Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26599 üzenetére
Az oké, erre gondoltam én is, de azon a kicsi lukon nem tudom hogyan lehetne a reflexcső mögé betömködni a szivacsot, úgy hogy azt megfeszítse, és létrejöjjön a csillapítás.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
westcoastog #26596 üzenetére
előlről, ha leveszed a hangszórótakarót, látni hogy a hangszórókat 4 csavar tartja. A vezeték kicsit engedi kilógatni a hangszórót és a 4 colos lukon esetleg be lehetne ügyeskedni a szivacsot.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Francia91 #26574 üzenetére
Grat! Még két driver (MlMonitorUsb), ha kísérletezni akarsz.
-
Shingen
addikt
válasz
westcoastog #26594 üzenetére
Igen biztos valószínű ragasztva van.
Ránéztem az én Genius-om hátuljára is ezt roncsolás mentesen nem lehetne leoperálni.
Főleg, hogy ezek vmi préselt fából vannak azon meg szépen látszana a feszegetés. -
Shingen
addikt
válasz
westcoastog #26592 üzenetére
Maga a szivacs tökéletes lenne, csak tényleg amíg gari van rá nem lehet mókolni.
Mert tuti abba kötnének bele, ha 1x még is gariztatás céljából vissza kellene vinni. -
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26591 üzenetére
Én arra gondoltam hogy vastag szivaccsal meg kéne támasztani a csövet, úgy hogy picit még feszüljön is, lehet úgy elnyelné a szivacs a rezgések nagy részét.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
westcoastog #26589 üzenetére
Ja ezen én is gondolkodtam a csillapításon, csak az a hülye 2 év mall.hu forgalmazói garancia.
Szerintem a hangszóró felől indulva és azt 4 csavarral levéve, bele lehet dugni vatelint, és nem látszik meg, csak azt nem tudom hogyan lehet rögzíteni, ha nem ragasztom oda akkor is ér valamit?
Vagy elég odaragsztani pl. szigszallagal? Vagy csak simán be kell tömködni a vatelint, vagy mit? -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
ezeket az aktív studio monitor hangfalakat hogyan lehetne rákötni a hangkártyára, mert hát így s hangerőszabályzás sincs megoldva , meg milyen kábel kell hozzá?
-
Francia91
veterán
Ugy voltam a Musiland-del, hogy egyszer kell megvenni, aztan jo lesz esetleges kesobbi hangfalcserehez is. Mindenkeppen kulso eszkoz kellett a laptop miatt, ertelmes eszkozokbol (Creative, ASUS Xonar) meg csak 5.1/7.1 verziokat talaltam, nekem az meg tok felesleges. Igen, majdnem annyi volt, mint a ModeCom 120-as, de ez az en dontesem volt, igy gondoltam jonak. Mint irtatok, felsobb kategorias hangsugarzokhoz is elegendo a Musiland, s ki tudja, mit hoz a jovo. 2 even belul koltozok ki Nemetorszagba, f@sza melom lesz, ra fogok erni epitgetni, meg nagyobb keret lesz venni komolyabb cuccokat, ha igenyem tamad ra.
-
JoinR
őstag
-
Soma01
veterán
Azt mennyire tapasztaltátok, hogy a ModeCom 120U középtartománya gyengébb mint a 80U-nak? (valami tesztben írták)
-
Francia91
veterán
Morricone számokat pl rendszeresen hallgatok (szintén FLAC). De Vivaldi és Mozart sem áll messze tőlem. Mikor egy egész szimfonikus zenekar szólal meg, azért kijön a különbség egy alaplapi, és a Musiland között
Most éppen a Profi főcímzenéjét hallgatom, csodálatos így a Musiland-del -
PuMbA
titán
-
Francia91
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
Francia91 #26574 üzenetére
Legújabb driver meg van 聆听(Monitor)系列 (USB) 驱动程序 [2.4.2.2]? Lejátszóként megpróbálhatod a Meson Player-t, hátha tetszeni fog a hangja. JRivernek van hasonló hangzásra és sokkal többet tud, csak a Mesont fél perc alatt gyors ki tudod próbálni
Windowsban a hangkimenetet érdemes 32bit/44.1kHz-re rakni, mert ez a leghasználtabb, a többit váltja. A Musiland vezérlőjében pedig a Precision módot kiválasztani, a DSP kapcsolókat pedig kikapcsolni
-
Francia91
veterán
Tehát:
Musiland Monitor US 02 Dragon és ModeCom SHF-120U párosával alkotott észrevételeim:Lejátszóként foobar2000-et használok, WASAPI és ASIO driverrel, zenéim 320-as mp3 és FLAC állományokból állnak...
A Musiland beüzemelésével a dübörgő mélyek mintha eltűntek volna, helyettük sokkal szebb és teltebb mélyhangok vannak a zenékben, kevesebb mennyiségben, mint az integrált hangkártyával, bár nem annyira, hogy annyira észrevehető legyen. Egyszerűen jellemezve szebbek és dinamikusabak lettek a mélyhangok. A hangok többi része is rendben van teljesen, komolyzenét is hallgatok, teljesen más hangzása van a Musiland-del, mint az integrált megoldással, újra kell szokni
Az AC/DC és KISS számok meg eszméletlen jól szólnak
Ami még feltűnt, hogy ha növelem a hangerőt, nem kezd el gyengülni a mélytartomány, eddig az integrált hanggal ez jellemző volt olyan 2/3 hangerőnél már kezdtek eltűnni a mélyek. Na itt ilyen nincsNagyon elégedett vagyok ezzel a párossal. A ModeCom 120U volt 42 ezer HUF, a Musiland monitor US 02 Dragon pedig 38 ezer HUF. 80k-ból sikerült kihoznom egy szerintem remek hangrendszert
Szép kis dobozkában érkezett a cucc
-
Ez igen, nem csalódtam a hozzászólásokban, köszönöm, szép napot
-
psyho85
aktív tag
válasz
westcoastog #26570 üzenetére
Nekem nincs 1250B-m, de egy kérdés felmerül: ha csak egy ujjal benyúlva leszorítod a reflex-nyílást (anélkül, hogy elzárnád), amikor zörög, megszűnik a zörgés? Mindkét hangszóró csinálja?
-
PuMbA
titán
válasz
westcoastog #26562 üzenetére
Megnézem majd én is az 1250B-men, hogy hogy szól, de most fejhallgatón nem hallok semmit, ami zörögne a számban
Nem kéne az 1250B-n se...
davis999sola: Ez beleférne? Az a baj, hogy a Bluetooth-os hangfalak a 20k-s árkategóriában nagyon gyatrák
-
PuMbA
titán
válasz
davis999sola #26565 üzenetére
Nem, gyök 2 wattos...
topik Összefoglalót megnézed -> Genius 1250B rátekint -> 10k-ért 5-ször jobban szól, mint amit kinéztél -> jó, hogy beírtál ide tanácsért
-
davis999sola
tag
Üdv ez valóban 40wattos ? [link]
És megéri az árát? -
mijos
senior tag
válasz
HUAFBANDITA #26561 üzenetére
Ertem! Koszonom szepen neked is, es dudikanak is.
-
szotyesszor
csendes tag
válasz
Degeczi #26546 üzenetére
ha meglesz a hangkari gépről fogok hallgatni mindent, a tv v laptop kérdés csak átmeneti
megnéztem, és van rca csati, csak az a kérdés hogy akkor ezeken keresztül gyengébben szólna mint a laptop+rca-jack pároson?
hallgatott anyag kizárólag zene, tv-n is! (320kbps és flac, pendriveról)
-
westcoastog
veterán
Mondom eq-t nem használok, soha nem használtam, de középállásba tekerve, bass boost kikapcsolva, magasabb hangerőn is pöfög.
Ne essetek nekem, tökéletesen tisztában voltam vele hogy 10k-ért mit kapok, csak gondoltam feldobom mint érdekesség, meg hátha lehet rajta javítani.Esetleg akusztikai szivaccsal megtömni a hátfal és a reflexcső között?
Persze időm 99%-ban nem ezt a két számot hallgatom, csak ha néha beteszem őket akkor hallom azt a bizonyos hangot.
Kifogom vágni az audigy-t, de csak akkor ha egy pciex1-es xonar-ra váltok.
-
HUAFBANDITA
tag
Ha 5.1-es rendszer kell akkor nyugodtan megveheted a Z906-ot, kontrolláltabb hangja van mint az 5500-nak, mozizni jól lehet vele, sőt élmény, zenehallgatásra nem ajánlom! Max. kivezérlésnél 120W környékén vesz fel a konnektorból! A Wattszámokat felejtsd el, csak vissza kellene olvasni picit! Ha több lesz a zenehallgatás mint a mozi akkor egyértelmű 120U!
-
PuMbA
titán
válasz
westcoastog #26553 üzenetére
Mindent effektet, EQ-t stb. kapcsolj ki a hangkártyád driverében és a basszus legyen középen az 1250B-n. Így is pöfög?
Én kivágnám az Audigy SE-t a gépből, mert egy alaplapinál nemigen jobb és cserébe ilyen szar beállítások vannak benne, amik "elrontják" a hangot és be tudod kapcsolni
-
dudika10
veterán
Miért fizetnél 500W-ért 80 ezret, ha a Remington D5220 2400W-os 6000 forintért?
(Igen, ez egy hajszárító.)Egyrészt nem a teljesítményt kell megfizetni, azt nem nehéz növelni, másrészt ez egyetlen egy számadat, amit a gyártó odahazudik az adatlapra és semmit nem határoz meg. Sajnos ez nincs leírva az összefoglalóban, így nem tudhattad volna meg eddig. Jah nem, tévedtem, le van írva egy az egyben.
-
Rover623
félisten
Azért annyira ne húzzuk le!
Tényleg dizájnos, Apple cuccok mellé nagyon passzol, a Polk Audio tényleg jó hangú holmikat gyárt, korrekt a felépítés (aktív "hangváltó", oldalanként biamplifikált hangszórók), analóg+USB+BT, stb.
Persze rohadt sokat kell fizetni a márkanévért, a külsőségekért...szvsz. 40-50.000-et adnék érte! -
imcsoo
aktív tag
válasz
westcoastog #26553 üzenetére
Nálam is pöfög, 1250B-n...ez hiba lenne?
-
mijos
senior tag
Mivel meg erinti a tema az 5.1-es rendszert is, erdekelne a velemenyetek. Nekem Logi Z5500 volt a mostani Creative 2.1-es ciccegteto helyett, csak el kellett adnom bizonyos okokbol. Na most ezt szeretnen lecserelni, altalatok ajanlott 2.0-ra. Viszont, gondolkozok azon hogy Logi Z906-ot vegyek. Laikus fejjel ugy gondolom, hogy miert fizessek a MC-Shf 120u 120 wattjaert 40 ezret mikor duplaennyiert kaphatok 500-at is? Erre kernek szepen ervelest!
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #26551 üzenetére
Ez egy 192kb/s-os mp3, de betettem egy 320kb/s-es seinabo sey - younger(kygo remix-et) is, ott is pöfög, basszus poti fele és a háromnegyede között van félúton, meg hangkártya driverben van egy kis basszus rásegítés, de ezt kikapcsolva is ugyanúgy pöfög.
Például a fent linkelt második számnál a pöfögés nem zavaró, mert ott az elejétől már nem csak basszust lehet hallani hanem más hangokat is, az meg elnyomja a zörgést.
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #26551 üzenetére
Jel nélkül próbáltam csak, direkt háttérzajteszt miatt. Most így alapból a Win master volume 40%-on van, a rettentően kényelmes és tök jó kék fénnyel világító kis tekergetője meg 1/3-on. Feljebb nem is fogom vinni, valószínűleg sosem
- max. teszteléshez, mert itt ülök tőlük 40 centire... Meg is süketülnék.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
westcoastog #26549 üzenetére
Nekem 1250B-m van a pöfögést nem vettem észre. Azért a youtube videók hang minősége nem a legjobb, ugyanennél a zenénél normálisabb minőségű mp3-nál vagy flac-nél is csinálja a pöfögést?
[moderálva]: bejáratás alatt ne nagyon tekergesd 3/4-ig nem tesz jót neki.
[ Módosította: lezso6 ]
-
törölt tag
No, ezennel megteszem bejelentésem: Mától egy Modecom SHF-80 tulaj vagyok. Hurrá!
Hang: mélyben, középben és magasban egyaránt 2-3x odaver a régi 2.1-emnek, ja, és megjelent a tér a zenében
Igazából, miután a régi hangfal mélynyomója csak 3"-es volt, ezért nem is nagyon vártam rosszabbat.
A minőségről: a treble szabályzójának műanyag borítása kicsit lejár, és rányomás nélkül nem is csavarja a tengelyt - de ettől eltekintve nincs rá panasz.
A kettő hangfalat összekötő öklömnyi vastagságú (~6-7mm, műag.-gal együtt) kábelhez képest a jack-RCA feltűnően vékony, majdhogynem csak a fele.
Hangról meg nemigen nyilatkozhatok - csak össze tudom hasonlítani a régivel -, főleg, mert az eléggé ízlés kérdése. A linearitását meg nem tudom mérni.
Alapból semmi búgás nincs, viszont kb. a háromnegyedére feltekerve teljesen begerjed (de nem is adja lejjebb a házrengető kategóriánál), ha nincs semmi jel, viszont ahogy bedugom, ezt abba is hagyja.
A bal oldaliról az első borítás kicsit feszegetősen lejövő típus, a jobb oldaliról meg szinte leugrik. Elkövettem azt a harci cselt, hogy kicseréltem a kettő borítást: most mindkettő tökéletes. Nem jön le túl könnyen, de feszegetni sem kell.
A membrán meg még akár kevlár is lehet, valóban szövött és fekete.Összességében? Ahhoz képest, hogy jóformán a bejáratás előtt járnak (kb. fél óra idáig) - hát, basszuskulcs, rohadt jó!
-
westcoastog
veterán
Egy gyors kérdés, ugye 1250B, mondjuk egy basszusos résszel indító zenénél, mint mondjuk
robin schulz - willst du, miért röfögő basszus jön ki hátul a reflex csőből?
A mély sugárzó által megmozgatott levegő rezgetné magát a csövet, és azt hallom zörgő basszusként?
És ha igen akkor lehet esetleg rezgés csillapítani a műanyag csövet?Mondjuk ezt a jelenséget észrevettem már az 5.1-em mély nyomójánál, csak ott az egész előlap zörgött.
-
törölt tag
válasz
Mark21 #26538 üzenetére
Ja, amit írtam, fejből írtam, a link csak a master volume kezeléséhez van, ott aztán lehet futó folyamatonként is szabályozni. Mit írtam be? "C# volume control"
Mit kéne csinálnod?
Vezérlőpult - Hardver és hang - Hang - Kommunikáció fül - A többi cucc hangerejének csökkentése X%-kal.Ez elvileg működik, ha úgy programozták a TeamSpeaket.
-
Shingen
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
szotyesszor #26545 üzenetére
Mondhatni minél újabb a TV, annál elhanyagoltabb, ratyibb a hangrésze... és nincsen ökölszabály, magadnak kell megnézned, milyen hangkimenet van rajta: általában manapság már nincsen RCA hangkimenet a TV-ken, az még az analóg TV-k idején volt jellemző, manapság már optikai, digitális kimenet a gyakori. Ha arra kötsz egy külső DAC-ot, a hangminőség jó lesz (amennyire a TV adások vacak, túltömörített hangja jónak mondható) - viszont a TV-d hangerőszabályzója nem fog rá hatni, a hangredszereden kell majd állítgatni. Sokan ezért használják a TV fejhallgatókimenetét, ami hangerőszabályzott (és beruházást sem igényel) azonban persze gyengébb minőségű.
De kérdés, mire használod: mert a TV adásoknak nem jó a hangja, ha viszont filmet játszol le, akkor a műsorforrásra (számítógép v. médiajátékos) érdemes kötni az aktív hangszórókat.
A két hangdoboz között korrekt (kellően vastag) kábel van a Modecomokon, nem kell cserélni (nem is lenne egyszerű, mert négyeres és egyedi csatlakozóval szerelt a multiamplifikálás miatt)
-
szotyesszor
csendes tag
úgy döntöttem a tanácsok alapján hogy beszerzek egy shf80-ast
a két hangfal közötti kábel minőségére van panasz?a modernebb (2 éves samsung) tv-kben milyen hangkártya(?) van?
rá tudom kötni a tv-re egy rca-rca-val, vagy a laptopra(3 éves acer) egy jack-rca-val, melyik lesz jobb és mennyivel?
a későbbiekben egy xfi hd usb-t is tervezek beszerezni hozzá, vagy ha kerül fel használt musiland akkor azt
-
Soma01
veterán
Ajánljatok már légyszi jó monitor hangfalakat PC-hez 70.000-ig.
Krk v6 szintűre gondoltam. Mondjuk csak ezt ismerem, azért írtam ezt. De ez egy régebbi széria, már nem árulják. Mondjuk használtan is jó lenne... -
Sziasztok!
Nagy terembe (ifiklub), ahol PC-ről zenehallgatásra lenne használva a cucc, milyen hangfalszettet ajánlanátok 12.000 forintig? Használt, de minőségi is szóba jöhet.
szerk.: most kaptam a hírt, hogy csak erősítő kéne a 4 kis hangszóróhoz. Ugyanis az erősítőt (ami egyben sub is volt) ellopták.
-
smiti
veterán
Egyelőre biztosan nem esik le, mert még nem nagyon hajtom. Már kb. 1/4-ed hangerőn is elégséges a hangerő.
A hangkari a következő project lesz, csak a bevételeimen múlik mikor jön össze.Egy dolgot még elfelejtettem megkérdezni, hogy az RCA bemenetk közül melyikre érdemes kötni a gépet vagy teljesen mindegy ?
-
Grózi
veterán
A lámpa nem lesz jó helyen,ha feltekered a hangerőt le fog esni!Nem fogsz benne csalódni,csak járasd be és tegyél be a gépbe egy jó hangkarit-az alaplapi olyan mint az alkoholmentes sör vagy a guminő...
Francia91
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra,szerintem pozitív csalódás fog érni! -
smiti
veterán
Sziasztok!
Megérkezett a várva - várt MODE COM MC-SHF120U hangfalam.
Ha egy szóval kellene jellemeznem: Döbbenetes. Mind kinézetre, mind minőségre. Ezek hatalmasok. Alig bírtam hazahozni, bár lehet nem egy Suzuki Swift-el kellett volna érte menni. Az anyag és összeszerelés minősége kifogástalan, az egyetlen negatívum az itt is olvasott hangszóró selyem kerete tényleg durván zörög, de csak egy bizonyos hangerő felett. De nem olyan nagy baj, gyorsan le is vettem.
A hangja ? Egyelőre hozza amit elvártam tőle, természetesen még nem a mindent elsöprő lendületre gondolok, a bejáratás ideje alatt igyekszem nem megküldeni.
A hangjáról egyelőre nem sokat írnék, majd ha kellőképpen bejáratódik biztosan jobb lesz. A mélyek most még kissé nyersek, picit brummogós, az énekes mintha függöny mögül énekelne. ( Bár jelzem, hogy még csak az alaplapi hangkártyáról hajtom, később lesz majd keret minőségibb hangkártyára.)
Remélem egy ASUS Xonar D1 vagy ASUS Xonar DX/XD elegendő lesz neki.Ami még negatívum vele kapcsolatban ( bár nem ő tehet róla ) le kell az asztalt egy nagyobbra cserélnem.
Készítettem egy pár képet, majd ha lesz megint fényképezőm igény szerint lövök jobb minőségűeket, de most be kell érjétek a telefonos minőséggel:
Az elődje mellett:
A helyükön, beüzemelve:
Egy szó mint száz: Én elégedett vagyok vele, mindenkinek bátran ajánlom és örülök hogy Rátok hallgattam!
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #26528 üzenetére
Annyi még azért , hogy én nem ítélem el azokat, a fiatalokat akik 2.1-eseket vesznek, mert annak jobban tetszik a hangzása, meg ez a menő.
Először én 2.1-et akartam venni és elsősorban a Watt számot néztem, csak amikor az MM-ben végighallgattam a 2.1-eseket és utána meghallgattam a Genius 1250B akkor szembesültem, mennyivel részletgazdagabba a zene a 2.0-son ahol 4 hangszóró van és hogy ott is van azért egész érezhető basszus, ami sokkal pontosabb, tisztább, mint a 2.1-esek esetén. És
Én is voltam fiatal, és ez menő a fiatalok többségében és a jól célzott marketingdumák miatt, kinevetnek barátok ha 2.0-st vesz az ember 20-30 évesen, meg akkor még kell az agymosás a természetellenesen felerősített basszus.
Mondjuk, ha valakinek 35-40 év fölött is a 2.1-es lukas, természetellenes hangzása tetszik jobban, az viszont szerintem elég gáz...
-
Sziasztok!
Van itt valakinek Polk Audio Hampden hangfala? Nagyon nagyon sok jót olvastam róla, szeretném kivágni a noti mellől a 7500ft-os genius hangfalakat és a hampden nagyon tetszik, ellenben nem olcsó (100e).
Aki esetleg használ ilyet az legyen szíves ossza meg a véleményétKöszönöm!
-
ToniSoprano
addikt
válasz
pruzsi #26523 üzenetére
Azzal azért legyél tisztában, hogy papíron, de jellemzően inkább a honlapon, gyári oldalon is könnyű hazudni. Pl. valami 15 ezres 4 colos mélynyomóval rendelkező 2.1-esnél láttam ezt leírni, hogy 20Hz-ig lemegy, még a 8 colos sem fog lemenni addig valószínűleg.
Be fogod mérni? többség nem! Be fogod perelni őket hogy hazudtak? Kinek van erre ideje, pénze?
Ha max valószínűleg már nagyon nagy botrány lenne abból, akkor max azt mondják a 2.1-es cégek, ja bocs rögzítési hiba volt. De a hazugságot akkor sem ismerik el.Kockázat van ebben a hazugságban? Ahogy levezettem sok nincs.
Sok h.ü.lye beveszi a hazugságot? Persze és így azért jóval több 2.1-es műanyag zörgő-börgő cuccos lehet eladni, aminek középtartománya, vagy magastartomány egy része szinte egyáltalán hiányzik.
Itt leírtam egyszer korábban a szubjektív véleményem:
[link] -
-
PuMbA
titán
válasz
pruzsi #26523 üzenetére
1. Ilyen kategóriában nincs 200W. Az hogy ráírják egyes 2.1-ekre meg szintén nem igaz, mert nem fogyaszt egyik se 50W-nál többet konnektorból
2. 40W-tól is meg lehet süketülni adott érzékenységű rendszer esetén, szóval nem is értem ezt a 200W feltevésedet, hogy hogy kapcsolódik a hangerőhöz
3. "zene,film,játékra is jó basszus és a finom kis hangokra is szükségem van flac zenéknél. " A Modecom ennek pont megfelel
-
Compika
aktív tag
válasz
pruzsi #26516 üzenetére
Tessék Pioneer A-103+Onkyo SC-360
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mark21 #26520 üzenetére
~Vázlat:
Háttérben futó szolg.:
private void MouseClick(Object sender, MouseEventArgs e)
{
if ( getActiveWindow().fejléc.Text /*user32.dll-ből*/ == "TeamSpeak - UserName" )
{
if ( e.X < valamennyi && e.X > valamennyi && e.Y < valamennyi && e.Y > valamennyi )
{
itt a neked tetsző módon lehúzod/felhúzod a hangerőt, egy random keresés
}}} -
Mark21
tag
Sziasztok, ide is berakom amit a másik topicban kérdeztem, mert nem tudom eldönteni melyik topic alkalmasabb erre a problémára.
"Sziasztok!
Egy számomra elég érdekes kérdésem lenne. Lehet rossz topicban vagyok, de közelebbit nem találtam, mivel többnyire fejhallgatót használok.
Létezik-e olyan program vagy megoldás, amely azt szolgálja, hogy amikor valaki teamspeaken beszél, akkor a zene hangerejét automatán lehalkítja a beállított értékre. Majd mikor az illető elengedte a gombot a zenét felhangosítja az eredeti értékre. Ugyanez a metódus játszódna le amikor én nyomnám a gombot a beszédhez. Tehát egy jól programozható automata hangerőszabályzó dologról lenne szó (szerintem).
Így egy időben tudnák zenét is hallgatni, és hallanám is ha valaki beszél, régi vágyamRégen ventrilo és xp alatt egy barát barátja megcsinálta így, hogy működjön, de a megoldás módját nem árulta el.
Tudna valaki valami jó megoldást?"
Köszönöm!
-
domedee
senior tag
válasz
Rover623 #26514 üzenetére
Sajnos, a hangmérnök alapból nem vette figyelembe a szobám kialakítását. A Genius-szal kialakított 5.1 is messze van az optimálistól, már csak elhelyezésben is. Ott sem az igazi térhangzást kaptam. A szoba kialakítása sem az igazi.
Azzal dolgoztam, amim van.
Nem is írtam, hogy ez így az igazi 5.1.
Ha figyelmesen elolvasod, mit írtam, látható, hogy nem sok.1-en hallgatom a zenét. A sub-ot is csak szörmentén használom. Viszont van olyan eset, hogy kellhet, mert tud hozzátenni a Hoch mélyéhez. De nem kell túlzásba vinni. Meg írtam is, hogy gagyi 5.1 helyett is beválhat akár. (=jobb hangzást ad sztereóban, mint a 20eFt-os 5.1)
Az nem is írtam, hogy semleges. Csak, hogy élőbbé tehető akár a hangkép. Ez egy feltételes mód, azaz nem kötelező és nem biztos, hogy beválik. Nekem egy jazz lemeznél volt olyan érzésem, ezzel a 4.0 beállítással, mintha ott ülnék egy jazz klubban és hallgatnám a zenét. Mint amikor a hátsó falról finoman visszaverődik a zene és nem zavar, hanem inkább a hiánya tűnik fel. De könnyen el is rontható.És csakis a hangfalat ajánlottam magában, hogy szerintem nem rossz vétel. A hátrányival együtt is (amiket ugyancsak felsoroltam). Azt a fajta összeállítást, ami nekem van, nem ajánlottam, csak leírtam a tapasztalataimat.
Próbáltam objektívan bemutatni amit én tapasztaltam, akkor is, ha az erősen szubjektív és csak rám vonatkozik.
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy új hangrendszert a géphez. Most egy orion se 1025b és hozzá egy hs280 van de döglődik a mély hangszórók.
Érdekelne ennél jobb hangzású és teljesítményű rendszer akár erősítő + hangfal vagy 2.0-2.1-5.1 rendszer is. -
balint107
aktív tag
Ha egy hangfalnak van egy halk alap búgó hangja, ami bekapcsolás után hangerőtől függetlenül hallható, az természetes, vagy valami hibajelenség? Nem tudom korábban így volt-e vagy volt-e ilyen a hangszintje, de most már eléggé észreveszem a dolgot.
-
Rover623
félisten
válasz
domedee #26511 üzenetére
Hoch: frontként üzemel.
Genius régi frontjai: mentek a kicsi Genius hátsók helyére.
Center/sub: maradt a Genius.El se merem képzelni, hogyan szólhat ez egy 5.1-es hanganyag megszólaltatásakor...
De az biztos, hogy köze nincs ahhoz, amit a felvételt keverő hangmérnök elképzelt!
Azt pedig csak remélni tudom, hogy jó minőségű sztereo anyagot tényleg csak a frontokon keresztül hallgatsz!Mivel mindenki hallása különbözik (mert a "hardver" ugyan nagyjából megegyező, de a "szoftver" már erősen az egyes egyénekre jellemző), a rendszered hangzásképe lehet hogy neked megfelel, de biztos hogy nem semleges...és az még biztosabb, hogy másoknak, más lehallgató térrel, más forrásokkal, stb, tutira nem megoldás!! Szóval örülj neki, de ne hirdesd, ne ajánld másoknak!
-
domedee
senior tag
Sok-sok olvasgatás után, végül is a Thonet Hoch BT hangfala mellett döntöttem. Tudom, nem volt az ajánlottak között. Miért is nem a Kurbis-t vettem végül?
Előfordult már, hogy házibulira is használtam a régi Genius 5.1 szettemet (még az "eredetit", ami bejött anno vagy 10 éve). Ezért kerestem olyat, amiben több a tartalék, ha kell. Mondjuk a Genius azóta is rendületlenül teszi a dolgát, a fő hangerő potméter kicsit kontaktos, szét kellene szedni és megtisztítani. A mélynyomó basszusát kb. olyan 35 Hz-ig hallom.
Visszatérve a Hoch-hoz, mivel a filmnézés még mindig több, mint a zene, így olyat kerestem, ahol a mélyebb tartományból több van. Úgy voltam vele, hogy ha kell, akkor majd inkább visszaveszek a mélyből. Könnyebb, mint hozzáadni azt, ami nincs. Már túl vagyok a bejáratáson is. A jack-rca kábelt cseréltem egy korábban it is linkelt Hama kábelre (78710-es cikkszámú), bár a gyári is elég korrektnek tűnik - nem a leggagyibb. A két hangfal közötti tyúkbelet viszont egy 0,75-ös kábelre cseréltem.
Első benyomás: huhhh ez nagy. Tényleg. Sajna nem is tudtam neki adni, csak olyan 12 cm helyet a faltól, bár a duplája még jobb lenne, de ez van. Minőség korrekt. A kínai gyártás nem látszik direktbe. (Ok, nem kell atomjaira bontani.)
A hangja nekem meggyőző. Végül a következő rendszer lett beállítva:
Hoch: frontként üzemel.
Genius régi frontjai: mentek a kicsi Genius hátsók helyére.
Center/sub: maradt a Genius.
Magas: kellemes, nem erőltetett. Néha, pár számnál éreztem, hogy esetleg túl sok a mély, de akkor visszavettem a mélyből. Én olyan 12kHz alatt hallom igazán, 17kHz alatt érzek valamit, viszont afölött már nem igazán hallom. De hát ez az én fülem miatt is van, nem csak a hangfal.
Közép: teszi a dolgát. Nem tapasztaltam semmi negatívat.
Mély: ami tudom, nem igazi mély még, de bőven elég. Kellemesen dübörög, még pont azon a határon belül, ahol nem zavaró. Volt olyan zene, ahol éreztem, hogy kevés, de ekkora membrán nem is tud úgy lemenni. Ekkor kapcsoltam be mellé a Genius-t. A sub segíthet. De azt vettem észre, hogy ott is a középtől vissza kell venni a basszust, mert különben már túl művi lesz. Zavaró. Összeségében viszont, nincs igazi hiányérzetem, ha nem megy mellette a sub. Magában is elég. Olyan 70Hz körül kicsit gyengül, majd van egy visszaerősödés 45-50Hz-nél, majd onnan hirtelen leesik és eltűnik. A 35-70 Hz-es tartományhoz jó a sub hozzá.
Hallottam, hogy voltak akik doboz hangra panaszkodtak már nála. Nekem ilyen nem nagyon tűnt fel. Legyünk azért objektívek, érezni, hogy lehetne még hova fejlődni. De hát egy Swift-től jobb egy Octavia, amitől jobb a Mercedes, de még mindig ott van a Rolls-Royce. Ezt én egy Octavia szintre raknám kb.
A sztereó képe kielégíti az igényeimet. Szépen "beteríti" a szobát. Valamivel korábban be is raktam a szobám rajzát. Nem az ideális, de ez van.
A vezérlés digitális (nem potméteres). Nem tudom, hogy emiatt-e vagy csak simán jól csinálták meg, de éjszakai zenehallgatásra is tökéletes. A minimum hangerő szépen levihető egy olyan szintre, hogy a én a gép előtt szépen hallom, de az asszonyka tud mellette aludni mögöttem, ugyanakkor hangzás is viszonylag enyenletes. A mélyek gyengülnek valamelyest ekkor, ami nem is baj ebben az esetben.
Film: ami kell, basszusal is elég. A rendes 5.1-hez rendes hangfal-elhelyezés is kellene. Sztereóban nem kell több, az 5.1-be is beilleszthető.(lásd fentebb).
Zene:
Klasszikus: itt érezni a határait a legjobban. (Vivaldi: Négy évszak)
Jazz: a mély túl sok néhány dalnál (Susan Wong, Harcsa Veronika), de érezni a zenét.
Elektronikus zene: a magasoknál néha bizonytalan. (Vangelis, Mike Oldfield)
Pop: nincs kifogás (Irigy Hónaljmirigy, Ákos)
Rock: teszi a dolgát, a basszusgitárt szépen érezni (Ákos, ACDC, Guns n' Roses)
Metal: nem baj a vastag fal a szomszéd felé (Within Temptation, Nightwish)
Musical: mintha ott lenne az ember (Egri csillagok, Elektra mindörökké, Tanz der Vampire).BT: teljesen jól megy, szépen lehet telóról is zenét hallgatni.
Amit még észrevettem:
A rossz kódolást bünteti. Gyenge mp3 esetén kiszalad az ember a világból. Még a közepeseknél is kívánja az ember a flac-et. Ha lehet, csak flac-et hallgassunk vele. Az ilyen kategóriás hangfalakon már lehet hallani a különbséget.
A Youtube-ot pedig zenehallgatásra (házibulira is) el lehet felejteni. Sajna annyi szutyok hangminőségű videó van fent, hogy konkrétan a fül elleni vétek egy ilyen hangfalra már. Ha jó videót talál az ember, akkor ok.+1:
Creative X-Fi hangkártyával, CMMS-3D, stereo surround módban még inkább élővé tehető a hangkép. Mintha ott lennék egy jazz klubban például. Egyfajta 4.0-át ad így ki. Kellemes, még jobban körül tud ölelni a zene. Ha nem rontja el az ember. Könnyen lehet elállítani és akkor már zavaró lesz a hangkép. Pl túl sok hátsóval mintha mögöttem lenne a koncert.Összegezve:
Szerintem megéri az árát (akcióval pláne). Kiszolgálja az embert. Főleg akkor ajánlom, ha nem baj, hogy a több mélyet tartalmazó anyagokra jobban alkalmas. De nem vall szégyent a magasok esetén sem. Talán még egy gagyi 5.1 helyett is inkább egy ilyet. 2.1 esetén meg pláne. Én a magam részéről ajánlom. Azt elhiszem, hogy hagyományos társai (Modecom SHF56/80, Microlab Solo6C, Edifier R1280) a papír alapján jobbak hangzásban. Nem tudom, nem tudtam kipróbálni. A BT-os hangfalak között sajna nincs olyan nagy választék, igazából a Kurbis az ellenfele. Nem bántam meg a megvételét.Ha van kérdés, megpróbálom megválaszolni.
-
dudika10
veterán
válasz
laychi #26509 üzenetére
Többször említettem már több helyen, hogy nem egy bolttól kaptam azt a választ, hogy vegyem meg, és ha nem tetszik küldjem vissza, amikor az iránt érdeklődtem, hogy ki lehet-e próbálni a terméket.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem megoldás sok esetben ez sem.
Fejhallgatóknál van ilyen lehetőség, egységnyi felületen 100x annyi fejhallgatót lehet bemutatni (több elfér a polcon, nem zavarják egymást a tesztelő ügyfelek, stb...). Hangfalaknál is van ilyen, csak nem ebben a kategóriában (a 100 000 forint körüli szetteket már mind ki lehet próbálni).Honnan tudod, hogy mást hallanál, mint mi? A fül remekül alkalmazkodik viszonylag gyorsan az újhoz. A jó irányba könnyen formázható az ízlés.
Hidd el, engem nem érdekel, hogy Te mit hallgatsz (amíg nem vagy a szomszédom). De pont az ilyen tévedéseket próbálom kigyomlálni legalább ebből a topikból, hogy filmhez vagy játékhoz 2.1 kell, mert akkor van jóóó basszus. Ezt nagyon nem könnyíti meg, ha a betévedők azt olvassák, hogy "csak filmet nézek ezért 2.1 lett".
Ízlésről kisarkítva:
A hangfalnak az a dolga, hogy az eredeti anyagot a lehető legnagyobb hűséggel adja vissza. Ez nem ízlés kérdése, a sztereo rendszerek ebben nagyságrendekkel jobbak ebben a kategóriában.
Természetesen ebben a kategóriában minden csal, csak minden máshogy. Egy ideális világban mindenki a legkisebbet hazudók közül próbálná kiválasztani az ízlésének leginkább megfelelőt. Ha valaki a leghazudósabbat szeretné, annak az ízlésével van baj.Hülye példa: képzeld, hogy nő vagy és mellplasztikát szeretnél csináltatni, mert nem vagy elégedett önmagaddal. Választhatsz a méretek közül. Na van aki a természetes méretűt választja mert normális ízlése van, és van, aki 1.5m^3 szilikont rakat be magának. -
laychi
veterán
válasz
dudika10 #26508 üzenetére
"Egy félmegoldás a 14 napos visszaküldés"
Akkor sem áll rendelkezésemre az az összeg,hogy többet egyszerre berendeljek,külön-külön meg nehezebb összehasonlítani....emlékekre hagyatkozzak vagy mi?
Az hogy van elállási jog, nem azt jelenti,hogy vissza is kell élni vele.Ezzel kárt okozhatsz az üzletnek is,ahonnan vásároltad,mert a terméket később csak használtként csökkent áron tudja eladni."Minden ízlés kérdése ... "
Egyrészt nem minden, másrészt Te tapasztalat nélkül mondod azt, hogy a tanácsaink ellenére 2.1 mellett döntöttél, és nem bántad meg. Ez kifejezetten félrevezető szerintem és nagyban nehezíti a törekvéseinket az ízlés és látásmód normális mederbe terelgetésével kapcsolatban.Összehasonlítási alap nélkül mondom,a tapasztalatom az,hogy nekem tetszik ez,és nem bántam meg.Szerintem akkor is függ az ízléstől,valaki szereti a mélyet,van aki kevésbé,ahogy a zenei ízlésünk is eltérhet,vagy a nő ideálunk.
Ahogy írtam lehet,hogy te én vagy 3. 4. 152-dik személy teljesen másképp hallja a kibocsátott hangokat,mert anatómiailag mások vagyunk,akkor is,ha 2 fülünk van,meg mindannyian emberek vagyunk stb.Hangunk is más,levegőt is másképp veszünk.
Biztos másképp hall egy vak/gyengén látó is,mint mi "látók",mert neki kifinomultabb a hallása esetleg.Kérdem én,ha hifinél ajánlott lehet a 2.1,akkor "aktív bögreszettnél" miért nem?"
Egyrészt én ott is csak nagyon komoly megkötések mellett ajánlanám (amiben benne foglaltatik mindenképpen a mérés), másrészt azért, mert a gyorsulási versenyen jó a slick gumi, a hétköznapi forgalomban 3 csepp eső elég ahhoz, hogy felcsavarodj vele egy fára (értsd: más körülmények közt más az optimális, jelen esetben ez azt jelenti, hogy fél millióért nézelődve találhat az ember rendes mélynyomóval rendelkező szettet, az ár tizedéért nem).Sajnos nem mindenki teheti meg,hogy megvegyen több százezres-milliós technikákat,kompromisszumot kell kötni pénztárcának megfelelően
Tudom ti erre azt mondjátok,hogy ezen az áron jobb egy sztereo kompromisszumként,de megint csak azt tudom mondani,hogy eltérőek vagyunk...nektek sem kell az ebet a karóhoz kötni.
Amit ti ajánlotok az iránymutatás,ajánlat,nem szentírás.De ha nekem tetszik a 2.1,meg itt 100 másik embernek is,akkor miért ne mondhatnám azt,hogy elégedett vagyok vele.
Valamint nem is ajánlottam,csak megjegyeztem,hogy nekem ilyen van és számomra megfelel.Mindezt nem azért írtam,hogy szembe menjek veled vagy mással,elfogadom a te véleményed,te is fogadd el az enyémet,másét.
-
dudika10
veterán
válasz
laychi #26505 üzenetére
" ... csak úgy vegyek 2-3-5 hangfalszettet,hogy összehasonlítgassam ... "
Pont ezért kérdezel a fórumon. Nem?
"Nincs ajánlva egy olyan üzlet sem,ahová elmehetne az ember..."
Ha tudnék ilyet javasolnám, de egyrészt ez nem az a kategória, ahol a tipikus vásárló utána jár a dolgoknak (csak leveszi az elsőt a polcról), másrészt egytipikus boltban a körülmények is messze vannak az ideálistól (na meg az otthoni körülményektől). Egy félmegoldás a 14 napos visszaküldés (elvégre pont erre találták ki).
"Minden ízlés kérdése ... "
Egyrészt nem minden, másrészt Te tapasztalat nélkül mondod azt, hogy a tanácsaink ellenére 2.1 mellett döntöttél, és nem bántad meg. Ez kifejezetten félrevezető szerintem és nagyban nehezíti a törekvéseinket az ízlés és látásmód normális mederbe terelgetésével kapcsolatban."Kérdem én,ha hifinél ajánlott lehet a 2.1,akkor "aktív bögreszettnél" miért nem?"
Egyrészt én ott is csak nagyon komoly megkötések mellett ajánlanám (amiben benne foglaltatik mindenképpen a mérés), másrészt azért, mert a gyorsulási versenyen jó a slick gumi, a hétköznapi forgalomban 3 csepp eső elég ahhoz, hogy felcsavarodj vele egy fára (értsd: más körülmények közt más az optimális, jelen esetben ez azt jelenti, hogy fél millióért nézelődve találhat az ember rendes mélynyomóval rendelkező szettet, az ár tizedéért nem)."... basszust meg lehet szabályozni."
Bizonyos (a minőséget tekintve nem túl tág) határok közt. -
MM
őstag
válasz
laychi #26505 üzenetére
2.1-es szettekkel egy a probléma, hogy EBBEN AZ ÁRKATEGÓRIÁBAN PÉNZKIDOBÁS, semmi értelme,
Az AV-Online cikkével házimozi oldalról megközelítve nincs gond.
Csak épp az értelmes mélynyomók (használható belépő szint!) új ára az általad választott "hangfalszett" árának háromszorosánál, azaz olyan 120K-nál kezdődik. És akkor még az 5 / 7 hangsugárzó ára szóba sem került.
(a komolyabban használható HM vasakról már nem is beszélve... amiknek új ára messze nem a 100K alatti kategória)Ezért nem ajánl itt senki 30-50-100K magasságában x.1 hangrendszereket.
Az adott pénzegységből egy megfelelő aktív hangfalpárral és egy átlag hangkártyával NAGYSÁGRENDEKKEL jobb hangot lehet kihozni, mint egy "bögreszettel". -
laychi
veterán
válasz
dudika10 #26498 üzenetére
Sajnos nem vet fel a pénz,hogy csak úgy vegyek 2-3-5 hangfalszettet,hogy összehasonlítgassam,sok üzletben meg ki sincsenek állítva egymás mellett,hogy összehasonlíthassa az ember.
"AV-Onlinet meg inkább senkinek nem kéne olvasásra ajánlani."
Az ajánlóban sem szerepel egy olyan szakmai oldal sem,ami javasolt lenne.
Nincs ajánlva egy olyan üzlet sem,ahová elmehetne az ember és ha nem is mindet de sokat ki lehetne próbálni és összehasonlítani,majd mindenki a saját igényei szerint választhatna.Minden ízlés kérdése,lehet,hogy ami neked nem tetszik,az nekem igen és fordítva.Nem vagyunk egyformák,nem egyforma a hallásunk,és ugye az ízlés dolga is,ahogy pár szóval előbb írtam.
Mindemellett főleg a zenehallgatásra van kihegyezve a fő téma is,ahogy az le van írva 2.0,2.1/5.1,7.1 esetében mehet az ember a hifi/házimozi topicba.
Kérdem én,ha hifinél ajánlott lehet a 2.1,akkor "aktív bögreszettnél" miért nem?Persze ezzel azt sem mondom,hogy nincs igazad,lehet,ha hallanám és jobban tetszene,akkor azt mondanám,hogy igazad van,de lehet,hogy akkor is ez tetszene jobban és akkor megint csak az jönne elő,hogy kinek milyen az ízlése.
Egyébként kb azonos áron vannak(legolcsóbb árat nézve:[120U] [z623]
(#26499) Nestor16
"(#26496) laychi: Igen, filmezéshez maximum, amire még használnám, de már idegesített a búgó mély hang annál is. Meg nem is nézek sok akciót..."
Én erre használom,erre vettem,szóval részben egyet értessz,basszust meg lehet szabályozni.Ha esetleg besokallnék tőle majd én is lecserélem
-
Nestor16
senior tag
válasz
func93 #26502 üzenetére
Hali.
Ez ajánlott:SP-HF1255B -
func93
senior tag
Sziasztok!
Barátnőmnek akarok venni hangfalat. Mindenképpen elég a 2.0.
Ezt néztem [link] vélemény? -
Nestor16
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest