Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA #39999 üzenetére
Igen. Bár ezzel az mp3 enkódolással lehet hogy baromságot írtam, de mintha ezt olvastam volna. aptX-et kell tudnia a cuccnak az a lényeg. Szerintem pl a Thonet and Vander-ek meg az olcsóbb BT adapterek egyike sem BT 4.1+
Az oké, hogy a lejátszód tudná, de ha a fogadó oldal nem tudja, akkor az lesz a szűk keresztmetszet. A gyártók meg sokszor tök kevés infót adnak arról, hogy mit is tud BT-on a termékük. -
AMDFan
addikt
válasz
HUAFBANDITA #39997 üzenetére
Ez nagyban függ attól, hogy melyik BT szabvánnyal működik a cucc. Ugyanis az olcsó régiekben még a régebbi BT szabványt implementálták ami iszonyatosan megb***ta a hangot. A legújabb cuccok már elvileg tudnak olyat is, hogy konkrétan mp3ban küldik át az adatot és a BT fogadó oldalán van mp3 dekóder. Na azok már 100%osak. Sajnos a régi BT-nál az volt a baj, hogy nem PCM-ben (túlzottan sávszélesség igényes) küldte át az adatot hanem a saját formátumában.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz
alphamooncam #39980 üzenetére
Lehet megbuknál egy nem gagyi lánc+monitor szett vs. nem gagyi mobil/tablet+nem gagyi bluetooth hangszóró teszten!
-
Zoley3
tag
válasz
szeva000 #39988 üzenetére
Hali.
A Kugel láttán gondoltam írokNekem már a második van belőle, az elsőnél voltak gondok a távirányítóval, azt hittem ez ilyen... de mostani másodiknál semmi probléma se a távolsággal, se a használati szöggel
( korábbi hsz-eim között írtam róla miért nem tetszett)
Amikor elszántam rá hogy veszek új hangszórókat, akkor épp kifutott az SHF120U és ez volt a másik alternatíva.
A asztalom elhelyezkedése miatt (sarok asztal, így nem tudom megfelelő távolságra rakni a faltól) nekem meg pont a front reflex kellett volna, de ez sajna hátsó reflexes volt, de gondoltam megpróbálom...majd nem sokkal később meg is váltam tőle, bár sajnáltam kicsit mert sztem jól néz ki, de aztán használtan lett egy SHF120U-m.Majd a TV-n lévő Solo 6C helyett valami szebbet akartam (az ment a alvó szobába), és újra Kugel lett belőle, ami sztem is szépen muzsikál, nálam egy FiiO D03K- val karöltve (plusz egy Sub-al kiegészítve filmekhez)
Az ára sztem lehetne barátíbb, 75k sok, de 50-55k lenne az az ár hogy azt mondom nem sajnálnám rá -
Ciccuka
veterán
-
-
flash-
veterán
no megjött a genius 1250b hangfalpár
elég tiszta, és szépen szól! még a panasonic mini hifimhez képest is!
-
dioka7
senior tag
válasz
alphamooncam #39972 üzenetére
Felvettem a listára
Köszi
-
dioka7
senior tag
válasz
alphamooncam #39956 üzenetére
Szia. Mindenkinek köszönöm a választ, legalább már tudom mit kell keresnem. Kérdésedre válaszolva, nem voltam hallgatózni, nem is tervezem, az alábbi okok miatt:
- Messze van,
- Ha 10 hozzáértőből 7-8 azt írja itt a topikban, hogy jól szól, akkor hiszek nekik én sem fogok mást hallani laikusként,
- Az elmúlt 13 évben erre a célra egy Labtec Pulse 420-at használtam és igazából ez is megfelelne, de tönkrement a hangerő szabályzója és kicsi a hangerő amit "tud". (szeretem a zenét hangosan hallgatni)
- Néhány hsz-el előttem írta valaki, hogy tér függő is, hogy hogyan szól egy hangfal és hiába hallgatom meg a boltban, itthon egészen más az akusztika úgysem lesz ugyanaz az élmény.Egyébként 2 tipus van amin elgondolkodtam, az egyik a Mackie amit korábban is írtam, a másik pedig az Alesis Elevate 5 MKII. Az érv ami miatt a Mackie mellett döntöttem (vagyis egyelőre inkább csak húzok affelé, kb 75-25 arányban) az az, hogy ha már minimum 50k-t elköltök erre a célra, akkor legyen minőségi és szóljon úgy, ahogy annak kell. Persze a ott a másik érv, hogy a mackie pont 2x annyiba kerül... Nem tom mit tegyek, bár amig meglesz rá a pénz addig van időm gondolkodni.
Addig is köszönöm a segítséget -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kérdést már feltettem a hangprojektor topikban, de sajnos nemtudtak segíteni, így feltenném ide is a kérdést hátha valaki tudna rá választ adni.
Tehát a hiba"jelenség" hogy HDR képmegjelenítésnél (ps4-nél mikor indítom a játékot) pattan egyet a hangszóró, olykor elég hangosan, de nem minden indításnál jön ez elő, szerintetek hibás lenne a cucc? Árt a hangszórónak ez a pattanó hang? Megjegyezve ez csak indításnál jön elő egyszer, utána semmi baj nincs, csak furcsállom és nemértem miért csinálja, de gondolom hogy HDR megjelenítésnél valamit vált és ez miatt hozza ezt elő? Ps4 Dobly DTS hangforma van beállítva ha ez számít valamit.
Sony ht-nt5 2.1 lenne szó.
-
Beast007
aktív tag
válasz
dioka7 #39951 üzenetére
Nem rosszak a Mackie-k nemrég én is e modell mellett döntöttem, viszont lehetőség szerint menj el hallgatózni akár a kolléga által említett boltba vásárlás előtt. Szerintem nem minden műfaj áll jól a Mackieknek, és van különbség a között ahogy a boltban szóltak, illetve itthon nálam. (ezt csak megjegyzem)
Őszintén bevallom amikor itthon elkezdtem hallgatni őket nem igazán tetszettek (pedig én boltban hallottam őket!) viszont vagy hozzászoktam vagy a bejáratás végett egészen megtetszett a hangjuk mostanra. Nekem egy Focusrite Scarlett2i2-re vannak rákötve ezzel a kábellel amit itt ajánlottak. -
Adames
tag
Igen van köztük olyan, aminek nem túl lineáris a hangja sajnos, és ezek főleg az olcsóbbak.
De hidd el, hogy eredetileg zeneszerkesztéshez, egy fajta munka eszközként vannak a studio monitorok kitalálva, és nem pont zenehallgatáshoz.
Pl. a Mackie monitorok is valamelyest színezettebbek, de még sem annyira, mint egy Genius PC hangfal mondjuk. -
Adames
tag
válasz
fdsfds #39959 üzenetére
Az a baj, hogy sokan nem nézik, hogy a közeltéri studio monitor hangfalakat azokat nem otthoni zene hallgatásra találták ki, hanem zeneszerkesztéshez, hogy aki zenével foglalkozik, az pontos hangképet kapjon vissza a munkájáról. Feltételezhetően ott ül a PC előtt, és hozzá a közel eső monitorokból pontosabban visszahallja a hibákat. Egy Hifi, meg házimozi hangfal az teljesen más hangzást produkál már.
A Hifi hangfalak színezettek, és azokon szinte minden szar "jól" tud szólni.
A studio hangfalak viszont színezetlen, lineáris hangzást nyújtanak, így azon hallgatva nem minden zenéd fog jól szólni. legalábbis azok nem, amik szarul lettek megkreálva.
A studio monitorok előnye viszont, hogy sokkal tisztább és pontosabb hangképük van.
Viszont ha valakinek a Hifihez van szokva a füle, az nem biztos, hogy szeretni fogja amit hall! -
fdsfds
csendes tag
Sziasztok. A MODECOM MC-HF60-ról mi a véleményetek? Most újra kapható.
Abban reménykedem, hogy ez mélyebbre megy, mint a többi ebben a kategóriában. -
J97
tag
válasz
dioka7 #39951 üzenetére
Esetleg [AccuCable] ha ideiglenesen kell valami és költséghatékony is.
-
Northlorien
tag
válasz
dioka7 #39951 üzenetére
Menj el mindenképpen meghallgatni a hangfalat a hitspacebe. Én voltam, és végul Solo 6C lett a vége, zenehallgatásra nagyon jó - számomra jobban szól mint a Mackie, nem bántam meg egy pillanatig sem, hogy ezt vállasztottam. Megnézheted a Solo 7C-t is, az állítólag jobb a 6-osnál, cserébe viszont jóval nagyobb.
-
dzsi23
addikt
válasz
AMDFan #39954 üzenetére
Igen, 4 ezer is pénz (sokaknak nem is kevés), és nem tudom, hogy el lehet-e adni használtan, amikor már nem kell neki, de ha csak egy hónap múlva vesz hangkártyát, gondoltam, addig se porosodjon a hangfal.
Én is azért stagnálok jelenleg a "laptop -> sz.r kábel -> 1250B" kombónál, mert nem tudom, hogy ehhez a hangfalhoz veszek egy olcsóbb dacot, vagy beruházok egy drágább hangfalra és komolyabb dacra, és én pl. sajnálnék 4 ezret egy normális kábelre, ha utána úgyis felesleges lesz.
De hogy neki megéri-e, azt csak ő tudja. -
dzsi23
addikt
válasz
dioka7 #39951 üzenetére
Cordial CFY 3 WMM
Cordial CFY 3 WPP
Persze, ez csak addig, amíg nincs normális hangkártyád, de javítson ki valaki, ha nem működik ezzel. -
AMDFan
addikt
válasz
dioka7 #39951 üzenetére
A kábel az attól függ, hogy milyen hangkártyát veszel hozzá. Nekem ilyen van: [link]
Ezt tudom ajánlani, normálisan néz ki, hatalmas, pontos hangerőszabályzó van rajta, könnyen hordozható. Ehhez például két darab mono TRS-XLR kábelt vettem,de jó lett volna a TRS-TRS kábel is, mindkét bemenet van a Mackien. De ha hitspaceben fogod venni, akkor ott minden kérdésedre fognak válaszolni. -
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan összejön rá a pénz és szeretnék venni egy (az itt olvasott tippek alapján kiválasztott) Mackie MR6 MK3 névre hallgató hangfal párt, vagy nevezhetjük stúdiómonitornak is. A lényeg, hogy sokat hallgatok zenét, szinte minden stílust, kivéve az opera és hasonlókat, és ehhez kellene, de egyelőre csak szgépre fog csatlakozni. Amint meglesznek (2db-ot veszek nyilván), a következő hónapban veszek valami jobb hangkártyát is majd. A kérdésem az lenne, hogy milyen kábelt szerezzek be hozzá? Jack-RCA? Vagy milyen kell hozzá? Egyáltalán nem értek hozzá, 1x szeretném összerakni és kb 10 évig nem hozzányúlni, úgyhogy valószínűleg ez láma kérdés, ebben ez esetben elnézést, és köszönöm a választ! -
thornadoj
aktív tag
igen, jól gondolod. a frekvencia vágóval meg beállíthatod, hogy a mélyláda meddig menjen fel. viszont nem ilyen egyszerű a helyzet, mert a mélyládának meg kell találni a megfelelő helyet, ill. kellenének basszus csapdák, hogy ne legyenek kiemelések bizonyos tartományokban.
-
szeva000
addikt
válasz
AMDFan #39947 üzenetére
Alapvetően semmi, 2eszközt kell használom. A PC -ben van Egy xonar ds, abból analóg jelet ki tudom hozni, esetleg az alaplapiból digitális jelet toslink kábellel.
A másik bemenet kell a tv-ről szintén ez a 2 csatlakozási megoldás jöhet szóba. Mivel sokszor a pana tv-ről kapcsolom be a NAS-on lévő zenéket, igy kell ez a megoldás is.
Tehát két bemenetre szükségem van. Most az edifier 1900t is igy van, de az átkerül a másik TV -re. -
Karex
senior tag
Sziasztok, érdekes "problémám" lenne, illetve csak nem vagyok ennyire jártas a témában.
Jelenleg van egy Genius 3000a aktív 2.0 szettem a PC-hez.
Valószínűleg a következő ponton fognak sokan megkövezni, de szeretném az alsóbb frekvenciatartományokat kiegészíteni egy különálló aktív sub-alAdot tehát egy kiszemelt Powercube10: csatlakozók
Azt nem tudom, hogy ezzel a ládával megoldható-e a sztereó jel továbbítása?
Tehát a hangkártyából érkező (front out) kábel befut ebbe a mélyládába, majd egy újabb kábel a line out ágon tovább a sztereó hangszórókhoz. Azaz a mélyláda levágja magának a mélyfrekvenciás hangokat, de a hangszórópárnak is továbbküldi az eredeti sztereó jelet.
Ez így működhet, erre szolgál a sub-on a csatlakozás?
(a hangkártya sub kimenetét nem használnám, ezért variálok ennyit)Köszi előre is a válaszokat!
-
AMDFan
addikt
válasz
szeva000 #39942 üzenetére
Szerintem jobban járnál ha vennél egy távirányítható DAC-ot pl ezt: [link]
80 ezerért pedig pont kapsz egy pár ilyet: [link]
Ez garantáltan sokkal minőségibb rendszer lesz mint a Kugel. Így viszont le kell mondanod a BT-ról.UI: ahogy látom ezen a DAC-on van line-in jack bemenet. Az nem derül ki számomra, hogy az innen érkező analóg jelet le tudja-e játszani a kimeneten, de ha igen, akkor a BT is megoldható, ha veszel hozzá egy adaptert, valami ilyesmit: [link]
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #39909 üzenetére
Sziasztok,
erre esetleg valaki?
-
szeva000
addikt
Hi!
Valakinek lenne tapasztalata ezzel ?
T&V KugelIgazából bármi 2.0 érdekelne, távirányitó lényeges , a BT előny, viszont nem az dönt. Még nézegettem a solo 9C-t de jobb lenne a magasságnál is kb. 400mm-be férni. Természetesen ez sem szent csak előny .optikai bemenet is jól jönne....határ kb 100ezer ft/ pár.
-
AMDFan
addikt
válasz
leigazoka91 #39940 üzenetére
Szerintem akkor rosszul jön le. Olvasd el amit írtam. Ha milliókat költessz a passzív hifi rendszeredre akkor persze, hogy jól fog szólni az is. Én azt mondtam, hogy az aktív rendszerek terjedésével sokkal olcsóbban elérhetővé vált az a fajta rendszerszinergia, ami miatt (is) jól fog szólni egy audio lánc. Ezt a hifisták nehezen emésztik meg, mert számukra a "kütyüzés" egyfajta plussz élvezetet visz a dologba, és ezt a játékot egy aktív rendszer, a PC-re kötve egy jó DAC-al, elvesz tőlük.
UI: nem türelem kell ahhoz, hogy valami jól szóljon, hanem a szoba akusztikai kezelése mérések alapján.
-
leigazoka91
kezdő
válasz
AMDFan #39938 üzenetére
Nekem ebből az jön le, hogy a hifizeshez türelmetlen vagy. Hogy nincs tér, részlet?(Az LP meg most kezd újra divat lenni) Egy jó szobában (nagy) rendesen felepitett lánc nagyon jól tud szólni. Én Münchenben egy MBL omnididectionalis rendszernél kaptam agyfaxt na meg egy stúdió monitor na jó talán a JBL m2 tudja hozni a nagy Martin logan elektrosztatikus hangfalak terét. Igaz ezek horror pénzek és a lánc brutál türelmet igényel. De ha van és nem feltétlenül otthon, de valahol hallod az jó. Nekem is van otthon jbl lsr305 vezérlővel meg Oppo dac al, nagyon jó, minden zenémben elveszek. De de 1-2 zenenel nem hozta rám úgy a sirhatnekot mint pl egy Hifiman Shangri la vagy a Martin Logan.
-
AMDFan
addikt
válasz
alphamooncam #39934 üzenetére
Visszaolvastam amit írtál. Érdekes és tanulságos. A Hifis topiknak itt a prohardveren és úgy általában más fórumokon is van egy olyan közönsége akik egyrészt nem szeretnének haladni a korral, lásd pl. ragaszkodás a bakelithez, vagy ami még ennél is rosszabb a CD alapú lejátszáshoz. A bakelitnek még megvan az a bája, illetve kellemes torzítása, és ami még fontosabb, teljesen más maszterelése, ami miatt érthető hogy valaki ragaszkodik hozzá, de a CD semmivel sem jobb mint egy mai PC alapú lejátszó, csak macerásabb. Ezenkívül a komponensek, kábelek, és egyéb kiegészítők cserélgetése, és maguknak az eszközöknek a hallgatása a legtöbb hifista számára fontosabb mint maga a zene élvezete. Ami még ki tud akasztani az az ezotéria magasfokú jelenléte, a kábelemelőktől kezdve a kábel bejáratásáig... Visszatérve, hogy nem akarnak haladni a korral. Passzív vs. aktív hangváltás. Nem értik meg az emberek, hogy az aktív váltó egy nagyon nagy technikai vívmány annak érdekében, hogy egy 100 ezres aktív váltós doboz olyan sztereo teret tudjon, amihez passzív cuccokból vagy nagyon sokat kell elkölteni, lásd komoly ATC rendszerek a hozzájuk készített különálló erősítőkkel, vagy írtó sokat kell keresgélni, hogy meglegyen az az erősítő + hangfal páros ami illik is egymáshoz, normális passzív váltó van benne, fázishelyesség stb, stb... A 2014-es hifi shown nevettem azon, hogy voltak ugyan tetszetős rendszerek, de a legjobban az a rendszer szólt ami a többihez képest viccesen olcsó Genelec 8050ekből állt ami előtt egy komoly DSP-s előfok volt és a szobához volt equalizálva a hang. Na ott zene volt, mélységgel, szélességgel rendelkező színpaddal. A többi helyen meg hagyjuk... Ezotéria helyett el kell fogadni hogy a mérnöki szemlélet a nyerő itt is. Megmagyarázni meg sok mindent lehet azzal, hogy te nem is jól hallod azt. Persze...
-
AMDFan
addikt
válasz
newmoonlight #39935 üzenetére
Ijjj, nem akarom az ördögöt a falra festeni de az úgy necces elrendezés lesz szerintem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
AMDFan #39931 üzenetére
Pont a Hitspace-ben hallgatóztam annak idején
-
AMDFan
addikt
válasz
alphamooncam #39932 üzenetére
Jó... ez a cucc legendás
Amikor a 1038-at hallottam a hitspace-ben azt hittem magam alá izélek
Annál az én fülemmel nincs tovább. A hifisón mutogatott X milliós cuccokat hallottam előtte pár nappal, és amikor meghallottam a legnagyobb Genelecet akkor egymásra néztünk haverral és... hát igen... Azóta sokszor csak nevetek amikor "audiofil hifisták" magyaráznak meg dolgokat.
-
alphamooncam
őstag
válasz
newmoonlight #39930 üzenetére
Tannoy nekem sem jött be olyan semmilyen, langyosvíz, de csakhogy bedobjak egy sokadik márkát, nekem ez jön be.
-
AMDFan
addikt
válasz
alphamooncam #39927 üzenetére
Attól függ melyiket hallgattad és milyen körülmények között. A Mackie egy kifejezetten közeltéri monitor, nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy közeltéri. Tudnék mesélni arról, hogy emberek milyen körülmények között hallgatnak hangfalakat, meg hogy hogyan hasonlítják össze őket, de sajnos nincs hozzá kedvem. Röviden, borzalmas. Szóval hiába hasonlítunk össze egy közeltéri monitort mondjuk egy hifi hangfallal egy olyan setupban ami alapvetően házimozis (frontok 2 méterre egymástól, és mi 3-4 méterről hallgatjuk) nem jutunk egyről a kettőre. Leírom gyorsan a saját példámon, mert engem is meglepetésként ért ez a honnan hallgatjuk dolog, pedig azt hittem tisztában vagyok vele, hogy a szobaakkusztika milyen fontos. Annál is fontosabb. A saját példám az volt, hogy a Klipsch RF-52vel hallgattam össze a Mackie MR8-at otthon. A hitspaceben rohadt jól szólt a Mackie, de otthon nem adta ugyanazt a teret, ráadásul nagyon búgott a szubtartomány a mögöttem lévé fal miatt. Ahogy írtam tipikus házimozis felállás volt, frontok messze egymástól, távolról hallgatva. Aztán gondoltam nézzük meg közelről is ahogy a HS-ben hallgattam. Közelebb húztam egymáshoz a mackieket, és egy más világ volt, megjött az a tér amit a HS-ben tapasztaltam, ütöttek a mélyek de nem búgott be, igazi élmény rajtuk közelről zenét hallgatni. Ugyanez a felállás természetesen nem fekszik a Klipschnek, közelről a hangja tolakodó, dobozos, elveszik a mélye, tere pontatlan. Ezért nagyon nem mindegy hogy milyen körülmények között hasonlítunk két cuccot. Pláne az a trükkös amikor két különböző helyen, különböző időben hallottunk valamit és a kettőt viszonyítjuk egymáshoz. Nehéz ügy...
UI: Amin a mai napig meglepődök, hogy mennyire király 60-70 centiről zenét hallgatni az MR8ason. Nagyon nagy marha voltam, hogy anno ezt a setupot nem próbáltam ki a Genelec 8050-el... Az hifis felállásban is nagyon komolyan zenélt
-
newmoonlight
senior tag
Annyira azért nem szar...
Teszt 1.
Teszt 2.
Teszt 3.Nálam már megfordult az MR 5-ös, 6-os és 8-as. (Utóbbit most cserélem MR824-re.)
A Hitspace-ben végighallgattam párat. (Presonus, Tannoy, stb.) A Mackie-nek olyan "arcbavágós" a karaktere. Dinamikus, határozott, nem erőtlen, puffogós, "maszatolós" (mint amilyennek -számomra- a Tannoy tűnt.). Feszesek, erőteljesek, hangsúlyosak a mélyek. Meg állat jól néz ki.
-
Adames
tag
válasz
alphamooncam #39927 üzenetére
Pont, hogy külföldön nem annyira favorizálják.
Inkább nálunk. De csak olvasd el mondjuk a értékelésket róla itt: https://hitspace.hu/mackie-mr5-mk3-1.html#product-tabsA többi hasonló árú hangfalnál nem írnak ennyit.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
A jövő héten tervezem egy Genius SP-HF1250B vásárlását a topik alapján. Az asztalomon sajnos nem lesz hely, így sajnos valahogy az asztal felé, a falra kellene feltennem. Hogyan oldhatnám meg ezt a legideálisabban? Van valami univerzális, egyszerűen felszerelhető fali konzol erre a célra? Vagy inkább fúrjak fel egy polcot? Köszönöm. -
varmi2
nagyúr
Ha időnként elkezd zúgni a MODECOM MC-SHF80U hangfalam, akkor, hogy tudom megjavítani? Mit kell cserélni benne?
-
SkyS1gn
félisten
Sziasztok, lenne egy régi Creative T6100-am amit 2.1-ben használok, jóideje szenvedek mert a hangerő folyamatosan változik... felhangosodik, lehalkul, már ujraraktam a windows régebben meg mindent mert azthittem sw hiba de nem... aztán szétszedtem jobb első sugárzót abba van a hangerő szabályzó hogy kipucoljam a potmétert, de igazából magát a tekerőt nemtudtam szétszedni, beáztattam PCB-stül alkoholba meg 10percig tekergettem kb egy kicsit jobb lett de megint szórakozik, legszivesebben kibaxnám az ablakon de amire kell az épp elég.
Kérdésem az lenne hogy lehetne kipucolni/megjavítani? Képet most nemtalálok de egy müyanag házba van a potméter így nemtudom szétszedni.
u.i. Otthon meg egy Thonet&Vander Kürbis van, ajánlott mindekinek
-
Mukucs
senior tag
válasz
alphamooncam #39916 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nincs összehasonlítási alapom, így nem tudom mit mondhatnék.
Alapzaja alig van, csak nagyon közelről hallható. Engem a dinamikája, részletessége, tisztasága nyűgöz le elsősorban. Aki zenehallgatásra tervez studio monitort venni, szívből tudom ajánlani.
Féltem a hangerőtől, hogy kevés lesz, de ~15%.-on van a potmétere, így is leviszi a fejem.
De ha van valami konkrét kérdésed velük kapcsolatban, igyekszem rá válaszolni.
-
dzsi23
addikt
válasz
flash- #39910 üzenetére
Ha senki sem válaszol, az valószínűleg azért van, mert nincs itt olyan ember, aki mindkettőt hallotta volna, így senki sem tudja megmondani, melyik jobb. De ha 10k a kereted, akkor a Geniusnál jobbat úgysem veszel újonnan. Tegyél vele egy próbát, és majd te leírod nekünk, hogy melyik miben jobb.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
egy olcsó, Creative márkájú 2.1 hangfalszettet használok pc-hez. Nekem megfelel, de:
Automatikusan kikapcsol ha nem szól egy ideig, amivel nem is lenne baj, de amin kikapcsol elkezd ciceregni a mélynyomó. Állandó, magas, vékony hangot ad ki. Egy idő után elég idegesítő. Amint újra bekapcslom, elhallgat.
Ha a mélynyomó alján található párnát nyomogatom, a kiadott hang megváltozik.Hogyan tudnám megszüntetni a sípolást?
Köszi!
-
flash-
veterán
üdv
érdeklődnék hogy ha zenehallgatás minősége(közép-magas) a cél 10 ezer körül mit ajánlanátok?Genius 1250B? vagy mást?
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
stellaz #39903 üzenetére
Olyat célszerű nézni, aminek hazai papírjai vannak, azzal nem lehet ilyen gond.
A nyáron ezekről a fórumokról is sokan rárepültek, amikor a T adott 10e-res kupont Coop kártyára, és úgy 20 alatt újonnan is meg lehetett venni. Ennek persze már rég vége, de mivel most sincs 30 újonnan, eredeti, jó állapotú példányt sem nehéz 20 alatt találni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest