Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Egérpad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Visszaolvasva 200k~: Event 20/20BAS
ajánlást olvastam, hasonló minőségi 2.0
150k körüli összegért tudnátok ajánlani!
Szeretem a mélyet- na meg a magasat is,
a tompa selymes hangokat úgy se halom! -
gabber01
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
Mirman #28841 üzenetére
Ahogy gabber01 mondja, de mondjuk egy SHF120U már nagyon közel van árban az M-Audio-hoz és az egy másik dimenzió, szóval annyit nem biztos, hogy ér. Olcsóbban egy Kürbis + Xonar DG jó választás, de egyébként nagyon jó rendszert lehet kihozni 100-150k-ból, amit elégedetten lehet hallgatni és jóval többet ad, mint egy olcsóbb rendszer.
.DLL: Én nem, de review-ok alapján az 5"-ost jobbnak mondják
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Prodipe TDC 6-ot ismeri valaki?
-
gabber01
addikt
válasz
Mirman #28841 üzenetére
Ha a TV-hangjával (pföj) elégedett voltál, akkor egy Modecom SHF 120U bőven elegendő neked és még szotyizni is marad pénzed.
Nem kell külön erősítő, mert ugye aktív, bár egy jó hangkártyát és/vagy DAC-ot meg jobb kábelezést meghálál (de mi nem?), és 40k-ból van egy jó hangú rendszered.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Köszönöm .
És ha teszem azt a kevés részletességhez szokott fülemet nem szeretném hozzászoktatni a jobb hangokhoz ( mert ahogy látom ez legalább egy olyan pénztemető hobby mint bármi más és abból nem kell még egy
) akkor mit ajánlanál minél olcsóbban ami ellátná a feladatot ? Például olyan 30 vagy max 50 ezer magasságában ?
-
PuMbA
titán
válasz
Mirman #28837 üzenetére
Presonus Eris E4.5 vagy M-Audio BX5 D2 + Musiland 01 US? HitSpace üzletben meg tudod hallgatni a hangfalakat és meggondolhatod, hogy ennyit akarsz-e rá költeni, bár a teljes tudásukat nem fogod hallani, mert a füled hozzászokott a kevés részletességhez
b3ny: Thomann-nál talán, azt csekkold. De előtte a HitSpace-be vagy FriendlyHouse-ba szerintem menj egy hallgatózni, hogy melyiket veszed
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
És persze a Tannoy 502
Én is ebben a dilemmában vagyok, de túl nagy a választék, és abban mindegyik vélemény stimmel, hogy nagyok a különbségek hangban a dobozok között, így meg kell hallgatni. Én jövőhéten nézek be 1-2 szaküzletbe, persze előtte egyeztetek velük, hogy mi van kipróbálható.
-
b3ny
csendes tag
Sziasztok!
A kiemelt hozzászólásban remek kis összefoglaló, jóféle cikkek. Rendesen felnyitotta a szemem, tévhitben éltem amikor számítástechnikai boltban nézegettem, azt gondolva hogy csiribu-csiribá minnél több hangfal annál jobb bla-bla az 5.1 ám az igazi.
Minőségi zenehallgatásra kéne a 2.0 hangfal, tetszenek is ezek a kiemeltek, nézem a viszonyítási alapokat amazonon hogy ha dagadt amerikai lennék 240 $-ból (garancia nélkül) vehetnék mackie mr5 mk3-at még ha írják is a hozzáértők hogy a mély megvan babrálva, illetve lehetőség szerint 8''-as membránnal rendelkezőt vegyek de ezek a változataik elég megfizethetetlenek persze megint csak ha nem amerikai vagyok (110ezer mackie mr8 mk3).
Pénzből élek énis mint bárki, reálisan 80 +/- 10 ezret tudnék rászánni egy olyan azt mondom igényes 2.0 aktív stúdió hangfalra, erre azt látom h itthon a kb. 2013. agusztusban megjelent hangfalat 108 ezerért akarják rásózni a potenciális áldozatra. Nem vagyok matekból jó de ha minden igaz egy. jó 40ezres árrés van az itthoni és amerikai között, van ám hasznuk rajta.
A használtan vásárlástól elzárkóznék.
Azt is tudom hogy a németeknél a krk, jbl , adam megy leginkább, magyaroknál a mackie vanná szarrá hypeolva, whatcd-n a speakers threadbe ha studio monitorokról van szó jbl v mackie v krk, persze nagy része a hifivel menőzik hogy szerelik össze, milyen alkatrészeket vettek honnan, milyen erősítővel , de az nekem nem járható út nem értek hozzá. Sok fórumot átnéztem nah
Amazonon a mackietől rendelve persze csak Észak- Amerikába szállítanak, németül nem tudok sajna nem tudom onnan lehetne- e normális áron valamelyiket (német amazon) ?
A kérdés hol tudnék jó árérték arányban vásárolni, nem zárkózok el a többitől se jó lenne nekem valószínűleg kb. mindegyik 5ös méretben rcf,jbl,krk,yamaha,mackie (ez a prodipe és m-audio nem túl szimpi csak)? -
Mirman
őstag
Sziasztok !
Hangfalakat szeretnék venni PC-vel történő használathoz , lehetőleg 2.0-t. Nincsenek nagy igényeim , eddig egy LG 32LA660S tv-re volt kötve a gép és ennek a beépített hangszóróival teljesen meg voltam elégedve de monitorra váltok így kell valami hangkeltő akkor pedig már valami minimálisan minőségit szeretnék. Nem tudom mi lenne nekem megfelelő , hangkártyára és magára a hangfalakra maximum olyan 100 000 Ft körüli összeget szánnék rá , de persze minél olcsóbb annál jobb.
Köszönöm előre is .
-
bul07
nagyúr
válasz
thornadoj #28834 üzenetére
Az plusz kábel , plusz bonyodalom, fenének sincs ideje ilyen izékkel foglalkozni, meg akkor még valahonnan kell a film is azt is másolni ide oda, ááááá
Tegnap is csak annyira voltam fáradt hogy délután 5-kor lefeküdtem aludni és ma reggel fél nyolcig aludtam (14.5óra alvás)
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Shingen #28831 üzenetére
Van elég sok 1080p-s teljes film , csak hirtelen pár, és nem kell letölteni másolgatni csak kikeresni a youtubon
Különben dühbe jövünk
És Megint Dühbe Jövünk
Bűnvadászok
Nincs kettő négy nélkül
Banános Joe720p
Kincs, ami nincs -
Ébri
senior tag
Van egy régi Sony HCD-RG30 mindennel egybeépített, de erősítőként is használható kütyüm. Hangszórói nem a legcsodásabbak. Ennek a TV-re kötése elég nehézkes, előző TV-vel nem is tettem. Viszont most lecseréltük , ennek hátra szólnak a hangszórói, s elég gyengék is (minőségben, nem hangerőben). Egyik egyszerű megoldás, hogy rákötöm a fenti eszközre, nehézkes, de végülis megoldható. Másik, hogy nézek vmi normálisabb 2.0 erősítővel egybeépített hangfalat. S itt jön a kérdés: hangminőségben tud a fenti eszköz szintjén mozogni egy ilyen, Illetve mi az az árszint, ahol ezt meg tudja tenni.
Tud valaki választ? Előre is köszönöm!
-
bul07
nagyúr
válasz
alázógyík #28828 üzenetére
Nem lehet lezárni mert a hangszóró hátulján van a hátsó reflexnyílás így itt azt tanácsolták hogy min 10cm-re legyen a faltól, így beépíteni gipszkartonnal nem megoldás, ha nem kellet volna távolság akkor közvetlenül a falra szerelem fel a tv mellé, nem polcozok
Fektetve meg azért van mert még így is kihallom hogy lejjebb van a hangszóró a tv-től(ezért is írtam hogy mehetett volna még feljebb közelebb a tv-hez) , lentebbről szól a hang
A vezetékkel most már annyit tudok kezdeni hogy a hosszabbítót a polc aljára szerelem fel, így nem fog annyira látszani és a IPTV bokszát is erre a polcra teszem át így a HDMI kábel is rejtve lesz valamennyire
(#28829) Francia91
Igen,youtube miatt kellet nekem smart-os tv, sok filmjük van feltöltve, és bár mikkor bármelyiket megnézhetem
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Na volt időm a szánt helyére tenni a GENIUS SP-HF 1250B hangszórót
Ilyen lett [link], [link], [link], kicsit még mehetett volna feljebb is de már így ragadtA a jelző ledje nagyon erős, éjszaka nagyon zavart a fénye, kénytelen voltam leragasztani(cellux) majd alkoholos filccel lefesteni hogy kevesebb fény jöjjön ki
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
zsoltnyiri #28824 üzenetére
Thonet Kürbis egy 2.0 alternatíva, Ratsel azért kényszer megoldás csak, mert 2.0-ákat ajánlunk, egyébként 2.1-ben az áráért ok. Mackie CR4 pont 50k, ami 2.0, fölötte meg 2.1-et megint nem érdemes venni, mert a sztereók szétalázzák, amik az Összefoglaló végén vannak 60-70k-ért
[ Szerkesztve ]
-
zsoltnyiri
tag
Edifier C3 vagy Klipsch ProMedia 2.1-et ismeri/hallotta már valaki? Modecom 120U volt tervben de lehet, hogy mégse fog normálisan elférni, 80U nem kapható, és gondolkodom, hogy 2.1 legyen a dolog-ból, viszont akkor már szeretnék értelmesebbet venni. A fenti két szett elég jó visszajelzéseket kapott megbízhatóbb oldalakon. Esetleg más elternatíva nagyon max 50k-ig? Ratselt néha látom itt, de azt is, hogy nagyon kényszer megoldás. A fölött esetleg? Logitech X-540-hez képest jelentenének előrelépést?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
6,5"-osokat nem igazán hallgattam, Fostex PM1 tuti jó, Dynaudio, Mackie színezősebbek
Az 5"-osok biztos nagyon gyorsak és, ha árban lehet menni feljebb, akkor Presonus Eris E5, Prodipe Pro 5 V2, Mackie MR5 MK3-at hallgatnám meg. 6,5"-osból meg akkor csinálhatnál egy Mackie MR6 MK3, BX6 Carbon meccset, de árban azért ezek már feljebb kezdődnek, szóval nem hiszem, hogy gyorsaságban verik az 5"-t..... a 8"-osokat ebben az árban teljesen felejtsd el szerintem
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Árba egyébkéne a 6,5"-esek is beleférnek. KRK Rokit 6 G3, Mackie MR6 ? De annyi van tényleg huh... fejhallgatókkal pár találkozó és pár hónap után képbe kerültem, ebbe nem akarnék most annyira belemászni
Tannoy 802, Fostex PM1? Na csak azért akarom 3-ra szűkíteni a kört, ami a tapasztalatok alapján is megfelelne, hogy utána értelmesen tudjak próbálgatni. Ahogy olvastam a Hitspace-ben van egy 3 kapcsolós rendszer, így legfeljebb hármat lehet egyszerre AB-zni (ABC-zni). -
.DLL
veterán
-
psyho85
aktív tag
Hát, a 8030 mellett én erősen sasoltam, hogy be van-e kapcsolva a mélynyomó, mert elég szép dolgok jönnek ki belőle. Attól függően, hogy mennyit szánsz a dologra, hallgasd meg a hitspace-ben, amit lehet. Ott az Event 20/20BAS 200k-ért, ami már tényleg nagyon mélyre lemegy.
Jah, és ez az a kategória, ahol a szobára el lehet költeni a hangfal árának felét, hogy rendesen halljad, amit tud...
-
gabber01
addikt
Úgy tudom a Hitspaceben lehet hallgatózni. Szerintem van egy csomó más alternatíva, de persze van aki a Genelecre esküszik. Amennyire én tudom, mélyekben ez a kategória tipikusan nem jeleskedik túlságosan, direkt nem is úgy vannak tervezve. Jó magasok, közepek, mélyek és még térérzet is egyszerre nem megy ilyen kis polcsugárzóknál.
-
.DLL
veterán
válasz
gabber01 #28813 üzenetére
Meg igazából a tér a mániám, és ez a domború oldallap, lekerekítés mindenhol nagyon jó cucc, azt mondják térben az egyik legjobbak ezek a Genelec-ek. A G széria pedig úgy tudom inkább otthonra ajánlott, talán nem olyan hűvös, mint pl. a 8030.
Igazából tavaly hallottam néhány Genelec-et és azóta gyűjtögetek, viszont más téren még nem voltam hallgatózni (nem tudom a Hitspace ajánlott-e még) több hasonló 5-6"-os dobozt kipróbálni.
Ha olcsóbban is kijön hasonlóan élethű és nagy tér, és más, olcsóbb megoldásra is nyitott vagyok.
A másik szempont pedig a mélyek minősége, az ne legyen boomy... Persze nem árt ha minél mélyebbre megy, de most egy pár JBL Control 1-et használok, ez -3db-n 100Hz-et tud, ha mondjuk 50 körülre lemenne az már bőven elég lenne. -
.DLL
veterán
Hali,
Genelec G Three-ről van valakinek véleménye, tapasztalata? -
XenHai
senior tag
Üdv!
Laptophoz kellene valami könnyen hordozható hangfal mert eléggé szegényes az alap hangzása (tanterembe kéne).
Mit tudnátok ajánlani néztem a fentieket de ezek nagyobb mennyiségben költségesek lennének. -
PuMbA
titán
Így is több van benne, mint kéne, csak a legmélyebb hangokat nem tudja kiadni a membránméret miatt, azért hiszed, hogy kevés
Ha a basszus tekerőt lecsavarod 10 órára, akkor kivehetőbbek lesznek a közepek, mert elfedi őket, TV általános hangminőségénél meg hatványozottabban ajánlott, mert az emberek beszédje enélkül fedett mély tónusú lesz
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz
CoroStar86 #28804 üzenetére
1900-as, egyértelmű.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
szerk.: rossz topic
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
kulcsarbence #28801 üzenetére
Az, ami az Összefoglalóban van: vegyél Genius 1250B-t
-
kulcsarbence
tag
üdv
Most a birtokomban egy Logitech S220 van és egy Genius GX Gaming SW-G2.1 3000-re szeretném lecserélni. Nem értek nagyon az ilyen dolgokhoz, foleg játékra kellene, hogy jobbak legyenek a hangok. Mi a véleményetek errol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest