- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #14247 üzenetére
Azzal még nem próbálkoztam, de nálam a problémák már nagyon régóta jelen vannak (csak nem foglalkoztam vele, mert kevés időm volt VR-ozni).
A napfényt megoldom sötétítővel, kizárt, hogy az kavarjon be + este is rossz.
Most a beat saberre nagyon ráfüggtem és egy óra alatt többször is elveszti a trackinget, megbolondul. A szokásos windows usb in-out hangot is hallom néha (de nem minden trackinges akadásnál). Most updateltem a fresco drivert a legfrissebbre, megpróbálom ezzel is. Ha még mindig baj van akkor a tray tool-al még mókolok kicsit végül megpróbálok visszaállni bétáról stable-re. De ha még vannak tippjeitek jöhetnek addig is, mert beat saberben nem tudok így világrekordokat döntögetni.Annak pedig nem tudom, hogy van-e ehhez az egésznek köze, hogy rendszer indításkor is többször lejátssza ezt az usb in-out hangot a rendszer. USBdeview-al próbáltam debugolni de semmit nem mutat, az event viewer is üres.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ehh... tracking problémáim vannak már egy ideje, annak ellenére, hogy a szenzor setup teljesen jó (bár 3 másik elrendezéssel is próbálkoztam, ez a 4.)...
Az egyik szenzor mintha néha lekapcsolna, power saving mode-ra gyanakszom. Kicsit utánaolvastam, lehet, hogy az inateck a ludas.
Most az Oculus Tray Tool-lal próbálkozom, hátha segít. Viszont azt megnyitva a Fresco registry tweak és a fresco power management szürke (nem állítható).
Lehet, hogy nem a legfrissebb a driver? 1.0-át ír a hw kezelőben (10.0.17134.1-t a details fülön). Valaki rá tudna nézni, hogy más verzióval elérhető-e ez a beállítás a Tray Toolban? -
Raymond
titán
Ezeknel az eszkozoknel a kep a (kijelzore) kikuldes elott torzitva van a lencse torzitasaval ellentetes iranyban. Nem csak barrel distortion hanem a a CA is a Riften, Vive-on vagy epp a Go-n ha engedelyezed igy amikor a kep ott van a kijelzon es te azt a lencseken keresztul nezed akkor "jo a kep".
A regi sztereo nezokkel ezt nem hasonlithatod ossze, mert ott jobb esetben is 60 fok alatt van a FOV, a Go-nal meg valahol 90-100 kozott.
-
qqzs
őstag
Szemuveg: szerintem az elesseg az a hdm monitorara van elesitve csak virtualisan latszik ugy mintha ket meterre lenne. Hasonlo problema mint a 3d filmeknel a szem a vasonra elesit akkor is ha a hagyet nezi a hatterben. Ez farasztja az agyat. Ez mondjuk csak megbonyolitja a melyik szemuveg kerdest
-
qqzs
őstag
Na varjatok csak, a kromatikus abberracio egy optikai jelenseg igy elsore azt gondolom ehhez nincs koze displaynek gpunak csak a lencsenek, optikanak.
Daydreamem van pixel xl-el azzal tudom hasonlitani ha lesz egy szabad fel oram majd rakok fel fotokat is.
Ha pedig a szemforgatas problemat nem a csak kozeppen elesre rendereles onozza hanem a optika akkor tovabbra sem ertem hiszen ezer eve vannak sztereo nezokek kicsiknek nagyoknak ahol ez nem problema tobbfele kepmereten sem.
A korprizmakat vagy miket sem ertem minek szerintem attol van a cromatikus problema
-
Raymond
titán
Akcios a Rift az Amazon Prime Day alkalmaval:
399EUR - Oculus Rift + Touch Bundle
Ha szallitanak meg vagy mar megint Mo-ra akkor alltalanosan jo a link, ha nem akkor ennyi volt
Egyebkent a UK, FR es ES Amazon-on nincs akciozva.
-
zsolti_20
senior tag
HTC Vive közben kimonitorozható valahogy az FPS szám a laptop kijelzőre? Érdekelne hogy mikor hol esik az FPS drasztikusabban és fontos lenne látnom hogy jelenleg mennyi FPS van aj játékban.
-
-
törölt tag
Szemüveg: VR-ben fix lencsék vannak, ezért az élességtartomány 2+ méterre van beállítva. Ha tehát olvasáshoz vagy tv nézéshez használsz csak szemüveget, ami 2 méternél kisebb távolságra javítja a látásod, akkor VR-ben egyáltalán nincs szükséged szemüvegre.
Én pl. távolra látok rosszul és a szemüveg érezhetően javít a látványon VR-ben.Hogy VR-ben közelre és távolra is ugyanolyan éles legyen a kép, ahhoz összetett, változtatható fókusztávolságú lencsékre lenne szükség, ezek vezérléséhez viszont motorokra és íriszkövetésre van szükség, hogy a hmd tudja, hogy éppen merre nézel és oda állítsa az élességet.
Ugyanez érvényes a sweetspotra, kromatikus abberációra (ezt a részt Raymond már elmagyarázta) és az un. "foveated rendering" technikákra is, amikor csak azt a részt renderelik ki teljes felbontásban, ahova éppen nézel.
Ilyen technológiákkal kísérleteznek már egy ideje, fel is bukkannak prototípus demókban, de még jópár év (5+) mire kereskedelmi forgalomba kerülhetnek.Tehát igen, jelenleg itt tartunk 2018-ban, hogy megfizethető áron, kereskedelmi forgalomban ennyit tudnak a VR hmd-k.
Itt nem a technikai problémák legyőzése az érdekes, hanem hogy hogyan lesz a fejlesztésekből rendszer szintű megoldás: megfizethető hardver és hozzá valóban működő szoftver támogatás. Az utóbbi a nehezebb, mivel első sorban a tartalomgyártókon múlik, akik nem tudnak egyik napról a másikra teljesen más renderelési paradigmát igénylő technológiára átállni. -
Raymond
titán
válasz
Márton #14231 üzenetére
Ha mar telepitve van az adb akkor igy: [link]
Valaki csinalt egy tool-t par masik parameter alligatasara is: [link]A tweet-bol es a developer manual-bol itelve ez egyebkent per app setting es nem globalis. Biztos hogy a 360Photos-nal nincs bekapcsolva?
A multkor irtad hogy semmilyen megoldas nem ad olyan eles kepet neked mint a 360Photos. Az en szememnek ugy tunik annal azert nez ki minden jobban mert fel van tolva a saturation es van plusz sharpening is a kepeken megjeleniteskor.
-
Márton
nagyúr
-
Raymond
titán
A szemuveghez nem tudok hozzaszolni, de a szemforgatas az sajnos ugy van ahogy.
"ertem en hogy csak azt szamoljak ki elesre ahova nezek de lehetne egy szoveg mod amikor az egesz kepernyo eles vagy ez optokiai hulyeseg?"
Optikailag hulyeseg, mert nem "azt szamoljak ki elesre ahova nezek" hanem van a lencseknek egy resze kozeppen ahol a kep eles es a szelek fele minel jobban lesz eletlen. Ezt az eles reszt hivjak sweet spot-nak, a Go-nal ez talan a legnagyobb az osszes kozul. Ha ez nem OK akkor azt hiszem elsirnad magad ha valamelyik WMR HMD vetted volna meg sok penzert
A kromatikus aberracio az nincs alapbol eliminalva, gondolom a mobil GPU nem eleg hozza mert a Rift-en vagy a Vive-on ez orvosolva van. Ra lehet kenyszeriteni egy debug tool-al, de en hagytam ahogy van, igy is alig van kakao hogy a jatekok es programok eleg FPS-el menjenek. Mondjuk az igaz hogy en inkabb ugy csinaltam volna hogy ott ahol nem kell annyi eroforras a jateknak akkor ott be van kapcsolva. Pl. a Home vagy a kep es video nezegetoknel. De ugy nez ki ez egy globalis beallitas (legalabbis most) es nem kapcsolgathatjak a programok maguktol.
-
qqzs
őstag
Nemcsak go kerdes. Megjott az oculus go. Csak most probalgatom de nem tudom eldonteni szemuveggel, ha igen akkor melyikkel vagy anelkul jobb. Nem vagyok szemuveges csak olvasashoz kell 2es meg monitorhoz 1.5 os. Viszont a goban nem latok kulonbseget szemuvegek kozott es szemuveg nelkul is elmegy. Szoval melyiket erdemes ha erdemes hasznalni egyaltalan ilyen esetben amivel legkisebb kar eri a szemet.
Elso tapasztalatra az nagyon zavar hogy ha szemmel pasztazok mar par mm szemfordulas is eletlen kepet eredmenyez es fejjel kell fordulni tehat ha elesen akarok egy teljes kepernyos szoveget olvasni "nem"-et kell a fejemmel mutatniertem en hogy csak azt szamoljak ki elesre ahova nezek de lehetne egy szoveg mod amikor az egesz kepernyo eles vagy ez optokiai hulyeseg? Tenyleg itt tartunk 2018ban hogy ezt nem lehet megcsinalni rendesen?
meg a kromatikus abberracio is nagyon durva benne -
Márton
nagyúr
válasz
#54625216 #14214 üzenetére
A go-hoz nem kell új account, a meglévő gearvr-os működik a megvásárolt appokkal ugye?
kago akira: igen, én is érzem, hogy VR-ben valahogy "máshogy nézek" mint a való életben.
Tudom, hogy a lencsék miatt távolabbra fókuszálok (mivel olyan közelre nem is tudnék), de a fókusz végig egy síkon van, nem? Ahogy a 3D tv-knél, a szemtengelyek változnak a téma távolság függvényében, ám fókuszálni csak egy távolságra tudsz. -
kago akira
tag
válasz
Márton #14219 üzenetére
Én jelenleg vattem egy vive-ot. Filmet nem de egy csomo időt eltöltottem a vr home-ban. Szám szerint 11et kb 2-3 alkalom alatt. Sájt tapasztalat hogy nem a sully és az hogy oda van szoritva, fog zavarni. Mivel nálam egyik sem állt fenn sőt izzadni sem izzadtam bele pedig eléggé az vagyok. Nekem a szemem adja meg kb masfel ora után. Mert egy idő után kezdenek a szővegek elmosodni. Mivel ilyenkor fárad a szemem es mashogy nézek* (ez lehet sajátossagg mert hodszabban megterhelő szellemi munkák után is van hogy ezt érzem)
-
zsolti_20
senior tag
Üdv! Sikerült szereznem egy Lenovo Legion Y520 laptopot egy integrált Intel HD 630 és GTX1050Ti GPU-val. A problémám az hogy mikor csatlakoztatom a HTC Vive-ot és indítanám a steam VR-t semmi nem történik csak egy 212-es számú hibakódot kapok. Beállításoknál megnéztem és mindenáron az integrált HD 630 GPU-t szeretné használni. Valaki esetleg találkozott már iylen problémával? Próbáltam az NVIDIA control panelban át állítani, de hiába.
-
__Zs__
tag
válasz
#54625216 #14216 üzenetére
Köszönöm szépen a visszajelzést! Meg is nézegettem közben az ajánlott Oculus Go-t. Ennyit nem szeretnék az egészre költeni, mivel időt biztosan nem sokat fogok tudni a használatra szánni (játszani most is 0 percet játszom).
Alapvetően filmek nézésében (nem minden áron VR, hanem sima 2D-s filmek) mennyiben ad jobb/más élményt egy ilyen készülék (akár a mobiltelefonos, akár az Ocolus Go), mint egy sima (49" 4K LED) TV? A kép élessége , simasága, részletessége a TV-n (még a sima full HD is, tehát a nem 4K-s tartalom) a megfelelő nézési távolságot tartva (nem túl távol) számomra tökéletesen megfelelő. A kérdés az, hogy ugyanaz a tartalom egy ilyen eszközön nagyon mást fog mutatni (PS4 VR cinema módnál ez volt tapasztalatom), csalódás lesz?
Lehet, hogy az lesz a legjobb, ha bemegyek egy nagy áruházba (pl. Mediamark) és kipróbálom ott a telefonos megoldást.Ettől függetlenül megköszönöm, ha válaszolsz is, mert a hozzászólásaidat olvasva számomra úgy tűnik, hogy a témában járatos vagy, és gyarkolati/felhasználói tapasztalatokkal is rendelkezel.
Üdv': __Zs__
-
törölt tag
válasz
__Zs__ #14213 üzenetére
Azon múlik, hogy van-e daydream kompatibilis telefonod.
Ez alatt szerintem bármilyen telefonos VR megoldás felejtős, csak csalódást fog okozni. Sokkal jobban megéri egy Oculus Go belépő szintnek. -
törölt tag
válasz
Márton #14212 üzenetére
- Nincs túlmelegedés egyáltalán. Valamennyi melegedés van aktív használatnál, de elfogadható keretek között és melegedés miatti leállást, fagyást vagy teljesítménycsökkentést sosem tapasztaltam.
- A mélyfeketék hiánya számomra egyáltalán nem zavaró sőt jobb, mint reméltem. A színek egyáltalán nem fakók. Persze ez erősen szubjektív kérdés, de szvsz egy minőségibb ips monitor szintjét hozza.
- Némi godray abszolut kontrasztos tartalmaknál (fekete alapon rikító fehér szöveg) észrevehető, de csak ha direkt figyelsz rá. Ég és föld a rifthez képest. Ha már artifact, akkor inkább a kromatikus abberáció, ami azonnal szembetűnik, illetve némi életlenedés a szélek felé.
- A füles meglepően jó, basszus is hallható és messze jobb, mint akármelyik telefon hangszórója. Persze csodákat nem kell várni tőle, de arra 100%-osan működik, hogy felkapod (vagy rárakod az ügyfél fejére) és nem kell fülessel vacakolni, mégis elfogadható minőségű a hang.
A többi kérdésedre tapasztalat hiányában nem tudok korrekt választ adni.
Amúgy szerintem felesleges túl sok kört futni a vásárlás előtt. Egyszerűbb amazonról megrendelni és ha nem jön be, akkor vagy itthon tovább értékesíteni némi haszonnal, vagy 30 napon belül visszaküldeni az amazonnak, ekkor max. a postaköltséget bukod.
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
BoboVR Z4 szemüveg kapcsán kérdezem, hogy van-e vele valakinek saját tapasztalata? Itt a fórumon az erre az eszközre vonatkozó hozzászólások egyrészt már elég régiek, másrészt pedig nem személyes tapasztalatokat tartalmaznak.
Most kezdtem el foglalkozni a VR-es témával. A PS4 VR-sisakját üzletben kipróbáltam, és egyeltalán nem jött be (képminőség, látószög, kábeles kötöttség). Gondoltam elindulásnak egy normális mobiltelefonos szemüveg a jobbak közül bőven megfelelő lenne számomra. Így jutottam el a neten keresve a BoboVR Z4-hez, és ezért kérdezem az esetleges személyes tapasztalataitokat a készülékkel kapcsolatban.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv': __Zs__
-
Márton
nagyúr
GO tulajok, vannak-e már tapasztalatok?
Egy S7+Gearvr-ról váltanék, de ahogy olvasom van amiben előrelépés, másban meg visszalépés lenne..Jó volna tudni pl:
- teljesen megszűnt a túlmelegedés, vagy néhány appnál még itt is előfordul?
- 72Hz-es 360 fotó nézegető van már? Úgy tudom a 360Photos csak 60Hz, ami vibrál.
- képernyőtükrözés külső kijelzőre működik a gearvr-nál sarokban lévő, zavaró piros pötty nélkül?
- melyik a legjobb videólejátszó rá, ami maximálisan kihasználja a hardvert? 3D-60p videóm nem mennek pár másodpercenkénti mikroszaggatás nélkül az S7-en. (igen, újratelepítettem és több készüléken is próbáltuk, kisebb felbontással is, egyszerűen nem tudja kadenciahelyesen. Ezt van aki látja, van aki nem)
- nagyon zavaró a mélyfeketék hiánya? Cserébe mondjuk nincs amoled smear, aminek örülök. A színek elég szaturáltak vagy fakók?
- godray látható? gear-nál egyáltalán nincs
- a fülest sokan dícsérik, hallható ezen valami basszus is, vagy olyan mintha egy kihangosított s7-et a füledhez tennél?Esetleg vkinek van-e KEM megyében?
köszi
-
-Solt-
veterán
válasz
Gigi01 #14209 üzenetére
Szerintem ez is úgy van mint minden egyéb beállítás... ha a játékon belül állítható valami, akkor érdemesebb ott beállítani.
Itt a felvetésemben arra próbáltam célozni, hogy ha nem szükséges egy jobb felbontású kijelzőnél a felskálázás mert már a natív felbontás is jó képet ad, akkor elvben a gépigénynek sem kéne nőnie... Értem ezt a vázolt "példára", eltekintve a Hz és a FOV növeléstől...
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raymond #14201 üzenetére
par dolog amit irnak egyebkent nem patchelheto. a szeles FoVu kijelzonek szakirodalma van, hogy miert nem jo es oka, hogy miert nem csinaljak mas gyartok. a problema a feketevel kijelzotechnologia, igazabol tokeletes megoldas nincs. pl oleddel lesz fekete de godray aron. ez remekul megfigyelheto a rift / vive paroson.
a 100%os gpu usage az SW error, a szinek elmaszasa szinten lehet driveres problema, ezek javithatok. a tul vekony muanyag javithato es ez kritikus mert a jatekosok egy ido utan Gornozni fognak. a teljesitmeny reszben javithato, bar csodat tenni nem lehet.
a szemhez tul kozeli kijelzo valos problema szemuvegeseknel a riftnel is, ha tenyleg hozzaer a szempillahoz az tervezesi hiba.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #14197 üzenetére
Inkább beteszem az összefoglalóba majd.
Beatsaber. Ez állati. Most vettem meg, de pont kár mert megyek haza hétvégére.
Egy órát elugráltam benne, de ez inkább hűvösebb időben ajánlott időtöltés. Leizzadtam, mint a kacsa pedig nem vagyok egy vaddisznó. Mondjuk kezdésnek lehet kemény volt a PSY, Dzsekó és Imagine Dragons de kíváncsi voltam na.
Ez a mod pedig valami állati. Jó lenne tudni hogyan lehet pályát készíteni mert van pár DJ haverom hátha érdekli őket, saját szám mellé visualnak nagy lenne Riftezni bulikban. -
Raymond
titán
válasz
#54625216 #14199 üzenetére
VoodooDE ezt irja:
"Guys, don't believe that. It's a very old leak of my forum post and I can confirm that many of the issues have been fixed until now. You will find the full review on my YouTube Channel "VoodooDE VR" and as text review on the Pimax forum after the closed beta ends. Please don't believe anything until then!"
Csak az a helyzet hogy a szinten M1 szintu hardverrol is kb. ugyanezt irtak azok aki juniusban a computex kornyeken kiprobaltak. Marmint az install reszeken kivul mert az ott nem jatszott. A kepminoseg es tracking problemak viszont ugyanazok voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Politika
- PlayStation 5
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest