- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nortid
aktív tag
válasz
m0h0senator #598 üzenetére
Lustaság fájna...
1 perc alatt ennyit találtam a hsz-ekben:
köszi! az alaplapon eleve 2 féle bekötés lehetséges.:HD audio vagy AC'97 audio. 1-től 10-igvannak pinek mindkettőnél.
HD Audio:1-MIC2_L ;2-GND ;3-MIC2_R ;4-ACZ_DET ;5-Line2_R ;6-FSENSE1 ;7FAUDIO_JD ;8-No pin ;9-Line2_L ;10-FSENSE2
AC'97 Audio.:1-Mic ;2-GND ;3-Mic Power ;4-NC ;5-Line out_R ;6-NC ;7-NC ;8No pin ;9-Line out_L ;10-NC
A HÁZ kábelei pedig.:ear_R(+ebből kijön mégegy aminek ugyan ez a neve csak más színű)
ear_L(----------------------------------------------''-------------------------------------------)
mic data
mic vcc
gnd
én is szórakoztam kicsit vele de rá lehet jönni.
line out az ear-hez, gnd a gndhez, mic a michez (acc-powerhez)hdnál sem sokkal más, tt ahol nincs csati azt hagyod.
át asszem nagyjából válaszoltak, de leírom énis:
A HD audiot hagyjad, az AC97 adataira figyelj
1-Mic -- mic data
2-GND -- gnd
3-Mic Power -- mic vcc
4-NC
5-Line out_R -- ear_R
6-NC
7-NC
8No pin
9-Line out_L -- ear_L
10-NC
át azokat is belehet kötni, bár ha jóltom nemsok lényege van.
Csak az a baj, hogy az alaplapod leírásánál nemtom mik azok az NC-k.
Nekem pl így van megadva a lapnál:
1-mic
2-gnd
3-mic power
4-+5v --> ide semmit nem dugtam
5-line out r
6-bline out r --> neked gondolom ebbe a pontba kellene bedugni a másik line our r csatlakozót
7-NC-->ide semmit nem dugtam
8-no pin
9-line out l
10-bline out l --> neked gondolom ebbe a pontba kellene bedugni a másik line our l csatlakozót
Remélem így már teljesen világos, megköszönni nem szégyen! -
m0h0senator
őstag
Ááháháá!
Nem találom!! segítsen vki!!! -
Tomi 16
őstag
válasz
m0h0senator #595 üzenetére
Most te a Mikrofon/Fülhallgató-kimenetre érted ezt
De ha arra akkor itt a Toipkban olvass vissza,mert adtunk már erre választ
[Szerkesztve] -
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Vettem 1 aeroengine II házat. Nagyon jól működik de lenne 1 kérdésem. Vannak az előleapi csatlakozói és az a problémám h nem egyeznek a kiírások a csatlakzokók végein és ezért nem tudom rákötni az asus alaplapomra. Mert a 2 cég különbözően jelölmeg dolgokat. pl: földelés. Van vhol 1link vagy tipp h mit hogyan kösszek be?
köszi -
Tomi 16
őstag
Na halálán van megint a topik
-
badSeth
csendes tag
Hello!
A minap vettem egy 3T-s hazat, nagyon coolcsak van egy enermax liberty tapom es a hutoracs miatt nem fer be, szerintet mit csinaljak, meghajlitsam a hazat vagy vegyem le a racsot? otlet ,tipp, javaslat?
udv -
Hoffer
őstag
Hali!
Nah raktam fel képet a gépről! De majd még csinálok, főleg akkor amikor már bent lesz a Silent Knigh-t jah meg amikor már a hátsó venti is kék lesz!!
Nah itt a link: [link]
Véleményeket majd kérek!!
üdv. -
Kasza08
őstag
4 GB iPod = NQ színterezés
2 GB iPod = színterezett ház -
Tomi 16
őstag
válasz
Dr. Lecter #573 üzenetére
A táp és az 5,25 ös között kell berakni.
Legalábbis én ígycsináltam anno meg a házamat -
Hoffer
őstag
válasz
Dr. Lecter #576 üzenetére
Nekem van itthon kompresszorom és azzal ki szoktam fújni ki nyomáson! Kb. 2 havonta!
-
Dr. Lecter
csendes tag
Ti hogyan pucoljátok ki a házatokat? Lehet kapni sűrített levegőt, és azzal kifulyatni? -
Hoffer
őstag
válasz
öööööö
-
pityeszka
őstag
válasz
ne haragudj de
-
Dr. Lecter
csendes tag
Sziasztok!
Aeroengine II házam van, és szeretnék neon csőt venni hozzá. Ha a cső nem ér végig a házon, akkor hogyan oldható meg a vízszintes rögzítése??? -
Hoffer
őstag
Hali!
Nah ma lett kész a szinterezés nagyon faxa lett! A komplett gépet 3 ezerért fujták le nekem végül! Akit érdekel az írjon és írok privit!
üdv. -
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy most akarok vennni egy uj proci hűtőt és az a baj hogy a hűtő 15 cm magas lenne és ha a plexiben bent van a felső venti akkor el fog e férni a procihűtő vagy fel sem fogom tudni tenni ugy az oldallapot?
üdv. -
Dj Neo
tag
Végülis ehhez konfighoz gondoltam, mert tényleg jól néz ki, és a hűtést is fontosnak tartom...
- Tápegység: Chieftec 500W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/
- Alaplap: Asus P5B Deluxe (S775-iP965-Dual DDR2 800-PCI Express-8 SATA II)
- Proci: Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz 4MB cache (S775) FSB 1066MHz BOX Dual-Core
- Hűtő: ZALMAN CNPS9500 LED (Socket 478/775/754/939/AM2, 9cm-es, 1350-2600 rpm, 18-28 dBA, Heat Pipe)
- Memóriák: DDR2 2048MB 800MHz GEIL Ultra Dual Channel Kit /2x1024MB, CL 4-4-4-12/
- Videókártya: Gainward GeForce 8800 GTS 320MB GDDR3 (320bit) TV-Out + Dual DVI PCI-Express
- Merevlemez: Seagate Barracuda 7200.10 320GB 7200rpm 16MB Cache (ATA-100)
+ 1-2 dvd író, meg pár pci-os dolog(hangkártya, digitalizáló kártya, hadonlók...)
Ehhez is elég nagy lenne szted?
Köszi a válaszodat!
-
Eagle16
addikt
Szia!
1. Szerintem nagyon jó ház
2. Hogy hangos-e? az attól függ mivan benne
3. Én elférek benne rendesen, egy átlagos gép bőven belefér
4. A ventik molex csatiról kapják az áramot, szóval ha nemkellenek akkor lehúzod
5.Led az első 14cm-es venti mögött van, kék színű, ha szeretnéd hogy mégjobban világítson a ház, akkor külön ledes ventit is tehetsz bele.Van 2 db 12(vagy 8) cm-es ventinek hely, oldalt a plexin, hátul alapból kapsz egy nem ledes 12-est.A plexi miatt a zaj kiszűrődik, de nemvészes.Szerintem nagyon jó kis ház, mert dekoratív, és nagyon jól hűt.(főleg ebben a nyári 40 fokban)
[Szerkesztve] -
Dj Neo
tag
Sziasztok, az érdekelne, hoyg mi a vélemnyényetek erről a házról, akinek van, mik a tapasztalatok, hangos-e, van-e benne férőhely bőven?
Kikapcsolhatók a ventik, ha nem kellenek? Ledek vannak-e benne, ha megveszem, vagy azt külön kell?
AeroCool AeroEngine II-BBP (fekete) Midi ATX /tápegység nélkül, plexi oldallap/ -
Hoffer
őstag
Hali!
Nem tom miért mondjátok hogy sok! Apumnak ma mondtam, rögtön tudott is egy helyet mert szokott ott szintereztetni és mondta hogy valami 500 ft\négyzetméteres áron csinálják! Szal ennyiért nem sok sztem!De hétfőre tom pontosan megmondani mert én akkor el is viszem!
üdv. -
Hoffer
őstag
Hali!
Megnéztem a movie-t énis, elég jó! Hol lehetne megoldani ennek a háznak a szinterezését?? Mert elég jól néz ki belül feketén!
üdv. -
Kasza08
őstag
válasz
pityeszka #550 üzenetére
Neeeeeeeeeeeeeee
Talán nem ez az a rész amikor elmondják, hogy az gáz, hogyha simás lefújod mert kopik, a csavarlukak elb.szódnak.
Mindjárt belinkelem azt is
Szal abban a részben a csávó elmondta, miért is nem jó sima boltban kapható festékkel dolgozni.
Viszont: [link]
[Szerkesztve] -
pityeszka
őstag
az egész vázat lefujatom uv-s festékkel oszt lool lesz
-
pityeszka
őstag
üdv
cserélt már vki AE2-nél első ventit?ha igen hogyan kell,mert kezd neki ilyen sercegő hangja lennigondolom bírja a port
nézegettem,belülről lehetne esetleg rakni egy 12 cantis ventit(talán)
-
Möhe
addikt
Jönnek az albérlők a házba!
Szombaton lesznek képek
-
Möhe
addikt
Sima Ae II. 3T-nek nemláttam értelmét mert 7e többért +1 venti és poti nekem sok. Ezen is ugyanaz a levegő járna keresztül.Hameg nemlehet külön progival vezérelni a ventiket az sem baj,majd kitalálok valamit erre. Jah és porszűrővel próbálkozott már valaki házilag az első venti elé,mögé?
-
Möhe
addikt
Beléptem a klubba.
Az ajtók szerintem műanyagok, és benne van a hátsó venti is. Képen egészen más mint élőben, mikor kivettem a dobozból jobban tetszett mint eddig. De amíg elvittem a kezemben 4 sarkkal odébb addig elzsibbadt a kezem többször kellett megállni pihennem.Fül persze nemvolt rajta de a boltos csávó az vágott a tetejébe 1 kis lukat amiben megkapaszkodtam,és persze nagyjából a cél előtt teljesen le is szakadt pár lépéssel. A ventiket milyen progival tudom szabályozni (fordulat) poti hiányában?
-
Kasza08
őstag
válasz
Richter36 #526 üzenetére
Nekem nem!
Bár én nem kaptam sínt hozzá, macerás lett volna becsavarnom a 4 csavart. Nem is csavarom be, írtam is miért.
Mind1, örülök, hogy nektek jól befér
DE:
A ház mélységével sincs gond, nagyobb méretű videokártyák, illetve processzorhűtők vígan elférnek az óriás ventitől, kis munkával a kábelek elrejtését is szépen meg lehet oldani.
Gyenge pont viszont a merevlemezek rögzítése, ami amellett, hogy megint csak nem csavarmentes, csak egy extra alkatrésszel oldható meg, aminek használata nagyon kényelmetlen. Mivel a rögzítőkeret, sokkal rövidebb, mint egy 3.5-es meghajtó, egy laprugóhoz hasonló elemmel lehet csak beszerelni a merevlemezt. Viszont ennek egyik oldalának becsavarozása után, a másik jó 1 centivel eltávolodik, így helyszűkében elég nehéz mind a 4 csavart megfelelően pozícionálni. A nehézkes szerelés után, pedig a ház hosszát lehet szapulni, a rögzített merevlemez, ugyanis rálóg az alaplapra, ami egy SATA csatlónál nem olyan nagy probléma, de egy PATA kábelt ilyen helyzetben elég nehéz jól beigazítani.''
[link]
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
Sztem nem, előfordulhat, hogy mint én is, egy nap legalább 50x nyitom-csukom
A másik hiba amit elfelejtettem mondani, pontosabban másik 2 hiba:
-A táp! hihetetlenül nehéz berakni azokat a tápokat, amiket 12 cm-es ventivel szerelték fel!
1/4 órát biztos szarakodtam vele, míg becsavaroztam
A másik:
-Vinyó helyek! Ezt nagyon elszarták a mérnökök! Ha az egyik oldalon be van csavarozva mind a 2 csavar, a másik oldalon már nem biztos, hogy tehetsz rá csavart.
Bár ez engem nem zavar annyira, az enyém ''mobil'' vinyó, ki-be jár a házban, sok cuccot pakolok rá szomszédom vinyójáról.
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
válasz
Richter36 #517 üzenetére
Azért a fémajtósstabilabb szerkezet. Csavarokkal van rögzítve, a műanyagok pedig csak egy kiálló valamin függ. Bár ha letörne, és meglenne a kis darab, akkor vissza lehet ragasztani.
A 3T fémajtajának hátránya: 2-3 hónap után nyikorogKis zsír, és megoldódott, de ez mondjuk nem fordulhat elő egy műanyagnál.
Tehát az állás: 1-1 -
Möhe
addikt
Hali.
Költözés előt állok és érdekelne pár dolog.
Kinéztem magamnak Ae II-t, a honlapon hátsó ventit is irnak de a webshopban csak az elsőt említik , akkor most hogy is van ez?
Illetve olvastam 1-2 hsz.-t ahol irják hogy műanyag ajtós vagy az újabb kiadádú fémajtós van az illetőnek, ez valóban gyártási ujítás vagy elírta a kolléga? -
Kasza08
őstag
válasz
Richter36 #511 üzenetére
Hát...ilyen sufni tuningos dolog. Nem tudom Ramis honnan, én a szagelszívóhoz kapott betétből vágtam ki egy kis darabot, amit raktam a 14cm-es elé. Nem fogja fel a levegőt, azonban rengeteg portól mentesítette a gépet.
Majd kikeresem azt a hsz. amiben Ramius kolléga kifejtette
Meg is van: [link] [link]
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
válasz
pityeszka #502 üzenetére
Hát nemtudom, nekem is van 2db 12cm-es venti az oldallapon, de nekem nem búgnak.Levannak lassítva 7 voltra, meg van a plexi és a venti között gumialátét.Így nekem nem zúg, teljesen halk, és még levegőt is visz be.Azért ad ki búgó hangot, mert az előtte lévő bevágásokon nagyon gyorsan megy be a levegő.Ha kicsit bátrabb vagy akkor könnyű megoldani a problémát, ki kell vágni a rácsozott részt, és teszel elé valami olyan cuucot ami sokkal ritkább anyagból van, és így nemlesz hangja.(pl. ritkás ventirácsot)
A kevésbé durva megoldás az az, hogy veszel ilyen Revoltec molex átalakítót, olyat ami a 12V-ot átalakítja 7 Voltra, és máris nemlesz olyan idegesítő hangja.
[Szerkesztve] -
pityeszka
őstag
Hello mindenki!
AE 2 háznál van olyan problémája vkinek,hogy az olldallapon lévő ventillátor bugó hangot ad ki?Engem már iszonyuan idegesít,ha viszont eléteszek vmit akko megszünik,de akko meg hogy szívja a levegőt befelé??ajánlották már a venti szükitőt csak a baj hogy vidéken lakom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged