- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz general #38123 üzenetére
Ha neked leállt, lefagyott, akkor az megint egy olyan probléma, ami nem feltétlenül általános. Nálam 5 éve megbízhatóan működik. Tegyük hozzá, hogy ennek köze van a hálózathoz, tehát pl. a routerhez is, ha nem megfelelőek a beállítások, akkor lehet, hogy később vagy épp hibásan reagál egy ébresztés után. Ezek összetett dolgok, de nálam soha nem volt vele gond.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
cigam
titán
válasz general #38114 üzenetére
Ez router/kábel gond is lehet. Milyen adaptert használsz? És minek? Külső vagy belső meghajtóról/ra töltesz?
Amúgy ez a 30MBps limit ez a 240Mbites-es internet, ill. 300Mbites WiFi kapcsolat sebessége is lehet. Speedtest oldal mekkora sebességet mér?
Hogyan, miken keresztül éred el az internet-et?
Bár a kérdésed inkább az otthoni hálózatok topokba illik.Ráadásul a torrent sebessége nem garantált, n+1 paraméter befolyásolja.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
válasz general #38107 üzenetére
Maxon megy, nincs vele probléma, a nálad lévő probléma egyéb eredetű. 500-as netem van, 60MB/s az átlag.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-Skylake-
addikt
válasz general #38076 üzenetére
nem akarok tokeletes kepet epp ez a lenyeg, arra vagyok kivancsi, hogy ez mekkora kompromisszum. osszegeben ez mivel jar, mennyire lassitja a gpur adott esetben, mennyire okoz kepi hibakat, ilyenek.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz general #38072 üzenetére
hat ezt ertem, de ez alapjan akkor az egyetlen valodi lehetoseg nagy monitorra az az xdr. az meg nyilvan nonszensz, hogy egy 259ezer forintos (ennyi volt mikor vettem tavaly novemberben) base mac minihez az egyetlen lehetoseg az vagy egy kicsi 5k monitor az lgtol 300-400ezerert, vagy egy mar kelloen nagy monitor 2millio + a maradek szaros 400k-ert a talpa. tisztaban vagyok vele, hogy a macnek a nagy felbontas kellene, csak nekem meg a nagy meret kell ES a mac. apamnak 27es imace van, ertem en a felbontast meg a betuket meg minden, csak rohadt kicsi. biztosan tudom, hogy konpromisszumos az elkepzelesem, de nincs mas ut. nekem a 32 is kicsi, a 34is. nekem az lg uj 45UW monitora kellene, csak az mar a lo tuloldala es felteszem sokkal rosszabb a nativ 80dpi, mint a valojaban 140dpis , 110dpi-re visszaskalazott kep. keret persze arra sincs , de ott jelenik meg a meret amit en endgamenek tartok 1 monitoros setupnal. az 1 monitorhoz viszont ragaszkodok ennel a setupnal.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
addikt
válasz general #37670 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a CPU dolgozik a képpel. Ellenben a natív felbontás 5120x2880 képpont (adott esetben különböző). Terhelés szempontjából szerintem az a jobb, ha “retina” beállítás mellett (skálázás talán nem tudom a pontos nevét) 2560x1440 képpont kerül renderelésre (negyed annyi, mint natív esetben) és a megjelenítő pusztán négyszerezi ezeket a képpontokat (miután egész számú többszöröse direkt, ez a skálázás nem jár minőség romlással sem).
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Mr Bond 007
őstag
válasz general #36316 üzenetére
A ramot használja gyorsító-tárazásra is. Attól hogy tele pakolja még nem jelenti azt hogy az most épp mind kell is, hanem csak ott tartja amire szükséged lehet a felhasználási szokásaid alapján. (pl ha minden nap x órában fut a safari, akkor szépen oda pakolja azt is, még ha nem is indítottad el, hogy ha szükséged lesz rá gyorsabban induljon. Ez windowson is évek óta így van.)
"a nagy kérdés inkább az, ha ilyen szinten használja az ssd-t, aminek ugye véges az írási képessége, vajon mikor döglik meg a mehgajtó ezekben a gépekben"
Jogos, ugyanakkor ez már évek óta így megy az ios eszközöknél, mégsem hullanak a tárhelyek bennük. (ugye ott is rendszeres a fennakadás hogy míg androidon 8gb van ios-en miért elég 3-4 is.) Mac-nél is van diagnosztika, lehet látni az ssd-k állapotát. Nekem a 256gb-os ssd-n 1% az élettartam romlás (100% a tervezett életciklus vége) 16TB írás után. 8gb-os M1-es Macbook pro gép. Március óta van meg és egész nap használva van reggeltől estig. (Fut parallelsben win 11 is, és játszok is rajta, úgyhogy kapja az ívet.) Mire ez gond lenne, már rég le lesz nyugdíjazva.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz general #36320 üzenetére
Az Adobe-nak nem kell annyi amennyit automatikusan beállít magának. Simán elvagyok 16GB RAM-al és PS-el, 3-4Gb-os fájlokkal dolgozom. Az SSD dolgoztatásra nem tudom a pontos választ.
-
blakey
titán
válasz general #36316 üzenetére
Az Adobe cuccok előszeretettel "éhesek a RAM-ra", azt nyugodtan visszafoghatod. De használhatsz 128GB RAM-ot is, akkor is 110GB használatban lesz.
-
-
nagyúr
-
Czo
addikt
válasz general #35983 üzenetére
Nekem mindenfele "kuzdelem" nelkul megy Montereyen a paragon, szoval mennie kellene. Az app mit kond egyebkent? Dobsz rola egy screenshotot? Illetve, nem lehet, hogy nem rendesen lett levalasztva, korabban egy Windowsrol, es emiatt egy chkdsk kellene ra? (Pl shutdownoltad a windowst, de a fast startup be volt kapcsolva?)
-
Ear001
addikt
válasz general #34356 üzenetére
A Steermouse-ban beállítható. Én a görgő jobbra-balra pöckölésére programoztam be. A progi ugyan fizetős, de figyelnek arra, hogy a próbaidő lejárta előtt kijöjjön az új ingyenes változat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Syl
nagyúr
válasz general #34346 üzenetére
> ha a Previewt akarod használni (belenagyítani csak abban tudsz!)
Számomra zavaros ez a preview / quick look fogalom...
A szóköz billentyűre felugró nézőkében (ez lenne a quicklook) simán lehet nagyítani.
A Megtekintőben megnyitott dokumentumokban problémás.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
tDr1v3r
veterán
válasz general #33827 üzenetére
Nekem munkahelyen egy Logitech G300-as egerem és egy ilyen billentyűzetem van, sokszor falra tudnék mászni tőlük. Az egér túl nagy és számomra hót feleslegesek a gombjai (próbáltam bindelni rá funkiókat de nem használom), a billentyűzet meg nem túlzottan taktilis... még a rövid útjával és a numpados kivitelével kibékülnék (sokra nem használom, levelezés + pdca/sima egyéb irodai doksik vezetése mellett előny a sok billentyű), de ez... hát nem a legjobb barátaim, na.
Nekem a fentebb mutatott marhára megfelel itthon, kényelmes, mindent meg tudok vele csinálni amit kell. Nyilván kinek mi, nekem ez vált be, de abszolúte értem az ódszkodást. Nem egy megszokott dolog, még külföldön se...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz general #33586 üzenetére
Igen, ahoz, hogy fusson az M1-en. De mi köze monitorhoz? Legfeljebb azok sírnak akiknek van kalibrátoruk, és lecserélték a gépüket M1-esre. Attól még íntelesen simán kalibrálható a monitor. Nem tartom ezt akkora problémának, mint az, akinek saját kalibrátora van.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz general #32712 üzenetére
Érdekes. Online áruházak perlésére van energiájuk, de az OS lopásával már nem foglalkoznak?
Apple vs. A.pl: Tech company sues online Polish grocer over logoNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Snoop-y
veterán
válasz general #32644 üzenetére
Nekem az utolso modell van i9 27”. Nincs kalibralva mert en mar csak a kesz kepekkel dolgozom meg InDesign-al bohockodok meg master fileokat gyartok.
De ha megirod mit nezzek valamelyik nap szivesen nekiallok es megnezem neked.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
jaroslav
aktív tag
válasz general #31376 üzenetére
Lehet, hogy így lesz
Nézegettem az általad említett hackintosh gépeket is.
Az az egy félelmem van, hogy nem 100%-ig kompatibilis a MacOS Mojave minden funkciójával (bár a sráccal , aki ilyen gépekkel foglalkozik azt írta, hogy 100%-os a kompatibilitás)Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.
-
Soma01
veterán
válasz general #31354 üzenetére
A Dropbox meg csinál egy "__MACOSX" nevű, mappát és azon belül, minden fájlhoz + 1 fájlt és abba valami feljegyzést, ha Mac-ről másolsz oda és zip-elteted vele a mappa letöltése miatt.
Úgy vettem észre, hogy utf-8-ra állítva a ZIP-et, nincs semmi baj. Csak hát alapban nem így csomagol Windows alatt egyik zip-et támogató program sem. Külön be kell állítani. Nekem eddig a Total Commandert a 7-zip-et és a PeaZip-et sikerült jól beállítani zip-be csomagolás esetén. De a lényeg, hogy meg van oldva. -
kkp900
senior tag
válasz general #30547 üzenetére
Én voltam ! És nekem is az a 7+2 -es van.Szerintem megéri azt a pár ezressel többet.És most is használom tökéletesen működik.Bátran vedd meg.Bár egyszer valaki azt mondta itt ,hogy nem szereti a TP Linkeket a Mac de eddig semmi problémám nem volt vele.Sőt most vettem egy ilyet : https://www.ewent-online.com/connectivity/dockingstation/ew7014-dual-docking-station-usb-3-1-gen1-usb3-0-voor-2-5-en-3-5-inch-sata-hddssd.html és ezzel is tökéletesen működik és nálam is van ,hogy kb 4 winyó van plusz rajta és akkor is jó.
-
dud998
őstag
válasz general #30547 üzenetére
Nekem is ez van és tényleg tuti!
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
madgie
titán
válasz general #30534 üzenetére
Nekem is ilyen nyikinyaki hub volt, aztán párszor leválasztotta a meghajtót Final Cut projekt másolás közben és azt mondtam, a francokat fogok én ezen spórolni. Ilyet használok most, a két töltőkimenet nélküli változata olcsóbb, de nekem mindig ezen tölt a telefon is (meg hat meghajtó bele is van dugva, amelyik kell, bekapcsolom, frankón, megbízhatóan működik).
-
cigam
titán
válasz general #30529 üzenetére
n+1 oka lehet:
- már eleve a kábele úgy néz ki mint aki nem vezeti az áramot, hanem ellenáll neki. (feszültség esik rajta, ezért a kártyaolvasót már nem tudja megtáplálni)
- azok a kapcsolók rosszul kapcsolnak (oké ég a lámpa, de a csatlakozóta is megérkezik a feszültség?) -» mindegyik csatlakozóban kipróbáltad?
- lehet a lámpát(feszültséget a csatlakozón) jól kapcsolja, de mi van ha az adatbuszt is kapcsolja, és az nem megy neki?
- ami épp nem jutott eszembeFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
válasz general #30521 üzenetére
Nem hát. A levegőből szedi az energiát a működéséhez. Nem akarlak megbántani, de ez a tipikus pár százas ajánlat kínából. Játéknak jó, de mint a példád is mutatja munkára nem. Ha merevlemezt is köstsz rá, az a minimum, hogy külsőtápos legyen. 5-10k-ért már 4-8 portos eszközöket kapsz, amik nem csak a mostani ahanem a következő gépedet is kiszolgálja.
-
blakey
titán
válasz general #30521 üzenetére
3 kártyaolvasóm volt, mindegyik hibátlanul működött és most is működik. Semmi gondom nincs vele.
-
blakey
titán
válasz general #30518 üzenetére
Lehet, hogy kéne neki a külső táp, anélkül ritkán fog működni pl. egy HDD. Eddig bármilyen USB-HUB-ot kötöttem rá simán működött.
-
Syl
nagyúr
válasz general #30425 üzenetére
Retinában max 1080 amit még elbír. Nem tudom hogy hirdetheti ezt úgy az Apple, hogy "Mac minidhez akár két – sőt a HDMI 2.0 port bevonásával három – 4K‑s vagy egy 5K‑s kijelzőt is csatlakoztathatsz."
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
-
blakey
titán
válasz general #30403 üzenetére
Nem hinném, 1x próbáltam, annyira nem volt vészes, lehet, hogy csak beállítás kérdése. Amúgy 14.4 betában, visszajelzések alapján javították és nem minden gépet érintett ez a hiba.
-
blakey
titán
válasz general #30399 üzenetére
Nem csinál semmilyen fekete pöttyöket, nincs sűrűn használva de ilyennel még nem találkoztam, tegnap este direkt megint ránéztem.
-
madgie
titán
válasz general #28817 üzenetére
Ott a Mac beállításaiban a miértre a válaszod: natív fehérponton hajtja a kijelzőt, a minél combosabb kontraszt miatt. Ott szépen átpöckölheted D65-re, ami egészen pontos nálam az 5K iMac-en.
Más, ez nem nem neked megy: azért óvatosan a külső SSD-ről hajtással, én sokat szívtam az utóbbi időkben vele, ment is vissza 14 napon belül a 480-as intel ssd a külső házzal együtt a boltnak.
-
dud998
őstag
válasz general #28817 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlást, de sajnos debreceni vagyok.
Néha járok Pesten, de ennyi. Nekem 2016 late 21,5" FHD iMac van.
Igazából PS miatt lenne jó, de nem hivatásszerűen csinálom. Tudok nélküle élni ha olyan van.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest