Hirdetés
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
Almalap
Gondolom nem sokaknak ismerős ez az egykori magyar nyelven kiadott magazin...
Van belőle pár számom, de csak most (várhatóan a jövő héttől) kerülök a MacOS világ vonzáskörébe.
Felmerült bennem, hogy létezik-e a Magazinnak valami archívuma, ahol az egykor megjelent lapszámok elérhetőek pl. PDF formában?
Azt látom (pontosabban feltételezem), hogy az almalap.hu oldalon vannak archív cikkek, de abban nem vagyok cseppet sem biztos, hogy ezek a Magazinban egykor megjelent cikkek lennének-e?
Ha esetleg valakinek vannak eladó számai, azok érdekelnének...
-
Oldman2
nagyúr
iMac Early 2008
20-inch, 2.44GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 1TB HDDBillentyűzet és egér nélkül huszonx ezer HUF-ért "öngyilkos akció"?
Ahogy látom, ebben még nincs USB3, a külső SSD-re történő telepítés emiatt nem járható...
Első Apple gépem lenne.
-
Oldman2
nagyúr
Online rádiók hallgatására és rögzítésére mit ajánlanátok?
Esténként szoktam hallgatni őket, van 1-2 nagyon kedvelt adó, és jó lenne rögzíteni pár órás blokkokat... aztán inkább azokat hallgatni.
Ugyan 3G-n is lehetne telefonon hallgatni, de van forgalom alatta rendesen... ha meg megszakad a 3G, leáll az "adás".
-
Oldman2
nagyúr
Érdemes-e pénzmagot befektetni ma egy Mac Mini SSD-vel való bővítése ügyében?
Ha drasztikus a várható performancia növekedés, mely típusok "ajánlottak" egy 2009-es Minihez?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Éjjel megcsináltam egy visszaállítást, ugyanúgy nem megy a Boot Camp átméretezés.
Olvastam, hogy a bootcamp valójában nem csinál semmi különlegeset, csak átméretezi az Mac partíciót...
Pontosan mit kellene a sikeres Win telepítéshez ezek után _kézzel_ megcsinálnom?
1. Maradhat a GUID partíciós tábla, vagy kell egy MBR formátumú?
2. Elég ha Install media-ról átméretezem a HFS+ partíciót? -
Oldman2
nagyúr
Ez esetben semmi gondom nem lenne, azonban _semmi_ nem változik, nincs semmiféle üres terület a Windows telepítőben.
Csak 3 partíció jelenik meg:
200M GUID partition table
~280G az egyetlen, fő OS X partíció
690M ez nem tudom mi lehetde üres terület nincs semmi utánuk.
A logban ennyi jelenik meg, amikor elindul a particionálás:
kernel[0]: disk1: alignment error.
-
Oldman2
nagyúr
Ki szeretném próbálni a Windows 7-et egy 2009-es Mac Mini készüléken, összehasonlítandó egy Vmware Fusion alatti és a natívan futtatott teljesítmény érdekében.
4G memória és 320G HDD áll rendelkezésre OS X Lion alatt.
A Boot Camp segítségével a Windows driverek már egy FAT32-es meghajtón vannak, egy gondom azonban van, nem csinál _SEMMIT_ a Boot Camp ezen kívül!
Egy 60G-s partíciót állítok be, amit látszólag létrehoz, aztán kéri a Windows telepítő DVD-t, de azt nem tudok neki adni, majd rEFIt-tel boot-olok neki egy Pendrive-on lévő telepítőt. Amikor azonban az bejön, sehol semmi BOOTCAMP partíció...
???Egyetlen partíció van a diszken, futtattam már Repair disk és Repair permissions funkciókat is egy telepítő DVD-ről, de semmivel nem jutok előbbre.
Mi a teendő ez esetben?
-
Oldman2
nagyúr
Köszi.
Sajna a hang továbbra is felcsendül, akár ON akár OFF állásban van a Ninja.
Egyébként ezeket a parancsokat kerestem, amiket indít a Ninja is, mint az a logokból kiderült:
Be: sudo osascript -e 'set volume without output muted'
Ki: sudo osascript -e 'set volume with output muted'Ezek a futó rendszer hangerejét szépen ki/bekapcsolják.
Az már más kérdés miért szól még mindig a bekapcsolás közbeni hang?
-
Oldman2
nagyúr
Meg tudná mondani valaki, hogy a Mac Mini bekapcsolásakor felhangzó hangeffekt hogyan kapcsolható ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- ERŐMŰ ELADÓ i5-13600KF + RX 6800 XT 32GB RAM 850W GOLD
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- 9. generációs Gamer félkonfig, Asrock B365, i5-9400, 256GB
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
TigerCat