Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz tjb007 #10999 üzenetére
Olyan forgatókönyv nincs a tarsolyban, hogy a Windows Mobile-t fejlesztenék föl annyira, hogy megfeleljen egy tábla követelményeinek? Végülis alap office van már abban is, és így gyak. kapnánk egy köv. generációs, olcsó RT-t.
Persze ehhez a Store-nak is bővülnie kellene...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
tjb007
nagyúr
válasz cidalain #10997 üzenetére
Persze, hogy nem, azon van haszon is. Lesz Windowsos tablet ezután is, csak a legolcsóbb, legkisebb Core M is 280 dollár (a legdrágább Atom meg 37), így meg aztán nehéz lesz a kis leleményes kínaiaknak 90-200 dollárért bármit is kihozni. Az a 100 meg inkább 150-200 ezer Ft lesz, és mint tudjuk a kínai tablet piacot nem ezek vitték előre.
Lesz még olcsóbb Celeron és Pentium is, de ezek nem nagyon fognak szerintem tabletben visszaköszönni.(#10998) erahurka
Az AMD-t eddig sem érdekelte pont ugyanazért, amiért az Intel is kiszállt. Az Intel tudott támogatást adni, le tudta nyelni a veszteséget, mert volt miből, az AMD viszont ezt nem teheti meg, annyira nem állnak jól.
Amúgy az egész piac döglődik, az eladások folyamatosan csak esnek vissza, ez már csak ilyen kegyelemdöfés neki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz this is life #10996 üzenetére
Pont hogy szétszorongatták a tökeit, ezért hátrálnak ki a piacról. MediaTek, Qualcomm a két mamut ha SoC rendszerekről van szó, az Intel sajnos későn lépett be a piacra, és gyártókat sem igen tudott maga mellé állítani, talán az Asus volt az egyetlen cég, ami folyamatosan jelentkezett Intel alapú eszközökkel. Illetve tablet fronton azért elég sok gépet hajtottak a megoldásaik, de még ez is elhanyagolható az ARM alapú gépek mennyiségéhez képest.
Ezt a lépést valójában csak a Windows platform fogja megérezni, hisz az ilyen táblákhoz x86-os architektúrára van szükség. Vagy talán belép a bizniszbe egy új vállalat? Az AMD részéről talán logikus lépés lenne átvenni az Intel helyét.
(#10997) cidalain: Gondolom azt olcsóbb notikba is szánják.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
Ha jol neztem a coreM-et nem kaszaltak.
Majd azzal jonnek a tabletok, csak ugye ez elorevetiti azt hogy 100 alatt nem lesz wines tab. (Ami akar jo lepes is lenne, mert a legolcsobb 1/16-os szarok csak artottak a win tablet temanak. Bar a 2/32-es kinaiakert kar lesz mert 30-40-ert nagyon jo gepek.)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
tamass.szabo
tag
Nem tudom, az Apollo Lake processzorok még ott lesznek, azok nem kerülhetnek be az olcsó tabletekbe?
-
tjb007
nagyúr
Viszlát olcsó Windowsos tabletek! (legalábbis egy időre)
A Cherry Trail még gyártásban marad, a rendeléseket teljesítik, de hogy utána mi lesz a kínaikkal meg úgy a komplett tablet piaccal egy nagyon jó kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz #42308056 #10989 üzenetére
Asus vivotab NOTE 8, néha felbukkan használt hirdetésekben. ~1 éve erősen gondolkoztam én is rajta, 60 alatt volt a 2/64-es, aztán addig gondolkoztam hogy kifutott. Úgyhogy így jártam, a surface nagy és drága, a cube pedig nagy (és azért az is drága).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
törölt tag
Elég rég kérdeztem már szerintem, hátha van valami fejlemény: van valami kis méretű, korrekt ár/érték arányú Windows tablet, amihez adnak valami komolyabb érintőceruzát? Tehát nem egy katac stylus jár hozzá, hanem valami Wacom toll szerű cucc.
-
tjb007
nagyúr
A Surface RT semmiképp, eleve más az op.rendszer. Windows RT ≠ desktop Windows, plusz ugye a Microsoft már ki is nyírta.
-
Ba.G
aktív tag
válasz davesopron #10979 üzenetére
Ez igaz a MC akciós Miix 300-ra is? (Látom, fentebb szenved egy kolléga egy Levonóval ilyesmi témában.)
Csak azért kérdem, mert erősen elgondolkodtam egy ilyenen. Gyors lebeszélést kérek, mert remeg a kezem a [megrendel] felett.
Ha már elgondolkodtam, (felületesen) meg is néztem a konkurenciát:
- Asus T100-049 (talán csak az USB3-mal jobb): 80e
- HP K6CS7 stb.: 89e
- Microsoft MSSurfRT (Tegra3, fura plüss keyboarddal): 79eJól gondolom: ezek egyike se alternatíva a 60e-s Miix 300-nak?
-
cidalain
veterán
Nem edeskeves, de azert meg kell gondolni, hogy mit teszel fel
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Ondodo
csendes tag
http://www.111.hu/szamitogepek/tablet/toshiba-wt8-a-102-8-inch-tablet-
Én ezt vettem nemrég, még én is tesztelem, de a hardver paraméterek alapján eléggé megéri az árát a többihez képest.
-
davesopron
csendes tag
válasz cidalain #10970 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokat! Szóval a 32 giga a két oprendszernek édeskevés? Pedig ez nagy plusz pont lenne. 64-es változat persze nincs belőle...
A miixről közben kiderült számomra, hogy nincs rajta hdmi port, ez azért mínusz pont, de talán tudok nélküle élni... nézegettem a hasonló paraméterű társait (dell, acer), de nem hiszem hogy plusz ~10 ezer Ft-ot megérne
Akksi üzemidőről tudtok valamit mondani? mAh-kat látok, (a chuwi kisebb) illetve hogy a lenovo elvileg 5-7 órát bír.Egy gyakorlati kérdés, mivel még nem használtam win-es tabot: ti inkább asztali alkalmazásokat használtok, vagy az app áruházból letölthető dolgokat? Inkább a laptophoz áll közelebb a felhasználás/élmény?
-
Ondodo
csendes tag
Sziasztok!
Még új windows tablet felhasznáó vagyok és lenne máris egy kérdésem. Milyen antivírus/firewall/internet security csomagot ajánlotok tabletra? Már ha egyáltalán kell ajánlani bármit is.
Köszi előre is!
-
Necc
addikt
válasz darthsmoke #10972 üzenetére
Ezek tipikus kici occo kínai tablet
problémákszolgáltatások, hol itt a problémaYo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
cidalain
veterán
válasz darthsmoke #10972 üzenetére
a standby probléma (ha az, amire gondolok), akkor az win probléma, nem chuwi függő, és más taboknál is előfordul.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Gondolkodom egy Chuwi Hi8 Pro Dual OS beszerzésén.
Ami kicsit elbizonytalanított, hogy a techtablets fórumban nagyon sokan panaszkodnak a Hi8 Pro eredeti változatára: merül, 40%.nál kikapcsol, nem jön vissza standby-ból, stb.
Meg tudjátok erősíteni vagy cáfolni ezt? Érdemes bevállalni vagy inkább keressek más típust?Köszi,
G.I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)
-
törölt tag
válasz this is life #10969 üzenetére
A mix II-nél jó eséllyel el kell játszani a touchfixet.
Kínos, hogy egy ilyen márkás készüléket ekkora bakival kiadnak. -
cidalain
veterán
válasz this is life #10969 üzenetére
Annal is inkabb, mert a miix 64 GB-os hattertarral van!
-
this is life
Ármester
válasz davesopron #10967 üzenetére
A ket atom proci kozt nincs lenyegi kulonbseg [link] fele forma ... nyugodtan valaszthatod a miix ii 8 colos tabot .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
varmi2
nagyúr
válasz davesopron #10967 üzenetére
Chuwi Hi10, ha nem gond a 10" átmérő. 160-180$ között hozzá lehet jutni. Nekem is ilyen van, és elégedett vagyok vele.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
davesopron
csendes tag
Sziasztok!
Megelégeltem az androidos Cube tabletem katasztrofális szoftverét, és elkezdtem nézelődni a win10-es tabletek irányába. A hordozhatóság miatt egy 8-9"-os modell érdekelne (esetleg egy könnyebb 10-es). Alapból nem vagyok ellene a külföldi rendelésnek sem (bár az előd miatt kicsit tartok a kínai márkáktól...), emellett nézegettem újonnan és használtan is. Szokásos alap dolgokra használnám (filmnézés vonaton, netezés, facebook, stb.), a hosszú akkuidő is jó lenne.
A befutóim:
- Chuwi hi8 pro: hardver elég jó, a dual oprendszer is tetszik (bár nem tudom van-e hátránya a tárhelyen kívül), ellene szól a "kínaisága", bár sok a pozitív tapasztalat
- Onda. Teclast 8"-os dual boot tabjai, ezek hasonlóak mint a chuwi, de nem annyit ajánlgatják őket
- Lenovo Miix 2 8" használtan: tele van vele a hardverapro, hasonló áron mint a Chuwi, de nem tudom, hogy a régebbi technológia mennyire veszi fel a versenyt az újjal
- Acer és társainek a lenovohoz hasonló paraméterű 8"os tabjai: ezekből kevesebb van, gondolom azt tudják mint a lenovoHa ezek közül valamelyiket tudjátok ajánlani, vagy esetleg más tippetek van, írjátok meg légyszi! A keret mint a fentiekből látszik kb 35.000, de ha van valami jó ajánlat, feljebb is mennék (~50 ezer), cserébe egy tényleg használható tabletet szeretnék.
Köszi szépen előre is!
-
mQWeXgsf
aktív tag
Köszönöm, végül egy Cube iWork8 Ultimate Windows 10 + Android 5.1 lett berendelve 77 USD-ért Banggood-ról. Majd írok róla.
-
this is life
Ármester
válasz mQWeXgsf #10962 üzenetére
Nehez megitelni , ki kell fogni... nekem egy chuwi vi10 pro van es semmi gond vele... egy jo tanacs olyan taboktol tartsd magad tavol ahol full alu a hatlap mert gyenge lesz a wifi...
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
cidalain
veterán
válasz mQWeXgsf #10962 üzenetére
En meg pont inkabb a Chuwit-t tartanam megbizhatobbnak.
(De persze en is csak annyit tudok, amennyit olvasok. Illetve ha segit, van itthon egy Vi8 Plus, ami szepen teszi a dolgat, de egy eszkozbol en nem vonok le kovetkezteteseket.)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
mQWeXgsf
aktív tag
Sziasztok!
Melyik lehet a legmegbízhatóbb ezek közül, meghibásodási arány tekintetében? A Cube mintha kevesebb negatív kritikát kapna ez ügyben:
Cube iWork8 Ultimate,
Chuwi HI8, Chuwi HI8 Pro, Chuwi Vi8 PlusKöszi.
-
cidalain
veterán
válasz -conrad- #10960 üzenetére
win platformnak nem erőssége az appos biznisz.
vannak appok, de hogy az ami neked kellene van e (és hogy normálisan megy e) az más kérdés.
a win tab nagy előnye, hogy futtathatod az asztali gépes progikat. ráadásul ugyanúgy, mint az asztali gépen.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
szeretnék venni tabletet, egy lenovo yoga 2 8" készüléket szeretnék. A gondom az, hogy nem használtam soha windows-os portable cuccokat, csak andoidos készülékeim vannak. (azt most pls. hagyjuk, hogy akkor miért ezt a típust néztem, megvan az oka, ami miattezt választanám )
Az lenne a kérdésem, hogy win alatt is megtalálhatóak azok a programok amiket iOS vagy Androidos shopokból le lehet tölteni, vagy más, kevesebb a mobil platformra készült alkalmazás?Illetve a másik kérdés a hardver, filmnézés, kicsit komolyabb játékok (hearthstone, gépigényesebb mobil alkalmazások) futtatására alkalmas, vagy ez a vas még nem az a kategória?
Köszönöm!
-
félisten
Üdv!
Miix 2 11-nek mennyi lehet az üzemideje?
Tényleg csak 4-5 óra, mint NBC tesztben?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pappzo
csendes tag
válasz cidalain #10957 üzenetére
Igen én is így indultam el. MIUI nekem is szimaptikus lenne, mivel Xiaomi telefonom van (legnagyobb megelégedettségem mellett), de dual opos tabletje nincs 10"-ban neki sem sajnos.
Chuwi nekem elég ismeretlen márka, most kicsit okosodom ott is, hátha.
Egyszerűen nem találok sajnos ilyet. Vicc az hogy jó páran mondták, ha találok szóljak, mert őket is érdekelné egy ilyen megoldás.
Hackelt cuccoktól félek én is gari és egyéb problémák miatt is, de ha nincs más, akkor ez lesz az út.
Pl az Acer sok szempontból jó lenne, ha menne az Androidos út. Mindegy olvasgatok még kicsit hát ha megtalálom amit keresek. -
cidalain
veterán
válasz pappzo #10956 üzenetére
értem mit szeretnél.
ugyanakkor azt azért hozzátenném, hogy egy egy ilyen moddolt android nem tűnik nekem egy életbiztosításnak. ki tudja ki, ki tudja milyen módon kalapálta össze (nem feltétlenül csak stabilitás probléma lehet, de egy rosszul kezelt egység pl ki is nyíródhat)
én mindenképpen olyan irányba indulnék el első körben, hogy van e valami hivatalos android (mondjuk CM, NXrom, MIUI) valamilyen csak win platformos (itthon is kapható) tabletre. ha van, akkor azokból az eszközökből választanék.Ezeket nem tudom értelmezni:
Ezzel az is gond, hogy esztétikailag milyen lesz, illetve a szállítás is macerás.
Esztétikailag? Mármint hogy egy lezúzott használt szart kapnál újonnan? Vagy karcos kijelzőset? Vagy hogy a sajtófotón jobban mutat, mint élőben?
Szállítás? Semmivel sem macerásabb, mint hazai webshopból, max több időbe kerül.Illetve megjegyzendő azért, hogy egy gyárilag dual bootos kínai tab olcsóbb, és érvényesíthető garanciával rendelkezik. Míg egy hazai vásárlású tab rámoddolt androiddal szerintem kapásból garanciavesztős lesz.
-
pappzo
csendes tag
válasz cidalain #10955 üzenetére
Nem akarom feltalálni a spanyol viaszt természetesen.
Igen tudom, hogy pl Chuwi és hasonló kínai cuccokból van ilyen mint ahogy írtad is nem magyar billentyűvel.
Ezzel az is gond, hogy esztétikailag milyen lesz, illetve a szállítás is macerás.Ezért indultam el (talán nem minden alap nélkül ebbe az irányba.
Találtam erre forrást is. De érdekelt volna, hogy esetleg itthon valaki ezt végig csinálta-e és milyen a tapasztalata.
Az alábbi források erre a teljesség igénye nélkül.http://community.acer.com/t5/Windows-Tablets-and-Convertibles/Dual-boot-android-with-Acer-aspire-switch-10/td-p/322990/page/2
https://www.youtube.com/watch?v=moJy-Afzrro
http://lollipop-download.com/9409-acer-aspire-switch-10-e-64gb-z3735f-ddr3.html
Tehát ismét kérdem, hogy aki esetleg átesett ezen mit tud ez ügyben mondani?
-
cidalain
veterán
válasz pappzo #10954 üzenetére
Nem kell feltalalni a spanyol viaszt. Eleve dual boot tabletet kell venni.
Androidot nem lehet csak ugy telepitgetni, hacsak az adott hardverre nem vagy kepes osszeallitani egy bulidet driverekkel, stb. Amihez azert kell profi elokepzettseg, ami ha meglenne, nyilvan nem kerdeznel itt
(Szerintem itt a forumon senkinek sincs olyan tudasa, hogy egy androiddal sosem szerelt gepre androidot epitsen, de persze ha tevednek, akkor respect az illetonek)Dual bootok hatranya, hogy jellemzoen kinai cuccok, igy viszont buko a magyar bill. Kiosztas ok lehet, matricazas jatszik.
[ Szerkesztve ]
-
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
80-100e Ft között keresek 10"-os Windosos tabletet magyar fiziki billentyűvel.
Ami fontos:
Minimum 2 GB RAM
64GB tárhely
Legalább HD felbontású IPS kiejelzőEzt a két ezsközt néztem ki:
Lenovo IdeaPad Miix 300
Acer Aspire Switch 10 EAz utóbbihoz Windows 8.1 van gondolom simán frissül majd 10-esre.
Kettő közül melyiket ajánlanátok?
Esetleg helyettük ebben az árban mit?Akik értenek hozzá tőlük kérdezem, hogy fel tudok -e tenni a tabletre (esetleg a behelyezhető mondjuk 64 GB-s microSD-re) Android 5.x-et?
Android 4.4-től már támogatja az Intel Atom CPU-kat.
Tehát a kérdések?
1.Fel tudok-e a Windows mellé Andoidot tenni úgy, hogy boot manageres legyen?
2. Ha igen van erre valami leírás, hogy hogy kell?
3. Aki csinált ilyet mi a tapasztalat? Mennyire stabil ilyesmi?
4. Ha ezt meg lehet csinálni, akkor erre melyiket ajánljátok?Nagy segítség lenne, ha menne és tudnátok ebben segíteni.
-
cidalain
veterán
válasz onlineair #10948 üzenetére
Jogos.
Konkret osszehasonlito szamot senki nem fog tudni mondani.
Viszont meg ott a tuti pozitivumg lehet tolteni a tabot ugy, hogy a bill is hasznalatban van kozben, es nem kell kulon atalakito (ami altalaban nem szokott normalisan mukodni)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
pappzo
csendes tag
válasz cidalain #10942 üzenetére
Szia!
Ezek ugye nem dual oprendszereresek, azaz ezek tisztán Windowsosak?
Olyan van ami dual lenne, tehát a Windows mellett lenne Android is?
Illetve létezik olyan megoldás, hogy átmatricázom magyarra? Lehet ilyet ezekhez kapni?Illetve amit találtam:
Lenovo MIIX 300 80NR001YHV tablet + dokkolóEz minden boltnál a fényképeken angol billentyűvel volt. Magyarral hol árulják? (Esetleg dual oprendszeres ez?)
[ Szerkesztve ]
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
Kis segítség kellene no meg persze a véleményetek !
Szeretnék venni egy Win-es tabot dokkolóval . Filmnézés ,kisebb játékok, netezés ezekre használnám . Használtban gondolkozok max 55-60k-ig.
Ami minimum feltétel :
Kijelző 10.1"
Belső tárhely 32 GB.
Ram 2 gb
Proci 4 magosASUS Transformer Book T100 modellel szemezgettem . Erről mi a véleményetek ? Ebből is több típussal szerelt proci van . Melyik típust lenne érdemesebb megvenni ? Vagy nézzek szét más gyártók termékei között is ? És azokból is melyiket érdemes megvenni ?
Válaszotokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
makoss
veterán
-
fuze
őstag
válasz varmi2 #10944 üzenetére
Érhető, hogy nem erre van, de azért erősek ezek a kis procik, Mondjuk egy Cube i9 már tuti bírná. Azon tűrhetően fut a GTAV low beállításokon.
Photoshophoz éppen jó a 4GB ram, és annyival már lehet rajzolgatni. Pl vonalas rajzot tuti bírna, na de a különböző ecsetekre már kíváncsi lennék. Ott kérdéses, hogy mit bír a proci.
adms.hu | UI Designer
-
makoss
veterán
válasz varmi2 #10940 üzenetére
Ha géppel összekötöd a gép képét látni tableten nem?
Ha más nem TeamViewer-rel
Az én (egyik) célom, hogy tableten lássam a gépem és azzal irányítani, akár ágyból. Ez így kivitelezhető nem? Chuwi Hi 10-el például?[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
varmi2
nagyúr
Ilyen progi nincs. Egy wines tablet, gyakorlatilag, egy asztali gép mini változata. Az asztali gép sosem fogja tudni ilyen rajztáblának felismerni. Sajnos nem tudom, hogy a photoshop meg hasonlóakat hogy viszi. Ezek a tabletek tartalom fogyasztásra vannak kihegyezve, nem készítésre. Mit vársz egy olyan soc-tól, ami 2W fogyaszt max terhelésen, és ebben benne van 4 mag cpu, és vga is.
-
fuze
őstag
válasz varmi2 #10940 üzenetére
Így érthető... ebből kifolyólag jó lenne valami program, ami a stylus képes tableteket külső wacom szerű rajztáblaként ismeri fel USB-n keresztül. Annak már van értelme, de nem hiszem, hogy ilyen van
Ezen kívül a kérdésem a hardveres részre vonatkozóan? Elbírná a cucc?
adms.hu | UI Designer
-
cidalain
veterán
válasz pappzo #10941 üzenetére
Chuwi Hi10, ehhez kaphato gyari dokkolhato bill, touch paddal.
Persze angol kiosztasu. Cserebe 4 GB ram, es 200 dollar alatti ar.Vagypedig az itthon forgalmazott modellek: pl Lenovo Miix 300, Acer Switch 10 (a teljesseg igenye nelkul, vannak meg masok is). de ezek jellemzoen 80-120 kozott mozognak kiepitestol fuggoen. Viszon magyar a dokkolo bill kiosztasa.
[ Szerkesztve ]
-
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
10" körüli lehetőleg 19:9-es tablatet keresek.
Alapvető elvárások:
2 GB RAM
4 mag
IPS kijelző
Felbontás minimum 1366*768, de lehet Full HD 1920*1280 is.Tudtok e olyat ajánlani, amihez van dokkoló magyar nyelvű billentyűzet és touch pad, persze a fenti paraméterekkel.
Magyar billentyűvel nem igen láttam.
Esetleg dual op rendszeres van? Win 10 és Android dokkolóval magyar billentyűzettel?
Egy két mini PC-nél láttam ilyen megoldást, de nekem billentyűs dokkolós tabletben lenne a tökéletes.Köszönöm.
-
cidalain
veterán
A tablet kulso monitorkent valo hasznalata mindenkeppen problemas.
Forditva ok, tablet kepet barhova kikuldhetsz (megfelelo port, vagy tamogatott technologia eseten), de forditva ez igy nem nagyon megy szerintem.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Éppen eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha a mostani laptop+alsó kategóriás wacom tablet munkaállomásomat a későbbiekben olyan módon fejleszteném, hogy egy erős asztali gépre cserélem, kiegészítve egy 12colos Chuwi Hi12 tablettel. Az utóbbi eszköznél felmerül a kérdés, hogy megállná -e a helyét egy olcsó wacom cintiq alternatívaként.
A cherry trail platform és az integrált vga mennyire bírna el egy 5-6 layeres 300 dpi-s 2-3000 pixel méretű digitális festési folyamatot photoshopban? Ahogy néztem minőségben kiemelkedő a tablet és valószínűsíthetően egy wacom Stylus-sal a rajzolás minősége is nagyon jó! Csak azt nem tudom meddig lehetne terhelni, hogy akadás nélkül is lehessen dolgozni rajta.
Esetleg azt is el tudom képzelni, hogy megterhelőbb munkafolyamatoknál a tablet külső monitorként működik az asztalira kötve, és úgy rajzolok rajta. Kérdés, hogy a nyomásérzékenység hogyan továbbítódik a gépre...
Bár nem valószínű, hogy két éven belül cserélem a setupomat, (Jelenleg az erőgépnek is hordozhatónak kell lennie) így ilyen tabletem valószínűleg nem lesz, addigra lesznek jobbak. A kérdés elméleti, de a jövőben mindenképp ez a terv!
adms.hu | UI Designer
-
tlac
nagyúr
válasz egyedülülő #10929 üzenetére
Én már válaszoltam neked.
-
leslie23
tag
kuponos akcióban most 60 ropi a miix 300. annyiért jó vételnek mondható? hasonló paraméterekkel rendelkező switch10-zel összevetve megéri-e, vagy érdemes inkább az acert venni?
-
Necc
addikt
válasz egyedülülő #10929 üzenetére
Az a 'nagyon szépen' lehet egy 'nagyon szép' optikai csalódás is.
A játékokat az intel hulladék IGP-ire szinte a kutya se optimalizálja le, főleg a múltban!
A végeredmény: teljesen mindegy hogy mit tud vagy mit nem az IGP, még eltérő kategóriák között is ugyanazt a teljesítmányt fogja produkálni.A legjobb példa erre a Civ5: Intel IGP alatt csak a 'low' profil fog ~20FPS-t produkálni, felbontástól szinte függetlenül, minden más profi alatt kegyetlenül akad - ezt a fejlesztők is megerősítették: úgy-ahogy megírták a kódot, hogy 'low' profil alatt éppen hogy játszhatóan fusson a játék, intel IGP alatt.
A másik mondhatni ellen-példa erre a Serious Sam 2 és 3.
A régebbi kb. 10 éves 2. rész grafikai beállításoktól függetlenül, szinte fix 15FPS-elfutakad, míg az újabb, 3. rész már feljebb vett beállítások mellett is tudja tartani a még élvezhető min. 30FPS-t, és már az intel IGP teljesítményével skálázódik a sebesség.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
kisda
aktív tag
Üdv!
Adott egy Onda V820W CH win10/droid 5 tábla, napokban megjött hozzá EZ, de nálam valamiért nagyon nem renjén működik win alatt... ( droidon nem próbáltam, nem használom)
1-es állásban van OTG funkció, töltés nincs
2-es állásban töltés hibátlan, OTG-t lekapcsolja ( nincs)
3-as állásban semmiMit tegyek, hogy menjen a töltés és az OTG együtt? Pont ezért vettem, és így nem sok értelme volt...
-
egyedülülő
őstag
válasz varmi2 #10928 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Androidom volt elég sokáig és örülök, hogy megszabadultam tőle. Azok a játékok nem nekem valók. 1 jó játékra jut 30 szemét és a játékstílusok sem az én ízlésemnek kedveznek. Elnéztem elég sok fórumra, néztem videókat és úgy láttam, hogy a régi pc-s játékok nagyon szépen elfutnak és az 5-6 éves címek is mennek low beállításokkal. Szóval a kérdésre nem igazán kaptam választ.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
varmi2
nagyúr
válasz egyedülülő #10927 üzenetére
Játékra nem való tablet, windowsos semmi képpen. A kimondottan játékra kell, akkor androidos tabletet nézz. Ott is a felső kategóriából.
-
egyedülülő
őstag
Kinéztem három tabletet. Véelményetek szerint melyik alkalmas leginkább arra, hogy a lehetőségeihez mérten játékra legyen használva?
Lenovo Thinkpad Helix első generációs
Acer Iconia W701
Cube i7 Stylus"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
cserix
tag
válasz ggurga #10906 üzenetére
Hasonló feladatra kerestem én is tabletet, kiegészítve azzal, hogy megjegyzéseket is akarok a pdf-ekre írni.
Holnap érkezik a CUBE i7 Stylus. Remélem teljesíti az általam elvártakat.
Már nem tudom melyik fórumon írták, hogy a Wacom Bamboo Stylus Feel tökéletesen működik vele. Talán a jövőhéten lesz ilyen tollam is, hogy kipróbáljam.BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
zümm
újonc
Sziasztok!
Adott egy Allview WI10N tip. tablet, amin eredetileg win 8.1 volt. Ezt le akarták cserélni Androidra, de a telepítés megállt és csak a Grubot tette fel. Indulásnál grub bejön, aztán ennyi.
Most se win, se Android. biosból kiválasztva a win-es telepítőt nem bootol róla. A pendrive-ról másik gép bootol...
Hogy lehetne visszaállítani, vagy visszatenni esetleg Androidot rá, vagy linuxot?
És milyent? -
togaba
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Lenovo Miix 300-ashoz a múlt héten. Az a gondom, hogy a Mobile Partner nevű internet stick telepítése után nem lehet visszaállítani a wifit. Először azt gondoltam, hogy a virusirtó szórakozik, de nem. E miatt egyszer már vissza állítottam a rendszert, persze akkor még nem tudtam, hogy a stick drivere állítgat el mindent. Most mit tegyek?
Jelentkezik ugyanakkor egy hibaüzenet is: az igfxkh modul leállt. Nem tudom összefügg-e a két dolog.Várom tanácsaitokat.
Köszi.
-
Vindex
tag
Én is valami hasonlót néztem ki média player-nek filmet nézni Tv-n HDMI-in. Amit én láttam azon Android van. Szimpatikusabb a win, mindenem az ( pc, tabi, teló). Milyen használni? Gondolom erre is lekel tölteni valami lejátszó progit, pl. VLC-t. A távirányítójával könnyű kezelni a gépet vagy inkább egér jobb hozzá. Mkv-t és m2ts-t könnyen viszi? Feliratkezelés milyen? Bocs, hogy nem tudok segíteni csak traktálni. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz onlineair #10919 üzenetére
A BT-os bill nem meríti az akkut, mert vezetéknélküli, külön van akku a billentyűzetben. Azt külön kell tölteni.
A vezetékest ellenben az tablet látja el energiával. negatívum, hogy tablet töltésekor ki is kell húzni a billentyűzetet.VPowerrel van tapasztalatom. azok a fülek nagyon erősen tartják a tabot, a felső fül nagyon erős rugós. Nem fog kicsúszni. A bill egyébként elég jó. A pánt amivel kikapcsolt állapotban becsukod, elég gyenge, egy idő után elfárad, és leszakad.
[ Szerkesztve ]
-
onlineair
tag
válasz cidalain #10896 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ, maga a gép egy Kiano Intelect 3g 8"-as kijelzővel. Ez állítólag ugyanaz mint egy Chuwi hi8 vagy vi8 most nem tudom. Mivel maga a gép jó árban volt (25k) így valami kedvező árú billentyűzetes tok lenne jó, vagy billentyűzetes dokkoló. Utóbbi gondolom viszont elég boros árúak még külföldről is? Úgy max 5.000-ig gondoltam és nem bluetooth-os, az nagyon merítené az akksit.. vagy nem nagy különbség hogy vezetékkel van kapcsolva vagy bt?
Amit találtam legolcsóbb, az ez (angol bill) 2.404HUF+posta , nem tudom mennyire használható, vagy gagyi...
Ez pedig jó lenne, csak oldalt nincs semmi ami tartja a gépet, attól tartok könnyen kicsúszna... cserébe viszont magyar bill 3800HUF + posta
off: ez az USB-C (valaki írta itt) nem a micro usb lenne, vagy le vagyok maradva?
szerk: az olcsóbbnál ha jól látom pont lenne hely a hosszú í-nek
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz Because #10917 üzenetére
vegyél gyári BT-os tokot.
amikor én vettem még olcsóbb volt 16 valamennyi. az első amit kaptam hibás volt, de újraküldték (a hibásat nem kellett visszapostáznom, az is megmaradt)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Because
őstag
tegnap megérkezett a chuwi vi8 plus tablet, így végre köztetek újra, eddig elégedetten
tudnátok ajánlani hozzá billentyűzetes tokot? ugye usb c csatija van
[ Szerkesztve ]
-
mcsontos
tag
Üdv!
Érintőceruzával van valakinek tapasztalata?
nem regényt írnél vagy műszaki rajzot készítenék vele, csak diára jegyzetelni, karikázni stb.
nem erre a batár gumivégű golyóstollra gondolok, hanem amivel tényleg tudok értelmezhetően írni, stb
köszi -
makoss
veterán
Üdv!
Ide is beteszem kérdésem, háátha tud valaki választ adni, kiszemeltem egy Chuwi Hi 10 tabletet, és az lenne a kérdésem, hogy a win 10 oprendszert miként és honnan tudom rávarázsolni anélkül, hogy bármi baja lenne?
Mert ezt is fel kell mérni mint esetleges hibalehetőséget, ha netán egyszer istenőrizz valami miatt újra kéne tenni az oprendszert...
Nem vagyok szakértő a témában, így bocs a tudatlanságom miatt!
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
cidalain
veterán
nekem is ilyen tabletem van
vegyél hozzá USB C OTG kábelt, és nem kell akkor az átalakítót átalakítani. kb 2 dollár kínából.
én vettem, és remekül működik pendrive-val, egérrel. mással nem próbáltam.(#10910) tlac
nincs olyan hogy a két otg kiüti egymást
az otg (microusb) kábel egy speciális kábel. alapesetben az 5 érintkezőből 4 van bekötve egy rendes kábelen. az OTG-nél be van kötve mind az 5 érintkező, a +1-re rákötik a földet. ez azonnali visszacsatolás a gépnek, hogy itt OTG esete forog fenn, és tolja ki a tápot magából.
itten van ni. a 4-es a joker láb.namost az említett esetben hiába OTG a microUSB, ha a type C - microusb átalakító nem az, mert akkor a tablethez nem jut el a jelző átkötés
[ Szerkesztve ]
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok! Van egy Chuwi vi8 plus tabletem amin win10 fut. Olyan problémám van hogy USB-C dugó van rajta micro usb helyett. Na már akkor vettem hozzá egy usb-c - micro usb átalakítót, ami működik mert tudom vele tölteni a tabletet. Van egy micro usb- normal usb átalakítóm is ami szintén működik mert telefononnal teszteltem. Viszont ha a tabletbe beledugom a két átalakítót és így akár egy egeret vagy pendrive-t nem észlel semmit. Ötlet?
-
törölt tag
válasz Hard100 #10907 üzenetére
Ha csak az elavult telefont akarod lecserélni, hasonló teljesítményű, szép állapotú, újszerű használt 5"-osok (Pl: LG F6-amit én is nyúzok teljes megelégedéssel) már 15 körül vannak.
Szerintem már nincs sok létjogosultsága a 7-10"-os droidos taboknak, hacsak nem játékra veszi valaki.
-
Hard100
csendes tag
válasz #43783936 #10905 üzenetére
Kösz. Az akadozó telefont akarom igazából a nejemnek lecserélni. Nagyobb semmiképp nem kell. Ennyi a max igény hogy Facebook és Messenger jól menjen rajta. És nyilván nem egy hónap hanem még egy év múlva is. Erre mit tudsz javasolni 10-12 ezer Ft körül?
IIletve néztem egy másikat is ez pont 10.000 Ft lenne:
Technikai adatok:
BEEX ROCK
Kijelző: 7,85" Kapacitív Multitouch,1024x768 felbontás
Processzor: Rockchip RK3126 4*1.0GHz
RAM: 1Gb
Belső tárhely: 4Gb
Bővítési lehetőség: MicroSD
Kamerák száma: 2
Előlapi kamera felbontás: 0.3Mp
Hátoldali kamera felbontás: 2Mp
Wifi: Igen
Bluetooth: Nem
HDMI: Igen
Operációs rendszer: Android 4.4.2 (KitKat)
Adatkapcsolat: WiFi
Akkumulátor: 3000mAh
Méret: 134*197*10mm
Súly: 348g
Szín: FeketeKorábban már olvastam meg tapasztaltam is hogy 512 Mb RAM az tényleg kevés az Androidnak, de ebben az utóbbiban 1 Gb van. Ez már elég. Ha választani kell a két BeeX közül akkor inkább melyik? Köszi
-
ggurga
csendes tag
Sziasztok!
Tablet vásárlását tervezem, amit elsősorban PDF tervrajzok nézésére, e-mail olvasásra és néha monitorra kötve excel táblázat szerkesztésére használnék. A tervrajzok megnyitása munkaterületen lenne érdekes, ezért talán jobb lenne egy 8"-os, mint egy 10-es, de nincs vele tapasztalatom. Még sosem volt tabletem, nem tudom, hogy valójában mennyire válna be a feladatra, ezért elsőre inkább egy olcsóbb, 100$ alatti gépet választanék, ha van ebben az árban ajánlott típus. Jelenleg hasonló feladatokra egy 6-7 éves netbookot használok, amiben Intel Celeron 743 processzor van (1 magos, 1,3 GHZ-es). ez a gép eléggé lassú, de végül is elmegy rajta minden, viszont munkaterületen nem tudom használni, mert rossz az akksija. Így viszont ha olyan terv kell váratlanul, ami nincs nálam papíron, akkor maximum telefonon tudom megnyitni, ami viszont szörnyen lassú, percekig tart egy-egy fájl megnyitása, és utána is várni kell minden nagyításra.
Tudnátok ajánlani a leírtakra megfelelő tabletet? -
törölt tag
válasz Hard100 #10904 üzenetére
Kábé ennyit is ér, de az 1 giga ram és a 16 giga tárhely elég szenvedőssé fogja tenni, és max egy hónap után már árulni is fogod.
Érdemes kipótolni, és folyamatosan csekkoni az aprót, mert pár napja 10"-os 2/64-es 3G-s Visconte volt fent 25-ért. Mondjuk az valóban ritka olcsó volt.
25-30 körül már be lehet szerezni normális 8"-os 2/32-est, ami már ténylegesen is jól használható. -
Hard100
csendes tag
Tabletet tervezek venni 4 éves Samsung telefon helyett ami gyakran lefagy meg a 4 " képernyő is elég kicsi. Csak böngészés leginkább Facebook + Messenger+ e-mail kellene hogy jól menjen. Semmi játék vagy extra program nem kell. Ezt néztem ki:
BeeX FLASH 16GB Wifi tablet, Black (Windows 8)
Processzor típusIntel Bay Trail Z3735G
Processzor frekvencia1,3 GHz
Kijelző mérete"7,85"""
Kijelző felbontás1024 x 768 pixel
Memória16 GB ROM / 1 GB RAM
Memória bővítésMicroSD
Operációs rendszerWindows 8
AdatátvitelBluetooth, WiFi
Csatlakozó3,5 mm Jack, USB
Beépített kamera0,3 megapixeles előlapi, 2 megapixeles hátoldali
Akkumulátor kapacitás3000 mAh
Méret197x132x8 mm
Súly388 g
ExtrákBeépített mikrofon
Garancia 1 év
10-12.000 Ft-ért meg tudnám venni. Érdemes?
-
GIJoe
addikt
Üdv, Lenne egy gyors kérdésem, nem rég vettem egy Win10es kütyüt, gyakorlatilag egy Intel tablet chipset van benne, de nem vagyok kibékülve a Win10el, szinte minden hardveremmel haragban van, vagy nincs és nem is lesz driver hozzá. Lehet szerintetek ráerőszakolni egy Win7et vhogy?
-
egyedülülő
őstag
A Teclast X16 Pro kapcsán van valakinek tapasztalta? Tényleg nagyon felmelegszik win-t futtatva és throttlingol is? Főleg windows alá kereesek 10+-os tabot, lehetőleg erősebb fajtát. Asus T200, Lenovo Yoga 2 kiestek, Surface pro-t nem látok eladót sehol, főleg nem Pro 2-őt. Amúgy azok milyen árban futnak használtban? Ezért is fordultam a keletibb gyártók felé. 100 pénz körül van a limit, ebből kell gazdálkodnom. Teclast X2 is tetszik, cask az megint nincs árban. Amivel még szemezek az a Cube I7 Stylus a proci miatt. Van valami hasonló kaliber eben a szegmensben?
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- Samsung Galaxy Tab A9+ X216 8/128GB 5G 11"
- Lenovo Yoga tablet 11 (4GB 128GB YT-J706X)
- iPad 10th. 64GB Wifi Mint Az Új/2025.06.11.Apple Gar./Akku 99%/p3986
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black/Silver - Bontatlan
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi + Cellular 1TB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 1TB Space Black - Nano-texture Glass - Bontatlan
- ÚJ, bontatlan iPad 10.gen 64GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!