GHz 4MB
Kaveri A10-7850K 100 3.7GHz 3.5MB
Kaveri A10-7800 100 3.5GHz 3.5MB
Godavari A10-7870K 100 3.9GHz 4M
Vagy hagyjam a csudába és szerezzek egy AM3-as lapot és rakjak bele FX8350-et?Kell a lapra a sima PCI de AM4 ryzen-en nem ismerek ilyen lapot
-
Fú már nem is emlékszem, melyik program mutatja jól a hőmérsékletet. Alig volt valami, ami ki tudta olvasni rendesen Kaveriből, ha jól rémlik. Biosban jól mutatja, az tuti.
Én amúgy nem is tuningolnám, nem igazán van értelme, amire nem elég gyárilag, arra nem lesz elég tuningolva se, szerintem. -
XXLGuy
kezdő
Sziasztok
Egy olyan kérdésem volna, most az a10 7850k stabil 4.3ghz-en. Ez nekem elég is.
De ha prime-ot futtatok nem mindig pörög fel a proci eddig. Van amikor csak 1,7ghz-en megy.Ez miért van?
Köszi
-
XXLGuy
kezdő
Sziasztok
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy A10 7850K-nál hol lehet az IGP frekit állítani?
Az alaplap egy asus a88xm-e.
Sehol nem találok ilyen lehetőségetA választ előre is köszi
-
Sribek
újonc
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy mini itx-es 7850k-s konfigot, ez mennyire életképes?
2x8 gb 1600Mhz RAM, 240gb-os ssb van benne.
Csak zene/film/net menne rajta. Esetleg 720p-n LoL.Köszi
-
apatyas
Korrektor
Laptop biosoktól ne várj semmit. Ritka mint a fehér holló, hogy többet támogatna mint a kategória szokásos sebessége. Ha nem találtál jobb biost, akkor ennyi.
#6667 veber0937:
RAMspeed&APUtuning -
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne 1 HP Compaq Pro 6305 SFF kis konfig.
Fórum témát nem találtam,ahogy google-el se.
Elvileg az A8-5500B cpu támogatja az 1866-os memóriát is.
De sajnos csak 1600on megy.
Biosza még régi,és nem találok semmilyen cpu/ram kalibrációt.
Valaki esetleg tud segíteni,hol tudom,ha tudom állítani ram órajelét? -
veber0937
tag
Hi
Adott egy a10-6800k proci ha nem 2133 mhz ramok vannak csak 1600 mhz akkor milyen teljesítmény különbség van?
-
veber0937
tag
válasz
MasterMark #6665 üzenetére
az abaj 4 ramnál fagyott, igaz a ramok nem teljesen egyformák,, más a z időzitésük, de egyforma márka /freki
-
veber0937
tag
válasz
MasterMark #6663 üzenetére
ok és a ramoknak milyen frekin kéne menni ha 4 db van benne?
-
veber0937
tag
válasz
MasterMark #6661 üzenetére
akkor ez 4 rammal nem fog menni az tuti
-
veber0937
tag
HI
A10-7800 proci hány csatornán tud ramokat kezelni?
-
Z10N
veterán
Az NB2000 masnal is okoz memoria hibakat? A rendszer fel all es mukodik is, de neha alkalmazasok hibara hivatkozva leallnak. Pendriverol masoltam most adatokat md5 hash-sel es hibas mind, tobb usb portrol is (a pendrive hibatlan es masik gepben jo az md5 hash).
-
nyakdam
aktív tag
válasz
Lacikaaa001 #6651 üzenetére
Tudom, hogy macerás de rakd újra a win10-et. Várj míg mindent frissít! A win nagyon alap VGA drivert rak fel, ezt le kell cserélni (nálam működni szokott, hogy nem szedem le a régit csak simán elindítom az új telepítést). Az AMD oldaláról (support/driver) töltsd le a procinak megfelelőt. Ha ezzel nem működik akkor a Medion drivereit kell használnod. Win újra és rakd fel a Medion drivereit.
-
MasterMark
titán
válasz
Teljesen normális ha 2 mag 4 szálat ír, mivel nem teljes értékű a 4 mag. 2 modul van 4 szállal.
-
válasz
Írhatnál kicsit több konkrétumot. Milyen kábellel van összekötve a monitor? Annak mi a felbontása? Melyik driver van most fent? Driver telepítés végén mit ír ki, sikerült? Vagy csak részben?
A Win feltételezem azért ír 2/4-est, mert rosszul értelmezi, 2 modulos, 4 magos procid van. De ez a 4 mag nem teljesen 4 mag, de mégis sokkal több, mint 2 mag + HT, Kaveri tesztben tán írnak róla, olvasd el a proci architektúráról szóló részt az első pár oldalon.
Nem tudom mennyire okozhatott gondot hogy le fel váltogatod a grafikus és chipset drivereket, én lehet megpróbálnék már egy Win újrahúzást, vagy előtte még egy DDU takarítást.
-
Lacikaaa001
csendes tag
Hát sehogysem sikerül. Leszedtem a medion oldaláról egy régebbi chipset drivert, nem működött vele , aztán az amd oldaláról egy frissebbet. A másik, hogy a feladatkezelőben, a teljesítmény fülre kattintva csak 2magos/4szálat ír a procira. Miért?? 🤔
-
nyakdam
aktív tag
válasz
Lacikaaa001 #6648 üzenetére
A legegyszerűbb ha teljesen leszeded a VGA drivert, és az AMD oldaláról a legfrissebb Crimson-t rakod fel újra. Ha nem jó, akkor szerintem egy Win újrarakást érdemes még beiktatni. A medionnak ha saját OEM-es lapja van, akkor ott lehet még gond mert sok OEM lap csak saját drivereket enged használni, de előbb mindenképp próbáld amit elsőnek írtam.
-
MasterMark
titán
válasz
Lacikaaa001 #6648 üzenetére
Szerintem nem jól raktad fel. Eszközkezelőből mutass VGA driver adatokat.
-
Lacikaaa001
csendes tag
válasz
MasterMark #6647 üzenetére
Jót raktam fel, és jól. Ezért kérdezem hogy hardveres gond lehet?
-
MasterMark
titán
válasz
Lacikaaa001 #6646 üzenetére
Egyszerűen nem jó drivert raktál fel, vagy nem jól.
-
Lacikaaa001
csendes tag
Sziasztok!
Szereztem egy Medion által összerakott AMD A10 7800 as gépet. Windows10et fel is hajintottam. Eszközkezelőbe problémás, felkiátójeles hardvert nem láttam. Viszont fura volt hogy felbontást1024x768ról nem tudtam feljebb állítani. Youtubeon videók szaggatnak. Majd jöttek is hibaüzik hogy nem tudta a windows betölteni a grafikusvezérlő drivert vagy nincs is telepítve stb.. leszedtem 2 drivert is AMD oldaláról, meg a medionéról is, felraktam őket de nem jártam sikerrel. Mi lehet a gond? A windowsom 64bites, 64bites drivereket is szedtem le hozzá. Hardver hiba lenne? -
válasz
ericssonfan2 #6644 üzenetére
Amennyire tudom, van difi a böngészők között ilyen szempontból. Opera?
-
Gézengúz
addikt
válasz
ericssonfan2 #6642 üzenetére
Mondjuk én Firefox-ot használok. Lehet az miatt, vagy ennyivel erősebb a 7890K?
-
ericssonfan2
tag
válasz
Gézengúz #6641 üzenetére
Feltettem a legújabb drivert A8-7670K-hoz és tényleg látványos a javulás! Az említett Patagonia video Chrome alatt (VP9) teljesen jó, előtte pedig szaggatott 4K-n.
Bár nálam a proci 100%-on megy közben (igpu pedig csak 20%-on, nyilván a hardveres dekódolás hiánya miatt). -
válasz
Gézengúz #6632 üzenetére
Tényleg?
Ha hazamegyek, megnézem anyám gépén, ott egy A8-7600 duruzsol. Tudnál csinálni egy képernyőmentést, hogy mennyi az eldobott frame? (biztos tudod, de inkább írom, videón jobb klikk, statisztika, az kiírja a formátumot is, hogy miben fut a videó)Patagonia 8K-n szoktam tesztelni, hogy megy e a sima 4K. Megnéznéd te is?
-
Gézengúz
addikt
Volt valami optimalizálás YT-on, vagy mivan? A10 7890K zokszó nélkül játssza a 4K-s videókat, amennyiben nem 50 vagy 60FPS-sek. Lemaradtam valamiről?
-
nyakdam
aktív tag
válasz
veber0937 #6629 üzenetére
Nekem az a default. Nem tudom tesztelni, hogy a ram a rossz vagy a CPU memvezérjője. Igazán már nem foglalkozom vele, mert rövidesen cserélem, de már gondoltam arra is, hogy lehet a win10 a ludas. Nem hiszem el, hogy VGA mellett minden ok, anélkül meg nem megy a ram csak alapon.
-
apatyas
Korrektor
válasz
veber0937 #6626 üzenetére
Memókat rakd alapra, memtest, használati teszt. Memókat tedd vissza magas órajelre, memteszt. A kettő közt vhol meglesz az igazság. Lehet, hogy a gép nem bírja el a memók AMP órajelét, akkor vhova alá kellene beállítani.
Kora reggeli gyors vélemény kávé előtt, amit nem szoktam inni. -
veber0937
tag
Hi
Az alábbi konfig ha 2gigára van állítva a videokártya nagysága fagy a gép random módon:
a10-7800 ASROCK FM2A88M EXTREME 4+ REV 2.0, ADATA AX3U2133W4G10-DR CL10-12-12-30 2X4GB ezzel lett véve, ADATA AX3U233W4G10-DR CL10-11-11-30 2X4 GB ez ment bele másodjára, ötlet?
-
Persze, mondom, hogy csak azoknak éri meg, akik 2 magosról váltanának, s kell a 4K lejátszás. Az A8-7600-nak nem megy, anyám gépében az van. Ez elvileg több mindent gyorsít, bár yt-t nem.
Ezzel szoktam nézni, megy e a 2160p lejátszás: Elysium 2013 2160p – 1 Minute Sample Footage
(#6624) MasterMark: hát fene tudja, bios frissítéssel kaptak új AGESA-t a lapok. Mondjuk az én ASUS A88XM-Plus lapomban is ment az A8-7600, olyan biosszal, ami még elvileg nem támogatta, aztán észre vettem és frissítettem.
-
válasz
MasterMark #6621 üzenetére
Nem is értem, miért csak A68-ba megy.
-
válasz
MasterMark #6619 üzenetére
Hú tényleg, el is felejtettem, hogy csak A68 lapot írtak eddig, ami fogadja.
-
veber0937
tag
válasz
terapeuta007 #6614 üzenetére
köszönöm a választ
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
veber0937 #6613 üzenetére
Azzal kezdessz hogy minden legujabb drivert leszedsz ami az alaplapodhoz valo.
Az nem baj ha régi. Mással nem fog mukodni.(Peldaul nekem is 2016 os audio driverem van ami direkt az en asus alaplapomhoz modositott realtek driver.
De ha leszedek egy legujabb realtek drivert az nem mukodik nekem.)Miutan ezek megvannak mehet driver booster.
[link]
Aztan ha játszol a gépen akkor directx-ek meg visual cc-k -
veber0937
tag
Hi A88x chipset hez honnan szeditek le a driver-t?
-
terapeuta007
aktív tag
Csak itt nem az hogy intel vagy amd hanem hogy hány nanometeres gyart. tech. val keszul.
Jah amig nem volt ryzen addig ez negativum volt amd-nál hogy kell egy tizezres komolyabb leghutes vmi baszo toronyhűtő.
Meg hogy alaplapbol olyat kellett venni aminek a vrm-jen van borda. Ha ezeket is nézed lehet nem jon ki sokkal olcsobban egy fx-es gép mint egy inteles.
De amugy most az hogy tobb wattot eszik az asztali gepnel nem erdekes csak annyi negativum hogy hutore penzt kell kolteni.
De egyebkent hogy a ryzenek elott nem volt sokkal olcsobb egy amd konfig mint egy inteles és ennek tetejébe még az amd-nél neha vannak tamogatasi problemak ezzekkel az 1fizikai mag 2fele osztasaval. Igy megértem hogy át tertel intelre. -
PuMbA
titán
válasz
terapeuta007 #6608 üzenetére
Igen, de a 6 magos FX-ek is mik. Azt kell figyelned, hogy hol veszi vissza a teljesítményt szegény alaplap, mert nem tud elég kraftot nyomni a procinak vagy szénné melegszik és hogy elég-e a hűtés, mert 120W-ot fogyasztanak és több magos sebességben ugyan ott van / egy magos sebességben lassabb, mint a 40W-ot fogyasztó Intel G4560-om, ami 40 fokos teljes terhelésen egy kisebb hűtővel. Egyszerűen akkora a különbség, hogy borzasztó.
-
terapeuta007
aktív tag
Hát az egesz fm2 fogalat hasznalhatatlan lett sajnos.
Nincs rá rendes processzor ez a foglalat sajnos csak apuknak lett kitalva 3-4 éve.De amugy most neztem msi afterburnerrel cpu meg gpu usaget rainbow six siege-nél (multiban) meg saints row 3 nál. És kihajtja az rx460-at. Mondjuk 4,3ghz-en van.
Amugy fx-re is válthattál volna. (Am3) valami 6 magos vagy 8 magos fx az mar nem rossz. Haveromnak 6 magos fx volt.
Bár még ezek az fx-ek se az igaziak. Mert itt is csak 3-4 valodi mag van és vannak appok meg jatekok amik nem hasznaljak ki teljesen a procit. De amugy nem sok jateknal panaszkodott ez a haverom. Vagyis ha jol emlekszem egynél sem. Bár kb egy rx470 erejű kártyaja volt "mindössze". -
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #6606 üzenetére
Ezek az APU-k nagyon gyászosak lettek. El is adtam hamar az A8-7600-at és Intelre váltottam anno, mert sebességben érezhető még a Windowsban is a különbség, játékokban meg főleg
Ma viszont már ott vannak a Ryzenek.
-
MasterMark
titán
válasz
terapeuta007 #6598 üzenetére
Nekem RX470 ment hasonló APU-val: [link]
-
válasz
terapeuta007 #6604 üzenetére
Akkor mellépattintod az RX 460-at és egy ideig még el tudsz játszogatni vele. Aztán csere az egész, ahogy írtad.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
terapeuta007 #6602 üzenetére
Ezeknek a 2/4 es prociknak leáldozott. Ahogy fejlődnek a motorok egyre jobban igénylik a több magot, most még el lehet játszadozni de a most érkező játékoknál szerintem egyre jobban érezni lehet majd a limiteket. Ha a cél az elkövetkező pár év játékainak futtatása szerintem mielőbb érdemes konfigot váltani. Az én listámon még jópár régebbi játék van, de valszeg már nyáron upgrade lesz.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
nyakdam #6601 üzenetére
Akkor rendbe van. Ez a konfig már igy marad aztan par ev mulva eladom az egeszet. Kell már ddr4 meg ryzen alapu gép sajnos. Meg akkor mar ahhoz valami combosabb video kartya. De ez a gep marad igy ahogy van nálam még egy max 5 évet.
Van benne 12gb 2133 ram is. Eladni mondjuk nem biztos meg fogja érni majd.
Most a metro exodust várom rohadtul. Az ugy is singleplayeres. De durván nez ki kovancsi leszek milyen beallitason birkozik meg vele. -
nyakdam
aktív tag
válasz
terapeuta007 #6598 üzenetére
Mivel 2/4-es prociként kezeli a win, így 1-2 játéknál
(multiban)limitált. Ezekhez kell a valódi 4 mag. Single játéknál előbb fogyott el az 1050ti-m mint az alap órajeles 7850k-m. BF 1 simán játszható a kampány ( most a BF 5 stabil 60 1080p low) a multi a 2 mag miatt beesik 30 alá a sűrű részeken, de így is benne vagyok a középmezőnyben pedig nálam kocább játékos nincs. 1080p értem mindezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest