- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Ezt a széket, esetleg a gyártót ismeri valaki? A gyártói adatokon túl semmi infó sem pedig tesz nincs sehol ami fura. Ettől még nem biztos, hogy rossz de a bizalmamat sem alapozza meg.
[ Szerkesztve ]
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz clydoh #10382 üzenetére
A te méreteidhez nehéz ügy... főleg, ha teljesen hátra dőlve a fejedet is meg akarod támasztani. Gamer székekből csak az XL-es típusokat nézheted mert a többi tuti kicsi lesz (csak egy példa a link, de a méretek A méretek gyártónként eltér(het)nek, de ehhez hasonlóak XL vs L méret). Ha tudod ezt próbáld ki, talán megfelel.
Irodai székből nem tudom van-e neked megfelelő, bár mint mondtam ott talán a legfontosabb a fejtámasz (vagy annak hiánya) lehet. Pölö a legjobbnak tartott és k*vadrága Herman Miller Embody méretei sem megfelelőek a te magasságodhoz, és a súlyod is közel van a maximumhoz.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Lokids #10313 üzenetére
Én is pont ezért tartottam említésre méltónak. És ha külföldről rendel az ember nagy méretű és súlyú terméket (mint egy szék) ilyen esetben nem lesz egyszerű, se olcsó (bár ez függ az eladótól) és aligha gyors.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz JackFeryll #10311 üzenetére
Hát, ez a 2 vásárló biztosan nem ért 1et veled. [link] Ez azért nagyon gáz 1000 eurós székeknél...
-
szasanyi
félisten
válasz phobos86 #10276 üzenetére
A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a mérvadó, ez konkrétan nem tartalmaz erre vonatkozó kitételt. DE mivel itt "mindenki azt csinál amit akar kereskedelem" folyik, javaslom kérdezd meg tőlük!
Az más kérdés. hogy én sem értem hogyan akarsz / tudsz visszaküldeni egy széket a csomagolása nélkül...If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz rAY.BAN #10268 üzenetére
...saját magam által ki nem próbált széket nem fogok ajánlani senkinek sem. - helyes, ez így korrekt! Annak nincs is értelme, sőt akár félrevető is lehet.
Viszont azt nem mondtam, hogy akkor el kell hagyni a topikot... csupán azoknak kell ajánlani akiknek az igényei és a lehetőségei is megvannak hozzá. Esetenként van olyen is, annak jól jön a tanács és a tapasztalat.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Lokids #10263 üzenetére
Ez is igaz és tapasztaltam is. De akkor sem célszerű - sőt, akár frusztráló - a sokszázezres ajánlás ha valakinek 100-150-200k környékén van a költéségvetése. Mert az nem véletlen ti. ha nem tud (gyanítom a többség ez okból) vagy ha nem akar többet fizetni érte (mondjuk neki nem ér többet bár ez mind1 is) számára az nem opció.
Úgy gondolom érdemi segítség az, ha kérdezőnek is megfelelő árú ajánlást kap esetleg - ha nincs annak megfelelő, jó alternatíva - azt a választ amit leírtál az első mondatban .
De semmiképpen sem tartom segítségnek ha 56-odszor is le lesz írva, hogy az Aeron, Zody meg a Embody, stb. milyen jó és mennyire ajánlott. Olyan áron irreleváns a legtöbb embernek. Remélem érthető a mondandóm lényege.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz rAY.BAN #10261 üzenetére
Srácok értem én, hogy az jó szék és szeretitek meg minden. De ne hozzátok már fel állandóan, a 400-600k-s székeket. Tudomásul kell venni, hogy nagyon sok ember van aki nem tud vagy nem akar 150-200k összegnél többet kifizetni egy székért (hozzáteszem az sem kevés!) mind1 milyen jó.
Egyszerűsítve: drágán a hülye is tud jót venni, az nem olyan nagy kunszt. De ide többnyire az jön a ki a saját igényeit és pénztárcáját figyelembe véve szeretné a legjobbat választani.
Na, ez az amihez már tudás és tapasztalat kell, és amiről azt gondolja (ahogy én is gondoltam) itt hozzáértőbb emberek adnak választ. DE az nem segítség, ha 150-200k-s lehetőség mellett 370-600k székeket ajánlgattok mert az jó.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz -ZeeZee- #10246 üzenetére
Sajnos ez bonyolultabb. A noblechairs HERO nekem is tetszett és jó is volt... egy ideig. De pár nap és napi pár óra után rájöttem, hogy tulajdonképpen nem is kényelmes. Keményebb a kelleténél, ami miatt hosszabb idejű ülés után már nem volt komfortos, kényelmes. Ráadásul a hintamechanikája is elkezdett vmi hülye hangot kiadni 3 nap után úgyhogy ment is vissza. És most ott tartok ahonnan elindultam.
-
szasanyi
félisten
válasz PR0JECTNR56 #10229 üzenetére
Az nem semmi... Akkor aki azt (is) kifizeti az nagyon megérdemli, hogy legyen egy olyan széke!
-
szasanyi
félisten
válasz evrynet0 #10224 üzenetére
És ezek a szállítási költségek valósak?
-
szasanyi
félisten
válasz LLKobe #10220 üzenetére
Ez kicsit túl van a lehetőségeimen, és látatlanban ez sem kevésbé lutri. Nem eccerű a helyzetem... minden ami jobb mint az átlagos drága (nyilván a saját lehetőségeimet alapul véve) ráadásul Nyíregyházán vagy a közvetlen környezetében (Debrecenben is ott is voltam) a nullával egyenlő a választék. Tököm ki van, a Tiszán ninnen már ázsia ez az ország.
-
szasanyi
félisten
Ugye jól láttam, hogy BF-nem nem láttam jó széket jó áron... És a jó ár az nálam nem hasznát szék 150k körüli áron, amit nem tudok megnézni/kipróbálni.
Ha esetleg lenne valahol és látnátok 150k-ig új széket ami több órán keresztül is kényelmes lehet (185cm/92kg) és érdemes látatlanban is megvenni linkeljétek már pls!
Jysk asszem szerdán tart BF-et (bár most is van pár akciós széke) de nemtom azok közül van-e vásárlásra érdemes. Sajnos a helyi üzletben szinte semmi sincs ami szóba jöhetne és kipróbálható lenne.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz rAY.BAN #10186 üzenetére
Ez kicsit több, de ennél olcsóbban nem találtam sehol.
-
szasanyi
félisten
Azért adják olyan áron, hiszen azok drága székek , itt [link] konkrétan horror áruk van ( erre már én is azt mondom, hogy vicc).
Nekem mondjuk ez bejön(ne), de nem kapható nálunk - igaz, esetemben irreleváns az előző árak láttán.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz LLKobe #10078 üzenetére
Én az ITT és ADTOK kifejezésekre reagáltam mégpedig a túlzó, és/vagy rosszindulatú általánosítás miatt Nem kell őt überelni csak megérteni mire és mire volt a reakcióm.
Egyébként mert értem miért nekem céloztak az okosító szöveget. Mindenki arra költ amire akar, annyit amennyit akar (vagy tud) minden további magyarázat fölösleges.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
-
szasanyi
félisten
válasz Zolzol #10060 üzenetére
Ekkora büdzsé melett ajánlom figyelembe a SecretLab Titan Evo-ját. Nagyon jó szék, láttam és próbáltam de sajnos nekem már magas volt az ára. A legtöbb testben is No1 [link]
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Lokids #10047 üzenetére
Szerintem a HERO-nak nem elég hosszú és széles az ülőfelülete az ő számára. Az előző székem után én kisebbnek érzen, de nekem még éppen jó. Az Anda Seat-et a kívánt méret, kialakítás és az akciós ára miatt említettem (bár a mérete nyilván csak próba után lenne tuti számára).
-
szasanyi
félisten
válasz Prowler #10045 üzenetére
Nem, csak az adatai és a vélemények alapján nézegettem az L-est de végül egy noblechairs HERO széket vettem (3 hsz-sal alább láthatod).
-
szasanyi
félisten
válasz Prowler #10043 üzenetére
Olyan méretben jó minőséget újonnan ennyiért... szerinteem nem lehetséges.Integrált deréktámasszal (szinte nem is létezik 150k alatt).Nézegessed a BF ajánlatokat, hátha vmi csoda folytán leesik a 150-200k-s szék(ek) valamelyike 120k-hoz közeli árra. Eddig ez volt a legjobb ajánlat, és neked is ideális lett volna (kivéve az árát).
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Megérkezett a noblechairs HERO székem. Összeraktam, kipróbáltam. Ezek az elsődleges tapasztalatok, talán érdekes lehet annak aki ilyenben gondolkodik. Az előző, Tesoro Zone Evolution (~80k) viszonyítva írom ezeket:
Pozitívumok:
- profin csomagolt, jó minőségű masszív kivitel
- egyszerűen és gyorsan összeállítható, minden pontosan illeszkedik ahogyan kell
- jól állítható minden irányban, igény szerint
- az előzőhöz képest jóval alacsonyabb minimum ülésmagasság (arról nem tudtam letenni a taplam, pedig 185 magas vok)
- a karfák és kartámaszok pontosan állíthatók és stabilan rögzíthető (bár a 4D miatt van pici lötyögése a kartámaszoknak, míg az előző esetén ez nem volt rügzíthető így a legkisebb mozdultra is kattant és fordult valamely irányba ami nagyon bosszantó volt)
- az állítható deréktámasz jó, párnára nincs is szükségem (fejpárnát eddig sem használtam bár az is van hozzá)
- a háttámla döntésére szolgáló mechanika is jobb, pontosan és könnyebben működikNegatívumok (bár ez egyrészt időzőjelesen értendő, ill. az ár megítélése szubjektív)
- drága (jelenleg ~150k)
- a Hero PU bőr bevonata nem tűnik az árral arányosan jobbnak
- a tartóssága kérdéses, amitől az ár/érték arány lehet jobb vagy rosszabb (ez nyilván több hónapos, éves használat után lesz nyilvánvaló)
- az ár és a minőségi besorolás miatt kicsit karcsú a 2 év garanciaMegjegyzés: a Tesoro Zone Evolution előtt Genesis Nitro 550-et használtam 3 évig, ami minden tekintetben gyengébb kivitel volt (bár az nem nyekergett, recsegett). Azelőtt főnoki foteleket használtam nem gamer széket
-
szasanyi
félisten
válasz Maxtreme #10024 üzenetére
Tessék, éppen pont neked kedveznek Black Friday áron
-
szasanyi
félisten
válasz Dr. Akula #10035 üzenetére
Nemtom milyen szék volt az, de nagyon belenyúltál. Nekem volt már egy pár de ilye(neke)t egyikkel sem tapasztaltam. Nálam a nyekergés, nyikorgás volt gáz ott amelyiknél problémám volt. Illetve egy Nitro 550 közel 3 év után a támla alsó részének fén rögzítése egyik oldalon eltört.
Mind1 már meguntam az agyalást meg a nézelődést, rendeltem egy noblechairs HERO-t. Úgy is az lényeg én mit tapasztalok, remélem jó lesz.
-
szasanyi
félisten
válasz Dr. Akula #10028 üzenetére
Ha jól látom irodeszékekre jellemző és olyat nem szeretnék. Mondjuk az Alza-n (ha pontos) ott balodalon kiválasztható ez a jellemző és sok gamer széket is hoz.
-
szasanyi
félisten
válasz Dr. Akula #10026 üzenetére
Arra ott a külön állítható háttámla dőlésszög. Vagy az nem olyan mint a "szinkronmechanika"? Milyen székben van? Csak, hogy tudjam mert ez nekem új.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Maxtreme #10024 üzenetére
Akkor talán ez lehet a legjobb számodra, nézzd meg. Több helyen is kapható [link] és kicsit olcsóbb is mint az Anda Seat. Ráadásul ez a
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Maxtreme #10020 üzenetére
Az nyilvánvaló, de oda a magasságod miatt nem indokolt a nagyobb szék. Persze nem tudhatom biztosan, de mint mondtam szvsz a használt alkatrészek ugyanolyanok.
Esetleg a HP Oment nem kerested, nézted? Az csak azért nem jön szóba rendeléshez mert nem találom pontos méretein, amúgy masszín darab és még a ára is elfogadhatóbb lenne.
Ja, és nem elég, hogy sok minden drágább (nem is kevéssel) a teljes választék töredéke kapaható nálunk (és ez nagyon sok termékre gaz). "Hab a tortán", hogy gyakran kevesebb garanciával, szóval akár triplán hátrányosabb helyzetben vagyunk itt.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Maxtreme #10018 üzenetére
Én nem hiszem, hogy az tartósabb vagy teherbíróbb lenne. Majdnem biztosra veszem, hogy a dugattyú és a mechanika pont uo. mind2ben. A méret viszont fontos a kényelmes(ebb) üléshez - de ez nyilván a te döntésed, csupán megjegyezetem ha erre nem fgondoltál volna.
De épp most néztem, a cseheknél ~145k ez a szék (mérettől függetlenül) nálunk 180-200k. tököm ki van ezzel az országgal...[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Lokids #10015 üzenetére
Sajnos arra semmi esélyem, de ha mellényúlnék legfeljebb elállok a vásárlástól. Secretlab Titan Evo-t láttam, próbáltam az nagyon frankó. De szállítással együtt a közel 600 euró már húzós ár, és mivel itthon nem kapható csak EU-s rendelés lehet (ami hátrány egy olyan mértű és súlyú termék esetében).
Az általad említett Arenaracer számomra teljesen ismeretlen, de mivel kb. ugyanannyi mint a Noblechair Hero én inkább az utóbbiban bízok. Anda Seat Kaiser Series 3 L is nagyon jónak tűnik, csak nemtom +30k-val ténylegesen ér-e többet.Maxtreme - biztos kell neked az XL méret? Én 185 magas vok és 100kg de sztem nekem az L méret megfelelne. Használtam már pár széket, és azt tapasztaltam a keskeny/szűk székméret nem jó, de túl nagy/széles az sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
Nagy nehezen sikerült eladnom a Tesoro Zone Evolution gaming székemet. Sajnos 2 komoly problémám volt vele, amit a következő széknél mindenképpen el akarok kerülni.
80e volt és bár alapvetően kényelmes, nem ajánlom senkinek sem.
Egyrészt pár hónap után recseg, nyekered (maga a fém váz, ami érthetetlen számomra) ill. nagyon magas az min. ülésmagassága,
Ha lenne valakinek érdemi infója, tapasztalata ezekkel kapcsolatban azt nagyon érdekelne.
OMEN by HP Citadel Gaming Chair ~130k - sajnos nem találok paraméterezett rajzot, ahol szék a pontos méretei fel vannak tüntetve (mint pölö a következőnél)
Noblechairs HERO ~150k
Anda Seat Kaiser Series 3 ~180k (ennek már asszem sokkol az ára, de ha valóban olyan jó...)
Amennyin lenne olcsóbb verzió ami a fentiekhez hasonló és az is érdekel!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spotify
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED! i9-11900H/32GB/RTX 3080/1tb ssd/Dupla Touch Kijelző/4k Oled Kijelző
- Samsung Galaxy S24 ULTRA 12/256 (NEM szolgáltatótól és NEM részletre vásárolt) -BESZÁMÍTOK!-
- 2db MacBook Pro 13" retina, Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest