- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jesszus... Minek, melyik?!
Próbáld meg kikapcsolni, ha mást nem az Avast "webshield"-et, kipróbálni hogy kikapcsolva működik-e a YouTube lejátszás. Plusz nézd át a naplófájljait miket és miért blokkolt.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Konkrétabban?
- Bejön az oldal?
- Látni a vezérlőgombokat?
- A reklám videó sem indul el?
- A vezérlőgombok látszódnak, úgy csinál mintha lejátszana(megy a folyamatjelző csík és a számláló), csak nem látszódik a videó?
- Hang van kép nincs(vagy fordítva)?
- A Safariban milyen pluginek vannak telepítve(pl flash)?
- A gépre vagy a hálózatra van plusz biztonsági/reklámszűrő/tuningoló program telepítve?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
footy
addikt
iMac late 2013en HS van fent es update ota (sierra) neha nem megy a youtube safari alatt.
Chromemal nincs problema. Valakinek otlet? -
válasz bigsee #31892 üzenetére
Már hogyne látnád? Hiszen a Windows-os lemezkezelőről készült a fotó! Fogalmazzunk inkább úgy hogy nem kapott betűjelet mert pl. rejtett attributummal rendelkezik, vagy olyan fájlrendszerrel, amit a Windows nem ismer.
Jobb klikk törlés és a felszabaduló helyet hozzácsapod az előtte álló partícióhoz. Vagy méginkább egyesíted az egészet. Ha nem megy a beépített lemezkezelővel, fuss neki a gparted-el. Előtte mindenképpen ments, nem garantált az adatvesztés nélküli egyesítés/átalakítás.[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Segítsetek, PLS! Mini-ből kivett HDD-t szeretném használni hordozhatóként, de van egy 450 megás partíció középen.
Ezt windows alatt nem látom, MAC-en nem szerepel a lemezkezelőben, Linux alatt sem látszik. Van vmi speciális mód ennek az eltüntetéséhez? Tudom, hogy nem pont ide kellene, de hátha...
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Syl
nagyúr
Aki használja a FreeFileSync és annak RealTimeSync modulját, kérem jelezzen, mert lenne egy autostarttal kapcsolatos problémám.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Hiba a sudo-ban amit az Apple vett észre, és a macOS-t is érinti. Pont tegnap este frissítette magát, de
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Alap feladatokra, netezésre, részben parallels windows futtatásához egy 2011-es i5ös Mac minivel mennyire tudok mellé lőni? jelenleg egy 500gb hdd van amit cserélnék ssd-re, illetve 8gb ram van benn.
Illetve, az SSD swapot meg tudom magamnak csinálni itthon? Annyi nehezítéssel, hogy jelenleg más laptop / asztali pc nincs a lakásban?
Köszi.yo
-
dud998
őstag
válasz Macika_MC #31882 üzenetére
Gratula!
Irigyellek a bátorságodért.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Macika_MC
tag
válasz Digital #31880 üzenetére
Tegnap este szétkaptam a iMacot, nem nehezebb szerelni, mint egy asztali pct. [Ezt a videót] követtem lépésről, lépésre. azért döntöttem , hogy én szedem szét, mert így olcsóbb volt mintha szerviz csinálná. Csak megfelelő szerszámmal álljunk neki és ha már szétszeded akkor egy levegő spray-vel takarisd ki. Tesztet nem tudtam készíteni előtte mert 120GB SSD volt benne. A LCD panel ragasztó csík szétszedéséhez kell idő és türelem ne kapkodj előbb utobb szétjön. A megfelelő szerszám az nagyon fontos. A tapadó korong helyett a autó GPS korongját használtam. Röviden tömören nem nehéz szétszedni.
Így a mostani gépem.
iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) [link]
3 GHz Négymagos Intel Core i5 processzor 7400 [link]
16GB 2400 MHz DDR4 [link]
1 TB SSD [link][ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
Macika_MC
tag
válasz Digital #31877 üzenetére
Megérkezett a SSD és a Ram is.
Képeket biztos csinálok majd, video az nem biztos.
Minden megvan hozzá hétvégén szétkapom és leírom, hogy mennyire nehéz vagy mennyire könnyű. [kép]Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
fioninquo
tag
Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem.
Android Studioban nem tudok > karaktert leütni, ugyanis a shift+opt+x billenyűkombináció bezárja a programban az összes nyitott filet. Kerestem a beállítások között, de egyszerűen nincs is ilyen shortcut, így nem tudom kikapcsolni, mégis ezt csinálja.
Rákerestem googeön is, de mivel csak minket áldott meg a sors (vagy az Apple) ilyen csodálatos billentyűzetkiosztással, senki más nem futott még bele ebbe a problémába.Van bármi javaslatotok, hogy mit lehetne tenni? A billentyűzetet nem szeretném angolra átállítani semmiképpen)
>>>iPhone XS<<<
-
Macika_MC
tag
válasz koxkids #31872 üzenetére
Igen a 8GB ram kevés.
Én most fogom bővíteni házilag a iMacomat 16GB-re és 1TB ssd-re.
Szétkapom, mint Foxi a lábtörlőt.
Most szinte alig fut valami a gépemen és 1,59GB a szabad memóriám.[ Szerkesztve ]
Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
WhiteWalker
nagyúr
SafeinCloud-t használ valaki?
Nálam nem akar működni a SafeinCloud plugin sem Safari sem Firefox alatt otthoni wifi hálózaton.(Melohelyen a wifin működik!!!)
Azt írja , hogy " safeincloud application is not running. start it and try again" , miközben fut.
Ezt találtam , de ezzel nem tudok mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
Macika_MC
tag
Megérkezett Kínából a iMachoz a ragasztó csík.
Akkor a SSD [link]
És a ram [link]Jó lesz a gépembe, vagy ki milyen ram-al bővít?
iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017)
Modellazonosító: iMac18,2[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz WhiteWalker #31865 üzenetére
Mostanra egész jó rendszer lett, konkrétan semmi gondom vele. Pedig gondolkodtam, hogy lecserélem a MBP-t egy újra, de jönni-menni és mobil munkára most is tökéletes.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
WhiteWalker
nagyúr
Felraktam az új frissítést (Catalina) a 2016-os Air gépre , mit ne mondjak rendesen helyre rántotta.
Szinte már idegesítően lassú volt Mojave alatt , valahogy nem is úgy működött ahogy kellett volna .
De most pont olyan fürge mint régen , El Capitan rendszeren.Ez létezhet , vagy csak placebo?
-
moleculez
veterán
válasz koxkids #31860 üzenetére
4K videót lejátszani le fogja, de szerkeszteni már kevés lesz. Max fHD. 4K-hoz már kell dedikált GPU, nem is akármilyen, valamint nagyon minimum 16gb RAM, de inkább 32. (Napokban pont beleástam magam ebbe kicsit, mennyire fölösleges a 4k, de az más kérdés) Képszerkesztésre jó lesz.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
r4z
nagyúr
válasz nylontacsko #31859 üzenetére
Futtass egy Malwarebytes keresest, hatha megtalalja a bunost.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
TigerCat
nagyúr
válasz koxkids #31860 üzenetére
i7-es Mac Minim van, konvertálni rendszeresen szoktam, egy-egy iMovie editálást is, megy mint a szél. Ha nem akarsz skálázni (elvesz a teljesítményből), akkor 110 PPI környékén nézegess. 27-es méret, 2560x1440 (mint a nem retina iMac). Ha van rá, akkor 34-es ultraszéles, 3440x1440 is bitang. 4K kijelző 27 colon túl apró, ezt méretezni kell, de érdemes megnézni, hogy milyen beállításokkal kényelmes. 5K ekkora méretben tökéletes, mert pint kétszeres a normálhoz képest (220PPI), de horror az ára. Nem beszélve róla, hogy az LG 5K kijelzője valami borzalmasan néz ki.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
őstag
Sziasztok!
Az új Mini-ben található Intel UHD Graphics 630 grafikus kártya mire elég? Fő szempont a fénykép és videó szerkesztés. 4K videóval elbírna? (Az erősebb i5 configot néztem, i3 lehet kevés...)Továbbá milyen monitor ajánlott hozzá (legalább 24” méretben)
Köszi!
-
nylontacsko
senior tag
Hello mindenkinek,
Létezhet, hogy valami vírust beszívtam
A Safari percenként nyit egy új böngésző ablakot booking.com tartalommal.
Nem szokásom "tilosban járni" és ész nélkül klikkelgetni.
Létezik erre megoldás? (pl. újra lehet rakna csak a Safarit?)
Köszönöm előre is a segítséget."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
okoska74
senior tag
-
Snoop-y
veterán
-
okoska74
senior tag
-
okoska74
senior tag
Miért kell állandóan eltávolítgatni a dockból a bezárt alkalmazásokat?Mit kell beállítani, hogy a bezárt alkalmazások maguktol eltünjenek a dockból?Konkrétan erre gondoltok:
[ Szerkesztve ]
iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein
-
moleculez
veterán
Csak úgy megosztom, hátha érdekel valakit:
Szóval MBA2018-cal vágtam a családi nyaralós videót iMoveban. A vége 3m:20s lett, FHD 60fps, és 5.6GB.
Na ezt exportálta 11 perc alatt, és a venti be sem kapcsolt.
Ahhoz képest, hogy nem erre van kitalálva, nem is olyan rossz, valamint a munka is simán ment. Igaz, 16gb RAM van benne, meg is ette szépen, dehát azért van.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Macika_MC
tag
válasz Digital #31852 üzenetére
Még várom Kínából a ragasztó csíkot. [link]
Amúgy már nincs garancia rajta, de szerintem nem olyan bonyolult szétszedni, meg nem is félek tőle, de a ramot is cserélem 16 GB-re. [link][ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
https://ijoe.hu/termekek/applecare-protection-plan-for-macmini mondjuk itt normál áron van de legalább van és nem kell apple se hozzá!
https://www.icentre.hu/termek/applecare---mac-mini-1
https://istyle.hu/applecare-protection-plan-mac-mini-keszulekekhez.html
Csak ezeket hívd fel ,hogy a 2018-ashoz is jó e ,mert nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
A Hardverapron hirdetett egy srác aki amúgy egy cég ilyeneket én is tőlük vetem egy a lényeg ,hogy egy éven belül legyél vele. Így 18 ért plusz 2 évet kaptam 2021 ig garis. Hogy gyorsítsak rajta elutaltam egyből amint megjött nekik küldte is a kódot amit az Apple segítségével sikerült is aktiválni.Majd mond el mi lett a végeredmény. Szerintem telefonon meg lehet venni tőlük ,mert ezt lehet magyaroknak is venni csak applecare+ nem hivatalosan. Mondjuk buzik mert az apple tv is lehetett volna venni de nem bírtam megvenni sajnos,mert azt már ide nekünk nem engedi..Hiába trükköztem németre állítva a régiót Revolut kártyával fizetve de nem engedte a kárya miatt se Curve kártyával se utánna azoknál is átírtam a címet de hiába sehogy se ment.Így elengedtem marad az egy év szavatosság MM vettem jár hozzá gondolom én.
-
Syl
nagyúr
Srácok! Mi a helyzet az utólagos AppleCare vásárlással? Hol tudom intézni? Mert az apple oldala azt mondja "A kosárba olyan terméket is helyeztél, amely csak más termékkel együtt vásárolható meg."
-
kkp900
senior tag
válasz Tibi86 #31841 üzenetére
Meg is jött és bele is került a 32 eske..
Én is így gondoltam ,hogy nem lesz több baj ezzel már ahogy elnézem 10 meg is eszik a gépecske ezért volt sokszor ,hogy nem ment flottul egy video megnyitása pld letöltésnél vagy másolásnál. de most megy minden mint a karikacsapás. -
Macika_MC
tag
válasz Macika_MC #31823 üzenetére
Ha már cserélem a SSD-t, akkor szerintem a ramot is bővítem 8gigáról- 16gigára.
iMac 2017 4K 21,5"
Ez a ram jó bele?
16GB 2400MHz DDR4 Notebook RAM Corsair Vengeance Series CL16 (2X8GB) (CMSX16GX4M2A2400C16)[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
macOS alatt hogy tudom a legyegyszerűbben az ISO fájlt a pendrive-ra tenni? A lényeg: van egy Windows 7-es ISO fájlam amit szeretnék rátenni amolyan "kibontottan" hogy a Windows-ra alkalmas PC-be dugva fel tudjam telepíteni simán.
Terminálra van valami jó kis parancs? Az ISO fájl az asztalra van másolva.
Smoke some weed nigga!
-
moleculez
veterán
iPhoneról szeretnék pár száz képet-videót áttolni macen (amin Catalina fut) keresztül kábelen egyenesen külső ssd-re. Ezt hogy tudom megoldani? Filesban nem érem el az iPhoneos albumokat, Photosban meg nincs ilyen opció. Csak import, de az meg gépre másolna.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
kkp900
senior tag
A legtöbbet 2,98 gb FirefoxCP Web content ez van az első sorban.
utánna Coreaudiod 1,98 gb ami nem tudom esetleg a BOOM 3D lehet? Mondjuk durva ha ennyit ramot eszik meg. És utánna van még vagy 4 kisebb mint 1 gb azok is ugyan azok mint a legelső sor. persze utánna jönnek a kisebbek...De ezek a legtöbbet memoria zabáló dolgok. összesen majdnem 7 gb van folyamotsan elhasználva ezért gondoltam ,hogy inkább kap most memóriát rendesen.egy kérdés,hogy amikor kicserélik a memóriát akkor gondolom az összes megnyitott weboldalam is kukázva lesz.Hogy tudom ezt kivédeni ,hogy tudnám lementeni valahova ahonnan újra meg tudom nyitni majd egyszerre szépen?
plusz a weboldalakon kívül jár még valami vesztéssel a Memória csere?[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz kkp900 #31827 üzenetére
> Csak a Weböngészők meg a Transmission megették a 8-at simán
Az igeeen! Nálam egész nap megy a Forklift, Firefox, Chrome, iTunes(Zene), Indesign, gyakran mellé a Photoshop, Acrobat, Illustrator - de valahogy nem akar kirohadni a 8 gigából.
-
kkp900
senior tag
válasz Snoop-y #31826 üzenetére
2018-as Mac Minibe 72 GB Ram? Az ,hogy lehet mikor kb sehol se látok 16-osnál nagyobbat bele... De szerintem annyi már elég is lesz normál emberi felhasználásra. Csak a Weböngészők meg a Transmission megették a 8-at simán.Ezért szeretném bővíteni. Mondjuk meg is rendeltem a 32 GB Ramot az Alzatól , mert elkezdett felfele menni ahogy nézegetem rendesen..Meg náluk legalább 10 év a gari rá nem 1-2 év ahogy a többi webshopnál.Néztem a Cruzial oldalán is de sajnos annyira népszerű ,hogy nincsen se 16-os se a32 -es összecsomagolva ők legalább örök élet garit adtak volna rá a saját termékükre.
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz Tibi86 #31819 üzenetére
Szia! És te mennyi Ramot vettél bele?
Nem tudom eldönteni,hogy elég-e a 16 vagy kell a 32? Normál felhasználás lenne otthoni . De folyamatosan elfogy lehet a sok megnyitott oldal a böngészőkben teljesen leszívják meg a fel-le töltés Transmission. Szóval nem szeretnék belefutni,hogy megveszem a 16-os és az is elfogyna de ha nem muszáj nem vennék 32 bele dupla áron. persze tavalyi árakhoz képest felére estek majdnem de akkor is. Szóval ha van másnak is tapasztalata ezzel a Ram kezelés dologgal akkor szívesen venném a segítő tanácsokat. -
moleculez
veterán
-
-
Macika_MC
tag
Milyen márkájú SSD-t ajánlotok iMac 2017-be
Én e három közül variálok.
-Kingston A400 960 GB 2.5" SATA3 SSD
-Samsung 860 EVO 1TB 2.5" SATA3 SSD
-Samsung 860 QVO SSD 1TB 2.5" SATA3 SSD
A ragasztó csíkot már megrendeltem Kínából 30-45 nap mire megjön úgyhogy van idő eldönteni.
Előre is köszi.
Üdv Macika!Olvastam,hogy 1,7milliárd év múlva a Nap miatt el kell költöznünk a Bolygóról.....Örülök, hogy időben szóltak, mert nem szeretek kapkodni
-
-
kkp900
senior tag
válasz Tibi86 #31817 üzenetére
Köszi szépen a választ! Az a bajom csak ,hogy akkor 1 év alatt semmi se változott a beszerelési időben ugyan úgy 1 nap amit viccesnek tartok egy kicsit ekkora komoly feladathoz 1 nap kell nekik.Nem hinném ,hogy teszteket kellene futtatgatni ezért a sima Ram cseréért.Mikor egy Imacban meg saját magad is kicserélheted ott a nyílás rajta,és nem kell semmilyen teszteket csinálgatni.Te hol vetted a Ramokat ?
Mert a https://www.bestmarkt.hu/crucial-16gb-2666-value-ddr4-notebook-ram-p397524 több garanciát adnak rá elvileg élethossz garanciát ahogyan a Crucial is a honlapjukról rendelve pld. Mondjuk ez se rossz az Alzanal 10 év! A többi magyar webshopnál meg ahol kicsivel olcsóbb ott csak 2 évet adnak ergo biztos nem a gyártótól szerzik be ... -
-
kkp900
senior tag
válasz Tibi86 #31789 üzenetére
Engem is érdekelne,hogy valaki szervízben csináltatta e már??Nekem is Applecaros 2022 ig így nem csináltatnám máshol csakis garanciás helyen.Mert most jól lementek az árak. Én is ezen gondolkodom majd ez lenne a belevaló? Persze kettőt vennék bele belőle. Tavaly márciusban mikor vettem akkor még bőven a duplája volt..
https://www.alza.hu/crucial-so-dimm-16gb-ddr4-2666mhz-cl19-dual-ranked-d5526813.htm[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz Snoop-y #31811 üzenetére
nagy része other, de nem tudok 20GB-nál nagyobb adatot másolni rá, érdekes hogy az omni meg 124gb körül lát szabad mennyiséget.
Sajnos ez a Catalina Mojave update volt, nem szoktam ilyet csak clean install-t, de abszolút problémamentes volt minden korábbi verzió nálam évek óta.... viszont amikor frissült Catalina utána nem tudtam recoveryba bootolni sehogysem. Azóta nem próbáltam de remélem menni fog mert ebből clean install lesz. csak még azt nem tudom Mojave vagy Catalina legyen.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Snoop-y
veterán
válasz Elektrosokk #31810 üzenetére
Ezt ne igy nezd meg szerintem hanem a disk managerben particiok alatt. Ha other-kent van lefoglalva a hely az meg lehet az APFS-miatt is bar az rendes restart utan eldobja a nem hasznalt fileokat.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz Elektrosokk #31808 üzenetére
De akkor az app mappajaban benne kellene lennie egy hasonlo meretu temp filenak vagy valaminek. Ugy nem foglalhat semmi helyet, hogy nem latszik.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Elektrosokk
veterán
válasz Elektrosokk #31806 üzenetére
Nincs time machine. Egy alkalmazás fut ami felhőbe ment de csak mappákat és azok tartalmát nem magát a rendszert.
talán akkor kezdődött ez a probléma amikor telepítettem az emby szervert. Az okozhatna ilyet ? most is töröltem egy majdnem 6GB méretű filmet és felszabadult fél GB.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Elektrosokk #31806 üzenetére
Eleg erdekes. Nincs megis bekapcsolva a time machine? Onyx mit mutat? Ha van egy nagy fileod es odamasolod aztan torlod es nem szabadul fel hely annak valahol meg kell lennie es latszania is kell.
-
r4z
nagyúr
válasz Elektrosokk #31802 üzenetére
Az APFS miatt van ez, ne foglalkozz vele. Ha kell a hely, felszabaditja.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Snoop-y
veterán
válasz Elektrosokk #31802 üzenetére
En akkor is arra fogadok, hogy ez vagy time machine vagy valamilyen file cache
Itt mit latsz?
~/Library/caches
-
Elektrosokk
veterán
válasz Snoop-y #31801 üzenetére
sajnos nem segít. Még OnyX-al is próbáltam tisztogatni. Ma töltöttem le 3 db android tv frissítést, miután áthelyeztem másik lemezre és töröltem őket kuka ürítés után is csak pár mega szabadult fel. itt valami nem kerek...
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Elektrosokk #31800 üzenetére
Akkor meg lehet, hogy cachelve van. Csinalj egy restartot es nezd meg utana.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik
- További aktív témák...