Hirdetés
- IFA 2024: két új Predator monitorral erősít az Acer
- Micro Four Thirds
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asztrofotózás
- Milyen videókártyát?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibe
aktív tag
válasz alphamooncam #37698 üzenetére
Az a baj nem tudok elmenni a fent említett boltokba, mert nem pesti vagyok hanem Nagykanizsán élek Zalában...
-
DjKoxi
senior tag
Akkor a linkelt dB valóban nem megfelelő.
Ha használt is szóba jöhet akkor ez Mackie MR8 MK3 nagyon jó ajánlat! Darabja 70e Ft a boltokban. Nem tudom megvan-e még, de egy meghallgatást megér.
Viszont ennyi pénzből, (ha van hely hozzá) passzív hangfalakat is lehetne venni, sztereo erősítővel de ez itt off.A legjobb javaslat tényleg az, hogy hallgass meg pár hangfalat, mert lehet nem fog tetszeni a monitorok lineáris hangzása.
-
alphamooncam
őstag
Először is menj el hallgatózni mondjuk a Hitspace-ba, vagy a Friendlyhosuse-ba. Aztán beszéljünk, mert így nem jó irányba haladsz, csak minden alap nélküli találgatással fogsz választani.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Tibe
aktív tag
válasz DjKoxi #37686 üzenetére
Igazából épp ezaz, szeretem az igényes zenét legyen az komolyzene, vagy rock, vagy akár az éppen futó slágerzene. Szóval valami olyan hangfalpár kellene, ami Hi-Fi minőségben meg tudja ezeket szólaltani és még erő is van benne, szóval be tud tölteni egy 30 négyzetméteres termet is.
Egy Klipsch Promedia 5.1-em volt anno a számítógéphez, brutál amit tudott hangerőben, de minőségben nem volt az igazi, a közepek hiányoztak belőle.
Szóval mindenképp csak 2.0-ás rendszerben gondolkozom és akár lehetne 3 utas is mert zenéhez az a jó szerintem.
Tudom nagyok az igényeim de van rá kb. 130 ezer ft-om, kb. ez a felső határ. -
newmoonlight
senior tag
Mackie MR8 mk3. Ma vettem. El vagyok tőle ájulva.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
DjKoxi
senior tag
válasz mekker #37689 üzenetére
Igazad van, csak jeleztem neki ezt is lehetőségként.
A fenti JBL rendszer is kiváló lehet, elfogadnék egy olyat
Az M-Audional nem látok spl adatokat.
Nemrég kicsit betegeskedett a számítógépes hangfalam, akkor kezdtem el olvasni a topicot. Láttam a jófogáson egy Mackie MR5 szettet, de a tulaj nem válaszolt az üzenetemre.
Még sosem hallottam stúdiómonitort, de ha végleg elromlik a mostani akkor olyat fogok venni. -
alphamooncam
őstag
Szia !
Nekem JBL LSR 305-310s rendszerem van. Harmonikusan kiegészítik egymást, 305-ösök dinamikusak, stúdiósak, énekes elöl van, 310.-es pedig gyors, pontos nem röfög, nem böfög.
Hifihez szokottaknak kevesebbnek nem tűnhet a mély, mert nem zengeti be az egész szobát, csak akkor akkor szól amikor kell, és addig amíg kell.
Ha úgy kívánja a zene, hallani lehet a csendet, aztán a következő pillanatban meg beüt a lábdob...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mekker
őstag
válasz DjKoxi #37686 üzenetére
Lehet, hogy asztali hangszóróként is szeretné használni - nekem ez jött le.
@Tibe
100-ért veszel egy stúdiómonitort, az minden bizonnyal kiszolgál egy kisebb karaoke-s rendezvényt.
Nem igazán ajánlhatok, mivel nincs elég tapasztalatom, de nekem ez nagyon szimpatikus: M-Audio BX8 D2
8" mély-közép, még éppen akkora doboz, ami elfér egy asztalon, és sokan ajánlják hasonló célokra.
A Koloss sem lehet rossz (az súlyos árat leszámítva), de más ligában játszik a két márka.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Bodz
nagyúr
válasz Chosen #37679 üzenetére
Valószínűleg az MC-HF50.2.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz Csacse #37677 üzenetére
Szerintem ez dinamikus mikrofonhoz van, szóval nem lesz jó.
C1-ből amúgy van usb-s, lehet eleve azt kéne venned.[ Szerkesztve ]
-
Tibe
aktív tag
válasz Degeczi #37683 üzenetére
Elmondom mi a gondom, jelenleg egy Sal20 aktív hangszórópárom van, amiről zenét hallgatok notiról és karaoke-zni is szoktunk. Ez a hangfal egy kalap szar, kicsit magasabb hangerőn torzít a mély és túl éles a magas, illetve nincs benne erő sem. Ettől szeretnék jobbat, ha lehet sokkal jobbat.
-
-
mekker
őstag
válasz marquuard #37680 üzenetére
5m az még egy egészen szokványos kábelhossz, de igazából egy perc kipróbálni egy másik kábellel.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Tibe
aktív tag
Sziasztok létezik ennél erősebb aktív hangfalpár itthon?
https://www.tonerpiac.com/termek/thonet-_-vander-cm86271-koloss-bt-2_0-blackEz 2x80W RMS, de nekem olyan 120-140W körül kéne darabonként.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy 1250B-hez képest mi lenne a következő lépcsőfok, amiben egy kicsit több mély van? Erős középtartomány előny, hogy a beszéd érthető legyen, mert filmezéshez lenne. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Csacse
tag
Szisztok!
Sajna a miki topik elég halott ezért ide. Ha veszek egy Behringer c1 mikit kell hozzá valami táp vagy mi?
-
marquuard
veterán
Lehet bejáratás kérdése, hogy erősebb basszusnál kicsit elfojtva jön ki az énekhang, mint egy olyan résznél, ahol jellemzően nincs erős mély?
PSN ID: marquuard
-
AcélAgyar
tag
Sziasztok, egy elsősorban játékhoz alkalmas hangfalat keresek, zenét nem hallgatnék rajta, csak játékra, esetleg filmnézésre használnám, 20 ezret szánnék rá maximum. Ennyiért mit érdemes megvenni?
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok!
Edifier R1900T II.-höz szeretnék hangfalkábelt venni (a gyári cérna kábelt cserélném). Ilyen olcsóbb szetthez érdemes 2x2,5-ös kábelt venni? Vagy megteszi a gyári is? Előre is köszi a választ!
-
marquuard
veterán
-
Cassio1987
tag
válasz marquuard #37666 üzenetére
Ha leveszed róla a védőhálót akkor a magashangsugárzókon apró benyomódások voltak. Ez elég volt a visszaküldéshez nekem, be se üzemeltem Fura, hogy kifogyott mindenhol de pont ők csak 1 darabot találtak neked miután megredelted ránéztem és több nem volt nekik és máshol se találtam :d
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
-
Zoley3
tag
válasz marquuard #37660 üzenetére
Pontosan a CR2025 kell bele
(biztos elírta Gombinyó, mert nincs 2035-ös elem )De jó bele a CR2032 is, kicsit vastagabb mint a 2025 (0.7mm), de bele megy
[ Szerkesztve ]
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
nagyúr
No a fejlemény annyi,hogy jelentettem a hibát a boltnak,de semmi reakció.Most írtam nekik ismét,de ugyanúgy semmi válasz,telefont nem veszik fel.
Ismeri valaki a netkershop webáruházat?Lehet rossz helyről rendeltem? -
marquuard
veterán
Na megérkezett a Solo 6C, és nagyon röviden -alig 2 perces hallgatózás után-, hogy minden forintot megért és köszönöm szépen azoknak, akik ajánlották, egy rossz szavam nem lehet rá. Egyelőre az Isotek bejáratós hanganyagát küldtem rá, hogy még puhuljon a dolog. Egyetlen problémám, hogy a távirányító elemet jól kispórolták a csomagból, kellett vagy negyed óra, míg tudatosult bennem, hogy nincs benne elem.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Gabe123 #37656 üzenetére
Hááát ! Ha vmi profi cuccot akarsz akkor ez tascam vl-s3. Kiegészítve egy tetszőleges mélynyomóval.
[ Szerkesztve ]
-
Gabe123
aktív tag
válasz alphamooncam #37655 üzenetére
Hello. Hát nagyon max 50k de jó lenne alatta maradni.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene.
Van egy microlab solo 8c hangfalam ezt eladnám és keresnék valami kompaktabbat.
A 8c minősége tökéletes nekem csak nagyon hely hiányban vagyok.
Legjobb lenne 2.1 de olvasgatva a topikot nem nagyon találok. Esetleg valami ötlet ? Nem lenne rossza ha BT- is támogatna az új (habár ez nem feltétel)Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
DjKoxi
senior tag
válasz s_roland #37647 üzenetére
A vonalkimenettel (RCA L, R) közvetlenül a szub inputba csatlakozol, majd az out-ból két másik RCA-val viszed a jelet az aktívok felé. In-Out meg szinte mindegyik szubon van. A mélyládán meg beállítod a neked megfelelő mély hang mennyiséget, ha van phase állítási lehetőség akkor még finomabban össze lehet hangolni a 2.1 felállást.
-
alphamooncam
őstag
válasz s_roland #37645 üzenetére
Olyan mélyládát keress, ami képes fogadni az erősítőből - hangszóró kábelen futó - már erősített jelet.
Ebben az esetben az két hangszóró közé kell illeszteni a szubot. Mondjuk egy ilyet, vagy ehhez hasonlót.
-
Degeczi
nagyúr
válasz s_roland #37647 üzenetére
Mélynyomón nincs értelme digit bemenetnek.
Amit így szeretnél, az egy külső hangkártya sub kimenettel, esetleg olyat nézhetsz.
Rengetegen használnak 2.0-t, igen - de ilyen kompakt számítógépes hangszórókon nincsen erre szolgáló kimenet, nem ilyen használatra tervezték őket, ezért eleve 2.1-et célszerű venni, ha olyan kiépítés érdekel. -
s_roland
tag
válasz Degeczi #37646 üzenetére
Nincs ilyen?
Hát nem gondoltam volna, hisz rengetegen használnak aktív 2.0-t, és ha kevésnek bizonyul a mély, akkor nem lehet megoldani egy aktív mélyládával?
Amit én reméltem: az edifieren felnyomom szinte maxra a hangerőt és a mélyládán (talán távirányítóval) állítom összességiben. -
-
s_roland
tag
Hali!
Olyat aktív mélyládát keresek, amin van optikai bemenet (esetleg rca) és rá tudom kötni az edifier r1280t hangfalpárt. Olyan 60-70ezerig bezárólag. -
nagyúr
válasz thornadoj #37641 üzenetére
Itthon,pénteken,mikor érkezett,aznap semmi,ma reggel csinálta először.Tegnap csak épp kipróbáltam,beállítgattam,a helyére tettem,stb. pár albumot meghallgattam.Aztán mentem melózni éjjelre.Reggel hazajöttem,jó,hallgassunk egy zenét-elindult rendben,de egyszer csak nagy sistergés,semmi gombra nem reagált,kikapcsoltam,kihúztam a konnektorból.Majd csak zavart-ahogy ide is beírtam-bekapcsoltam,de semmi sistergés.Aztán igen,össze-vissza.Ahogy hátul kapcsolgattam,akkor volt,hogy megjavult,volt hogy sistergett.Na innen gondolom,hogy a kapcsoló a ludas.
-
newmoonlight
senior tag
Centire ki van töltve a PC asztala. Nem tudom máshová tenni a hangfalakat. Hacsak nem nyúlnak meg a kezeim 2m-esre, sajnos ilyen közelről kell hallgatnom. De így is ÉÉÉÉLVEZEM!
[ Szerkesztve ]
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz alphamooncam #37636 üzenetére
Bingó!
-
PuMbA
titán
válasz newmoonlight #37634 üzenetére
A legalacsonyabb, 50Hz-re rakd mindenképp a sub crossovert A hallásodra azért vigyázz, illetve a rendes térleképezéshez (térhatáshoz) mindenképp 1,5-2m-re kell lenned a hangfaltól.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz newmoonlight #37634 üzenetére
Néztem ezt a Steinberget, de nem igazán látom, hogy hova kötötted sub-ot, mert azt gondolnám, hogy a két TRS kimenet mono.
Ha jól gondolom, a fejhallgatónak fenntartott kimenetre, mert más megoldást nem igen látok.
-
newmoonlight
senior tag
Hali! (Pár nappal ezelőtt kaptam itt néhány tanácsot.) Csak megosztanám a tapasztalataimat, ha esetleg bárki is hasonló cipőben jár, vásárolni szeretne valamit (és meg akar spórolni magának pár órányi netezést).
Naszóval. Hosszas vívódás (és pár hangfalszett tesztelgetése után) a PC-mhez vettem a HitSpace-ben egy pár árengedményes Mackie MR6-ost és egy Steinberg UR 22-est. (Meg van támogatva egy Sony SA-WM200-as szubbal.
BRUTÁL! Gyönyörű, telt mélyek, a hangnyomás letépi a fejem (naná, 80cm-ről hallgatom ), sehol egy disszonáns rezdülés. Tökéletes! Sokan ajánlották a Tannoy Reveal-t is, meghallgattam a 402-est és 502-esst is, de a Mackie mindent üt. Az MR5 és MR6 közt átlagos használatban (mérsékelt hangerőnél) én nem sok különbséget láttam, de akinek van elég hely az asztalán, annak inkább a 6-ost ajánlanám.
A HitSpace-s srácok meg végtelenül türelmesen, zoxó nélkül pakolgatták elém a kipróbálandó cuccokat. (Nem a reklám helye! )
Szóval Mackie MR6 forever...
-
Bodz
nagyúr
válasz alphamooncam #37632 üzenetére
Jelen. Ha valami kicsi kell, akkor érdemes számításba venni, jól szól.
(#37630) Mikulásbá: Ez egy érdekes kérdés. Emlékeim szerint hibás terméknél nincs elállás, csak gariztatás, de inkább olvass utána! Nyilván a bolttól is függ, hogy milyenek. Ha baromi rendesek, van raktáron, akár azonnal is cserélhetik.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Szóval meg is van,főkapcsoló hiba.
-
nagyúr
Nos,mivel ahol rendeltem az Elevate 5 MKII-t,felhívtak,hogy csak az első van,kérem-e.Lemondtam,mivel máshol sem volt,rendeltem egy Kürbis-t.Elégnek elég.
Laptoppal van összekötve,asztalon-Ma reggel viszont ahogy bekapcsoltam a hátsó kapcsolóval,csak erős fogadott,csak ha kikapcsolom akkor szűnik meg.Semmilyen kábelre nem reagál.Mi lehet a baja?Pénteken érkezett,akkor hallgattam vele zenét,most meg meghalt? -
Bodz
nagyúr
Előre is elnézést kérek, de meg kell kérdeznem, hogy ezt próbálta már valaki?
-
marquuard
veterán
Nem azt mondom, hogy a nagyobb átmérőjű woofer feltétlenül jobb, éppen ezért adott a kérdés, hogy érdemes-e ráfordítani még pár ezret. Nekem az 5.25" vs 4" nem mond sokat sajnos. Tudom, hogy van kismillió tényező, ami szerepet játszik egy hangfal meghatározásakor, ezért igyekszek a legjobbat kihozni ennyi pénzért, legyen az 4" vagy 5.25".
-
marquuard
veterán
Kürbis BT árára érdemes lenne rádobni +6000 pénzt Edifier R1600T III-ra? Eléggé aggaszt, hogy nincs több Solo 6C sehol.
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy mi a külöbség az alesis 5/ alesis 5 mk2 között a szinén kívül?
Köszi -
olajecset
tag
Szia!
Az alaplap Gigabyte H97-D3H, a BIOS-t nem tudom hogy mennyire friss.
Processzor i5-4590
Videokártya Gigabyte RX 460-as
Táp CORSAIR 450W
Windows 7-prof
A probléma független a terheléstől, windows lejátszóval, web rádióval és játék közben is szakadozik.
Egyszer olyat is csinált, hogy a magas elkezdett pattogni, ezért le is kapcsoltam, de másnapra ez meg szűnt.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Nem is azt írtam, hogy az alap problémát oldja meg. A mikro akadásokat lehet vele simítani. A prioritások szintjeinek a beállításával is játszik, meg még mással is, így nem szorosan, de kapcsolódik a problémához.
-
PuMbA
titán
válasz alphamooncam #37615 üzenetére
Mivel a VGA kártya berakása után keletkezett ez a dolog, ezért programnak nem lehet köze hozzá szerintem, mert azokhoz nem nyúlt
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz olajecset #37613 üzenetére
Az új VGA megszakítási kérelmei ilyenkor nagyon akadályozzák a rendszer folyamatos működését Ez a drivere vagy az alaplap (BIOS) VGA kezelése miatt van. A legfrisebb VGA driver fent van? Milyen operációs rendszered van? BIOS legfrissebb? Milyen alaplap?
[ Szerkesztve ]
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Van egy pár stúdió monitorom és egy Audiobox usb interfész. Eddig nem volt semmi gond, most viszont egy új videokártyát raktam a gépbe, és kb egy-két percenként elmegy a hang egy pillanatra. Valakinek van ötlete?
Kösz! -
mekker
őstag
válasz marquuard #37606 üzenetére
Hát egy árban van a kettő, azaz hasonló színvonalú lehet a felhasznált alkatrészek minősége is. Viszont a Kürbis egy közel 2x akkora doboz, plusz a woofer is nagyobb, ahogy mondtad. Azt gondolom, hogy az utóbbival jobban jársz hangban, ha látatlanban kell dönteni. Már a Kürbis mérete is egy kompromisszum, és ez még annál kompaktabb.
Az Edifier előnye az, hogy nagyon kompakt, és mivel elől van a reflex lyuka, így szükség esetén oda tudod tolni a falhoz, fel tudod rakni polcra (pl. kis asztalon/tévéállványon jól jön).Az Árukeresős, Amazonos 'review'-kat érdemes helyén kezelni, nekem mindig a részeg emberek tanácsai jutnak róla eszembe. Vagy agyondicsérnek valamit, vagy nem releváns, amit/ahogyan leírnak.
A Kürbisről tudok nyilatkozni csak: Óccsó erősítő van benne, de értelmezhető hangerőn nem tapasztaltam számottevő torzítást. A kattogós basszust nehéz értelmezni. A basszusa mennyiségre okés, én azt mondanám, hogy asztali hangszóróként (tehát nem nappaliba) az emberek 90%-nak elég ennyi.
Minőségre.. hát el tudok képzelni jobbat is, de nem hiszem, hogy mondjuk 10 év múlva undorral hallgatom majd egy jobb lánc után.
Az ára a piactól függ. Ha lehetne kapni bármit itthon, reálisan ~25k-t érne. Mivel nincs alternatíva, így nincs értelme túlárazottságról beszélni. A Solo 6C számomra megérné a plusz pénzt, tekintve hogy árban ennyire közel kerültek egymáshoz. Ha van pénz és türelem, akkor várj vele.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Ha csak ez tart vissza, akkor nem kell ezen aggódni.
-Egyrészt a BX8 D2-n látszik, hogy ott van rajta a 6,3 jack bemenet is, azaz a hangkártyából kiinduló sztereó 3,5 jack elágazik 2 mono 6,3 jackre.
-Másrészt az XLR-t (a 3 tűs csatit) akár otthon is meg tudod forrasztani aszimmetrikus kimenettel. Tehát neked egy ilyen kábel megfelel a Xonar mellé: [link]Később meg bármikor válthatsz külső DAC-ra, ha úgy érzed.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
marquuard
veterán
Nagyon sajnálom, hogy pont most nincs Solo 6C, a rendelés napján eltűnt mindenhonnan. Mi lehet alternatíva? Edifier R1280T vagy Kürbis? Kürbis wooferje nagyobb, de nem feltétlen kell jobbnak lennie ettől. Edifier-nek van távirányítója, viszont számomra elhanyagolható. Olvastam olyat, hogy Kürbis magas hangerőn elfogy, torzít és a basszus is kattogós és gyenge. Edifierről nem sok mindent találtam, egyelőre Amazonos visszajelzésekből tudok róla akármit is. Jónak mondják mindkettőt, elvileg a Kürbis még túlárazott is egy picit. Kinézetre pöpec mindkettő. Fontos a treble/bass állítási lehetőség. Az a baj, hogy vakon tapogatózok, és nincs lehetőségem kipróbálni. A fent említett két hangfal közül melyik legyen az alernatíva?
Persze akkor járnék legjobban ha újra kapható lenne a 6C, már gondolkodás nélkül azonnal meg is venném...
-
dime27
őstag
Én imádom ezt a hangfalat de nem volt előtte Solo 6C szintű hangfalam szóval nem tudom, h mekkora előrelépés lenne!
Viszont azóta lett igazán szép a hangja miota vettem hozzá egy alsó-középkategóriás DAC-ot ill egy külső tápot kínából![ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
peq
aktív tag
Esetleg a Solo7C/9C?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- IFA 2024: két új Predator monitorral erősít az Acer
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- Micro Four Thirds
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest