Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Criton
üzenetére
Akkor itt már a konkrét programok, és azok használata (melyik milyen gyakran mire) a kérdés. PL. a vágó/grafikus program mennyire tudja kiaknázni a VGA gyorsítást (miközben a procik sem unatkoznak i9 vs xeon). Szintetikus teszteknek nem sok valós használati értéke van, amolyan virtuális pénisz. Persze nagy vonalakban kijön az erőfölény, de inkább mérvadó, hogy a Te programjaid mire érzékenyek, melyik HW komponens változtatása (növelése) csökkenti leginkább a munka (pl. render) időt. pl.After Effektnél inkább a memória (mérete és sebessége) fékezi be, nem a proci.
Játékra nem biztos, hogy jó választás, oda leginkább a konzol a nyerő.
-
Criton
veterán
Na ezt a topikot valahogy nem találtam, sry. A legújabb iMac-ek full felszerelve sok teszt szerint elveri az iMac Prot. Nekem a vállalkozáshoz kell valami erős gép, amire nem kicsi a keret, szóval az nem számít. Egy 27" iMac 2019-ből ez a konfig jönne ki:
3,6 GHz-es, 8 magos, kilencedik generációs Intel Core i9 processzor (Turbo Boost gyorsítással akár 5,0 GHz)
64 GB 2666 MHz-es DDR4
Radeon Pro Vega 48 grafikus processzor 8 GB HBM2
2 TB-os SSD1 953 790 Ft
iMac Proval:
3,2 GHz-es, nyolcmagos Intel Xeon W processzor (Turbo Boost technológiával akár 4,2 GHz-ig gyorsítható)
64 GB 2666 MHz-es DDR4 ECC
Radeon Pro Vega 64X 16 GB HBM2
1 TB-os SSD2 200 390 Ft
(#30496) TigerCat : macbook akkor kizárva

-
Criton
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, munkára az alábbi egyedi macbook pro-t állítottam össze Apple-nél:
15" Macbook Pro
2,9 GHz-es, 6 magos, nyolcadik generációs Intel Core i9 processzor
Radeon Pro Vega 20 4 GB HBM2
32 GB 2400 MHz-es DDR4
1 TB-os SSD+ LG UltraFine 5K.
Főleg munkára lenne, programozás, videovágás, grafikai munkák és néha egy kis játék is. Érdemes most egy ilyenbe beruházni, vagy inkább egy picit combosabb 2019-es iMac-be? Egy jó Windows-os konfig is hasonló árban lenne, de az utóbbi időkben csak Mac gépeim voltam, de az új i9-es Macbook Pro-ról eddig csak a negatívumokat hallottam sajnos.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
iMac Radeon Pro 570-es vga kártyájának driverét lehet valahogy frissíteni? Vagy csak OS-en keresztül lehet?
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
cmd+Z vagy (Szerkesztés -» Visszavonás)
Ha így nem megy, akkor sem kell egyesével... Átkacsolsz listanézetbe, sorba rendezed hozzáadás dátuma szerint, és már ki is jelölhetsz egyszerre több százat is.oszy
Ott hogyan lehet képeket nézegetni? Rákerestem az autómra, de vagy nem adott eredményt a keresés, vagy a szolgáltatás nem elérhető üzenetet kaptam. -
törölt tag
válasz
ar man
üzenetére
i3-as minim van, nincs bluetooth probléma, és bőven elég a mindennapokra. Tudom, hogy nagy kiadásnál jól utána akar járni az ember, de csak ha belegondolsz, hogy 1,5 éve még nem voltak hat magos mainstream processzorok, hogy a francba ne lenne elég akkor átlagos felhasználásra egy hat magos i5
Még a pentiumok is bőven.Közben megoldottam a saját problémám
-
ar man
csendes tag
Sziasztok,
Eddig pc-n voltam viszont nagyon gondolkozom egy I5-os mac mini vásárlásán. Német amazonon most kb 330 000 ezer forintért szerintem jó árban van.
Mennyire jelentkezik a különböző fórumokon leirt Bluetooth probléma?
Átlagos napi felhasználásra elég a teljesítmény? -
törölt tag
Uh, Books-ban vissza lehet vonni valahogy a library-hoz hozzáadást? Egy darab pdf-et akartam, de a fileválasztóban windowsos reflexből duplaklikkeltem, és hozzáadott több százat, nem akarnám egyesével törölni őket..
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok! Vissza tettem a Mojave helyett a high sierra-t.Olyan kérdésem lenne,hogy a képek mappában a fotókönyvtárat egy az egyben lementettem.Most hogy visszatettem azt irta ki hogy nem tudja kezelni,mivel újabb verzió mint amit használok.De benne vannak a fotóim,41g-t azokat hogyan tudom onnan kiszedni?
-
oszy
veterán
Segítenétek? A https://szuf.magyarorszag.hu/jszp_szuf oldalon ha képet akarok megnézni az autóról nem jelenik meg.
Ha csak egy kép készült, az nem tűnik el, de ahol több kép van, felvillan az első és utána egy sem látszódik, mert az is eltűnik.Safari és el capitan.
-
Oldman2
nagyúr
Almalap
Gondolom nem sokaknak ismerős ez az egykori magyar nyelven kiadott magazin...
Van belőle pár számom, de csak most (várhatóan a jövő héttől) kerülök a MacOS világ vonzáskörébe.
Felmerült bennem, hogy létezik-e a Magazinnak valami archívuma, ahol az egykor megjelent lapszámok elérhetőek pl. PDF formában?
Azt látom (pontosabban feltételezem), hogy az almalap.hu oldalon vannak archív cikkek, de abban nem vagyok cseppet sem biztos, hogy ezek a Magazinban egykor megjelent cikkek lennének-e?
Ha esetleg valakinek vannak eladó számai, azok érdekelnének...
-
kkp900
senior tag
Nem tudom,de elvileg a gyári sorozatszámlekérdezéses opciónál ahol a garanciát lehet lekérdezni ott ki is írja ,hogy mit lehet rá kötni.De amúgy felhívod az applet és mondod,hogy Protection Plan garancia hosszabítást összesen 3 évre bővítést szeretnél venni.Megadod a sorozatszámot ,hogy az ügyfélszolgálatos be tudja azonosítani (nálam így tettek) aztán adni fog egy linket emailbe és azon ki tudod fizetni.Utána beregisztrálják automatikusan a Mac Minire.Legalábbis így mondta mikor megérdeklődtem telefonon.Szerintem nem ország függő a dolog,mivel az Ipad Prom Singapuri és arra is tudtam venni garanciát.
-
dud998
őstag
Na kellett vagy két nap mire rendbe szedte magát az iMac a Mojave frissítés után. De most már gyors megint. Illetve ami érdekes, hogy erre a két napra eltűnt 10GB a meghajtóról. Most ez is “visszajött”. 😃
-
törölt tag
Több hónap nyüglődés után tegnap megvettem az i3-as minit. Eddig egy saját építésű i5 4460-as gépem volt, 16 giga rammal és sata-s samsung ssd-vel. A mini ssd-je sokkal gyorsabb, java-s projectek importja 2-3-szor is gyorsabbnak tűnik érzésre. Eddig a hellyel sem vagyok gondban, miután minden fejlesztőezközt (eclipse, anaconda, pgadmin, mongodb compass, java) feltettem, és icloud driveomat is teljesen letöltöttem még maradt kb 75 giga szabad hely. A fejlesztői adatbázisokat másik gépre (aws, vagy előkotrom régi integrált procis lapom, és építek belőle egy nas-t) fogom rakni, és ssh tunnelezek.
A proci papíron 10-20%-al gyorsabb, ezt nem nagyon lehet érezni, wines gép néha megakadt, ezt lekopogom eddig nincs, de azt sok más dolog is okozhatta hardver mellett. A genius bluetooth egerem kicsit furcsa, darabosnak érződik a mozgása, még játszok a beállításaival, hátha jobb lesz. 21.5 colos fullhd monitorra van kötve, olvastam, hogy annak kicsi lesz a dpi-je, de viszonyítási alap nélkül teljesen jó, legfeljebb nem megyek 4k imac közelébe

Az i5-höz képest megmaradt pénzből vettem egy apple 4k tv-t, 3 éves androidos sony-hoz. Mondani se kell, hogy sokkal gyorsabb, végre teljesen kiszabadultam a google karmai közül, és tudok coursera-t és podcast app-ból mit-s videókat nézni a babzsákban feküdve
Itt ami pici csalódás, hogy coursera-n csak videókat lehet nézni, illetve nincs rá se Books, se Kindle.Összességében így sokkal jobban kijöttem, mintha i5-re költöttem volna ennél többet.
-
Lazika
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Tegnap annyi parancsot adtam a gépnek, hogy az uj beta frissítése közbe nem akart feléledni, ki kellett nyomnom a gépet. Elvileg megcsináltam az nvram resetet, mert azt irta hibának. Viszont észrevettem, hogy frissítés közben állandóan lekapcsol a tvm. Alig akar felébredni.
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Engem még mindig érdekelne az amit a frissítéses képen feltettél,hogy mit javít a 2018-ason?
Plusz arra van e megoldás,hogy kikapcsolni ezt a fehér ledet az elején.Engem rohadtul zavar világít egyfolytában.Pedig már le is ragasztottam ,de annyira erős a led ,hogy még azon is átlátszik.Van e rá valami megoldás a kikapcsolására.
-
kkp900
senior tag
válasz
norbi2010
üzenetére
Én is ezt akartam megvenni ugyan így 16 gb rammal de kb 3-4 hetet kell rá várni majd felhívtam őket akkor mondták.Azért azt a kb 50-ennel többet megéri a plusz 128 ssd meg az I5-ös proci szerintem ha még árulja a srác a Hardverapron az I5-ös t 339 ért.Amikor én vettem tőle volt még egy neki.De mindent be tud szerezni telefonszámot tudok adni hozzá ha érdekel.
-
kkp900
senior tag
válasz
Lazika
üzenetére
Ebben igazad van teljesen.Ezért vettem én az I5-öst ,mert a teszt amit mind a kettővel megcsináltak az Istyle-osok jobban meggyőző volt az I5-ös procis meg 339 bírtam megvenni az I5-ös 256 ssdt azt a 60 ezer többletet szerintem jobban megérte.Mondjuk hirtelen felindulásból vettem 16 GB Ramot is de senki nem akarta belerakni egyik hivatalos szervíz se aznaposra így a végén visszavittem ,és egyenlőre sima átlagos felhasználásra tökéletes a 8GB Ram is.Nem érzem hiányát a 16 -nak ,de majd idővel esetleg egy -két év múlva mikor már szereltek be ilyet és nem tart nekik egy napig akkor belerakatom a 16-ost.
Garanciát meg lehet ám venni hozzá külön is az applenél ha esetleg valaki azért akar csak hivatalos helyen venni ,hogy 1+1 év garija legyen.Sőt így jobban is járok ,mert 28 ért plusz 2 évet lehet venni ,és akkor 3 lesz rá.Amit ugye telefonokra nem lehet itthon hivatalosan megvenni csak ha trükközöl a lakcímmel,meg 30 napon belül lehet csak ,ezt meg egy éven belül kell azért nem mindegy.Én nagyon meg vagyok vele elégedve nagyon nem bántam meg ,hogy lecseréltem a Macbook Prot 13" Retinát erre.Úgyse vittem sehova se,és külső monitorral használtam meg billentyűzettel egérrel szóval azok megvoltak.
Most kapott egy 32" HP Omen 1440p monitort ,és így eladó a 25" Dell u2515h . -
10.14.4-gyel visszakerült a Photos appba a szóközzel való gyorsnézet.

-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Új Mac Mini-nél megéri inkább az i5-öst venni, vagy elég az alap is? Semmi különösre nem lenne használva, csak net, filmnézés, szövegszerkeztés egy 1080p monitorra kötve, viszont örülnék, ha ezeket villámgyorsan, akadásmentesen stb. oldaná meg. 128-as SSD elég karcsú, de vennék hozzá 1-2TB-os külső HDD-t is adattárolásra. Plusz még annyi, hogy az utaztatást mennyire szereti? Heti kétszer jönne velem kb. 60km-ert vonaton, így ki is tudnám váltani vele a pc-t meg a laptopot.
-
törölt tag
Ma végre eldöntöttem, hogy az apple notik problémái miatt mac mini-t veszek. Alapvetően elég lenne a kisebb verzió is, de ha valami csoda folytán elkezdenek újra rendes notikat gyártani, akkor lehet hogy eladnám. Eladhatóság miatt érdemes lehet mégis a nagyobbat venni?
-
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze azért van pár dolog ami piszkálja a csőröm.

Az első és a legfontosabb, hogy a power led nem villog sleep üzemmódban - ugyanúgy világít, mint amikor megy a gép.
A beépített hangszóró, hááát.... Arra jó, hogy bekapcsoláskor kiadja a gong hangot. De azt a Mini pont nem adja...
A kisebbik gép 128-as tárhelye nekem már szűkös lenne. Kényelmesebb a 256, mert így a virtuális gépet is a belső tárhelyen tudom tárolni. És a szakik azt mondják, programozáshoz sem árt ha több van, mint a minimál 128. -
kkp900
senior tag
válasz
kkp900
üzenetére
Én meg pont amúgy egy erősebb konfigos gépet akartam összerakatni 300-ból azért lehetett volna szerintem , de itt ahol lakom senki nem válalta el a Hakintosh összerakását telepítését.Aztán mikor rátaláltam erre az I5-ösösre 339-ért akkor elengedtem a Hakit.Szerintem nagyon pönge gyors egy gép és a rendszer is rajta.Mondjuk legalább ezzel már ki tudom használni az 1000 netet is.A Macbook Pro 2015 13”-osnál nem bírtam pedig kábelen volt rákötve a net nem wifin.Na mindegy szerintem a későbbi időkre gondolva inkább az I5-ösöst venném a helyedbe.De te tudod melyik passzol jobban anyagilag is.430-at én se adtam volna érte a normál árat.
-
amulet
senior tag
frissítés óta a youtube 10-ből 9x nem indul el
safariban, másnál is van ilyen? -
kkp900
senior tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Én is a 2018-ast vettem 339-ért I5 8GB 256 SSD.A Hardveraprón hirdeti a srác szerintem van még neki 1.Az appletől vette még a világos barna dobozban volt az se volt felbontva.Szlovák amúgy a régiója de szerintem ennek nem különösebben van lényege.Majd mikor Joy vagy Glamour napok lesznek akkor megveszem hozzá az Applecare Protection Plant ami 2 év plusz garit ad majd.akkor kb 23 ezer lesz akcióban remélem most is benne lesz majd.Tavaly is az Ipad prom -hoz így vettem kupon napon.
Szerintem nagyon jó a Mini ,most vettem egy 32"-os HP OMEN 1440p monitort hozzá ,és tökéletes vele.Mondjuk kapott egy Delock USB-C -Displayport kábelt ,hogy stabil legyen. Azért a 4K monitort nem nagyon szerette amikor normálisan be volt állítva a szöveg méret .De így teljesen jó már.Blakey mit írnak a grafikus kártyáról a frissítésben?
-
Meg vagy vele elégedve, van valami negatívuma?

Én igazából ezekre használnám: böngészés, film, zene(spotify), néha egy kis játék (csak League of Legends), és sulis dolgok (programozást tanulok, C#, Java, Javascript, PHP, + néha Windows vagy Linux VM-et futtatok Parallels-el).
Szóval semmi komoly. A mostani konfigom 6 magos i5, 16GB RAM, RX 560 szerintem overkill ezekre, elég lenne a 4 magos i5 - 8GB RAM - UHD630. -
válasz
Ron Swanson
üzenetére
> Használ valaki 2018-as Mac Mini-t?
Igen. Igaz, én a nagyobbik alapot (i5, 8/256).
Kérdezz bátran. -
Használ valaki 2018-as Mac Mini-t?
Gondolkodom a vásárlásán. Az alap konfig (4 magos proc, 8GB RAM, 128GB SSD - 265.000 Ft) szerintem elég lenne nekem. Már 6 éve MacOS-t használok PC-n (hackintosh), és 95% jól működik minden, de már rég óta egy igazi Apple gépre vágyom.
-
dud998
őstag
Tölthető az új Mojave.
-
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Megérkezett végre a Mac Minim, de már elakadtam az első bootolásnál
Szóval addig rendben van, hogy Lightning kábellel csatlakoztatom a Magic Keyboardot. Viszont egérből wireless Logitechet (unifying/bluetooth) használok, amit első bootolásnál nem akar felismerni és a nyelvválasztáson túl nem jutok. Valamit kihagyok, vagy tényleg muszáj vezetékes egeret rácsatlakoztatni ha nincs Magic Mouseom?Ezt addig tényleg nem tudom lenémítani amíg el nem jutok az OSX-ig?
-
Friczy
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Arra a két órára, amíg megtartod, nyugodtan

-
-
-
kkp900
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Az alap gép is sokkal jobb mint az új Imac szóval tuti.1,7 millás géptől szabadulni akar nem semmi! 😃 Ha jó áron meg tudod venni akkor biztos sokkal jobb mindenben ahogy az adatlapját megnézzük.Ha közelítőleg összerakod a sima Imacet de fullosra akkor is majdnem ott van árban de mégse tud annyit legalábbis a sima számokban kifejezve.
-
kkp900
senior tag
Az lehet ,hogy a számok alapján jó én is azokat néztem.Be is rendeltem egy LG27UK650-W 4K monitort. És használva kijött az , hogyha 4K ra volt állítva akkor rohadt kicsik az ikonok és a betűk is. Ahogy állítottam nagyobbra akkor meg kb lassul is a rendszer és akkor 1440p nek mutatja kb az EasyRest program.Szóval azt nem tudom , hogy 32”-on a 4K milyen élőben de az Oaziscomputert felhívtam és azt mondták ,hogy 32”-on is kicsik ha 4K ra van állítva.Ezért jobb a 1440p.Vagy a 3440*1440 de azok meg nincsenek 32”-ben csak 34”-tól felfelé.Szóval nekem csak a 75hz lenne a kérdésem,hogy 1440p felbontáson be tudom-e majd állítani és kihasználni a monitor 75hz-t.Meg ,hogy a betűk kinézete jó lesz e 32”-on ? Mivel ez egy VA panelos és 100%-os Srgb-s ezért a megjelenítéssel csak nem lesz baj ha minden igaz.
Kontraszt is sokkal nagyobb mint az IPS-nek.Mondjuk ezekkel a mostani Ultrasharp kijelzős Dell-el se volt baj. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szerintetek érdemes az új imacek helyett megvenni az alapkiépítéses imac pro-t? Egy haverom szabadulni akar a sajátjától, és nagyon elgondolkodtam rajta

-
-
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Többször is kértem segítséget tőletek monitor ügyben Mac Mini 2018-ashoz. Berendeltem egy ilyet amit linkeltem. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg van e valakinek tapasztalata , hogy a 75 hz-en tudni fogom e majd használni Displayport -USB-C Delock kábellel amit rendeltem hozzá külön. Link a monitorról:https://oaziscomputer.hu/termek/4692/hp-omen-freesync-wqhd. Plusz ,hogy 32”-on a PPI 91 re jön ki a mostani monitorom egy 25 Dell az is 1440p annák ez az érték 117 ppi ez a 27 ppi különbség szemmel érezhető lesz majd? Plusz valaki használ e ilyen nagy monitort és mennyire van meg elégedve a mérettel. 27” nem nagy méretbeni különbséget hozna próbáltam alig észrevehető a 25”-hoz. Ez a 32” már igen nagy ugrás lenne.Minden vàlaszt előre is köszönök.A 75 hz-re az alma oldalán se találtam infót csak a 60 hz 4K ról írnak.Ez meg 1440p de 75 hz lenne majd.
-
cigam
titán
válasz
twinee1337
üzenetére
Nem lehet, hogy a DRM miatt nem megy?
-
blakey
titán
válasz
twinee1337
üzenetére
Próbáld az epubor-t
-
twinee1337
tag
Kipróbáltam a Calibre programot PC-n is MAC-en is de sajnos nem lettem előrébb vele. Átirtam a kiterjesztést .epub illetve .zip ugy sikerült beimportálnom a könyvet mert alapból .ibooks a kiterjesztése. Konvertáltam epuba illetve pdfbe is őket de sajnos nem sikerült. Csomó beállítást megpróbáltam de krikszkraksz betűk voltak pedig, a kódolását is állítottam úgyse sikerült.
-
blakey
titán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Értem, hogy Air-t az Apple TV-re, de mi az oka? Filmeket nézni a legrosszabb megoldás, képeket nézegetni okés. Gigás legyen a belső hálózat, akár Wifi akár vezetékes.
-
blakey
titán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
airplay el tükrözök ra a macbook airrol, késve érzékeli a tv-n amit a gépen csinálok és a video lejátszás is furcsa néha darabos
valami ötlet és javaslat ?
Mit tükrözöl és miért tükrözöd? Wifin vagy vezetéken megy az Airplay? Apple TV-vel lehet SMB/NFS-t is használni videók lejátszásához, nem kell tükrözni semmit. -
WhiteAngel89
aktív tag
udv
van egy új apple tvm
és mikor airplay el tükrözök ra a macbook airrol, késve érzékeli a tv-n amit a gépen csinálok és a video lejátszás is furcsa néha darabos
valami ötlet és javaslat ? -
general
addikt
más jellegű kérdés:
Mac Pro 2013 (a kuka) cpu upgrade-del van esetleg valakinek tapasztalata, infója? tényleg nem találgatásra vagyok kíváncsi, azt én is tudok..

az érdekelne, hogy itt is módosítja-e az appla a firmware-t, tehát csak mac-es cpu verzióval cserélhető, vagy tulajdonképpen bármelyik, a foglalatba illeszkedővel, ha magamtól szerezném be? nyilvan a TDP is azonos legyen. LGA 2011.
itt egy link egyébként -
blakey
titán
válasz
blakey
üzenetére
Közben rákerestem, hogy milyen hibáról is van szó és nálam tényleg nem csinált még ilyet. Teljese rendben van.
Ahogy nála is:
That is interesting. I'm running Mojave on a mid-2012 MBP that uses a 1536 MB Intel HD 4000 card and 16 GB laptop memory. I don't see this on CC 2018 19.1.6 playing with the same image you provided.Esetleg azt próbáltad, hogy a Preferences/Perfomance alatt a grafikai processzor gyorsítást ki ill. be kapcsolod? Szerintem annak lehet köze a dologhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

TigerCat