- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
gyurika981 #29998 üzenetére
A RAM alaplapra van forrasztva.
(#29997) kagzer: A telepito alapbol nem latja az ures SSD-t, de telepites elott lehet formazni a disk utilityvel.
-
gyurika981
tag
Sziasztok! Pár hete vásároltam egy új Angliából behozott Apple Imac 21.5 2015 A1418 gépet. [link] az én gépemben a 2.8-as proci van. Egyelőre ismerkedek vele mert windowsról váltottam. Felmerült bennem, hogy kicsit javítanék a sebességen egy ssd-vel és rammal de talán azt olvastam, hogy ebben a ramot nem lehet bővíteni, ez igaz lehet? Ha igen akkor lehet csak egy külső ssd-re telepíteném a rendszert és nem kellene szervízbe vinnem. Szóval lehet rammot bővíteni vagy nem? Köszi a segítséget!
-
kagzer
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #29994 üzenetére
Szia
A command gombot kell nyomva tartani indulás közben és el kell indulnia a boot kiválasztó programnak (vagy minek
)
Amire figyelj, hogy az SSD legyen megformázva APFS-re még szerelés előtt, lehetőleg gondoskodj ESD védelemről (ne érints meg alkatrészeket).
Ha egyéb kérdésed van, én nemrég cseréltem és tökéletesen működik azóta is. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Mac minibe ha kicserélem a gyári merevlemezt SSD-re, utána beteszem a bootolható pendrive-ot akkor az automatikusan el fog indulni vagy valamilyen billentyűkombinációt le kell nyomjak?
-
iltirisz
csendes tag
Sziasztok!
A macbookstore.hu-rol van esetleg valakinek tapasztalata? Megbízhatóak? -
Valami mégsem sikerült. Mikori gép? Nem tudod internetről indítani a telepítést?
----
Az Aple szervere(i) spam listára került(ek)?!
[link]+ a pofátlanság, hogy 89 CHF-ért lehet "felgyorsítani" a tiltás feloldását.
-
Cold5
senior tag
Adott egy Mac Mojave rendszerrel. Egy SSD és egy pendrive El Capitan telepítővel. (Az SSD menne egy másik gépbe)
Szeretném az SSD-re telepíteni az El Capitant.
Megformáztam az SSD-t: Naplózótt és GUID.Bent mindkettő cucc a gépbe, option billel indítom a gépet kiválasztom a dolgokat el is indul a telepítő, de pár perc után megáll és ezt a hibaüzenetet dobja:
Essentials.pkg csomag fájljainak kitömörítésekor hiba lépett fel.
Mi okozhatja ezt?
A telepítő "hivatalosan" készült, amikor még El Capitan volt rajta, akkor csináltam, App Store-ból letöltve stb...
-
rii
nagyúr
sziasztok
apple keyboard használhatóságát mennyiben rontja egy billentyűzet védő?
eddig ilyet találtam -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Segítséget kérnék rendszert külső HDD-ről használó fórumtagoktól.
Jelentős különbség van-e a sebességben valamint ha csak a Windows szeretném arról használni megoldható-e? Mint egy "portable windows" jeleggel.Köszönöm előre is
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Még mindig tart a bootcamp problémám.
Tegnap legyalultam (command+R, lemez törlés) a Mojave-t, csináltam egy tiszta telepítést. Rögtön felraktam a win10-et, a Windows most sem látja a Mojave-t! A Mojave az első indítás után még látta a bootcamp partíciót, de aztán megint nem.
Mi lehet a baj?
Valakinek ötlete? -
r4z
nagyúr
válasz
perfegor17 #29981 üzenetére
A hivatalos szervizek felkeresese nem jarhato ut, mert az iMaced elavult statuszban van az Apple-nel, nem rendelhetnek mar hozza a szervizek alkatreszt.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy 27"-os iMac-em 2011 Mid modell amiben meghalt a táp. Honnan tudok rendelni ami gyorsan meg is jön munkára használom a gépet és elég sürgős lenne
-
-
amulet
senior tag
szeretnék vásárolni iMac 4K-s gépemhez egy Applecare-t, még garanciás, feruárig, de nem találok sehol 🙁
Az apple weboldalán a saját eszközömnél van iylen lehetőség gomb, de mikor rámegyek hogy vásárlás akkor csak annyi van, hogy egyeztetés az apple-el a vásárás miatt én hívom, vagy ők hívnak....
Fizikailag hol tudom megvenni? Nincs ilyen megveszem, aktiválom dolog?
Esetleg nem tudtok helyet ahol kapni? -
MontyCrew
senior tag
válasz
amulet #29971 üzenetére
Inventorozom leginkább, ahogy látom Creo van még, az t mondjuk nem ismerem, de azon lehet változtatni, wint ahogy látom midnenképp kell rá rakni..
ha ideig órig van csak használva akkor is. 3D nyomtatós progik vannak vajon? bár ahogy elküldöm, már kezdek is utána nézni, hátha találni valami infót valami kidolgozattabbakról ..
-
blakey
titán
válasz
BurgBurg #29973 üzenetére
2018-asban nem nehéz a RAM csere, nem 5 perc hanem 20, de nem kell semmit sem szétbarmolni. 2012 i7-est most fogom lecserélni egy 2018-asra. Megy a 2012-esen a Mojave, semmi trükk nem kell, jól támogatot. A következő OS-t nem tudom, de a hardver elég erős még most is. 5 éve azon dolgozom és megbízhatóan teszi a dolgát. Egyébként nem feltétlenül értem ezt a minél naprakészebb rendszert, mert én pl. a Sierrán dolgozom, mert sokkal jobb volt programok tekintetétben, mint a HS, Mojave-t meg nem merem egyelőre kipróbálni, de nemsokára megteszem, remélem minden programom működni fog.
-
amulet
senior tag
válasz
MontyCrew #29970 üzenetére
Mac-en gondolom az autocad, vagy hasonló ami szóba jöhet.
Én nemrég iapdon használtam a https://www.shapr3d.com alkalmazását, biztos van precizebb is -
MontyCrew
senior tag
válasz
blakey #29892 üzenetére
Na megérkezett a monitor, Vettem egy 27es Philips monitort 2560x1440 as you írtál
Rendeltem gyors hozzá egy 1.2 miniDP -» DP kábelt. 4K kompatibilisnek írja, így ezt nem bíztam a véletlenre. 2560x1440@60Hz abban a pillanatban, ahogy összedugtam. a kép tűéles, gyönyörű. Kicsit költségesebb volt vissza állnom osxre- de már minden rendben, közben a 16 giga memória Upgrade is meglett, már csak a hűtést csinálom meg egy külső 12es ventilátorral, az még a kövi hónap zenéje, usbről hozok ki 5V ot, hogy ne pörögjön a halálba, hangja se legyen, de mégis leheletnyi légáramot kapjon.
ESETLEG nincs olyan ameber aki OSX alatt 3d rajzol? Itt alkatrészekre gondolok, gyártásra (eszterga/maró). Ha lenne, ki milyen programot ajánl erre vagy inkább dobjam fel a wint és inventorozzak?
Köszi
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Hálózati nyomtatót (Konica bizhub C280, nincs AirPrint) szeretnék illeszteni Macbook Air-hez (Mojave). Windows-os laptop gond nélkül megtalálja a hálózaton és illeszti, Mac-en nem találok semmit. Telepítettem külön drivert is, az sem segített. Hogyan kell Mac gépen hálózati nyomtatót telepíteni?
-
pethYeti
addikt
Köszi srácok! Igazából vennék 256-ost ha nem kene a proci felárat is kifizetni. Totál fölösleges nekem a 6 magos. Így meg a 256-os sokkal drágább.
-
-
pethYeti
addikt
128 GB-s Mac Mini-vel mennyire lehet elférni (Filmezős, torrentezős, netezős gép lenne ez)? Volna mellette egy 1 terrás külső HDD az adatoknak. Windows esetén ez nekem mindig bőven elég volt. Ebben az esetben Mac-kel se lesz gondom?
-
BurgBurg
tag
Mac Mini gépből melyik a legjobban sikerült verzió/évjárat?
Mikortól lett az hogy a RAM nem cserélhető benne? -
blakey
titán
válasz
Lazika #29952 üzenetére
Eredeti és levágás nélküli.
Pont, hogy én segítek te meg ellenszéllel szembe lavírozol. Nem akarod elfogadni a tanácsot akkor szenvedj tovább.
Amúgy azért nem találod, mert nem veszed a fáradfságot, hogy elolvasd a kezelési útmutatót. Itt segítünk és te vagy felháborodva, én kérek elnézést. További sok sikert a megoldáshoz. -
Lazika
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Lazika #29950 üzenetére
Most komolyan, miből gondolod, hogy annak látja és miért nem állítod be a kijelzőt megfelelően? Az overscant ki kell kapcsolni a TV-n. Vagy normálisan leírod, hogy mid és hogyan van összekötve. Az overscan minden tv-n alapból be van kapcsolva. Másik megoldás, hogy a TV azon bemenet címkéjét PC-re állítod. Nem hinném, hogy a problémád mac specifikus,.
-
Lazika
senior tag
válasz
blakey #29942 üzenetére
Fél órán keresztül beszéltem tegnap az apple carrel, semmit nem tudtak segíteni... Tv-n nincs elállítva semmi sem. Minig alul kell pásztázni sajnos minden egyes indulásnál a gépet. Valamiért 72 colosnak látja 49 helyett... Tv szoftvere is a egfrisebb, meg a minin is. Gondoltam rá, hogy leszedek egy inteles hd maces drivert, de már azt sem lehet. Szóval fogalmam nincs mit csináljak.
-
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Igen. Nekem van egy Satechi USB hubom hozzá, amin van Hdmi csati pl. Nem véletlenül. 4k-t visz még, azt tudom, de csak néhány alkalmazás az egyelőre, ami nem csak tükröz, hanem 2 kijelzőt kezel, pl. Photos, iMovie, Procreate, Lightroom, és még pár, amit nem jegyeztem meg.
-
rii
nagyúr
válasz
ArrayOfLilly #29946 üzenetére
sehol nem látok rá utalást sem
egy usb-c van hozzá?
( meg amin tölt ) -
rii
nagyúr
moleculez, amulet:
köszönöm!
az ipad pro-ra nem lehet rátenni külső monitort?
-
bugyi680
újonc
Sziasztok!
Újonc vagyok a platformon,a kérdésem az lenne ,hogy lehet bármiféle problémám ha egy tört programot telepítek fel?Jelen esetben a Final Cut Pro-t töltöttem le .dmg-ben az oceanofdmg.com-ról .Csak az volt a probléma,hogy miután telepítettem és megakartam nyitni nem engedte mert,nem volt ismert fejlesztő és külön kellett a beállításokban engedélyezni. -
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Akárhányszor bekapcsolom a minit, mindig igazítanom kell a képen alulpásztázással, hogy ne legyen elcsúszva a kép a tv-n. Van erre valami megoldás, hogy megjegyezze?? Köszi
-
NGA
addikt
Egy pici segítség:
1. iMac 2009late:
Igy indul: [link]Aztán egyszer csak ilyen lett: [link]
VGA kártya hiba? Érdemes ezt javíttatni?
2. A gépet oprendszerrel kaptam, de a jelszó nem volt meg. (nem lopott, de nem törölték a rendszert)
- Win+R-el indítottam, itt a disk utilban töröltem a rendszert, majd elinditottam az osx telepitést. El capitan volt rajta. Leellenőrizett valamit az apple oldalán, az rendben volt. Kérte az apple fiokom nevét, jelszavát, megadtam, elfogadta, majd elkedzte volna telepiteni, de "Unexpected error occurred while signing in - failure Try again later" üzenettel nem ment tovább. Letöltöttem egy ELcapitant, majd a transmac-al kiirtam pendrivera, és a toolsban azt választottam az imac-on, hogy a pendriveről induljon.
Itt látszik is a listában a pendrive: [link]Eljutott idág (na jó, a csík végigment) kb fél óra alatt, de hiába vártam, tovább semmi. [link]
Van valakinek ötlete?
Én bevallom 20e-ért vettem a gépet, mennyit érdemes rákölteni? Otthoni netezgetésre lenne, esetleg a gyermeknek
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Még mindig a bootcamp-el szívok. Egyik rendszer sem látja a másikat.
Hogyan lehetne mindent legyalulni a gépről, és tiszta lappal indulni? Melyik lenne a legjobb megoldás? Milyen adataim vesznének el? -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Még mindig azon a trashcan mac pro-n filózok!
Mennyiért szabad megvenni egy entry level 6.1 est? Hogy biztos el lehessen adni bukó nélkül. Nagyon kíváncsi vagyok rá, legszebb gép ever
-
kagzer
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #29924 üzenetére
Szia.
Én az EBay-ről rendeltem egy készletet, több fajta van, a benne található biteknek megfelelően, nem túl drága, néhány ezer Ft.
Amire nagyon ügyelj, tényleg csak hozzáértőnek javasolt, az külön jó ha ESD védelemről is gondolkodsz. -
válasz
#51177472 #29931 üzenetére
HW-es gondnak tűnik. Érdemes lenne egy részletes átvizsgálás, de lehet az Apple notebook topikban már volt valakinek hasonló esete.
-
törölt tag
Nem én készítettem, alt+cmd+R recovery, hivatalos telepítő volt ez.
Sokadik próbálkozásra sikerült, bár kaptam még más hibát is utána, majd egyszer csak működött a telepítő hibátlanul.Egy olyan kérdésem lenne még, miszerint azért telepítettem újra az OS-t, mert azt hittem software hiba amit tapasztaltam : sokszor, hosszasabb alvó állapot után, a qwert billentyűzet sor nem érzékel. A többi mind működik, viszont nem tudok bejelentkezni csak pár perc után, mire ismét az a sor is érzékeli a billentyűnyomásokat.
Ez valamilyen hardveres javítást igényel? Milyen hiba lehet ez? -
-
törölt tag
Sziasztok!
2011-es Air High Sierra telepitesenel a kovetkezo hibauzenet fogad:
Talalkozott mar valaki ilyennel?
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Ha van egy apple TV a nappaliban és vele egy wifi hálózaton lévő mac egy másik szobában, akkor lehet nézegetni az mac-on lévő fájlokat/képeket az apple tv segítségével?
Köszi
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Mac Minibe szeretném kicserélni a HDD-t SSD-re.
Van az a 6 csavar, ami TR6-os és nem T6-os.Nekem nincs ilyen csavarhúzóm, viszont interneten se találok.
Valakinek nincs esetleg valami ötlete hogy hol lehetne beszerezni?Győri vagyok, ha esetleg valakinek lenne egy elfekvőben, megköszönném.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy istat menube, hogy álltom be, hogymutassa a cpu fokokat? Érzékelő meg cpu gpu be van állítva. A másik, pedig az, hogy ahányszor bekapcsomom a minit mindig át kell, méreteznem, mert valamiért mindig elcsúszva jelenik meg a kép, hiába állítom be rendesen. Miért nem jegyzi meg? Köszi!
-
-
moleculez
veterán
Most épp keresek műbőr tokot, minden jelzés nélkül, amibe lézerrel tudok égetni. Lenne rá igény innen? Ilyen boríték stílusú becsúsztatósra gondoltam. Mármint veszek Alin, aztán azt írok bele, amit kell.
-
-
válasz
amulet #29911 üzenetére
Igen, de szívatós. Törölni kell a .DS_Store fájlokat, majd egy ablakban beállítani ahogy szeretnéd és azt alapértelmezetté tenni. Macera, mert ahol már belőtted, ott az lesz érvényben. Automator megcsinálja, de oszlopszélességre – szerintem – az sem működik. Én telepítés után azonnal ezzel kezdek, egyet beállítok, majd azt kinevezem alapértelezett nézetnek és így minden más amit így nyitok meg (lista nézetben) ehhez igazodik. Pörfekt. Leírva bonyolult, de egyébként nem vészes, csak időigényes.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Mac mini 2018 vásárlásán gondolkozom. Az lenne a kérdésem, ha rákötöm hdmi 2.0-ával egy 4k tvre, akkor tudom skálázni a felbontást, mint egy macbook pron? Köszi
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
sziasztok
hol érdemes ár miatt szétnézni iMac ( retina 5K, 27", 2017)-be memória miatt?
jelenleg 2x4 gb van benne
2x16 van tervbe véve.PC4-2400 (19200 ), unbuffered, nonparity, 260 pin, 2400 MHz DDR4 SDRAM
mi az az unbuffered és a nonparity?
-
válasz
V.Stryker #29901 üzenetére
A hardwareaprón a 2011-es gépeket árulják ezen az áron.
Tuti elég a böngészésre, én egy Early 2008-as előtt ülök nap mint nap böngészve, levelezve, stb... -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Melyik a legrégebbi iMac, ami itthoni netezésre, szövegszerkesztésre még ajánlott? Sokat nem költenék rá, de szeretném, ha nem a Macbookomat használná a család,gyerekek. Van 150k-ig bezárólag olyan, amit még érdemes pár évre megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged