- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Nem tudom hogy ez a jó forum e de hatha van itt egy zseni aki megmondja mi lenne a jó nekem. Adott tehat egy ezer éves retro Videoton RA 6363S nevü erösito teknikai adatok es hozza az eredeti hangfalak(kép alul) es a közepsö hangszoró elszallz benne. Kerdesem hogy milyet vegyek bele ? Az eredetiek elvileg 8 Ohmosak, de azt nem tudom hany Wattos, vagy hogy az uj hany Wattos lehet max, nem akarom hogy megfőjjön az erösitő. mérete pont 100mm ha a tanyerat is beleveszem
Árban olyan 20-30 Euro max, Ebayen nezegettem ezeket de tudas hianyaban nem mertem megrendelni egyiket sem. Ha valaki tud onnan is linkelhet -
dime27
őstag
válasz
midnightstar #37200 üzenetére
-
midnightstar
tag
Ezeket ki lehet próbálni valahol Budapesten?
-
thornadoj
aktív tag
válasz
A modecom még új termék, kevés a tapasztalat, de ígéretesnek tűnik, a kürbisből meg a bluetooth mentes éri meg az árát. Én a kettő közül választanék.
-
dime27
őstag
válasz
Én a MODECOM MC-HF50.2-ot venném, ha a zene a legfontosabb!
-
stb123
tag
válasz
+1 a microlabnak. Fél éve nyúzom. Mindenfajta zenével hallgatom, alaplapi hangkártyával. Nekem megfelelő, bár nincs összehasonlítási alapom. Mondjuk mielőtt megvettem, meghallgattam közvetlenül előtte a 1250 b-t is. Az sem volt rossz, de akkor, ott ez jobban meggyőzött.
-
midnightstar
tag
Sziasztok!
A következők közül ti melyiket ajánlanátok? Nekem valamiért a Microlab a legszimpibb.
Ezeknél nagyobbaknak sajnos nincs hely. Teljesen vegyes felhasználásra keresek hangfalat, játék, zene, film, de talán a zene a legfontosabb.MODECOM MC-HF50.2
Edifier R1280T 2.0
Thonet & Vander Kürbis BT 2.0
Microlab B77Köszi a segítséget!
-
Frederikk
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani hangfalat 15 körül? (Nagyon max 20)
Mérete mindegy.Mennyire lehet elfogadható ennyi pénzből?
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
tupacamaru #37190 üzenetére
Köszi! Rendeltem egyet én is, megnézem, milyen.
-
marquuard
veterán
Mi a különbség a sima és a "new"-nak feltüntetett Solo 6C között? Csak a távirányító változott?
-
spanyoll
addikt
Egyik jó barátom keres valami hangfalat 5K alatt, ami tud annyit, hogy jobb, mint a laptophangszóró.
Én szerény tudásom alapján azt tippeltem neki, hogy ebben az árkategóriában olyan óriási különbségek nincsenek, tehát kb tökmindegy mit vesz. Mennyire mondtam baromságot?
Ha nagyon, akkor tudtok mondani neki valami bestbuy megoldást? -
tupacamaru
veterán
válasz
SH4D0W2011 #37179 üzenetére
Szerintem pont ugyan olyan. Belül teljesen korrektül néz ki, és a chip is majdnem ugyanolyan mint a fiio-ban. Van itt valahol egy tipikus ezzel kapcsolatban, oda tettem fel képet a belsejéből.
Megtaláltam: [link]
-
duo
addikt
válasz
Degeczi #37188 üzenetére
franc.
Egyébként hallotta valaki tényleg mind a kettőt? mármint kürbis-Solo6c. ?mert lehet hogy én átsiklottam felette, de mintha csak feltételezések lennének hogy nagyobb hangsugárzó jobb mélyek. pedig lehet h lezso6 kollega szavaival élve több mély. de nem feltétlen jobb.
azért kérdem mert nekem kürbis van, és nem tudom megérné-e érezhető lenne e a különbság a Microlab javára.
-
Sonja
nagyúr
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Genius SP-HF1255B-t használunk az asszony gépével, és most eljött a pillanat, hogy magamnak is vennék egyet.
Mit tudnátok ajánlani 40.000 FT-ig, ami előrelépés lenne?
Nézegettem a Genius SP-HF1250B-t, ahogy nézem az megegyezik a 1255-vel (mondjuk meg vagyok elégedve vele, de jó lenne egy kis előrelépés). -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Creative Gigaworks T40 Series II-t akarok venni. A kérdés az, hogy bluetoothos ez a hangfal? Mintha anno olvastam volna, hogy bluetooth-os, de most nem találtam róla infot. Rosszul emlékeznék?
-
zsolt19900
őstag
válasz
tupacamaru #37178 üzenetére
köszi az ajánlást én is berendeltem egyet, ha jól láttam akkor optikán keresztül belövöm fixre a hangszórón a hangerőt és winből tudom állítani az erősségég ugye?
+ nekem az lg tv felajánlja amikor optikai kimenetre szeretném tenni a hangot, hogy bekapcsolom-e a simplinket és hogy szeretném-e arc hdmi-n keresztül hallgatni a házimozit?! ez mit akar jelenteni? ahogy filmezek rajta az úgy néz ki, hogy laptop-hdmi-tv....
és mindenki:
gondolkoztam még azon is, hogy nem laptop-hdmi-tv oldom meg pl a hangátvitelt, hanem a laposnak a hangkártyájába dugom a hangszórót.... jobb lehet a hang, érdemes? egy y570es lenovoról van szó, nem tudom hogy van-e benne valami normális hangkártya, eddig nem igen foglalkoztatott
jelenleg genius 1250el van használva, majd ha lesz rá lélégzetvételem akkor lesz nagyobb, mondjuk c6 os hangfalpár is, de az még idő
-
hyperspace
őstag
válasz
És Zoley3, köszönöm a tippet, ennyiért már meg kell rendelni
. Ez a hangfal is megváltás a TV cicergőihez képest, de egyszer majd szeretnék egy olyan hangfalat, amit ARC-vel lehet összekötni (mondjuk egy Solo 9C
).
Vagy az optikai magasabb minőség?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
SH4D0W2011 #37179 üzenetére
Nem valószínű, h lenne itt, aki összehasonlította, másrészt ha valszeg jobb is a Fiio, az szem előtt tartandó, h ezeken nem jó minőségű zenét fog hallgatni a tulajdonosa, hanem a TV műsorok, TV-ben játszott filmek vacak hangját, ahol nincs sok jelentősége a zeneiségnek. A lényeg, h az alapzaj ne legyen nagy, zavarok ne legyenek benne (szemben sok TV füleskimenetével) - azt pedig a beszámolók szerint teljesíti egy ilyen olcsó DAC is.
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
Üdv!
Minőségre mennyire van ez messze a már említett FiiO-tól pl.?
-
tupacamaru
veterán
válasz
hyperspace #37176 üzenetére
Még optikai kimenetek tudsz hangot levenni a TV-ről. Ha nem sürgős, akkor egy kínai DAC ezer-párszáz forint és pont ugyanazt tudja mint a fiio. TV-ből optikai kábel a DAC-ba, és onnan RCA kábellel tovább.
[link] -
Zoley3
tag
válasz
hyperspace #37176 üzenetére
Nincs mit
Én is jó ideig a Solo 6C-t a fejhallgató kimenettel használtam, de beruháztam erre a Dac-ra, és azért szebben szól azóta a hangcucc tévén, igaz belekerült egy kis összegbe, de szerintem megéri -
marquuard
veterán
Solo 6C-hez milyen módon tudok csatlakoztatni egy 3,5mm-es Bluetooth adaptert, hogy a telefont tudjam rá csatlakoztatni? Létezik hozzá 3,5mm-RCA megoldás?
-
dime27
őstag
válasz
animatrix11 #37171 üzenetére
Általánosságban igen!
-
Zoley3
tag
válasz
hyperspace #37168 üzenetére
Szia.
Azon az RCA-n sehogy sem fog megszólalni mert az bemenet (ott van felül hogy "component in" felirat
)
Következő jó megoldás lenne: Optikai kábel + DAC (pl: ez a Fiio) + RCA to RCA kábel és kész
Így biztosan működne
-
varmi2
nagyúr
válasz
hyperspace #37168 üzenetére
Nekem is pont ilyen tv-m van, és pont ilyen hangfalam. Nekem is fülhallgatón van rádugva. Nem hinném, hogy az az rca kimenet lényegesen jobb lenne, mint a füles kimenet.
-
hyperspace
őstag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Van egy Genius 1250B hangfalam,ami most jack-rca-val van rákötve a Sony 50W755 tv-re. Szerettem volna összekötni rca-rca kébellel a két eszközt, de nem akar megszólalni a hangfal. Így néz ki a TV hátulja, balról az első kettőbe dugtam a kábeleket. Hogy tudnám működésre bírni?
-
dime27
őstag
válasz
animatrix11 #37166 üzenetére
Edifier S330D-m volt igaz én vagy 5-6 éve vettem 36e-ért azóta igencsak felment az ára!
-
dime27
őstag
válasz
marquuard #37164 üzenetére
Bár én nem hallottam egyiket se élőben az itteni tapasztalatok alapján többen dícsérték a Solo 6C-t mint a Kürbist ill külföldi forumokon is ez a helyzet!A Solo 6C sztem természetesebb hangokat bocsájt ki olvasói vélemények alapján mint a Kürbis a mély hangjai is pl sokkal vaskosabbak!
A BT tudás meg nem nagy kunszt veszel hozzá vagy Kínából vagy idehaza (Philips) BT adaptert és meg van oldva a dolog! -
marquuard
veterán
válasz
dime27 #37163 üzenetére
Köszönöm, természetesen megfogadom a tanácsot, már teljesen lemondtam a 2.1-ről. Puszta kíváncsiságból kérdezem, Kürbis BT és 6C között tapasztalatok alapján van tisztán észrevehető különbség? Meg is mondom, hogy miért kérdezem, a Bluetooth elég sokat segítene a komfortérzeten. De ha van tényszerű adat a két hangfal különbségéről (félretéve a specifikációkat), akkor nyilván marad a jobbik.
-
marquuard
veterán
válasz
dime27 #37161 üzenetére
Az kimaradt, hogy nem géphez lesz hanem telefonhoz/TV-hez kötve. Semmi esetre se költenék a hangfal mellé még pluszba, fontos lenne hogy anélkül hozzon egy elfogadható szintet.
Edifier-nél és 6C-nél szimpatikus a távirányító, nem tudom, hogy sok különbség van-e a 2 között. Kürbis meg kinézetre tetszik, és nem akkora hátrány a távirányító hiánya. Vagy esetleg bluetooth-os Vertrag BT, erről nem találtam sok infót.
-
marquuard
veterán
A 3db 2.0-s hangfalpár közül szeretném a legjobbik választást, tudnátok benne segíteni? Eddig a Z623 jött szóba, de nem egy helyen olvasom, hogy a középmélye egyenlő a nullával és eléggé hatásvadász cucc. Fontos lenne a basszus és azért legyenek hallható tartományok kiindulva a Logitechből.
- Edifier R1280T
- Kürbis 2.0
- Solo 6CEsetleg Edifier C2XD, de a 2.1-es rendszerekről sem olvastam sok jót ebben az árszegmensben.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
animatrix11 #37157 üzenetére
2.1 csak horror áron van, ami ajánlható.
-
animatrix11
őstag
Üdv
melyik a legjobb minőségű 2.1-es hangszóró szett pc-hez manapság? Jelenleg egy nagyon régi creative 5.1 van amit 2.1ben használok, de szeretnék jobb minőségűt, persze nem horror áron mit tudtok ajánlani?
-
PTomi92
aktív tag
-
mcs
veterán
válasz
PTomi92 #37150 üzenetére
,,2: Érdemes külön hangkártyát venni az integrált helyett? Ilyen árkategóriájú hangfalaknál lenne érzékelhető javulás? a legdrágább cucc ami a géphez van kötve egy ~60k körüli házimozi rendszer optikai kábelen keresztül"
Fejhallgatót is használsz, ezért mindenféleképpen érdemes. Az említett Xonar kártyákon van fejhallgató erősítő, amik nem nyöszörögnek úgy egy fejes meghajtásával, mint egy mezei integrált csipogtató, vagy a hangszóró fejes kimenete.
Kivezetsz a hangkártyából egy jack hosszabbítót a közeledbe, és nem kell hátra nyúlkálnod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- SSD kibeszélő
- Motoros topic
- One mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Haditechnika, harcászat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest