Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
válasz
RandyMoss #11196 üzenetére
Vicc nélkül: nézd meg a széket, amit rAY.BAN linkelt.
Illetve az nézz körbe azon az oldalon általában; olyan székek is vannak ott br. 150e-rel bezárólag, amit itt folyamatosan ajánlanak.
Ha 'csak' napi pár órára kell, akkor cca. br. 50e körül is találsz megfelelőt, pl. Steelcase Let's Be vagy Reply, vagy az Interstuhl - utóbbi volt nekem: korrekt, amolyan 'tisztességes iparosmunka', de nem szerettem.
-
RandyMoss
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék végre egy normális székben ülni, és ebben kérném a segítségeteket.
Keret kb. 150 ezer Ft lenne . 88kg és 184 cm vagyok , napi 1-2 óra játék és netezés.Ami lényeges lenne számomra : tartósság ( minél kevesebb műanyag alkatrész ) , kényelem, jó deréktámasz. Ezek a párnás megoldások ( nyak-derék ) kicsit p.vakításnak tűnnek, de javítsatok ki.
Amíg nem találtam rá erre a topicra , egy Noblechairs Hero műbőr volt kinézve. Az anyagában nem vagyok biztos, hogy 2-3 év múlva nem kezd lefoszlani, és visszaolvasva a kommenteket, ez a márka említve sincs.
Milyen székek jöhetnek szóba?
Előre is köszi
+1 : ha sikerülne a keretet 200 ezerre feltornázni, mi lenne az a szék amit érdemes lenne megvenni
-
rAY.BAN
tag
Érdekességképp: [link]
Nemtom miféle kútya ez a "Steelcase Quest", de ez itt egy Gesture és ennyiért ingyen van... -
LZs?!
aktív tag
Gondoltam, megosztom.
A CRE8-tól én múlt hét pénteken hoztam el az Embody Gaming-et.
Abszolút pozitív az én tapasztalatom is velük.
Én még augusztus közepén rendeltem meg, akkor még sale volt; ugyanakkor szállítót nem találtam (mondjuk: nem is nagyon kerestem), illetve tudtam, hogy majd járok abban az irányban.
Szóval augusztus közepén leleveleztem a dolgot, majd miután a könyvelő visszajött szabiról hó végén, elküldte a proformát, arra én elutaltam...majd jeleztem a kontaktnak, hogy majd szeptember elején elmegyek érte. Technikailag mire érdemben megrendeltem és hivatalosan küldték az értesítő, addigra véget ért a sale, de mikor rákérdeztem, akkor mondták, hogy az 'eredeti' ár szerint megyünk. Múlt héten Ausztriában voltam, és onnan elgurultam Prágába, majd vissza - egy külterületi raktárban kellett felvennem a csomagot (a doboz éppen befért a kocsiba), meglepően nagy hangárjuk van tele cuccokkal.
Tegnap raktam magam alá a széket, estére sikerült belakni/beállítani számomra megfelelően (legalábbis eddig jó). Egy Steelcase Pleave V2-t váltott, amit 2021. óta használtam. Őszinte leszek: nem ég-és-föld a különbség, ez talán inkább a Please V2-t dícséri. Ugyanakkor igenis van különbség, ma már 8. órája ülök a gép előtt, és egyáltalán nem érzem elgyötörve magam - a Please V2-n ülve azért nap végére már vágyakoztam kifelé, de ennek szerintem 2 fő oka volt:
1) Én nem 'tudok' hosszú távon szépen/rendesen ülni, és ez a Please V2 esetében azért megbosszulta magát; az Embody jóval barátibb, illetve sokkal jobban 'formáz' jó pozícióba, de ugyanakkor még mindig kényelmes. Ez nálam főleg a hátradőlést és a derék/hát megtámasztásást jelenti: az erősre húzott ellantartás miatt ugyan tol előre, de nem nyom, csak tart és minimális mozgásokra is még enged annyit, hogy ne akarjak helyezkedni, csúszkálni.
2) Az Emody-n mély és széles az ülőlap, míg a Please V2 (nekem) rövid, így azon rendszeresen helyezkedtem előre-hátra, és az egyébként jól kitalált, de nagyon specifikus hátlap/deréktámasz olyankor megbosszulta magát - ha csak nem állítgattam folyamatosan utána.
Röviden a fenti két pont összegzése: a Please V2-ben vagy 'szépen' ültem végig, és akkor minden jó volt...vagy pedig vagy hátsóm vagy a derekam, vagy néha mindkettő sajgott nap végére.
Ma egész nap az Embody-ban ültem reggel óta, és most, ahogy kimentem cigizni egyet...most bevillant, hogy nem sajog semmim sem. Ennek örömére írtam le ezt gyorsan.
Mindenesetre jelenleg még az 'egyelőre örülünk' állapot van, majd pár hónap múlva kiderül, hogy ez így is marad-e.
A hirdetés szerint egyébként 'unboxed', de ez az én esetemben jó eséllyel csak annyit jelentett, hogy kibontották és belenéztek a dobozba, mivel a szék a gyári fóliában állt a gyári kartonidomokkal burkolva.
Szóval, ha valaki esetleg vásárolna a CRE8-tól, akkor én is csak bátorítani tudom. A logisztika izgalmas.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
ricshard444 #11191 üzenetére
Most váltottam le az enyémet. Kemény, de nem kényelmetlen.
A Please V2 már-már ortopéd módon ergonómikus, ha 'szépen' ülsz benne, akkor hosszú órákig jó. A deréktámasz vagy nagyon bejönne, vagy egyáltalán nem: ha teljes háttal a támlának dőlsz, akkor nagyon jól tart; ellenben, ha lezserül szeretsz ülni (dőlve, lecsúszva, etc.), akkor sokkal inkább nyom (és rossz helyen, némi idő után már fájdalmasan), mint tart.
A másik szék ránézésre sokkal általánosabb, ergo a mindennapi igényekhez talán jobban illik.
-
Lokids
addikt
válasz
ricshard444 #11191 üzenetére
Ez olyan, hogy el kell menni és megnézni. A Please V2 egy sokak által kedvelt szék. De ha neked pont nem megfelelő, akkor mindegy mennyire jó. Látatlanba a Steelcase.
-
ricshard444
veterán
Holnap intézem a székem, utolsó körös kérdés:
Van aprón ez a Steelcase: [link]
Vagy Colamy Atlas újként 20k -val olcsóbban.A Steelcase ránézésre keménynek tűnik. Ti melyiket választanátok?
-
CMR
tag
1-et kizártunk, esetleg más?
-
CMR
tag
Hello!
Tudtok mondani pár olyan "gamer" széket, ami garantáltan nem nyikorog (fél év használat után se). Kritikus feltétel! -
The A Team
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jó székgörgőt amit le lehet fékezni és itthon is kapható?
Sajnos itthon nem igazán van jó kivitel csak ezek a műanyag valamik.
Egy ehhez hasonló jó lenne, de itthon nem akadtam rá sehol. -
Narxis
nagyúr
válasz
Narxis #11146 üzenetére
Na megjött és összeraktam. Nagyon jó az ülőfelület viszont a háttámla szokatlan egyelőre, a hozzá adott párna jó de lehet, hogy kevés, fene tudja, feltett lábbal tökéletesen belesimulok és ez a lényeg. A fejpárna lehet, hogy felesleges. Szépen be volt csomagolva, védve volt rendesen minden alkatrész. Fényévekkel jobb mint a mostani jysk műbőr székem amit 50-60 ezerért vettem ezelőtt 10 évvel vagy lehet 15 már nem emlékszem, 10 éves biztos van. Azt nem értem miért nem fordítanak nagyobb figyelmet az ülőfelületre, ülsz rajta napi sok órát, minimum valamilyen szinten puha kell, hogy legyen egy irodai szék. Méretben azt hittem túl nagy lesz a King size de nem...talán az ülőmélység tűnik elsőre nagynak de ahogy odatettem a kezem a derekamhoz igazából ez se hiszem, hogy túl nagy lenne, a szélesség tökéletes. A tartósság majd kiderül. Igen a háttámla dőlésszöge állítható, ez nekem szokatlan egyelőre mert soha nem volt ilyen székem.
-
JulianSinulf
őstag
Azért nem autózok vagy 600 km-t. És, mint írtam, nem jelent semmit, mert a DX-be is beleültem és jónak tűnt. Igazán akkor derül ki, hogy mennyire jó, ha sokat ülök benne és úgy használom, ahogy.
Gesture 2? Az nem jött szembe.
Asszem a Leap-ról is olvastam valamit, hogy lenne egy 2-es variánsa, de azzal sem találkoztam.
Melyik a jobbik fajta szövet? -
Kobe
veterán
válasz
JulianSinulf #11176 üzenetére
ez így ebben a formában nem igaz
ki lehet próbálni a Gesture-t a Blue-nál a váci úton, csak kell időpontot egyeztetni
PS: a full extrás fejtámlás Gesture 2 a jobbik fajta szövettel 1300-1400 ojró között van náluk, legalábbis én még annyira kaptam ajánlatot -
JulianSinulf
őstag
Köszi! Ez eléggé felé billenti a mérleget.
@Kobe, @rAY.BAN: Nektek is köszi. A könyöktámasz tényleg nagyon tetszik. Főleg, hogy egész magsra fel lehet állítani. És, ha törökülésben ülnék rajta, akkor sem nyomja semmi a combom. De az is lehet, hogy nem kéne úgy rajta ülnöm.
@LLKobe: Köszi! Kipróbálni csak úgy tudom, hogy megveszem. A DX Racer-t is kipróbáltam az üzletben (MM), aztán mégsem lett az igazi. Bár lehet, hogy csak azért, mert túl gyorsan elhasználódott.
Szerencsére nekem van egy 14 napos ingyenes visszaküldési opcióm. Ha a héten megrendelem, akkor elvileg a szabim előtt megjön, így legalább 1 hetet minden gond nélkül tudom nyüstölni.Viszont akkor lenne itt még két szék, ha esetleg valakinek van velük tapasztalata.
Leap Érdekes az ülő formája. Nem tudom ez mennyire jó. Vagy a nagy lyuk hátul. Ha ránézek, akkor a South Park azon része jut eszembe, ahol a kölykök ezerrel tolták a WoW-ot, hogy legyőzzenek valami nagy kockát. A korábban linkelt tesztvieó alapján úgy tűnik, hogy van, akinek bejön, van akinek nem. Én nem tudom, mert az utóbbi évtizedben csak zártat használtam. Bár melóhelyen nyitottak vannak és nem zavarnak. Alapvetően nem is annyira kényelmesek. De nem is úgy ölük az asztalnál, mint otthon. A munkából adódóan.
Series 2 Határeset, mert csak 110 kg-ig. Emellett a legkisebb magasságig állítható a könyöklő. És a színek is érdekesek, mert, a fekete háttámlája másképp néz ki, mint a szürke-fekete háttámlája. Utóbbinál úgy tűnik, mintha légáteresztő lenne, míg előbb teljesen zárt. Viszont az ülési magasság 410-től van.Ezt még akartam is kérdezni. Honnan mérik az ülési magasságot? A szék elejétől-az ülő felület tetejéről, vagy annak aljáról? Esetleg középről? A képek sokszor csalókák és nem egyértelmű. A DX Racerem ülő része jó vastag és magasabban is van, mint a korábbi irodai székemnél, aminél eleve vékonyabb az ülő rész.
Szerk: Ha az ülő részre teszek egy mappát, akkor kicsit feljebb mérek, mint ahonnan elindulna a lábam lefele. Ez alapján a kénylmesebbik székem ülő része 47 cm-re van, de sokkal meredekebben megy le az eleje, mint a DX-é, ami eleve 49 cm-re van a padlótól.
-
VTom
veterán
válasz
JulianSinulf #11170 üzenetére
Nekem a fejtámla nélküli van 7 éve, kifogástalan.
Anno az első székem volt, amiben úgy letoltam 5-6 óra gaming-et, hogy frissen álltam fel belőle. Most is ebben ülök napi 8 órát.Ahogy íták is, fejtámlát nem lehet utólag rátenni, mivel az egész támla más, így vagy támlával együtt kell cserélni, vagy másik széket venni. Megjártam ezt a kört.
-
fuleske1
csendes tag
válasz
rAY.BAN #11169 üzenetére
Hát akkor nekem sikerült belenyúlnom, mert Classic C-m van.
Érzetre valamivel tágasabb a Classic B is a Remastered B-hez képest. Remastered C-ben még nem volt szerencsém ülni, de majd vadászok egyet az irodában legközelebb csak úgy kíváncsiságképp.Várok pár review-t, aztán meglátjuk, hogy alakul, de nekem szimpatikus, hogy értelmezhető mélysége és szélessége van az ülőfelületnek (legalábbis számomra) és nem a 6-7-800k árvásban mozog.
-
rAY.BAN
tag
Nekem volt Gesture-om 3 hónapig. Ha én jól beállítottam a fejtámlát akkor az nem mozdult el magától.
Én végül azért adtam el, mert nekem mindene kicsit túl rideg és kemény volt (lehet nem vártam vele elég időt, hogy "bepuhuljon").
Viszont a karfái messze a legjobbak bármelyik irodai szék közül; illetve az anyag és összeszerelési minősége brutál jó volt.A fejtámlát le lehet szerelni egyébként ha nagyon nem tetszik, de utólag felrakni rá már nem lehet viszont, ha gyárilag nem volt rajta.
Én tudom ajánlani összességében, de csak próba utána.
-
Kobe
veterán
válasz
a fejtámlás verziója kis túlzással de használhatatlan
a fejtámla fix rögzítést kapott a széken, viszont folyamatosan és nagyon könnyen kimozdul a beállított pozícióból már akkor is ha pl simán hátra és előredőlsz a székkel
a könyöktámasz és annak állÍthatósága zseniális, de a fejtámla miatt meg kell gondolni melyik verziót választod, mert utólag nem lehet variálni vele -
LLKobe
veterán
válasz
Az egyik legjobb szék. Persze ezt is érdemes kipróbálni.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
JulianSinulf #11158 üzenetére
[link] Ezzel van valakinek tapasztalata?
Paramétereiben jónak tűnik. -
fuleske1
csendes tag
válasz
LLKobe #11165 üzenetére
Hát volt sok mindenem itthon, most egy Aeron C-t használok, ez már majdnem jó lenne ha itt ott lenne benne még pár centi.
Talán ez a szék az egyetlen, ami az ergo piacon ilyen paraméterekkel rendelkezik legalábbis a mesh verzió, de majd meglátjuk ha lesznek róla review-k.
-
nanorambo
őstag
válasz
K4jusz #11143 üzenetére
Próbáld ki mindenképp személyesen! Én ha ket napig zsinórban sokat ülök a gép előtt nagyon belemerülve a munkába, akkor az alsó hátamat szoktam enyhén érezni, hogy elfárad, terhelődik. Egyedül a Zody háttámlája az, ahol ezt nem érzem, valahogy pont tökéletes a hátamnak. Viszont az ülése rettentő kemény. Még mindig szokom. Az aloha ülése sokkal puhább, viszont ha jól tudom csak a zodyban és a fernben van forward tilt, ami szerintem baromi jó funkció.
-
fuleske1
csendes tag
Hali!
Elérhető Magyarországon is (az Iponnál) a Fractal első széke. Mi a véleményetek? Lehet benne potenciál vagy versenyre kelhet egy Aeron clasiccal?
-
Ezekiell
veterán
Ikea fórumkedvenc Markus forgószék 80k helyett 50k Family kártyával.
Budaörsön és Soroksáron jelenleg nincs készleten, de napokon belül lesz(bestbuy topikból hozva, hátha valaki pont erre várt de azt nem olvassa)
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Nem vásárlás, de szeretnék segítséget kérni. Rendeltem egy ilyen széket külföldről. Nekem kellett összecsavarozni. Kicsit jobbra billen amikor benne ül valaki, pont annyira, hogy zavaró legyen. De a képen is látszik, hogy nem teljesen egyenes. Gondolom valahol igazítani kellene az összeszerelésen. Vagy lehet más baja? Tudja valaki, hogy hol kellene hozzányúlni? Nem feltétlenül szeretném darabokra szedni és előröl kezdeni az összeszerelést. Főleg, ha nem is az a baja.
Előre is köszi, ha tud valaki megoldást. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Lokids #11157 üzenetére
Köszi!
Ilyet nem veszek. A gyerek sem ajálnja.
A kocsiban van még egy olyan dolog, hogy a más testtartás miatt, meg, hogy a kormányon van a kezem, nincs gond a levegőben lévő könyökömmel. A számítógépnél viszont nem úgy van a kezem, nem vihetek annyi súlyt a beviteli eszközökre, hogy jó legyen.
Az 5 év gari is elég korlátozott.Irodai székből is rengeteg van, nehéz keresgélni is. Már nézegettem. Az ajánlott márkáknak részletesebben utánanézek majd.
Ez az Embody egész jónak tűnik. Majd keresek tesztet. 60€-ért ki is "próbálhatnám" 14 napig.
-
Lokids
addikt
válasz
JulianSinulf #11156 üzenetére
Sajnos nem tudok németül így nem értem a tesztet, de a videó alapján 19:39-nél ahogy ül benne ugyanaz a baja, mint a legtöbb ilyen stílusú széknek. Előrenyomja a vállat. És amíg a kocsiban a kormányt váltót stb fogod, addig nem gond, mert abban a pozícióban is kell ülni. Gép előtt viszont nem. Ha az nem lenne, még ajánlható is lenne, mert a többi része a széknek jónak tűnik 400 euróért. Csodát nem kapsz érte, de 5 év garit talán végig bírja.
Másik, hogy Mo-n nem forgalmazzák, így ha gariztatni kell, az drága lesz.
De ha pl választani kellene a recaro és a pár hsz-el korábban említett Diablo szék között, akkor a Recarot választanám. De próba nélkül nem merném megvenni egyiket se.Valószínű, hogy egy hagyományos irodaszékkel járnál a legjobban.
De ha drága széket is hajlandó vagy venni, akkor javaslom merülj el a Herman Miller/Haworth/Steelcase székek világában.
Például a HM Embody x Logitech egy gaming szék és az egyik legjobb amit vehetsz.
(Persze ki kell próbálni vétel előtt!!!) -
JulianSinulf
őstag
válasz
Lokids #11152 üzenetére
Nem írtam keretet, mert egyelőre nincs. Drága széket is hajlandó vagyok venni.
Ez a Recarom AER egész jónak tűnik. Ilyen szellős háttámlájú székem volt az IKEA-ból. Szerettem, sokáig használtam. Az Exo és Nxt sem tűnik rossznak, bár a könyöklő mind a kettőnél kérdéses. Keményenk tűnik.
Miért nem ajánlod gép elé ezt a gyártót? -
dni
őstag
Sziasztok,
ismertek Herman Miller szék alkatrész árusító helyet Mo.-on, vagy külföldön aki szállít Mo.-ra? (designcabinet.de-t már próbáltam, de onnan sajnos nem kaptam választ.)
Sajnos elfáradt a Mira szék háttámlája:
-
Lokids
addikt
válasz
JulianSinulf #11150 üzenetére
Csak 1 fontos dolgot nem írtál le. Mennyi a keret?
Az autó ülés egy furcsa hasonlat, mert az számítógép előtt nem jó. Ezért nem szoktuk ajánlani a kagyló stílusú székeket. A Recarom az egyik legjobb amiben eddig ültem, de gép elé nem kéne. -
Narxis
nagyúr
válasz
LLKobe #11149 üzenetére
Köszönöm, biztos, hogy van jobb minőségű de ennek a méretei és tulajdonságai a megfelelőek már amennyire meg tudtam állapítani kipróbálás nélkül. Nem kell olyan szék ami nem támasztja a fejem, legalább 55-56 cm ülőszélesség kell és legalább 52-53cm ülőmélység aztán bírnia kell legalább 130-140kg-ot és nagyon vastag de puha vagy viszonylag puha ülőfelületet szeretnék. Ezeket a tulajdonságokat kerestem 100 ezer forint környékén akár használtan is de nem találtam. 160-200 ezer forintért már láttam úgynevezett 24 órás diszpécser székeket ami ezeknek a kritériumoknak megfeleltek volna de annyit meg csak végszükség esetén fizettem volna bármilyen székért is.
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Egy kényelmes széket keresek itthonra a számítógéphez.
Most egy DX Racer-em van, de az ülő részéről már hámlik a műbőr, forgásnál kattog és a műanyag könyöklő is kényelmetlen, már szivacsoztam.
Vagy törökülésben ülök rajta vagy kinyújtott lábbal és a lábamat egy lábtámaszra teszem. Bár mostanában rászoktam, hogy fél törökülésben ülök, az egyik lábam magam alatt, a másik a földön.170cm magas vagyok és 100-110 kg között mozog a súlyom.
Ami fontos, hogy legyen kényelmes a könyöklő, mert, ha lóg a könyököm, akkor beáll a nyakam.
Legyen fejtámasz, mert szeretem ha van, ami támasztja. De ne dőljön nagyon hátra, mert a fő monitor nagyjából szemmagasságban van.
Természetesen a hátnak is legyen jó, de semmiképp se rossz.
Jó lenne, ha mindkét lábam talppal a földön lehetne és nem csúsznék előre a székben.
A mostani kicsit magas. Ha lábtámaszra rakom a lábam, akkor a seggem fájdul meg, ha meg túl sokáig ülök törökülésben, akkor a lábam. És ilyenkor kicsit magasabban is vagyok, ami nem jó a nyakamnak, lejjebb kerül a könyököm.
Műbör semmiképp sem lehet.
Inkább a jobb szövet preferált.
Már azon is gondolkodtam, hogy egy kocsi ülést kellene átalakítani. Van, hogy 4 órát is vezetek egyhuzamban és nincs gond.
Főnöki székeket nézegettem, de ott meg az ülésmagasság nem volt egyértelmű. És az áruk miatt nem akarok csak úgy valamit venni. A visszaküldéses dolog meg macerás, nem tudom, hogyan lehetne kiszedni a gázrugót a csillagból, ha már egyszer benne van. Eddig egy székemből sem tudtam kiszedni. Kalapálni meg nem akartam.
Németországban rendelném, így nem számít a magyar elérhetőség.Ha esetleg van valakinek valami ötlete, hogy merrefele nézelődjek még, azt megköszönném. Nagyon jó lenne már egy normális szék amivel nem keltek fel senkit és nekem is kényelmes.
-
LLKobe
veterán
válasz
Narxis #11146 üzenetére
Hát te tudod, szerintem ez a szék a mókusvakítás kategória. Ugyanaz a fhoss mint a filléres gamer székek, csak szebben csomagolva.
Amik ezen vannak derék és fejtámasz címszóval, azok pont az ellentétei annak amik tényleg ergonomikusak lennének.
30k-val többért vadiúj haworth széket kaptál volna, sok garival.De kívánom hogy beváljon, és ne legyen igazam.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Lokids #11147 üzenetére
Szerintem nem az egész háttámla memóriahabos hanem csak a deréktámasz és a fejpárna ami levehető. Amúgy nem mindegy hogy hogy ülsz benne mert pl. én ritkán ülök lábbal a földön, vagy az asztalon van a lábam vagy az asztal alatti lábtartón, emiatt a puhább székek jönnek be mert a fenék felső részén van a súlypont, szinte már fotel kellene és ha egyszer lesz helyem veszek egy komoly fotelt mozgatható asztallal, na az az igazi kényelem. Mindenesetre majd kiderül de nekem a terhelhetőség és ülőszélesség miatt rengeteg szék kiesett a választásból.
-
Lokids
addikt
válasz
Narxis #11145 üzenetére
Fucsa egy szék. A linkelt oldalon a képek között van egy amin piros pöttyök vannak. Ergonomic felirattal. A pöttyök pont bejelölték azokat a részeket, ahol ez a szék az ergonómia ellentéte.
Memória habos háttámla meg... annak az a lényege, hogy ellentartson, nem az, hogy felvegye a görnyedt hát alakját. -
Narxis
nagyúr
válasz
gyarifoto #11012 üzenetére
Kipróbáltam egy ArenaRacer Supreme-et és ez nekem kemény, most ezt a Diablo-t nézem és ebből van memóriahabos szövet szék. Tényleg jó lenne több infó de már annyi mindent megnéztem és ülőszélesség alapján rengeteg kiesik(kb. 55-56cm jó lenne) aztán ha még azt is nézem, hogy az ülőfelületen legyen már kellően vastag és puha anyag akkor gyakorlatilag a székek 90%-a kiesik. Szerintem le fogom kakkantani és megrendelem a King méretűt a Diablo-ból. Egyszer élünk és már rohadt kényelmetlen 1-2 óránál többet ülni a jelenlegi székemben, érzem ülésnél a lemezt amire rögzítve van a karfa, ülőpárnával tudok talán 3 órát ülni.
-
K4jusz
tag
A Haworth Aloha, Lively, Zody első ránezésre nagyon haonlónak tűnik, utóbbi megéri a felárat?
-
nanorambo
őstag
válasz
Victoryus94 #11141 üzenetére
Aloha 200 alatt van, próbáltam es meglepően jó volt. A lively is most 200 alatt van akciosan.
-
nanorambo
őstag
válasz
Victoryus94 #11139 üzenetére
Sztem érdemes visszaolvasgatni itt pár hozzaszólást, mostanában többször előkerült ez a price range.
En a haworthról tudok most nyilatkozni mert most nyáron az ő kínalatukat zongoraztam vegig. Itthon is elerhetőek lettek a 200e ft alatti székeik amik abban az árkategoriában szerintem eleg jók. Budán ki lehet próbálni. -
Victoryus94
őstag
Sziasztok,
bruttó 80-130e közötti ársávban keresek magamnak széket (ha indokolt elmegyek feljebb is, max keret: br.180e -de akkor nélkülözhetetlen, hogy meg tudjam venni cégre).
Informatikus vagyok, nagyon sokat ülök (akár 8+ órát), különböző poziciókban.Ami fontos: Ne vacak műbőr legyen, mert elkopik, kikaparja a macska, stb.
(Sima bőr se jön be, mert bár szép, beleolvadok, így gondolom, marad a szövet.)
Jó lenne ha ki is lehetne próbálni valahol.
Ár-érték arányban keresném a legjobbat.
Eddig a ThunderX3 YAMA1 szék volt a legkényelmesebb, amit ki tudtam próbálni (Delluzo-ban jártam tavaly, tehát az ott kiállított egyéb székekhez képest..)
Tetszik hogy "szellősebb" is, de nem tudom mennyire strapa, és megvenni se lehet már kb sehol.Mit/miket tudtok javasolni? Vagy egyáltalán hol nézelődjek?
Cégként több nagykernél is viszonteladók vagyunk, tehát noblechairs-re, vagy más márkákra is kapunk kedvezményt de kipróbálni kb sehol nem tudtam.Vásárlásnál is előny ha hazai bolt, vagy elfogad EU adószámot.
Nekem okés irodai, gamer szék is.178cm vagyok, és 70kg, szóval átlagos/normál méret méret kell.
Irodába és otthonra is kelleni fog szék, de első körben 1-et vennék. -
Radeon_5
aktív tag
Steelcase Leap V2-t hol tudnek kiprobalni?
-
nanorambo
őstag
válasz
IroningHUN #11134 üzenetére
Haworthnál nézz szét. 200 alatt is vannak jó székeik. Elérhető lett itthon is az aloha. A legjobb, ha bemész hozzájuk.
-
nagysz
tag
válasz
IroningHUN #11134 üzenetére
Szia!
Derékfájdalom esetén én sürgősen egy gerincgyógyászt ajánlanék gyógytornával karöltve. Fontos a jó szék, de a derékfájdalom (akárcsak a medve..) nem játék!
Széknek meg olyat vegyél, amiben van rendes, állítható gerinctámasz, VAGY ruházz be egy gerintámaszra (gyógyászati segédeszközök bolt). Asszony egy uniqe hero-ban ül + gerinctámasz, elégedett vele. de persze, ki kell próbálni!
üdv -
IroningHUN
újonc
Sziasztok!
Alsó derék, kisugárzó bal láb fájdalom vezetett ide, hogy most már muszáj beruháznom valami normális székre. Kicsit elvesztem az ajánlatok között. Első körben miket ajánlotok? 168cm / 72kg. Büdzsé szinten 100-150re gondoltam, de ha van ultimate megoldás akkor ha kell kiköhögöm a drágábbat is.
Illetve vannak olyan helyek ahol ki tudom próbálni őket Pest/Szfvár vonalában(Haworthra pont most írtátok) ?
Előre is köszönöm
-
LLKobe
veterán
válasz
Fox Mulder #11130 üzenetére
Ilyen árfekvésben már inkább rendelj egy Alohát.
-
Sziasztok!
Valami kényelmes irodai széket keresek és szembejöttek velem az Office Plázánál ezek az Unique márkájú ergonomikus székek, van valakinek esetleg tapasztalata ezzel a márkával, székekkel?Szerk: Közben a fórum keresőjét használva találtam elég infót!
-
lordgamez
csendes tag
Sziasztok!
Par hete szemezek az ArenaRacer-es szekekkel es most 25%-os akcioban gondoltam benevezek ra, viszont szeretnek segitseget kerni ketto kozotti dontesben.
Az ArenaRacer Craftsman 360 es az ArenaRacer Supreme kozott vacilalok, kb azonos aron vannak jelenleg. A Craftsman 360-at probaltam ismerosnel ott a memoriahabos hattamla elgge bejott, de lattam, hogy a Supreme pedig allithato hattamlas. Van esetleg tapasztalata valakinek kiprobalva mind a kettot, esetleg hosszabb tavon hasznalva valamelyikkel tapasztalatai? Elore is koszi!
-
nanorambo
őstag
válasz
SaLvatore89 #11117 üzenetére
Itthon is kapható lett a haworth aloha. 200 alatt van. Erősen ajánlom.
-
Kobe
veterán
Na megerkezett a fejtamla is az embodyhoz
Atlas
konnyu felfogatni, korrekten tart, bar hasznalat kozben nehezebb allitgatni a feszesseget a szek tobbi reszehez kepest emiatt celszeru egy turi kenyelmes fix pontra rogziteni es megszoritani, utana pedig csak a fejtamla elore hatra dolesevel jatszani -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Home officehoz szeretnék vásárolni egy gurulós, forgó széket. Nincsenek nagy igényeim, ennek megfelelően szeretném a költségeket minimumon tartani. (Egy fix fém keretes konyhai széket vált)Külföldről mennyire éri meg ezeket beszerezni? Korábban banggoodon voltak jó ajánlatok, igaz még az áfamentes időkből EU raktárról.
Van valakinek a közelmúltból tapasztalata?
(Használt leginkább azért nem játszik, mert nem tudnám elszállítani) -
Headoff
tag
-
nanorambo
őstag
Haworth Zody beszámoló első rész:
Haworth webshopjából rendeltem akciós fekete zodyt 317e Ft volt. Picit több mint egy hét alatt meg is érkezett. Csak a háttámlát kell rácsavarozni egy nagy csavarral, kb 3 perc volt. És ha jól látom alapból parkettagörgőkkel jött.
Vicces, a mostani "főnőki" szék mellett olyan picinek tűnik, mintha gyerekszék lennePedig úgy háromszor annyiba kerül.
Irodában is van pár darab zody, múltkor egy napra elcsórtam és abban ültem. Az enyémen még érződik, hogy nagyon új. Az irodai egy fél fokkal jobban esett a fenekemnek, de valószínű az itthoni is valamennyire puhul majd. Az ülőlap a mostani főnöki bőrszékhez képest sokkal keményebb (nyilván). A háttámlában lévő lumbar már irodában is bevált nekem, de most méginkább meggyőzött, hogy baromi jó. Amikor felállok a székből nem érzem úgy az alsó hátam mint egy 80 éves.4D karfákkal egy gondom van, hogy nagyon könnyen elmozognak oldalra/hátra.
Amit nagyon kiemelnék az a forward tilt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó tud lenni. Baromi sokat számít, hogy az ülőlapot is bedönti előre picit. Innentől ez ilyen must have cucc lesz nálam a székeknél.
Eddig eléggé meg vagyok elégedve vele, majd hosszabb használat után derül ki mennyire vált be. Azt azért még szokni kell itthon, hogy nem tudok úgy tehénkedi benne, mint az eddigi székben. A zodyban kb csak rendesen lehet ülni. Az eddigi itthoni székekeimben elég groteszk pózokban is tudtam ülni. Valószínű ezért éreztem úgy magam utána, mint egy nyugdíjas...
-
nanorambo
őstag
válasz
SaLvatore89 #11117 üzenetére
A használt haworth Zodyhoz tudok hozzászólni. Én most avatom fel a vadonatúj zodymat és irodában is van nekünk pár. Elég jó szék és (számomra) eddig a legjobb lumbar supportos háttámlája ennek van. 164-ért ha nagyon jó állapotban van, akkor elgondolkodtató. Korábban valaki linketl 100-ért is zodyt, érdemes körülnézni facebook marketplacen is. A főszabály, hogy ülj bele (lehetőleg ne 10 percet) mielőtt megveszed
-
SaLvatore89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy széket maximum 200 000 Ft-ért.
Mely székeket ajánlanátok 100-200 eft között?
174 cm, 62 kg - napi 6-8 óra ülés minimum, hétvégenként több.
Illetve az alábbi ajánlatba belebotlottam, ezen az áron ez a szék mennyire lenne jó döntés?
Haworth forgószék | Használt forgószékek | Multibutor.hu
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
Headoff
tag
válasz
nanorambo #11115 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy Herman Miller széket az Office Art Design-nál is lehet próbálni, és ott rendes Embody van kirakva kipróbálása. Az Európa design bemutató termében levő Embody szerintem hibás, de ha az ember mindkét helyre elmegy, abból nem lehet gond :-)
-
nanorambo
őstag
válasz
ascuoki3 #11114 üzenetére
Szerintem a Very állapottól függően még akár jó is lehet 100-ért. Európában ahogy látom nem fogralmazzák csak B2B. A haworthnak budán van csak hivatalos bemutatóterme. A herman Millernek is csak budán van, baromi messze. Europa Design néven keresd őket. Steelcase passz. Szerintem egyszerre csak irodai "kiárusítóknál" tudod tesztelni akkor is csak szrencsével.
-
ascuoki3
friss újonc
Sziasztok
Használt márkás irodai széket keresek. A Haworth Very Task mennyire jó egy Zodyhoz képest? 100.000-es ár jónak számít használt esetén?
Havorth-ot kipróbálni csak Budán lehet? Illetve Steelcase és Herman Miller-t próbálnék ki még leginkább, nem tudom nekik van-e bemutatótermük, vagy egy olyan hely ahol mindhármat tesztelhetném. -
nanorambo
őstag
Kipróbáltam a Haworth Sojit is. Azt mondanám rá, hogy egy Zody light. Aki 200-250 körül keres széket az mindenképp nézze meg személyesen a haworthnál (máshogy nem lehet itthon kapni). Ilyen emagra x5 meg hasonlók is ilyen árban vannak már, és akkor ezerszer inkább egy haworth sojit vegyen az ember. Talán a legjobb ár-érték arányú szék amit próbáltam bár az ülőlap nekem picit rövidnek érződött, szóval inkább olyan 180cm alatt ajánlanám.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Narxis #11105 üzenetére
ArenaRacer Supreme lesz, kész, de csak ha megkapom a full home office melót.
Itt a gyártó honlapján tökéletesen fel vannak tüntve a méretek: [link]
Mindenki hozzámérheti egy mérőszalaggal a jelenlegi székéhez, így látni, hogy miben nagyobb vagy kisebb, a mostani székem se kicsi de ez ha jól mértem akkor ülésmélységben és háttámlában egy kicsivel nagyobb.
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Ebben a nagy melegben melyik típusú szék a legjobb ha félmeztelenül ül benne az ember és nem akar beleragadni: a szitás szövetű [link] vagy párnás anyagos [link] is jó? Gondolom a műbőr, bőr kiesik mert semmi szellőzése nincs...
A belinkel székek csak szemléltetés végett vannak nem konkrétumok.
Köszönöm a segítséget! -
Narxis
nagyúr
válasz
LLKobe #11108 üzenetére
Ez elég alapnak néz ki de asszem ilyenek voltak melóhelyen is és tényleg kényelmesek.
Megnézem de mindenképp ki kéne próbálnom, a másik meg, hogy nem vagyok még csak pest megyei se szóval nem tudom, hogy szállítanám el de ez most a legkisebb problémám.Nem kell nekem gémer szék igazából, de ilyeneket dob ki az árukereső meg más is mikor megadom az ülés szélességget, mélységet és terhelhetőséget. Vannak ezek a diszpécser székek de ott a legolcsóbb is jóval drágább mint egy noblechair.
Szóval veszek én 150 ezerért forgószéket ha jó és kényelmes de akkor ki akarom próbálni. Ráírok az általad ajánlott eladóra aztán meglátjuk, hogy lehetne ezt összehozni, mert ha kipróbálhatom és tényleg kényelmes akkor ennyiért megveszem azonnal.
Köszönöm a segítséget.
-
Narxis
nagyúr
Ülésmélység, ülésszélesség és terhelhetőség alapján szűkítettem a kört ezekre:
ArenaRacer Supreme
Diablo Chairs X-One 2.0 King
COUGAR Armor Evo (ez most akcióban 75 ezerért vihető)
ArenaRacer PremiereAzt tudom, hogy itt ajánlott az ArenaRacer Supreme de kipróbálás nélkül nem merem megvenni, hajlok a COUGAR-ra de csak ameddig akciós.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Mennyire kompatibilisek a forgószékek egymással? Van egy 10 éves Jysk székem amin az emelő rész és a kerekek cserélve lettek sokkal jobb minőségűre. Nekem csak új ülő és háttámla rész kellene. Veszek egy olcsóbb gamer széket ami ránézésre kényelmes akkor vajon jó lenne rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One mobilszolgáltatások
- Kompakt vízhűtés
- Milyen autót vegyek?
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro