- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fowles
csendes tag
Sziasztok!
Forgószéket keresek otthoni használatra 185 cm, 70 kg, 12 óra üléshez, kb. 200k Ft lenne a limit, nagyon örülnék ha lenne állítható deréktámasza. Klassz ha van benne szinkronmechanika, esetleg fejtámla. Eddig egy Emagra Rio nevűt találtam, ezt ki is próbáltam, a szinkronmechanikája nem az igazi nem igazán dönti meg az ülőfelületet, illetve a deréktámasza bár állítható, de nem igazán támaszt, hátradőlésbe állítva a széket mintha nem is lenne. Utóbbin mondjuk párnával biztos lehetne javítani.
-
Ispy
veterán
Én azért általában nem szoktam egy szál pcsben mászkálni itthon egyébként se, vannak itt még rajtam kívül páran.
De igen, aki egész nap pucér seggel akar benne ülni, annak nem ajánlom, egyik széket se.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
iszoke
senior tag
Plusz ha gázkitörés alakulna, akkor a ruha fogja fel a műbőr vagy szövet helyett, amit abban a pillanatban visszaköhög, hogy legközelebb beleülsz...
-
LLKobe
veterán
Ezért én ikább igyekszem kerülni, hogy meztelen felület találkozzon a székkel, azért van a ruha.
Ezaz, ezért nem veszek ilyen széket se, nehogy már nekem kelljen a székhez öltöznömThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Ispy
veterán
Nem szeretem, mert télen kva hideg, nyáron meg kva meleg tud lenni (nem volt választásom, azért lett ez, magamtól nem fizettem volna érte).
Szerintem a heroban kevésbé izzadok, mint a kocsi ülésében, de hogy ez mennyire tudható be magának az anyagnak vagy sem, nem tudom, az autóban azért magasabb hőmérséklet szokott lenni alapból.
Az én elméletem az, hogy az ember ízzad, ahogy ízzad, ez nem az anyag következménye. Az, hogy ebből mennyi látszik meg, az meg annak a függvénye, hogy mennyire szívja el az anyag a cuccot. Bár egy szövet valószínűleg jobban is szellőzik, de az előző autó szövet volt és bizony én abban is ízzadtam, csak nem látszott rajta semmi, azért nem néztem volna bele a belsejébe.
Ezért én ikább igyekszem kerülni, hogy meztelen felület találkozzon a székkel, azért van a ruha.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Nekem most bőr van az autóban, de igazából már ez sem igazi bőr, mert az autógyártók is átálltak műbőrre.
Egyébként az igazi bőr a legrosszabb ilyen szempontból, mert ott tényleg zéró lélegzés nincsen, ezért tocsogsz benne 2 perc után, mert semmi nem hatol át rajta, mert hát erre találta ki a természet annó, ugye.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
De az, csak azt próbáltam leírni, hogy a műbőr sem egy fajta létezik, mint ahogy textil sem, rengeteg féle van belőle kopássállóság szempontjából.
Egyetértünk.
És igen, a műbőrt, ahogyan a rendes bőrt is illik ápolni és időnként átkenni ápoló szerrel, hogy ne száradjon ki, keményedjen fel és kezdjem hámlani.
Gondolom hogy így van, nekem sose volt egyik se.
Tegyük hozzá hogy nekem eddig csak gagyi műbőrhöz volt balszerencsém.A valódi bőr marha jól tud kinézni, de autóba is utálom, nem szellőzik, tapad, nyáron hamar átmelegszik a rosszabb szellőzés miatt, télen meg olyan hideg mint állat.
Személy szerint nem értem miért kedveli ezt bárki is, de különbözőek vagyunk[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Ispy
veterán
De az, csak azt próbáltam leírni, hogy a műbőr sem egy fajta létezik, mint ahogy textil sem, rengeteg féle van belőle kopássállóság szempontjából. És igen, a műbőrt, ahogyan a rendes bőrt is illik ápolni és időnként átkenni ápoló szerrel, hogy ne száradjon ki, keményedjen fel és kezdjen hámlani. Mondjuk ez még csak 2 éves, jelenleg semmi változás az állapotában, szóval a többit majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Köszönöm. Valóban a kicsit nagyobb ülésmélység miatt is lett anno a Boston H kiválasztva. De most a Markus sem tűnt ilyen szempontból rossznak, ahogy nézem a többi Boston modell is kisebb mélységű már a H alatt.
És minőség/tartósság ügyben jól gondolom, hogy akkor nem lesz egetverő különbség a kettő között ilyen terhelésen?
-
LLKobe
veterán
De akkor az nem is a szokványos értelemben vett sima mű/textil bőr.
Én még sosem ültem ilyenben, így tapasztalatom nincs vele, elhiszem hogy jobb mint a sima.Én személy szerint függetlenül a tartósságtól és minden egyébtől nem szeretem se a valódi bőrt, se a műbőrt. Nem szeretem a tapintását, meg ahogy a bőrömhöz ér. Ez persze egyéni preferencia, én textil / mesh párti vagyok.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Nem fosok tőle, nem szeretem. Ha ízzadok, izzadni fogok mindenben.
Személyes tapasztalatom az, hogy a műbőr az ami kicsit sem sellőzik, és beleizzadok egy pillanat alatt. Szövettel nincs ilyen.
....minden annak a kérdése, hogy milyen minőségű anyagból csinálták, mindegy, hogy bőr, műbör vagy textil...
Ez bizonyos szinten igaz, de az fix hogy a műbőr rosszabb mint a többi. Nem véletlenül az a legolcsóbb, a legjobb műbőr is foszlik egy idő után. Ez nem vélemény, hanem tény.
Csak mostanában valahogy úgy érzem itt már nem is lehet megszólalni, ha az ember nem használt fél millás széket akar használni, mert minden más unblock szar.
Ez nem igaz. Olcsóbb kategóriában is ugyanúgy ajánlunk székeket. Mindig kérdezzük is hogy mire kell, mert napi pár óra ülésre nincs is értelme drága széket venni.
Ha 100kg vagy, vagy napi 12 órát akarsz ülni minden szék szar lesz, ha nem kompenzálod az életmódod, nincsenek csodaszékek.
Vannak sokkal jó székek és vannak kevésbé jók. De ahogy mondod, ha nem mozogsz mellé, a jobb székben max később fognak fájni a tagjaid, de abban is fognak.
Ha viszont megfelelően kompenzálsz a szék is kevésbé lesz fontos.
Ez sem teljesen így van. Meg kell találni az egyensúlyt. Hiába mozogsz sokat, ha közben egy darab szaron ülsz napi 10 órát.
A szék meg használati tárgy, ha sokat használod vagy terheled elhasználódik, a drága is, max később
Így igaz. Csak a jó sokkal később, és jó eséllyel javítható. A szar meg kuka.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nem fosok tőle, nem szeretem. Ha ízzadok, izzadni fogok mindenben. Ellenben a műbőrt két mozdulat letörölni. Nem azt mondtam, hogy ezt kell szeretni mindenkinek, csak megjegyeztem, hogy másoknak mások a szempontjai. Egyébként 2 nyarat lehúztam a heroban, nem ízzadtam magam szét benne. Mondjuk nálam alap, hogy nem ülök székbe ruha nélkül. Egyébként meg a szövet is kopik és tud úgy kinézni, mint a hányás, minden annak a kérdése, hogy milyen minőségű anyagból csinálták, mindegy, hogy bőr, műbör vagy textil, a többi egyéni preferencia. Nincsen olyan, hogy az egyik jó a másik meg szar. Van sok szar gémer, sok szar irodai és sok szar ergo is. Mint ahogy vannak jók is.
Csak mostanában valahogy úgy érzem itt már nem is lehet megszólalni, ha az ember nem használt fél millás széket akar használni, mert minden más unblock szar. Szerintem meg nem.
Ha 100kg vagy, vagy napi 12 órát akarsz ülni minden szék szar lesz, ha nem kompenzálod az életmódod, nincsenek csodaszékek. Ha viszont megfelelően kompenzálsz a szék is kevésbé lesz fontos.
A szék meg használati tárgy, ha sokat használod vagy terheled elhasználódik, a drága is, max később. Nincs ebben semmi új, oké nálunk az alja minőséget lehet kapni mindenből, így nem csoda, hogy mindenkinek rossz a tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
válasz Ryan_Sanchez #8573 üzenetére
Melyik Steelcaset próbáltad?
-
LLKobe
veterán
Miért te mit izzadsz, tintát?
Amúgy ha annyira izzadsz egy székben hogy csatakba folyik rólad a víz, akkor ott gondoskodni kell a szellőzésről.Tessék, itt van az 5 éves Zody-m ülőfelülete, szövet, télen-nyáron ülök benne napi 10 órát (és én az izzadós fajta vagyok), előttem isten tudaja hányan használták, és világosszürke, nem is fekete:
Nem kell annyira fosni a szövettől. Ellenben ahogy ítam a mesh-t, na azt semmivel nem tisztítod ki rendesen. A műbőr / textilbőr, hívd ahogy akarod, az meg ziher hogy egy idő után el kezd foszlani.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Ez az anyag, amit mindegy hogy a minőség mely skáláján mozog, én nem kedvelem.
Én a textilbőrt említettem, az kb egy kalap kaka szerintem. Ha drágább ha olcsóbb...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
LLKobe
veterán
válasz Ryan_Sanchez #8573 üzenetére
Örülök hogy sikerült jót lőnöd! A Haworth azért rendesen összerakja még az olcsóbb székeit is.
Az ülőlap nem véletlenül keményebb, hosszú távú használatra az a kényelmes, nem a puha. Minden valamirevaló irodai szék ülőfelülete kemény.Adhatnál 1-2 képet.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz SoulReaver #8574 üzenetére
De kapsz ennyiből jó széket, egy használt, márkás irodai széket. De ez esetben le kell mondani az újról és a gamerről. Jobban jársz minden szempontból.
Btw, a műbőr minden esetben kerülendő, ez alap.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SoulReaver #8576 üzenetére
Gamer szék többet nem tud szerintem. Vizuálisan esetleg.
Ez a textilbőr egy okádék lesz nagyon gyorsan, foszlani fog szét... Szerintem csak textil.
Amit linkeltél, karfák fixek, állítási lehetőség semmi, ergonómia is karcsú.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
SoulReaver
veterán
válasz Graphics #8575 üzenetére
Pont ott találtam egy nekem normálisnak tűnőt.
Anno volt vagy 2-3 gagyibb székem. Nem volt a karfa összekötve a háttámlával, törtek szét. Lábai is ezek a műanyag 5 ágú karok is...
Ezek a gamer székek mivel tudnak tőbbet? Tegyük fel egy 200.000Ft-os ?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SoulReaver #8574 üzenetére
Ha neked az elegendő, akkor egyszerűbb bemenni egy XXXL Lutzba vagy egy Ikeába és amelyik kényelmes elhozni, az hogy tartós lesz-e már nem garantálható, olvasgatva egy-egy szék véleményeit sajnos
Nagyjából szerintem itt is hasonló a képlet, mint egy matrac kapcsán ,hogy hosszútávra veszed.
De olvasd el eggyel feletted a véleményt a "gamer"székről.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
kb 15 éve használok egy fém csillagos, fém karfás sima nagy támlás irodai széket. Nagyon masszív, de a műbőr huzata már szakadt és kopott.
Akkor 10-13.000 Ft volt.
Most meg 50-60e Ft-ból nem kapnék egy jó széket? Egy átlag embernek ez is elég magas ár...
Azért, hogy egy kis műanyag meg felírat van rajta?
Ez egy vicc így ebben a formában
[ Szerkesztve ]
-
Ryan_Sanchez
tag
Elhoztam az általad említett helyről egy Haworth Very Taskot. Zodyból csak egy volt, 2016-tos darab, azért azon látszott, hogy raktak bele bőven kilométert, nem is tetszett az állapota. A Very Task csodás volt már első ránézésre, szinte új, rajta volt a gyári használati útmutatós papír is, 2019 év végi gyártás, állítólag dobozban állt a covid miatt, de látszik is rajta, hogy nem volt használva. (egyébként a weboldalon a darabszámok teljesen irrelevánsak, haworthből csak ez a 2 volt például)
Magáról a székről: Gamer szék után ég és föld, nem tör össze, tart rendesen. Miután felállalok belőle hosszas session után is rendes a tartásom, nem fáj azóta a lapockám sem ami egy nagyon mély fájdalom volt a haworth előtt. Imádom, hogy szinte mindent lehet állítani, amit kiemelnék: 4D karfa, tilt funkció, ülőlap hosszának állítása.
negatívum: nekem az ülőlap kicsit kemény, lehetne puhább.Egyébként a steelcasek is marha jók, már csak egy herman millert kellett volna kipróbálnom.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SoulReaver #8570 üzenetére
Ahogy itt olvasgattam, ennyi pénzért széket nem lehet kapni, ami jó is lenne...
-
LLKobe
veterán
válasz SoulReaver #8570 üzenetére
Ennyiért az a helyzet hogy új, jó széket nem fogsz kapni, de még gamert is neccesen. Pedig abból a drágábbak is messze vannak a jótól 🙂
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Erős, megbízható gamerszéket keresek, 50.000 - 60.000 Ft körül.
Esetleg bevált típust tudtok ajánlani ilyen áron?
Nem muszáj, hogy csicsás legyen.
-
maglew
aktív tag
-
sb
veterán
Sziasztok,
175cm/75kg-ra keresünk napi 4-5 órás széket.
Ikea Markust próbáltuk, kényelmes volt. Visszaolvasva alap széknek tűnik de ennyi időre és ezzel a súllyal gondolom strapabírásra szintén nem kéne gondnak lennie. A mesh annyira nem szimpi de ha nyúlna, stb... a gari miatt gondolom az nem gond.Amit néztem még: Antares Boston verziók.
Van egy jó pár éves Boston H-nk ami bevált, de most 200k kategória lett belőle és erre a célra második széknek, a H mellé túlzásnak tűnik.
A Smart/Standard 120-130k körül van, nem tudom mennyivel jobb minőség mint a Markus, ilyen terhelésen talán nem lenne nagy előnye ha jobban bírja is.
Az alacsonyabb háttámla kevésbé szimpi, az állítható kartámasz plusz. A gari viszont csak 3 év. Ebben az esetben nem tudom megérné-e az árkülönbözetet.Ill. más javaslat esetleg ebben az árszegmensben? Egyáltalán ez így élhető lesz-e. A viszonylag kevés üldölgélés miatt én abból indultam ki, hogy igen.
Köszönöm! -
LLKobe
veterán
válasz keshudioo #8565 üzenetére
Én már feljebb elmeséltem a sztorit, pár éve vettem újonnan egy full mesh WAU2 széket, 150 volt akkor, most már 200.
Kicsit több mint egy év alatt szarrá nyúlt a mesh mindenhoz, és teljesen kényelmetlen fos lett az egész. És ez jelenleg 2 kilós kategória, nem a 100e-es.
Ha ragaszkodsz az új székhez, én nem vennék mesh-t, mert az olcsó mesh az olyan is.
Azért szoktunk az általad említett márkákból használtat ajánlani, mert azokból egy megkímélt 5 éves darab jobb mint az amit ennyiért újonnan kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
keshudioo
csendes tag
ergoliv.hu-val van valakinek tapasztalata? Shopify-os bánat, de jónak tűnő cuccokat árulnak. Scamadvisor szerint 98% legit, de túl sok más infót nem találtam.
-
Rhino666
addikt
Elore dolve a gerinc a termeszetes gorbuletet veszi fel, mint amikor all az ember. Nincs becsuszva a keresztcsont a felsotest ala, gyakorlarilag olyan mintha hajlitott terddel allnal. Ez azert is jo, mert amikor felallsz a szekbol akkor nem kell eloretolni a medencedet es nem fosod ossze magad a fajdalomtol ha epp be van csipodve egy idegszal a derekadnal.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
LLKobe
veterán
válasz Rhino666 #8554 üzenetére
Az enyémen van. Nem tudom hogy a linkelt darabon van-e, de egy telefon megkérdezni.
Néztem a képet, szerintem van benne, mintha látnám a kallantyút ami ezt állítja.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
-
LLKobe
veterán
válasz Graphics #8552 üzenetére
Nem. Ezen alapból nem olyan nagyon feszes a mesh. Az enyém 5 éves, és tip-top. Ez egy profi irodai szék, bolti ára még mindig 300e+ Ft.
Én is hátfájós vagyok, de ez egy frankó cucc, nagyon kényelmes, és mindent is lehet állítani rajta a testalkatodhoz
-
LLKobe
veterán
válasz Graphics #8550 üzenetére
A napi 1-3 óra nem olyan sok, de ha fájós a derekad az más tészta.
Ha ragaszkodsz az újhoz, akkor ennyiért nézd meg az IKEÁs darabokat.
Nem egy profi cucc egyik sem, de a szükséges minimumot tudják.Ha belefér a használt is, akkor vannak profi használt székek ennyiért.
Nekem egy ugyanolyan van mint az első amit linkeltem, nagyon szuper a deréktámasza
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
LEhet vakon kérdezek, de itthoni felhasználásra 1-3 órányi ücsörgésre keresnék forgószéket, számítógép elé.
Derekam kicsit fájós, mert alapból autóban sokat ülök, így itthon már kényelmesebbre tenném a hátsómat.
Nem tudom merre induljak el, kicsit nehéz terület ez számomra, iránymutatást megköszönöm
100-120 ezerig gondolkoztam első körben.
Szövet székre gondoltam, textilbőrtől kiver a víz.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Danyboy #8548 üzenetére
Üdv!
Köszi az infót, de volt már róla szó.
Nem csak a németeknél, itthonra szállítva is él ez a kupon.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Úgy látom hogy még nem került szóba a Sidiz T50 a topikban. Esetleg van bárkinek személyes tapasztalata vele kapcsolatban?
Üdv:
Rhino6662025 - a szólásszabadság halála
-
LLKobe
veterán
válasz Ryan_Sanchez #8545 üzenetére
Sosem hallottam sem a márkáról, sem a típusról.
(Ez persze nem azt jelenti hogy rossz)Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Ryan_Sanchez
tag
Ez amúgy milyen lehet?
[link] -
LLKobe
veterán
válasz Ryan_Sanchez #8543 üzenetére
-
LLKobe
veterán
Ennél egy kicsit azért összetettebb a story.
Ahogy mondtam az ülőfelület nagyon kávás, nekem ez nagyon nem jött be, és mindegyik verziója ilyen.
Valamint az ülőfelület mélysége sem állítható, ami a Zody-n igen, és nem is a default poziba használom, tehát az is hiányzott, csak nem tudtam róla mert nem voltThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Amit kifelejtettem:
A deréktámasz nagyon kényelmetlen volt egy idő után. Amíg feszes volt a mesh addig okés volt, de miután megnyúlt, a leghátrább állított pozícióban is nyomta a deréktámasz a derekamat. És tekintve hogy egy merev műanyag, marhára kényelmetlen és zavaró volt.
Maga a szék anyagminőségre rendben van, jó minőségű műanyagokból van.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz XinAgent #8538 üzenetére
Nekem volt ilyen Wau2 székem majd 3 évig. Marha kényelmes volt kb. fél-1 évig, aztán megnyúlt rajta a mesh, mind az ülőfelületen, mind a háttámlán, és utána olyan volt mintha hintaágyba ülnék, fájt is benne mindenem. El is adtam.
(Ültem egy Aeron-ban is 6 évig napi szinten, az 6 év után is olyan feszes volt mint az új. Persze nem egy árkategória, csak mondom hogy létezik jó mesh is.)Ha ezt választod, mindenképp a FAB verziót vedd, a mesh kuka.
Amit még tudok róla mondani:- Fejtámla tűrhető, de a mechanikája elég gyenge, ha egy picit rátámaszkodik valaki, egyből lecsúszik
- Az ülőfelület eleje valamiért számomra nem volt jó, folyton zsibbadtak benne a lábaim, de ez lehet hogy e megnyúlt mesh miatti süppedés miatt volt
- A kartámlák mechanikája is elég gyenge, azok is könnyen lecsúsznak, és elég kemények is
- a mesh-t nem tudtam rendesen kitisztítani, nekem a szürke mesh volt, de egy év alatt 3 árnyalattal sötétebb lett, és nem tudtam az eredetit visszahozni akárhogy sikáltam. Bár lehet csak én voltam béna, de azt írják ezt csak szappanos vízzel kell lemosni, nekem ez nem jött össze.
- Az ülőfelület két oldalt kávás, tehát nagyon helyezkedni nem lehet rajta, középen ülsz egyenesen és punktum. (Ez nem feltétlen hátrány, de nekem nem jött be).
És ahogy nézem a FAB verzió ülőfelülete még a mesh-nél is kávásabb kétoldalt, ezt vedd számításba.Most egy Haworth Zody-t használok, azt kell mondjam ez kategóriákkal jobb, de ehhez nagyban hozzátesz hogy ez előző a megnyúlt mesh miatt már nagyon szar volt. A mostanimon nincs fejtámla, és nem mondanám hogy hiányzik.
De persze ez egyéni preferencia.Summárum, a mesh verziót semmiképpen sem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
XinAgent
tag
Hello,
150k-180k körül keresek széket kb egész napos használatra. Home office és ami utána van.
185cm/100kg vagyok.
Bár láttam, hogy nem nagyon van jó, de örülnék egy fejtámlának.
Nem szívesen rendelnék vakon se, szóval valami ülőpróbás helyet/opciót szeretnék.Egyelőre ezt néztem ki:
https://officeplaza.hu/IrodaiSzek/PremiumForgoszek/Wau2
Előre is köszi a segítséget.Én különb vagyok mint a többi ember, mert belölem csak egy van a többiből pedig sok.
-
LLKobe
veterán
válasz mrviceguy #8531 üzenetére
Igaz US site volt.
Bár amit te mondasz 1600 EUR sem helytálló, 1600EUR = 583000 HUF, ellenben az EU oldalról free shippinggel jelenleg ennyi a fern:
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Értem, de itt nagyon nagy különbségek vannak a székek között árban, azonos árban alig van valami. Ehhez képest a titán egy kalapba került a marcusszal, nem a titán nem egy csúcs szék, de hogy köröket ver a marcusra az egészen biztos. Szóval ez a teszt így kb semmit sem ér. Sőt, szerintem az ergo székeket sem van sok értelme a klasszikus irodai székekkel együtt tesztelni, mert az egy külön kategória. Szóval ez egy ilyen vegyesfelvágott lett. Ráadásul az a bajom az ilyen tesztekkel, hogy ezeket nem használják napi szinten, hogy lehet így egy székről véleményt adni? Oké, elmondják az alapvetőt, de például a tartosságról semmi sem derül ki, ami hát elég fontos lenne. Szóval jópofa, de nem ez alapján vennék széket az biztos.
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy mire kell a szék? Napi 1-2 óra, napi 6 óra, napi 12 óra? 190cm vagy 160cm vagy? 60kg vagy 120kg? Széket választani egy elég kényes dolog és egyedi, ami az egyiknek jó, a másiknak nem. Az, hogy nekik melyik kényelmes nem jelenti azt, hogy nekem is az lesz, vagy fordłtva.
Ezek a videók kb termékbemutatóknak jók, senki se ez alapján vegyen széket, hanem élőben huppanjon bele (meg akkor is lyukat lehet lőni....).
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
-
LLKobe
veterán
Nem értettünk semmi félre, a gémer székeket max a hozzá árban tartozó irodai társaikkal lehet összevetni,
Ahogy ezt meg is tették, nézd meg a videót amit utána linkeltem.
A felső kategóriás gémer szék még belépő kategóriás ergó székeket sem éri el árban, hogy a francba lehet így értelmes eredmény hirdetni?
Ez így nem igaz. A videóban Szereplő Secretlab Titan EVO a gamer székek teteje kb., 4-500 EUR-os ársávban. Ezért ez a modell szerepelt a videóban. Ennyiért már bőven kapsz újonnan irodai széket is, de nyilván nem Herman Millert. És azt se felejtsd el hogy Magyarország nagyon pici piac, nagyon pici kereslettel és ezért pici kínálattal. Normálisabb országokban sokkal nagyobb a kínálat, pl. a videóban szereplő székek jó részét itthon nem is tudod megvenni.
Megugye a 27% tréfa, szar forint, szar keresetek itthon. Nyugaton a budget szó se éppen azt takarja amit itthon[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nem értettünk semmi félre, a gémer székeket max a hozzá árban tartozó irodai társaikkal lehet összevetni, az ártól nem lehet eltekinteni. Semmi érteleme a 150k-s gémert a 30k-s irodaihoz hasonlítani, sem fordítva. A marcus is hátra lett sorolva, akkor most az is szar? Nyilván nem, ha a saját ársávjában nézzük.
Ennek a tesztnek így se füle, se farka, 30 azonos árban lévő széket kéne egymással összehasonlítani, nem a budget széket a luxory modellel.
A felső kategóriás gémer szék még belépő kategóriás ergó székeket sem éri el árban, hogy a francba lehet így értelmes eredmény hirdetni? Mintha a suzuki swiftet az ötös bmw-vel hasonlítanád össze.
A vicces az lett volna, ha a 300 euros szék bármiben is jobb lenne a 3000 eurosnál.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
-
LLKobe
veterán
Szintén. És persze, mindig észnél kell lenni, megnézni mit veszel. És az ilyen helyeken is szoktak garit adni.
Én végig jártam az egészet sajna:filléres szék -> hátfájás
drágább, új, de nem túl jó szék -> b*szott erős hátfájás -> ortopédia -> gyógytorna és fizikoterápia
drága és jó szék a cégnél (aeron) -> minden fasza
otthonra egy használt, jó, de nyilván drágább szék (Zody) -> home office-ban is minden fasza, napi 10-12 óra üléssel.És persze rendszeres testmozgás kell, annélkül teljesen mindegy miben ülsz
Ha valaki szék ajánlást kér, sokat ül, és hajlandó / tud is rááldozni arra hogy ezt a sok szopást amit én végigjártam elkerülje, akkor igyekszünk olyat ajánlani amivel ezt megteheti.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Ha most szék kéne megnézném élőben a refurbished kínálátot, laptopból is mindig azt vettem, így a 600k-s dell megállt a feléből és új szaga volt, mikor kivettem a dobozból. Persze gondolom most jópár cég rácuppant erre a bizniszre, szóval itt is észnél kell lenni.
-
LLKobe
veterán
válasz mrviceguy #8522 üzenetére
Karfa van, szerintem ülésmélység állítás mindegyiken van, Digital knit. Előre dönthetőség meg lumbar valóban nincs, és ez a műanyag, nem fém.
De ez egy csúcskategóriás cucc, nem kell csodálkozni hogy drágaThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Ispy
veterán
Feleségem munkahelyén annó voltak fasza mesh hálós székek, ez vagy 15 éve volt, semmi csicsa, marha kényelmes volt, igaz darabja akkor karcolta a 200k-t. Egy biztos sokat ülni szívás, mindegy miben, sokat ülni egy szar széken extra szívás. Nem vagyok csoró, de azért egy 3000 euros széket én se erőltetnék, garancia ide vagy oda, mert ez még nálunk nyugatabbra is inkább a luxus kategória. Majd ha a két dzsovánni az rs-ben, meg az officeplázban lévő székelet teszteli, na azt majd szívesen megnézem.
-
LLKobe
veterán
válasz mrviceguy #8521 üzenetére
No meg ugye a fejtámla egy ergonómiai rémálom, és nincs megfelelően megoldva még a 800 ezres székeken sem.
Így van, sajna én sem találkoztam még igazán használhatóval...Hagyjuk már a Markus magasztolását pls,...
Nem magasztalta senki, ahogy írtam kezdő / kevés használatra szánt széknek jó, és sok garit adnak rá. Bár én sem venném meg.Lehet ajánlgatni a használt/refurbished office székeket...
Nyilván mindenre van példa és ellenpélda. Ha használt cuccot veszel, meg kell nézni rendesen, és ha nem teljesen refurbished, fel kell készülni hogy esetlegesen még költeni kell rá. Ezzel együtt is szerintem sokkal jobb vétel hosszú távra.
Én pl. egy Zody-t lőttem egy irodából, 5 éves, és olyan mint az új.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
mrviceguy
tag
No meg ugye a fejtámla egy ergonómiai rémálom, és nincs megfelelően megoldva még a 800 ezres székeken sem.
Hagyjuk már a Markus magasztolását pls, hetven kilós emberekre tervezték, én a 110 kilómmal hátradőlök benne, és lemegy vízszintesbe a támlája. A szövetborítása meg a szivacsa is kb ennyit ér, azért egy modern szintetikus bőr / hideghab, ami a 120ks gamer székekben van, 5 évet simán elfut napi 8 órával.
Lehet ajánlgatni a használt/refurbished office székeket, Fern áthidalónak én is vettem egy Steelcase Please V2-őt, aztán amikor beleültem, szólt az asszony, hogy el van szakadva a támlatartó gumikéder - amit amúgy észre se tudsz venni, mert nem látod a szék hátulját terhelés alatt, anélkül meg nem látszik, úgyhogy ment is vissza, mert bár menő az 550k-s széket megvenni 120ért, de olyan ez, mint a használt luxusautó - ha alkatrész kell bele, a szék eredet árához igazítva, az már igen csak karcos. -
LLKobe
veterán
Ez így igaz, csodák nincsenek. A drága ergo székeknél is nyilván megfizeted a nevet, de azért ott van a minőség, meg a 10+ év gari amit kapsz.
De persze, azért pofátlanul túl árazzák azokat is, csak ott azért hosszú távra kapsz valami jót a pénzedért.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz mrviceguy #8517 üzenetére
Egészen elképesztő ez, vajon hogy is lehetséges az, hogy egy púpra rakott, 2500 eurós Haworth Fern jobb, mint a 250 eurós gamer szék, hát atttttyaaaaa éééég.
A videóban szereplő Secretlab Titan EVO is inkább 4-500 EUR-os kategória.
Nyilván a videóban lévő Fern meg 1500 EUR, de nem egy liga nyilván semmiben a kettő.Szerintem mindenképpen mondjad majd az idelátogató, sziasztok, milyen széket ajánlotok napi 10 óra üléshez 30k HUF alatt népeknek, hogy a Herman Miller Aeron a tuti, csak egy kicsit kell még dolgozni a budgeten lol
Ilyet se ő, sem senki más nem szokott mondani itt. Aki 30k-ért akar napi 10 óra üléshez minőségi széket venni, az eleve el van tévedve.
Az, hogy az ipari hulladék ergohuman hogy kerül a Zody-val egy kategóriába, nem is értelmezhető számomra, de tudjuk be annak, hogy sok széket teszteltek.
Ez nekem is rejtély. Mondjuk nekem is volt ergohuman-al egy szinten lévő székem, nagyon kényelmes volt, fél évig. Aztán megnyúlt rajta a mesh, és fos lett az egész. Új korában lehet hogy faja, csak kérdés hogy ez meddig tart.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Abból, hogy beleültem.
Egyébként ja, a gémer székek nagyja pont olyan szemét kategória, mint a hasonló árú irodai társaik. Csodák nincsenek, aki elhiszi,.hogy 60k is annyi anyag lesz a székben, mint 150k-ért, az nem ebben a világban él. Ezek a szuper ergo székek biztos jók, csak ezek már a ló túloldala, ahol legalább annyit fizetsz a márkanévért, mint a székért.
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
Egészen elképesztő ez, vajon hogy is lehetséges az, hogy egy púpra rakott, 2500 eurós Haworth Fern jobb, mint a 250 eurós gamer szék, hát atttttyaaaaa éééég.
Szerintem mindenképpen mondjad majd az idelátogató, sziasztok, milyen széket ajánlotok napi 10 óra üléshez 30k HUF alatt népeknek, hogy a Herman Miller Aeron a tuti, csak egy kicsit kell még dolgozni a budgeten lol
Az, hogy az ipari hulladék ergohuman hogy kerül a Zody-val egy kategóriába, nem is értelmezhető számomra, de tudjuk be annak, hogy sok széket teszteltek.
Amúgy javasolom a Haworth itthoni képviseletét, jó a bemutatótermük és lehet kapni kb 20-30% kedvezményt, így bruttó 650 körül már kapható értelmes felszereltségű Fern, mondjuk az a 8-10 hét szállítás így is büntet eléggé...
-
LLKobe
veterán
válasz Ryan_Sanchez #8512 üzenetére
Létezik ebből is fejtámlás verzió, de a legtöbb gyártónál a fejtámla extrának számít és feláras, és ezt a cégek általában nem akarják kifizetni.
#8514 Ispy: " A marcusnál azért egy jobb gémer még mindig jobb választás, ahogy elnézem...."
Ezt nem tudom miből szűrted le. A gamer székek a tudásukhoz képest durván túlárazottak, vagy ott van a 30-50k-s kategória, amik még szemétből is vannak összerakva.
Az ikeás székek is messze vannak a state of the art daraboktól, de egy kezdő vagy kevés használatra szánt felhasználásra elmennek, legalább valamennyire ergonomikusak.
És legalább az ikea gari nagyon jó.
Ha választanom kéne, bármikor egy ikeás darabot vennék egy gamer szék helyett. Unokaöcsémnek van gémer széke, szép, csak ülésre nem alkalmas.
Bár az őszintét megmondva így, hogy ültem már (és jelenleg is ülök) drágább és jó minőségű székekben, inkább egyiket sem választanám
De nem mindenki ül 10-12 órát benne egy nap, nem mindenkinek van erre szüksége.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Azoknak akik gaming chairt akarnak Ezt a videót nézzék meg.
Főleg azt hogy hova kerültek a gaming székek...If you chase two rabbits you will lose them both.
-
LLKobe
veterán
válasz Ryan_Sanchez #8510 üzenetére
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Napi átlag 10 óra üléshez keresek megfelelő széket 150 ezer forintig, 175 magas vagyok, 65-70 kiló között mozgok. Mostani (gamer) székemnek nincs megfelő lumbar supportja, illetve túl hosszú az ülőfelületet, mindenképp erogonomikus széket keresek. Szeretném kipróbálni is a vétel előtt, vakon nem rendelnék. Valaki tudna esetleg ezekkel a paraméterekkel ajánlani egy jó széket? Köszönöm
-
LLKobe
veterán
válasz Rendo84 #8506 üzenetére
A keményet ne úgy értsd hogy beton, ami nem süppedős már keménynek számít.
Javaslom menj el ebbe a boltba, és próbáld ki ezeket:Mind top márka, nagyon össze vannak rakva, minden állítható rajtuk ami kell.
A te magasságoddal pl. az ülés mélység állítás egy must have feature. Nem lehet mellélőni velük.
Amelyik kényelmes vedd meg, egy évtizedre letudod a kérdést legalább.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Ha kicsit visszább olvasol, kitárgyaltuk hogy újonnan jó, és tartós széket ebben az árkategóriában nehéz lőni, vagy inkább lehetetlen.
Ebben az árkategóriában EZ például nagyon jó vétel, top minpség, szép állapot, hosszú évekig szék lesz még.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Rendo84 #8503 üzenetére
Mennyit ülnél benne egy nap? Mert tény hogy a vastag puha ülőfelület csak napi 2-3 óra használayra jó, a puha felület hosszú távon kényelmetlen és nem ergonomikus mert meleg, és mivel süpped, nem tudsz helyezkedni rajta. (Ezért is van az hogy minden normális gyártó irodai székei középkemény/ kemény ülőfelülettel vannak gyártva.)
Ha keveset ülsz benne oké lehet, de ha huzamosabb ideig használod akkor egy jó minőségű irodai szék javallott.
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Én kimondottan főnöki bőrfotelt szeretnék jó vastag ülőfelülettel és párnázott kartámasszal.
192 cm és 103 kg vagyok, szóval jó masszív és tartós legyen.
Ami fontos volna még, hogy a háttámla is minél magasabb annál jobb.
Árban 60-110 között gondoltam, de ha megéri a felárat kényelemben, minőségben stb... természetesen feljebb tornázható az összeg, ha szükséges.
Milyen modelleket tudnátok javasolni ami nekem megfelelő volna? Illetve mi az amit mindenképp kerüljek?[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Sziasztok! 11éves fiúnak keresnék Gamer széket (43kg) . A mostani szék esetén először a műbőr repedezett ki és mostanra a eltört belül a háttámla. Kicsit vicces, mert elsőre azt gondoltam, hogy majd egy-két csavart kell meghúzni és kész. (jysk) . Légy szíves ajánljon nekem valaki egy olyan széket ami aminek tartós a huzatja. Sajnos túl sok óra használat/nap ezért ha vannak extrák akkor az jöhet. Úgy láttam létezik, masszázs és fűtés meg hasonlók. 60-70 ezer Ft lenne rá max. Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest