Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
Nekem a konyhában, a szekrényben kocognak a poharak, amikor a moziszobában a gyerek vetítőzik 305-310 combo...
Asszem teszek a poharak alá tüskét -
Dimaj
aktív tag
válasz
lezso6 #44698 üzenetére
Nem lehet hallani semmit hogy rezeg, meg ha megérintem a körülötte lévő bútorokat, inkább vibrálnak kicsit mély hangok áll, minthogy rezonáljanak.
Nesze neked kis felületen való érintkezés, meg szivacs, meg tüske
Ha már így hozzák ezeket a hangfalakat milliós tétel gondolom, és mire rakják 3:30 nál?
[link]
-
PuMbA
titán
-
Dimaj
aktív tag
Dehogy nem, még a mellette lévő bútorok is rezegnek 3 méteres körzetben, ha meg van küldve kicsit éppen a hangfal. Vagy hogy mondjam, ha ráteszem a kezem a bútorokra, ütemre vibrálnak. Viszont fizikailag nem hallani hogy rezegnek, csak lehet érezni hogy vibrál ha kezem ráteszem. Nem tudom ez mennyire normális. Ha nem, akkor erre való ez a Alctron EPP005? Hogy ne vigye a rezgés energiát a szék állványrol a földre, az pedig tovább a többi bútorra?
-
Dimaj
aktív tag
válasz
lezso6 #44688 üzenetére
Raksz be te is képet, hogy van neked? Esetleg a tüskéről is hogy néz ki a dolog, ha fel van szerelve úgy, ha nincs akkor meg maga a tüskét, ha már ilyet akarok venni én is, jó lenne látni.
Amúgy youtubon néztem ilyen videókat, mikor berendeztek ilyen hifi szobákat. Furcsa volt az is, hogy a nagy jbl professzionális series hangfal akár, ilyen fa gerendára rakták mindig, most nem jut eszembe a neve pontosan. Ha meg azt nézzük, az elég nagy felületen érintkezik minden mindennel. Bár azok a hangfalok olyan nagyok, hogy ilyen alvanyokra esélytelen hogy rátegye az ember...
Ahogy bodz is írta, én is kíváncsi vagyok kinek hogy van otthon a hangfalas setupja. Én is teszek ki képet hamarosan.
-
-
Dimaj
aktív tag
De ha össze szerelem, tüskét ráteszem, felemelve elviszem a helyére, aztán beállít magasság, szög, hangfal rá, akkor nincs mit össze karcolni nem? Gondolom az nem rezonál akkor se a parkettára, ha éppen falat bontanék kedvembe vagyok, hogy szetkarcolja. Bár mondom, olyan helyen van a hangfal, ahol nem lenne baj, ha össze is karcolná kicsit.
-
Dimaj
aktív tag
Most akkor döntse el ezek után az ember, hogy kell-e műanyag alátét, vagy tüske, a hangfal állványa alá, hogy kisebb felületen érintkezzen a padlóval/parkettával, izoláció/jobb akusztika reményében, vagy esetleg más. Nem igaz hogy nem foglalkozott még évvel senki akár külföldön, aki mérséket vitelezett volna ki ebből a témából 2018-ra.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #44679 üzenetére
Igen - az már viszont teljesen szubjektív (és talán hangszórótól is függő), h most ez a kívánatos-e a hangminőség szempontjából, vagy a kevésbé merev csatolás. Mondjuk az valószínű, h vmilyen láb kell, a semminél (csupasz hangszóró- vagy állványtalpnál) minden jobb lehet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #44677 üzenetére
Ez inkább tévhit, hiszen pl. a futócipő tüskéi sem azért vannak, h a kis érintkezőfelület elizoláljon a talajtól, hanem pont fordított a hatás... Ez könnyen igazolható is gyorsulásmérővel: a padló sokkal erősebben rezeg tüskére állított hangszórótól, mint amikor vmi rugalmas alátéten van.
-
Dimaj
aktív tag
Parketta van, nem padló. De az meg mindig érdekel, hogy Milyen funkciót lát el, ha a hangfal állvány alá rakunk tüskéket.
-
samu2062
senior tag
Köszönöm.Néztem ezeket is,csak nem tudtam,hogy jók e.Vaterán,jófogáson nem találtam.
Na akkor úgy néz ki meg van a befutó.A fekete két pilléres szép is és méretre is jó.45 kilót bír.Ha csak a fele igaz,akkor is jó lesz.(#44669) lezso6 Igen,tv-hez lenne (falon van),meg alatta egy médiaállványon van a lemezjátszóm,meg a CD lejátszóm,ezeket is rá szeretném kötni.Így erről lesz zenehallgatás,meg néha filmezés.PC-hez-nekem elég a kis 1250B.
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!
-
-
válasz
samu2062 #44667 üzenetére
Flex?
A Rokit 10-3 is ilyen magas, ha levágsz a belső csőből (nem látszik), akkor jó lesz a magasság, legalábbis nekem számítógéphez jó volt. Ha meg TV-hez használnád, akkor meg annyira nem számít a magasság, a távolság sokat kompenzál. Persze ha az esztétika is számít, akkor ezek a fém állványok eleve kiesnek.
-
samu2062
senior tag
-
samu2062
senior tag
válasz
lezso6 #44661 üzenetére
Én ezt találtam,ami tetszik is és jó árban is van.Ehhez is van valami korong csúszás ellen.A tartófelülete kicsit kisebb,a hangfal aljánál,de akkor ez jó így,ha jól sejtem.
Bocs,de telefonról,csak ilyen hülyén tudok linkelni.
Szóval ez szerintetek jó lenne a 9c-hez?
https://www.electronic-star.hu/HiFi-es-TV/HiFi-hangfalak-hangsugarzok/Hangfal-allvanyok-hangfal-tartok/BS-03S-BK-hangfal-allvany-aluminium-uveg-MDF-kabelcsatorna-ekek-mellekelve-Fekete.html -
Deck
titán
Öcsémnek is megjött 1 hét alatt a Genius 1250b hangfal. Pár óra különbséggel rendeltük és én már másnapra megkaptam
Jó kis cucc nagyon. Köszönet az ajánlásért
-
Ja hát igen, de azért annyira nem bízok ezekben az adatokban.
Az árához képest stabil, csak jól meg kell húzni a csavart a hangfalat tartó lap tetején. Minimális magassága valójában inkább kb 95 cm amúgy. Bár a belső csőből le lehet flexelni kb 15 cm-t, nekem a rokitok miatt muszáj volt, mert túl magasan voltak a legkisebb állásban is. De 8"-hoz nem kell.
A tetején lévő szivacs inkább csúszásgátlás miatt jó. Az akusztikát maga az állvány javítja. Illetve pluszban még kapsz műanyag talpakat és fém tüskéket, melyeket a háromszög alap aljába lehet betekerni.
-
Dimaj
aktív tag
válasz
lezso6 #44659 üzenetére
30kg maxot írnak az állvány bírásának, akkor persze elbirta a rokitot, meg bx8 at is ami 10.5kg. És az a szivacs ami rajta van gyárilag a csúszás mentesség miatt van rajta, vagy akusztikus elem is egyben? 16k t megér szerintem, ha tényleg stabil, és állítható a magassága is, lehet rendelem majd később.
-
Igen, darabár. A Rokit 10-3 325 x 365 mm.
Pont, hogy nem baj, ha kisebb. Inkább a súlya miatt aggódtam.
Hangfal és az állvány közé nem kell semmi, van az állványon egy vékony szivacsréteg. Bár nekem van isoacoustics, csak mert csak.
Ha akar tehetsz oda szivacsot vagy ilyesmit.
-
Nekem ebből van egy pár: Nowsonic Top Stand Concert
Legolcsóbb. És nem rossz egyáltalán, ezen voltak a 20 kg-os Rokitok is.
-
Ja, hát egy bárszék az elég magas, ezek szerint nem túl merev, így a rezonancia miatt tudott rajta mozogni a hangfal. Főleg ha a felülete elég sima, azaz kézzel se kell túl sok erő, hogy arrébb told rajta.
A hangállványokon szokott lenni szivacs, meg azok elég merevek, így nem fog rajtuk mozogni. Az olcsó 10k-s állványokon a dög 10" Rokitokkal se volt gond, pedig azoknak aztán van teljesítménye.
-
Dimaj
aktív tag
válasz
samu2062 #44650 üzenetére
Én kisebb felületre nem tenném, nekem a bx8 produkálta néha magas hangerőn, hogy elmozdult a helyéről 4-5 centit, és ez nem hogy esélyt ad arra hogy leesen az állványrol a hangfal, de elveszi az energiát is tőle és nem szól úgy ahogy kéne, hanem azzal foglalkozik hogy egyhelybe maradjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest