- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
MotorBoy79 #10198 üzenetére
-
MotorBoy79
tag
Erről a Liftor Active-ról mi a véleményetek?
https://www.liftor.hu/ergonomikus-irodai-szek-liftor-active/
192 cm és 96 kg vagyok, fájós hátú informatikus, aki napi 9-14 órát ül gép előtt.
Az irodában Ikea-s Markus-ok megfeleltek napi 6-8 órára, itthonra 2 éve vettem egy Blitzwolf BW-HOC5 -öt, ami napi 2-4 órára okés, de 9-14-re biztos nem lesz az, most, hogy teljesen home office-ból fogok dolgozni.
Kéne valami, ami tényleg rám állítható és gerinc kímélő, de az ára befér 150e Ft, nagyon max 200e Ft alá.
Vagyinkább egy Unique-ot javasolnátok?
https://officeplaza.hu/irodai-szek/forgoszek/ergonomikus?infinite_page=2 -
Chronos85
tag
válasz
fadam91 #10195 üzenetére
3 újjnyi résre van a comb és az ülőrész nálam állítva ha derékszögbe teszem le a lábam, lehetne még kintebb húzni ha teljesen kihúzom akkor megvan a 2 viszont akkor már zavart a rés hátul. Ha jól rémlik egyes fokozatra van állítva a hátra döntés, nem egyenes háttal ülök az asztalnál így nem zavar. Tény hogy van rés, de -elnézést a kifejezésért- így nem lóg le a seggem.
Ha van rá lehetőség mindenképpen javaslom, hogy próbálja ki az ember. Sajnos ezzel a magassággal nekem nem sok választásom maradt. 7évig nyúztam egy IKEA Markust, az asztalon tartom a kezem így a kartámasz ott nem volt gond, de át kellett szerkesztenem a "hátmerevítőjét", de így is több minden zavart meg öregedtem is és annak ellenére hogy odafigyelek kezdtem érezni a hátamon, nagyon nem egy kategória a kettő nem véletlen tükrözi ezt az ár is.
-
LLKobe
veterán
válasz
Shadowduet #10193 üzenetére
Egyszer volt már olcsóbb, de nyilván ezek az akciózások randomok, max várhatsz, aztán vagy lesz vagy nem. Vagy lősz egyet használtan.
-
-
Chronos85
tag
Fern és Embody dillemában szenvedőkenk:
Egy használt Embodyt próbáltam (ha jól rémlik 7 év körül volt az eladó állítása szerint), régóta szemeztem vele de sajnos az én méretemhez 196cm 85-90kg a lapockámnál vágott. Fern annyival magasabb, hogy ez már nem volt gond. Igen volt egy kis hangja az Embodynak, de 7 év után ha csak ennyi baja lesz a Fernnek akkor öröm és bódottság engem nem zavart. Igen sajnos jelentős garanciális különbségek vannak US és EU között, ha jól rémlik gázrugóra csak 5 évet az anyagra még kevesebbet írt. Ennek ellenére nem gondolom, hogy kispórolnák belőle lejáratva ezzel a márkát. A másik fájó különbség a konfigurálás volt, de ha jól látom most már "legalább" meshből több szín van. Nekem is az álmom egy alu-digital knit, de majd ha úgy adódik keresek egy kárpitost, a műanyag pedig hasonló minőségnek tűnik mint az Embodyn.
Hogy érdemes-e várni, nagyobb akciót ezt sztem senki nem tudja megjósolni, ha mégis lenne ilyen privátba jöhetnek a lottó számok
Sztem tekintve a mostani gazdasági helyzetet, hogy mennyit romlott a forint perpill "elég" jól váltják az EUR-ot, kár nagyobb kedvezményre várni. Igen volt akár 40%-os EU shop nyitási akció, de abból a szériából itt a topikban is volt akinek cseréltetni kellett, gondolom ezt a gyárban már orvosolták.
Lumbar support: nekem megfelelő az alap íve és elég masszív is a műanyagnak hála, de fórumon írták, hogy volt aki betett derék párnát a lyukba ezzel kiváltva.
Remélem tudtam segíteni
Üdv.: Chronos -
Shadowduet
tag
válasz
LLKobe #10185 üzenetére
Akkor azt mondod, most ez a kb. 325k hufos ár sima feketére deréktámasz nélkül eléggé best buy? Gondolom már olcsóbb nem sűrűn lesz. Voltam kipróbálni a héten, Zody sajna nem volt bent, helyette egy Very-t mutatott még az eladó, mondjuk nekem az is jónak tűnt, de a Fern bejött teljesen.
-
rAY.BAN
tag
válasz
szasanyi #10187 üzenetére
Lehet rosszul tettem fel a kérdést; de hol 1280 EUR ahonnan szállítanak Magyarországra is? A hivatalos HM oldalról ugyanis nem szállítanak: [link]
We currently deliver to the UK, France, Germany, the Netherlands, Austria, Spain, Italy, Denmark, Sweden, Finland, the United States of America, Canada, Japan, China and South Korea.
(Én tudok most 1153 EUR-ért Csehből is egyébként, de onnan se szállítanak M.o.-ra...) -
szasanyi
félisten
válasz
rAY.BAN #10186 üzenetére
Ez kicsit több, de ennél olcsóbban nem találtam sehol.
-
LLKobe
veterán
de a lumbar support mindenképp szükséges hozzá szerintem.
Rosszul gondolod, Fern-t lumbar support és fejtámla nélkül érdemes venni, mert sajna egyik sem túl jó, és rontanak a széken.
A deréktámasz csak egy gumi betét, ami nagyon erőteljes, és nem állítható.
Itt topikban is vannak fern tulajok, és azt mondták teljesen jó tartja a derekat a lumbar nélkül is.
A fejtámla pedig megmerevíti a háttámlát, aminek pont az a lényege hogy a hátaddal együtt mozog / hajlik. -
sonaj81
csendes tag
válasz
Prowler #10158 üzenetére
Jysk Abildaa
Nekem is bevált egyenelőre. Valami karácsonyi extra akcio keretében 73 355 HUf ért hoztam el. Még egy led égősort is adtak mellé. Azonban amire én nem figyeltem oda, hogy az üzletben cipővel próbáltuk ki. Tökéletes volt, minimumra állítva (írták korábban, hogy vigyázzak). Hazaérve tapasztaltam, hogy épphogy leér a lábam, mert ügye nincs rajtam cipő
-> 174 cm magas vagyok. Most lábtámasztóval használom és játékhoz szuper. Irodához épp elmegy. Én azért nem gépelek egész nap. Erre figyeljetek.
-
fadam91
kezdő
Szerintem benne van, révén, hogy menü sincs neki ahol kitudnád választani, hogy kéred vagy sem.
De már 3 napja ezen pörög az agyam folyamatosan, hogy a 180cm 80 kilóm mellé 1050 eurós Fern vagy 1280 eurós Logitech Embody legyen.
Azt olvastam, hogy az európai garancia közel sem olyan fényes a Fern-re mert a 12 év közel sem teljeskörű, nem úgy mint az USA-ban. -
formula01
senior tag
Sziasztok!
Kollégám ArenaRacer Supreme szék vásárlásán gondolkodik. Afterhours.hu-n van esetleg most valamilyen felhasználható kupon kód, amivel egy kicsit még lehetne a szék árát lentebb tornászni?
Köszi előre is
-
Veron
addikt
válasz
WOLF1stein #10126 üzenetére
No igen, nekem nem világos: a lumbar support a színes verziókhoz is feláras, vagy az mar tartalmazza? Ezek általában előre legyártott darabok, így mi értelme lenne az opciós lumbar supportnak?
-
M3nyus
aktív tag
-
Veron
addikt
válasz
Akhal24 #10175 üzenetére
a Mirráknál figyelni kell a háttámlára. egy műanyag rácsos anyagról van szó, amin kis repedések keletkezhetnek. esetleg ez a műanyag be van vonva egy vékony szivacsos anyaggal, az pedig kophat, főleg a sarkainál.
emellett az ülőlapot is érdemes szemügyre venni, a mesh anyagban is lehetnek szakadások. ha Mirra 1-ről van szó, akkor a mesh alatt, elöl van egy szivacs, az szeret deformálódni.
a karfa szivacsos részét szokták a felelőtlen talajok legyalulni, ha beszorítják az asztal alá.
kérdezz rá esetleg, hogy tisztították-e. mivel fentről eléggé "nyitott" a szék, a meshen keresztül mellette beeshet a kosz a mechanikába. évek alatt felgyült dzsuvát nem ár kitisztítani. persze ez attól is függ hány éves székek.
ezenkívül az alapfunkcióit nézd át (működjenek a különféle állítás lehetőségek).
-
Akhal24
csendes tag
Én a héten tervezem megnézni a multibútorban a Mirrákat. Esetleg lenne valami tanácsotok, hogy mit érdemes megnézni rajtuk a kopáson, sérüléseken kívül?
-
Gilexand
csendes tag
-
LLKobe
veterán
válasz
Gilexand #10171 üzenetére
A két felsorolt darab jó szék. De mindenképp próbáld ki őket vásárlás előtt, illetve az állapotukat nézd meg. Esetleg itt van egy Mirra is.
Ha a 3 közül kéne választani, én azt mondanám a Mirra. -
Gilexand
csendes tag
Sziasztok.
Aránylag sürgős székvásárlás előtt állok, mivel a mostani már vállalhatatlan egy ideje de "szerencsére" most a gázrugó is tönkre ment szóval a vállamig ér az asztal és így annyira nem kényelmes a home office.178cm vagyok és 75-80kg
Olvasgattam a fórumot, tudtam hogy szar a forint de mégis szíven ütöttek az árak egy normális szék esetén.
Napi 10 órát ülök kb a székben, szóval eljött az ideje venni egy normálisat, habár 400k-t még mindig nem akarok erre kiadni.
Keret felső határa jó lenne ha 150k körül megállna, cserébe használt is szóba jöhet. Sürgős mivoltából nincs most kedvem 50 széket próbálgatni, szóval aránylag szeretnék biztosra menni.Amiket nézek:
Haworth zody használt
Steelcase please v2 használtHasonló kategóriát tudnátok mondani esetleg?
A kettő közül melyiket ajánlanátok jobban?
Ha van C opció azt is szívesen veszem
Köszi a tippeket! -
Tv
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék új széket vásárolni. Kb 180cm magas és 85-90kg vagyok. Jelenleg napi 3-4 órát, hétvégén inkább 5-6-ot használnám. Általános használat (netezés, film, game). Jól konfigurálható strapabíró darabot szeretnék. És igen néha "fetrengnék" is benne
Tehát olyan kéne ami nem adja könnyen meg magát.
Noblecharis Hero-t nézegettem, illetve leírásokat is főleg jókat hallottam róla.
Körülbelül árkategóriában is ekörül szánnék rá (150-160 körül). Ami "negatívumot" hallottam, hogy némileg kemény elsőre, de ez nekem nem baj, munkában is elég kemény fajta van és nincs vele bajom, sőt.. Más egyéb hétrányos tulajdonságáról tudtok a széknek?Miskolc-debrecen vonalon van esetleg olyan hely ahol ki lehet ilyen széket próbálni?
Illetve ha hasonló árkategóriában ismertek jobb széket, akkor szívesen fogadnám az ajánlásokat.
Köszi
-
nmate91
tag
Most volt nálam próbán egy Hacker. Nekem nem volt izomláz sem tőle, nem fogok ilyet venni az a helyzet. Labdán szoktam ülni néha, ahhoz képest sokat nem ad. Ráadásul a nyakam eléggé bedurrant amikor használtam, valahogy folyamatosan ment előre, az egész felsőtestemmel együtt. Kartámasz zavaró volt.
Sokat olvasgattam a topikot, lassan költözök és ott végre be tudok rendezni egy home office-t magamnak, már csak igazából a szék a hiányzó pont.
Szóval vásárolnék valamit.179/70, hosszú lábak.
Napi 8-10 óra munka, ebből 2-t azért igyekszem állva tölteni, néha használok labdát.
Egy 3 éve alzáról rendelt valamin dolgoztam, nem volt rossz azért, az ülőfelületet kicsit nagynak éreztem és süppedősnek, de ennyi.- Deréktámaszt azon a széken én személy szerint leszedtem, mert baromira zavart. Nem volt puha mondjuk, de eddig bármilyen székbe ültem azt éreztem, hogy szétnyomja a hátamat. Ez normális? Vagy csak megszokás kérdése lenne? 5 percre hátradőlök egy ilyenben az irodában és 15 percig fáj mindenem, egyébként meg semmi panaszom nincs deréktájt. Nem tudom pontosan mi lenne az értelme, mert ráadásul benyomja úgy ott a derekamat, hogy az rossz irányba deformálódik.
- Kartámasz szintén ment a levesbe, szintén megkérdőjelezném, miért is kell az amúgy bármilyen székre, amit számítógépasztallal használ az ember.
Igazából nagyon sok ajánlás van ahogy visszaolvastam, inkább azt kérdezném, hogy "szenved"-e bárki ilyesmivel, hogy kartámla és deréktámasz is zavarja.
-
LLKobe
veterán
Mint székek, szerintem ezért az árért lehúzás. Bármilyen széken széken lehet jól és rosszul is ülni.
Amit ezek a székek tudnak, messze nem áll arányban az árukkal.Ennyi pénzért egy Zody 250k-ért sokkal jobb vétel, és minden is állítható rajta.
-
Egon
nagyúr
Spinális székekkel [link] van tapasztalata valakinek? Asszonynak ajánlották, aki hátfájós.
-
Akhal24
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék egy lehetőleg minőségi ergonómikus széket venni, mert eléggé rossz a hátam (ilyen kezdődő gerincsérv szerű). Ezen pedig az sem segít, hogy jelenleg egy ugyan jobb minőségű, de gamer székem van. Tanultam a dologból, és szeretnék egy normális ergonómikus széket, ami nem teszi még jobban tönkre a hátamat. Én 185cm magas és kb 85-90kg vagyok. Hétköznap 1-2 órát, hétvégén és szabadság alatt többet, akár 5-6-7 órát is ülök benne. Főként gép előtt ülésre használom, de gitározás közben is ebben ülök, tehát a kartámasz valószínűleg le lenne szerelve. A keret 200, esetleg 250ezer Ft, használt is oké lehet.
Eddigi kommentek olvasása alapján a többször is ajánlott multibutort gondoltam, hogy megnézem, azon belül is a Mirra 2 érdekelne első körben, de nem tudom, hogy mekkora testmérethez/magasságig ajánlott, mivel ebből, ha jól tudom csak egy méretet gyártanak. Egyébként bármilyen tipp/ ajánlás érdekel ezen kívül is. A másik kérdésem az lenne, hogy használt szék vásárlása esetén mik azok a dolgok, amiket érdemes megnézni az adott darabon?
Köszönöm! -
válasz
LLKobe #10162 üzenetére
Alapvetően szövetet szerettem volna, de ez lett, van 2 év normál garancia, meg azonnali 1 év, ha nem válik be, cseréltetem és hozok mást helyette, plusz már 2 napja étkező asztalhoz tartozó széken ültem, elegem lett, venni akartam ma, vasárnap azért nem nagy választék van xd van némi előnye, pl.. a tisztítás egy nedves kendő és kész.
-
Na megszületett a döntés a doom szék után ez lett, ma délután vettem, 145k azonnali cseregarival, még vélemény egyelőre nem sok van, majd megírom ha több időt használom, hátha segítség valakinek, mondjuk 166 értékelésből 4.9 lett, remélem beválik, nagyon kényelmes, 180cm vagyok 116kg. [link]
-
demmer123
őstag
Erről a székről vélemény? Jysk 100-ezerol akciózva.
-
fuleske1
csendes tag
-
Prowler
senior tag
válasz
Prowler #10070 üzenetére
Egy hét tapasztalatai a Jysk Abildaa székével:
- A deréktámasz jól tart, nem gyengül el, nem deformálódik
- A karfák stabilak, nem süllyednek meg, oldalirányban viszont könnyen elforognak (ez lhet előny és hátrány is)
- Az ülőlap kellemesen széles, a kartámasz tartói nem szűkítik be, még széttett lábbal se tud hozzájuk érni az ember (pedig nekem elég széles a csípőm)
- Háttámla állító mechanika jól működik
- A fejtámlához mellékelt kis párna jól tart, nem lapul ki (főleg gaming közben használom ha kontrollerrer játszom, hátradőlve)
- Lábak, kerekek stabilak, jól gurulnak
- Magasság állító tartja a pozíciót, nem ereszkedett meg
- Semmi nyöszörgés, recsegés nem hallatszik a székbőlEgyenlőre ennyi, ha lesz még valami jelentkezem.
Természetesen nem azt akarom mondani, hogy ez a világ legjobb széke, de ebben a kategóriában ár/érték arányban jó választás lehet. -
Ezvalid
csendes tag
válasz
M3nyus #10148 üzenetére
Szia!
Szerdán voltam megnézni őket, nekem jó állapotúnak tűnt a próbált darab, nem voltak rajta vészes kopások, nem volt foltos (számomra olyan volt mint a képeken), funkciói működtek szépen, nem találtam elfáradtnak a gázmechanikát sem.
Úgyhogy el is hoztunk nekem egyet az irodába, remélem jól szolgál majd. A jelenlegi Antares Oklahoma-nál mindenképp fényévekkel jobb.
Viszont a honlapon a raktárkészletet nem tudom mennyire gyakran frissítik, nekem helyben azt mondták tizenpár darab van még. -
power750z
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Meglett a UNIQUE WAU 2 FAB szék. Kb mint ha rám öntötték volt :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest