Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BauerK
csendes tag
Köszönöm mindhármótoknak a választ, az egyhangú vélemény mindenképp megerősített a Mirra 2 irányába. Még volna egy kérdésem de itt igazából már két HM székről volna csak szó.
Van a városomban egy cég aki használt, Angliában felújított HM székeket importál. Eddig tárgytalan volt számomra, mert teljesen kereten kivül volt, de ma rámírtak egy jó ajánlattal és kis alkudozást követően sikerülne venni egy Aeront Classicot 154k-ban. Időközben kértem képeket a Mirra 2 eladótól is, érdekelne, hogy szerintetek melyiket volna érdemes megvásárolni?
Aeron Classic - 154k - Link a képekhez - Pozitívum, hogy a full opciós Aeron Classic (állítható deréktámasz, van benne dőléskorlátozó, állítható és rotálható kartámasz, háttámla dőlésszögét lehet rögzíteni, előre dőlést lehet állítani és a dőlésszögerősség is). Angliában rekondicionálták ( London Aerons LTD ) kapott egy új gáz cilindert, az ülés és a háttámla részét kicserélték újakra. Biztonságos vétel volna olyan szempontból, hogy 14 napon belül visszaküldhetem, emellett ha nem sérült 75%-os áron visszaveszik a terméket bármikor 14 nap után. Volna rá 120 nap garanciám is és hazahoznák. (Plusz bevallom mindig is Aeron szerettem volna, csak nem volt meg a keretem rá). Az egyedüli negatívumnak talán azt mondanám, hogy nem mai darab.
Mirra 2 - 153k - Link a képhez - Pozitívum, hogy ez a szék is full opciós és újabb mint az Aeron. Negatívum, hogy rizikósabb és kevésbé kényelmes a vásárlás. A többit fentebb kifejtettem.
A képek és az infók fényében ti melyiket választanátok? Köszönöm mégegyszer nektek
-
WayneGace
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Irodai forgószéket kell néznem, 12 darabot. A lényeg, hogy tartós legyen, jó tartsa a hátat. A szokásos dolgok. Az ár 100 ezer Ft per szék.
Van ajánlott ebben az árkategóriában, amely az univerzális igényeknek nagyjából megfelel?
Köszön válaszotokat. -
BauerK
csendes tag
Helló.
A közeljövöőben szeretnék vásárolni magamnak egy jobb minőségű széket és érdekelne a véleményetek. Első körben használt Steelcase és Herman Miller márkák körül nézelődtem. A keretem 80-150000 forint között volna, tudom ez elég tág és még a felső keret is belépő szint ezeknél a székeknél, de igyekeznék inkább az alsó ársáv közelében maradni és csak akkor adni ki több pénzt, ha az tényleg megéri.
Rólam annyit, hogy 173 centi 78kg vagyok, napi 8-10 óra székben töltés szerintem simán megvan, emelett erdélyi vagyok szóval a romániai piacról is tudok szemezgetni.Eddig számomra 4 befutó van ami közül kellene válasszak, ezek az alábbiak volnának ár szerint rendezve:
1. Herman Miller Mirra 2 - 153k - Pont ugyan ebből a forrásból származó székeket árulnak Romániában is. Ha jól értettem egy budapesti iroda kiürítéséből származnak a székek, ha ti erről tudtok esetleg több infót mindenképp érdekelne. A dolog kézenfekvő lenne, mert körülbelül 4 óra útba kerülne a vásárlás, kicsit viszont félek a használtságtól (mivel céges dolgok nem igazán figyeltek oda rájuk) valamint a triflex hátlapot nézve, illetve az ár a lélektani felső határomat maximálisan elérte
2. Herman Miller Mirra 1 - 82k - Szimpatikus az ár, viszont nekem túlságosan elhasználtnak tűnik képek alapján (olcsó húsnak ugyebár ..) A triflex hátlap ugyan úgy kérdőjeles számomra. illetve egy 6 órás útba kerülne (ez mondjuk a kisebb gond). Alapjáraton ilyen 80-120k kategóriában nem tudom a Mirra 1 mennyire jó választás, viszont láttam jófogáson ennél jobb állapotban lévőket is, lehet azokra érdemesebb volna lecsapnom
3. Steelcase Leap v1 - 77k - A szék tetszik, minden extra megvan hozzá ami nagy plusz pont, a tulajdonos külön parkettre való görgőket is vett hozzá. Aggasztó hogy legjobb esetben is 17 éves (1996-2006 között gyártották a v1-et) és az eladó minimum a második tulaj (UK import) és a szék nem volt felújítva ez idő alatt. Az ára megfelelő volna (talán egy picit túlárazott, egy v1-nek laikusként 60k körül mondanám a reális árát) és mivel ugyan abból a városból származunk ez igényelné a legkevesebb utánajárást.
4. Sihoo M57 - 62k - Ezt ilyen low-tier kategóriának gondoltam. Igazából úgy látom a legendás Markusnál egy fokkal többet tud és most karácsony alatt olcsóbb is, rövid távra (kb 5 évre) szánnám. Kézenfekvő volna mert hazaszállítanák és plusz pont, hogy új. A többihez képest kevesebb állítható komponensel rendelkezik és természetesen jóval alacsonyabb minőség is, de ebben az árkategóriában ez normális is szerintem.
Számomra a választási/prioritás sorrend 3,4,1,2 volna. Alapjáraton a Leapet választanám, de az tántorít el, hogy nem mai darab és a komponensei (szivacsok pl) szerintem rossz állapotban vannak már, ezek cseréje pedig régiónkban szinte lehetetlen vagy túl drága szerintem. És hiába ülnék bele kipróbálni nincs sajnos viszonyítási alapom, eddig egy 20k forintos széket nyűttem éveken át.
Érdekelene a ti véleményetek is a fenti székekkel kapcsolatban, amit előre is köszönök. És elnézést ha túl hosszúra sikerült
-
Kiskutya
veterán
100 körül lehet kapni elfogadható gamer széket? Kb 85kg vagyok a lényeg hogy kényelmes legyen napi kb 3 órat használom. (max hétvégén többet)
-
jesszjessz
tag
válasz
nanorambo #10391 üzenetére
A JÄRVFJÄLLET ezért szerintem el is engedem, a kemény ülő része miatt. Markusnál meg a deréktámasztó párnát emelték ki, hogy nem biztos, hogy jó helyen van, de mivel ki is lehet venni, ha nem lenne jó a gyári helye vagy túl kemény/puha lenne, így utólag veszek hozzá legfeljebb valamit, legalábbis ez az elképzelésem.
A karfa olyan szempontból nem gond, hogy nem asztalnál lesz használva, így maximum a keménységével lehet baj. -
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10390 üzenetére
Volt Ikea Markusom, szerintem elég korrekt szék (és még jól is néz ki). Abban az árkategóriában szerintem jó vétel. De nekem egy idő után nyomta a combomat zsibbadósan. De máshol nem olvastam még ilyen problémát, meg lehet venni ülőpárnát ha úgy van. A JÄRVFJÄLLET még annál is keményebb. Annyi a hátránya igen, hogy nem állítható a karfa, es nagyon kemény karfa felülete.
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10388 üzenetére
Az Emagra székeket még érdemes lehet megnézni. Múltkor próbáltam őket, egész korrektek voltak. Sokkal jobban testreszabhatóak, mint bármelyik ikea.
Vagy egy jóval magasabb kategória, (de így is olcsóbbak, mint a herman miller) a Haworth székek. Budán van bemutatótermük. SZemély szerint nekem jobban bejönnek, mint a herman millerek.
-
jesszjessz
tag
válasz
LLKobe #10381 üzenetére
Használtat most kihagynám, lévén, hogy ajándékba lesz, bár ha van valami kifejezetten jó ajánlat, nem zárkózom el teljesen.
Ikeában nézelődtem, a Markus székről néztem pár review-t, negatívumnak a nem állítható derékpárnát (vagy minek nevezzem) hozták fel, illetve, hogy magasabb embereknek jó igazán, de ugye ez itt most nem számít. Ja, meg a nem állítható karfát.
Néztem még a JÄRVFJÄLLET széket, annál előnynek az állítható háttámaszt hozták fel, viszont többen is írták, hogy az ülő része sokkal rosszabb, mint a Markusnak.
Ezekről esetleg valami vélemény, tapasztalat? Előbbi 80 ezer jó magyar forint újonnan, utóbbi 100ezerèrt megy. -
szasanyi
félisten
válasz
clydoh #10382 üzenetére
A te méreteidhez nehéz ügy... főleg, ha teljesen hátra dőlve a fejedet is meg akarod támasztani. Gamer székekből csak az XL-es típusokat nézheted mert a többi tuti kicsi lesz (csak egy példa a link, de a méretek A méretek gyártónként eltér(het)nek, de ehhez hasonlóak XL vs L méret). Ha tudod ezt próbáld ki, talán megfelel.
Irodai székből nem tudom van-e neked megfelelő, bár mint mondtam ott talán a legfontosabb a fejtámasz (vagy annak hiánya) lehet. Pölö a legjobbnak tartott és k*vadrága Herman Miller Embody méretei sem megfelelőek a te magasságodhoz, és a súlyod is közel van a maximumhoz. -
clydoh
csendes tag
Sracok egy kis segitséget szeretnék kérni, mert szerintem eddig teljesen vakon voltam, én úgy gondoltam, hogy az ilyen gamer székek a székek királya pl secretlab sok időt töltő gameleshez (napi 8-10 óra) azért is ez a neve, hogy gamer szék. Viszont itt javasoltátok is nekem , meg kb mindenkinél ezeket az ergonomikus irodia székeket látom , mint pl a hermann miller .
Szóval akkor ha határtalan pénz kerettel rendelkezek a székek csúcsa az ergonomikus irodia szék?
(125kiló 190centi vagyok). -
LLKobe
veterán
válasz
jesszjessz #10379 üzenetére
Ennyiért tartós és jó széket újonnan nem lehet kapni. Használtan már lehet lőni egy szép állapotú, tartós jó minőségű darabot. Viszont a megadott méretek már nem tartoznak az átlag kategóriába, nem tudok csak úgy mondani egyet.
Talán ez van a legközelebb a megadott árhoz, de legalább szép állapotú, jó minőségű, 120Kg-is hitelesítve, és a magas támla miatt jó magas embereknek is.
Hidd el sajnos nem túlzok mikor ezt mondom, újonnan ennyiért bármit vehetsz, de se túl kényelmes, se tartós nem lesz, és 1-2 éven belül újra ide fogsz íni hogy mit vegyél helyette.
Ha drága, akkor azt mondanám vegyél IKEA-ból egy széket, nem túl nagy szám egyik se, de 100k alatt vannak, legalább nem a fostalicska kategória, és ha ki is fingik, sok gari van rá.
Ma itthon 100e Ft-tal sajnos kitörölheti a hátsóját az ember, ez az igazság.
Most keresek a kislányomnak valami nem full fos fröccsöntött babaházat, ott indul hogy 100e -
MotorBoy79
tag
Megelőztél!
Nekem ma érkezett meg a Hinomi H1 Pro V2, én is azért fotóztam, hogy most este feltölthessem ide nektek
Megosztott Google Fotó album: [link]
A 192 cm-es magasságomhoz sikerült beállítani és még van benne tartalék, úgyhogy tényleg 2m-ig alkalmas lehet.
Remélem beválik... egyelőre kényelmes, ott tart, ahol kell, szóval már csak hosszú távon kell majd jól teljesítenie. -
jesszjessz
tag
válasz
Lokids #10376 üzenetére
Elfogadok bármilyen ajánlást, már ha arra érted, hogy ilyen gamer székeket nem szoktatok ajánlani, nem pedig magára az árra.
nanormabo: nézegettem a noblet, csak kicsit rosszul lennék, ha a 150ezres szék olyan lenne, mint ami itt linkelve is van. Mondjuk a 10ezresnél is.
Szóval ha ilyen árban van bármilyen ötlet, bármilyen kategóriában, azt szívesen fogadom. -
LLKobe
veterán
válasz
nanorambo #10377 üzenetére
Így van, azok legalább "minőségiek", és drágák
-
nanorambo
őstag
válasz
jesszjessz #10372 üzenetére
Ha gamer szék, akkor szerintem is inkább a noble, secretlab vonal. Azok legalább minőségiek (attól eltekintve, hogy ki szereti a gamer szekeket, ki nem).
Azok alatt nagyon "kínai" minden. -
Lokids
addikt
válasz
jesszjessz #10372 üzenetére
Sajnos ennyiért az ilyen székeket nem nagyon szoktuk ajánlani. És tapasztalat sincs olyan sok velük.
-
nanorambo
őstag
Kiderült, hogy a cegnél is van haworth fern úgyhogy azt nyúzom (deréktamasz nélküli verzió)
Itt sincs meg az a hűde erzés, ahogy a HM nél sem volt, de az biztos, hogy nem fáj benne a hátam ket óra folyamatos ülés után sem és nem zsibbad semmim. (Mostani székemnel kb 30 perc után már üvölt a testem, hogy álljak már fel.)
A derektmasz viszont erzesre dobna rajta szerintem.Rendelek egy emagra x5-öt egy het próbára, abba multkor beleültem és egesz meglepöen jó volt, fele annyiba kerül, mint a legalapabb Fern. És utána döntök, hohy x5 vagy Fern.
Leirom majd a tapasztalatokat, hogy hozzáadjak valamit a topichoz -
jesszjessz
tag
válasz
jesszjessz #10364 üzenetére
Senki?
-
Sonek
tag
Sziasztok!
Régóta gondolkodtam, mire cseréljem a kb 3 éve használt Ikea Hattefjall székem - nem volt vele gondom, de egyre jobban hiányzott a fejtámla... (edit: 80kg, 185 centi vagyok)
Tegnap meghozta a futár az egy hete rendelt Hinomi H1 Pro v2-t. Tudom, nem a szentháromságból van, de megtetszett, volt rá kedvezmény (bár ahogy nézem most is van) és klikkeltem
A doboz sértetlenül ideért, unboxing élmény nagyon pozitív volt(vannak képeim ha valakit érdekel
)
Igen, az egész műanyag, de masszívnak tűnik és a finish is rendben van. Most még keresem az ideális konfigurációt, majd 1-2 hét múlva jelentkezek hogy mennyire kényelmes hosszabb távon. Aztán meglátjuk hogy 1-2-3 év múlva hogy tartja magát. -
-
4Grider
félisten
válasz
^Andrew^ #10359 üzenetére
Ezeket használjuk bő egy éve az irodában, még egy sem ment tönkre:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/markus-irodai-szek-vissle-sszuerke-70261150/#content -
jesszjessz
tag
Sziasztok!
Tesómat szeretném karácsony alkalmából egy új székkel meglepni és ehhez kérnék segítséget.
Magasság: kb. 185-190cm
Súly: kb. 110-120kg
Használat: nem mindennapi használatra lenne, inkább hétvégente vagy alkalmanként hét közbeni játékhoz, semmi home office vagy hasonló. Időtartamra változó, néha 2-3 óra, máskor 8-12 órát is eljátszik.
Kinézet: Nagyon nem számít, inkább legyen kényelmes, mint csilli-villi, de hulladék.
Rászánt összeg: nem nagyon vagyok eleresztve, szóval maximum egy 100ezer forintos határ van belőve.Olvasgattam vissza, de olyan árú székeket láttam, hogy az nem az én kategóriám, nem lettem előrébb.
Amiket én néztem:
-Corsair TC100 Relaxed
-Nitro Concepts S300
-Hardveraprón részletre láttam még Noblechair székeket, nem tudom azok mennyire jó üzletek.Vagy ilyen átlag játékos felhasználásra jobban járnék valami fotellal? Nem jutok dűlőre, remélem tudtok segíteni.
-
LLKobe
veterán
válasz
^Andrew^ #10362 üzenetére
A gázrugó a félmillás székekben is elhasználódik idővel, azzal számolni kell, az kopó alkatrész. A kocsiba is kell féktárcsát cserélni időnként a 40 millás kocsikon is.
De az a jó, ha csak ezt kell cserélni pár évente. Egy ülőfelületet már nehezebb.
Nem tudom mik vannak amazonon, de újonnan ott se fogsz jobbat kapni, csodák nincsenek.Ezért mondtam hogy vegyél egy minőségibb darabot használtan, jobban jársz.
De te tudod. -
^Andrew^
csendes tag
Sziasztok!
50-100 ezer forintos sávban szerintetek milyen székek jöhetnek szóba amit nyugodt szívvel ajánlanátok? Home office használatra, 180cm/90 kg.
Köszi
-
Panky
tag
Valaki írta feljebb, hogy rendelt már innen korábban és rendben ment: https://www.refurbishedmiller.com/en/refurbished-chairs/
Ez még nálam is opció, sajnos a Multibútoros stock nagyon lefogyott, így elnapoltam a dolgot átmenetileg.
-
nanorambo
őstag
Ma Ikeában bóklászva belefutottam a LIDKULLEN nevű állószékbe. Annyira jó volt, hogy egyből haza is hoztam egyet.
Akinek van álló asztala annak nagyon tudom ajánlani. Olyan, mint egy bárszék, csak sokkal jobb, direkt munkához van. Olyan az ülő része, hogy nincs fixálva, szóval állás kézben kényelmesen neki lehet támaszkodni, ülés köben meg aktív ülést bizotsít, szóval lényegében 2in1.
44 ezer forint, szerintem zseniális. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Fiamnak keresnék valami igazàn kényelmes széket (19 éves, 185 cm, 60 kg), suli (még évekig) és a kockaság miatt eléggé vegyes a felhasználás, hétvégente van, hogy 12 órát is benne ül (20 perc edzésre, meg étkezésre kiszàll
).
A keret max. 150.000,-Ft. Szeret érdekes pózokban is ülni benne, van amikor a lába felhúzva az ülőlapon, fejtámasz és állítható kartámasz kellene, nem érdekes a “gamer” design, jó minőségű anyag kellene, leginkàbb szövet.
Jelenleg egy Jysk gamer szék van, kényelmes, jó anyag, csak az ülőlap, még az ó súlya alatt is össze esett, 3 év alatt. -
Merchior
tag
válasz
nanorambo #10350 üzenetére
Nincs két egyforma ember, nem mindenkinek felel meg ugyanaz.
Én egyik melóhelyen Markus-ban ültem, az gyötrelem szerintem, pedig itt is sokan szeretik.
Másik melóban valami ergo-nak szánt nem tudom mi volt, de egész jól el lehetett benne lenni.
Mostani irodában Mirra-k vannak, számomra hibátlan, megértette velem, miért nem ér semmit az itthoni ArenaRacer-em és most itthonra is vagy Mirra-t, vagy valami hasonlót szeretnék majd
Úgyhogy ha engem kérdezel, igenis jó a HM, de valószínűleg azzal sem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, nem jó mindenkinek. -
nanorambo
őstag
Haworth Fern tenyleg annyira nagyon jó?
Egy ideje nézegetek székeket, próbálgatom őket, de még a 200as kategóriában is elég vegyesek a tapasztalataim. Egyszerűen minden picit gagyinak erződik és kb biztos vagyok benne, hogy pár évnél többet nem tart ki, minimum napi 8 óra hasznalattal. Mivel napi 8-10 óra belemegy a szekbe, és jó lenne ha a gerincem sem menne szét úgy döntöttem, hogy rászánok egy komolyabb összeget, de akkor tenyleg legyen is jóHerman Miller kegyetlen drága, es òszintén, ha meglenne az a hú de jó, hibatlan érzés, akkor köhögve, almatlan ejszakákkal, de rászánnám a pénzt. De számomra rettentő kényelmetlen mind a mirra 1-2 mind az aeron. Aeron van melóhelyen, de én cseréltem masra.
Viszont a Fern kinézetre pont okyannak tűnik, ami jó lehetne és nem is annyira húzós az ára, mint egy HM.
-
Merchior
tag
válasz
clydoh #10348 üzenetére
Vissza tudsz keresni a fórumban, ilyen kerettel nem érdemes a gamer székek között keresgélni. Napi 8 órára főleg nem jó megoldás.
Herman Miller / Steelcase / Haworth szentháromság vezeti az ergonómikus irodaszék piacot, ebből az összegből talán már az újakat is el lehet csípni egy jó akcióban.
Illetve korábban pont egy hozzád hasonlóan magas kolléga írta le a tapasztalatait, azt érdemes megkeresned. -
KAMI911
aktív tag
Sziasztok! Mi a véleményetek az Ergohuman székekről? Ergohuman-2 egy magas embernek jó? Próbáltam, elég jól testre tudtam szabni. Milyen széket ajánlatok egy magas (197cm) 110 kilós embernek?
-
Stehe
aktív tag
válasz
LLKobe #10343 üzenetére
Ezzel én is igy vagyok, de ezek nem sima használt cuccok, hanem felujitott, egy évet használt székek 3-5 év garival, ahol a felujitás az alábbiakat tartalmazza:
What does refurbished (as good as new) mean a Herman Miller in:
– Intensive deep cleansing
– New arm paths
– New foam in the seat
– All metal parts are repainted
– All plastic parts polished for a deep color
– Gas spring again oiled or replaced if necessary
– New lumbar optional
– New (soft wheels) optional -
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Szeretnek venni egy Herman Miller Mirra 2 széket, elsősorban kulfoldrol. Tobb holland honlapot talaltam, ahol egesz jo aron lehet refurbishedkent venni. Kerdesem, aki mar rendelt refurbished szeket, ez miben ter el egy uj szektol? Megeri “zsakbamacskat” rendelni? Mert kepek nem szoktak lenni ezen szekekre, viszont arban kb. 60-70%-a az ujnak…
-
LLKobe
veterán
válasz
nanorambo #10337 üzenetére
Mirra. Én anno ugyanebben a cipőben voltam, nekem az volt a kérdés hogy használt frissen felújított Aeron, vagy új, kevésbé neves szék.
Én az utóbbit választottam, amit azóta is bánok de nagyon.
Szánd rá az időt és energiát hogy megtaláld azt a használt darabot ami neked kell, és vedd azt, jobban jársz az biztos. -
-
nanorambo
őstag
SZiasztok.
Szerintetek melyik megérősebb?
Emagra újonnan, vagy HM Mirra2 használtan?Igazából jobban szeretnék teljesen új széket venni, de a HM ára az nagyon húzós újonnan.
Viszont az emagrának meg annyira felment az ára (200e fölött), hogy azt meg sokallom egy olyan márkáért.184cm, 80kg vagyok.
Eddig egy Ikea Markust használtam, de túl keménynek találtam az ülőrészt és konkrétan elkezdte nyomni egy idegemet a fenekemnél. Pár hónapja egy 90ezres főnöki bőr forgószéket használok. Eleinte tök kényelmes volt, de arra lettem figyelmes, hogy úgy elülöm benne a derekamat, hogy utána egy ideig úgy érzem magam mint egy 80 éves.
Sokat ülök gép előtt, homeoffice miatt. -
op9
aktív tag
válasz
Lokids #10331 üzenetére
Könnyen lehet, h nem rendes bőr, de a mintázat alapján ennek annak kellene lennie, mert a PU-nak más a mintája.
-
op9
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 3 éves Noblechairs HERO Real Leather Black székem, ami jópár helyen kirepedt.
Írtam a supportnak, de csak egyben akarnak nekem eladni ülő, és hátrészt, aminek semmi értelme, nekem elég lenne maga a bőr.
Járt más is így ezzel?
Mennyiért húzhatják ezt újra? -
Panky
tag
válasz
MotorBoy79 #10328 üzenetére
Szia! Köszi a tippet, a Hinomis poszt felett elsiklottam. Sajna szerintem a CM dealből kimaradok, mert mindenképp be akarok ülni pár székbe előtte, de észben tartom. Kíváncsi leszek, hogy mit mondasz róla majd, miután megérkezik.
-
-
Panky
tag
Sziasztok! Szerdán lesz Pesten egy köröm egy jobb állapotú Herman Miller szék reményében a Multibutor/MöbelKunstnál, valaki esetleg volt a napokban, vannak értelmezhető példányok? Októberben látszólag érkezett egy nagyobb készlet, most azért kevesebb van. Ezekhez hasonló alternativát tudnátok még ajánlani hasonló vonalon, amiből érdemes lehet nézni, ha már ott vagyok? Most egy régebbi (szintén anno használtan szerzett) Steelcase Let's B van, ezt cserélném vele, mert az alkalmi dolgozóhelyiségbe kellene. 183cm kákabelű 65kg testalkathoz kell home-office és gitározás céllal. 200k körüli max büdzsével.
-
clydoh
csendes tag
Sziasztok!
Széket szeretnék vásárolni, segítségeteket szeretném kérni:
125kilo 191centi vagyok napi atlag 8 óra gép előtt 250-300k körül szeretnék milyen széket ajanlotok? Esetleg Secret lab megéri az árát? -
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #10318 üzenetére
A support-tal beszéltem és azt az örömhírt kaptam, hogy az eu-ba csak az extra-high változatot küldik, az alap változat csak a távolkeleti piacra van
... szóval nem lesz gond a méretemre igazítással.
A DPD Németország már vissza is igazolta a csomagot, úgyhogy elvileg pár munkanap és megjön. -
Mondeo26
csendes tag
Sziasztok.
ArenaRacer Supreme Matt fekete Prémium szövet
vagy pedig
ArenaRacer Craftsman 360Melyiket a kettő közül és miért?
Köszi.
-
Egon
nagyúr
válasz
LLKobe #10320 üzenetére
A tartósság fontos szempont, de szvsz a kényelem az elsődleges. A magam részéről ha beleülök egy székbe, kb. 2 mp eldönteni, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy alapból kényelmetlen (nyilván utána további szűréseket célszerű tenni).
Anno már vagy 5-6 éve volt, hogy kerestem a megfelelő széket ezerrel, de nem találtam semmit. Eredetileg akkor 50K-t szántam rá, aztán azt felemeltem 70K-ra, majd 100K-ra, de még annyiért sem találtam megfelelő versenyzőt (tény, hogy az itt ajánlott helyeket és forgalmazókat nem kerestem fel). A vége az lett, hogy vettem egy 40K-s széket a Kika-ban, ami le volt árazva 20%-kal (így 32K-ért hazavittem): nagyon kényelmes volt. Talán még mindig azt használnám (pár a PU bőr jó eséllyel megadta volna magát ennyi idő alatt), ha nem kezdett volna el nyikorogni. Elég halkan tette mindezt, de engem zavart. Akkor kicsit jobban beleástam magam a témába, és mivel volt egy masszív leárazás a Markus tekintetében (valami 30K-ért vettem a szövetes verziót...), megvettem azt. A helyzet iróniája az volt, hogy miután összeraktam a Markust, még egyszer ránéztem a korábbi székemre, és megtaláltam hogy hol nyikororog...Egy csepp olaj, és máris tök jó volt, ugyanakkor mivel a Markus jobban bejött, a lányomnak meg új szék kellett, megkapta ő, a kis vékony csontú (kb. 50 kg a "versenysúlya"...
). Talán még ma is azt használná, ha nem tette volna tönkre az egyik (párnázott) karfáját azzal, hogy folyamatosan nekilökte az asztalnak, amiről a műbőr kikopott, kiszakadt azon a részen, ezért cserélve lett (új széket már ő választott magának).
Tanulság nem biztos hogy van, mindenesetre én inkább veszek nem ajánlott, de kényelmes ülőbútort, mint sokak által agyonhájpolt (elsősorban egyes gémer székekre gondolok), elvielg tartós de ugyanakkor kényelmetlen széket... -
LLKobe
veterán
válasz
Majd az idő eldönti mennyire hoztál jó döntést.
Én szurkolok, de a tapasztalat az hogy csodák sajnos nincsenek.
Én ennyi pénzből egy használt HM széket vettem volna az biztos.
De tapasztalatból okosodunk, remélem ez egy ellenpélda lesz, és tudjuk majd ajánlani ezt a széket is.Mindenképpen oszd majd meg a tapasztalataidat itt a többiekkel
Közben belelestem a videóba amit linkeltél, hát ahogy picit meglöki a srác iszonyatosan inog az egész. Ezt én nem a tartósság védjegyének gondolom, de ne legyen igazam
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
nekem valahogy fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban a fotók alapján. persze lehet csak azért, mert ez a lábtartó/támasz dologról én nem tudom elhinni, hogy tartós lenne. Ami önmagában nem baj, mert nem használja az ember, csak ugye benne van az árban.
Mindenesetre kíváncsi lennék rá, mert amúgy az ára miatt nekem is szimpatikus. -
MotorBoy79
tag
válasz
powerwade #9949 üzenetére
Én is most leltem rá erre a Hinomi H1 Pro v2-re és egyből megtetszett.
A videós tesztek alapján is jónak tűnik. (pl. ez, ez és ez)
A hiomi.co oldalon ráadásul van belőle kifejezetten magas személyeknek extra-tall változat, de az EU-os oldalon ez nincs, viszont ott is 2m-es magasságig ajánlják!Elsőre se a Buy Now, se az Add To Cart nem akart működni, de rájöttem, hogy a hirdetés blokkolóm (uBlock Origin, Chrome bővítményként) miatt volt, úgyhogy végül megrendeltem, mert nagyon jó most ez Cyber Monday-es akció December 3-ig, amikor a 660 EUR helyett "csak" 500 EUR az ára.
(Végül a Curve kártyámnak hála 194e Ft lett, szóval befértem a 200e Ft-os lélektani határ alá.) -
MotorBoy79
tag
válasz
(ex)Cat #10316 üzenetére
Igen, köszi, az olcsóbbik a Flexi 1103 volt, de a másik nem a 1104, hanem a Space 1522.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
MotorBoy79 #10307 üzenetére
A fejtámlás Rim a [Flexi 1103] lehet? A másik meg talán a [1104]
-
LLKobe
veterán
válasz
Lokids #10313 üzenetére
Igen ez valóban furcsa, de azt azért tegyük hozzá, hogy az első után kiéleződnek nagyon az érzékeid mindenre.
Ez a nyikorgás amit a videón mutatott is olyan, hogy hogy fel kellett vegyem a fülest hogy halljam, valszeg ha az én székem, fel se tűnt volna.Nyilván érthető ha ez valakinek b@ssza a csőrét egy 1k eurós széknél, csak azt mondom hogy nekem pl. ez nem biztos hogy visszaküldési ok lett volna.
-
szasanyi
félisten
válasz
JackFeryll #10311 üzenetére
Hát, ez a 2 vásárló biztosan nem ért 1et veled. [link] Ez azért nagyon gáz 1000 eurós székeknél...
-
JackFeryll
őstag
válasz
MotorBoy79 #10307 üzenetére
Nekem nincs bajom a Markussal (2éves) hasonló paraméterekkel rendelkezem és a Mirra 2 is tök jó volt a hátamnak pedig 1 centin belül vagyunk magasságban, így nem tudom mennyire lehet ajánlani hiszen neked meg pont nem volt jó.
Nekem a Mirrában a rövid (lekonyuló) kartámasz nem tetszik, illetve picit rövid az ülőlap maxon is.WAU2-őt is próbáltam azért az minőség érzetben más liga (lefelé). Nekem ott a fejtámla alacsonysága zavaró volt
Egyébként hátban kényelmesebb volt a fab-nál az elastomer verzió és ott még a fejtámla sem ért a hátamba, de az ülőlap meg egy rendelői műanyag szék érzetét adta.(ez már nem neked szól, a keret miatt)
Szerintem egy most akciós Fern lehetne high-end székekből egy olcsóbb jó választás, de azt még nem próbáltam. -
P85
újonc
válasz
ktgeri #10309 üzenetére
Én ilyet vettem: Daccormax Ergonomic Office Chair.
Minőség rendben van, nem lötyög, nyikorog semmi. Egészen kényelmes, háttámla értékelhető deréktámaszt ad, a fejtámla kicsit könnyet elállítódik mondjuk. Most 44K szállítással.
A hozzáértők ezt ajánlják mint jó budget szék: Ticova Office Chair, valamivel drágábban.
videó -
P85
újonc
Aki alsóbb kategóriákban keres széket (40-100K mondjuk) javaslom a német amazont. Csodák nincsenek, de legalább van kínálat és értékelések, valamivel jobb mint vakon megvenni valamelyik magyar webshopból. Szállítási díj gyakran 20 eur alatt.
-
MotorBoy79
tag
192 cm magas vagyok, 96 kg és hátfájós, aki napi 10-14 órát ül a gép előtt.
Ma voltam az Officeplaza-ban és a Multibutor-ban is kipróbálni több típust és el vagyok keseredve, mert nem találtam olyan széket, ami kényelmes lenne és ne kerülne 200e+ Ft-ba.
Az Officeplaza-ba elsődlegesen a WAU 2-t megnézni mentem, de azon kívül is végigültem és állítgattam ott vagy 8 típust, de egyiknek sem lehetett elég magasra állítani a háttámláját, vagy azon a deréktámaszt. Mindegyik még a legmagasabbra állítva is vagy a fenekem tetejénél, vagy a nadrágszíj magasságában nyomott hátulról, szóval kellett volna még vagy 3-5 cm, hogy a megfelelő helyen támasszon. A kartámaszokkal is némelyiknél azt éreztem, hogy nem lehet elég magasra felhúzni, hogy egyenes háttal ülve felérjen a könyököm alá.
Átmentem utána a Multibutor-ba, ahol végigültem vagy 10 típust, de most cask a nevesebbeket említeném:
Kipróbáltam a Mirra 2-t is és sgyáltalán nem püffentem el tőle, azzal is volt két bajom:
1. egyrészt az ülőfelület széle kemény gumi / műanyag, tehát felhúzott lábbal nem lehet kényelmesen ülni benne, pedig néha úgy is szoktam
2. a háttámláját és a deréktámaszt is teljesen felhúzva nagyon határeset volt a magasság. Kicsit hátradőlve már jó volt, de egyenesen ülve épphogy nem.Van nekik egy Steelcase Please is, de annak sem elég magas a deréktámasza.
A főnök (aki majdnem velem egy magasságú és alkatú) is azt mondta, hogy az én magasságomhoz nehéz jó széket találni.
Végigpróbálva szinte a teljes kínálatot végül 2 típust találtunk, ami jó a magasságomhoz:
a RIM-ből a kínálat tetején volt két szék, ami újként lenne rendelésre és legkorábban már csak majd jövő év elején érkezne meg valamikor. Az egyik 150e+ÁFA, a másik 230e+ÁFA nagyságrend volt, sajnos nem emlékszem már a nevükre.
[kép] [kép]Szeretném kérdezni a hozzám hasonló alkatúakat, vagy itt az okosokat, akik sokat szoktak ajánlani, hogy tényleg ilyen nehéz/rossz a helyzet és szinte esélytlen 200e Ft alatt nekem megfelelő széket találni?
A mai próbálgatás után már a nagy nevű gyártóktól se mernék online rendelni, ha tényleg ennyire ritkaság a 190+ cm magasaknak alkalmas szék.
Holnap megpróbálok elmenni kipróbálni a Liftor Active-ot, de nagyon örülnék valami jó szék ajánlásnak, ami nem kerül csilliárdokba.
-
PigTadaaa
lelkes újonc
Sziasztok!
A mai napon elvándoroltam megnézni és kipróbálni HM székeket, főleg és elsősorban az Embody-t, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet, ezzel szemben az Aeron nagyon is. Ami elég elkeserítő a pénztárcámra nézve. Ámde volt még egy szék, ami szóba jött a kutakodásaim során/alapján, ez pedig az Asus ROG Destrier. A kérdésem az lenne, hogy valaki tud-e esetleg olyan boltot, helyszínt (Budapesten), ahol ebbe bele lehetne huppanni egy próba erejéig?
Amúgy nagyon kíváncsi voltam a HM székekre, miután mindenhonnan az jön le, hogy ha valaki megteheti, hogy ilyet vegyen, az gyakorlatilag garantált, hogy nem lő mellé. Félig ezzel szemben nagyon jó, hogy elmentem kipróbálni őket, mert kifejezetten az Embody volt a célkeresztemben, és végül abszolút nem jött át. Az Aeron viszont tény és való, hogy hozta azt, amit az ódákban zengenek róla. Akár meg is állhatnék ezen a ponton, de azért az ára nagyon rosszul érint, és mivel a fent említett Asus ROG Destrier feleannyiba kerül, így ha van rá lehetőség, csak kéne vetni rá egy pillantást.
-
nanorambo
őstag
Sziasztok!
Amolyan FYI ként írnám le, hogy én elég sokat ülök gép előtt munkából kifolyólag (80kg vagyok 184cm). Kb egy éve vettem Ikea Markus -t. Alapjáraton szerintem elég jó szék, pont jó a támlája és megtart. Viszont túl vékony a szivacs az ülőrészen. Egy idő után konkrétan elnyomta egy idegemet a fenék-combrésznél. Szerencsére korán feltűnt, hogy valami nagyon nem oké és eladtam. Párnákkal is próbálkoztam de rettentő kéynelmetlen volt úgy.Most egy irodai főnöki forgószéket használok (ikea markus árkategória). Sokkal puhább, olyan mint valami kanapé, szóval ilyen szempontból tökéletes. Viszont a támlája nem jön be, túlságosan hátradől és mivel nem tartja semmi a hátamat, néha már fáj a csípőm.
Kérdés: Tudnátok ajánlani valami olyan széket, aminek picit vastagabb a szivacs az ülőfelületen, de van rendesen tartó háttámlája és tartja gerincet? Sok üléshez? olyan 120ezerig.
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
Kerestem osszefoglalot a temahoz, de sajnos nem talaltam.
BB irodai szeket keresek, otthoni munkavegzeshez.Magassagom 185 cm es sulyom 120 kg.
Keretre 30-40 ezret szeretnek kolteni, de ha ennel valamivel tobbert van egy nagyon jo ar-ertek aranyu cucc, akkor hajlando vagyok tobbet fizetni.Koszonom elore a segitsegeteket!
Geri -
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy számomra ismeretlen gyártó "gamer" székét használom, ami már 1 év használat után elég rossz álapotban van.
Hétköznap 4-5 órát használom maximum munka után, hétvégenre viszont jellemzően többet vagyok gép előtt.
Nem tudom mi lenne jó nekem, milyen paraméterek alapján érdemes keresni, 172 cm, 85 kg vagyok.
Két oldalról közelíteném meg a dolgot.
1, Alapvetően a közeljövőben történő vásárlás esetén 100k-t tudok rá szánni. Ebben az árkategóriában van az újak közül ajánlható? Ha nincs, akkor használtan mit érdemes megnézni?
2, Ha nagyobb összegre van szükség, akkor tolnom kell a vásárlást pár hónappal. Abban az esetben mi az ami ajánlott?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel