Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
zioncsabi
üzenetére
epubot elmented icloudba (vagy tetszőleges felhőbe)betallózod, és onnan megnyitja magának amivel akarja? En pdf-ekkel csinálom ezt, működik.
Filmeket pedig kábellel a megfelelő app mappájába. AirDrop elég hektikus sajna, pedig bírnám. Pl 10 iphone videót (4K hdr) nem küldött át ipadra sehogy sem🤷🏻♂️ Ment a felhő ott is. Amire egészen rászoktam amúgy. -
moleculez
veterán
Reviewok alapján a kamera képe pont hogy pocsék, az Apple egy szoftver update ígért rá: [link]
Szerintem érdemes lenne egy tetszőleges windowsos workstation/studio gép workflowját átültetni macre. Mint pl ahogy az "x nap Linuxon " jellegű cikkek születnek. Milyen problémákba, limitekbe ütköztök.
-
moleculez
veterán
válasz
SidCorky
üzenetére
A YT már tele van reviewokkal, jól látszik mások hogyan, mivel tesztelik. Na most vagy beálltok a sorba egy n+1-dik render/compile teszttel, vagy kitaláltok valami kreatívat. Szerintem érdemes lenne csak belakni, és megpróbálni használni mint workstation. Engem spec érdekelne mennyivel gyorsabb rajta egy ML modell trainingje (de mihez képest?!), de ez én vagyok, rétegigény.
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
MBA 2018:
Azt vettem észre, hogy a kijelzőn megjelentek ilyen... foltok. Nem tudom jobban leírni. Olyan mintha lenne rajta egy folia ami buborékos. Vagy méginkább, mintha nedves lenne a kijelző alatt. És hiába törölgetem mikroszálassal, nem tűnik el. Csak kikapcsolt kijelzőnél látszik, de akkor eléggé.
-
moleculez
veterán
Random újraindult a MBA... de csak ilyen gyorsan. Semmi komoly munka nem folyt csak Opera volt megnyitva. macOS 12.3-n van. Hol tudok valami logot elérni hogy mi történt?
Ez eddig nem volt jellemző. -
moleculez
veterán
Igen, köszi, ez a probléma, hogy nem engedi feltenni a frissítést helyhiányra hivatkozva. Ezért kérdeztem azt, amit. Az a baj, h nem nálam van a gép, abból (az infoból) főzök ami van. Majd összefacetimozok vele, aztán mondom mit csináljon, úgy könnyebb. Csak megkérdeztem itt is hátha az öreg motorosoknak beugrik élből mit keressek hol, de igazából ez nem ennyire egyértelmű probléma, szóval végig kell nyomkodni megkeresni mi az.
-
moleculez
veterán
Sziasztok!
Az alábbi képen látható szitu áll fenn egy ismerős gépén. Hogy lehet azt az "Egyéb kötetet" (vagy egy részét) felszabadítani?
[kép] -
moleculez
veterán
Gyári Mail app tényleg nevetséges... Nekem az Outlook bevált.
-
moleculez
veterán
válasz
üzenetére
Igen ezt tudom, de maga az iCloud jóval több ennél. Ugye ez syncel mindent mindennel (* kivéve amikor nem, erre mindjárt visszatérek), Private Relay, Keychain, saját email domain etc... (fizetős iCloud előfizuval jár) egy ilyen szolgáltatást is el tudnék képzelni mögötte. De mindegy elvagyok nélküle.
* imessage pl pont akkor nem syncelt amikor kellett volna: cimborámmal épp nem csúnya hölgyekről küldtünk egymásnak explicit képeket. Elég szegények voltak, ruhájuk is alig volt. Na én ezt telón kipucoltam magam után, de az iPadon és macen nem törölte. Persze pont ezután volt a kezében az iPad
(Nem a képekkel volt a probléma, hanem a hozzáfűzött kommentekkel
). Volt kis mosolyszünet
-
moleculez
veterán
Apple Silicon vasak hogy állnak most a virtualizálással? VMWare mennyire működik (Win és Linux is érdekel).
-
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
na, akkor jó tudni, hogy ilyen is van
. -
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ugy érted nvme ès normál sata egy eszközben? Nem láttam még ilyet.
-
moleculez
veterán
Sziasztok! SideCart lehet valahogy stabilizálni? Random kifagy az iPad
. Vagy lehet tudni mi okozza? -
moleculez
veterán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Nem hülye kérdés, használok. Mégpedig azért, hogy egyben tartsam a workflowt a windows és a Mac között. Bár az elsődleges böngetőm a Safari, ami olyan hogy a Windowsos gépen (is) elő kell venni azt Edgeben csinálom. Ezen felül az a backup, ha véletlen inkompatibils oldalba futok. (elég ritka, de megesik).
-
moleculez
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Pontosan, jobban megfogalmaztad amit mondani akartam.
Amúgy a Photo és Designer számomra is logikusabb és átláthatóbb mint a PS/Illu. (Plusz egy fiatal kódbázis, szemben az Adobe ~20 éves legacy kódjával. Beszéltem fejlesztővel aki dolgozott az Adobenak is, és mondta hogy az egész egy kotványos tákolmány)
Amúgy szvsz az annyira nem is off ez a thread mert egy fontos felhasználói terület van kidumálva. -
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Na, nekem ez azért nem tűnt fel mert egy percig nem használtam magyarul, magyar munkára, főleg nem kiadv. szerk.re. (leginkább Photo és Designert toltam)
De ahogy a kolléga írta, lehet azóta ez is meg lett oldva. Amúgy akinek ez fő/jelentős bevételi forrása annak nyilván jó az Adobe mert anyagilag megtérül hamar ÉS kihasználja az elofizus modellt. Míg hobbistáknak, fél-profi usereknek előnyösebb az Affinity az egyszeri vásárlással. -
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Cimbinek ajánlottam az Affinity termékeket (mikor Mac-re váltott), havonta rámír megköszönni.
-
moleculez
veterán
Az normális, hogy aktív adatforgalom (stream appok, Teams videochat) mellett visít a venti? (MBA2018).
-
moleculez
veterán
válasz
Ear001
üzenetére
Jelenleg egy MBA2018-at hajtok. De kezd kevés lenni minden téren. M1 Pro és Max overkill az én felhasznalasommal, (és egyben ezzel Snoop-y nak válasz) árban meg főleg. M1 pedig pont elég lenne. Amúgy mindenképp várok jovoevig, mert akkor lesz pénz, esélyes hogy addig amúgy is kijön valami új cucc, azonban kétlem hogy az én árkategóriámban. Aztán osztottam szoroztam számoltam, és igazából nagyon - jobb kijelzőt, de kevesebb tárhelyet kapok ellenben lemondok a hordozhatóságról. Ez utóbbi azért nem zavar, mert megmaradna a régi lapos, plusz ott az iPad Air is.
Ami miatt vacilálok, az az hogy mégis nem-e bánom meg majd hogy lemondok a mobilitásról.
1900£ kijönne úgy hogy Trackaddel 512 ssd és 16GB ram társaságában, mivel asztali ezért itt nen zavarna a külső SSD sem. Pont ennyi egy M1 MBP 16 GB RAM + 1 TB konfig. valamint a belépő 14-es Pro. -
moleculez
veterán
Van köztünk M1 iMac user?
-
moleculez
veterán
Sziasztok! MS Teams másnál is szétpörgeti a gépet?
Üvölt a venti meeting közben.
(MBA2018) -
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Ezt szerintem be kéne fejezni.
-
moleculez
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Biztosan félreértette a kolléga.

Én is nagyon várom az új vasakat
M1 is erős kezdés volt, de várok egy új designra, mert jelenleg az iMac az egyetlen tényleg nextgen mac ami már AS-hoz lett tervezve.
Egyetemen AI-t és ML-t tanulok, és néztem hogy az M1-es Air nemhogy (passzívan!) tartja a lépést hanem bizonyos taskok alatt le is körözi az i9-es MBP-t. (MLtraining). -
moleculez
veterán
App Store valami tetű lassú, legalábbis telepíteni onnan. Gondoltam Excelt onnan rakom fel. Volt egy jó 25 perc...
-
moleculez
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Meg tudja különböztetni a usereket a hangjuk alapján? Hogy én kérdezem vagy asszony mondjuk a naptár eseményekről, az ugye nem ugyanaz. Volt ilyesmiről szó, de nem követem ezt az eszközt.YT music fut "natívan" tehát hangutasitasbol, vagy csak Bluetooth-on keresztül egy másik forrásról?
-
moleculez
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Azaz, csak elírtam
A következő mondaton járt az eszem. -
moleculez
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Az M1 vasak az első fázisa az ARM-re való átállásnak. Itt a hangsúly azon volt, hogy elkezdjék(!) a fejlesztőket ösztönözni az átállásra, valamint tényleges tapasztalatokat gyűjtsenek. Ezért nem is törték összee magukat a design kapcsán, "régi" vasakba M1 lap azt kész. A dev kit pl A13 (vagy 14)X volt egy iMac házban. Ez alól az új iMac a kivétel, az már így lett tervezve. Ezért (is) várok az átállással, egyrészt érdekel az új M chip mit tud majd, másrészt a design, hátha jön valami szexi vas.
-
moleculez
veterán
Én kb kész is vagyok. Mindent felhőben tartok, szóval adatot nem vesztettem sehol,meg nem kell az adatok halászásával foglalkoznom. De egyébként mac alatt is külön partición van a rendszer és az adat, szóval ha nem törlöm az utóbbit, akkor az offline fileok is megmaradnak, a rendszer parti meg mehet a levesbe alatta.
syl: Az adobe config filejait ha exportálod, majd install után visszarakod akkor nem ott folytatód ahol abbahagytad?
Vagy a CC nem synceli ezeket? Jóideje nem használok Adobe cuccokat, átálltam Affinityre, de azt is iPadon inkább. -
moleculez
veterán
MBA 2018 nagyon szépen belassult macOS BigSur alatt...
Nem mai tyúk, és amúgy sem egy atomerőmű, de érezhetően lassabb lett. -
moleculez
veterán
Most nem néztem vissza a másik eventet, de ha jól rémlik azok is úgy néznek ki mint egy nvme ssd, annyi, hogy iMacben az végeire rakták a hűtést.
Amúgy ezzel nincs semmi bajom, gyártási költségek minimalizálva, nekünk pedig könnyű áttekinthető a paletta, csak form factort kell eldönteni, a vas ugyanaz. Igazából iMac helyett lehet jobban járok egy MBP-vel + külső monitorral, a vas ugyanaz, csak ha akarom akkor mobil is. (jó az iMac sem nehéz, de na' vonaton/repülőn kicsit szűkös, meg kanapén fekve is billeg
) -
moleculez
veterán
Applenél hogy kitalálták ezt a SoC designt: gyártják ugyanazt az SoC-t macBookba, iMacbe, mac minibe, mostmár iPadba is, csak a keret más. Nem lepődnék meg egy M1-es iPhoneon sem.
-
moleculez
veterán
válasz
Plexicushio
üzenetére
Csak én nem látom, vagy nincs is 16 gb verzió belőle? Valamint 512 GB a teteje? Az iPad Pro is komolyabb.
Ez nagyon a konszumer, hétköznapi usereket célozza, böngészéshez Officehoz tökéletes, telóról a videókat átdobni és szerkeszteni is szintén jó, szóval Átlag Józsefnek simán jó. Mondanám, hogy drága, de ha azt nézzük nem, azért megfizethető, csak nem magyarorszagon. -
moleculez
veterán
válasz
xTREem
üzenetére
Ezen már problémáztam én is, de inkább delhőzök még egy darabig, aztán a köv. gépet majd nagyobb tárral kérem.
Szóval én egy "SABRENT Thunderbolt 3 Certified M.2 NVMe SSD Tool-Free Solid Aluminum Enclosure (EC-T3NS) "raktam kosárba, meg vannak ennek változatai. (Amazonról nem tudok linkeni.
) -
moleculez
veterán
Ha a macbookon összekarcolódik a tükörpolírozott logó, azzal lehet valamit csinálni, vagy csak szidni Johny Ivy anyját? (Igazából teljes borítás csere kéne, mert karcos amúgy is, de hátha van valami sufnituning)
-
moleculez
veterán
válasz
totron
üzenetére
Az a helyzet, hogy megvan/volt az előnye annak, hogy azért valamennyire tákolható volt a rendszer, most viszont tényleg teljesen zárt lesz. Engem special nem zavar, tényleg tipikus fogyasztó vagyok, fizetek az appokért, nem moddolok, hackelek, csak használom. Na, ezzel nem mindenki van így. Nekik ez fájni fog. Majd amikor nem lehet side loadolni semmit, minden csak AppStoreon keresztül, mint iOS-en, az is szép lesz.
-
moleculez
veterán
válasz
üzenetére
Igazából 5-6 évig szerintem kapnak frissítést, utána meg már amúgy is esedékes váltani, csak történik érdemi fejlesztés. Én már nem vennék Inteles macet, mert már a Big Sur is M1-re van optimalizálva, hát még a későbbiek.
Nekem most marad a 2018-as MBA, mert nem kell több, meg amúgy is várok pár generációt az AS-ből, minnél kevesebbet kelljen virtuálizálni. Majd '22 körül esedékes lehet.
-
moleculez
veterán
Safari kérdés:
Az egyetem főoldalon be tudok lépni, de a hozzá kapcsolódó MS Office accountba weben nem tudok belépni. Ugyanaz a jelszó, felhasználónév. Ráadásul Firefox alatt hibátlanul működik. Safarinak mi baja?
Egy ideig mukodott.
A vicc az, hogy 2 oldal van amit rendszeresen használok, egyik sem jó Safari alatt
(Azért kell a az Office web app, mert az új Editor funkció a maces Wordbe (még) nem került bele.) -
moleculez
veterán
Szóval (pár review után): a Magic Mouse is tudja azokat a gesztusokat amiket a Touchpad csak egér formában. Csak nem "pihentethetem" a kezem rajta, mert valamit biztos csinálni fogok. Ez mind kikapcsolható, de akkor meg minek? Sima egérnek drága. 80£ ért veszek igen komoly darabot. Kell a bánatnak... Kenje a hajára az Apple. Azt hiszem a thread zárható.

-
moleculez
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Én macbookon trackpedet használom, de most rájöttem, hogy szövegszerkesztéskor, formázáskor az egér azért hasznosabb. Most egy suttyó ebayes egeret használok, mert az volt itthon elfekvőbe'. De Az meg olyan hogy MBA (ami csak Type C...) + Adapter + Dongle
(First world problem...)
(De jó indok venni Magic Mouset
) -
moleculez
veterán
Amúgy a macbook trackpad meg a Magic Trackpad közt van különbség? A méreten kívül?
-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Újrahúztam a 2018-as MBA-mat élete során először. Eddig nem volt rá szükség na'.
Big Sur alatt hogy tudom a fölösleges gyári appokat törölni? (stock, chess etc..)
-
moleculez
veterán
Külső meghajtóra lehet telepíteni? Mik a tapasztalatok? Az MBA kezd megtelni, és amit csak néha használok, azt átköltöztetném külső SSD-re.
-
moleculez
veterán
Ha vennék egy rpi-t akkor tudom a macet kijelzőnek használni, amig/amikor bütykölöm? (Csak annak nem vennék egy moncsit.)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amúgy annyi a baj, hogy így nem megy fel a frissítés, azt akarják csak felrakni.
). Volt kis mosolyszünet
. Vagy lehet tudni mi okozza?
. De amúgy mi lehet ennek az oka?

M1 is erős kezdés volt, de várok egy új designra, mert jelenleg az iMac az egyetlen tényleg nextgen mac ami már AS-hoz lett tervezve.
Nem mai tyúk, és amúgy sem egy atomerőmű, de érezhetően lassabb lett.