Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geucsa
tag
válasz
Rover623 #27975 üzenetére
Egyik eset sem igaz, egyszerűen csak zavart, hogy sokan leírnak valamit tényként, úgy, hogy nincsenek róla meggyőződve, csak ők is hallották valahonnan.
Ha igaz, hogy hazudik a T&V, akkor kizárt, hogy vásárolok a termékükből még akkor is, ha jó.
Nem döntöttem el, mit veszek, éppen ezért vagyok itt.Amúgy meg senkit sem védtem, hanem próbáltam objektív lenni.
Nem szeretem ezt a támadó stílust.Az utolsó mondatoddal abszolút nem értek egyet.
Szerintem senki sem születik hülyén, csak sokan azzá válnak a rossz nevelés és egyebek következtében. -
HUAFBANDITA
tag
Pedig bizony eléggé nagyok ezek is! [link] a Tiéd durván 8 cm-el szélesebb, ez viszont mélyebb, tehát majdnem egyenlő helyet foglalnak (a magasságot direkt nem emeltem ki, mert az csak kivételes esetekben korlátozó tényező). Esetleg a 80-as is számításba jöhet, de kétlem, hogy elég lenne neked a "mély" benne.
-
Leigazoka
tag
Foobarhoz plugin dll-ket honnan szeditek le?
Az oldalról:
[link]csak linkeket dob.. de nem engedi leszedni a fájlokat.
-
rizso
addikt
válasz
Rover623 #27990 üzenetére
Rendben, azon ugysem agyaltam igazabol. Hangzasra egyebkent kb milyen szint? 1255 esetleg?
HUAFBANDITA: igazabol nem fontos a taviranyitas. A lenyeg, hogy korrekt hangzast kapjak nemi kellemes mellyel is a leheto legolcsobban
Azert ezek joval kisebbek az emlitett hangfalparnal, nem? Bar dimenziokat nem neztem, de a legtobb videoban ezek elfernek iro-/dolgozoasztalon, az altalam linkelt viszont mar nagyon nem...
-
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi 56U vs 80U-s véleményeket, kezd alakulni a dolog
Kicsit bővült a listám:
Microlab M880 2.1
Microlab FC330 2.1
Microlab B77 2.0
Microlab SOLO6C 2.0
MODECOM MC-MHF60U 2.1
MODECOM MC-SHF56U 2.0
MODECOM MC-SHF80U 2.0
MODECOM MC-SHF120U 2.0
T&V HochTudom, van köztük néhány 2.1 is, ami nem ajánlott, de mint alternatíva nem tűnnek annyira rossznak. Gyanítom a mostani kis 1205A-t mindegyik lepipálja. A kérdés, hogy melyik az, ami erőlködés nélkül képes valódi mélyekre, nem pedig mélynek tűnő kis "pattogó puffogásra"
Van egy ilyenem is, de nem tudom hová tenni, egyszerűen nincs neki hely...
-
-
B1T3
addikt
Ez nem annyira meglepő, már csak az edigital forgalmazta a bluetooth-os variánst, mindenhol a bt nélküli kapható.
Ettől függetlenül én a Samsung Galaxy Note 4-emet úgy rendeltem meg tőlük kuponnal, hogy nem volt raktáron, azaz „rendelésre” státusz volt olvasható; végül megkaptam kedvezményes áron, jóval a kuponos akció után.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
geucsa #27964 üzenetére
Szia nézd meg jól azt a feliratot, ami egy T&V Ratselre ragasztott német zászlóra rá van írva, akkor megérted, hogy nem lehet német, ha német szót sem tudják helyesen leírni:
[link]Ezzel egy egyénként semmi baj egyébként nem rossz a hangzás, az ár érték arány kiváló, de nem német minőség és tervezés.
-
dudika10
veterán
válasz
Rover623 #27975 üzenetére
" ... vigasztaljon, hogy mindenki hülyén születik ... "
Tudatlanul, nem hülyén. Múltkor is itt kellett magyaráznom egy indulatos jóembernek, hogy nem hülyézte le senki, csak letudatlanozta, és a kettő közt óriási különbség van!
Ne rontsd el.Egyébként a többség természetesen hülyén születik és mindenki aki hülyén születik, hülyén is hal meg. Természetesen én nem tartozom ezek közé, én okos vagyok, mindenki más született csak hülyén. -
Rover623
félisten
válasz
geucsa #27964 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy ugyanazt a típus többen gyártják!
1. egy típust többféle címkével árusítanak...ergo azonos műszaki tartalmat más és más áron, más és más ígérettel, presztízzsel...vagy annak illúziójával
2. azonos márka alatt több gyártótól összeszedett, nem azonos tervezési és kivitelezési minőségű terméket árusítanakHa teszem azt a BMW egyes modelljeiről most kiderülne, hogy a pl. 3-as sorozat egy átcímkézett (most már kínai) Rover, az 5-ös igazából egy koreai Samsung, stb., akkor is ilyen vehemenciával magyaráznád az übermensch bizonyítványát?
Két eset lehetséges:
- már eldöntötted hogy mindenképpen T&V cuccot veszel
- szarul esik hogy bedőltél a(z álnémet) marketingnekAz első eset a jobbik...a legtöbb T&V cucc megéri az árát...szerencsére a kínai termés jobbik feléből mazsoláztak!
A második eset pocsék lehet...vigasztaljon, hogy mindenki hülyén születik (persze a többség sajnos hülyén is hal meg!), de a jó pap holtig tanul! -
cyberkind
félisten
-
varen
csendes tag
válasz
pietrrr #27971 üzenetére
Itt minden veterán fórumos a két utas stereo típusokat fogja ajánlani, Pl Kürbis, Modecom 80u vagy 120u.
Ezért is akartam én is kipróbálni, de lehet még 26,5 ezerért is bevállalom.Én a Thonet&Vandertől a Ratsel típust hallottam: hangérzetre jó volt, csak éppen gyártási hibás. Viszont a hangteljesítménye nem volt túl izmos, pedig 72W-ot írtak rá, persze ennek felét az elég diszkréten szóló mélynyomó foglalta le.
A Hoch típusról az egyik youtube-os júzer fel videót, de nem tudom mennyire jelent segítséget a szakértelme és stílusa okán.
-
pietrrr
aktív tag
-
varen
csendes tag
válasz
pietrrr #27967 üzenetére
Most küldte az extrém az alábbi emailt: Esküszöm, hogy az előző kommentem után érkezett
"Kedves Vásárlónk!
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy nagykereskedelmi partnerünk az alábbi termék(ek) szállíthatatlanságát jelentette be, amely bennünket is sújt:
Thonet & Vander Kürbis Black Bluetoot-os fekete
Emiatt regisztrált rendeléséből a tételt kényszerűen törölnünk kellett. A kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!"Kiváló módja az olyan rendelések visszamondásának amit nem akarnak teljesíteni. Jogilag is jónak tűnik, talán egy tékozló homár posztot megér.
Én arra fogadok, hogy teljes áron hamarosan rendelhető lesz -
Zoluska
tag
válasz
geucsa #27962 üzenetére
Még mielőtt bejött hozzánk a T&V, volt olyan típusa, ami egy az egyben egyezett az akkori Modecom MC-HF100-zal, csak más felirat volt rajta, és barna helyett feketére volt fóliázva. A magas hangszórók egyeznek a Modecommal, de más közös alkatrészek is vannak. Úgy tudom a világ másik részén még más néven is megtalálhatók ugyanezek a termékek. Tehát nem a T&V gyártatja valószínűleg, hanem inkább megrendeli a kész cuccot, aztán ráragasztja a saját matricáját. De valaki itt írta, hogy a matricára "deutche" van írva, hiányzik egy S betű, tehát valószínűleg még a matricához sincs a németeknek közük.
Szóval igen, több mint valószínű, hogy hazudnak, és semmi köze a németekhez, max oda van bejegyezve a cég.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Monya78 #27966 üzenetére
Most hívtam fel őket, a kishölgy azt mondta (direkt kétszer is rákérdeztem), hogy jelen akciójuk a "Rendelésre" státuszú termékekre is érvényes
Éppen ezért fel is tennék egy kérdést:
T&V Hoch (hogy BT vagy nem, az talán most mindegy) alkalmas lehet egy kb 30m^2-es szobába bulikákat tartani? Bezengné a termet, elég lenne a hangja, vagy erre azért kevés?Köszi szépen!
-
Monya78
veterán
Köszi a tájékoztatás
Igen ott van az apróbetűs részben:
"Egy felhasználó, 1 db kuponkódot, 1 db raktáron található termék vásárlása esetén használhat fel 2015. február 19. és 2015. március 4. között."Természetesen Nekem sem tűnt fel ez a dolog
Úgy látom ráérek gondolkodni az esetleges cserén...marad a vertrag.
-
varen
csendes tag
válasz
Monya78 #27960 üzenetére
Igen, biztosan megér 24ezret, csak sajnos a már többször emlegetett 20%-os kedvezmény csak a raktáron levő készletre érvényes, ahogy azt az egyik itteni kolléga megtudakolta az extrém ügyfélszolgálaton. A hirdetésben le is van írva konkrétan, apróbetűvel. Természetesen már csak a nem olyan kívánatos T&V hangfalak vannak készleten, ezért is van az akció, hogy kiszórják a raktárkészletről.
Én az apróbetű elolvasása előtt rendeltem egy Kürbist beszerzésre, a rendszerük jóvá is írta, és a visszaigazolás is 24ezerről szól, de a korábbi tapasztalatok utáni előítélet azt súgja, hogy kapni fogok egy emailt melyben nagyon sajnálják, de nem tudják beszerezni.
De nem akarom senki kedvét elvenni a próbálkozástól, tessék megrendelni: legyünk pozitívak.B megoldásként a microstore-on és a pcx-en is 27 alatt van most, de az a bluetooth mentes változat.
További szép napot.
-
geucsa
tag
válasz
Rover623 #27959 üzenetére
Van azzal baj, ha ugyanazt a típust többen gyártják?
Hosszú ideig dolgoztam egy neves gyártónál, és többször előfordult az, hogy ugyanazt a tévétípust más-más gyártókkal rakattuk össze. És itt nem helyszín különbözőségről beszélek, hanem totál más cégek voltak a gyártók, csak a címke volt ugyanaz.
Szerintem nincs semmi baj ezzel, ha megfelelően auditált a gyártási folyamat és a végtermék is.
Akkor tök mindegy, hogy Kínában, vagy nálunk, vagy németeknél készül a termék, sőt ilyenkor az is mindegy, hogy kutyák, vagy emberek dolgoznak a szalag mellett. A végeredmény a lényeg. -
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam a bevezetőben lévő cikkeket, meg a bevezetőt is, a fórumot bevallom nem néztem át, eléggé kínai amikről itt írogattok, ennek ellenére remélem tudtok segíteni.
Valamilyen hangszóró egységet keresek (2.0 vagy 2.1). Most egy 5.1 nek nevezett valami van, ami arra jó, hogy jön ki valami hang a számítógépből és ennyi (kb 10 éves és ajándék volt egy PC-hez...).
Mint kiderült számítógéphez használnám, többnyire zenelejátszáshoz és PC játékokhoz olykor filmezéshez.
amit rászánok összeg az ~10.000 - 15.000 Ft nagyon max 20.000 Ft. Igényem annyi van, hogy 1-2 játéknál szeretem ahogy "dübörög" azaz a mély hangokat szeretem hallani / érezni.
Sajnos eddig (tévesen) számítástechnikai oldalakon keresgéltem, de azzal már felhagytam, viszont más audio ismeretem nincs.Ha számít valamit az ilyesmi hangfalak tetszenek : http://staticx1.edigital.hu//files/product_images/kepek/411/489348.jpg
Köszönöm a segítséget előre is,
Joezyka -
Monya78
veterán
Most ezt a gyáró/tervezői gondolatokat félre rakva.
Thonet & Vander Kürbis Bluetoot megér 24eFt vagy nem?most meglévő Thonet & Vander Vertrag lecserélésén gondolkozok....
-
Degeczi
nagyúr
-
geucsa
tag
Sziasztok!
Thonet & Vander Hoch, vagy Modecom 120U a jobb választás?
Árban megegyeznek, külalakra nekem a Thonet & Vander Hoch szebb.
Bár, ha a Modecom létezne fehérben, akkor azzal sem lenne bajom. -
-
-
JoinR
őstag
válasz
Leigazoka #27952 üzenetére
Hát ez nem feltétlenül a felvételen múlik, ott van az a zenében, csak nem annyira hangsúlyos..nem egy Benighted, na
Hangfalak jól vannak elhelyezve?
Koncert más tészta, a helyek többsége tragikus akusztikával - meg hangkeltőkkel - rendelkezik (mondjuk én a szabadtérinek se vagyok híve), de azért van pár kivétel - igaz ott az egész terem akusztikus szivaccsal van kibélelve -
Leigazoka
tag
Azért Kárpátia koncert tavaj decemberben.. nagyon komoly volt
Ott volt lábdob rendesen.
Tudom nem koncert... de azért felvehetnék rendesen.
A lábdob a rock-metál zenék fontos eleme... öröm az embernek, ha jó minőségben hallja vissza.
Pl. Miskolcon van olyan romkocsma ahol koncerten nem hallasz szinte semmit a lábdobból, mert akkora a torzítás és a gitárok elnyomják... + a hely is kicsi.
Legjobb a szabad tér.
Kocsonyán a P-Mobil .. -
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Egy pici szobába (céges szállás kb 9-10 m2), szeretnék valami olcsó egyszerű 2.0-át.
Jelenleg csak fejhallgatóm van, de néha azért jól jönne egy hangszóró. Amíg nem sikerül külön albérletbe mennem, addig nem szeretnék komolyabbat.
Ezt néztem ki: Genius SP-HF150. Megér ez 3 ezer forintot?JoinnR nem neked szántam
-
Leigazoka
tag
-
psyho85
aktív tag
válasz
Degeczi #27942 üzenetére
Németben bejegyzett cég, de ki tudja, mennyire német? Lehet pár letelepedett kínai előörs alapította a céget, a honlapra bármit lehet írni, a nyomda meg Kínában kinyom bármilyen matricát, amit aztán alig lehet levakarni a dobozról.
Egyébként a Kürbis jó, csak sokat kell járatni, és rendesen meg kell nézni-hallgatni vásárlás után, hogy minden rendben van-e az adott példánnyal, mert vannak szomorú tapasztalatok.
Kínai fokhagymától ments meg uram minket, abból 5 gerezd ad annyi ízt, mint a hazaiból egy...
-
hentes555
senior tag
Úgy néz ki holnap be lesz tüskézve a 80U, kíváncsi leszek hallható-e valami különbség
-
Pedig pont a ph!-n olvasom, h német:
Új név tűnt fel a Compmarket termékpalettáján is. A német Thonet & Vander a 90-es évek elején alakult újra, bár gyökerei a második világháború utánig nyúlnak vissza...
gyanús is volt, engem átb@sztak...
-
Egy valamit kihagytam, fülhallgató kimenet az kellene mindenképp
ModeCom 56U - nem találok sehol, pedig jónak néz ki
Thonet & Vander Kürbis - ez is tetszetős darab, de nincs füleskimenete...
Trust Tytan 2.1 (19019) - ez annyira nem gyerebe - így külsőre - bár nem nézegetni akaromKöszi a tippeket, még agyalok kicsit a dolgon
-
Grózi
veterán
válasz
body007 #27926 üzenetére
Trust Tytan volt nekem is 2.1-ben,nem fogják ajánlani de véleményem szerint azért a jobbak közül való(az olcsók közül).Hiába használok 2.0-t(120U) és ajánlom is azt,azért egy Genius 1255 helyett a mai napig inkább a Tytant venném.Egy Kürbis vagy 80U már sokkal jobb vétel,de szerintem az ez alatt lévők nagyon belépő szint.
-
Francia91
veterán
válasz
body007 #27928 üzenetére
Szerintem az 1250/1255B-nél kezdd a nézelődést, de a 3 utas cuccokat kerüld, a 2 utasok szebben szólnak
26k-ért van ModeCom 56U, ez már elég jó a megadott árkategóriában, bár nem tudom, lehet-e még kapni -
Sziasztok!
Genius SP-HF 1800A 2.0-ról vélemény? Csak tv hangszóró kiváltására kellene.
-
Francia91
veterán
válasz
Shingen #27921 üzenetére
Most van Musiland 02 US Dragon és sima Musiland 01 US is OLX-en. A 01 is tökéletes, ráadásul egy 10-essel olcsóbb, ami nem utolsó szempont
-
Shingen
addikt
válasz
november #27920 üzenetére
Hali!
A M. 120U tudsz sok infot olvasni itt a forumon, keresőbe keress rá.
Picit olvass is vissza pl. egyik forumtárs írta " Az U7 helyett inkább a Musiland Monitor Us 02-t javasolnék. "
Persze ha neked nem gond a külföldi beszerzése.
MICROLAB SOLO6C úgy emlékszem nem sok tapasztalat van itt. -
november
tag
Sziasztok!
Utánanéztem pár hangfalnak és ezeket találtam amik nálunk is kaphatóak; MICROLAB SOLO6C (41 ezer Ft), Thonet & Vander Kürbis 2.0 (26 ezer Ft) és a MODE COM MC-SHF120U (40 ezer Ft) . Utóbbiról nem igazán találtam angol nyelvű tesztet (vagy csak én vagyok a béna)., ezért aki tud az legyen szíves linkeljen már át valamit. Vagy írja le a tapasztalatait az még jobb lenne. És még ennél a hangfalnál maradva olvastam Bodz beszámolóját az SHF80U termékről és az SHF120U tulajoktól kérdezném hogy azok a negatívumok Pl: búgás, sercegés és gyenge tápkábel stb. itt is fennállnak-e? Amúgy ezt a búgás dolgot a MICROLAB SOLO6C esetében is olvastam valahol. Akkor ez általános lenne?
Mivel én laptopra szeretném rákötni, ezért kaptam egy olyan tippet hogy mindenféleképpen szerezzek be egy külső hangkártyát, hogyha tényleg ki akarom használni a hangfalak teljesítményét. Én ezeket néztem ki; ASUS Xonar U7 (28 ezer Ft) és Creative Sound Blaster X-Fi HD (24 ezer Ft).
Elsősorban laptopon lenne használva a cucc film és zenehallgatásra egy jó hangfal és külső hangkártya párossal. Várom a véleményeket hogy melyik konfigurációt válasszam. -
proof88
addikt
Házibuliban voltam tegnap. Logitech Z313 vagy 323-ról ment zene. Most már van személyes tapasztalatom vele. Tök jó hogy dübörgött, csak hát amikor az ember feljebb húzta a hangerőt, értelemszerűen gyenguszok voltak a szatellitek, és a hangzás erősen dübörgés-párti volt, a fentebbi tartományok kárára. Az volt összekötve a TV-vel (a TV-n jútúbról mentek random zenék).
Nem is értem miért nem a hifiről ment. Volt ott egy Hifi is, nem tudom a paramétereit, de ránézésre 3 utas sztereó volt, lehetett 5"-es a mélyhangszóró, 3" a közép és 1" a magas. Szerintem arról jobban szólt volna, de az nem volt összekötve vele. -
Zirowe
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
-
hentes555
senior tag
válasz
Leigazoka #27905 üzenetére
Ezt én is észrevettem, pont tegnap jött meg a 1,5-es tower jack-rca és olyan szinten szorosak, hogy a hangfal anya rca csatijain el sem fordulnak és igen nagy erőt kell kifejteni, hogy le lehessen róla húzni. De ez nem baj szerintem.
Amúgy levittem szüleim szobájába, 4,5x5 méteres szoba, szerintem jobb akusztikája van, mint az én szobámnak. Csak ott meg úgy tudtam lerakni, hogy olyan 50-60 centire voltak egymástól, de egy elég nehéz bútoron voltak és elég szépen szóltak, mondjuk ebben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy feljebb vettem a hangerőt. De éreztem én még tegnap a szobámban, hogy tud ez többet is és mint kiderült, nem tévedtem. Sőt, lehet még ennél is tud jobbat, ha bejáratódik. Meg majd hétfőn megcsinálom hozzá a tüskéket, megnézzük mi lesz úgy -
Leigazoka
tag
válasz
XtremLor #27904 üzenetére
Főleg, hogy németből hozta fater így szerviz cserélhetőség bajos.
Még vettem hozzá két elég jónak mondható kábelt..
Egy AudioQuest evergreen interkonnekt és egy tower 2 rca 1 3,5 átalakítót.
Az RCA csatik nagyon szorosak.. nehezen jönnek le + nem cérna vékonyak mint a gyári kábel volt.
A dac nem nagy cucc ami benne van... a Xonar-é sokkal jobb. Igaz mezei optikaival volt össze kötve.. nem Qed reference -vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest