Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• madgie

titán

válasz MasterMark #42639 üzenetére

Arról van épp szó, hogy ha görgetünk, elmosódik a betű. Hát wow, ne olvass, mikor görgetsz.

Egyébként meg minden mozgóképes tartalom normális esetben úgy van felvéve, hogy nem lehet olyan éles állóképekre kikockázni, mint amit mutatnak a monitortesztekben.
    A játékok nagy része is megkapja egy ideje a motion blurt, mert baromira természetellenes, ha minden képkocka tűéles és abból próbálsz mozgást imitálni.

És akkor még hozzá sem tettem, hogy az emberi látásnál az éleslátásért felelős rész nem is feltétlenül arra lett optimalizálva, hogy a mozgást jól lekezelje, annak "csak" élesen (meg nappal színesben) kell látnia. Nem a száguldó párducot, hanem minden normális, statikus dolgot. A mozgás érzékelésében, jobb lekezelésében a perifériás látás a "hunyó", ott kellett kiszúrnod, hogy a kardfogú tigris a bokorban csörtet feléd (és ezért érzékenyebb a szem oldalról pl a műfénycsöves villogásra is).

Szóval értem én, hogy sokaknak fontos a minél több Hertz, az analógos ultra low motion blur, de a hétköznapi ember tökeéletesen elvan a 60 Hz-s LCD-n és egy kummányit nem vesz észre abból sem, ha kicserélnék 240 Hz-esre.

Új hozzászólás Aktív témák