Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lordjancso #45799 üzenetére
Nem fixen vastagabb: rugós, a stabil csatlakozás miatt. A szorítót pedig lazítsd, bele fog menni.
-
lordjancso
senior tag
válasz
Degeczi #45798 üzenetére
Igen, az egyértelmű, hogy melyik kábelt hova kellene dugni. A problém az, hogy a banándugó közebe sokkal vastagabb, mint maga a lyuk a hangfalon, így fizikailag képtelenségnek tűnik ezt normálisan csatlakoztatni.
Szerk: Hmm, sikerült, csak sokkal erősebben kellett, mint ahogy azt elsőre feltételeztem volna...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lordjancso #45797 üzenetére
Még a piros és fekete színjelölés is ott van pedig az aljzatokon (meg a "to L speaker" fölirat. A bal hangszórón pedig másfajta csatlakozó nincs is, így végképp adja magát, hová)...
Ha nem megy bele, csavard kifelé (óramutatóval ellentétesen) az aljzat szorítóját, majd bedugás után vissza. -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy űber béna kérdésem. Vettem egy Microlab Solo 6C hangfalpárt és egyszerűen ötletem sincs, hogyan kössem össze a bal és a jobb hangfalakat.
Egy ilyen káblet kaptam, amivel össze kellene kötni, de a hangfalak hátulja így néz ki, szóval ötletem sincs, hogyan kellene belepasszírozni ezt a kábelvéget.
A segítségeket előre is köszönöm!
-
SunMount3r
nagyúr
Kár, hogy a DTS-t nem tudja dekódolni.
Amúgy ha már, bár lehet felesleges is megkérdeznem, de találtam egy ilyet is, szerintetek ez egy-az-egyben ugyanaz az ócó kínai amiket a GB-n és társain árulnak, mert ránézésre kb. tök ugyan az.
Árulnak még egy ilyet is, bár ez sem tud DD-t és DTS-t dekódolni (csak továbbküldeni), de a többcsatornás PCM-et igen. A lejátszóm tud többcsatornás PCM konverziót is a HDMI-re, de vajon milyen lehet ennek a minősége? Vajon ezzel jobban járnék?
És egy újabb kínai ócóság, ez is tud DD-t és DTS-t is és több be/kimenete van (USB?
), de aztán lehet hogy belül meg tök ugyan az az elektronika van, mint a másikban.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
pete_21 #45791 üzenetére
Ilyen egy optikai kimenet aljzat:
Fene tudja, nem nyilvános infó pontosan mit lehet ott állítani/lekérdezni - de mindegy is, úgysincs eszközünk hozzá.
Ha BT-os hangfal, akkor persze. De jobb minőséget ad a közvetlen, kábeles csatlakozás ahol megoldható, így számítógéphez azt célszerű használni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pete_21 #45791 üzenetére
Ha az R2000DB-ről van szó akkor csak a telefonodon és a laptop-odon fog múlni, hogy azokban van e BT és abban az esetben igen. (Legalább a laptop-hoz használhatnál rendes vezetékes csatlakozást tekintve a hangfal minőségét és árát a BT-n átküldött hang általános minőséghez viszonyítva, de ez már csak opcionális ajánlás
)...
-
pete_21
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #45789 üzenetére
Sajnos az alsó kategóriában már szinte minden nagyobb gyártótra jellemző, hogy lespórolják ezeket a kimeneteket is.
Én is keresgéltem olcsó 32"-os FHD TV-t (és nem Orion, hanem LG/Samu/Philips márkájúakat) és bizony mára már általános dolog, hogy éppen akad 1 a végignézett 10-ből amin van Jack kivezetés.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
pete_21 #45788 üzenetére
A "service", ahogy a neve is mondja, szerviz célú csatlakozás, nem optikai kimenet (ami eleve nem is ilyen lenne).
Ha csak ennyi csatlakozó van rajta, és fejhallgatókimenet sincs (szemét és ritka dolog, de láttam már olyan Samsungot), az szívás, akkor nem lehet rákötni sehogyan. -
pete_21
addikt
Szia!
Köszönöm szépen a választ! Valójában most jutok el oda, hogy megvegyem, igazából eddig másra kellett a pénz.
De most tényleg a hangfal következik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha TV-re szeretném kötni majd, akkor az ugye tényleg lehetséges? És ha igen, milyen kábel fog majd kelleni hozzá? Mert akkor azt is rendelek majd. Illetve UE32EH4003W típusú TV-vel várhatóan menni fog?
Itt egy kép a TV hátoldalán látható optikai csatlakozóról. Rá van írva, hogy Service, ami nem tudom ez esetben mit jelent.
A termékleírások nem írják, hogy ne lehetne használni ezt az optikai csatlakozót, de gondoltam rákérdezek, hátha tudjátok.
Köszönöm szépen a segítséget még egyszer! -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Mivel a TV átkerült a számítógépasztal fölé, így felmerült benne az ötlet, hogy össze kellene hozni azt, hogy a PC-n zenét hallgatva, vagy a tv-n filmet nézve egy hangfalpár szolgálja ki ezt a két dolgot. Eddig a tv-re nem voltak hangszórók kötve.
A jelenlegi pc hangszórókat kukáznám (Logitech X-230) és valami minőségibb 2.0 amire szükségem lenne. Az összefoglalóból az Edifier R1800T III, amelyet kinéztem magamnak.
Az elsődleges kérdésem az, hogy miként tudom összehozni a lehető legkevesebb kábelezéssel és mindenféle plusz interfész alkalmazása nélkül a dolgot? A TV-n van optikai kimenet, az alaplapi hangkártya pedig egy elég alap cucc. Esetleg egy hangkártya beszerzése még belefér az elképzeléseimbe.
-
válasz
AMDFan #45781 üzenetére
Az van, hogy kisebb membrán mély hangoknál jobban torzít, s nem annyira dinamikus. Ha erre építenek a doboz kialakításánál, akkor így lehet megcsinálni, hogy nagyobbat szóljon, mint ami. Az Adam A7X valami ilyesmi, mert 100 Hz alatti hangoknál a harmonikus torzítás viszonylag magas és a dinamika sem az igazi. Viszont a felső basszustartományban meg pont az ellenkezője van.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
AMDFan #45779 üzenetére
Azt hittem, hogy sokkal több rész hiányzott alulról, de meglepően mélyre ment a 402 a maga 4"-os méretével. Azért kerekebbek lettek a mélyek valamivel. Halkan hallgatva nincs gond, szerintem egyben van. A hangerő tartalék viszont brutális. Most kb. 1/5 álláson van a hangerő poti, és elegendő egy 20nm-es szobába. Feljebb tekerve nem is merem használni, mert tuti feljönnek a szomszédok.
-
thornadoj
aktív tag
Tannoy Reveal 802 most jóárasított a muzikernél. 41 ropi darabja. Én már berendeltem magamnak!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ilyennincs #45773 üzenetére
= "nem indul az autóm, mi a baja?"
Senki nem fogja távolról megmondani mi romlott el... Jobb esetben csak egy csatlakozókábel (akár az RCA, akár a két dobozt összekötő), rosszabb esetben belső csatlakozási- vagy vmi elektronikai hiba.
Magad annyit tudsz tenni, h megmozgatod a kábeleket, esetleg kicseréled amelyiket tudod, és ha így is fönnáll a hiba, elviszed egy szerelőhöz. -
Degeczi
nagyúr
válasz
ilyennincs #45771 üzenetére
Van megoldás.
-
ilyennincs
tag
Sziasztok,
Nem feltétlen idevág, de talán egy kicsit mégis.
Van egy Thonet & Vander Kürbisem, nem volt használva kb. egy évig.
Most nem szól a bal oldali hangszóró.
Van valami megoldás vagy kuka? -
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hogy a Genius 6000es 5.1 szett meger annyival többet mint amennyivel drágább a 4500as szetthez képest? Tud annyival többet?
Véleményekre vagyok kíváncsi.Köszönöm
-
thornadoj
aktív tag
válasz
JohnyMilan #45765 üzenetére
-
Tibe
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #45662 üzenetére
Szia, merre laksz?
Ha nem túl messze tőlem, akkor ha van kedved gyere el meghallgatni a Krk-kat, ha zenehallgatásra veszel hangfalat aminek még a mélyei is jók, nem túltolt arcbamászós mint a Mackie volt, akkor tuti tetszene neked a hangjuk....
-
JohnyMilan
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
[link] -
Bodz
nagyúr
Nem. Most a Muzikeres Tannoy 502 a best buy, nem is tudom mér venne bárki BX5-öt helyette.
(#45758) maestro87: Most mondanám szívem szerint, hogy be kell rippelni a cd-ket, aztán 1 gonddal kevesebb, de a cd rajongók meggyilkolnának.
Ebben a topikban csak aktív hangfal ajánlatot fogsz kapni.Mini és mikro hifi ügyben nem is tudom hová lehetne menni.
Macbookhoz egy dac az működhet, persze. -
Zοltta
senior tag
Hali!
Létezik olyan hangkártya amivel össze tudnék kötni egy okos tévét egy Solo6c new-al ?
SAMSUNG UE40MU6452 Csatlakozói: [link] És még arra is gondoltam ,hogy váltakozva hallgatnám a Solo-t hol TV-n, hol PCn létezik ilyen ?Még Bluetooth alapú hangkártyán is gondolkozok, kábelek végett, de kíváncsi lennék ,hogy létezik e olyan , bár minőségre fura lehet
Hangkaris topicban nem sok, hozzá értőt láttam azért merészkedtem ide irni
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
alphamooncam #45756 üzenetére
A kettő miért zárná ki egymást? Nem is értem.
Amúgy egy jó ideig még tényleg csak FHD TV-hez kellene, de a 4K leskálázás akkor is fontos.
-
alphamooncam
őstag
válasz
SunMount3r #45755 üzenetére
Én azért átgondolnám, hogy FHD fölé menjek képileg, ha ennyire nincs lóvé normális hangra.
-
válasz
SunMount3r #45752 üzenetére
Hát igen, komponens rendszer lenne a legjobb. Talán 300k-ból már ki lehet hozni egy kezdő szettet.
Vagy összedobod aktívokból, s elsőre csak sztereót használsz. De ez végeredményben többe fog kerülni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
SunMount3r #45752 üzenetére
Nos egy 2400G apu mindenre elég a multimédiában, de olyan lap kell hozzá, amin hdmi 2.0 van. De igazából egy 2200G is visz mindent, sőt sztem egy 200GE is megbírkózik bármilyen 4k filmel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #45751 üzenetére
Inkább építettben gondolkodom, mert akkor NAS-nak is be lehetne fogni és lenne alaplapi 5.1 is. Sajnos az Intel IGP-k ereje meg elég harmat bizonyos minőségi HTPC-s dolgokhoz (felbontás skálázás). Talán egy 2400G APU, de az sem biztos, hogy elég. Szeretném kezdetben minél olcsóbban kihozni. Egy "rendes" erősítő+hangfalszett ára még nagyon messze van nekem, de lehet később sem érezném úgy, hogy megér nekem fél millát csak a hangzás. Viszont nagyon birizgál ez "surround mozi élmény"
. Valahogy majd csak megoldom...
-
válasz
SunMount3r #45745 üzenetére
Akkor érdemes lenne külső dekódert beépített DAC-kal. Bár attól tartok az nem olcsó, s jobban megérné venni egy kis NUC-t + értelmes 5.1 DAC-ot mellé.
De Logitechet semmiképp sem vennék helyedben, hogy ha számít a minőség. Persze az Edifier se egy nagy cucc. Esetleg Edifier S760D, de az majdnem 200k.
-
peq
aktív tag
Nem orgazmus a célom, csak jobb hangzást elérni
A felsoroltakra nincs szükségem, ennek tükrében véleményed szerint megéri a felárat?
Egy üveg bort vittem a szervizes fáradalmaiért, majd halkan megjegyeztem, remélem hosszú ideig nem beszélünk. Égnek állna a haja ha napok múlva ismét feltűnnék
Vékonyabb, az nekem mínusz, köszi a plusz infót
@varmi2: nem alaplapi, de nem is egy erőmű. ASUS Xonar DX
-
Bodz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45745 üzenetére
Építs HTPC-t, aztán mehet a droidos cucc!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #45739 üzenetére
Ha PC-ről játszanék le minden sokkal egyszerűbb lenne, de Android-os média lejátszó Box-om van, amin nincs 5.1-es analóg kimenet, csak sztereó meg SPDIF. És Android kompatibilis 5.1-es külső USB-s DAC/kártya egyáltalán nincsen. Csak SPDIF-el tudnám rákötni egy ilyenre. Ennek a hangminősége meg eléggé kétséges. De lehet nem lesz más. Mind 1., még agyalok rajta mit lehetne, úgyse holnapra tervezem...
-
varmi2
nagyúr
Az alaplapi integrált kártyák semmit nem érnek ezen a szinten. Persze rákötheted, használhatod, és a következő lépés, hogy veszel egy ajánlott dac-et.
Ezt ugy tudom demonstrálni, hogy veszel egy vadi új ferrarit, mert az már az igazi autó, de csak egy litert tankolsz bele. Befog indulni? Igen, ki tudod élvezni azt ami a ferrarit elkülöníti a többi kocsitól? Nem.
Itt egy link, itt szettbe adják 2db bx5 + 1db dac, ami már méltó hozzá. Ezt később is megveheted külön. De már a solo6c is megérdemel egy jobb hangkarit. -
peq
aktív tag
válasz
varmi2 #45741 üzenetére
Írásod első része világos. 32-33/darab, cirka 65.000 a vége általam említett példány esetében (M-Audio BX5 D3). A most megvett Eclipse 180 55.000 forint volt. Az a 10.000 forint - szerintem - ilyen összegnél már kevéssé mérvadó, így adja a kérdést, hogy ha ennyivel jobb (?), miért nem az az elsődlegesen ajánlott? A Konzumer kategóriában van 60.000 forintos darab is egy Edifier személyében, az 5.000 forintos különbség méginkább semmitmondó..
szerk. tévedtem, 65.000 forint. E helyett miért nem a stúdió az ajánlott ha egy árban mozog a kettő?
Írásod második fele ködös (számomra). Mivel lesz jobb azon egységgel működtetve, illetve kevéssé, ha csak PC-re kötöm mindennemű plusz kütyü nélkül?
-
varmi2
nagyúr
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam kálváriámról egy Solo 6C kapcsán. Majd fél éves huzavona után lezárult, levásárolhatom. Boltot nem neveznék meg, de le a kalappal, készségesen, korrektül jártak el mindvégig. Habár én sem hagytam annyiban a dolgot, annyi bizonyos
Vettem egy Modecom Eclipse 180-at, más nem nagyon akadt a polcaikon. Nem rossz, első hallomás alapján talán jobb mint elődje. Hogy megéri e a bő 15.000 forintos különbséget, fene sem tudja.. Bluetooth végett talán. Pár napot még adok neki, mindenesetre erősen morfondírozok, hogy az ajánlott stúdiók közül a BX5 audiot célzom meg e helyett. Nem sok plusz pénz, megéri a felárat? Ehhez kell erősítő is, avagy PC-re is köthető mindennemű 3. fél nélkül? A kisebb mély membrán mennyire számottevő a "telt hangzás" tekintetében?Köszi a választ,válaszokat
-
válasz
SunMount3r #45737 üzenetére
Nem hiszem. A Logitech szatelitjei a szokásos 1 utas fosok 3" hangszórókkal. A CX6D szatelitjei 3" + 0.75" kétutas hangfalak, ami már egy életképes koncepció. A Logitechben biztosan több erő van, mert 8" vs 6.5" mélyláda meg ugye papíron az erősítő is többet tud, bár elég valószínű, hogy kamu számok vagy jóval gagyibb az erősítő minősége. Szóval a kettő közül én az Edifiert választanám, ha jobb hangminőséget szeretnél. Az ilyen Dolby, DTS technológiákkal persze gond lesz, mert nem ismeri, de ez szoftverből megoldható, csak akkor kell egy 5.1 hangkártya / DAC is.
-
Bodz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45737 üzenetére
Passz, viszont a 906-ban van dac, szóval azt le is tudnád.
DD/DTS "felett" hdmi kell. Hogy a lejátszód mit mire hogy képes konvertálni azt neked kell tudni, kinyomozni. Valószínűleg csenddel vagy zajjal díjazná a Logi a nem támogatott formátumot.
(#45734) maestro87: Gondolom cd lejátszód most is van, valamivel csak hallgattad őket. Jó esetben ott az optika, arra mehet az R2000, rögtön kész is a mini hifid.
eMag leárazta az S1000DB-t, mintha valaki akart volna venni. A 149 vicces, sose volt annyi, de mindegy, csak a szokásos.
-
SunMount3r
nagyúr
Lehet a Z906-nek jobb hangja van, mint a CX6D-nek? Ez utóbbinak mintha azért valamivel nagyobbak lennének a hangszórói.
Z906 tud DD-t és DTS-t dekódolni, ezért forrás/DAC szinten biztos jobb lenne, mint az a kínai csoda. Viszont nem tudom mi lenne a DD+-al és az DD Atmos-al. Az sima DD Atmos-t még elvileg átviszi az SPDIF, de a DD+-t már nem. Bár itt azt írják, hogy nem viszi át a sima Atmos-t sem. De a DD+-t elvileg a DD dekóderek át tudják alakítani sima DD-vé. Az Atmos-t viszont nem tudja a leírása szerint a Z906, no ebben az esetben akkor mi fog történni? És ha SPDIF-en küldöm majd a hangot a lejátszóból, akkor az átkonvertálja e előtte sima DD-vé, vagy akkor se lesz hang.
A legjobb az lenne, ha az Atmos-t és a DD+-t is át tudná konvertálni a lejátszóm sima DD-vé.
Ritkább, de azért szokott lenni egy jópár DD+/Atmos-os videó is.
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!Jelenleg a régi jó Z 5500 Logim van! [EZ] tudja azt a színvonalat szerintetek vagy esetleg még jobb is? Akinek van tapasztalata kérem ossza meg!Előre is köszönöm!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Degeczi #45732 üzenetére
Olvastam már olyan hsz.-eket, azt hiszem Amazon-on valami DAC kapcsán, hogy van olyan is, hogy a PCM jelet, ha abból jön ki, lehet a TV-vel (távjával) szabályozni. Nem tudom ez mennyire általános, illetve konkrétan hogyan is történik ez ilyenkor (az eredeti digitális jel felbontását redukálja, vagy hasonló).
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Thunderzolee #45731 üzenetére
Akkor hogyan kötik rá a TV-re? Scart már jó ideje nem jellemző, RCA analóg hangkimenet sem, így pont a fejlhallgatókimenet, amin az ilyen kis hangszórókat használni szokták. De ha az sincs, csak az marad, h DAC-ot kötni a TV optikai kimenetére - ahhoz azonban azért nem ideális a a kis 1250B, mert nem távvezérelhető, így minden hangerőállításhoz oda kellene menni
-
válasz
Thunderzolee #45729 üzenetére
Azért kellett volna, mert a TV-n amit vettek nincs fejhallgató kimenet.
De így meg hiába vették ezt a szettet, a hangzás az jó, azt mondja, tényleg frankó, de végülis nekik ez nem kell, a lényeg a füles aljzat lett volna, de az meg nincs. -
Bodz
nagyúr
válasz
Járókeret #45727 üzenetére
Nem hiszem, hogy pénzt kellene költeni, ha beteszed a tv mögé.
(#45729) Thunderzolee: MediaOne M50 pl. De olyan sok köszönet nem lesz a hangfalak füles kimenetében.
-
Üdv!
Beajánlottam egy Genius 1250B-t egyik ismerősömnek, minden szuper is, de ő olyat szeretett volna, amin van jack aljzat a fejhallgató számára.
Én mondtam neki, h ezen van (azt hittem az elején az füles kimenet). :/Jófogáson olcsón beszereztem egyet, de most mégse fog kelleni, mert nincs rajta füles.
Kérdésem az lenne, h melyik hasonló cuccon van fejhallgató kimenet?
Az SP-HF1800A-n van, csak az meg nem 4"-os hangszóróval van szerelve, hanem 3"-osakkal. (Legalább már tudom, miért az a sok rossz vélemény az árukeresőn.)
-
Járókeret
senior tag
sziasztok,
jelenlegi Genius SP-HF1255B hangfalat szeretném lecserélni, egy fokkal - vagy legalább érdemleges különbséget produkáló - jobbra.
ami nagyon jó lenne, ha lenne rajta bluetooth elérhetőség, mert sokat hallgatunk zenét telefonról és a szoba elhelyezése sem teszi lehetővé,hogy állandóan kábellel csatlakoztassuk össze.a 2.0 nekem tökéletesen megfelel, mivel sajnos a keret nem túl sok rá, kb 30-40 K. plusz mínusz 5-10 K, ha megéri a felárat.
a hangfal természetesen filmnézésre is szolgálna.
méretügyileg, valószínűleg a tv mögött lenne, ami mellett van oldalanként 15 cm.
előre is köszi
-
Mukucs
senior tag
S valakinek van-e Pioneer s-djx monitorja, akárhánycollosra is kíváncsi vagyok!?
-
Bodz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45721 üzenetére
Rossz az összehasonlítás. Egyrészt te nem pc-ről akarsz filmezni (bár lehet könnyebb lenne úgy az életed), szóval ki is húzhatjuk a két említett hk-t, másrészt ha a CX6D 65000 akkor legyen az ellenfél is hasonló árban, az R2000DB vagy akár a 2730DB. Ebben az esetben én tuti utóbbi kettőt választanám. Amikhez ráadásul baromi könnyű sztereó dac-ot venni, ha a beépített nem elég. Nem lesz 5.1 nyilván, de úgy általában csak jobban fog szólni, pláne ha zenét is hallgatsz. De ne kínlódj, a 14 napos elállás csodája segít, próbáld ki a CX6D-t vagy a Z906-ot, aztán meglátjuk mennyire leszel elégedett!
(#45723) lezso6: Ha linkelem megveszed.
-
SunMount3r
nagyúr
Oké, Induljunk ki a PC-s hangkártyás vonalból és "surround" filmezésből: pl. egy jobb alaplapi, vagy akár a Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro, vagy a Xonar U5 + C6XD kombó tényleg olyan gagyi eredményt/élményt adna szerinted? "Gagyibbat" annál, mintha pl. csak simán egy sztereó R1800 TIII-ről szólna a rendszer a média lejátszó (szintén nem éppen csúcskategóriás) DAC-járól?
-
dzsefi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbit a belépő házimozi topicban is feltettem, de szerintem ide is elfér a téma alapján:
Elsősorban filmnézésre szeretnék egy induló/belépő rendszert, hely- és pénzhiány miatt egyelőre sztereó felállásban. Eddig évekig egy sima Logitech 2.1-es PC-s hangcuccot használtam a mediaboxra és a PS4-re kötve: a céljaimra nem volt vészes, de már szeretném túllépni. Szempont lenne, hogy zenét is tudjak jó minőségben hallgatni, illetve a surround hangszórók amúgy sem férnének el szoba mérete és elrendezése miatt, ezért gondolkozom a 2 hangszórós megoldásban.
Amire gondoltam: Denon x550bt AVR és mellé vagy egy Canton SP 206 hangfalpár, vagy egy Dali Zensor 1 páros. Szerintetek megfelelő lehet valamelyik? Meghallgatni még egyiket sem volt lehetőségem, viszont jókat hallottam/olvastam róluk. A Canton mellett az szólhat, hogy Amazonon nagyon olcsón lehet rendelni (itthon 140 ezerért láttam több helyen, ha ennek az árnak megfelelő a minősége is, akkor instant get a külföldi negyedáron...). Jelenleg a Zensor 1 szintjén kapható a Monitor Audio 100 is, az is lehet opció? Bár a Cantonnak örülnék az ára miatt leginkább
Ez a pakk kb 130-150 ezerből ki tudna jönni (+ kábelek), többet nem is költenék rá, pl. mélyládát és centert egyelőre nem szeretnék, ha nem muszáj.
Az erősítő felé semmi extra elvárásom nincs: legyen 5.1-képes, támogassa a 4K-s képtovábbítást, legalább 3-4 HDMI bemenete és 1-2 kimenete legyen, lehetőleg kezeljen bluetooth-kapcsolatot is, no meg persze tudja kellőképpen meghajtani a hangszórókat.
Minden véleményt vagy ötletet szívesen veszek -
Bodz
nagyúr
válasz
SunMount3r #45714 üzenetére
Nem neked szólt, hanem Laca19-nek.
Amit te akarsz azt nem lehet 80-ból kihozni sehogy, ha valami értelmeset szeretnél.Amúgy ennyiből az egyetlen lehetőséged a Z906.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #45711 üzenetére
Szinte biztos, hogy így van, csak sztereó PCM-et tud dekódolni. Kár pedig 62K-ért megfontolandó lenne, ha lenne DD, DTS-es saját DAC-ja is, de így csak az ócó kínai zsákbamacska marad. Fene ezeket a hang kártyákat... Amúgy én is egy HiMedai-ból tolnám rá a hangot (ha lehetne), de olyan Edifier-re amiben van 5.1-es DAC is, sajnos biztos nem lenne keret. Nem néztem végig az összeset, de az 5.1-esek közül a C6XD lenne még nekem csak-csak elfogadható áron.
(#45712) Bodz: Már megneveztem egyet, de max. 70-80K-ig bármelyikről érdekelne vélemény.
-
Bodz
nagyúr
Nevén kellene nevezni az 5.1-es Edifiert!
Gyártanak ők is bőven kacatokat, nehogy félreértés legyen, hogy mind jó!
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
SunMount3r #45710 üzenetére
Lehet igazad van, hogy a C6XD csak sztereo jelet támogat optikai kábelen. A használati útmutató csak annyit ír, hogy az optikai bemenet csak PCM jelet támogat, csatorna számot nem említ. Amazonon vki ezt írja: "Optical input usefull for stereo channels only". Furcsának tartanám, ha csak analógon lehet belőle kihozni 5.1-et, de valószínű így van sajnos. Erre sajnos nem figyeltem, hogy a C6XD-t nézted ki, illetve nem is gondoltam ilyen hiányosságra. Csak arra figyeltem, hogy 5.1 Edifierről érdeklődsz, mondom nem volt szó a topikba ilyenről és kicsit segítek...
Nekem komolyabb Edifierem van, az már szerencsére fogad optikán 5.1-et a Himedia lejátszómról. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #45706 üzenetére
Az a baj, hogy nekem egy olyanhoz mint pl. a C6XD, gondolom már egy jobb fajta 5.1-es DAC is kellene, mert nem PC-ből, hanem csak SPDIF-es média lejátszóból jönne a jel, olyan meg gyak. nincsen, csak pár ócó kínai (de az se túl sok). Android alatt meg az SB/ASUS 5.1-es USB-s hangkártyák egyáltalán nem működnek (shame on them
, pedig lenne piaca/létjogosultsága).
-
duo
addikt
Esetleg érdekes lehet azoknak aki linuxxal hallgatják a zenét. újratettem a debiant. (előzőleg az oldsable volt fent- wheezy onnan frissítettem stretch-re. nem tapasztaltam semmi változást.) tiszta netinstallnál látszik azonban hogy a stretchből kikerült ez-az. pl gksu de ami itt releváns az az alsa-base. (hogy lesz akkor hang?)
A pulseaudio kevéssé volt kiforrott számomra. Rátelepül az alsára és újramintavételez. hát mi folyik itt Gyöngyösön?
akárhogy is csak kipróbálom mi van. --no-install-recommends kapcsolóval felraktam a poulseaudiót. ééés. megy alsa nélkül, és ugyanúgy szól. öröm boldogság. ha akarnám tudnék virtualizálni egy master csatornát és fix hangerőn hagyhatnám a tascam potijait. de már úgy megszoktam a tekergetést. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
SunMount3r #45701 üzenetére
"Az Edifier 5.1-esek azért már nem olyan rosszak, nem? Azért gondolom a Logi-nál, vagy a Genius-nál azért csak jobbak?"
Geniust nem hallottam mostanában, nem szeretem, magát az egész márkát gyenge minőségnek tartom.Logitechből hallottam 2.1-eket(gondolom az 5.1 is hasonló hangzás hátsókkal, centerrel kiegészítve), illetve sztereo (Z-10)szettem is volt tőlük, ezekhez tudom viszonyítani az Edifier 5.1-et. Illetve máshoz is tudnám, de a Genius és Logitechez kérted a viszonyítást.
Sokszor volt róla szó, milyen a Logitech...16 évesen áthívod a haverokat, mennyire bontja a falat, mekkorát szól...de ugye nem ez a jó hangzás, idővel általában rájönnek az emberek.
Az Edifier 5.1 attól, hogy mélynyomós teljesen másképpen szól, mint a Logitech. Nem ezzel fogsz falat bontani, akkor sem, ha olyan mélynyomósat választasz, amiből kinézetre lehet azt várnád el. Sokkal finomabb hangzású, a mély csak akkor szól, amikor kell. A térhangzás nagyon jó, részletes. Sok 5.1 rendszernél (Z906, vagy teljes egybeszetteknél) gyenge pont a beszéd érthetőség, a center. Ezzel itt nincs baj, kristálytiszta a beszéd, az mellett, hogy az effektek is megmaradnak.
Szóval jó rendszer az Edifier. Nagyon sok rendszerem van/volt, szeretem cserélgetni őket, tesztelgetni...csak azért írom, hogy bőven van mihez viszonyítanom. Pl. korábban próbáltam Microlab Solo 9C-t, na az nagyon gyenge eresztésem volt, pedig ajánlott kategória. Bár egy Edifier rendszerem van, eddig jó véleménnyel vagyok a márkáról. -
Bodz
nagyúr
válasz
JoeCockBill #45692 üzenetére
TRS kábelre van szükséged. Pl Cordial CFM VV.
(#45701) SunMount3r: Meg.
(#45682) maestro87: Mennyit költenél?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Én vettem egy 1280t-t, elvileg holnap fogják kiszállítani. Csak a 1250b-vel tudom összehasonlítani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
A C6XD pl.?
-
SunMount3r
nagyúr
Ha kb. egy árban van az R980T és az R1280T, akkor megéri ez utóbbit venni inkább?
És ha lehetne kapni itthon R1000T4-t, akkor kb. hol állna az Edifier ranglistában? Hallotta már valaki?
Ill. extra kérdés: Az Edifier 5.1-esek azért már nem olyan rosszak, nem? Azért gondolom a Logi-nál, vagy a Genius-nál azért csak jobbak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest