Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szívszorítóan jó kedvezményt kaptak a Haworth székek.
Van egy alap akció most, amelyre rakható 20%-os kupon (FERN20), így a végösszeg a következőképp alakul:
Újdonsült Fern tulajként ezek az árak igen fájdalmasan érintenek, mindenesetre ha esetleg valaki szék vásárláson töri a fejét annak ez egy remek alkalom. -
Zizi123
senior tag
válasz
LLKobe #11295 üzenetére
Ezekre van termékekre van valamennyi garancia?
Milyen állapotúak?
Van tapasztalatod?
Csak mert nem mennék fel Bp-re 20eFt-ot elkocsikázva, hogy lerottyant, szétült székeket lássak. (nem feltételezem, csak inkább megkérdezem)
Nem akarok senkit megbántai ezzel, nem azért mondtam, csak ha pl azt mondják, hogy korának megfelelő állapotú, akkor az bármit is jelenthet. -
Pano
addikt
válasz
Flame84 #11292 üzenetére
Köszi.
Közben részben megoldottam. A gázrugót akárhogy próbáltam bármilyen videóval, sehogy se sikerült kiszednem. Állatkodni nem akartam, mert 14 naposba ment vissza és nem akartam, hogy belekössenek lepattogott festékbe, vagy bármibe.
Így valahogy beleügyeskedtem a dobozba a gázrugóval együtt. -
LLKobe
veterán
válasz
Zizi123 #11289 üzenetére
Üdv!
Neked is azt javasolnám mint a többieknek, vegyél egy rendeset, 15 évre a kérdés letudva.
Főleg ha ilyen sokat ülsz.
Vagy menj be a mulitbútorhoz, és próbálj ki egy Zody-t, bruttó 130k.
Vagy menj be a Haworth pesti bemutatótermébe, és próbálj ki egy Aloha-t, ez drágább (bruttó 185k), de vadiúj, sok év garival. -
Flame84
csendes tag
Javaslom ezt a videót
Nekem a kalapács eddig még mindig bevált csak kitartónak kell lenni és a kis vicik vacak cipészkalapács az nem jó. Egy 2,5 kilóssal már mész valamire. Arra kell csak figyelni ,hogy ritka, de van olyan szék aminek a gázrugó teteje nem standard hanem kampós és azzal kapcsolódik a szerkezetbe. Ritka az ilyen, de van és inkább a felső kategóriában fordul elő.
-
Pano
addikt
válasz
Zizi123 #11289 üzenetére
Azt nem tudom eldönteni, hogy hálós vagy szövet, vagy műbőr legyen.
A testi adottságaid miatt szerintem a hálós nem lenne ideális, mert kinyúlna kb 1 éven belül. De tény, hogy kényelmes tud lenni.
Műbőr annyival jobb, hogy könnyebb tisztán tartani. Viszont berepedésre lehet hajlamos és nyáron elég kellemetlen, hogy folyton ráragad az ember. Ha légkondis helyiségben használnád, akkor ez nem igen érint.
Szövet tartósság és kényelem szempontjából jobb, de macerás tisztítani és karommal rendelkező háziállat mellé nem ajánlott (akárcsak a műbőr)
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Ma találtam ezt a fórumot, és rájöttem, hogy kell nekem 1 jó szék.
100-150eFt-ot tudok rászánni.
165cm magas vagyok, és 85-90kg, igen: alacsony, és kövér.
Nem használom sokat a széket napi 14 max16 órát.Mert aludni mégis csak kell.
Most valami IKEA, vagy Jysk, vagy valami hasonló székem van, de nem szeretem.
A gyerek Arozzi-ja sokkal jobb, de abba megfájdul a hátam. (amíg nem fájdul meg addig jobb) Arról nem beszélve, hogy 2 év után már úgy nézett ki a széke, mint ami 20éves, lassan műbőr sincs rakta, pedig nem használja annyit, mint én a sajátomat. (az enyém szövet). Ja és nyikorog is, mint az állat. Pedig ahol vettük megesküdtek, hogy ez 0-24 órás -es használatra van tervezve.
Karfa jó lenne.
Amennyiben van best buy vétel ennyiért azt megköszönném.
Természetesen használt is szóba jöhet, sőőőt ha abban van kihagyhatatlan akció még jobb lenne.
Azt nem tudom eldönteni, hogy hálós vagy szövet, vagy műbőr legyen.
Előre is köszönöm. -
Flame84
csendes tag
Semmi sem esélytelen, csak zsebbenyúlósabb mint amit eredetileg elterveztél. De nem sokkal, 300 körül már szoktam látni Remastered Aeron-t használtban, de ahogy a kolléga is javasolta feljebb, mindenképpen próbáld ki mielőtt megveszed mert nem mindenki szereti. Az ülőlap keretének rugalmatlan kialakítása miatt van aki kifejezetten fúj rá. De mindíg van kompromisszum. A hálós széknek kell a merev keret ami megtartja a hálót. Nekem van Aeronom is, Steelcase Leap-em és Steelcase Please-em is és a Steelcaseket én sokkal jobban szeretem és többet használom. De mindig azt szoktam mondani, hogy nem vagyunk egyformák. A legfontosabb, hogy próbáld ki mielőtt megveszed.
-
Flame84
csendes tag
Hello,
Csak a pontosítás kedvéért, a Herman Miller Aeron Classic változata "csak" 136 kg-ig van hitelesítve még C méretben is. A 160 kg-os terhelést a Remastered verzió B és C mérete bírja el.
Hálós széknél kérdés, hogy hol legyen a háló. Vannak olyan székek amiknek csak a háttámlája hálós, van pedig olyan is aminek az ülőfelülete is az, ilyen például a Herman Miller Aeron is.
Ami a hálós ülőfelületű és 140kg-ot terhelhető széket illeti, ilyeneknél csak akkor érdemes feszegetni a határokat ha új széket veszel, mert akkor arra nagyon komoly sok éves garancia van (ha jól emlékeszem az új Herman Millerekre 12 év van, de újonnan az általad megszabott keret többszörösébe kerülnek). Ha nem új a hálós szék akkor nem érdemes a határokat feszegetni, mert a hálók ki tudnak nyúlni.
Ha a súlyod a hitelesített terhelés közelében van akkor érdemesebb egy kárpitozott székkel menni mert ezeknek a teherbírása a legtöbb esetben leginkább a gázrugóra vonatkozik nem pedig a többi részre, azok jellemzően jóval többet is elbírnak hosszú távon is. Ha, vagy inkább amikor megadja magát a gázrugó akkor ki lehet cserélni egy utángyártottra. Vannak kifejezetten olyanok is amikor 150-160 kg-ot is elbírnak és kemény 10.000 Ft-ba kerülnek újonnan garanciával. A csere a legtöbb széknél pedig nem bonyolult, csak egy kalapács kell hozzá.
-
LLKobe
veterán
Ahogy nézem a Haworth Aloha is 145Kg-ig van hitelesítve. Azt meg ki tudod próbálni a bemutatótermükben, vadiújan garisan sincs 200 a webshopból.
A multibútornál van raktáron 100db Haworth Zody, szintén 145Kg-ig hitelesítve. Ez használt, de nagyobb kategória, és iszonyat masszív darab.
Szerintem első körben ezeket kéne kipróbálnod.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A megadott adatok alapján ha jól gondolom a testesebb emberek közé tartozol.
Itt a súlyod miatt nem lesz jó akármi. Első körben ami eszembe jut, hogy le kéne vadásznod egy Herman Miller Aeron-t, abból is a C méretet.
Nem lesz egyszerű mert nem túl gyakori a C méret, de full hálós, kb. annyiért vagy picit többért lehet látni mint a kereted, és azok 160 kilóig vannak hitelesítve.
Az egyik legjobb létező szék, de ha találnál mindenképpen próbáld ki, mert van akinek nem jön be. -
Pé
senior tag
Sziasztok. Széket szertnék venni, mert a napi 8-10 órás melót már nem igen tudom abszolválni a mostani székemben. 182cm vagyok és 140kg. Masszív, ergonómikus széket keresek, lehetőleg hálósat (bár nem próbáltam még olyat, így ha ki tudnám próbálni, nem lenne hátrány). Ár ésszerű határokon belül mindegy, nem két hétre tervezem venni, tehát akár 200-250e is belférhet, ha jó. Ötleteket, tanácsokat megköszönöm.
-
válasz
LLKobe #11280 üzenetére
Csak egy gondolat: anno én is a IKEA, Jysk, RS (van ez még?), etc. 'főnöki szék', illetve 'irodai szék' felhozatalán szocializálódva indultam széket keresni, és első megmozdulásra én is a 'gamer székek' felé mozdultam el, nagyjából azzal a felütéssel, hogy "azokat órákig tartó gépezésre" találták ki a promó szerint, illetve 'mindenki is' (sic!) azt használja...és azon a vonalon haladva gyorsan és rövid úton leragadtam a Noblechairs-nél. Majd a 'na, de ennyiért?!' felismerés késztetett arra, hogy körbenézzek a profi piacon, és onnan álltam át Intersthul, Steelcase, majd most Herman Miller darabokra. Az átállásban egyébként sokat segített konkréten ez a topik.
-
LLKobe
veterán
Elég alacsonyak a sztenderdjeitek ha a legnagyobb elvárás hogy ne nyikorogjon pár hónap után.
Nem akarok senki dolgába belepofázni, de csak szivatjátok magatokat ezekkel a gamer csodákkal. Ezek mögött nincs több évtizedes tapasztalat / fejlesztés mint a nagy székgyártóknál. Megvesznek egy licenszet, behúzzák egy 38. típusú anyaggal, kész, egyedi, menő.Aztán mindenki csodálkozik hogy a 170e-es gamer szék ugyanúgy lehámlik, nyikorog pár hónap után mint egy 70e-es. Elhiszem hogy valakinek egy ilyen egy csoda, és a legjobb széke valaha, ahogy egy 10 éves skoda is űrugrás egy 25 éves swift után.
Én a helyetekben a nagy gyártók székeiből keresnék használtan, évtizedekig bírják úgy össze vannak rakva.
És akkor arról még nem is beszéltünk hogy a gamer székek versenyülés kialakítása minden, csak nem ergonomikus és egészséges. Csak ez a menő.Ne értsetek félre, nem észt akarok osztani, csak abban szeretnék segíteni hogy ne adjon ki senki viszonylag sok pénzt, egy csillogó trágyakupacért.
-
Adi01
tag
válasz
Stingie #11247 üzenetére
Elsőnek kinéztem a Gamvis Phantom Large-t lábtámasszal [link] . De elég sok negatív kritika van róla. Kíváncsi vagyok mit gondolsz majd később róla.
Pár hónap után nyikorog nem jó stb. Pedig ér érték arányban elég jónak tűnik.
Ugyanezt mondják a Dowinxról is redditen. [link]
Ez az arena racer szimpatikus csak drágább is és lábtámasz sincs mondjuk ez nem túl jó. Utólagosan nem lehet rákapni nem? -
JulianSinulf
őstag
válasz
BBpeter #11277 üzenetére
Azért, mert valamire ráakasztanak pár LED-et, meg hasonlóan néz ki, mint egy versenyülés, attól még nem lesz se gamer, se gaming, se egyéb, amivel reklámozni szokták.
Nekem volt dxracer-em. Az ugye már gaming vagy gamer. A fene tudja.
Nem volt rossz az első időkben. De aztán kényelmetlenné vált, elkezdett kattogni, a görgőkből estek ki a csapágyvédő műanyagok, megrepedezett a bőr, az ülésen jött is le szépen. Szállításnál láttam, hogy a háttámlán is már szépen berepedezett a műbőr. Valamiért kényelmetlen lett a könyöklő, meg alacsony is.Amit én a mostani 3x annyiba kerülő irodai ergo székemtől várok, hogy pár éven belül nem kezd el kattogni és még mindig kényelmes lesz. Műbőr nincs, de remélem, hogy a szövet sokáig bírja majd.
A jótállás sem kutya, nem 1-2 év.A #11263-as hsz-ben írtam az új székemről. Ott benne van az első tapasztalatom is a régihez képest.
(A kocsiban nem szeretem a sportülést. Erre igazán akkor jöttem rá, mikor a szokott kanyargós úton közlekedtem vele. Legközelebb ez kitétel lesz.)
-
BBpeter
tag
válasz
LLKobe #11276 üzenetére
Örülök, hogy ki tudom próbálni, mert megvallva az őszintét sosem volt ergo székem. Én mindig le voltam ragadva a nagy "gamer" márkáknál, ha széket akar az ember. (Corsair, Secretlab, DxRazer stb.)
Nagyon kíváncsi vagyok mennyivel tud többet nyújtani egy ilyen szék, főleg hogy nagyobb részt gamingre lesz használva egyelőre.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tippje, hogy a gázrugót hogyan lehet kivenni ebből a mechanika szerkezetből? Szeretnék visszaküldeni egy széket, de egyszerűen nem tudom kiszedni.
-
LLKobe
veterán
válasz
BBpeter #11270 üzenetére
A te magasságodhoz ez jól passzolna. Esetleg beszélj le az eladóval egy próbát, és nézd meg neked bejön-e.
Ez egy jó minőségű ergonomikus szék, és pont a keretedben van.A ze esetedben a magasságod lényeges faktor, olyan szék kell neked aminek az átlagnál magasabb a háttámlája. Egyébként jó eséllyel a teteje pont bevághat a lapockád alá.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
The A Team #11265 üzenetére
Meg kell ismerni. Fontosak az értékelések és az eladói eredmények. A legfontosabbak a negatív értékelések. Amazonról sokat nem vásárolok, nem tetszik a felülete és a fizetési mód sem. Én inkább ebay-es vagyok. Ha van több eladó, akkor inkább veszek a 99,7%-os értékelésütől, mint a 98,9%-ostól. Mégha utóbbi árban egy kicsivel jobb is lenne. Amúgy meg mind a kettő kínai eladó.
Alternatív megoldás egy 5-szög a szék alá. Anno pont az autóverseny miatt csináltattam apámékkal egy állványt. Az alja kapott egy 5 szögű fém keretet, abba egy falap. A kerekeket megfogta a keret.
Állítható a pedáltartó is, közelebb, távolabb tudom mozgatni. És természetesen a kormánytartó is állítható, pont, mint a kocsiba. Közelebb, távolabb, le, fel. Jelenleg hely hiányában a pincében van. Amúgy egyszerűen összecsukható, szétszedhető.
Nemrég feldobtam az asztalra a kormányt. Azzal nem is volt gond. A fékpedálból már eleve kiszedtem a gumit, amit nem tudom milyen okból tettek bele, mert nem lehetett lepadlózni a féket. De a rugó még így is erős volt és volt is benne egy másik gumi vagy műanyagdarab. Ilyen se a gáznál, se a kuplungnál nincs. Viszont még így is eltoltam magam a székkel. Szóval az volt, mint most nálad. Úgyhogy átcseréltem a rugót a kuplung és a fék között, mert előbbi sokkal gyengébb volt. Sokat javult a helyzet, már játszható volt a szett. Még azon gondolkodom, hogyan tudnám még könnyebbé tenni a rugót. Azért az autónál sem kell teljes testsúllyal tolnom a féket, hogy megálljak. De a szettnél, meg a játékokban ez valami rettenet. A gázt is nehéz taposni. De ez mondjuk szintén lehetett a magas székem baja. A mostanival szerintem sokkal jobb lesz. Ettől függetlenül még agyalok, hogyan csináljam meg akár lelógósra a pedálokat. Bár a legjobb lenne Hotas-szá alakítani. És akkor nem kell a lábammal sem játszani. Szóval ötletek vannak a milyenre, de a megvalósításra már sokkal kevésbé. -
nanorambo
őstag
válasz
JulianSinulf #11263 üzenetére
Igen a gesturenek van az egyik legkeményebb ülése a premium szekek közül. Eleg sok helyen említik. Nekem is tervben volt, hogy gesturet veszek, de nekem meé a zody ülese is sok volt és a gesture meg annál is durvább.
-
The A Team
csendes tag
válasz
JulianSinulf #11244 üzenetére
Nem szívesen rendelek onnan, mert nem ismerem.
A kivétel nem megoldható, mert csak akkor kellene, amikor a kormánnyal tolom.
Ha nem lesz alternatíva itthon, akkor ráveszem magam az Amazonos vásárlásra. -
LLKobe
veterán
válasz
JulianSinulf #11263 üzenetére
Az asztal magasság nagyon fontos. Ha az nem jó, nem is lehet jól ülni. Erre én is későn jöttem rá. Mióta vettem állítható asztalt, minden hibátlan.
Persze ha pont jó magasságú az mák, de nekem is 2 centivel volt csak magasabb az ideálisnál, és már fos volt, jó székkel is. -
JulianSinulf
őstag
Steelcase Gesture
Múlthét hétfőn érkezett meg. Azóta próbálgatom. A hétvégén van még időm dönteni sorsáról.
Első beleülésre nem éreztem azt a hű, de, azta, 1200€-n pihentetem a hátsóm.
De talán nem is ez a lényeg.
A könyöklő elég magas, jól állítható, nincs nyakfájdalom, nyakmerevség. És a könyököm sem fáj.
A háttámla is teljesen jó, a hátam sem fáj. Ez a finoman állítható ellentartás eszméletlen jó. Nem is gondoltam volna.
A fejtámla is nagyon jó. Elég sok féle képpen állítható. Kényelmes.
Az egyedüli gond az üléssel van. Elzsibbad benne a hátsóm. Bár ezt befolyásolja az ülési helyzet is. Így szerintem, talán nem a székkel van a gond, hanem, hogy nem tudok normálisan ülni benne. Korábban ezzel azért nem volt gond, mert a másik széknél váltottam törökülésbe és máris jobb volt. Itt azért kisebb az ülőfelület, ez nem igazán kivitelezhető. Legalábbis nem olyan kényelmesen.
Tegnap beraktam egy párnát (1200€-nál azért nem szeretnék), a helyzet jobb lett, de így meg már a kartámasz magassága lett alacsony. (Vékonyabb párnával jobb lenne.)
Mivel ennek van a legmagasabb kartámasza a nézettek közül, így nem küldöm vissza.
Inkább a fenekem zsibbadjon, mint a nyakam fájjon. Legalább többször felkelek inni.
Most kicsit más pozícióban ülök, nem is zsibbad az alfelem.
A nem megfelelő pozíciót okozhatja az asztal is. Szerintem egy kicsit túl alacsonyra került. A lábak manuálisan állíthatók, de ahhoz le kell pakolnom róla. Legalábbis nagyon ajánlott. Ezért rendeltem tőlük egy elektromosan állítható asztalt. Már úgyis nézegettem régóta egy ilyet. 3-4 hét és megkapom.
A széket 3D Knit-es felülettel vettem, bár ez csak a háttámlára és fejtámlára terjed ki, az ülésre nem. Kicsit érdesebbnek hat, mint amire számítottam, de eddig tetszik. Mondjuk a mostani időjárás miatt csupasz háttal még nem érintettem.Egy 5 perces beleülés nem derített volna ki semmit egy idegen asztalnál. Tegnap azért benne ültem vagy 8 órát. De lehet, hogy volt az 10 is. Csak tölteni és üríteni keltem fel. Szóval azért az elég jó a zsibbadás ellenére is.
Bár még mindig vannak kétségeim, de remélem, hogy az asztal majd megoldja. -
BBpeter
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni lassan 4 éves, bőven kezdő kategóriás székemet egy sokkal jobbra.
Paraméterek:
Magasság: 194 cm
Súly: 99 kg
Asztal magassága: 70 cm körül
Keret: ~150 000 ft (Rugalmas tudok lenni a minőség oltárán, de azért ne egy Secretlab Titan legyen)
Felhasználás: Napi 3-4 óra gaming, heti 1-2 8 órás HO. (Szeretnék előre gondolkodni, hogyha ez növekedne.)Irodai és gamer, új és használt egyaránt érdekel, lényeg hogy megfelelő legyen a magasságomhoz és kényelmes szolgálatot tegyen a mindennapokban.
Amivel szemezgettem: [Corsair TC 100 Fabric Black]
Köszönöm! -
nanorambo
őstag
válasz
bedvóter #11255 üzenetére
Úgy mondod, mintha a forumról te lennél az első, aki ki tudott próbálni halós támlájú széket
én lassan 5 éve ülök hálós háttámlájú székben az irodában amikor epp nem homeofficeolok (haworth, steelcase és herman millerekben) napi kb 8 órákat. Szamomra nagyon bevaltak.
Tovabbra is úgy gondolom, hogy teljesen szubjektív kinek mi jön be. Viszont objektíven kijelenteni, hogy a halós az sz*r szerintem nagy tevedés. De reszemről is ennyi volt ebben a témában.
-
Pá
addikt
Igen, ebből a pár postból is látszik, hogy miért fontos elmenni és személyesen kipróbálni a széket, amit meg akarunk venni.
-
nanorambo
őstag
válasz
bedvóter #11249 üzenetére
Érdekes, hogy ennyire különbözően erzik az emberek. Nálunk irodában többféle hálós tamlájú prémium szék van és egyikkel sincs problémám. Ahogy korabban irtam is számomra a zody derektámasza szinte tökéletes volt
Az ülese viszont túl kemény.Amugy teljesen megértem ha valakinek nem jön be a hálós támla, de szerintem igen nagy túlzás azt kijelenteni, hogy gagyi atverés, mert egyszerűen ez nem igaz.
Amugy a fernem még mindig uton van majd arról is tolok egy beszámolót. Remélhetőleg az nem fog visszautazni a haworthoz.
-
bedvóter
tag
Ma jártam a multibutornál Végigpróbáltam pár széket, de alapvetően a Zody-ért mentem.
Zody és minden hálós támlájú szék:
Óriási csalódás volt mindegyik, mégpedig a gyenge támlaanyag miatt, s ennek következményeként a nulla deréktámasz miatt. Ha jól tudom, a Zody erősségeként emlegette mindenki a deréktámaszát. Zéró, nulla, hulladék.
Amúgy a Zody ülőfelülete egyáltalán nem kemény, pedig 100 kg vagyok.Interstuhl és Steerlcase Reply:
A sok próbálgatás után 2 olyan szék maradt, amiknek szilárd, kemény, jól tömött háttámlája volt és kiválóan támasztotta a derekat. Az egyik egy Interstuhl modell volt (nem tudom a pontos típusát, de nem a Goal 152G volt). A másik, amit végül megvettem, a Steelcase Reply valami régebbi modellje volt (nem hálós) 63e-ért.
Az összes, éppen fellelhető hálós támlájú szék a közelébe sem ért a fenti kettőnek, pedig minimum dupla annyiba kerültek.
A hálós megoldást nem azért találták ki a gyártók, hogy a usernek jó legyen, hanem a spórolás miatt. Az új modellek mind hálósak.
Szóval hajrá, vegyétek csak a hálós modelleket. -
sijink
újonc
válasz
sijink #11246 üzenetére
Voltam náluk, a székek állapota megegyezik azzal amit a képeik mutatnak. Kipróbálgattam őket, a mechanika rendben van rajtuk, vészjósló sérüléseket nem láttam, legfeljebb karcolásokat. A mesh ülőlapon csak esztétikai hibát láttam, a tartása rendben volt, és az alatta lévő szivacsréteg is jó állapotúnak tűnt (hozzáteszem hogy fogalmam sincs, újként milyennek kéne lenniük). Összességében elég piszkosak, végigtapogatva kissé ragacsos hatásúak, de azon lehet segíteni.
A karfák nem állíthatók, illetve front tilt-et sem tud, minden mást viszont igen (állítható ülésmélység, 3-way tilt lock, tension, stb.).
185cm 65kg vagyok, nem túl széles vállakkal. Nem éreztem úgy, hogy a karfa magasság vagy a köztük lévő távolság jól passzolna hozzám (kissé alacsonyak, illetve túl távol vannak egymástól). A mesh alatti szivacs picit nyomta a combomat alulról, illetve a háttámla alsó részén van egy bumszli kitüremkedés ami ott a farokcsont tájékán kissé zavart, ha tövig beleültem a székbe. Kb. fél órán keresztül próbálgattam, nem tudom hosszútávon ezek mennyire zavartak volna. Ezektől eltekintve viszont tényleg marha kényelmes volt
-
Stingie
tag
No, kb. 5 havi tapasztalat után az ArenaRacer Craftsman 360: a valaha volt legjobb székem. Pont. Pedig volt pár.
Nem nyikorog, nem nyekereg, masszív, stabil és baromira kényelmes (ált. heti 2 nap home office + játék és egyebekre használom). A mágneses fejpárna akárhova tehető, levehető a huzat, mosható - a memóriahabos háttámla oldalt kényelmesen tart, a kiemelkedő deréktámasz pedig eleinte volt furcsa, hogy annyira stabilan belesimul a hátamba-derekamba, de mostanra már el se tudom képzelni nélküle. A korábbi székeimnél fél-egy óra után hát- és derékfájással keltem fel, de itt ezt egyáltalán nem érzem, pár nap használat után elmúlt ez az érzés (90kg / 178 cm) Direkt szövetet választottam, hogy ne kopjon le róla a festék - keresztvarrású a kopásálló masszív szövet a közepén megerősítéssel (varrónő ismerős mondta, hogy azért, mert így sokkal tartósabb a varrás maga), még a nyári forróságban is kényelmes volt, izzadásnak semmi nyoma nem volt. A szék egyébként piszok nehéz, van benne anyag rendesen, de ettől remélhetőleg tartósabb is lesz, mint a többi jelölt, amit próbáltam. Az egyetlen negatívum, amit felróhatok neki, az a különböző szögben illetve előre-hátra állíható kartámasz. Ez nyugalmi helyzetben (tehát beállítva a megfelelő pozícióba) erőhatásra picit holtjátékos, olyan fél cm körül mindkét irányba, de ez a click fém mechanika miatt van, amellyel viszont egy mozdulattal állítható az egész. A holtjátékot egy vékony fekete, láthatatlan gumiszalaggal orvosoltam, így már egyáltalán nem mozog. Kiváló szék, csak ajánlani tudom. A gyereknek most egy lengyel Gamvis Phantom Large-ot vásároltunk sulikezdési akcióban - abban is van anyag, ültem benne néhány órát, szintén jónak tűnik - néhány hónap múlva majd írok arról is, hogy bírja (ott aztán van térden ülés, fekvés, játék, ugrálás és minden egyéb...)
ArenaRacer Craftsman 360 (sötétszürke): https://arenaracer.hu/termek/craftsman-360-sotetszurke/
-
sijink
újonc
Múlt héten elfogytak a möbelkunst-nál a használt Mirra 1-ek, ma reggelre viszont ismét van náluk néhány darab raktáron... holnap délután beugrok hozzájuk körülnézni (ha addig el nem kapkodják mind), majd beszámolok
https://mobelkunst.hu/termek/herman-miller-mirra-1-irodaszek/
-
bedvóter
tag
Sziasztok !
Max. 250e-rel bezárólag van vetélytársa az Aloha-nak ?
Amúgy az Aloha-t lehet kérni állítható deréktámasszal ?
Ha igen, akkor az mennyibe fájhat ? -
JulianSinulf
őstag
válasz
The A Team #11241 üzenetére
Miért nem rendelsz amazonról és társairól, ha egyszer ott megtaláltad?
(Ha úgysem akarsz vele gurulni, akkor akár ki is szedheted és máris nem gurulsz vele sehova.) -
FuRiONight
addikt
válasz
FuRiONight #11242 üzenetére
Tárgytalan mert nincs csomagkuldes.
-
FuRiONight
addikt
Kicsit olvasgattam a fórumot, melyiket ajánlanátok azonos áron:
Interstuhl Goal 152G
Steelcase Let's B v2Köszönöm
-
-
LLKobe
veterán
válasz
FuRiONight #11238 üzenetére
Én nem szivatnám magam ilyenekkel. Tuti hogy el fog valami engedni / törni rajta viszonylag hamar. Ezek általában jól néznek ki, de nagyon silány minőségűek.
Vegyél itthonról egy jó minőségű használt irodai széket, kis pénzből ennél jobb megoldás nincs.
Azt látod mit veszel, tartós, javítható ha kell, és kényelmes is. -
Sefter
veterán
válasz
The A Team #11237 üzenetére
szerinem nincs nagy tapasztalata itt senkinek ebben...
-
FuRiONight
addikt
-
The A Team
csendes tag
válasz
The A Team #11180 üzenetére
Semmi ötlet vagy nagyon off topik?
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Victoryus94 #11233 üzenetére
Ezt nem tudtam hogy ők hazsnáltat árulnak. De akkor így már érthető az ár. Köszi az infót.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Mr-Pamacs #11230 üzenetére
Mert használt, de van belőle 100, szóval tudnál válogatni egy kb vadiúj állapotút.
A termék nevében szokták jelezni, ha az új. -
fuleske1
csendes tag
Nem tudtok esetleg olyan üzletről, ahol van kiállított Fractal Refine?
-
válasz
Mr-Pamacs #11227 üzenetére
Szerintem látatlanban nehéz lesz megtalálni a tökéletes széket. Amennyiben nem zavar a fejtámla hiánya, akkor én lehet rámennék az egyik Haworth Zody-ra a multibutornál.
Esetleg aprón még található egy fullos Steelcase Think is, az számomra még a Zody-nál is csábítóbb ajánlat.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok!
Forgószéket keresnék a következő paraméterekkel (sajnos nem tudok felmenni Pestre szétnézni és kipróbálni a székeket az Office Plázába):
- 187 cm / 90-95 kg vagyok
- napi 8-10 órát ülnék benne
- ha jól olvastam a hálós székek kinyúlnak, így olyan kellene aminek az alja szövet (bőr és műbőr kizárva), a hátsó része lehet hálós (erre azt írtátok hogy nem olyan nagy gond)
- max 150-200 eFt a keret rá
- jó lenne ha állítható lenne a karfa, legalább magasságban
- fejtámla nem szügséges, ha magas a háttámla, de ha van akkor legyen állítható
- jó lenne ha az ülőlap mélysége állítható lenne, de ez sem annyira fontos
- ne nyikorogjon, ez kb a legfontosabb
- bírjon legalább 2-3 évetKöszi ha válaszoltok.
-
gjohnny
tag
Sziasztok,
Szeretnék kérni itthoni használatra forgószék vásárlásban segítséget.
Jelenleg egy Jaervfjaellet Ikea széket használok, viszont le akarom cserélni, mert már kiültem az ülőlapját (látszik a minőség, ha ezt a 69 kilómmal sikerült elérni), az ülőpárnával meg nem az igazi. Home Office-ban dolgozom nagyrészt, így valami jobb széket szeretnék. A derekam miatt nagyon fontos a jó derék támasz, illetve mivel sajnos aranyerem van, ezért fontos, hogy tartson, de ne legyen kemény az ülőlap. Nem szeretem ha mozog hátra a hátlap, így fontos, hogy fixálni lehessen. A munkahelyen (heti 1-2 nap) egy Steelcase Let's be széken ülök. Annak megfelelő az ülőlapja és a derék támasza is, viszont itthonra nem ilyet akarok. Max. 150 ezret költenék rá. Megfelel a használt jó állapotú szék is. Ritkán szoktam használni a kartámaszt, az asztallapon van a kezem főleg, így fontos lenne az is, hogy le lehessen a karfát annyira süllyeszteni, hogy az asztal lap alá beférjen. Jelenleg van fejtámlám, de ritkán használom.Paramétereim:
Test magasság: 178 cm
Súly: 69 kg
Asztal magassága: 75cmKöszi előre is!
-
nanorambo
őstag
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Van egy SecretLab Titan (fabric) székem amit úgy rühellek, mint az állat. 1,5 éve van meg, de a mai napig ritka kényelmetlennek tartom. Még a beépített deréktámasz se találja el sehogy a hátam görbületét, akárhogy állítom.
Nagyon megbántam, hogy majdnem 200 ezret kiadtam érte.
Azt már meg se említem, hogy jön szét a karfa, a gázrugó is gyengélkedik régóta.Na de, szeretném lecserélni és ebben kellene a segítség, akik jobban elmerültek már ebben a témában.
Infók:A TEST
Magasság: 176 cm
Súly: 86 kgAsztal magassága: 75cm
Keret a vásárlásra: Max 200 körül.Mivel HO-ban dolgozom már 5 éve, egyszerre kell munkához és itthon tevékenységhez. Ergo az esetek többségében nap nagy részét a székben töltöm.
Én személy szerint három versenyzőt hoztam össze:
Haworth Aloha (ha innen rendelek erre kell vámot fizetni? Tudja valaki?)
ArenaRacer Craftsman 360 (ez a memóriahab miatt szimpatikus, hogy akármilyen is a hátam, eltalálja hol kell támasztani)
Fractal Design Refine Fabric Light (ez kicsit túllóg a kereten, de ha van értelme a másik kettő mellett, akkor hajlandó vagyok megfontolni). -
JulianSinulf
őstag
válasz
krisztian84 #11220 üzenetére
Szia!
Kialakításában egy ilyen DX-et cseréltem most le.
úgy 5 éves lehet, de már egy ideje kattog forgás közben is, nem csak, ha beleülök.
Mivel műbör, így az ülő része ki is kopott. Ez is oka volt a cserének.
Az enyémen műanyag a könyöklő. Kemény. Nem kényelmes egy idő után.
A teljesen hátradöntött funkciót nem használtam sose. Egyszer beállítottam és úgy is hagytam. Nem olyan kényelmes állítgatni. A párnák nekem túl vastagok voltak, így azokat sem használtam. Hosszú távon ez így nem valami nyerő ötlet.
És magasnak is bizonyult. A lábam nem tudott kényelmesen a talajon pihenni. Nem lehetett annyira leengedni. Ha meg felraktam valamire, akkor rendszeresen előrecsúsztam.
Törökülésben volt jó egy darabig, de az utóbbi időben akkor tudtam sokat ülni benne, ha csak az egyik lábamat húztam magam alá, úgy a másik már elvolt a földön.
Mikor beleültem a boltban, egész kényelmesnek tűnt, tetszett. De igazán csak hosszú használat során derül ki, hogy tényleg jó. Ahhoz meg otthoni körülmények kellenek. Az a pár perc a boltban kevés. Ráadásul nem is a saját asztalodnál próbálhatod ki. -
Victoryus94
őstag
válasz
krisztian84 #11220 üzenetére
Ez gamer szék, szerintem abból sem a kényelmesebbik.
Nekem gamerből egyedül EZ volt kényelmes, de innen már egy lépés az irodaszék (amit szerintem te is keresel).
Erre feljebb sok opciót találsz, de 130 ezres ársávban szerintem csak használt jöhet szóba, vagy az olcsóbbak között is a kiállított.
Nálam ez nyert végül: Profim AccisPro.
A kiállított darab hasonló árban van a DoWork-nél, mint a te kereted. -
krisztian84
újonc
Sziasztok!
Home Office-ra keresnék széket. A keret amit rászánnék mondjuk max ~130k. Mit tudnátok ajánlani? Lehet Office és gamer szék is, nekem mindegy. A prior a kényelem és a tartósság (ilyen alapon pl műbőr/bőr széket kukáznám, inkább szövetben gondolkodom).
Teljesen nullán vagyok ebben a témában. Bementem az elmúlt napokban több üzletbe, a Mömax-ba találtam egyet ami kényelmes volt:
https://www.dxracer-europe.com/en/dxracer-prince/dxracer-prince-l-grey-white-fabric
De egy haver lebeszélt róla, mondta hogy figyeljek a súlykorlátra mert ha az ember alatta is van akkor ha belehuppan valaki az azért tönkreteheti. Jelenleg 80-85 kiló körül mozgok.
Elkezdtem nézelődni neten, de annyi márka van hogy egyszerűen jelenleg kb úgy érzem csukott szemmel választanék... Tudtok segíteni?
Plusz lassan a gyerkőcnek is kelleni fog egy normális szék (6 éves), úgyhogy ifi székben is jöhet ajánlás. XXL Lutz-ban láttunk egyet ami tök jó volt, de agyam eldobtam hogy 150k... Tényleg ilyen áron mozognak ezek? -
Daneee527
csendes tag
válasz
totron #11218 üzenetére
Én használtam egy darabig régen, de nem jött be. Állandó csipőfájdalmaim lettek tőle, folyton nyomta a combomat az eleje, a dőlésszöge miatt nem jó szögben tartottam órákig a nyakamat, úgy szálltam ki belőle mint egy nyolcvanéves, stbstb.
Irodai/számítógépes munkára, hosszú órákat ücsörögve szerintem továbbra sincs jobb egy direkt erre kitalált, minőségi irodai széknél. Ezek normálisan ülve (amit van amelyik ki is erőszakol az emberből, szerintem nagyon helyesen) a legkímélőbbek a felhasználó számára, direkt kemény az ülőlap, direkt úgy és ott "nyom" ahol kell, direkt olyan szögben tart ami hosszútávon jó, mindemelett meg rohadt tartós is a legtöbb. -
totron
addikt
Nem jobb az ilyen konstrukció? Kevesebb esély az isiászra, később is fordulsz le róla fáradtság okán, de mégsem az a halálba süppedős fajta. Használt valaki ilyenfajta fotel light-ot? Egy alacsonyabb asztallal szerintem ez az optimum, illetve ölbe vett laptopozás is jól jön ki benne.
-
RandyMoss
csendes tag
Köszönöm a tippeket.
A multibútorhoz csak szabadság alatt tudok bejutni. Ahogy látom főleg használt (minőségi )székeik vannak, amire elsőre sokallok kiadni ennyi pénzt, mégiscsak használt.
Személyesen majd kiderül.Van esetleg valakinek tapasztalata velük, vagy vett már valaki tőlük használt széket?
Előre is köszi
-
nanorambo
őstag
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Visszaolvastam többször már a (talán) releváns bejegyzéseket, de lehet rosszul kerestem, így a segítségeteket kérem
Szeretnék egy széket venni (mily meglepő?
), a mostani 10+++ éves "főnöki bőr forgószék" helyére, mely már újra lett húzva, szivacsozva, de szegény recseg-ropog..
~140kg, 2 méter vagyok, és általában "kicsit fekvő" pózban ülök, lábam egy puffra feltéve, ami kb egymagas a székkel. Nem biztos, hogy ez a legjobb póz, de ez a kényelmes
Amit a székben keresek, hogy ne kelljen 2 év múlva kidobni, 3 napot ülök hetente benne, forogni ritkán, állítgatni szintén. Mivel a gyerek tőlem pár szobával odébb alszik, és a közvetlen szomszéd szobában alszik el, nyerő lenne, ha nem recsegne
Gamer kinézet abszolút nem szükséges, ha csak az van (ahogy láttam), akkor nem menekülök tőle.Első körben azt gondoltam, egy 100-ast szánnék rá, de ahogy nézem, az inkább 200 lesz, ha célba akarok érni (és akkor is az elején járok
)
Merre keressem a megoldást?
Üdv,
Attila -
kecstama
tag
Szép napot!
Mi most a legolcsóbb "jónak" mondható szék?
Már annyi féle kapható a neten, hogy nem igazán tudom leszűrni a jókat. Eddigi székeim mind 50e. alatt voltak, ha lehetséges most se költenék rá többet.Perpill egy konyhaszéken ülöm a napjaim a gép előtt, ez se rossz, de kezdem érezni hogy a hátam megköszönne egy jobb ülőalkalmatosságot.
Az előző székem 30e. körül volt, nem volt vele különösebb gondom, csak sajna 4-5év alatt eléggé szétment a szivacs.
Nincs semmi speciális igény, karfa se szükséges, de ha van akkor állítható magasságú kellene.
A hálósakat preferálom (végülis a szövet is jó ha szellőzik, műbőrök nem jöttek be annyira).
Köszönöm! -
coller21
tag
Sziasztok,
Itteni ajánlatok alapján elmentem széket nézni. Meglátogattam előszőr a Graphisoft parkot, ahol a Haworth székeket próbáltam, tapasztalataim:
Soji - nekem picit fapadnak tűnt, nem volt kényelmes.
Zody II - egész jó, komfortos szék, karfa tetszett.
Fern - extra kényelmes, szinte szerelem első találkozásra. Viszont a karfa leffeg mindenfelé, borzasztó :(Ezután csalódottságomban kértem időpontot a Blue-hoz, és megnéztem a Steelcase székeket is, tapasztalataim:
Leap v2 - kényelmes, jól rugózik. Karfa nem tetszett, igaz a fapados volt csak rárakva, más széken lehetett a jobbikat kipróbálni.
Gesture - picit talán kényelmetlenebb volt, rugózás mintha elsőre nem lenne a leap szintjén, viszont így is nagyon tetszett. Karfa baromi jó.
Kérdésem felétek, hogy a Steelcase székeknél a Blue-nál szokott e lenni akció néha? Vagy érdemesebb megrendelni webshopból? Jelenleg kb. ugyanazon az áron adnák a széket, mintha megrendelném a Steelcase webshopból. A Haworth-nál mindjárt azzal kezdtek hogy van mínusz 25% kedvezmény.
Jelenleg amúgy a Gesture tűnik a befutónak.
-
K4jusz
tag
válasz
nanorambo #11208 üzenetére
Megjött a Zody.
Fehér váz, szürke szövet. Tetszetös.
Az ülőlap kemény, de majd meglátjuk hosszabb távon milyen.
(egy problémám volt az összerakásnál, hogy azt az egy szem csavart, amit adtak hozzá, nagyjából lehetetlen volt becsavarni, mar az imbusz kulcsra toldót tettem és még úgy is nehéz volt) -
nanorambo
őstag
válasz
fahrii #11209 üzenetére
Nekem van elég friss tapasztalatom haworth visszaküldéssel (zodyt küldtem vissza) . Eddig rendkívül korrektek, egy nap alatt válaszoltak mindenre. Amúgy valószínű elsőre fel fogják ajánlani, hogy adnak plusz 10 napot próbaidőnek. Szerintem majd élj vele.
Ha a nyakad fáj próbáld meg a monitort és az asztalt is jól beállítani.
-
Megjött 2 hónap várakozás után a Fern-em. Nagyon kényelmes, ám rövid időn belül szörnyen beáll a nyakam benne. Adok még neki 1 hetet mindenképp, elképzelhető hogy csak simán szokatlan a testemnek a hirtelen helyes testtartás.
Van egyébként tapasztalat a termék visszaküldésével kapcsolatban? Gáznak érzem a helyzetet úgy, hogy egy egyéni igények alapján konfigurált termékről van szó
.
Be kellene hozzá szerezni egy Atlas fejtámlát, de fogalmam sincs EU-n belül honnan lehetne berendelni, a gyártótól közvetlenül pedig valószínűleg mire ide ér kb. a duplájába kerülni. Ezzel van valakinek tapasztalata esetleg? -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Kb. 175 cm.es embernek (és még nőni fog...) kellene egy jó úgymond gamer, kényelmes forgó szék.
Állítható könyöklővel, NEM bőr vagy műbőr huzattal, kb. 100 000 ft-ig nagyon max.Melyiket ajánlanátok?
(itt is nézelődtem, de tele van "hulladékkal")
-
nanorambo
őstag
Haworth Zody beszámoló második rész:
Röviden: Visszaküldtem. A háttámla nagyon bejött, de túl kényelmetlen volt az ülőrész. Várom, hogy visszautalják a pénzt és valószínű egy Fernt rendelek.Hosszabban: Sajnálom, mert a háttámla és a lumbar sztem ezalatt a pár hét alatt rendberakta a hátam, de az ülőrész rettentő kemény, rendesen beállítva is kb 30 perc után már fájt a combom. Lehet, hogy még pár hét után puhult volna, de kifutottam volna a visszaküldési időből. Azt olvastam több helyen is, hogy azok a zodyk, amik cégek irodáiba mennek kapnak valami plussz zselét az ülőlapba, amit a sima "mezei" rendelésnél nem kapsz. (nem tudom ez mennyire igaz)
Nagyon korrekt szék, de nekem sajnos túl kemény volt.A forward tilt még mindig zseni.Aki Zody-t akar az három dolgot vegyen figyelembe:
-az ülőrész nagyon sűrű szivacsból van. Érezni, hogy tartós és nem a "fa pad" feeling, de aki kényes erre, annak kényelmetlen lesz.
-A háttámla felső része zavaró tud lenni a lapockánál. Max 180 cm-es embereknek ajánlanám. Én 182 vagyok és néha zavart. Ezt leszámítva szerintem a lumbar miatt ennek volt az egyik legjobb háttámlája.
-Alap pozícióban a többi székhez képest jobban hátradől a háttámla. Ez valakit zavarhat, de nekem bejött, ráadásul gyógytornász ismerős szerint sokkal jobban leveszi a terhelést a porckorongokról, mint 90 fokban ülni.A haworth support eddig nagyon korrekt, egy nap alatt válaszoltak mindenre, küldték a matricát amivel visszaküldhető a csomag stb.
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #10997 üzenetére
Magamra válaszolok inkább.
Röviden ma ismét dobtam egy emailt a PCX-nek, mert az ülőfelület ugyanúgy megsüllyedt és átérzik az alatta lévő fém merevítő. Beírtam hogy egy újabb ugyan ilyen ülőfelületnek nincs értelme, így írjanak a gyártónak vagy megteszem én, hogy adjanak hozzá jobb minőségű szivaccsal. Mivel hétvége van válasz leghamarabb holnap lesz tőlük. Magával a székkel továbbra se lenne bajom ha az ülőfelület nem süllyedne be, vagy legalábbis nem ilyen rövid idő alatt.
Na most ha nem jutok dűlőre velük, annak ellenére hogy még most is elvileg garis a szék, akkor mi a legjobb alternatíva?
-
Beantech
aktív tag
Ha esetleg valakinek hasznos lehet ha jól láttam most az Ikea Markus 50 ezer ft.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Serpentfly #11201 üzenetére
Igen, csak sok szerencset bejutni a multibutorhoz dolgozo emberkent, ha nem a szomszedja vagy, 10tol 4ig vannak nyitva, sot van hogy csak 2-ig...es hetvegen termeszetesen zarva.
-
Serpentfly
csendes tag
A multibutor.hu-nál elérhető pár jó állapotú Haworth Zody.
https://multibutor.hu/hu/irodabutorok/szek/haworth-zody-forgoszek-szurke-szinben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Acer notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Haditechnika, harcászat
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpársportok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest