Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Lallerboy85 #28999 üzenetére
Mire használnád? Pl. elég az intel grafika, vagy szükség van a Radeon-ra?
Merre laksz? Van a közelben viszonteladó? Én pl. ijoe-nál szoktam vásárolni (minden második, harmadik szökőévben) ijoe.hu
Célszerű Fusion drive-al, vagy SSD-vel vásárolni, ill. megfontolando a garancia kiterjesztés is.
A "kisebbik" 2.3Ghz-es iMac, gyárilag 256 GB-os SSD-vel 492'790.-
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
iMac-et (21,5) szeretnék vásárolni. Nem nagyon vagyok abszolut képben milyen felszereltséggel kellene venni, többféle proci ill. videókártya változat van fent a neten. A max keret amit rá tudok szánni az 500e ft, ez tényleg a teteje!!! Mi a legjobb ami ebből ki tudnék hozni, ill honnan lenne jo(megbizható bolt) rendelni? Esetleg ha linket is kapok megköszönöm! Köszi előre is a segítséget!!!
-
dud998
őstag
Sziasztok!
Használja valaki a Mojave bétát? Milyen? Van publikus is vagy csak fejlesztői?
-
Digital
addikt
Sziasztok!
A tevékenységi köröket ki lehet valahogy tenni képernyővédőnek?
-
M3xx
tag
Sziasztok!
Mindenféle szalaghirdetésben felbukkanó Adokat hogyan lehet eltüntetni? Értesítésből hiába törlöm, visszajönnek...
-
ficere
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne ,hogy csináltam egy backup-ot Time machine-al a Pro-mról, át szeretném tenni egy új Imac-re.Visszaállitáskor az a hibaüzenet,hogy nem állítható vissza mert nem erről a gépről készült
Van valakinek valami ötlete?Előre is köszi -
Ragnar95
félisten
A Swift compiler maga támogatja amúgy tudtommal a régebbi rendszereket is, tehát command line-ból tudnál újabb verziót is használni. Még playground imitáció is van vimhez például, de sajna Swift fejlesztéshez az Xcode a legjobb társ, Swift tanuláshoz pedig ez főleg igaz.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #28972 üzenetére
Sajna ez a max. ami felmegy. Eléggé meglepődtem mikor pillanatok alatt pár speciális karakter begépelésétől dobott egy hátast (a { } jeleket kerestem a playgroundban). Ez azért meglepő mert nem is emléxem olyanra, mikor egy program váratlanul kilépett.
Sejtettem, hogy a főverzióugrással sokminden megváltozott. Ismerkedésre talán még jó lesz, de +1 szög szegény gép koporsójába...Köszi a linket! Megnézem.
-
Ragnar95
félisten
Így van, Xcode9 kell a Swift4-hez. Elég nagy a különség, én mindenképp a Swift4 használatát ajánlanám inkább. Sierra se megy már fel a gépedre vagy csak a High Sierra nem? Sierrára felmegy még az Xcode9.2, ami Swift4-et támogat, csak 4.1-hez kell 9.3, de ott már nem sok a különbség 4.0-hoz képest.
raywenderlich.com-ot tudom ajánlani Swift/iOS/macOS tutorialokhoz, az egyik legjobb oldal a témában és frissítik szinte az összes régebbi tutorialjukat a legfrissebb Swift verzióhoz. -
blakey
titán
válasz
twinee1337 #28967 üzenetére
Forklift
-
twinee1337
tag
Ti milyen total commander alternatívát használtok?
Commander One-t használom de nem vagyok vele megelégedve. Minden indításkor kéri mi legyen a fő partíció neki illetve NTFS-t nem tudok másolni pedig PARAGON fent van a gépen. -
cigam
titán
A gépemre csak a 8.2.1 (8C1002) verziójú Xcode megy fel. Ha jól kerestem rá, akkor ebben "csak" a 3.0-ás swift van. Mekkora difi van a 4-eshez képest? Létezik ehhez a verzióhoz igazított lecke? A maxcode.hu 2. leckéjénél elakadtam mert ott még
println {"Hello World!"}
írnak, az én verziómban pedig márprint ("Szia világ!")
a jó szintaktika. -
repro
tag
Sziasztok!
Van egy MacMIni gépem. A HDD-t lecseréltük új Samsung 860 EVO 250GB SSD-re.
A Time Machine biztonsági mentésből visszaállítottam a rendszert (Mountain Lion).
Minden működik is, de a finder ablakok rendszeresen, 2 percenként kikapcsolnak, majd visszakapcsolnak.
A régi HDD-vel nem volt ilyen problémaMi lehet a probléma és hogyan tudom megjavítani?
Előre is köszönöm
-
koháry
tag
Nem tudom jó helyre írok e. Van egy 2015-os retina macbook prom. Sambán egy másik számítógépben(hacintosh) lévő merevlemez meg van osztva sambán keresztül vele. Amikor csatlakozok a hálózaton a lemezhez és fileokat szeretnék rá másolni a másolás/áthelyezése kábeles neten kersztül(1Gb) nagyon változó. Néha 10Mb/s néha ugyanazon körülmények között 50-60Mb/s. Mi okozhatja ezt a különbséget?
-
vigo101
csendes tag
Most megint rakjam fel a mac os-t, majd bootcamp, és win?
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Kis segítségre van szükségem:
Mielőtt megvettem a Mac minim és még csak ezen gondolkodtam, hogy biztos legyek, kipróbáltam virtual boxban a macOS-t. Ott végignéztem mindent, többek közt bejelentkeztem az Apple ID-mal.
Sajnos így továbbra is bentragadt az a gép és hiába törlöm iTunes-ban, ottmarad.
Érdekes ráadásul, hogy Pro néven egy iPhone7-est ír.
Tudom, nem volt egyáltalán tiszta dolog, hogy úgy probáltam, de ez volt ami elvitt a tényleges Mac vásárlása felé.
Ha valaki tud segíteni akkor azt nagyon megköszönném. -
vigo101
csendes tag
Üdv
Mac mini gépemen win 8.1 fut. Én win7-et szeretnék rárakni. Pen drive-on van a win 7 kép.
Le tudná valakik írni hogyan tovább? Köszönöm. -
buci30
addikt
válasz
nylontacsko #28945 üzenetére
Nincs magyar még mindig benne 😬
-
buci30
addikt
válasz
nylontacsko #28943 üzenetére
Meglet? 😊
-
buci30
addikt
válasz
nylontacsko #28941 üzenetére
Ez nem az ezt ismerem. Nekem régen volt egy ami rögtön amikor írtam ellenőrízte nem kellett kattintgatni.
Safariba beépűlő volt . -
buci30
addikt
válasz
nylontacsko #28939 üzenetére
Safari
-
buci30
addikt
Milyen beépülő helyesírás ellenőrző van mac-re?
-
cigam
titán
-
iDavy
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor jelenleg semmilyen Apple gép (iMac vagy MacBook Pro) nem éri meg?!
Jól gondolom, hogy majd ősz környékén jönnek majd a frissített gépek?!
-
Macika_MC
tag
Én inkább a iMacot venném, igaz nekem van mind a kettő, de a MBP szinte alig veszem elő, mivel én is csak itthon használom, és egy 21,5"-on még mindíg jobb nézni a képernyőt, mint 13"-on, a HHD-t meg megoldottam külső SSD-vel és azon van a rendszer és gyors is lett a gép.
Szóval én iMacot ajánlom.
-
iDavy
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megvásárolni életem első Apple számítógépét!
Eddig kizárólag Windows-t használtam.Igazság szerint, amire szeretném használni az multimédiás tartalom fogyasztás, kisebb kép szerkesztés, videó szerkesztés illetve szeretném megismerni, megtanulni az Apple Swift programozási nyelvet!
Két gép között gondolkodók, az egyik egy:
- MacBook Pro 13” (2017) TouchBar nélküli
-iMac 21,5” Retina 4KMivel nem feltétlen szükséges nekem a hordozhatóság így asztali vagy akár laptopot is megfelelő lenne nekem.
De mivel sose volt Mac géppem, nem tudom, hogy hordozhatóságon kívül melyik érné megjobban.
Mivel jelenleg az iSTYLE-ban a fent említett két termék egy árban van sajnos ezért se tudok dönteni!Illetve ami számomra még fontos, hogy 3-4 évig szeretném használni minden akadás vagy probléma nélkül!
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
buci30
addikt
válasz
tboldi #28923 üzenetére
Nem vagyok parás, de mire gondoltál a ciklus szám miatt, hogy kicsit kevés de nem igazán probléma?
Tehát ha igaz, hogy nem igazán használta ( amint a ciklusszam is mutatja, plusz tenyleg szinte karc sincsen rajta) akkor mondhatjuk, hogy szinte új nem?
Másik: Mivel külföldi és ugye a billentyűzet nem magyar, de ezt megoldom billentyűzet matrica, vagy lehet nem mert szinte vakon írok...
De a kérdés ha mondjuk részletre vette xy helyen kint, akkor ezt is tiltják mint a telefont ha netán nem fizeti? Vagy ez csak telefonnal van!?
Ezt nem tudom csak kérdés, a mai villagba mindenre gondolok. 😂😂 -
GD
őstag
És a fiatal szovjet mérnökök milyen megoldást kínálnak erre a problémára? Ha az apple által forgalmazott külső hdd-t veszem, az működni fog? Érdekes ez a nem-apple periféria probléma, ami rögtön megoldódik, ha 2-3x áron kapható apple cuccal használod. Kicsit a tervezett avulás témára emlékeztet..
-
Jaded
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
kagzer
aktív tag
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Az alábbi két Mini közül melyikkel volna érdemes foglalkozni?
[link]
[link]Alapvetően netezésre kellene, specifikus program nem futna rajta, egy Win7-nek kellene bootcampban maximum. Szerintem csak egy fullhd monitor lenne rákötve. Illetve ezek közül valamelyikben még bővíthető a ram? Tárhely nem lényeg, nas-on tárolok mindent.
-
blakey
titán
Én konkrét tapasztalatról írtam, tudom X-Akta de akkor is ez a történés. Nekem külső SSD-ről USB3-on megy a rendszer és a router csere megoldott minden problémát. Tehát akár a router USB3-as portjának nem megfelelő árnyékolása is lehet a gond, nem könnyű megoldást találni és nálam konkrétan egy HP laptop hálózatba lépése okozott gondot a Syno routernél, amúgy nem volt gond és a HP a legtávolabbi ponton volt de ez azon nem segített, hogy nálam nem működött a BT és még 2 tableten is gondot okozott.
A Mac Mini és a router között 40cm a távolság, tehát ha gond lenne akkor elég durván jelentkezne, tehát akár egy másik router is lehet a megoldás a többi mellett/helyett.
-
GD
őstag
válasz
blakey #28910 üzenetére
a router más wifi kliensnek jól sugároz és nem zavar be usb3, az usb3 eszköz a macbook wifi adapterét támadja le direktben, mert igen közel lehet a type-c porthoz is, akkorát azért az usb3-as eszköz nem tud zajolni, hogy elnyomja a teljes routert és más klienseket, csak amire rádugod, de ez épp elég fájdalom
-
blakey
titán
Az USB3 okozhat interferenciát, Synology Router esetében nálam ez lehetett a gond, de router csere megoldotta, Asus routeremmel nem jön elő a hiba, bár a Mac-em szakadozott viszont egy másik gép okozta a gondot és más eszközöknél is előjött kapcsolódási probléma. Szóval náalm egy egyszerű router csere mindent megoldott, azóta problémamentes minden csatlakozás és semmi más nem változott.
-
GD
őstag
több helyen is olvastam, hogy másoknál is előjött a jelenség macbook-on, ha type-c csatlakozón egy mobil hdd-t felcsatolunk, a wifi szakadozik és elmegy.. a magyarázat az, hogy az usb3 használ valami olyan frekvenciát, ami zavarja a wifi modult.. és tényleg, nálam is előjött, ti tapasztaltatok ilyet? workaround-nak írják, hogy alufóliával be kell tekerni a kábelt a mobil hdd-n, ami elég..érdekes..
-
kagzer
aktív tag
És ott a pont.
Hagyományos vezetékes egérrel tökéletesen működik.
A jövőbeni fejlesztésekre való tekintettel inkább egy új routert veszek addig pedig nem WiFi-t hanem vezetéken csatlakozok. -
kagzer
aktív tag
Koszonom mindenkinek a valaszokat, este ha hazaerek, ki is tudom probalni, de amugy is kelleni fog masik eger es billentyuzet - gondolkodom vezetekesben - bar a routert is cserelnem kell hamarosan mert jon a FTTH es a mostani nem lesz alkalmas.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat #28904 üzenetére
Ott gondolom valami más okozta az interferenciát. Én sem tdom a konkrét válaszokat, de nagyon elégedett vagyok a BT-os Logitech egér/bill. kombóval, kényelmesek, jók.
Nekem volt olyan router/eszköz párosom amik nem szerették egymást, ott is a router cseréje lett a megoldás.
A mostani gondot sajnos a vezetékes kapcsolat csak nálam oldotta volna meg a dolgokat, a BT-os kapcsolati hiba egyéb tableteknél megmaradt volna, szerencsére a router cseréje mindent helyre rakott. Manapság szinte mindennel az a szitu, hogy neéz lesz utódot találni, bár amikor sorra kerül akkor lehet, hogy könnyen meglesz a válasz.
-
blakey
titán
válasz
TigerCat #28902 üzenetére
Persze, ez is egy módszer, sőt, mindenben a vezetékes a legjobb kapcsolat, de mint írtam, nálam a router cseréje oldotta meg a gondot, érthetelen, de a másik router, ugyanonnan ugyanazokkal a feltételekkel nem okoz gondot a BT-nak, vezetéknélküli egérnek, stb. Van egy jó billentyűzetem, meg egerem, mindkettő Logitech, vezetéknélküli és hibamentesen működik, nincs kapcsolatbontás, semmilyen kiesés, napi szinten grafikai munkákra használom, szóval nem csak "tologatom".
-
válasz
kagzer #28899 üzenetére
Kisebb vagyont költöttem egerekre, mire meglett a megoldás: madzagos egér. Mondjuk annyira bevált, hogy nem szívesen cserélném le, de sajnos már nem gyártják ezt a típust, úgyhogy csak idő kérdése a csere. Remélem az új MacMini is kijön még idén és rendelhető lesz korszerű belsővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Mikrotik routerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Eladó Konfig I7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX1080 8GB!
- Eladó Konfig Ryzen 3 3200G 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD RX580 8GB!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest