- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Erre van valakinek ötlete:
1.) Kikapcsolom az összes létező menüben hogy Hibernálja a gépet, mégis X+n idő után (értsd: random), hibernálódik a tabletem ha nem macerálom. Van hogy 20 perc sleep/lock után, van hogy 10 óra múlva.
2.) Ha powercfg -h off -al megszüntetem ezt a képességét. Akkor vagy X+n idő után kifagy és csak hard-resettel tudom újraéleszteni, vagy szimplán kikapcsolja magát (shutdown).Legújabb Win10 van rajta, de egyel régebbi verziónál is ezt csinálta. Kezd az idegeimre menni.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Valami ilyesmire gondoltam, de ez főleg az RSS-re és a Bookmarking-ra koncentrál. Ráadásul nekem nem mutatja a naptár eventeket sem hiába adtam rá neki engedélyt.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Van tudomásotok valamilyen Dashboard szerű alkalmazásról? Arról lenne szó hogy egy olyan alkalmazást szeretnék amit reggelente elindítva látom a naptárat, a bejegyzéseket arra a napra, e-mail-eket és egy időjárás előrejelzést. Google orientált lenne jó.
Keresgéltem de csak Androidra és iOS-re találtam megoldásokat...
-
Romvr
őstag
Szerintetek mi a max SDXC amit bele tudok tenni egy x5-ös Atomos gépbe? Cserélni akarom a 128GB-os kártyámat mert Androidba még elment a maga 8MB/s max írási kapacitásával de Windows Tabletba már édes kevés ha valamit szeretnék is csinálni (főleg a random 4k írása szánalmat keltő). Gondoltam hogy veszek bele egy 256Gb-os kártyát ezt meg megkapja a telefonom... de nem tudom hogy egyáltalán lekezelné e az ekkora tárkapacitást. Vagy menjek biztosra és inkább vegyek egy 128Gb-ost csak gyorsabbat?
Samsung Pro 128Gb-os elvileg 80MB/s írást is tud ami pont 10x annyi mint a mostanié. Mindezt nagyjából 25 ezer forintért... hajlok a biztosabb megoldás felé mert ahogy látom a 256Gb-os kártyák elfogadható sebességgel már 65 ezerbe vannak. Az már a tablet árának a fele, tehát kicsit kérdéses hogy kifizetődő lenne e... Már a 46 ezres 256Gb-os Kingston kártya is gondolkodóba ejt hogy megérné e a tárhely miatt...
Amúgy jelenleg:
- 128Gb belső tárterületből 75Gb szabad (van pár játék rajta)
- 128GB SDXC-ből 60Gb szabad (ide szinkronizál a OneDrive)
- 128GB USB-ből (Sandisk Ultra Fit) 33Gb szabad, ide tettem pár filmet/sorozatot amit nézek út közben. Meg néhány nagyobb doksi is itt van amit használok több gép között.Viszont furcsa hogy 347Gb ilyen kevésnek érződik még egy tabletban is. Legközelebb tuti hogy 512-es SSD-s tabletet veszek amit még tudok bővíteni 256Gb SDXC-vel
Viszont szeretném az USB-t csak a sorozatoknak / filmeknek dedikálni, ahhoz viszont egy gyorsabb SDXC kell mert a mostanin dolgozni kínszenvedés.
-
Romvr
őstag
-
Romvr
őstag
válasz Erwinke #13007 üzenetére
Hát ha nem küldik a kódot és nincs lementve sehova akkor nincs más mint format c: mert máshogy nem lehet feloldani a rendszert az mostantól mindig BL kódot fog kérni.
Érdemes a bitlocker kulcsot eltenni vagy felmenteni OneDrive-ba ha fontos adatokat tartasz a C meghajtón. Vagy ne tarts fontos adatokat a C meghajtón...
-
Romvr
őstag
válasz Dareius #12996 üzenetére
Nekem ilyenem van és teljesen jól megvagyok vele. Persze a munkában lévő i7-es laptophoz hasonlítani nem lehet, de netezni, filmet nézni, word-excel, pár régebbi játékot futtatni tökéletesen elég. És mind ezt megtenni napi 8-10 órán keresztűl mert jól bírja az akksi.
Ha tudsz várni nem akarsz kapodni, akkor várd meg a Samsung-ot bár az biztos hogy olcsó nem lesz.
Amúgy hétvégén megírtam a Logout-os tesztet a Transformer T101HA-ról. Remélem 1-2 héten belül megjelenik.
-
Romvr
őstag
Tegnap történt valami érdekes. A fürdőszoba mellett egy polcon volt a tablet és ahogy kimentem a fürdőből és kiszállt a pára az érintőkijelző megőrült. Úgy érezte hogy tíz ujjal folyamatosan nyomom random pontokon. Gondoltam a páralecsapódás miatt, de mikor letöröltem papírtörlővel megszűnt a touch beviteli lehetőség. Szívbajjal küszködve gyorsan rácsaptam dokkolóra és újraindítottam (bill+egér ment és minden egyéb) ami szerencsére megoldotta a problémát.
Szerintetek mi volt? Miért vesztette el a touch bevitelt közvetlen az után hogy azt hitte 10 ujjal nyomom? Telefonjaim és az előző tabletem néha bevittem a fürdőbe is és még csak hasonlót sem produkáltak.
-
Romvr
őstag
válasz tomboy0013 #12988 üzenetére
Bocsi, késő volt már
-
Romvr
őstag
válasz tomboy0013 #12986 üzenetére
Én ilyet vettem [link]
Ez kb 3000 huf de jól tölt vele az asus t101ha - t.. Az előző 900 Ft-os kábellel alig csordogált és 12 óra alatt nem ment fel 20% ról 90%-ig sem altatás nélkül. Ezzel meg 4-6 óra alatt maxon van filmnézés vagy netezés közben is."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Frankó! Most telepítem harmadjára a windows 10-et pedig csak 1 hete van meg a tablet.
1. alkalommal: Tesztelni akartam egy nem bloatware rendszerrel... viszont belefutottam pár furcsa hibába
2. alkalommal: OEM Hun Win10-et tettem fel hogy megnézzem milyen egy szűz gyári rendszerrel
3. alkalommal: Cortana-át aktiváltam de cserébe előjött egy rahedli idegesítő hiba (random notif.sound, settings-ben nem lehetett keresni...stb.)....Szóval 1 hét alatt ez a negyedikféle rendszer a gépen... remélem most már véglegesen.
Amúgy a teszt a Logout-ra is készül, egy rakás dolgot már megcsináltam vázlatban.
-
Romvr
őstag
válasz RedCactus #12966 üzenetére
"AC-n kisebb a hatótáv, mint N-n"
Én ennek az ellenkezőjét tapasztalom. Ha routeren beállítom hogy csak N legyen akkor kisebb a hatótáv mintha csak AC-re állítanám. Te milyen routerrel nézted?
Az OEM kulcsos tippet meg köszönöm!
-
Romvr
őstag
Lehet hülye kérdés de ha letöröltem az OEM rendszert a táblagépemről azt hogyan tudom visszakapni? Csak mert a tableten nem találtam OEM kódot... vagy esetleg nézzem meg a dobozában majd?
-
Romvr
őstag
válasz Vindex #12962 üzenetére
Ac-n átmegy a gigabit is míg n-en max 450mega. Akkor ott van még a beam forming ami megnöveli a ható távot. Bár az eMMC kari miatt a sebességből sokat nem lehet érezni mert ebben max 50MB/s az írás. Tehát sosem fog átjönni a 120MB/s ha mondjuk fájlt másolok hálón keresztül. És mivel USB2.0 van csak benn ezért még USB-re is max 30-al tudok írni. De a hatótáv az tényleg nagyobb mint az előző nem AC-s tabletemmel. Noha ha router mellett rámérek a speedtest.net-en akkor kb 20mbps-el el van maradva a Dell M4700-hoz képest, de két szobával odébb már ez a kis vacak veszi át az uralmat.
Ja de persze ehhez megfelelő AC-s router is kell
-
Romvr
őstag
válasz fishman985 #12956 üzenetére
Keblemre
Szintén van egy Dell M4700-em de egészen más egy 1kg-os tablet/laptoppal mint a 8kg-os Dell-el (+táp).De nekem anno volt egy Win8-as tabletem szintén Bay Trail procival de ég és föld a különbség az és a T101 között... már nem csak sebességben de minőségre sincsenek köszönőviszonyban.
Persze majd 1 év múlva kiderül hogy behozza e az árát
-
Romvr
őstag
válasz fishman985 #12954 üzenetére
Első ránézésre:
T100 vs T101HA
CPU: Bay Trail vs Cherry Trail
RAM: 2Gb vs 4GB
OS: Win8.1 vs Win10 (bár gondolom upgradelhető 10-re a 8.1)
Disp: 1366x768 (16:9) vs 1280x800 (16:10)
Storage: 64Gb vs 128Gb
Camera: 1,2Mpx vs 2Mpx
Wifi: abgn vs ac
BlueTooth: 4.0 vs 4.1
USB: 3.0 vs 2.0 ( hogy ennek mi értelme volt )Annyi hogy pl a T100-as lehet kérni úgy hogy a dokkban van egy 500Gb-os HDD (persze plusz ~20 ezerért)
Én nem bántam meg hogy kicsit drágábban vettem a T101HA-t mert a 4Gb RAM + 128Gb eMMC azért jól jön... most konkrétan 20Gb szabad helyem maradt úgy hogy be van lakva...
De kinek mekkora a pénztárcája
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz fishman985 #12952 üzenetére
Nekem egyelőre beválni látszik az Asus Transformer T101HA készülék. 10 órás üzemidő non-stop LAN filmnézés mellett. 10", dokkolós billentyűzet, kiemelkedő fényerő, teljes méretű USB2.0 csatlakozó, 4Gb RAM és 128Gb Tárterület beépítve. Ezt most megveszed Media Markt-ban 120-ért kb. 2 év garival.
-
Romvr
őstag
válasz schumy1 #12940 üzenetére
Szia,
Én hálón való másolgatásnál vettem észre hogy ha altatom akkor megszakad a művelet. Így annyit csináltam hogy kivettem az automatikus alvást és csak zároltam a tabletet. Úgy 1 perc után kikapcsolja a kijelzőt, de a háttérben csinálja tovább a dolgát. Hátránya hogy zabálja az akkut, előnye hogy folytatja a tevékenységet amit elkezdtél.
Amúgy azt vettem észre hogy sleep-ben egyedül az Ébresztőóra működik. Minden más folyamat ténylegesen altatva van. Pedig jó volna egy e-mail értesítést, vagy viber üzeneteket "ébren" tartani a háttérben, de hát ez van.
(#12935) azaleericksNekem az Asus Transformer T101HA jól bírja a nyúzást. Most használom 6 óra 28 perce 50%-os fényerőn, neteztem, Wordoztem egy keveset (max 1 órát) de amúgy Kodi segítségével hálózatról nézek sorozatot és most van az akkumulátor 50%-on. BatteryMon-al nézem folyamatosan. Így totál-ba 11 óra 47 percet mond. A BatteryBar pedig 10 óra 5 percet becsül Full Runtime-nak. Szóval eddig jó a dolog.
Annyi hogy a DWM.exe folyamatosan 8-10%-on tekeri a procit és nem lehet kilőni. Google szerint ez az nVidia Shadow Play egyik szolgáltatása... ami azért is fura mert ebben ugye Intel HD van. Az asztali gépemben amiben meg nVidia van teker ez DWM cucc...
-
Romvr
őstag
Na megtörtént a teszt: Wifin KODI alkalmazással játszottam le videót 1 órán keresztül 100% fényerővel és közel max hangon:
Percenként történt a mintavételezés az akku állapotáról.Nagyjából 10%-ot merült ennyi idő alatt. Azaz 7-8 órányi videónézési potenciál van benne legalább. Ráadásul ha beleveszem hogy nekem bőven élvezhető a kép 50%-os fény mellett akkor jók a kilátások.
Éles tesztet holnap végzek, főleg ha a maihoz hasonló ködös, nyirkos idő lesz.
-
Romvr
őstag
Szimpla BatteryMon alkalmazással. Semmi extra. De most kigyomláltam a redszert egy kicsit és rögvest szolidabban fogyaszt. Majd este megnézek pár filmet és akkor kiderül mit fogyaszt.
-
Romvr
őstag
válasz this is life #12894 üzenetére
Rájöttem közben hogy a Posta alkalmazáson belül is van egy beállítások és ott is ON-ra kell rakni az értesítéseket... ez milyen gyökérség
-
Romvr
őstag
válasz azaleericks #12891 üzenetére
Köszi, ki volt pipálva... következő kérdésem hogy a beérkező üzeneteknél nem jelez semmit a gép. Csak megjelenik az egyes a sarokban, de ilyen felugró oldalsáv nem. Néztem és elvileg minden féle és fajta engedély megvan neki adva. Ja és hangot sem játszik le.
-
Romvr
őstag
válasz azaleericks #12888 üzenetére
Most 25%-os fényerővel egész jól elvagyok vele ilyen felhős, ködös időben ami itt van...
Amúgy azt már tudom hogy ébreszteni ébreszt alvóból, ami nekem jó.Ezt az adatkapcsolatos dolgot hol lehet beállítani?
-
Romvr
őstag
válasz azaleericks #12886 üzenetére
Mivel 70%-ban filmnézésre akarom használni ezért tuti ki lesz tesztelve. Én LAN-ról fogom nézni ami azért gyilkolja az akkut, hisz a wifi és a CPU/GPU is dolgozik (Kodival próbálom majd). Androidos tabletem úgy 5-6 órákat kibírt max fényerőn. SD kártyáról 8-9-et is. Ha ez is képes megközelíteni ezt az időt már boldog vagyok. Gyártó szerint netezéssel 11 órát kellene mennie... Majd meglássuk.
De ahogy néztem tegnap nem biztos hogy ennél szükséges a max fényerő mert 50%-on este egy 100W-os izzó mellett is már kellően világos. 100%-os fénynél már bántotta a szemem egy cikk olvasgatása. De persze teszt jelleggel majd úgy fogom kezdeni hogy max fényerő és max hang (amúgy meglepően jól szólt a hangszórója youtube alatt).
Közben fél szemmel ránéztem már 67%-on tart a töltés és még 2,5 órát becsül 100%-ig. 1 óra 30 perce van töltőn és 50%-nál tettem fel. Ha így fog tölteni az nem lesz rossz, mert 0-ról is maxra tölt 1 este alatt. Bár gondolom teljesen kikapcsolva kicsit gyorsabb.
Apropó. Windows tablet témában nem vagyok spiller. Ha egy tablet Sleep-ben van attól még tud leveleket fogadni és értesíteni valami módon ha jött egy? Esetleg update-et letölteni..stb. Ha nem az se nagy baj de jobb lenne...
-
Romvr
őstag
válasz azaleericks #12884 üzenetére
Lehet kivárom még a 3 napos dolgot mielőtt visszaviszem a boltba... Közben kiderült hogy éppen Windows update-et töltött és telepített a háttérben, miközben egy másik alkalmazásom is frissítette magát. Lehet az tekerte annyira hogy még merült is 10 perc alatt 0,5%-ot töltővel az arcában. Mert most 50 perc alatt rátöltött 10%-ot. Igaz altattam a gépet, hisz úgy se használom.
Jelenleg 60%-on áll így ha egy óra múlva 70%-on lesz akkor csak valami windows-os hülyeség volt tegnap este és azért nem ment 66% fölé a töltöttség.A 6%-os elhasználódás a gyártói support szerint pedig normális jelenség amit a szállításra és a raktározásra fognak. 10+%-nál kérhetnék csak hivatalosan cserét. De ha azt veszem hogy 10 órát bír hivatalosan akkor 6% az ~40 percet jelent. Tehát már csak 9 óra 20 percet bír (laboratóriumi körülmények között), ami szerintem azért nem elhanyagolható.
Minden esetre ma, meg holnap még nyúzom aztán Szombaton visszaviszem ha valami még sem kerek a kütyüben, de remélem erre nem lesz szükség. Bár én vonzom a gyárilag selejtes vackokat
-
Romvr
őstag
Első élményem a T101HA-val:
Este feldugtam töltőre 66,5%-al, nagyjából 8 órányi töltés után levettem töltőről 66,6%-al.
Most itt van mellettem egy 5V / 2,6A-es töltővel és csak Airplane Mode-ban / 0% Fényerőn kezdett el tölteni 3600mW -al. Amíg ezt nem csináltam meg addig töltőre dugva is merült. Monitorozó alkalmazással figyelve 0 és 100 mW között töltött csupán.... Ja amúgy 6,6%-os az Akku elhasználódása... nem tudom ez mennyire normális egy vadi-új tabletnél... Szerintetek vigyem vissza még ma kicserélni vagy normális dolog ez?"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz pècsimunkás #12874 üzenetére
Köszönöm!
A teszt még odébb lesz. Szerintem már csak Március eleje felé lesz fent a Logouton. Tekintve hogy adni akarok egy hetet legalább míg megismerem ezt a tabletet a gyakorlatban.Ami első blikkre tetszik:
- Szabvány MicroUSB töltő 2A / 5V (azaz powerbank-ról is tölthető)
- Normál méretű USB 2.0Ami első blikkre nem tetszik:
- Magam elé tartva a hangerő gomb van alul töltés közben
- Csak e-bay-en találtam hozzá tokot és shield-et.
- Baromi sokáig frissíti a Windows 10 magát. Most járunk 1 óra 50 percnél bekapcsolást követően és a frissítések telepítése 11%-nál jár... Két óra alatt másik négy laptopot is feltelepítek és befrissítek és még marad időm sziesztára is"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Na puff neki! Vettem egy Asus Transformer T101HA készüléket... nem FHD, nem is 4G/LTE de tetszett kirakva a boltban és úgy gondoltam majdcsak kibékülök vele. Cserébe 4GB RAM és 128GB belső tár áll rendelkezésemre. Írok majd egy tesztet a Logoutra hátha mást is érdekel... Jelenleg 1,5 órája Windows update folyik és közölte hogy "ez még eltart egy darabig" úgy hogy sok élményem az nincs vele még
De annyit már elcsíptem hogy 115Gb-ból ~85 Gb a szabad. Azaz 30Gb Windows + kéretlen alkalmazás van rajta... Majd megpróbálok feltenni rá egy MSDN-es Win10-et az kevesebbet foglal. Nekem egy felkonfolt win10 szokott 30-35Gb-ot megenni Office-al meg minden egyébbel együtt.
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Nem tudom jó helyen járok e, elnézést ha eltévedtem
Én igazából az ügyben szeretnék csupán érdeklődni hogy létezik e olyan Windows 10 tablet ami:
- 10" (10"+)
- 1920x1080 Felbontású
- LTE modemes (micro/nano SIM)
- 100.000 HUF alattiEzek közül a legfontosabb az LTE és a 10", de persze nem elhanyagolható hogy ne legyen böszmenet drága.
Tudtok ajánlani valamit ilyen feltételekkel? Ha nem akkor elkezdek faragni az igényeimből
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Romvr
őstag
Na skacok, keresztkérdés:
OSX alatt tudtam olyat hogy csináltam egy 10Gb-os particiót, rádobtam a telepítőlemez tartalmát és ha gáz volt a rendszerrel vagy csak újra akartam húzni akkor indulásnál arra a particióra bootoltam és telepítettem gond nélkül.
Most Win8.1-es megoldást szeretnék erre. Van USB-n telepítőm minden extrával, de a francnak van kedve mindenhova cipelni az USB kábelt, meg a pendrive-ot is, hogy ha rájön a rendszerre az agyhalál akkor újra tudjam húzni. Szeretnék csinálni egy Bootolható "safety" particiót amiről indíthatnám a telepítést amikor éppen kedvem van. Neten viszont sehol nem találok erre vonatkozó utalást se.Esetleg van valakinek ötlete?
Más kérdés:
Van egy Windows To Go (8.1 Enterprise 32bit) HDD-m amit gyakran használok. Arra hogy a tökbe tudok ráboo-tolni tablet segítségével? Már egy 6 éves laptop is képes rá, de ez a makacs deszka viszont valamiért nem találja bootolhatónak. Igazából fel se villan rajta az aktivitást jelző LED (mármint a HDD-n).[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Tessék csak nyugodtan a torkomnak esni mert meg mertem említeni a Szent Windows topikjában hogy ha már lenne pénzem egy Surface 3-ra akkor azt inkább egy Macbook Air-re költeném.
Amúgy OSX Mavericks + Air 2013 (asszem attól fogva) alvó módban képes leveleket letölteni, jegyzeteket frissíteni...stb.
-
Romvr
őstag
válasz gery2123 #2377 üzenetére
Hát ha már Surface 3 akkor inkább egy Macbook Air. Tudom ez nem ennek a topikja, de amikor kb fél évig használtam egy veterán Macbook-ot beleszerettem az OSX-be. Aztán volt nálam 2 hétig kölcsönbe egy Macbook Air 13" (asszem 2011-es) és alig akartam visszaadni annyira szerettem. Csak hát ott is fájó pont az ára, meg ott halnék meg ha mondjuk elkapna egy akkora eső mint múltkor és megázna a táskában (bár tuti van arra is vízálló tok ), mint a céges gép.
-
Romvr
őstag
Úgy döntöttem hogy eladom az Acer W4-820-amat. Sajnos rájöttem hogy kicsi nekem a 8", kevés a 64+32Gb-os tárhely (főleg így felosztva) és az esetek túlnyomó többségében nagyon hiányzik egy hozzá 'ragasztott' billentyűzet. Ez van, nem tudtam megszokni így inkább megválok tőle.
Szerintem ha egy 10"-os, HDD-s switch-t vettem volna (ami kizárt mert 120k-t nem költök tabletre) akkor most nem kellene erre szánnom magam. Minden esetre tanultam a leckéből... nekem nem való Tablet, helyette lehet beszerezek majd egy minimum 13"-os laptopot. Az már egy fokkal jobb méret és fér bele 1Tb-os HDD-is a 256gb-os SSD mellett
Szóval. köszi skacok hogy itt lehettem a "Windowsos tablet topic"-ban, majd 4 hónapon keresztül, de hamarosan érzékeny búcsút veszek tőletek
[ Módosította: mukibuci ]
-
Romvr
őstag
Hát igen. Dual-OS-nek még gépen se vettem hasznát soha pedig próbáltam már:
OSX-Win
OSX-Ubi
Ubi-Win
random.linux.distro - Win
win.old-win.newDe értelmét nem láttam. OSX-Win esetében csak OSX-et használtam, Linux-Win esetében meg csak Win-t. De persze valakinek biztosan jó váltogatni két rendszer között menet közben.
-
Romvr
őstag
TESCO Tablet... hajam leteszem.
Kár hogy pont nem jó semmire.
7" kevés a mindennapos használathoz. 5-ből 2 alkalommal nem találom el a bezárást az én 8"-osomon, se a linkeket, stb... frusztráló tud lenni. Bánkódom is hogy nem 10"-ost vettem végül.
Az 1Gb RAM meg haza is vágta a gépet. 3 ablak Chrome-ban és már sírva könyörög még több RAM-ért.Viszont dicséret, hogy van HDMI kimenet is, az nem túl elterjedt sajnos.
szerk.: A dedikált tápcsati is piros pont.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Ez az én magánvéleményem, de HP-t akkor se vennék ha az egyetlen márka lenne a világon.
HP-nak dolgoztam 3 évig és láttam milyen "minőség" amit ők képviselnek és azt milyen áron adják...
-
Romvr
őstag
válasz AxBattler #1336 üzenetére
Bal oldalról elhúzod előbb középre, majd a képernyő aljára és eltűnik (bezáródik). Vagy TaskManager-ből kilövögeted őket. Szerintem az első megoldás jobb.
Illetve ha kilépésnél szeretnéd őket bezárni akkor a képernyő tetejénél megfogod és lehúzod az aljáig, akkor nem kerül bal oldalra az alkalmazás. Mindegyik módszer megy egérrel és tapizással is.
-
Romvr
őstag
válasz verybigboy #1305 üzenetére
Amire te gondolsz az a Windows RT. Az egy Windows-nak csúfolt valami. Ami nem WinRT az mind teljes értékű rendszer, ugyanaz amit asztali gépre, laptopra is telepítesz.
Annak nézz utána hogy Win7 driverek vannak e hozzá ha azt akarsz. Bár nem értem miért, mert a 8.1 szépsége igazán tableten jön ki, míg a Win7 hozzá képest fapadosnak hat.
-
Romvr
őstag
iOS vs Windows 8.1 vs Android
Ehhez a következő összehasonlítást tudom neked csinálni:
- Androidos tablet: Mindig kell hozzá egy PC hogy zenéket, fájlokat másolj rá. A legtöbb funkcióhoz külön-külön alkalmazást kell használni (PDF-hez Adobe, Office-hoz QuickOffice, RTF-hez megint más...stb.) szóval csak korlátozottan működik önmagában. Én nem szeretem mert néha többet kell konfigolni mint egy Windows-t hogy normálisan menjen. Viszont van belőle 16:9-es képaránnyal gyártott modell (kismilliónyi) amin élmény filmet nézni.
- iOS tablet: Szerintem az iTunes-al elmondtam mindent... szintén kell hozzá egy PC amivel együtt tud működni, anélkül meg vagy lőve. Noha a leggördülékenyebb rendszer a világon és az iPad magasan veri a mezőnyt üzemidőben... csak az a fránya 4:3-as (körüli) képarány ne lenne.
Volt iPad-em és imádtam, de folyton korlátokba ütköztem.- Windows: Lényegében kivált minden egyéb eszközt. Egy laptop, ráhegesztett billentyűzet nélkül. Ennek megvannak a jó és rossz oldalai szintén, de személyes tapasztalat alapján több a jó mint a rossz. Egyedül itt érzem hogy azt csinálok vele amit akarok, nem vagyok korlátozva semmiben. A jól bevált és unalomig ismert alkalmazásokat tudom futtatni azok minden funkciójával, plusz ott vannak a Metro alkalmazások amikből szintén akadnak jók és hasznosak.
Szóval te döntesz a végén, de összegezned kell magadban hogy mi élvez előnyt nálad, mire szeretnéd használni, mire lenne jó ha még használhatnád alkalmanként és aztán vedd meg ami neked megfelel.
-
Romvr
őstag
válasz Flashback #1024 üzenetére
Az 5 óra üzemidő valójában lesz szerintem 3, mint ahogy az én tabletemre is 8-10 órát írnak, de a leggyakrabban 6-nál tovább nem nagyon megy normális, átlagos használat mellett. 10 órát eddig csak 30-50% fényerőnél olvasgatással értem el.
Ráadásul ez aktív hűtéses, azaz zörög, csörög zakatol.
De persze ha ez neked jó akkor vedd meg 160-ért.
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #968 üzenetére
USB-s kütyükkel teljesen korrektül megy minden, csak a bluetooth-al van baja. Elemeket pár napja töltöttem így azzal nem lehet gond, meg mint írtam laptopon tökéletesen ment ma mind a kettő. A BT erejével sincs gond, mert működik 5 méter távolságból, azaz érzékeli az eszközöket, sőt telefonnal még fájlt is cseréltem. Csak néha egyszerűen megőrülnek az eszközök. Ráadásul az esetek 90%-ban 30cm-en belül van mind a két eszköz.
USB-vel az a baj, hogy amikor le van merülve a készülék akkor kiesik a játékból. Ezért is vettem BT eszközöket. Meg azért mert a billentyűzet nagyon tetszett, mind méretileg, mind kinézetileg. Illetve utálom a kábel rengeteget ezt pedig tudom használni több készülékhez is átdugdosás nélkül.
Ha lenne rajta egy teljes értékű USB port még pluszban akkor tuti rácuppantanék egy logitech microReciever-es kombót ami eddig minden eszközömmel tökéletesen ment. Még csak ki se lógna nagyon a gépből.
Na mindegy, majd legközelebb erre is odafigyelek tablet vásárlás előtt.Addig meg tesztelem a frissített drivereket és UEFI-t.
-
Romvr
őstag
No Acer Iconia w4-820 + W8.1pro U1, naprakészre frissítve a következővel kerget az őrületbe:
Rapoo 6100 Bluetooth billentyűzet
- 1 perc inaktivitás után lekapcsolódik (jó esetben, mert van hogy 5-10ms után teszi). Ezzel még nincs is nagy gond, de ha megnyomok egy gombot akkor nagyjából 5-8-ig tudok elszámolni míg ismét aktív lesz a billentyűzet. (Ma teszteltem laptopon is,1-2s alatt visszakapcsolódott rá mindig.)
- Írás közben néha "beakad" 1-2 gomb. Tehát írok és a leütött gomb vagy 84x ismétlődik, azaz jó esetben csak elront egy egész sort, szót, vagy beakad és onnantól kezdve csak a BT kikapcsolása a gépen és visszakapcsolása hoz enyhülést (mert a gép akad be nem az eszköz, lévén ha kiveszem az elemet, akkor is folytatja a karakterek beírását). Ha mondjuk nem egy karakter hanem egy funkció gomb makkan meg akkor reset segít csak, lévén menükben sem tudok navigálni mondjuk egy Enter vagy Space megőrülésénél.Bluetooth Egérnél
- Lelassul a mutató sebessége azaz fáziskésésben van
- Felgyorsul és 1mm mozdításra átszánkázza a képernyőt
- Megáll és nem mozdul többet
- Mind három esetben csak a tablet BT rádiójának kikapcsolása és visszakapcsolása hoz ideiglenes megnyugvást.A harmadik jelenség meg hogy egyszerűen rájön az 5 perc és X ideig (random) semmilyen BT kütyü nem működik, mintha kikapcsolt volna a rádió, majd visszatér belé az élet.
Az imént toltam a tabletre frissítést (minden eszköz + firmware(UEFI)), aztán remélem a jövő hét folyamán ki tudom tesztelni és csak ennyi volt a gond. Ha nem akkor földhöz csapom, ráugrálok vasalt bakancsban és meglátjuk az új dekopír fűrészemmel képes vagyok e egy szabályos kör alakot vágni rá.
-
Romvr
őstag
válasz nonsen5e #936 üzenetére
Az a gond hogy pl egy ubuntu-t eleve nem lehet natívan UEFI-vel kiírni így bootolni sem fogsz róla. Ha megcsinálod akkor telepítés után is valamit mókolni kell a grub-al hogy utána is működjön.
Aztán jönnek a driver gondok, mint a touch felület, a wifi/bt, a szenzorok, USB perifériák...stb. Ezeket is mind-mind meg lehet oldani, többé kevésbé (úgy tudom a szenzorokkal még mindig baj van Ubuntu alatt), de én nem akartam ennyit szenvedni vele, holott elviseltem volna egy linux-os dual-boot-ot is.
Ráadásul az Ubi nem a leg touch-barátabb dolog.Apropó, VmWare-ben egész jól fut az Ubuntu 14.04... Androidot nem lehet megoldani így valahogy?
Amúgy most hétvégén szerintem újra húzom a Win 8.1-et a táblámon és frissbe fogok feltenni egy bluestack-et hátha úgy jobban működik. Valahogy kiöltem a gépből a kamerákat és nem tudom működésre bírni őket (eszközkezelőben látszanak, de csak ott) így meg kicsit romlott a skype élmény
-
Romvr
őstag
"a metro felület mindíg teljes képernő, és nem látom az állapotsort, "
Balról befele húzod a szélét. Ott lesz az óra, wifi, töltöttség jelzés."Nincs egy visszalépés gomb sem. Droidon sűrűn használom a vissza gombot, mert az működik böngészés közben is, olvasáskor is"
Windows gomb, vagy jobbról behúzod az előző alkalmazást. Böngészésnél szintén jobbra bököd a képernyőt. (működik chrome és IE-nél).
Bezárni meg úgy tudsz hogy a tetejéből az aljába húzod az alkalmazást."Hagyományos windows desktopon pedig a bökdösés az jááááááj."
Nálam kb 1 hét volt míg megszoktam, hogy 8"-on bizony kisebb minden mint egy 37"-os TV-n . Pár dolgot át kellett állítanom. Pl. ne részletek nézetben jelenjenek meg a fájlok-mappák hanem tartalom nézetben. Úgy is ott van mindeni infó de könnyebb navigálni. A tálca ikonok teljes méretűek és csak akkor vonódnak össze ha megtelt...stb.
Vagy állíthatod a méretezést 125%-ra és minden nagyobb lesz, könnyebb böködni. Cserébe kisebb a "munkaterület". Sajnos a Windows nagyon trén skálázódik, remélhetőleg ezt is javítják a 9-ben."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz nonsen5e #933 üzenetére
Más oprendszereket nem tudsz feltenni max csak más Win8.1-et(pro, ent) tekintve hogy nincsenek driverek máshoz. Linux az UEFI miatt nem telepíthető, Win7-el meg nem akartam szenvedni (meg amúgy se olyan jó touch felülettel rendelkezik, cégnél van 1-2 ilyen és nem dolgozik úgy a kezem alá mint egy 8.1) pedig elvileg azt valahogy fel lehet rá izzadni, csak az akkuja nem bírja majd sokáig, nem lesz rajta giro és a VGA-val is hadilábon áll (eleve nincs rá driver a bay-trail-t miatt). Legalábbis ezt olvastam egy külföldi fórumon.
Android jó kérdés, hiszen van pár ugyanilyen hardveres gépen android... de miért akarnál Androidot tenni egy Win-es gépre? Dual-boot-ot nem tudod megcsinálni az UEFI miatt, ha pedig android kell azt találsz 1000 féle verzióban és jóval olcsóbb árfekvéssel.
-
Romvr
őstag
válasz nonsen5e #929 üzenetére
Szia, nekem W4-em van és a Mo.-n forgalmazott verzióban úgy tudom nincs SIM foglalat.
Bluestacks-ot egyszer próbáltam de eléggé meggyilkolta a gépet, így törölnöm kellett. Nem ment a wifi, a giro, a kamera, meg a VGA felbontás is maximalizálódott 1024x600-ban. Uninstall után visszajött minden, de nem kísérleteztem vele többet.
-
Romvr
őstag
"aminek gumibogyó van a végén"
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #886 üzenetére
Hát ha azok is 1-2Gb RAM-mal jönnek akkor szerintem teljesen mindegy. Sebességben a Bay Trail-T se olyan rossz mindennapos, nem tervező munkához, csak sajnos a RAM itt a leggyengébb láncszem, meg persze a limitált háttértár.
4Gb ram, SDXC 256Gb lehetőség és úgy a Core M már viszont életképes ötlet lehetne. De majd meglátjuk.Persze mindezt nem elrugaszkodott áron, mondjuk 80k-ért (HUF, adózott)
-
Romvr
őstag
Gondolom ők is elakarják játszani az Androidos 20 ezer forintos tabletek táncát, azaz betörni az alsó piaci szegmensbe. Sajnos viszont míg az Android elfut egy kenyérpirítón is a Windows már más kategória. 1Gb RAM pedig édes-kevés és nem is maga a Windows8.1 miatt, hanem a futtatott programok miatt.
-
Romvr
őstag
válasz TedThomas #865 üzenetére
Gondolkodok egy windows-os tablet vasarlasan de nem igazan tudom mit tudnak ezek a gepek.
8"-os méretben pont azt mint egy alsó-kategóriás laptop, csak billentyűzet nélkül.
10"-os méretben pont azt mint egy alsó-kategóriás laptop.(#861) tjb007:
Úgy érzem visszafele fejlődnek a Windowsos tabletek. Előbb kijöttek a használhatók, most kijönnek a használhatatlanok[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz gyurkikrisz #848 üzenetére
Remélem működik ez a link ha igen akkor próbáld ki ezeket a drivereket. A W8.1-es tabletek úgy is nagyjából egy kaptafára készülnek, csak más körítést raknak a hardver köré.
szerk.: Eltévedt a reply... ez a bajba jutott honfitársunknak lett szánva
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #844 üzenetére
Ezeken már nincs BIOS, csak UEFI van. Secure Boot-ot kell kipacsolni és egy UFI-s pendrive-ról fel lehet telepíteni rá a Windows-t.
Ha az se megy akkor vissza a feladónak az egész cuccot!
-
Romvr
őstag
Holnap jelenik meg a cikkem az Acer Iconia W4-820-ról, este 5-kor a Logout-on :
Akit érdekel az legyen résen. Természetesen ha valakinek kérdése/kérése lesz akkor írja meg kommentbe és ha tudom akkor kiegészítem a cikket.
-
Romvr
őstag
Én is azért vettem ezt mert volt rajta microHDMI. Amúgy lenovo miix 2 8"-ra csorgattam a nyálam, mert az nagyon jól néz ki, csak sajnos lehagyták róla a videó kimenetet.
Számomra az év gyártója lenne az aki készítene egy ilyet:
- 2DB USB (Az egyik normál USB, a másik microUSB a töltéshez)
- 1DB HDMI (micro/mini/normal, nem számít)
- Landscape módban a két oldalára 1-1 hangszóró, így ha rajta nézel filmet, akkor tényleg stereo-t kapsz.
- 7000+mAh akkumulátor, hogy sokáig bírja (7-8 óra filmnézés max fényerőn)
- 1280x800 felbontás bőven elég, főleg mert bénán skáláz a Win
- Win 8.1, hozzáadott alkalmazások nélkül.
- 4Gb RAM
- 64Gb eMMC
- SDXC kártyaolvasó amit 256Gb-ig támogatna
- microSD kártyaolvasó mivel a fentebbi a tárhely kibővítése de emellett nem baj ha van rajta még egy a telefonok miatt.
- 2 Csatornás WiFi, a/b/g/n
- BT 4.0 LE támogatás
- IGZO kijelző (energia-takarékos), matt felülettelHa valaki ezt összedobná, 100-120k HUF körül, akkor már másnap fent lenne az Acer-em a Hardveraprón
Jah persze ebből lenne mondjuk egy 10" változat is, mágnesesen dokkolható, 180°-ban kihajtható billentyűzetes dokkolóval. A dokkolóban lenne egy tartalék akku, meg egy 1TB-os HDD, vagy 256Gb-os SSD. +30 ezerért
[ Szerkesztve ]
-
-
Romvr
őstag
válasz r3dsnake #793 üzenetére
Csak az L mellett nincs elég hely az É, Á, Ű gomboknak. A 9 mellett a Ó gomb is hiányzik. Ezek fizikálisan nincsenek rajta. Max lecsúsztatva a SPACE mellé jobra. Ráadásul ez a tok iPad kompatibilis, tehát nincs CTRL és Windows gomb.
-
Romvr
őstag
válasz r3dsnake #791 üzenetére
Esélytelen.
Én 3 nap után feladtam és vettem egy Rapoo e6100-at, tokot kaptam az Acer-től ajándékba. A 15"-os laptopnak való táskába kényelmesen beférnek egymás mellé"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
1Gb RAM és 16Gb belső tárhely... ezzel csak magukat járatják le.
-
Romvr
őstag
válasz belavagyokbp #766 üzenetére
A plexi borítás annyival jobb hogy hajlékony így ha leejted, kevesebb eséllyel törik.
-
Romvr
őstag
Nem nagy varázslat szerintem:
- Win8.1 alatt csináltatsz egy Recovery Media-t (nem tudom magyarul)
- Szerzel egy 8.1pro Update 1 telepítőt
- Letöltöd a gyártói driverekt
- WinToolkit-el a Boot.Wim és az Install.wim-be beleintegrálod a drivereket (meg a frissítéseket ha akarod)
- Rufus-al kiírod az elkészült ISO-t.
- A Recovery USB-ről átmásolod az EFI könyvtárat (nálam csak ez után volt hajlandó USB-ről bootolni)- A készüléken kikapcsolod a Secure Boot opciót, majd Boot módba indítod el kikapcsolás után (nálam Power+VolUP)
- Kiválasztod a pendrive-ot
- Elindul a telepítő és a driverek miatt azonnal Touch felülettel. Onnan már menni fog szerintem"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz #93794560 #758 üzenetére
"akkor elég-e a 32-es. Ezek szerint igen."
Szűkösen de igen. Nálam egy belakott rendszeren most 20Gb foglalt a C meghajtón, úgy hogy minden adatot mem-kártyán tartok. Ezek csak a programok, beállításaik...stb.
Szóval óvatosan bánnék az "elég" szóval a helyedben"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz #93794560 #750 üzenetére
Normális esetben egy 8.1pro 6.5Gb helyet foglal telepítés után. Office +2 Gb, frissítések +2gb.
Tehát ha up-to-date akarsz lenni (office-al is) akkor ~12Gb a rendszer. Azaz 29Gb-ból marad 17Gb felhasználható.Szerk: A 8.1 és a 8.1pro között számomra a lefájóbb különbség a Bitlocker hiánya volt. Most már titkosítva van az SD kártya is, így ha valami gáz van, akkor a rajta lévő adatokat nem tudja senki olvasni.
Hyper-V és VHD viszonylag ritka a tabletekről folytatott beszélgetések közben, mint felreppenő téma, de persze nem árt ha tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #731 üzenetére
Én W7 driverekkel nem találkoztam Bay Trail-T procikhoz/VGA-hoz. Sem a többi hardverelemhez. Ezek már Only for Windows8.1 dolgok
A legegyszerűbben úgy lehet újratelepíteni hogy fogod a gyártó drivereit és beleintegrálod (WinTool-s ha minden igaz) a boot és az install.wim fájlba. Ezt EFI partíciószerkezettel kiírod USB-re és onnantól kezdve érintő felületű lesz a telepítő is és akár hazafele vonaton újratelepítheted OTG-n keresztül (vagy veszel microUSB-s pendrive-ot). Én így zúztam le a sok gyártói vackot, meg a gyártói part.táblát és nyertem kb 20gb szabad helyet egy "dobozos" Windows 8.1 pro telepítésével.
(#732) bogyo112: Win7 is touch kompatibilis. Cégnél is van nem 1db W7-es tábla és nagyon jól használják őket egér és billentyűzet nélkül. Sőt a virtuális billentyűzet kezelése asztalon szerintem 100x jobb mint a windows 8-nak. Remélem a win9-ben visszatér majd
-
Romvr
őstag
Akkor a hellyel együtt beszűkülnek a lehetőségek is. Ha nem fér el csak max 10", tényleg nincs más mint tabletet venni, meg hozzá USB-to-RJ45 átalakítót.
Amúgy még van ez is: [link]
Csak horror áron és vészesen kicsi felbontással"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Szerintem üzleti felhasználásra, főleg ha be lesznek "betonozva" egyszerűbb egy érintős monitort szerezni, ami alá teszel egy mini-pc-t. Ezeket könnyebb egy megmagasított pult alól ellátni mindennel ami csak kell. Persze helyigényesebb, de jobban beépíthető és nagyobb, ami csak csábítja a kuncsaftokat
Hacsak nem konkrétan reklám céllal lesznek kirakva bizonyos márkájú tabletek.
-
Romvr
őstag
Szerintem ilyen nem létezik. Surface Pro-hoz lehet USB-to-RJ45 átalakítót venni, de az egy külön adapter (mint egy mini notebook töltő).
Amúgy miért fontos az RJ45? Ha találsz is ilyet (horror áron) akkor is max 10/100-as kapcsolat fog tudni. Azt meg egy jobb 5Ghz-s Router is simán meglépi... amit már tudnak a tabletek kezelni. Én is 8-10Mb/s sebességgel másolok a szerverről a tabletre szükség esetén. Kábelen ez 11Mb/s Max Szerver-Laptop között a 10/100-as felület miatt.
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #684 üzenetére
Érdekesség Bluetooth perifériák kapcsán:
- Billentyűzet: Az utóbbi 2-3 napban a billentyűzet gépelés közben érzéketlenné válik és az utolsó leütött karaktert/parancsgombot ismétli végtelen ciklusban a gép. Ilyenkor ha kikapcsolom a billentyűzetet, a gép még mindig ismétli... csak egy újraindítás segít. Lehet Windows hülyeség?
Van hogy gépelés közben kihagy 1-1 billentyűt, pedig lenyomom rendesen. Ha pedig pár percig nem nyúlok hozzá, van hogy eltelik 10-15 másodperc is míg ismét felismeri a perifériát. Kicsit zavaró tud lenni.
- Telefon / Másik Gép: Pároztatás ugyan elsőre megy, de közvetlen utána nem lehet fájlokat küldeni egyikről a másikra. Habár kiírja hogy "Csatlakoztatva", de mégsem reagál a küldésre vagy fogadásra. Újraindítás kell hogy egy ideig működjön, majd ismét "elfelejti" hogy miként kell.Ma jött meg az egér, úgy hogy majd tesztelem. A billentyűzet esetében amúgy gyanakszom a lemerülő elemre, így most reggel töltőre tettem, este meg holnap majd meglátom produkálja e ismét a jelenségeket.
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #681 üzenetére
Köszi a linket.
Nekem billentyűzetet csak az után ismerte fel a gép hogy Androidos telefonnal pároztattam. Nem jöttem rá miért, de hátha nálad is megoldható így.
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #679 üzenetére
"jobb klikkes menübe van integrálva. Ha rányomok, akkor az aktív memóriából a pagefile-ba tolja át a memóriát"
Megírod nekünk hogy mi ez a progi? Tudnék mit kezdeni vele.
Amúgy ez hogy működik? Miután áttolt mindent a PageFile-ba nem pakolássza vissza a dolgokat szépen, lassan a RAM-ba?
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #677 üzenetére
Most adtam 4Gb lapozófájlt, így a 9 oldalt megnyitva 60%-os a RAM terheltség. De akkor is eszméletlen hogy egy böngészőnek van olyan gépigénye mint egy OS-nek.
Google... mert megérdemlem
JK2-t írd meg mi a helyzet. Lehet én is beszerzek egy virágbolti verziót, hátha az megy, ha már az eredeti meg van hülyülve.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz Bogyó bá' #675 üzenetére
Alapból 45-50% Memória van használva nálam úgy hogy 4-5 program fut a hátérben aktívan és nem nyitok meg semmit. Amúgy amíg a Chrome-al el nem kezdtem kísérletezni addig sosem kaptam RAM-os üzenetet, csak a HL2 max grafikára állításánál.
(#674) gb4400:
Nem hiszem. Mindent úgy használok mint asztali gép esetében és eddig nem volt gond a RAM-al. Csak valahogy a Chrome hülyén kezeli. Most megnéztem és a csillió Chrome.exe összesen 525Mb-ot eszik meg ha 9 lap van megnyitva. A Firefox 11 lap esetében 310-et.
Azt is hozzá venném hogy ha a Chrome-ot bezárom még mindig van 5db chrome.exe a futó folyamatok között amik 150mb-ot megesznek.szerk.: Amúgy tényleg nem tudom miért pont 2Gb-ot raktak bele. 3Gb lenne a minimum 2014-ben. Az minden esetre tuti hogy a következő tabletem 2+Gb RAM-al lesz szerelve, biztos ami biztos. Mondjuk a HW körítés úgy is korlátozza hogy mit tudsz-nem tudsz futtatni rajta. Nekem is elég a 2Gb a mindennapos használat mellett, ha nem Chrome-al böngészek.
Most beálíltottam 4GB-ot a lapozófájlnak, megnézem így mennyire fogy el a fizikai RAM.[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz #93794560 #672 üzenetére
Nem mennek, vagy furán (HL2-t is próbáltam még régen ott minden lépésnél villogott a kép). Anno végigpróbáltam az összes virtualizálást (VB-VMW-HyV) de nem játékra vannak kitalálva. Meg a tábla se virtuálizálásra.
Érdekesség, nem játék:
- Filmnézés (MPHC) közben ha Chrome-mal megnyitok 17 ablakot akkor sikít hogy elfogyott a memória (tényleg 99%-on van). Ha ModernUI-ban nézem a Chrome-ot akkor ki is fagy, vagy bezáródik a lapokkal együtt. Asztalosban működik, csak két percenként rimánkodik a gép megváltásért.
- Filmnézés (MPHC) közben Firefox-al nincs ilyen gond még 23 lap megnyitása után sem. Bár tény hogy megeszik 500-600MB-ot addinekkel együtt, de legalább nem fogy el a memória.Más kérdés hogy Mr.Róka nem touch optimalizált, meg lassú és szaggat bizonyos oldalakon a betöltés/görgetés, valamint a fülek és a menü sáv is jó nagy darabot kiharap a képből... de több (értsd: krva sok) lapos böngészésnél jobban kezeli a memóriát mint a "Gugoló" programja.
-
Romvr
őstag
Én is sikertelenséget könyvelhettem el a hétvégén Star Wars játékok terén.
- KOTOR 1-2 el se indul, de még Win7-en se volt százas. Gondolkoztam, majd feltettem VB-be egy XP-t és hagy szóljon, de ott meg a 3D gyorsításra panaszkodik meg OpenGL-re.
- Jedi Outcast dettó nem indul el normálisan. Az átvezetőknél egyszerűen kifagy, vagy elkezd akadni élvezhetetlen módon.Mind a kettőt a Wind8.1-nek tudtam be. Marad a HL2 meg a Dark Messiah of Might and Magic amivel el tudom ütni az időt. Persze billentyűzet és egér kellemes társaságában.
Amúgy, amíg a gyártóknak nem áll érdekükben érintőképernyőre megcsinálni a játékok irányítását addig nem is lesznek normál Windows-os játékok tabletekre.
-
Romvr
őstag
Kicsit ment vissza az ára csak 35 ezer forinttal lett több (majdnem 50%-al)
Mázli hogy én még 80-ért tudtam megvenni így a kiegészítők (bill, egér, hdmi kábel) után sem járok 100 ezernél.Így már tuti hogy egy Switch 10-et vennék 110-ért inkább, hiába nagyobb. Ahhoz legalább adnak billentyűzetet. Szerintem Acer-nél túl jól fogytak a 8"-os tabletek ezért drágították meg, hogy inkább a 10"-osokat vigyék amik meg rájuk rohadtak (amikor én vettem az enyémet akkor pl 32gb-os verzióból 1 darab nem volt már, és az utolsó 64gb-osat vittem el).
-
Romvr
őstag
válasz r3dsnake #653 üzenetére
Csak sajnos US ami miatt egy soros az Enter, emiatt az Ű az nem mellette van hanem fölötte, valamint az Í betű helyett SHIFT gomb van.
8"-on ezt megfejelik úgy hogy az ékezetes karakterek az ALTGr...stb. gombok helyett/mellett vannak, tehát lényegében fognak egy magyar billentyűzetet és berakják egy turmix gépbe majd kiszorják egy "deszkára" a gombokat és elnevezik Tablet Billentyűzetnek.(#651) nexus6: Nem tudom, majd megjelenik, amikor megjelenik.
-
Romvr
őstag
válasz r3dsnake #645 üzenetére
Nem, szélesebb. A gép maga 22cm a rapoo meg 28cm széles. Szerintem 10"-os -hoz ideálisabb lenne ez a szélesség, talán még egy tok-ba is bel lehetne "sufnituningolni", de 8" esetében ez kizárt. Ráadásul nem is érdemes. Én se azért vettem hogy úton-útfélen használjam, csak otthonra van, oda meg több mint tökéletes.
Billentyűzetes tokot találhatsz a neten, de azok 90%-a el van fuserálva. Vagy US kiosztás, vagy találsz rajta magyar gombokat is, de máshol, vagy a billentyűk mérete "nyomott". 10"-os táblához könnyebb rendes billerres tokot találni, már ezt is tudom
(#646) cinkoxid: Ez kicsit durva. Nálam úgy 2 hét után az elhasználódás 4,5% a BatteryBar szerint (ami szintén soknak tűnik, hisz ilyen ütemben 1 évet se bír ki). Ennek ellenére úgy tapasztalom hogy tovább bírja szusszal mint amikor megvettem.
Hőmérséklet tekintetében meg nálam akkor melegedik nagyon, ha töltöm. Nem forró, nem zavaró, de érezhetően melegebb a gép. Játék után is persze jelen van ez a dolog, de talán nem annyira."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Én ezen nem lepődöm meg. Ami nem érintéses vezérlésre van tervezve (értsd: MS Áruházból származik, vagy van benne natívan) azokkal bajos lesz játszani.
Half-Life 2-t próbáltam, azt szépen vitte, de persze Bill+Egér kombóval. Próbáltam valami 3rd(sokad) party kontroller emulátort, de annak meg annyi imput lagg-ja volt hogy lényegében hangvezérléssel gyorsabban játszottam volna ("mennyé, mennyé, balra, mennyé, lőjjé, lőjjé, tárazz, ugorj...stb").Ezen felül egy Diablo klónt próbáltam, meg valami útburkolat nevű autós játékot. Azokkal nem volt gond. Persze Áruházból töltöttem ezeket.
Hétvégén tervezem egy Knights of the Old Republic tesztelését, meg esetleg egy Jedi Outcast-ot (Star Wars hétvége lesz haverokkal amúgy is ). Aztán mivel a Cikkemnek még se híre se hamva, lehet hozzácsapom ezt is. (Ha sokáig halogatják a megjelentetését, lesz vagy 10-12 oldal a végére )
-
Romvr
őstag
Alakul ez a tablet. Már van BT billentyűzet (Rapoo e6100), MicroHDMI-HDMI kábel... egeret is megrendeltem... (így belegondolva legalább egy 20-ast még ráköltöttem úgy hogy microSD kártyám volt már). Eddig tetszik a dolog. Legközelebb azért már tudom mire kell figyelni, pl hogy hiába ultramobil a 8", azért a 10" az ajánlott ha az ember le akarja cserélni a laptopját. Meg a gyárilag hozzá adott billentyűzetes dokkoló is sokat segít (főleg ha mágneses és van rajta USB port )
[ Szerkesztve ]
-
-
Romvr
őstag
válasz cinkoxid #624 üzenetére
Nekem is ilyen lett volna ha az Ali nem dobja vissza a pénzemet... mindegy az Acer-el is totálisan elégedett vagyok.
Amúgy neked mennyit bír egy töltéssel? Nekem 6 órát megy átlagosan, net + film + munka mellett. Ha csak filmet nézek non-stop akkor inkább 4-5 között van, függvényében hogy hálótól nézek vagy belső tárolóról.
A cikkemből egy összefoglaló képet teszek a belső+külső+microSD sebességekről:
Gyakorlatban az SSD-s laptopomat veri, de az SSD-s asztali gépet is megközelíti a sebességet (Előbbibe Kingmax az utóbbiba pedig Samsung Evo van.)
MicroHDMI-t honnan szereztél? Átalakító vagy rendes kábel?
Én most olyan USB Hub-ot keresek ami egyben töltést is képes átadni a gépnek. Úgy csak rákötném otthon a terás vinyót és meg van oldva a hely probléma, ráadásul még csak nem is merülne. A Madaras Üzletben láttam is 3000-ért de nagyon furcsán nézett ki és az eladók se tudták hogy ez úgy működik-e ahogy én gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz r3dsnake #616 üzenetére
4Gb azért kicsit túlzás, mivel alapból 32bitet adnak aminél 3Gb a plafon, de valóban hülyeség az 1Gb. Még androidnál is kevés néha, nemhogy a Windowsnál.
Bár gondolom a 3-4Gb-ot és esetleg a 64bit-es rendszert a "prémium" kategórára tartogatják, hisz azt is el kell valahogy adni majd.
Meg ha 10-15 ezer forint a különbség a 32gb és 64gb között akkor árulhatnának már 128gb-os verziót is nyugodtan. Meg normál SDHC foglalat se kerül olyan sokba, vagy a 256Gb-os SDXC bővíthetőség a 3Gb RAM mellé.Persze lehet még kiforratlan ez a dolog, várni kellene a következő generációra. Az tuti hogy a következő tabletem már 10" és minimum 128Gb-os belső tárterülettel rendelkezik
Más: Amint hazamentem tesztelem a Rapoo billentyűzetet az Acer-rel és lehet beletűzök majd egy strófát róla a Cikk-be is.
-
Romvr
őstag
66-ot nagyjából a 32Gb/2Gb érne (tekintve hogy Acer W4 70 ezerért tudja ezt + microHDMI). Oké ne legyen rajta HDMI+GPS, elhiszem hogy a tervezés+gyártás olyan irdatlan összegeket emésztene fel amitől csődbe megy a cég, de azért az 1Gb RAM lényegében lóf*szra se elég. Acer-nél is néha-néha belefutok olyan feladatokba hogy a 2Gb-nak a 90%-a + 1Gb Swap csutkára töltődik. Játékokról nem is beszélek, csak egy szimpla Firefox 5-6 lappal és már 400Mb megy a feledésbe.
Teszteltem 1Gb-os gépet és úgy számoljatok hogy a Windows alapjáraton (csont szűz, programok nélkül) 600Mb-ot elfoglal. Erre rányitsz egy Cloud alkalmazást (dropbox)+100Mb, Fájlkezelő +50Mb, Firefox 1 lappal 200mb... ripsz-ropsz elfogyott RAM!66-ért kenjék a hajukra. 1Gb-os gépet ilyen 30-ért kellene adniuk de HDMI+GPS+3G-vel se 60-ért.
-
Romvr
őstag
válasz r3dsnake #610 üzenetére
Biztosan, csak nem érdemes. MSDN-es WIN8.1U1 integrált frissítések + driverek összesen 6,5Gb-ot foglalnak telepítés után. Ha kilövöd a Hiberfil-t és meggyilkolod a Pagefile-t is (leveszed 1Gb-ra) akkor az majdnem 2Gb-al kevesebb mint egy WimBoot-os megoldás.
-
Romvr
őstag
"miért pár hét?"
A legutóbbi 2 cikkemen okulva 1-2 hét míg megjelenik. Gondolom nincs sok emberi erőforrás a címlapos cikkek pár napon belüli megjelentetéséhez. Elég sok oldalnyi szöveget kell átnézni hibák után és javítani a külalakot.
A cikkem is 7 oldalra sikerült, bár ebből van 1-2 rövid oldal is."hangzásra milyen? "
Fülhallgatóval szerintem tökéletes, bár nekem egy Creative fülesem van, amik jók alapból. Beépített hangszórók pedig számomra az elfogadható szinten vannak. Azaz gond nélkül megnézek 2-3 filmet is rajtuk keresztül anélkül hogy bántaná a fülem. Telefonon pl már 10 perc után rosszul vagyok a hangzástól."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Megírtam a cikket az Acer W4-ről, majd pár hét és fent is lesz Logout-on.
Remélem sikerült minden fontosabb témát érintenem."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Így egy hét után tökéletes. A laptopom tetején már látszik a por, lehet le kéne törölgetnem néha, ha már úgy se használom az Acer miatt
Eddig egyedül egyszer futottam bele olyan problémába ami idegesített. Egy 30 perces videóból akartam kivágni egy másfél perces részt Freemake-el de kiakadt. Amikor csak simán átkonvertálok vele valamit, vagy csak pár perceket csípek ki, az működik.
(#597) szodia: Írd meg hogy sikerült a csere és az megoldotta e a gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
A fényerőre nézd meg ezt:
Charm Bar ->Gépház->Gép és eszközök->Tápellátás és alvás->Fényerő -> Automatikus fényerőállítás ON/OFF
Itt kapcsold ki. Nekem is magától állítgatta a fényt 2-3 percenként Iconia W4-en, de ezt kikapcsolva megszűnt a dolog.Nekem laptopon van valami olyan beállítás a Driverben hogy magától igazítja a kontrasztot és a fényerőt a megjelenített tartalomhoz. Fehér képernyőnél növeli, sötétnél csökkenti. Ott azonban ezt nem igazán lehet állítani mert valami
idiótaügyes programozó kitalálta hogy ez nekem kell és nincs opció."Az egyik, hogy teljesen rapszódikusan érzéketlenné válik a teljes fizikai billentyűzet."
A billentyűzet az a dokkolón keresztül kommunikál a géppel vagy valami wireless módon?
Visszavinned minden esetre érdemes már csak ezért az egy hibáért is. Úgy legalább kiderül hogy kifogtál egy Xar példányt, vagy csak a Windows makkant meg. (Gyári visszaállítás után is csinálja? Szerintem azt még nézd meg hogy csinálsz egy teljes gyári visszaállítást és úgy teszteled hogy nem engeded frissíteni, nem telepítesz rá max csak egy böngészőt vagy szövegszerkesztőt amivel teszteled.)
-
Romvr
őstag
válasz Bogyó bá' #573 üzenetére
Ez igaz. És ha multilang OS-el árulják akkor meg édes-mindegy milyen nyelvű, nagyjából három "pöccintés" hogy akár ó-héberre válts ha akarsz.
A kérdés a garanciával van. Mert csak bolti garit kapsz, azzal meg szoktak kötekedni. Egyszer vásároltam valamit bolti garival és soha többet. Szerintük ha az érintőképernyő nem érzékel, az user error a nem rendeltetés szerű használat miatt. Hiába nem volt egy karcolás sem a készüléken. (Nem mondok nevet, mert már nem létezik azaz üzlet )"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz AxBattler #570 üzenetére
Rádiumról annyit hogy kb 3 éve néztem náluk notebook-ot és Magyar Kiosztású billentyűzet néven árulták az átmatricázott* németet. Még szerencse hogy ismerősöm előbb vett tőlük gépet, így nekem nem kellett harcolnom 3 hónapon keresztül hogy visszakapjam a pénzem.
*matricázott, nem szitázott. Ergo rá voltak ragasztva
szigszallaggalaz ékezetes gombok.[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Kukáztam a WimBoot-ot és feltettem egy originál* Win8.1 U1 32bit-et. Átparticionáltam a meghajtót is, majd telepítést követően kilőttem a hiberfil-t és a pagefilet levettem 512Mb-ra. Így lett a "szűz" telepítés 6,5gb, azaz maradt a ~53Gb szabad helyem. Tehát lényegében majdnem 2Gb-al több mint WimBoot esetén.
A különbség annyi hogy ez egy 100%-os rendszer. Nincs buhera, nincs izzadás, nincs szenvedés... magyar, kezeli a bitlockert oda-vissza, minden megy flottul onnantól hogy rápattintom az USB-t és rákattintok az Installra (ami a boot.wim-be is integrált driverek miatt lekezeli a touch felületet, tehát nem kell vacakolni hub-al sem)
*WinTools-al beleintegráltam az up-to-date frissítéseket, valamint az Acer drivereit. Így a kb 15 perces USB-ről telepítést követően csak be kellett loggolnom MS fiókba és ott volt a használható rendszer. Most még települ az Office, aztán majd meglátom mennyi helyem marad. Saccra 48Gb-ot mondok
Szóval a WimBoot ilyen formában értelmét vesztette. Ezt majd lementem egy külső vinyára ha már mindent felkonfoltam és aztán ha valamit elbaltázok akkor csak visszahúzom rá a tip-top rendszert.
Így már kezd az Acer Iconia W4-820 a szívem csücske effektus hatása alá kerülni. Már csak egy k*rva billentyűzetes tokot kellene találnom, ami nem egy átszitázott US kiosztású, hanem kalocsai mintás, pulikutyás magyar, mert touch felületen gépelni egy rituális tökön-szúrással ér fel. Pár mondat még oké, de egy ilyen post nem jöhetett volna létre a Genius Slim Star billentyűzet és a Trust 14591 támogatása nélkül (de csak mert egy pendrivot is készítek éppen).
Szóval nálam eddig nyerő a kütyü. Főleg így hogy 20gb-al több cucc fér rá szükség esetén. És akkor még ott van az SD kártyaolvasó is. Ha majd egyszer gazdag leszek és veszek egy 64Gb-os microSD-t akkor lesz még másik 58Gb szabadság... 120Gb-al meg már MacBook-on is elvoltam mint befőtt.
-
Romvr
őstag
válasz Bogyó bá' #561 üzenetére
Még nem tudom... frissítek meg telepítek de egyelőre kb ugyanolyan gyors. Kell 1-2 nap míg belakom és akkor tudok biztosat mondani.
-
Romvr
őstag
Feltettem egy WimBoot-os Win8.1U1-et... hát nem volt kutya megcsinálni magát a bootolható USB-t. Most meg ott vagyok bajban hogy ez a verzió nem kompatibilis a termékkulcsommal, ráadásul Single Langue...azaz csak angolul van (mondjuk ez nekem nem gond, csak gondoltam szólok).
Ahogy sejtettem Netto 50Gb szabad az 54,5-ből
Persze erre jön majd még pár Update, egy Office meg a szokásos programok de szerintem max 45-nél megáll majd a helyzet. Klasszisokkal jobb mint a 26 ami előtte volt.Remélem hamarosan lesz majd egy kompatibilis rendszer is amit az elmentett termékkulccsal tudok aktiválni. Lehet átnyálazom a WimBoot készítésének módjait a jövőben így majd egy felkonfolt, driverezett rendszert készítek magamnak.
Jah amúgy egy "sima" Windows8.1 VL-t is leszedtem és rá tudtam bootolni. Szóval a helyzet nem reménytelen.
Tesztelem még a dolgokat, felkonfolom ezt a gépet és lementem külső lemezre, biztos-ami-biztos alapon. Ha minden jól megy, szentelek egy strófát a WimBoot-nak a cikkben amit írok a gépről.
-
Romvr
őstag
Nekem péntek óta van Acer W4-em és semmi gondot eddig nem tapasztaltam vele. Leszámítva ezt az EFI hülyeséget, de ahogy olvasom ez a "menő" a tabletek között.
Pár negatívum amit eddig észrevettem:
- Néha az asztalkezelő újraindul. Azaz egy pillanatra befagy a gép, majd újrarajzol mindent. Az egész nem tart tovább 2 másodpercnél, de az összes háttérbe rakott Metro alkalmazást bezárja, nem jelenik meg semmi a bal oldali sávban, vagy balról pöccintésre.
Ez a jelenség frissítés után jött elő, lehet valami megpukkant a rendszer agyában. Ezért is szeretnék egy nem előtelepített, nem Acer programokkal teletűzdelt rendszert rátenni.- Tokban és táskába téve még Sleep-ben is melegszik. Nem tudom hogy ez a mostani "hekkelésnek" köszönhető e de irtóra felforrósodott kb 1 óra alatt ma. Pénteken nem volt ilyen probléma vele.
- Nincs olyan opció hogy képernyő lekapcsolása. Van a zárolás, meg az Alvás (az újraindítás, kijelentkezés, leállítás mellett). Az energiagazdálkodási profiloknál is csak annyit tudok megadni hogy mikor menjen Sleep-be. Csakhogy úgy nem ébreszt és nincsenek háttérfolyamatok sem. Néha pedig szeretném otthagyni futni, úgy hogy nem virít a kijelzője teljes fénnyel és "klattyan" egyet ha levelem jött.
Pozitívum:
- Meglepően gyors a méretei ellenére. Szinte azonnal csinál mindent amit kérsz tőle, majdnem asztali gép sebességgel.- Windows a markodban élmény. Tényleg elképesztő hogy egy ilyen kis kütyüvel ugyanazt meg tudod csinálni mint egy laptoppal vagy asztali géppel. Android és iOS után ez számomra felüdülés.
- Kicsi és könnyű, szinte észre se veszem hogy nálam van a táskában.
Egyelőre nem bánom a megvásárlását. De még csak 3 napja van nálam. Ha rájövök a boot mikéntjére és WinBoot implementációja sikerül akkor már elismerem hogy egy nagyon jó kis eszköz. Három napja nem nyúltam a laptophoz, amit nem sikerült elérnem Android és iOS alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz Bogyó bá' #551 üzenetére
Windows készítette Recovery Drive-ot simán bootol, ezt már kipróbáltam.
Felhívtam közben az Acer ügyfélközpontot és megerősítették hogy csak az EFI rendszerű USB meghajtók bootolhatóak. Elvileg engedélyezik hogy saját vásárlású Windows 8.1-et telepítsen a delikvens. Otthon majd megnézem hogy tudok e egy MSDN-ről húzott 8.1-el és Rufus-al valóban bootolható pendrive-ot készíteni.
Majd megírom mire jutottam.
-
Romvr
őstag
Van valami sumák ebben a bootolás dologban. Már tudom hogy csak UEFI USB-t fogad el a rendszer. Ha a Windows-ban csinálok egy helyreálíltó USB-t azt már látja a Boot menü. Ha csinálok Rufus-al egy UEFI-s pendrive-ot azt már nem látja.
Otthon kipróbálom még hogy kiírok egy Windows 8.1-et USB-re (MSDN verzió VL) UEFI opcióval és arra mit reagál. Ha látja akkor már csak drivereket kell intergrálnom bele és van egy telepítőm a Tablethez.Ha ez már oké akkor jöhet a kísérletezés a WimBoot-al. Ha 50Gb szabad helyem lenne a C: meghajtón az nem volna rossz dolog.
-
Romvr
őstag
HDD-vel és Pendrive-al se megy. Nem formázás függő a dolog. Valami miatt hiába engedélyezem az USB boot-ot mégsem akar USB-ről bootolni.
Lehet én vagyok hülye hozzá. Még próbálkozom aztán megírom mi lett az eredmény.Jó lenne ha rá tudtám tenni a dobozos win8.1-emet WimBoot formában. Akkor közel lenne a tökéleteshez ez a kis masinéria
-
Romvr
őstag
Tuti hogy BIOS is látja mert a bill+egér az azonnal megy rajta. Írtam is hogy F12-vel eljutok a Boot menübe.
Közben felfedeztem hogy Admin jelszót kell beállítani és csak akkor lehet mélyebben beletúrni a BIOS-ba. Kikapcsoltam a Secure Boot-ot, rádugtam a pendrive-ot de úgy se akarta érzékelni, noha felvillan rajta a LED, azaz kap áramot.
Most kikapcsolom a Bitlockert aztán kísérletezek vele még egy kicsit, de eddig nem vagyok elragadtatva. Pedig ha úgy menne mint normál gép esetében akkor előkészítenék neki egy extra-szűz (no-bloatware) Win 8.1 U1-et driverekkel integrálva, majd mehetne a WimBoot-al való kísérletezés, hisz ha valamit elrontok csak pendrive betol és mehet a telepítés. De így olyan érzésem van mintha az Acer kirúgta volna alólam a létrát én meg az ereszbe kapaszkodva próbálok nem lezuhanni."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Nagyszerű. Megtaláltam a BIOS-ban a Boot Order nevű részt és beállítottam hogy USB HDD-ről tegye.... nem teszi. F12-vel is csak annyit látok a Boot menüben hogy "Windows Boot Manager" (azaz a gép), de hiába lifeg a pendrive, az OTG kábelen, nem látja. Bootolható külső vinyót se látja.
Ötletek? Lehet valami hülye UEFI beállítás lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3985
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- iPad Pro 12.9" 4Gen. 2020/256GB Wifi/1 hónap gar./Akku 89%/p3980
- Amazon Kindle 2022, 16GB, kék eladó