Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nofi
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Nagy volt a szám, látom azért nem olyan egyszerű és kicsit elbizonytalanodtam. Szóval USB-C - Displayport kábelnél van valami specifikus tulajdonság amire figyelni kell? Belefutottam Amazonon olyan kábelbe amik MBP-val mennek 4K 60Hz-en, de Minivel csak 1080P 60Hz-en
Árban is jó nagy a szórás. -
blakey
titán
Ha nálam úgy viselkedne ahogy nálatok akkor már rég kivágtam volna, munkaeszközként ez nagyon nem lenne elfogadható. Simán lehet kompatibilítási gond vagy hardver hiba az új Minikben, szoftver nem hiszem )bár ha a hardverhez írt szoftverrel van a gond akkor az is egy hiba), mert nálam is a legfrissebb rendszer van és gyakorlatilag azonnal ébreszti a monitort.
-
nofi
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Hű akkor te rendesen utánajártál. Köszi a részletes leírást
Ezek alapján nekem az jön le, hogy hiába veszel új monitort, itt valami rendszerszintű probléma van, amit remélhetőleg finomítanak. Bár nem értem, hogy miként lehet valakinek jó, nálam felemás, nálad pedig egészen kellemetlen kimenetelű ugyanaz a probléma. -
Nagyjából vázolom a történteket:
Kb. 3 éve használom az LG ultraszéles kijelzőjét, konkrétan a második darabot. Akkoriban azért ezt választottam, mert egyrészt tetszik a széles dizájn, másrészt natívan támogatja a Thunderbolt 2 protokollt. Lehet fűzni, átviszi az USB, vezetékes hálózat hálózat, stb. csatik jelét egy madzaggal. Így ebbe csatlakoztattam mindent és egy kábellel dokkoltam a MacBook Pro-t. Kényelmes, elegáns megoldás.
Most, hogy megvettem a Mac Mini-t, a TB2 már nem játszik, gondoltam nyomulok DP porton és kész. Sajnos indításkor a Mini nem ad jelet (vagy nem megfelelő módon), így a kijelző csak bekapcsol, majd rögtön visszaalszik. így nehéz belépni...
Rendeltem átalakítót a régi Thunderbolt 2-es kábelhez, hiszen azzal sosem volt ilyen gondom. Csatlakoztattam a Mini TB3-as aljzatához, az átalakítóba ment a TB2 kábel, onnan pedig a monitor TB2 aljzatába. A hiba nem szűnt meg így sem.
Mivel a két kábel együttesen 40 ezer Ft-ba került és a kijelzőm továbbra sem akart működni, felhívtam az Apple támogatást, de nem tudtak segíteni. Szerencsére az átalakítót visszavásárolták, így azt végül nem a semmire rendeltem...
Közben eszembe jutott, hogy a Mini recovery módból indítva, vagy normál újraindítást követően küld jelet, így gondoltam a rendszer betöltésekor nem oké valami. Kikapcsoltam a FileVault-ot és újra próbáltam. Lássanak csodát, ment a kijelző. Oké, de miért?
Ennek oka az indításban keresendő, mivel FileVault nélkül a rendszer már a jelszó begépelése előtt elkezd betölteni, így a videojel is más. Gondolom. A csóka sem tudta megerősíteni, de továbbította az illetékeseknek. Az előző rendszerfrissítéskor egyébként külön kitértek erre is, javították, szóval volt értelme jeleznem a dolgot. Ezek szerint csak használ, ha sokan bejelentenek ezt-azt.
Azonban a legutóbbi frissítéssel megint sikerült elcseszni, ráadásul most rosszabb, mint volt. Majdnem tök mindegy, hogy be van-e kapcsolva a FileVault, vagy sem, a login scren megjelenésekor (konkrétan a jelszó beviteli ablaknál) kikapcsolja a kijelzőt.
Simán lehet, hogy a kijelzőmet nem szereti, emiatt gondoltam a cserére, de mivel a telefonom is most halt meg, az időzítés nem a legjobb a kettőt együtt nem terveztem cserélni.
Egyébként a monitor klassz, 34' 3440x1440, 110PPI, szóval tökéletes a Mini mellé. Igen, jó lenne egy 5K retina, de a nagyobb méret, szélesebb formátum nekem fontosabb. Mondjuk ha megveszem az újat és azzal is hasonló dolgokat produkál, biztos tökön szúrom magam, de bizakodom.
-
-
nofi
addikt
Mac Mini userek (bár lehet MBP-nál is előfordul), mennyire normális, hogy HDMI kábellel rákötött monitor 1-2 perc után észleli csak a macet minden sleep/boot után? Kurzormozgatásra, billenytű leütésre rögtön bekapcsolvamonitor, de nincs jel és vissza is alszik. 2.-3. ismétlésre realizálja csak a macet és látom a login screent.
Létezik, hogy más portot/kábelt kellene inkább használnom? -
cigam
titán
Hát ezt is megértük. Azért van annak valami diszkrét bája, hogy Google alapokra építkezve a Microsoft bögészőt készít MacOS-re .
-
India
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy 2019-es Imacet ha cserelem a HDD-t SSD-re ,sajat magam akkok ugrik a garancia?

-
dud998
őstag
Sziasztok!
A legfrissebb Mojave van fent. Az a probléma, ha nyomtatni akarok egy PDF-et, akkor újraindul a gép. Van esetleg ötlete valakinek, hogy ez miért lehet? Próbáltam több fájlal is.
-
cigam
titán
Ma úgy lefagyott, hogy semmire nem reagált, de az egérkurzort tudtam mozgatni, de semmire nem reagált, csak a power gombbal tudtam kikapcsolni.
2019. 05. 18. 12:26:58,393 spindump[4624]: com.apple.message.domain: com.apple.crashreporter.writereport.userspace_watchdog_timeout.spin
com.apple.message.signature: WindowServer
com.apple.message.signature2: UNBUNDLED ||| ??? (???) ((null))
com.apple.message.signature3: service progress watchdog
com.apple.message.result: noop
com.apple.message.summarize: YES
SenderMachUUID: 51F7D38E-8CA0-3A73-89A4-20C771D6831BEnnek hol lehetne utánna járni? Amúgy egy 10.11.16-os El Capitan egy early 2008-as imac-en.
-
istvan170
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Gyakorlatilag a fiókban tárolom, mert szinte csak multimédiás célokat szolgál otthon a mini. Egér és távirányító van mellette. Szóval morzsa, por nem nagyon esélyes, de természetesen a tisztítást megcsinálom. Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy egy 30k-s billentyűzet így beadja a kulcsot

Illetve lenne még egy egyedibb kérdésem. Használok Philips Hue világítást, és ennek van egy úgynevezett Entertainment része, ami a mikrofon alapján szabályozza a fényeket, amikor mondjuk zene szól. A mini viszont nem érzékeli a mikrofont, amit ráteszek. Illetve a beállításokban a line in eszközök között megjelenik, de a jelszint mutatása már nem működik. Az iphone gyári fülesét is próbáltam, de az ugye a kimenetre csatlakozik. Ott megy a bejövő jelszint mutatása is, de a Hue azzal se megy. Azt mondja, hogy "no audio capture device". Nincs esetleg valakinek ötlete? -
istvan170
aktív tag
Egyik napról a másikra nem működik, egy 3 éves, de alig használt Bt-os Apple keyboard space billentyűje. Minden más jó, de így nyilván használhatatlan. Tudok ezzel valamit kezdeni, vagy csere?
-
India
aktív tag
Segitsetek Please!

-
India
aktív tag
Sziasztok!
Nagy segitseget szeretnek kerni toletek , ismerosom kulfoldrol tud hozni IMacet 2017 (27 Inch) Alap model vs 2019 ( 27 Inch) alap model , 2017 atszamolva 430.000- er tud ,a 2019 alap model 580.000 -ert tud , melyik a jobb ? Megeri az ennyi pluszt a 2019 ?

Elore is koszonom a valasztokat

-
bigsee
addikt
válasz
twinee1337
üzenetére
Én wifin nézek este filmet, Miniről, amint rátallózok az nPlayer-el, felébred a billentyű.
De csak az, a monitor nem. 
-
crissprivat
senior tag
válasz
twinee1337
üzenetére
Igen,már tapasztaltam ilyet én is. Valami felébreszti,de nem jöttem rá idáig,hogy mi lehet.
-
twinee1337
tag
Valaki találkozott már e hasonlóval, hogy a gépet Alvó módba teszem és sokszor 1-2 perc után magától felébred a gép. Újra rámegyek hogy alvás megint vissza jön.
-
kagzer
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Vannak pillanatok amikor nem vagyok teljesen nyugodt.
Gondolok itt arra, hogy egy ablak megnyitása vagy egy fájl mentése során olyan mintha a 90-s években volnék megint.
SSD-re lett cserélve a HDD is, persze nem egy übergyors de azért véleményem szerint lehetne gyorsabb is.
Azért kérdeztem, hogy régebbi MacOS is ilyen és maga a gép gyenge, mert akkor eladom és veszek mást... -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek egy 2014-es Mac Minire érdemes visszarakni az El Capitan-t vagy maradjon rajta a Mojave.
Én tavaly jutottam hozzá, akkor egy rövid ideig HS volt rajta így nagyon nincs tapasztalatom velük.
A gépet internet, office, PHP szerkesztésre használom (egy darab weboldalt üzemeltetek).
Köszi előre is. -
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2015 late 5k 27" iMac gépem. Nagyon elégedett vagyok vele de az alapból benne lévő 1 TB-os winyót SSD-re szeretném cserélni.
Tudnátok nekem egy jó szakembert ajánlani Budapesten aki ezt a műveletet megbízhatóan és precízen elvégzi nekem? Akár úgy, hogy én viszem az SSD-t, akár úgy, hogy ezt a beszerzést is ő oldaja meg.Nagyon szépen köszönöm előre is!

-
cigam
titán
Újrahúztam a gépet, az icloud fiókkal hoztam létre a felhasználót. Majdnem minden visszajött, csak a Safari könyvjelzőket nem találom. Valahol megvannak, mert pl. az iPhone-on látom hogy a bejegyzéseket.
A könyvjelzőket hogyan kell visszaszerezni? -
-
-
rii
nagyúr
sziasztok
Sierra-ra melyik program az amivel távolról tudnám kezelni munkatársnő imac-jét, feltenni rá dolgokat ...
régen volt ilyen prog a mi gépeinken is ... szóltunk az IT-nak, aztán engedélyeztünk valamit, akkor ő látta, belépett, és átvette a gép felett az irányítást.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Most visszaraktam az nvme ssd-t és a Mojave bootol. úgy látszik csak a sata ssd-vel van probléma. szerintetek azt hogy tudom talpra állítani ?
-
Elektrosokk
veterán
Halihó
Mac Pro 5.1
ma délután szerettem volna váltani startup discet, közben lefagyott az alkalmazás , nyomtam egy force quit-et és azóta nem bootol sem a sata ssd (high sierra) sem az nvme (mojave) egy 3,5-ös winyón van mojave, próbáltam egy sima updatet rendszer alatt, és akkor kaptam egy hibaüzenetet, sajnos nem emlékszem pontosan mi volt.
a 3.5-ös winyoról ha bootolok és álló rendszernél bedugom az ssd-t nem látja a disk utility sem. szerintetek mi lehet ? szeretném visszakapni a két rendszert.

-
-
-
blakey
titán
Ezzel megtudod nézni, hogy milyen hibernálási módban van a gép:
pmset -g | grep hibernatemode
Ezek a módok léteznek:
hibernatemode 0
hibernatemode 1
hibernatemode 3
hibernatemode 25
Zero means normal sleep and is the default for desktops; 1 means hibernate mode and is the default for older portables (pre 2005); 3 means safe sleep and is the default for portables made after 2005; 25 is the same as hibernate mode, but is the setting used for newer (post 2005) Mac portables. hibernatemode 25: Upon sleep the system stores the contents of RAM to disk and removes all power (i.e. traditional hibernate).
hibernatemode 0: According to the pmset manpage, this is “plain old sleep”, meaning that the Mac will retain power to RAM upon system sleep. If power runs out while the machine is asleep, the contents of RAM will be lost.
hibernatemode 3: This is the default on portable Macs. In this mode the system will retain power to RAM and also write out the contents of RAM to disk. This means that the Mac can remain in standard sleep mode until the battery runs low and can then enter hibernate mode. Power is then removed from RAM, and the machine will page memory data into RAM from disk upon power-up.
hibernatemode 25: Upon sleep the system stores the contents of RAM to disk and removes all power (i.e. traditional hibernate).
Ezzel kell kiadni a megfelelő módot, pl:sudo pmset -a hibernatemode 25 -
válasz
blakey
üzenetére
Konzolban /var/log powermanagement
7-11-ig nem voltam itthon, de azért.... Részlet a logból: [kép]
És a LED sem "villog". Ez világít ha megy a gép, ha "sleep"-be rakom...
Nem kell háttérműveletet hallanom, elég ha rápillantok az USB HDD-re. Sleep-ben van a gép, de azért a HDD LED bőszen villog, dolgozik. -
blakey
titán
Vagyis az én szememben az OSX-ben csapnivaló a sleep funkció. Sőt, valójában nincs is benne ilyen. - melyik az a log file amelyik ezt dokumentálja? Semmilyen problémám nincs az alvó móddal de azért megnézném. Ugye nálam szépen "villog" a led és nem hallok semmilyen háttérműveletet.
-
-
Egyrészt belső tápegysége van. Másrészt meg Mac-nél a sleep nem az a sleep mint más gépeknél. Ez 15-30 percenként felébred, dolgozik valamit, majd visszaalszik. Szépen látszik a log-ban. Meg a rákötött USB HDD is elég gyakran elkezd dolgozni... És ezt akkor is műveli, ha kikapcsolok mindent a beállítások, energiatakarékosság részben.
-
nofi
addikt
Mac Mini 2018 tulajokat kérdezném:
Mennyire normális, hogy egész nap sleep üzemmódban van a gép, de ilyenkor is langyos

-
r4z
nagyúr
válasz
- Lynx -
üzenetére
Attol fugg, mire. Apamnak most vettunk egy kimaxolt 24"-est (2009), netezesre, office-ra es utazos videok vagasara teljesen jo neki. A Mojave is jol fut rajta a 2010-2011-esekkel ellentetben, egyedul az USB3 hianya fajo kicsit. 55k-t szerintem megert.
Ha nem akarsz ennyire oreg gepet, akkor 2012-tol nezelodj.
(#30622) JONAS77: A RAM-ot utolag is tudod boviteni.
-
tm5
tag
válasz
- Lynx -
üzenetére
Kollégám Lenovo P24h -t használ benn a munkahelyen. 1440p
Alapvetően szereti, Van USB hub a monitorban így minden külsö eszköz (egér, bill., hálózat) oda van fellógatva.
2 (összefüggő) probléma van vele: valamiért a Mac nem tudja skálázni a szövegmegjelenítést a külső monitoron és így 24"-ban rettentően aprók a betűk, igen jó szem kell hozzá.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
twinee1337
üzenetére
Köszi a választ, igen néha kedvem támadna egy futamot lemenni, vasárnap szoktam általában! Egyébként mennyire melegednek ezek a iMac-ek?
-
twinee1337
tag
válasz
JONAS77
üzenetére
Én is ezekre a dolgokra használom képszerkesztés, videoeditálás nekem 8 gb ram van egy 2015 iMacben de nagyon igénylik ezek a programok a több memóriát ezt én is tapasztaltam szóval a 16gb minimum ajánlom ha van rá lehetőséged. Felraksz Bootcampel egy Windows 10-et (rfactor 2, iracing, F1, Dirt, Assetto) ezek biztosan elindulnak, de az a Assetto Corsa Competizion az már kicsit komolyabb grafika, elindulni elfog de ne számíts rá hogy majd 5K ultra beállításokon fogsz játszani. (Full HD high beállításokba is fogod élvezni)
Ha nagyon komolyan akarsz játszani akkor PC vagy konzol, ha csak néha kedved támad gamelni de közbe dolgozol is a gépen akkor elég lesz ez a iMAC.
-
JONAS77
aktív tag
Véleményeteket kérném, erre szeretnék beruházni és platformot cserélni: iMac 27" 5K i5 3.7GHz 6-core 8GB 2TBF Radeon Pro 580X 8GB SK, érdemes 16GB rammal kezdeni, vagy elég a 8? Ezt a konfigot videó editálásra, képszerekesztésre venném! Érdemes komolyabb PC-t vennem, vagy ezen is elfut egy szimulátor probléma nélkül, (Assetto Corsa Competizione).
-
- Lynx -
csendes tag
Melyik a legrégebbi, de még használható iMac?
-
amulet
senior tag
sziasztok, Macbook pro 15 (2018)-hoz szeretnék egy külső kijelzőt. Lehetőleg USB-c-s amivel egyben a töltés is működne, illetve 21-24 colos lenne jó, ha van, de nem sok létezik ilyen. Néztem párat, jó lenne minél olcsóbban megúszni ha lehet. Melyikkel lesz hasonló retina élmény a macbook-hoz képest?
1. Samsung SH85 WQHD 24" ez lenne az ideális méret, de a 2560x1440-es felbontás nem tudom hogy zavaróan lenne-e
3. LG 27UK670-B 27 colos (ha más nincs akkor még ez jöveht szóba
-
cigam
titán
válasz
amulet
üzenetére
WakeWatcher, vagy EventScript.
-
amulet
senior tag
Van arra lehetőség, hogy egy adott hálózati meghajtóra csatlakozzon a gép amikor felébresztem alvó állapotból autómatikusan?
Most egy Script segítségével megy a dolog, de ilyenkor mindig le kell futtatni, ezt szeretném autómatizálni, valahogy, pl egy bizonyos wifi hálózatra csatlakozás után vagy ébredés után.
Az automatorban van ilyen lehetőség? -
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Ha a Kodi alatti kiegészítőt teszed fel akkor az felcsatolja a drive-ot, nem tudom, hogy ha valamit feltöltesz akkor mennyi idő múlva jelenik meg, próbáld ki. A kedvedért tettem fel a drive-ot, hogy lássam működik-e.

Megnéztem és sajnos a külső drive-ot amit app-ból telepítesz nem lehet felcsatolni,. nem látja a Kodi csak a közvetlenül elérhető eszközöket, SMB, NFS, FTP, DLNA, SFTP. Lehet, hogy lenne egyéb módja is de amit a kiegészítőből telepítesz az egyszerű.
Az, hogy nálad nem működik megfelelően az érdekes, mert semmilyen hiba nincs a Kodiban vezérlés szempontjából, legalábbis nálam gond nélkül működik, Mac Mini 2012 (late)/i7, legfrissebb Mojave. -
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Igen de ahhoz amit utoljára írtál nem kell, hogy a Mac Mini állandóan szinkronizálja magát vele? Magyarán akkor a gépen is meg lesz .Ezt nem akarom mivel mindent a OneDriveba szeretnék feltölteni ,és csak lejátszani szeretném a Mac Minin.
Ha lehet pontosan írd már le ,hogy kell ezt a felcsatolást megcsinálni.Mert természetesen van OneDrive app telepítve de nem tudom csatolni vagyis azt ,hogy is kell?
Amúgy egyszerűen nem engedett kilépni a Kodi az egeret összevissza jelenítette meg sose oda ahova kellene.Pld kilépés ..ezért ment a kukába..Hogy vezéreljem , ha nem tudom írányítani még az egeret sem..
Ezért jobb lenne a második megoldás ha sikerülne de ,hogy kell véghez vinni? -
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Tökéletesen működik. Ez egy teljesképernyős alkalmazás, médiacenter, jól lehet benne navigálni és alt+tab-al átmehetsz másik programba ha szükséged lenne rá.

Szerintem úgy is működik, hogy telepíted a store-ból a OneDrive app-ot és a fájlkezelőben felcsatolod állandó meghajtóként.
Nem értem mi a bajod amikor az egyik legjobb médialejátszó app a legtöbb OS-re. -
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ez jó ajánlat volt letöltöttem telepítettem a KODIt,
és utána nem tudtam se az egeret használni se a gépet..Át akarta venni az irányítást kb ahova kellett volna kattintani az egérrel oda nem lehetett ,és kilépni se belőle..mint egy virusos szar program kb.Le is töröltem egyből a Kodit egy újraindítás után.KB minden felett át akarta venni az irányítást.https://kodi.tv/download innen töltöttem le a dmg-t.
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Igen azt szeretném, ahogyan az Infuse Pro 5 is működik. A programon belül hozzá tudjam adni az egész mappát a felhőből, és utána onnan lejátszani a videokat. Ez itt sajnos nem olyan egyszerű mint telefonon vagy táblagépen vagy apple tv-n. Eddig sehogy se akar összejönni a dolog.Mi lehet ebben olyan bonyolult OSX-n? Főleg ha már IOS- re megcsinálták simán.
-
cigam
titán
2014-es imac meddig lehet még támogatott? kb mennyiért érdemes megvenni?
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! OneDrive tárhelyemben tárolt filmeket milyen lejátszóval tudom lejátszani?
Melyik lejátszóhoz lehet OSX -n hozzá rendelni felhőt?
Mert eddig csak IOS re tudok ilyet pld Infuse 5 Pro.
Van-e egyáltalán OSX-re is ilyen progi előre is köszi szépen a segítséget. -
cigam
titán
válasz
f012345
üzenetére
Mivel úgy látszik, hogy a gépeden nincs "recovery" partíció, ezért szükséged van egy telepítő pendrive készítésre.
Digital
Avidemux, Handbrake,...
A Store-ban is van pár program: DVDripperPro lite, VideoConverterFree
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- GAMER PC - GTX 1080Ti - Ryzen 2600X - 48 GB DDR4 - 512 NVME SSD / 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
Árban is jó nagy a szórás.

Ezek alapján nekem az jön le, hogy hiába veszel új monitort, itt valami rendszerszintű probléma van, amit remélhetőleg finomítanak. Bár nem értem, hogy miként lehet valakinek jó, nálam felemás, nálad pedig egészen kellemetlen kimenetelű ugyanaz a probléma.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)