-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
megema #19147 üzenetére
egyszer sem lett kihangsúlyozva, hogy kifejezetten az egeret/egér általi ébresztést akarná letiltani
Pedig az egész innen indult:
(#19115) twine: Hol tudom beállítani,hogy az egér ne ébressze fel az alvó gépet?Számomra ez azt jelenti, hogy " kifejezetten az egeret/egér általi ébresztést akarná letiltani".
Chal
Ha "nálunk meg semmi" akkor miért működik ez nálam? Nem azt mondom, hogy értem, vagy hogy tudom mi a trükkje, de a rádiós (USB pöckös) eger mozdítására meg se nyikkan a gép, a bill.t kel tapicskolni, hogy felébredjen. -
Főleg, hogy megoldható csak az egérnek a letiltása is, elegendő csak azon az USB hubon tiltani a wake-et amelyiken az egér van, a billentyűzetet meg egy másikba dugni, és jónapot. A gép nem ébred fel az egértől/trackbaltól/akármitől, viszont a billentyűzettől igen. De eléggé túl van már ez beszélve szerintem, a lényeg hogy nem mac gépeken és nem osx rendszereken erre több elegáns megoldás is van, nálunk meg semmi, ez van, ezt kell szeretni, nagyobb baja sose legyen.
-
megema
őstag
Ne haragudj már, de a port letiltása (vagy az energiagazdálkodásnál az USB-s eszközök általi ébresztés letiltása) nem oldaná meg a gondját (Windows esetén)? Kicsit szemellenzősen álltál a témához, mert az egyszer sem lett kihangsúlyozva, hogy kifejezetten az egeret/egér általi ébresztést akarná letiltani. Bármilyen megoldás jó, ami megoldja a problémáját. Hogy úgy általában tiltja az USB-s ébresztést, vagy csak az egér általit, az teljesen mindegy.
Windows esetén ezt az egész problémát 2 perc megoldani, OS X alatt meg akár lehetetlen is lehet. Nem tudom.
-
-
Nem tiltja le a portot, be lehet állítani hogy usb felől ne legyen wake event, de ettől még működni fognak az usb-s eszközök miután felébredt a gép (eközben viszont él a port, telefont tölteni lehet vele sleepelt állapotban is, stb..). Ezer éve vannak ilyen config opciók a legtöbb alaplap bios-ában, illetve magában a windowsban is konfigurálható.
-
Én sehol nem írtam, hogy ez jó, vagy rossz, csak tényként elfogadtam/leírtam, hogy az USB így működik. Hol írtam, hogy nincs igaza? A windows-os példánál is elbeszélünk 1más mellett, mert ott is magát az USB portot títja le, nem a rádugott egeret.
Amúgy nekem az egér (Genius rádiós egér, nem bt-s.) nem ébreszti fel a gépet, vagy felébreszti, de a monitor sötét marad. Egy billentyűt kell lenyomnom, hogy megjelenjen a login ablak.
-
Szerintem az a gondja, hogy nincs választási lehetősége. Máshol ezt úgy oldják meg, hogy tiltani tudod bios-ból és OS-ből is az USB-re a wake eventet. Ha valakinek megfelelne a power/sleep button az ébresztésre, és nem akarja, hogy mindenféle szirszar usb device keltse a gépet, ha kell ha nem, akkor így járás van, mert mac-eknél nincs ilyen feature.
Kár ezt szerintem magyarázgatni hogy miért jó így, mert nem jó. Max neked nincs rá szükséged, de ez nem jelenti azt hogy oké a dolog, vagy hogy nincs igaza annak aki ezt szóvá teszi.
-
mufi
senior tag
Apple Power Mac G5 rendszerbe, AGP 8x alaplapos rendszer, melyik a legerősebb videókártya? Úgy olvastam, hogy a GF6800 ultra és a Radeon 9800 pro, de engem az érdekel, hogy pl radeon 3850-es bios flashelt kártyát vagy hasonló dolgokat....
Továbbá érdekel, hogy a gyári merevlemezen kívül mást lehet e beletenni, pl valami 250 gigás lemezt... -
twine
veterán
Ügyes vagy....
Köszönöm a segítségedGondolom az egyéb szövegkörnyezet már mit sem számított:
"ami usb-s...és a világ legfejletteb oprendszerén nem tudom kikapcsolni, hogy az usb-s eszköz ne ébressze fel a gépet altatásból...."
Azért olyan munkahelyre, ahol jó problémamegoldó készség szükséges ne jelentkezz....mert ha ennyire nem tudsz elvonatkoztatni,,,akkor nem sok sikerélményed lesz....
-
-
twine
veterán
Ne mááár.....
Komolyan rugózni kell ezen?
rossz mert úgy tanítottak, ha kérdeznek válaszoljak....pedig elgondolkodtam hogy szó nélkül hagyom a hozzászólásod..és ezt nem sértésnek szántam"Az USB-s kapcsolat egyszerűen így működik. Vagy mindent letiltasz, vagy semmit." :
Sehol nem is feszegettem azt a témát, hogy csak egeret akarok tiltani...(ezt te kezdted "belemagyarázni" a kérdésembe, hogy a gép/rendszer honnan tudhatná mi van rákötve miközben alszik..nem véletlenül hagytam válaszolatlanul ezt a dialógodat,,,de csak "erőlteted") sőt tiltani sem akarok semmit,,,azt szeretném, hogy az USB-s eszköz/eszközök ne ébresszék a gépet...hogy ezt portonként teszik vagy sem ,,az számomra már teljesen lényegtelen....
"Ha "bekapcsolod" ezt a lehetőséget, hogyan/mivel ébreszted fel?" :
Bt. billzettel pld,,vagy ahogy mondtad...."Folyamatosan a gép mögött nyomkodod a POWER gombot?"
Folyamatosan a gép mögött nyomkodnám a POWER gombot!Más a véleményünk,,,nekem baromira kényelmes a mini gombját megnyomni,,fergeteges jó helyre rakták szerintem, és könnyen megtalálható....bár ez megint csak a semmin rugózás....mert nem ezt az opciót választom..,..hanem a BT. billzetes ébresztést....
egy hanyatt döntött billegő egérnél az asztalon szerintem sokkal kulturáltabb "látvány"....rettenetesen zavarna a rendetlenség érzés ahogy "billeg" az asztalon az egér hanyatt döntve...
"Ugyanakkor had kérdezzem meg, hogy melyik másik (fejletlenebb) rendszer tudja ezt alapból?" :
És jelezém,,,hogy sajnos ehhez nincs energiám,,,sem türelmem,,,,feltettem egy kérdést,,elmondtátok a válaszotokat,,én méltatlankodtam kicsit, és pont....sokan szeretnek itt vitatkozni,, meg meggyőzőset játszani,,,,én nem tartozom közéjük...főleg, hogy olyan világrengető dolgokon karatézzunk, hogy melyik a kulturáltabb,,,hanyatt dönteni az egeret, vagy power gombot nyomkodni....
Nem oltásból, vagy sértegetésből irtam ezt,,csak már harmadszorra mondtam, hogy hagyjuk már a fszmba ezt....
köszönettel.... -
Nem a meggyőzésed a cél. Az USB-s kapcsolat egyszerűen így működik. Vagy mindent letiltasz, vagy semmit.
a világ legfejletteb oprendszerén nem tudom kikapcsolni, hogy az usb-s eszköz ne ébressze fel a gépet altatásból....
Ha "bekapcsolod" ezt a lehetőséget, hogyan/mivel ébreszted fel? Folyamatosan a gép mögött nyomkodod a POWER gombot? Az sem túl elegáns, és van akkora macera, mint az egeret hanyatt vágni.
Ugyanakkor had kérdezzem meg, hogy melyik másik (fejletlenebb) rendszer tudja ezt alapból? -
twine
veterán
válasz
blakey #19134 üzenetére
Tényleg hagyjuk ezt,,,nagyon nem akarok OSX kontra Win flame-be kezdeni,,nem volt célom ilyesmi,,és tényleg szeretnék skippelni....
Egyébként, vagy Biosban tiltom az ébresztést, vagy energiagazdálkodásban, vagy amit kérdeztél,,ha komolyan érdekel:
ki/berakom a pipát ébreszthet e vagy sem,nem kell "tiltani" -
Isikamika
tag
Sziasztok
Macbook Air 2009 mid ,átlagos állapotban ,mennyit szabad érte adni?
( 2.13 GHz ,2gb ram, 128ssd)
A válaszokat előre is köszönöm . -
twine
veterán
OK...
Nem azért jöttem, hogy ostorrozzam a Mac-et,vagy az OSx-et...
Látod, szeretek tanulni, és ebből adódóan nagyon ritkán fikázok...itt talán ilyen még elő sem fordult...
Ettől függetlenül én most akkor is azt mondom ,hogy ez így sz@r...
Kitalálom magamnak, hogy mondjuk nem egy cca. 3kilós hobby mini ül az asztalon, hanem egy 1,5 gurigás Mac pro, amin állítólag ugyancsak "a világ legfejletteb oprendszere" fut...tehát valszeg nem magic touchpad-et akasztanak rá,,(akár még azt is) hanem egy jobbfajta egeret,(nem azt a rokkant magicmouse-t) vagy egy grafikusnak egy digipadot,,vagy bármi egyebet,,,ami usb-s...és a világ legfejletteb oprendszerén nem tudom kikapcsolni, hogy az usb-s eszköz ne ébressze fel a gépet altatásból....Sok mindent el lehet adni nekem,,,rugalmas is vagyok,,remélem eddigi ittlétem alatt ez lejött...De hogy ez így normális,,azt most nem....szvsz ez durva hiányosság...nem hisztizek, mert vagy kettétaposom az egeret, és veszek egy BT-ost,,vagy egyszerűen túllépek a dolgon, mint ahogy tettem volna már, ha nem mondod azt hogy "ez nem evidens...."
Nektek ez véleményetek, hogy miért nem bt egér?(ami részben igaz is ha csak rólam beszélnénk) nekem meg az a véleményem, hogy sok egyéb usb-s eszköz is van amit rá lehet akasztani a gépre, és nagyon nem kéne hogy ébresztgesse...
Ti természetesnek veszitek, hogy ilyen alap dolgot nem lehet kapcsolni,,,én meg csalódásnak élem meg...ettől még használom tovább a gépet...de meggyőzni nem fogtok..
Skippeljük szerintem ezt a problémát.... -
Alapvetően BT egeret/padot gyárt hozzá az Apple, és bt eszköznél adott is a lehetőség. Az USB tiltás azért nem olyan evidens, mert előbb fel kell ébrednie az USB aktivitás észlelésekor, és csak miután felébredt tudja eldönteni, hogy az egy billentyűzet, egy egér, vagy akármi más volt.
Vagy maradni kellett volna az eredeti elgondolásnál (ha nem is Apple, de bt-s egér). Vagy a készülék gyártójánál érdeklődni tudja-e/támogatva van-e a driverében.
Esetleg a miniből kihúzni az USB kulcsot?
-
twine
veterán
válasz
blakey #19125 üzenetére
igen ezen gondolkodtam, hogy lehetne engem "hibáztatni", hogy ha mac-et vettem, vegyem meg a hozzá a gyári bt kiegészítőket! De legjobb tudásom szerint létezik vezetékes periféria Mac-hez,,ha más nem is, a billzet....
Mindegy,,nem akkora dráma....kikapcsolgatom a monitort....(kezdek hozzászokni) inkább csak érthetetlen, vagy furcsa számomra,,ezt olyan alap dolognak tartanám
(Háttérsztori...:
mini/monitor az ebédlő asztalon, és a gyerek sokszor mozgatja a terítőt, amitől éled a gép...ami nem is zavarna, mert lóf...t sem fogyaszt...csak idegesít ,hogy világít a monitor a "gyerek fejébe"....legalább amíg "ebihal" , addig próbáljuk az ilyesmitől távol tartani...a tv sem megy nálunk, csak ritkán) -
twine
veterán
értem,,,,
titkon gondoltam,,de optimista ember lévén reménykedtem ,hogy ennyire nem lehet......
mégis lehet....
(Nem is tudom melyik a jobb szó...kiábrándító, vagy elkeserítő)Köszönöm a segítséget
(#19119) blakey:
Köszönöm a vezérlőt....jópofa, azt hiszem, hasznát is fogom venni....
(bár a problémámra *ébresztés nem gyógyír) -
-
-
twine
veterán
válasz
blakey #19119 üzenetére
Mik vannak
köszönöm szépen...
Este amint elaltattam a kisfiam ki is próbálom
Bár félek, hogy az energiagazdálkodásra nem tér ki ez a vezérlő...de majd meglátjuk
A ki -be kapcsolgatást kihagynám...naponta százszor altatom, és ébresztem a gépet..mindannyiszor kapcsolgatni az egeret...rémálom lenne... -
blakey
titán
Akkor próbálj ki egy "vezérlőt", pl. ezt. Hátha itt van erre vonatkozó lehetőség vagy egyszerűen kapcsold ki az egeret.
Régen használtam (nem emlékszem, hogy van-e ilyen lehetőség), mert többfunkciós egereim voltak, mára már egy egyszerű de annál jobb Vaio BT-os egerem van amihez semmilyen progi nem kell.
-
twine
veterán
válasz
blakey #19117 üzenetére
Köszönöm a segítséget,,, ezt megtaláltam,, bízva a csodában, ki is próbáltam, de mint ahogy gondoltam is, sajnos feleslegesen, mivel nem bt.egérről van szó
Egy Logitech m705öt vettem a napokban, ami saját usb-s vevővel kommunikál...elvileg osx kompatibilis az egér...10.9 ig van egyelőre a support oldalon control center hozzá(programozható gombok)..remélem kiadják a10.10et is a közel jövőben...De mindegy is, mert abban nincs erre vonatkozó beállítás...gondoltam valahogy csak meg lehet ezt oldani, hogy ébresztheti e a gépet az egér, vagy sem...Ne keserítsetek el, hogy ilyet nem lehet.... -
Bengio
tag
Sziasztok!
2012-es Mac mini (OSX Mavericks) gépemhez egy WD20EARX 2TB-os vinyót csatlakoztattam egy LC-POWER USB3-as házban. NTFS fájlrendszerre volt formázva, Paragon NTFS for Mac progival pedig tudtam írni is rá, ahogy bekapcsoltam az USB-s házat, már ki is tette íróasztalra az ikonját. Pár napja vettem egy WD30EZRX merevlemezt, amire a 2TB-osról minden cumót átmásoltam, ugyanúgy NTFS fáljrendszert használva. Mindezzel párhuzamosan egy teljesen friss OSX Yosemite telepítésen is átesett a gép. Ezután a 3TB-os hdd-t betettem a külső házba, és a következő hibaüzenetet írja ki: "A behelyezett lemez nem olvasható ennek a gépnek a számára." Ha rákattintok az "Inicalizálás" gombra, a következőt látom:
A tuxtera progiját telepítettem fel, illetve a paragont is, de egyik sem segített. Formázhatom újra a meghajtót?
-
twine
veterán
sziasztok!
Hol tudom beállítani,hogy az egér ne ébressze fel az alvó gépet? (2012 mini/Yosemite)
köszönettel
üdv -
Juhu, OSX 10.8 - 10.10 local root exploit:
https://www.youtube.com/watch?v=fCQg2I_pFDk
Szép..
Szerencsére a felfedező és az Apple megállapodott, hogy januárig titkosítva lesznek a konkrétumok, reméljük a patch-ig nem jön rá más a TrueSec-en kívül a kihasználás módjára
-
rii
nagyúr
sziasztok
nem tudjátok a DASH IT widget miért nem akar működni 10.8.5 alatt?
(ezzel a widget-tel fel lehet hozni a normal screen-re a Dashboard-ról widget-eket, bal egérgombbal tartva a Widget-et, majd lenyomni az F12-t, és amikor az F12 hatására visszavált a normal screen-re, akkor viszi magával azt a widget-et is, amit megfogtál a bal egérgombbal ... )
feltepülni feltepült, nem szólt hogy nem tetszik neki a 10.8.5 ...
10.7.5 alatt mukodik -
holapito
tag
Hello emberek az a helyzet hogy találtam egy mac minit [link] [link] édes anyukám kapta még régen de csak most találtam meg sose foglalkoztatott
de nincs hozzá kábel csak a papirjai meg a gép. A kérdés az lenne hogy azt a táp csatlakozót lehet helyettesíteni másik olyan kábellel és azzal is lehet használni vagy valami baja lesz ?
-
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
minimen sikerült megcsinálni a fusion drive-ot (gyári HD+Intel 530 ssd) és mivel már 3 éves a rendszerem és sok gondom volt már vele, ezért lementettem mindent (time machine+ külső vinyóra is manuálisan) és felraktam clean installal a Yosemite-t.
A problémám a következő:
Már csak a Mailt szeretném egyedül a régi rendszerből visszanyerni, minden más tökéletesen működik.
A levelezést még úgy ahogy ha muszáj import mappákba be tudom másolni, de jobban szeretném az eredeti struktúrát megőrizni (kb. 15.000 levél van rendszerezve), visont a postafiók beállításokat mindenképp szeretném átemelni.
A költöztető aszisztens úgy látom alkalmatlan, mert nem lehet csak a mailt vinni, hoz az magával minden más beállítást és szemetet a régi rendszerről. Így ezeket találtam megoldásnak, de mégsem működik nálam :Bár be van zárva a mail, mégis bizonyos fájlokat nem enged törölni, mert használatban van azt írja. Így befejezni se tudom a másolásokat rendesen, a mail pedig mar nem indul (nem tálálja az alapértelmezett mappáját, pedig ott van). Jogosultságom ok. Minden egyes sikertelen próbálkozás után inkább újraraktam a rendszert, mert ki tudja mit okoztam, de az 5. alkalomnál járok és kezdem unni
Ötlet? -
daniel909
addikt
balaki írta nem is tudom itt vagy más fórumon, hogy a mac minihez lehet kapcsolni erősebb vga-t...?
kérdés hogyan? és a 2014 verzióhoz is lehet? azt hiszem yt kommentben olvastam de nem tudom már. -
bmwk1200s
őstag
Na erre varjon gombot valaki!
Nem igazán értem, mivel én magam tettem bele több, mint egy éve egy Samsung 840 SSD-t
És a sys rep is azt írja, hogy aktív a trim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RASPBERRY PI 400 + Táp + HDMI + SD
- FX-8350 + Gigabyte 990XA-UD3 + Arctic Freezer A30
- Mini PC: 10. generációs intel i5-1035G7, 8GB ddr4, 128GB Tárhely (Bővíthető), Intel Iris Plus, WiFi
- I5 4590, GTX 745 2GB, 500GB SSD, SFF számítógép konfiguráció, eladó!
- Fm2+ lap+AMD A6-5400K Alpine 64 Hyper x +4gb 1600Mhz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest