- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
köszönöm ahogy egyre többet nézem a teszteket, rájöttem, hogy valószínű a please air lenne nekem a legjobb szék, ha lenne fejtámasza. de ez nincs. így vagy megveszem ezzel, vagy a klasszik please fejtámlával, vagy pedig mégiscsak a leap v2 fejtámla nélkül.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ZOLL30
tag
Sziasztok,
szeretném a segítségeteket kérni.
Széket keresek, kb. 100e Ft-ig.
Napi 6-8 óra ülőmunka mellé, 65kg, 172cm-hez.Jelige: Egy kényelmes, ergonómikus székre vágyom
Köszi
élni, és élni hagyni..
-
Lokids
addikt
válasz grizlisandor #9696 üzenetére
Hopp. Akkor csak vak voltam.
Esetleg egy Noblechair Hero lehetne még jó neked. Bár picit túl lóg a kereten.
Nem szívesen ajánlok bármilyen gamer széket, mert ha vállas vagy, akkor egyik sem jó.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz grizlisandor #9691 üzenetére
Sajnos nem írtad mi a max keret ami rá szánsz.
De ha bármi jó, akkor próbálj ki egy Herman Miller Embody-t.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Haas01
tag
Én már több, mint 4 éve koptatom, de még mindig olyan állapotban van, mintha új lenne.
192 cm-emhez elég magas a támla, egyáltalán nem nyekereg a 100 kg-om alatt.
Családban elég sok a derékbaj, de napi 10 óra ülés után könnyedén lehet belőle kiszállni, ami nem volt elmondható előtte pl. egy Ikea-s vagy középső polcos székről.Nem egy olcsó mulatság, de 10+ évre lehet vele tervezni.
-
bandus
veterán
[link] szynalski
keresobe beirva nem talaltam, brutal jo szek review-kat ir
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
A 2 méteremhez meg a 130 kg súlyomhoz keresek széket, ~150k körül. Markusos tapasztalataimat már megosztottam
Átolvastam a topikot:
-DXRacer Tank, ettől a műbőr borításától nem vagyok elájulva így videók, képek alapján. Talán a kistesója a Sentinel se lehet rossz.
-ArenaRacer Dark Desert ajánlást is olvastam, de valahogy nem vagyok meggyőzve, hogy elég nagy nekem.
Caucher és a Crappa srác is kapott, de hát egyik se valami magas.
Fekete Miklós kapott valami AR széket, de a típusa nem derül ki. Kár, mert Miki hasonló testalkat.
Az se ártana, ha lenne valami gyártói útmutatás, hogy kisebbtől elindul a nagyobb székekig.
Dark Desert II is, ami képen nagyon jól néz ki!
-Arozzi ajánlást is olvastam, Vernazza se tűnik a Leet videóban olyan hatalmasnak. Nagyon adnám ezt az alcantara szöveg utánzatot.
Primot ajánlja a gyártó, de a topikban találtam negatív tapasztalatot vele. Verona XL van még, erről tapasztalatot nem találtam.Pixelen kívül lehetne üléspróbálni ezeket a székeket?
-
Haas01
tag
válasz bendikeee11 #9682 üzenetére
Szia!
Én most vettem a gyereknek egy Razer Iskur Fabric XL-t, mert ragaszkodott a Gamer székhez. 125k-ért sikerült kifogni újat ingyenes szállítással. Nagyon bejövős a minimál dizájn és a sötétszürke szövet.
Ezért a pénzért nagyon megérte, ezt úgy mondom, hogy a másik gyereknek Secretlab Titan Evo 2022 XL (ami 2x ennyi), nekem pedig egy Steelcase Please székem van.
Mind a 3-an 190-195 cm és 95-110 kg között vagyunk és kipróbáltuk. 4D karfa és a beépített deréktámasz is nagyon jól személyre szabható.
Szerintem szemezgess vele. Egyetlen hátránya, mint szinte bármelyik ilyen szövet széknek, hogy a tisztítás nem lesz egyszerű.
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok,
100-150-ért van most normális szék amit ki is hoznak normális áron? Tehát nem 40 ezret kell ráfizetni szállításért?
Köszi.
-
LLKobe
veterán
amugy mitol “gamer” szek egy “gamer” szek a hulye dizajnon kivul
Csak a "menő" versenyautóra hajazó desgin-tól, semmi mástól.
ha egyebkent ugye sem feature-okben sem kenyelemben nem veszi fel a versenyt az irodai szekekkel?
Persze hogy nem, de a célközönség ezt vagy nem tudja, vagy nem érdekli.
Btw, van egy feature, amit a gamer székek tudnak és az irodaiak nem: szinte teljesen vízszintesbe lehet nyitni őket. Értelmes use case-t erre nem tudok, de a pontosság kedvéért megemlítettem
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz bendikeee11 #9684 üzenetére
Gamer vonalon sajnos én személy szerint nem tudok segíteni, nem sok ismeretem van róluk (nem érdekelnek)
Ha esetleg áttérnél irodai szék vonalra ott jóval több a tapasztalatom, akkor azt mondanám nézd meg ezt pl.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
bendikeee11
tag
Érdekes meglátás, sokat olvastam vissza. Maradok a gamer vonalon köszönöm!
A "minden"-t kifejtem jobban: állítható magasság, állítható háttámla (fixelhető, hintázás nem érdekel), állítható kartámasz fel-le, előlre-hátulra, jobbra-balra. Fejtámla vagy párna nem érdekel mivel nem fekszek benne. Deréktámasz kérdéses, sose tudtam eddig normálisat próbálni.Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
LLKobe
veterán
válasz bendikeee11 #9682 üzenetére
"...állítható legyen kb. minden..."
Akkor itt el is engedheted a gamer szék vonalatThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Szék vásárlás előtt állok. Szeretném a véleményetek illetve tapasztalatokat kérni az alábbi típusokról.
Anda Seat Kaiser 3 XL
ArenaRacer Supreme
Noblechairs Hero TX186cm és 95kg vagyok. Keret kb. 150-200e
Kritériumok: szövet borítás, állítható legyen kb. minden, lapos combtámasz, PC-hez használnám, napi kb. 4-10 óra üléshez.
Olvastam hogy az ArenaRacernek az ülőfelülete kicsit keményebb, így kicsit zárkózott vagyok tőle, viszont a mostani ajándék asztal akcióval (eladásával) árban elég baráti lenne. Leginkább az Anda Seat felé hajlok, de erről kevés magyar véleményt találtam, viszont angol review alapján nagyon kényelmesnek és jól tesreszabhatónak mondják.Előre is köszi a válaszotok!
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok! IKEA Markus székhez szeretnék venni kemény fa padlóra való kereket/görgőt. Az első pár jobb találatnál írták hogy nem IKEA kompatibilis.
Van tapasztalatotok bevált görgővel amely kíméletes a fa padlóval és IKEA szék kompatibilis? Köszönöm előre is!
-
Veron
addikt
Zody nem egy rossz szék, annak ellenére hogy 10-12 éves design és most újonnan jó árban is van.
viszont a háttámla dőlésszöge megosztó, minden 2. tesztben írják, hogy túlságosan dől. cserébe a forward tiltet aktiválva meg jó pozícióban ülsz, egy picit a térded felé, lejt ilyenkor az ülőlap.
nem tudom ez mennyire zavaró hosszú távon, mert üléspróba erejéig nem volt az. erről LLKobe tud nyilatkozni."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bandus
veterán
tetszett neki a please, de nyilvan a gesture meg jobban az viszont mar eleg huzos, nem vagyok benne biztos, hogy ezt az arat ki akarom fizetni. please jo lenne fejtamlaval. de ha ezt elengedjuk, akkor mar inkabb az akcios zody 700 euroert.
-
bandus
veterán
asztalbol ikeas van, tok jok a fiokok, de elbasszak az ergonomiat a csajom pont a steelcase mintabolt mellett ment el, bekuldtem gyorsan, hogy probalja le a szekeket, remelem bejon neki valamelyik es akkor meg is rendelem jo lenne letudni, ma meg van 15% kedvezmeny rajuk a webshopban.
-
Veron
addikt
nyilván, csak leírtam az én utam, befolyásolási szándék nélkül.
asztal nekem is kell, enyém kb. 2 cm-rel magasabb, mint ideális lenne."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bandus
veterán
ez a te döntésed, ettől én még nem fogom
amire kezdek rájönni, hogy valószínűleg íróasztalt is kell majd cserélni. a jelenlegi esetében egyszerűen lehetetlen lesz egy jó üléspozíciót felvenni az asztal alatti fiókok miatt.
-
Veron
addikt
Nézzétek meg a HM Mirrat is, abból is kapni Refurbishedet netto 600 eur körül!
És akkor ott van a basic fekete Fern 850 euróért, az mindkettőtöknek jó lesz méretben.
A Please-t nem próbáltam, nem arra mondták itt a fórumban, hogy magasabbaknak való?[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bandus
veterán
közen még a steelcase please air is beúszott a képbe, kicsit még utána járok. nincs igazából kedvem, időm üléspróbázni, így valószínűleg online rendelés lesz. kértem ajánlatot a helyi dealerektől a zody-ra, akad-e nekik épp raktáron. emellett még van most 15% akció a steelcase weboldalán az please air-re, ami tök jó plusz 300 eur-t vissza tudk igényelni az adóból
-
bandus
veterán
nagyon köszi, majdnem megrendeltem egy steelcase series 1-et, de nem ment át a tranzakció amazonon, utána jutott eszembe, hogy biztos van erre topik a ph-n tök szuper az összefoglalód, én kicsit magasabban, kb 183 centimhez keresek széket, amit a csajom is használna a kb 165 centijével. na ez így már kicsit nehézkes. főleg, hogy alapvetően olyat keresnénk, aminek van fejtámlája is. viszont ahogy nézem ez nagyon sok széknél hiányzik, akár a haworth-ről, akár a hm mirráról beszélünk.
elkezdem visszaolvasni a topikot, de ha esetleg valaki tud ajánlani ebben a méret-rangeben azaz 165-183 cm között széket, fejtámlával (najó igazából ezt is el tudjuk engedni), akkor ne tartsa vissza. jó lenne, ha ezer eur alatt maradna az ára is
-
Lokids
addikt
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Elöregedett a szék alattam, de már olyan szinten, hogy kényelmetlen benne ülni.
Haveromnak van egy Nitro Concepts S300-a [link] , amit kipróbáltam nekem is jónak tűnt, kényelmes volt.Viszont ezen kívül nem nagyon próbálgattam másikat.
Szeretném kérdezni, hogy ebben a 90-100.000 Ft-os kategóriában esetleg van-e jobb ötletetek, vagy ami jobbnak számít esetleg picivel több ráfordítással? Ha már veszek, akkor legyen jó úgy vagyok vele. Főleg mert derék és nyakfájós is vagyok, ezért nem szeretnék ezen spórolni.
Én főleg irodai munkára használnámKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
Irodai széket szeretnék venni magamnak. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Heti átlag két nap használnám otthoni munkavégzésre. 183cm és 69kg vagyok.Mivel a hátam alsó része nem elég ívelt, és emiatt hosszú ülés után fájni is szokott, ezért fontos lenne, hogy a gerincem alsó részét a szék megfelelően támassza meg.
Eddig a hálós megoldású székek jöttek be a legjobban.Milyen széket tudtok ajánlani a fentiekre? Használt is lehet.
A Sihoo Doro C300 a háttámasz miatt nagyon szimpatikus. Nyilván ezzel még nincs hosszútávú tapasztalat, de azt olvasni, hogy az anyaghasználat miatt tartós lehet.
Ahogy nézem, ajánlott a Steelcase Reply, a Haworth Very Task, a Herman Miller Mirra 1, stb. Nem tudom, hogy ezek mennyire tartják a hát alsó részét.
(Esetleg Herman Miller Celle, Stealcase Please, stb?)Mivel nem sürgős, az is tök jó, ha javasoltok valamit, ami most épp használtan nem elérhető, vagy később várhatóan olcsóbban beszerezhető lesz.
Örülnék ha 150k-ból kijönne a dolog. Nyilván ha a drágábbnak nincs annyi hozzáadott értéke, akkor az olcsóbb felé megyek.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
Veron
addikt
És az 1050 már 30%-os kedvezmény érvényesítése utáni összeg, amit bárki megkap.
Végtelen pénz esetén a Fern lenne a befutó. Mivel fele annyiért van új Zody classic vagy refurbished Mirra, szerintem azok közül választok."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz mrviceguy #9649 üzenetére
Igazad van. A gyártás Portugáliában és Lengyelországban történik.
Az 1050 eurós árat egy jól felszerelt standard mesh székre kaptam, lumbar supporttal, forward tilttel, 4d karfával, titanium ec lábbal és 7-8 hét szállítási idővel."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
hmatyas
tag
Szia,
Offként itt: https://b2b.haworth.com/product-catalog/product/single/fern-task-chair
Ez az US oldal - szerintem amit bekonfigolsz magadnak azt EU-ban is le tudják gyártani (anyagválasztás és pár egyéb dolgot simán át tudsz alakítani). Ha pontos kéréssel fordulsz a Haworth felé akkor lehet tudnak majd segíteni. A gyártási időre kérdezz rá - főleg meg mert egyedi lesz. Jópár éve Fern széket nyúzok nekem eddig nagyon bejött. -
Lokids
addikt
Amúgy nekem bejött a Fern. 660-ért best buy volt. nyilván lehet már sohasem lesz ilyen olcsó, de drágábban is bátran tudom ajánlani.
Érdekes módon engem nem zavar a lumbar hiánya. Az íve elég.
Az egyetlen problémám, hogy csak feketében van. Vagy esetleg a Halo verzió zöldjében.
Pedig egy Digital knites verzió adná rendesen.
Már gondolkodtam azon, hogy mint alkatrész rendelni egy háttámlát digital knitesben. De valószínű drágább lenne, mint amennyi a szék volt.
Aztán végül arra jutottam, hogy amíg benne ülök úgysem látom milyen színű.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Furcsállom, hogy a Leap-et kizártad. Mármint értem, hogy túl magas, de ha csak pár cm-ről van szó, azt egy filléres lábtámasz megoldja.
A HM-ből pont az Embodyt nem próbáltad? (mondjak az lenne a legdrágább)
Az árak amiket írtál mindenhol nettó árak? Csak mert a Fern akkor volt 660eur, mikor adtak rá 40%-ot. Különben az is 1000 eur felett volt.Amúgy ha veszel egy Leap-et és egy Amia-t, akkor össze tudod tenni Lamia széknek.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Leírom az elmúlt napok, hetek tapasztalatait irodaszékekkel kapcsolatban. Azt hiszem az összes jegyzett márka, szóba jöhető modelljét kipróbáltam. Csak a tisztánlátás kedvéért, 150e Ft-ig kerestem új széket, 170 cm / 64 kg paraméterekkel.
Spoiler: ennyiért nem létezik normális darab.És akkor következzenek a próbált darabok, az árak nettó euróban.
Először az officeplaza.hu-s székekkel kezdtem.WAU/WAU2: Szerintem a WAU jobb a háttámla kialakítása miatt, mert felfelé keskenyedik. Egy kicsit magasabban van a karfa, mint szeretném, amúgy nem tűnik rossz széknek, bár full műanyag az egész. Nekem a szivacsos (FAB) jobban bejött, mint a mesh. Viszont a legidegesítőbb benne a fejtámla. Annyira idióta pozícióban van, hogy előretolja a tarkóm egy nem természetesen pozícióba. 360 EUR
Reya: Nagyon jó az elasztomer háttámla (lehet mesh-sel is kérni), flexibilis. De deréktámasz nincs, és ott baltázták el, hogy egy béna 2D karfát tettek rá, amit nem lehet eléggé hátrahúzni, így az asztalhoz sem lehet eléggé közel húzni a széket. 350 EUR
Hero: Nem rossz szék, kellemes ülőpárna, a fejtámla sem tolakodó. Viszont a karfát nem lehet megfelelően alacsonyra engedni. Üröm az örömben, hogy alulról van felfogatva a vázra, így távtartóval és hosszabb csavarral ez a probléma orvosolható. A háttámladőlés erőssége nem szabályozható, de ha nagyon kellene választanom innen, akkor ez lenne az. 360 EUR
Steelcase
Series2: Nem is rossz, hiába kétpálcás modell. A háttámla valami TriFlex szerű műanyag, ami egészen jól tart. Viszont oldalról úgy vág, mint a penge, kellemetlen a felkarnak, ha hozzáér. Szerencsére lehet valami mesh-szerű anyagot kérni rá és úgy kellemesebb.
Az karfa nagyon jó, tág határok között állítható. Az ülőlap nagyon kemény, a háttámladőlés erőssége 2 lépcsőben állítható. Nekem ez kevésnek bizonyult. Ha vékonyabban fog a ceruza, el is hoztam volna. 610 EURAmia: Zseniális szék, ha 3 cm-rel magasabb lennék, nem próbáltam volna tovább. Tök jó, puha ülőlap, háttámla, állíható dőléserősség, egyedül forward tilt nincs (és más Steelcase-ben sem). Hibátlan szék, egészen addig, amig a karfát nem állítottam. Puha, jó méretű, viszont nem lehet elég mélyre engedni. 800 EUR
Leap v2: Sokat nem ültem benne. Először kicsit meredeknek tűnt a háttámla, de másodjára belehuppanva már nem volt gond. Karfa jól használható, számomra megfelelően beállítható, dőléserősség állítható. Minden oké vele, 1000 EUR
Gesture: Nem nagyon emlékszem rá. Drága és a karfa túl magas nekem.
Herman Miller
Verus: Ez a HM kétpálcára (a Lino) mellett és meglepően kényelmes. TriFlex vagy mesh lehet a háta, nekem utóbbi tetszett, nagyon jó érdés volt nekidőlni. A deréktámasz ilyen kis filigrán műanyag valami. Nem az örökkévalóságnak készült, de teszi a dolgát és magasságban állítható. Legnagyobb baja, hogy itt is nagyon vág a mesh keret, hónapokat kell rá várni... valamint az ára. 680 EUR
Sayl: Na ez bekerült a top 4-be nálam. Nem gondoltam volna, de nagyon jó szék alacsonyabb kollégáknak. A kidolgozás, masszivitás nincs a Mirra/Aeron szintjén, de rendesen össze van rakva, egyedül a karfa lötyögős kicsit teljesen kihúzott állapotban. Viszont tág határok közt állítható és puha, ellenben nagyon-nagyon könnyen mozog.
Deréktámasz a Veruséhoz hasonló, azaz legalább van. Ülőlap rendben van, puha, kényelmes, a háttámla meg a legjobb az összes közül. Jól néz ki, irtó flexibilis, kényelmes, van forward tilt. Sokat kell rá várni, ha egyedileg készül. Egyébként mechanikáját tekintve közelebb áll a Mirrához, mint Verushoz. 740 EUR.Mirra 2: Egyik kedvencem, de nem hibátlan. Szerintem ez is jól néz ki, de ami fontosabb, olyan benne ülni, mintha lebegnék. Mesh ülőlap, TriFlex háttámlap, ami az első döbbenet ellenére kényelmes. A deréktámasz intenzív, jól tart, állítható. Az ülőlap nem előre-hátra csúsztatható, mint minden egyéb széken, hanem az ülőlap elejét lehet egy pár centis sávban fel-le mogatni (Triflex). Ez is nagyszerűen működik. Van forward tilt.
Az egyetlen design flaw itt a kartámasz és nem azért mert egy amőbára hajaz és domború. Azt meg lehetne szokni, de 4D létére sem lehet elég közel tolni egymástól, így nagy a távolság közöttük. Újonnan 950 EUR körül van, reburbishedként 600 EUR körül kapni főleg Hollandiában (pl. offeco.nl)Mirra 1: Újonnan már hosszú évek óta nem kapható, refurbishedként igen. Nagyon hasonló méretekben és kényelemben is az új modellhez. Az ülőlap eleje alatt van egy kis szivacsréteg, amit érezni, ellentétben a Mirra 2-vel.
Emellett az ülőlap picit nagyobb, mint az újon, viszont a 3D karfát közelebb lehet tolni kb. 2 cm-rel. És utóbbi miatt érdekes számomra. Egyébként a több fém alkatrész miatt nehezebb, mint a Mirra 2. 500 EURAeron remastered: Próbálgattam, gondolkodtam melyik méret legyen, de sehogy sem akart összejönni a szerelem. A classicban a függőleges pozíció is kicsit döntött, ami nekem nem tetszik, ezért remasteredet kerestem mindenképp.
A legeslegjobb ülőlapja és háttámla ennek van szerintem, az a mesh hihetetlenül kényelmes. Több deréktámaszrendszer van, én a fel-le állítós megoldást és a PostureFit-et próbáltam. Hiába utóbbi a csúcs, azt csak erősségben lehet állítani, a pozícióját nem. Inkább a "butább" fel-le állítósra. A kartámasz a legpuhább az összes közül, csak 3D, közelíteni nem lehet, csak befordítani. Ennek ellenére megtaláltam a kényelmes pozíciót.
A legnagyobb gondom a B mérettel az volt, hogy hosszú az ülőlap és ugyan nem vágta a vádlim, de pont hozzáért és zavart. Az A méret ülőlapja sem sokkal rövidebb (1,5-2 cm), viszont az érezhetően kisebb szék.
Újonnan 1300 EUR, reburbishedként 750 EUR.Haworth
Zody classic: Csak ezt árulják Európában, az online shopban is csak ilyen van egyelőre. Először dobtam, de mivel úgy mentem a Haworthbe, adtam neki egy esély és nem hiába. Tudni kell róla, hogy a függőleges pozíciójában is rettentően hátradől, számomra ez használhatatlanná teszi gépeléshez. DE! A forward tilt aktiválásával annyira dől előre, hogy a comb kissé vízszintes alá kerül, a törzs pedig függőlegesbe, elérve egy nagyon kényelmes helyzetet. Nem tudom, hogy ez szándékos, vagy csak egy workaround, de működni látszik.
Egyébként mindent tud, amit kell, jó iparosmunka, nagy hibák nélkül. Karfa sokfelé allítható, a mesh keret itt is egészen merev, de nem annyira, mint a korábban említetteknél. Az ülőlap meglehetősen kemény, de még nem zavaró. Ára pedig megáll 550 EUR-ban.Fern: Ez is egy nagyon jó szék. Szuper az ülőlap, jó a háttámla formázása, flexibilis, felfelé keskenyedik, ezért a vállat nem korlátozza. Talán-talán egy picit függőlegesebben áll, mint a teljesen ideális, de csak ha nagyon bele akarok kötni. A kartámla a legtágabb határok közt állítható, puha. A forward tilt itt értelmezhetetlen, mert csak az ülőlap dől, a háttámla nem.
Viszont a deréktámasz nélküli budget verzió fekete színben nekem nem is tetszik (ezzel együtt tudnék élni), de nem tartja eléggé a derekam. Nem élhetetlen, de ekkora összegért mégsem ezt választanám. Ja és hullámzik a háttámla, olyan mint mikor egy zipzárt húz fel az ember. Fura érzés.
A deréktámaszos egyedi gyártású verzió más szint. Annak a háttámlája is szuper és nem hullámzik. Erős a deréktámasz, erősséget nem lehet állítani, de teljesen letolva is jobb érzés, mint nélküle. Ha nagyon nem tetszik, ki lehet operálni, de utólag már nem lehet beletenni. Ha végtelen pénzem lenne, akkor ezt venném világos színben, lumbar supporttal. kb. 1050 EUR. Deréktámasz nélkül feketében 670 EUR.Ha eddig elolvastad, akkor mérhetetlenül kitartó van. Jár a pacsi.
Verdikt
Leszűkítettem a kört, de még nem döntöttem. Sayl éppen lecsúszott a dobogóról. Jöjjenek a dobogósok, sorrend nélkül.
Fern. Szuper szék, nehéz belekötni, de kell bele deréktámasz és akkor már legyen attraktív is. Ez min. nettó 1050 EUR. Nem tudom, hogy közel dupla áron kétszer olyan jó-e mint az alábbiak.Zody classic. Egy nagy hibája a háttámla, ami nem függőleges... kivéve ha aktiválva van a forward tilt. Lehet puhább az ülőlapja, 550 EUR-ért jó lehet, mivel új darabról van szó. Máskülönben lecsúszna a dobogóról.
refurbished Mirra 1/2. Nagy kedvenceim, ha a 2-nek közelebb lehetne tolni a karfáját, már megvettem volna. Viszont mivel refurbished, van egy ellenérzésem, mert jobban szeretnék újat.
Hipotetikusan a legjobb szék egy olyan hibrid lenne, ahol egy rövidített B Aeron ülőlapra Sayl háttámlát tennének, a Fern buborékszerű lumbar supportjábal. Szintén a Fern karfa mechanikájára az Aeron anyagát húznák rá.
Remélem, valakinek segített ez a kis szösszenet!
Ha van tanácsotok számomra a saját dobogósaimmal kapcsolatban, azt is szívesen veszem.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Azt állítja a Haworth, hogy ez normális jelenség, mert a deréktámasz a legkisebb szükséges nyomást fejti ki a derékra. Ha beállítod betonkeményre egyenesen ülve, de közben mozogsz, a deréktámasz adaptálódik az új pozíciókhoz és csökkenti a nyomást.
Legalábbis Gábor ezt mondta... hogy ez bug vagy feature nem tudom.Viszont a review-kkal összhangban megállapítottam, hogy a Zody függőleges helyzetban is túlságosan hátradőltem, abban a pozícióban nem tudom gépelni. Viszont bekapcsolva a forward tiltet, már megfelelőnek és kényelmesnek tűnt a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Még egy kérdés Zodyról.
Mennyire érzed pár nap után , hogy a deréktámasz erősség elállitódott? Teljesen, a leggyengébb állapotban van, azaz a pöcök lefelé áll?
Volt ma egy eszmefuttatásom Haworth Gáborral erről."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, hölgynek mit tudnátok ajánlani ezeket figyelembe véve?
- 165cm
- 60kg
- újonnan, számlaképes helyről
- heti 1-2 munkanapot töltene rajta
- 40K környéke -
lethos
tag
Sziasztok!
Szék vásárlás előtt állok.
Magasságom 185cm, súlyom kb 120kg. Napi kb 4 órát használnám, de van amikor itthon kell dolgoznom akkor kb 12 óra is össze jöhet.
Árban kb 200-300k a reális, de ha van olcsóbban az is érdekel.
Használt nem jöhet szóba.
Mit tudnátok ajánlani, illetve tudnátok Pesten 1-2 boltot mondani ahol le is lehetne tesztelni? -
Veron
addikt
Köszi!
Van itt olyan, aki észak vagy kelet-pesti és megmutatna egy Fernt 10 perce erejéig a hétvégén egy sörért cserébe?
Tudom, tudom, miért nem egyeztetek időpontot a showroommal? Azért, mert jövő héten megyek nyaralni.
-
Veron
addikt
-
tsboj
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajanlani olyan irodai szeket, aminek a teherbirasa 300kg? Jo lenne ha forgoszek lenne es a szelessege nagyobb volna mint 58cm.
Elore is koszi a valaszokat.
-
fadam91
kezdő
Ja és amúgy most kaptam választ a Haworth-től emailben (5p se volt, hogy válaszoljanak ) és elv tudnak céges számlát kiállítani .
Itt az válaszuk.Thank you for your enquiry and interest in our Haworth products.
We can enter the tax number after the order is placed if the order is placed in the name of the company.
Kind regards / Mit freundlichem Gruß,
Rebeka Cserneczky
Haworth Team
Számomra ezzel el is dőlt, hogy a Fern lesz a választás, már csak az a kérdés, hogy zsidóskodjak e annyit, hogy a jelenlegi 15%os akciónál várok nagyobbat[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz fadam91 #9624 üzenetére
köszi szépen az infot.
Én az A és B Aeron között filózom. Az A talán keskeny ülőfelületben, de a kartámasz pont ezért közelebb van 2 cm-rel, ami kényelmesebb számomra.
Érdekes módon mind az A mint a B ülőlapját nagyjából egyforma hosszúnak éreztem. B-nél egy ujj, A-nál másfél fér be a térhajlat és az ülőlap közé."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
fadam91
kezdő
Egyeztettem és nem volt túl egyértelmű valóban, de Neked és bárki másnak már egyszerűbb lesz mert kaptam magyar sales-es kolléga kontaktot azt meg is osztom :
Kovács Gábor - +3620/923-2869180/85kg vagyok és Próbáltam Aeron B/C-t is. Egyértelműen a B a megfelelő erre a magasságra, a C már túlságosan a combom végéig ért.
Az Aeron is jó volt, hasonlóan kényelmes volt mint az Embody, Nekem csak nem tetszett annyira, hogy kemény kávája van az egész széknek, jobban bejött ez a szabadon mozgás ami az Embody-nál és a Fern-nél van.
De nehéz különbséget tenni közöttük főleg ilyen 10 perces távlatban, mind három szék nagyon kényelmes volt.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz fadam91 #9622 üzenetére
Szerintem, ha egyedi gyártású, akkor nem küldheted vissza.
Hogy jutottál el a Haworth-be? Egyeztettél időpontot, vagy besétáltál? Ha előbbi, akkor milyen számon érted el őket?
Aeron vs Fern csatában inkább Fern tetszett jobban és miért? Milyen magas vagy?
Több kérdésem nincs
Köszi!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
fadam91
kezdő
válasz rAY.BAN #9618 üzenetére
Köszi, igen közbe megtaláltam. Voltam is ma egy körúton és megnéztem az Embodyt, Aeront, Fernt, Leap, Gesture, Amia triót.
Fern deréktámasz tényleg nagyon tolakodó, úgyhogy az nem fog hiányozni belőle de egyébként rendben van főleg 700-800 eurós áron.
Az Embody is nagyon kényelmesnek tűnt, de még nem vagyok benne biztos, hogy megéri a felárat a Fern-el szemben.
Steelcase székek engem egyáltalán nem nyűgöztek le =/ A Gesture-nek az első recline fokozata szokatlanul hátul volt és a Leap kényelmesebbnek is tűnt, de akkor már sokkal inkább Fern.
Arról van infó, hogy az online rendelt Fern-nél mi a return policy, valamint az Europe Design-nal?
Lehet megrendelnék egy Embody-t és egy Fern-t is ha 14 napon belül vissza lehet küldeni aztán amelyik kényelmesebb az maradna. -
rAY.BAN
tag
válasz fadam91 #9617 üzenetére
Kicsit ha visszagörgetsz mindent részletesen már leírtunk, de TL;DR:
Magyar Steelcase forgalmazó: Blue.hu [link] Náluk lehet személyesen kipróbálni, Váci úton vannak, énis voltam, jó hely. Árakat leírtam korábbi postba.
Én innen vettem fullos Gesture-t ami 1100 EUR körül volt: officechair-4u.com [link]
A fejtámla nélküli verzió 1000 EUR alatt megáll postával (75 EUR)Have fun
-
Veron
addikt
válasz fadam91 #9613 üzenetére
Legalább tudtál beszélni a Haworth-tel.
Én nem érem el őket telefonon és emailben is csak hatalmas csúszással válaszolnak, de akkor sem minden kérdésre. Ilyen szempontból vállalhatatlan a Haworth, az említett Europa Designnál pedig minden kívánságom lesték... nyilván sokkal magasabb vételárért.Van itt valaki aki 170 cm/63 kg körüli méretekkel használt Aeront. Ha igen, melyik méretet?
-
fadam91
kezdő
Ma beszéltem a Haworth budapesti illetőségével, hogy foglaljak időpontot a showroomba és ami meglepett, a digital knit verzió az ott sem elérhető
HM oldalán egyébként most 20% akció van a logitech embody-ra (ha valaki megtudja oldani, hogy Ausztriába vagy Németországba ismerősnek rendelje), de sajnos céges számlát nem tudnak kiállítani (de még így is olcsóbb mint ha itthon venné az ember nettó áron)Fern-ből szívem szerint a digital knites lumbaros verziót vettem volna meg, de az így teljesen esélytelen, valszeg akkor csak a logiteches embody marad.
(europe designt felhívva kérdeztem, hogy van e logiteches verzió is és azt se tudta miről beszélek, azt mondta csak egy féle embody van az valszeg csak valami marketing)De azért még filózok rajta, hogy ha a közeljövőbe lenne a Fernre egy 30%os akció akkor egy 260 ezres Fern vs 520 ezres embody lenne a választás.
A basic Fernről nem olvastam annyira jókat, de ennyivel többet meg nemtudom ér-e az embody. -
albiosz
őstag
válasz BagyiAti #9606 üzenetére
Szia!
Nehéz ügy, én sulit kezdő (6 éves) gyermeknek gondolkoztam most és a kínálat túlnyomó többsége forgószék már nekik is, viszont azt nem szerettünk volna, mert elvonhatja a figyelmét. Vettem egy étkezőasztalhoz szánt széket és egy zsámolyt. 11 és 13-nak már lehet, hogy jó lehet a forgószék valami lábtartóval.
-
LLKobe
veterán
Hát a fern a haworth top széke, a sayl a HM középkategóriás darabja. Nem ezért, de én a fern-t választanám, szerintem jobb szék. Próbáld ki a bemutatótermükben, az a biztos.
-
Veron
addikt
Két székre szűkítettem a kört: HM Sayl és Haworth Fern, mindkettő nettó 270k Ft körül van. Van aki próbálta mindkét széket?
A Fernben nem tetszik, hogy nincs deréktámasz és a fekete színe, míg a Saylben a nagyon könnyen mozgó kartámasz."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Páromnak keresünk széket. 65Kg
Korábban egy egyszerű ehhez hasonló volt neki de több óra után nem volt komfortos.Íróasztalhoz kellene.
Nagyobb ülő és hátfelület.
Szövet.
Közepes keménység.
Dönthető háttámla.
Derék-fejtámasz. Párna.
Karfa nem szükséges max. levehető mint a gamer székeken lévő több pozícióba állítható.
Keret 60-80kTudom hogy drágábbak a tuti jó székek de nem tudunk annyit rászánni.
-
BagyiAti
tag
Sziasztok,
11-13 éves gyerekeknek tanuláshoz szeretnék venni székeket. Tudnátok ajánlani? Mivel még növésben vannak, gondolom nem érdemes még hosszabb távban gondolkodni?! Lehet nem is forgószékben kéne gondolkodnom?! Akiknek van hasonló korú gyermekük szívesen vennék tanácsokat
Előre is köszönöm!AlzaPlus+ éves tagság 20% kedvezménnyel. https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=YtrGMpK6ZEKd | BestSecret meghivót küldök privátban
-
Veron
addikt
ezt én is szeretném tudni, talán a tapasztaltabbak meg tudják mondani.
júniusi akcióban 10-40% között volt az engedmény, 30%-ot különösebb gond nélkül el lehetett érni.
korábbi akciókról nem tudok nyilatkozni sajnos, akkor még nem voltam képben a székekkek (nem is ismertem a márkát)"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
galervin93
addikt
Ha full szövet lenne (karfa is), meg nagyobb ülőfelület, meg szín... Pedig biztosan tartósabb lenne, mint amit linkeltem, de tényleg kb. csak a ruha lesz rajta, ha éppen levetem magamról, ideje sok-sok százalékában valszeg nem lesz székként használva.
=HG= kolléga által linkeltre viszont lecsapok, pont tökéletes lesz arra, amire nekem kell.
Köszönet mindkettőtöknek![ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Veron
addikt
válasz kalooria #9601 üzenetére
saját tapasztalat alapján nincs.
azt vettem észre, hogy 150e Ft alatt kb. nem kapni értelmezhető széket.
150-300 között találni 1-2 modellt, ami bizonyos kondíciók mellett jó lehet.
és 300 fölött indulnak a jók.
szomorú mert én 150e Ft-os kerettel indultam, már 250 körül járok.
saját vélemény, a tévedés jogát fenntartom."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
kalooria
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy tudnátok ajánlani széket napi 8-10 óra üléshez, ami tartja a gerincet és deréktámasztása is van? Kb. 60000 Ft-ig van egyáltalán ilyen? Köszönöm.Phanteks p400, GA-AB350 Gaming 3, Ryzen 5 5600X, XFX RX 6750 XT, Seasonic GX-650, 32Gb KIT G.Skill Aegis 3200 MHz CL16, 4+4+2 Tb HDD, 1 Tb WD Blue SN-570, 1 TB Samu EVO, Philips 24"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest