Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Léghűtés topik
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, de őszintén bevallom, halvány de lila fingom sincs, hogy melyik topikba kellene írnom..
A sztori röviden: szeretnék venni egy külső hangkártyát gitározás és basszusgitározás miatt és ehhez szeretnék venni aktív hangfalat avagy inkább stúdió monitort (?)
Na a lényeg az lenne, hogy mit tudnátok ajánlani, ami a basszusgitár hangját is visszaadná? KRK Rokitokat nézegettem, bár a mélyládás verzió árától kicsit hanyatt dobtam magam, de ha ez mindenképp szükséges, akkor eladok egy erősítőt és lesz olyan.. (Úgyis a helytakarékosság jegyében szeretnék váltani és akkor úgyis menne mindkét erősítőm)
Cél a legjobb ár/érték arányú cucc beszerzése lenne.Ha rossz topikban vagyok, kérlek mutassatok irányt!
(Gitáros topicban nagyon nem tudtunk megoldást találni)Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
válasz jackooo84 #43296 üzenetére
Hedd-nél nincs megadva, hogy az a 38 Hz mégis hány decibelnél értelmezendő. Valószínűleg -6 dB lesz az. Ugye az Adam A7X-re is 42 Hz van specifikációban, de semmi decibel érték mellette. Ádámnak ebből a szempontból nem igazán lehet hinni, rohadjanak meg ahol vannak.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #43295 üzenetére
Akkor olyan 450-500 a keret?
Mivel ugyanaz az ember alapította mindkét céget, így annyira nem meglepő a sok hasonlóság.
Egyébként SC207-et azt én pont hallottam. Sőt, ha hajlandó vagy utazni, akkor egy meghallgatást lehet tudok neked szervezni. Ettől persze nem fogod tudni milyen a 208, de legalább hallasz valami újat.
[ Szerkesztve ]
-
Juj. Nem lennék a használt ellen, de ez közel duplaannyiba fáj, mint a keretem. Esetleg ha beleférne. De most a Rokit 10-3 már háromszor is meggondolnám, hogy kellenek-e nekem ekkora böhömök. Oké kb végtelen hangerőt tud meg orbitálisan mélyre lemegy. De minek? Egy hatalmas nagy szobába oké, de nekem kis szobám van.
Egyébként ha már az Adam SX-nél vagyunk, az Eve mélyközepei nagyon hasonlóak, ugyanaz a méhsejtrácsos valami. Gondolom ezért tud az Eve 8" esetén is jóféle középtartományt, mert ugye elméletileg jóval merevebb ez a fajta felépítés. Adam HexaCone vs Eve SilverCone. Szóval ezt is lenyúlta az Eve, csak sokkal olcsóbban adja. Persze ez csak elmélet, egy SC207 vs S2X meccset kéne meghallgatni az igazsághoz.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #43291 üzenetére
Elsősorban ezzel akartam megzavarni a lelki békéd. Az ár kicsit túlzó, mert már 1200 euróért is lehet újonnan darabját venni (kifutó termék), de az alkudozást rád bízom. Fogalmam sincs milyen, de jóval magasabb kategória, mint amit megcéloztál.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jackooo84 #43292 üzenetére
Ezt pont néztem, újabb Adam származék. De nem megy elég mélyre, nem nyóccol.
Egyébként AMT-s monitornak még a Presonus R80 lehet érdekes, de az más árkategória, s hát nagyon... KÉK.
[ Szerkesztve ]
-
Csak megerősítő válaszokat fogadok el, hogy rendkívül tájékozottnak és hozzáértőnek érezzem magam.
Van még valami? Még az APS Aeon lehetne érdekes, de azért az feljebb van (300k / darab). Genelec biztos jó lenne nekem (fasza harsány), de abból csak a 8050 lenne jó, az meg hát...
[ Szerkesztve ]
-
válasz pulutodurumo #43288 üzenetére
Igen, ez egy burkolt coming out volt.
-
Igen. Sokat kutatgattam, kiesett versenyzők:
Adam A8X: ugye ez alapból kiesik, nagyon bénára sikerült, mindenhol lehúzzák
Adam A77X: drága, túl nagy, vertikálisan meg nem akarom pakolni, mert az Adam háklis. És hiába megy mélyebbre, elég valószínű, hogy nem eléggé.
Mackie HR824 MK2: agresszív V hang (pont ez az amit kerülni akarok)
KRK V8S4: hasonló, mint a Mackie, a közepet elnyomja a mély és a magas.
Dynaudio LYD 8: nem megy elég mélyre, és számomra antipatikus, ezohifis felépítés
Eve SC208-ról jókat írnak, nagyon kiegyensúlyozott hangzásra törekszik, de az Adam hatásvadászata nélkül. Az SC208-nak egyetlen baja van: 150-500 Hz között kevés, ezt több helyen is írják. Másik érv még az Eve mellett, hogy nagyon sokan váltottak Adam-ről Eve-re, ez pedig számomra meggyőző.
[ Szerkesztve ]
-
Évákat ismeri valaki? Konkrétan az Eve SC208-ra gondolok.
-
ricsi0307
senior tag
válasz Laca19 (a) #43283 üzenetére
Ja, hogy úgy. Szoftveresen mindent végigpróbáltam, semmi se segített.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz ricsi0307 #43282 üzenetére
Arra gondolok, hogy szoftveresen két lehetőséged van bekapcsolni az optikai hangot:
Optikai/HDMI ARC kimenet, illetve választhatod a "sima" Optikai hangkimenetet is a TV-ből (legalábbis nálam: a webOS-nél is és a régi Netcastnál is). Csak mint lehetséges megoldásként írtam illetve kérdeztem, hogy mind a kettővel kipróbáltad-e. Én már jártam úgy erősítővel, hogy baj volt az optikai hanggal, amikor előtte másik erősítővel működött. Amikor átkapcsoltam a sima Optikai hangra jó volt. Ugyanakkor egy másik erősítő meg akkor mőködött jól, amikor az Optikai/HDMI ARC volt bekapcsolva. És mindkét esetben ugyanazzal az optikai kábellel volt összekötve.http://www.diesel.com
-
ricsi0307
senior tag
válasz Laca19 (a) #43281 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Ilyen lehetőségeim vannak, ezekből a HDMI foglalt (Xbox/Chromecast) rca-rca nem szólt, az optikai meg sistereg. Nem tudom milyen más opció van.
-
ricsi0307
senior tag
Mert a Microlab vásárlása és beüzemelése után kiderült, hogy a jelenlegi LG tv-n rossz az optikai kimenet és sistereg a magas HDMI-ből csak kettő van rajta azok meg foglaltak, az új tv pedig a "megnövekedett megrendelések" miatt csak jövőhéten lesz átvehető. Reménykedek, hogy az újjal nem lesz semmi hasonló gondom.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz lezso6 #43276 üzenetére
Nyilván zajos az egész; optikán kéne kiküldenem a jelet, de ahhoz kell valami külső erősítő, ami akkor már legyen bluetoothos is. Majd keresek valami ilyesmit költözés után, addig meg jó ez így.
Ja amúgy szimpla line out hangkariból, de tud optikát is.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz alphamooncam #43268 üzenetére
Tudom, de így akarom használni, mert nekem így a legkényelmesebb és nem tűnt fel minőségbeli romlás.
Szeretek olyan fizikai gombokat használni, ahol nem számít, ha tönkremegy (billentyűzeten keresztül állítom a win hangját).lezso6 meg se néztem kábel nélkül, mert így jó. De ha tippelnem kéne, akkor árnyékolás+földelés hiánya miatt ilyen. Azaz ha a kábelt kihúzom, akkor csak búgnia kéne. Na majd kipróbálom, ha hazaérek.
Make Love not war!
-
válasz Attila0 #43271 üzenetére
Ésszerűen kell dönteni a praktikusság és a minőség között. Ha van fizikai hangerőszabályzó, akkor ne használjuk a szoftveres hangerőszabályzót.
Annyira amúgy nem számít már, legalábbis windowsnál. Régen volt ez gond, talán az XP-nél volt komoly hangminőségromlás a master volume esetén, az új OS-oknál már nincs különösebb gond ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz ricsi0307 #43270 üzenetére
Bevallom őszintén nem tudom.
TV-t biztos nem állítanám max. hangerőre, csak egyszer csússzon ki a jack kábel... gyanítom olyan négyszögjel (torzítás!) jönne
ki az erősítőből, hogy azonnal kinyírná a hsz.kat, de kérdezz meg olyat aki jobban tudja!Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Attila0
őstag
Bár nem életszerű de, akkor a laptop saját hangszóróját is halhassuk max. hangerőn?
-
ricsi0307
senior tag
És TV-n? Ha ott 3.5mm jack a forrás akkor a TV legyen 100%-on és a hangszórón állítsam a hangerőt? Microlab Solo9C.
-
alphamooncam
őstag
válasz SirRasor #43265 üzenetére
Bocsi, hogy belevau, de nem illik a pc-n 100%-nál kisebb értéket beállítani, mert az minőségromláshoz vezet. Amennyiben halkítani szeretnél, úgy javaslom egy analóg poti beiktatását, vagy a hansugárzón állítani a hangerőt. Utóbbi nyilván kevésbé kényelmes. [link]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
-
SirRasor
addikt
Na megjött a Fluid Audio F5 és valami elképesztő a részletesség
Az a gond, hogy már kiment a fülemből a JBL LSR305 ~1 hét alatt, de szerintem úgy alles zusammen jobb hangja van a Fluidnak.
A magasak tuti szebbek, a közepe megvan, a basszus...talán a basszus visszafogottabb, de arról azt hallottam, hogy magasabb hangerőknél jobban kijön ezekből az 5"-ösökből, de most csak halkan tudom próbálgatni.Egyébként bekapcsoltam...jaj csak ne legyen tweeter his...húú miez..tweeter hiss...és még mi? Pattogós interferencia is...hmm...és még? Földelés-hiányos búgás.
Na fasza, az 1 problémából lett 3
Na de várjunk, ez analóg erősítős: letekertem a hangerőt a hangfalon és megtoltam a PC-n (addig 2%-on állt, a fluidnál meg közepesen és így se volt halk ) és nyilván eltűnt minden zajAsszem erről holnap összehozok egy logout blogbejegyzést picit részletesebben, úgysincs erről sok teszt.
Make Love not war!
-
válasz lezso6 #43011 üzenetére
Na, 17 nap után újra megmozgattam 75 kilogrammnyi hangfalat. Azaz Adam A7X után újra KRK Rokit 10-3 G3. Most már alapból optimális helyen, hangfalakat és fülemet is bejáratva.
Nincs itt semmi baj a középtartománnyal. Mármint mennyiségileg. A gond a szeparáció és a 3D tér, a A7X-hez képest a Rokit kicsit összemossa a hangokat és elég szottyadt, pontatlan a tér. De nehogy valaki félreértse, egyáltalán nem rossz ez, csak én vagyok a hülye, hogy egy belépő cucctól túl sokat várok. Viszont a basszus minősége még mindig egy álom.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Mondjuk azért a 1250 minőségéről sok mindent elmond, hogy egy bemeneten hallani a fejesből bármit is.
Igen, olcsó, ez ilyen.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz dragon1993 #43256 üzenetére
A line in az bemenet.......
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Line in... Line IN... LINE IN...
-
Attila0
őstag
Ezen a típuson nincs fejhallgatókimenet.
-
dragon1993
őstag
Vettem egy Genius SP-HF1250B hangszórót, amikor a line in-be bekötöm a fejhallgatót nem szól, csak amikor ~ félig van benne. Én rontottam el valamit vagy sikerült egy hibás példányt kifognom?
-
válasz CsyGaBiKa #43251 üzenetére
Az apróságnak tényleg meglepően jó hangja van a méretéhez képest, de azért hallható, hogy nem tud olyan részletességet, mint a JBL. Magasak tompábbak, dinamika is kevés. Mélyek kicsit természetetellenesek, amit a basszustesztnél hallható viszonylag magas a harmonikus torzítás okoz, de hát 3"-tól mit vár az ember? Akusztikus zene meg az énekhang szerintem elég gyatrán, élettelenül szólt rajta, rendesen elvérzik a JBL ellenében. Élőben szerintem még nagyobb lehet a különbség.
Ennek az iLoud csodának az egyetlen előnye a méret, semmi több. Ha kicsi kell, akkor jó, meglepően jó. De azért nem éri el azt a szintet, mint a nagyobbak.
[ Szerkesztve ]
-
CsyGaBiKa
tag
Hangfalak esetében a legfontosabb számomra a hang, ha valaki találkozott már ezzel a termékkel (ILoud Micro Monitor), talán segíthetne eligazodni, mert a LSR305 ellenében néhány esetben jobb alternatíva.
- hordozhatóság
- elhelyezés
- valószínűleg kevesebbet fogyaszt, de ez csak feltételezéskontra maximális hangerő a 305 nél nagyobb, de az 50 RMS is elég nekem.
Külcsíny nekem is jobban tetszik a 305, kifejezetten fehérbe, bár szerintem lehetne kisebb, könnyebb, és ha lehet hinni ennek a videónak, talán meg is lehetne oldani. Az ár esetében is jobb a JBL.
[link]Nekem a videó alapján kicsit részletesebbnek hat a JBL LSR 305, de nagyon hasonló.
-
SirRasor
addikt
válasz alphamooncam #43246 üzenetére
Nem mindig zenét hallgatni ülök a számítógéphez. Valamikor csak csendben netezek, de belefutok videókba, tehát nem akarom 5 percenként kapcsolgatni a zaj megszűntetése miatt.
Make Love not war!
-
alphamooncam
őstag
válasz SirRasor #43244 üzenetére
Nem igazán értelek, ha ennyire zavar, hogy "zúg" miért nem kapcsolod ki?!
Zenélés közben tuti nem fogod hallani, ha meg lusta vagy hátra nyúlni, akkor meg venni kell egy távirányítós konnektort, és meg van oldva.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
SirRasor
addikt
Ne is mondd, tudom mire gondolsz
Munkatársam fél délelőtt oltott, hogy miért nem Onkyo-Jamo párost veszek használtan ennyiért.
Nem akarok elmenni a passzívak irányába. Gondolom csak jobb az, hogy pont olyan erősítőt raknak a hangfalhoz, amilyen kell. Kivéve amikor rosszul kivitelezik és elkezdi nyomatni veszettül a fehér zajt[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
alphamooncam
őstag
válasz CsyGaBiKa #43239 üzenetére
Szia!
Nem halottam még, de hiányolom az XLR bemenetet.
Azt gondolom ennek hiánya azt jelzi, hogy nem egy ligában játszanak, és nem a 305-ös a gyenge láncszem.
-
CsyGaBiKa
tag
válasz alphamooncam #43207 üzenetére
"100k-ig szerintem nincs jobb a 305-nél, de ez csak egy vélemény..."
IK Multimedia ILoud Micro Monitor? -
ricsi0307
senior tag
válasz lezso6 #43237 üzenetére
Külön feltekerve semennyire nincs, csak a hengerőt növelem. Alapjáraton is annyi basszus van benne, hogy néha lejjebb veszem eggyel pedig imádom ha lüktet a mellkasom. Amikor megjött és elkezdtem használni nem emlékszem, hogy puffogott volna ezért gondoltam arra, hogy valami utólag hibásodott meg benne. A videón azért ilyen, mert a telefon nem bírja, amúgy emberi hangerőn szólt a hangszóró. Jamie xx -Gosh a zene annak az elején demóztam a gondot egy normális studiómonitorral biztos nagy élményt nyújt, ezen így kevesbé Szerintem az lesz, hogy nézek akkor bele valami gyúrmát, használom egy ideig és ha már nagyon zavar akkor leadom gariba.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsi0307 #43236 üzenetére
Micsoda kompresszió. Akkor tehát a csatiknál van a szélzaj. Valami gyurmaszerű izével érdemes lenne betömködni, persze ésszel, nehogy ott rohadjon bele, tehát inkább csak elfedni. Mennyire van egyébként feltekerve a mély? Maxon vagy aközeli állapotban normálisnak számít a szelelés, főleg mélykiemeléssel, mert úgy nem nyomja el a közép és a magas a portzajt.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
válasz lezso6 #43232 üzenetére
Én nem vélek felfedezni különbséget a két hangszóró ereje között itt a videó. Végignéztem az egészet kívülről és csak hátul a csatiknál a két HDMI-n eléggé mozgatta a levegőt, azt most leragasztottam power tape-el így valamit javult, de igazából most csak kevésbé zavaró módon csinálja. Szétszedni nem szeretném nincs még egyhónapos a cucc, inkább vinném el gariztatni. A Microlab oldalán az Asbis van megadva partnernek, felhívtam őket nem igazán tudtak segíteni. Az emagról vettem, de oda meg félek visszaküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsi0307 #43231 üzenetére
Amiket kérdeztem azokat megnézted?
Tudsz vele csinálni, de ehhez szét kell szedni. Valószínű, hogy valami hangszigetelés elmászott, így a levegő áramlása nagyon hangos lett, vagy az is lehet, hogy valami rezonál, mert leesett róla a szigetelés.
De az is lehet, hogy valahol ereszt a doboz, s nem a reflexnél. Annak is lehet ilyen szelelő hangja. Ennek megnézéséhez ugye nem kell szétszedni, csak az ujjbegyeiddel végigtapicskolni a hangfalat, hogy hol ereszt. Ha megvan, akkor értelemszerűen be kell tömni valahogy azt a lukat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsi0307 #43228 üzenetére
Ezt hívják portzajnak, egy bizonyos hangerő felett minden reflexes hangfal ezt csinálja. Biztosan nem hangosabb a jobb oldal? Membrán elöl ugyanannyira mozog mindkét oldalon? Ha igen, akkor valószínűleg azért lehet csak az egyik oldalon portzaj, mert abban van az erősítő.
-
ricsi0307
senior tag
válasz lezso6 #43135 üzenetére
Bocsánat a késlekedésért, csak most volt vele időm foglalkozni. Szóval találtam egy zenét aminek az elején tökéletesen mutatkozik a jelenség a hangerő középhalk volt a mélyet pedig levettem ameddig engedte. Ez a jobb oldala ez pedig a bal. Megcseréltem az rca kábeleket jobb-bal kiszedtem a helyéről, és csak a jobb csinálja. Az a szövet sokkal jobban rezeg, el tudom képzelni, hogy az adja ki ezt a hangot.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok!
Elolvasva az összefoglalót, nekem egy ilyen kellene: Genius SP-HF1250B
annyi különbséggel, hogy legyen elöl fülhallgató csatlakozója és elöl lehessen bekapcsolni.
Tudnátok ajánlani ilyesmit, akár nem Geniust is? -
adamcsik
aktív tag
Üdv! Melyik lenne a jobb választás?
Genius SP-HF500A vagy Genius SP-HF800A -
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
A számítógéphez szeretnék hangfalat. Az összefoglalóban lévő Genius SP-HF1250B jó is lenne, de nekem olyan kéne amihez van távirányító vagy esetleg olyan hangfal ami kikapcsol magától ha nem kap jelet. Este szoktam az ágyból filmezni, és nem akarok kimászni csak azért, hogy kikapcsoljam a hangfalat
Max keret 15 ezer forint.[ Szerkesztve ]
-
válasz SirRasor #43211 üzenetére
Presonus Eris-t ilyen zenére szerintem ne, mert visszafogott hangja van. Főleg, hogy az Adam F5 tetszett, gondolom olyasmi hangja van, mint az A7X-nek amin tényleg jól szól a linkelt szám.
Az F szériának egyébként vége, kijött azóta az olcsó T széria. T5V 110k / pár, T7V 125k / pár. Érdemes lenne kipróbálni. Esetleg vakon rendelni és visszaküldeni, ha nem jön be. Sajnos fogalmam sincs milyen lehet a T széria, de ha Adam hangja van, és eközben nem szar, akkor ajánlott lehetne azoknak, akik szeretik ezt a harapós / morcos / harsány / ideges hangvilágot.
[ Szerkesztve ]
-
redhunter
senior tag
Még jó hogy megkérdeztem mert én nem is ilyenre gondoltam,hanem arra a pár száz forintos kis csatlakozóra aminek az egyik vége egy optikai bemenet a másik pedig egy 3.5 RCA.Azért is kérdeztem hogy azok hogy működnek.
PSN - RedFoxHun
-
redhunter
senior tag
Sziasztok,azt szeretném kérdezni hogy PS4 pro hangját kitudom küldeni úgy optikai kábellel, hogy egy Genius 1250B hangfal szett előlapi vonal bemenetére teszek egy optikaiból 3.5 re átalakitót ,és így kötném össze őket .Egyáltalán az ilyen átalakítók működnek normálisan?Soha nem használtam még ilyet.
[ Szerkesztve ]
PSN - RedFoxHun
-
Bodz
nagyúr
válasz akkójóva #43204 üzenetére
Inkább valami interfész (ha nincs normális forrás), amivel megoldható a hangerő, mint mondjuk egy hangerőszabályzó. Kis költségvetésnél szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz alphamooncam #43207 üzenetére
Minden véleményt szívesen veszek; ezekre tudok alapozni.
ricsard88 a JBL nagyon tetszett, gyönyörű hangja volt. A tweeter hiss - fehér zaj a magassugárzóból az, ami miatt megváltunk. 1 méterről csendes környezetben elég erősen hallottam. Input nélkül is, mindkettőtől azonos mértékben, tehát nem gyári hiba.
Exom ADAM F5 hangja nagyon tetszett (csak drága..), úgyhogy ez egy nagyon fontos infó!
Amúgy mindenféle zenét hallgatok, csak azok a szívem csücskeistandby: ha magától nem kapcsol vissza, az tényleg idegesítő (Modecom Eclipse 180-nál így volt). A Fluidosoknak dobtam egy üzit és azt írták, hogy automatikusan vissza tud lépni lejátszásra.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Sonja
nagyúr
Én pedig kifejezetten szeretem a standby-t benne! Mivel csak zenére használom, így nekem pont tökéletes. Amikor nem hallgatok zenét, akkor 30 perc után lekapcsol. Ha meg zenét hallgatok, akkor csak bekapcsolom a DAC-ot, elindítom a zenét és máris bekapcsolnak (nem kell kapcsolgatni külön őket). Roppant hasznos számomra.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Exom
tag
válasz SirRasor #43206 üzenetére
Én voltam meghallgatni JBL305 -öt, és Eris E5 -öt. Fluid Audio F5 -öt nem ismerem.
Bár a zene igényem gyökeresen más, emiatt nem biztos hogy tudod hasznosítani amit írok.
Az én hallgatásomban az ERIS E5 / ADAM F5 / Focal Alpha 50 közel azonos hangképet nyújtott, minimális eltéréssel. Ezekhez képes Mackey -nek brutális középkiemelése volt.
Az LSR 305 nálam ott vérzett el, hogy az önmagában hallható énekhangoknál nem volt olyan tiszta szép hangja, mint az Adamnak. De az általad hallgatott zenéknél ennek semmi jelentőség.
A standbyról: most van egy Focal Alpha 65 -öm, de roppant módon utálom a standby-t benne. Számítógépről hallgatom.
-
alphamooncam
őstag
válasz SirRasor #43206 üzenetére
"Közvetlen összehasonlítást nem találtam, de több vélemény alapján mind2 picit megelőzi a JBL305-öt"
Na ez kb. nem igaz.
Eris E5-öt hallottam. Fluid, hát azt meg nem hiszem.
100k-ig szerintem nincs jobb a 305-nél, de ez csak egy vélemény...
-
SirRasor
addikt
Szűkítek...főleg rock és metalta van ajánlott típus? Ilyesmi zenére főként.
Most itt tartok:
Presonus Eris E5 vagy Fluid Audio F595k vs 82k (100k-t nem szívesen lépném át)
Közvetlen összehasonlítást nem találtam, de több vélemény alapján mind2 picit megelőzi a JBL305-öt
AB erősítő vs AB erősítő, aminek kint van a hűtése (mennyire számít?)
nincs standby vs van
De akkor miért ilyen olcsó a másikhoz képestSzerintetek melyik a jobb vétel? Esetleg van jobb max 100k-ig?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
akkójóva
tag
válasz lezso6 #43203 üzenetére
Hát leginkább metallica, bikini, muse de 80-as, 90-es évek zenéi is megfordulnak (mármint a disco számok).
+Bodz
Hát igazából szerintem neki csak egy előerősítőszerűség kell, amire ráköti a két hangfalat, hogy lehessen mindkettőn egyszerre hangerőt szabályozni. De az egyszerűség kedvéért vegyük úgy, hogy van 100.000 Ft-ja a két stúdió monitorra, az előerősítő?-ért pedig majd átnézek a dac topikodba -
válasz akkójóva #43193 üzenetére
Az 5-7" általában jobb szokott lenni összesített hangminőségre, de elektronikus zenékre nem igazán jók, mert nem mennek elég mélyre, a 8" sokkal jobb választás. Ha dobsz néhány számot, hogy miket hallgat, akkor megmondom, hogy melyik méret a jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest