- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Elvileg itt vannak a driverek: https://www.asus.com/hu/supportonly/T101HA/HelpDesk_Download
Win10 64 bit választható ki.
A chipset-nél lenyitva feltenném a Intel INF Update Driver-t, utána a Intel(R) Serial IO GPIO Driver-t. ATKPackage sem árt, ettől is jöhetnek elő eszközök.
Hanghoz nyilván kell az Intel iSST , aztán ha kell akkor a Realtek Audio Driver is ha a felismert driver nem jó.
Aztán innen még mindenképp feltolnám a Intel(R) Trusted Execution Engine Interface és Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework Driver -t is, hátha beállít még valamit, CPU-ba integrálva is vannak háttér eszközök, sok minden ezeknél össze van vonva néhány komponensbe.
Utána lehet még amit gondolsz, bár jómagam a Software and Utility szekció kivételével az összes driver kategóriát lenyitva, a legfrissebb verziókat fel is tenném. A Bios Utility esetleg nem kell, meg az az ICE Sound a leírás szerint valami szoftveres hang varázsló, én az ilyesmiket nem nagyon komálom, de opcionálisan ki lehet próbálni ha már van hang.
A Software and Utility alattiak abszolút opcionálisak, ha magamnak csinálnám akkor onnan semmit nem töltenék le, csili-vili bloatware-nek értékelem mindegyiket, ami csak az erőforrásokat eszi. -
Gaben001
tag
Köszönöm, hogy ennyi időt szántál rám. Tanulságos az írásod.
1. Szakértelem hiánya: így van, csak a tapasztalatokra hagyatkozom.
2. Hogyha mindegy: igen, úgy vettem, hogy hibás és nem megyek tönkre ha nem sikerül. Sőt, elhatároztam, hogyha egyszer végre rendesen megy, összetöröm. De addig csinálom amíg nem sikerül.
3. Eredetileg 8-as volt rajta, előző tulaj frissítette és szinte semmi sem működött rajta (start menü, tálca, hálózat, alapvető programok nem indultak el.) A helyreállítás volt az első amit kipróbáltam de miután látszólag végig ment a végén kiírta, hogy "egy hiba miatt nem futott le, semmi változás nem történt"
Most ott tartok, hogy 90 fokkal el van fordulva a touch és van némi eltolás is benne. De most újrarakom a windowst és elkezdem ahogy írtad.
A kiano@kiano.pl-re írtam ők küldték a pack-ot. Azt mondták ha nem megy küldjem ki, ráteszik. De az már nem megérős lenne.
Köszi még egyszer! -
gaben22
senior tag
Igen, megerősítem. Mondjuk én top közeli asztali számítógépeket használok csak, még laptopot se igazán (1-2 spéci esetet leszámítva), mert utálom őket így lehet a véleményem nem releváns, de valóban az N4120 az elég gyengus. Én a tabletemet (Alldocube KNote X Pro - N4120 + 8GB memória) csak magazinolvasásra használom (sima PDF képekkel pl. Guardian Weekly/Scientific American meg hasonlók) és érezni már ott is, hogy rezeg a léc.
@tlac köszi - semminél több, lehet megveszem
-
ityam
őstag
így utánagondolva úgy lehetne elvben megoldani ha az 1 kijelzőt fel lehetne 2 külön kijelzőre bontani virtuálisan amiből az egyik az elsődleges kijelző amin megjelenik a játék és a másik virtuális "monitoron" van a billentyűzet amin van a billentyűzet. persze ez is lehet nem működne mert a virtuális bill külön program és átváltana autómatikusan arra mint aktiális ablak és nem érvényesülne a lenyomott gomb a mostanra inaktív állapotba került(hiszen kikattintottam belőle így már nem aktív épp) játékban.
Billes dokkóval már elveszti a tablet jellegét. nem olyan könnyű utazás közben már az érintő kijelzőt használni ha dokkban van -
ityam
őstag
Köszi az infót megsaslgatom ha lesz egy kis időm.
Egy olyan igényem merült még próbálgatás közbe fel hogy az esetleg megoldható e hogyha tablet módban használom akkor fixen kint legyen úgy a billentyűzet hogy a virtuális billentyűzet alatti terület ne legyen a desktop része. Magyarul ne rakjon ki alá semmilyen ablakot. Ne kelljen mindent átméretezni ha megnyitok hogy ne lógjon be a virtuális billentyűzet alá. Lévén hogy elég nagy a tablet és főleg hosszú. egy fix virtuális billentyűzettel egész jól lehetne használni. Már windows asztalnál is segítség lenne de ha már egy programot elindítok teljes képernyőn(esetleg játékot) akkor már azt biztos kitakarja a virtuális billentyűzet. Ezért lenne ideális ha nem lenne az asztal része a billentyűzet alatti terület.
De hogy ilyen hack létezik e azt nem tudom. -
batyuska100
senior tag
Szépen, apránként veszek bele ramot meg ssdt, ha jól tudom az utóbbiból 1.8" zif hdd van benne, zif>msata átalakító kell majd.. vagy veszek egy cf>sd átalakítót, mert zif>cf van itthon.
Azt a P3 gépet a fater vette 2001-ben, amikor hoztak egy Peugeot 306-ost, hogy immobilizer vagy valami hasonló baja volt, ahhoz kellett gép is.
-
Bargab
tag
Igen 2 járt hozzá, én már használtan vettem, így nekem csak a kisebb van. A Nagy lapát kezemben a kicsi nem olyan kényelmes, a nagyot pótolnám.
Én is a wacomokat néztem, de annyi verzió van, hogy nem tudtam dönteni.Sajnos nem vagyok pesti és mostanában nem is fogok arra járni, de felveszem velük a kapcsolatot, hátha tudnak sgíteni. Köszönöm
-
Papooo
senior tag
Eddig csak, lark, lenovo, toshiba, asus, onda chuwi (vi8, hi10), allview, prestigio, és még pár fajta tablerte (és laptopra) toltam fel mediacreation toollal készített, clean installal win10-et.
Eddig csak egy géppel (stone) szívtam, ott szét kellett szedni, és le kellett kötni az akksit, mert a win10 helyreállítás után még bootolni se akart.Első alkalommal én se értettem hozzá, de gugli és youtube barátaim segítettek.
A recovery partícióról helyreállítás csak akkor nyerő, ha van rendes, hibátlan, működő recovery partíció.
Ha az is elszállt vagy hiányzik, akkor a mezei visszaállítást csinálja a windows, ami gyakran nem javítja az esetleges driveres problémákat.
Valamelyik dzsunka tabbal (illetve egy nvidiás lenovo g710-zel is) jártam úgy, hogy a visszaállíás nem oldotta meg a driver gondokat, mert a telepített diverekhez nem nyúlt. -
Aureal
őstag
"a pendrive-októl átvett gyakorlat, szemétdombról vásárolt selejt/osztályos flash chipek amiről nem tudhatod hogy mikor hullik el."
Az olcsó peneket így csinálják? Vagy kb. minden pent?"Ilyen méretben thinkpad van érintős"
Az már IBM nem, és sose voltak olcsók? A képernyőjük különben levehető tabnak vagy csak touchos notebook?Ezt a wacom dolgot nem ismerem. Mi is ez? Csak a 220-ban van akkor?
-
Perillustris
senior tag
-
Mondanám neki, hogy MS Surface(hivatalosan nem is kapható nálunk?), de egy iPad Pro-t olcsóbban megkap, és a már megvásárolt programokat simán átviheti plusz költség nélkül.
Szerintem a platformváltáskor nem csak az eszköz árával kell kalkulálni, hanem a használni kívánt programok árával is. -
-
Nem tudom milyen W8 volt, mert a letölthető 8.1-es telepítő nem fogadta el a kulcsát, amit a nirsoft-al kiolvastam a BIOS-ból. Ráadásul az előző tulaj már frissítette W10-re, ezért a W10 aktiválásával nem kellett foglalkozni, felismerte, hogy elektronikus licence-el már aktiválták.
-
Köszi! Közben legyalultam mindent, és egy friss W10 telepítővel nekiestem (USB hub+egér+bill), aztán a feltetem a Toshiba-tól letöltött W8-hoz kiadott intel platform driver-t, és ez felélesztette az érintő kijelzőt, stb...
Csak attól tartok, hogy a következő kiadáskor megint belehal a a frissítésbe. -
-
-
Shocker
csendes tag
Köszönöm a választ. Példának hoztam fel az árukeresőt, (sajnos) eléggé jól ismerjük a közbeszerzéses bulit és a vele járó árnövekedést. Úgy kalkuláltunk, hogy tapasztalataink szerint a kiskereskedelmi áron 300k körüli eszköz fér bele (de tudom, sok mindentől függ, hogy végül mennyi lesz a közbeszerzéses ára).
-
András.
tag
Nem nagynon volt lehetőségem választani hogy mit akarok megtartani s mit nem, mert egy egyszerű Windows Updatetel érkező rendszerfrissítés volt Win10 alatt, nem egyéb.
Nem hiszem, hogy az SD sebessége lenne a ludas, 60/50 MB/s olvasás/írási sebeségre képes.
A TMP mappában setup.exét nem találok, csak RecoveryPartitionsBackup, Rollback mappákat meg egy WindowsOld.wim fájlt, ezért gondoltam egy recovery állományra.
-
NoMagix
addikt
Nekem is volt old mappában, úgy tudom, hogy a win10 felülírja a 8.1-et teljesen, de pendrive-ról rátudom tolni, viszont a Lenovo nem javasolja, mivel a kulcs elveszhet olyankor.
Ma kipróbáltam usb-ről telepíteni 8.1-et és kulcsot kért, ami szerencsére meg van, mert egy progival kiolvastam mielőtt frissítettem win10-re.
Nem is érdekelne olyan nagyon a visszaállítás, csak megszeretnék bizonyosodni a micro HDMI-ről, amit win 10 alatt nem tudok működésre bírni!
Aztán lehet, hogy hardveres a problémám... -
Whysperer
addikt
Igen pont ez lett volna a célom,hogy mondjatok valamit. mondjuk egy 2 Gb ramos otthon laptopo ni smegy és a cél nem a telejs munka és a renderelés mert az a nagy gépen menne. itteni cél az volna,hogy kis táskában elférhető mobil készülék ami kisebb mint a laptop. rálehssen dugnia rajzpadomat és iss homogén modellezés folyna csupán semmi UV meg texture meg stb. Erre a célra kellene.
Ez Chuwi milyen márka? mennyire támogatott és megbízható?
meg ugye a wacom táblán folyna a rajz , nem a kijelzőn. a kijelző csak pár nyomásra volna használva.
Viszont ezeket a márkákat nem ismerem miket itt látok 8)
Igen és ami fontos,hogy nem ezen lenne tárolva a munka így a 64 gb tökéletes.
-
kisza25
félisten
aha ja, akkor most azt kell eldönteni a 4GB RAM, vagy az x5-8300 az elírás, mert az a proci csak 2GB RAM-ot támogat
-
kisza25
félisten
.notebookcheck en néztem, a hozzászólásomlényege az lenne, hogy mennyi RAM-ot kajál az andriod és mennyit a win 8.1/win10?
-
tlac
nagyúr
erről a böngészőről még nem hallottam, ismeretlent nem is szívesen használnék
Nem tudom, lehet hogy én vagyok a béna, de eddig nem nagyon találkoztam olyan teljes képernyős programmal ahol billentyűzet kellett volna.
mások a felhasználói szokások
win8-on használtam teljes képernyőn flash-es oldalt
sajnos a flash-nél nem ugrik fel a billentyűzet, de a charm barból elő lehetett hozni, de ilyen win10-en meg nincs, szóval megszívtamFényerőállításra: a fényerő gombot nyomvatartod (vagy jobb klikk), a felugró gépházba... menüre kattintasz, egyenesen a csúszkához rak, lehet huzogatni...
erre írtam, hogy sötétben kiég a szemem mire ezt megcsinálom
amúgy itt már van előrelépés, mert most már a 0% is bekerült, korábban nem volt -
-
törölt tag
Azt is végigjátszottam, és egyéb neten talált tippet is, de csak a win 10-re frissítés oldotta meg a problémát.
Utána csináltam egy win 10 clean installt is, azóta rengeteg helyem van.A 32 bites azért izgat, mert kissebb a ramfogyasztása, és lehet hogy jobban futnának némely programok, illetve lenne mindenhez driverem.
-
törölt tag
Egy Acer Iconia W500P-ről (2 gb ram, 32 gb tárhely) van szó.
Win 8.1pro 64bit volt rajta amikor használtan megvettem.
Frissítettem Win 10pro 64 bitre, mert a Winsxs (update) mappa bő 8 gigás volt (mert win7-től az összes frissítést ott tárolta), és nem engedte kipucolni semmivel.
Utána kezdtem vadászni a drivereket, és gyanús lett, hogy csak 32 bites van hozzá.
Igazán, csak azért váltanék, hogy hátha simábban futna 32 bites rendszerrel. -
arnd
senior tag
Én még régen hibáztam kétszer is. Először amikor azt hittem, hogy nem kell megnéznem a ghost-os mentésem tartalmát (természetesen csak a win-es particiókat mentette le), illetve amikor úgy nyomtam egy főzött BIOS frissítést, hogy előtte nem mentettem a win key-t róla.
De most előszedtem a ghostos mentést, kikopiztam belőle a windows mappát, és abból szépen megmutatta a
"Nirsoft ProduKey" a kulcsot -
-
ToniSoprano
addikt
+ még tényleg eléggé tükröződik is sajnos, ami engem zavar nagyon. Na ja csodák nincsenek.
Én is erre jöttem rá a tableteknél elsősorban a kijelző minősége a legfontosabb szempont nekem 70-80%-ban, inkább azt gyengébb hardverű cuccot veszek, de jobb legyen a kijelző. Egy szemüveg nem olcsó, a szemműtét sem és rizikós is.
(Egyébként én aki a kemény üveget, pl. gorilla glasst vonalat kitalálta azt sem tapsolnám meg, baromira tükröződnek ami rontja a szemet. Régi telóm nem volt gorilla glass, cserébe jóval kevésbé tükröződött egy vékony átlástszó fólia van rajta, amit másfél évente cserélek, 3 éves a teló asszony használja, semmi baja.) A homok, por kiszok kvarc meg ugyanúgy tönkreteszi a gorilla glasst, úgyhogy csak kell rá a fólia.
-
ToniSoprano
addikt
Ez alapján nem vészes a kijelzőm, egész normálisak színek, szerintem olyan éles határ nincs TN vs IPS kijelző között már: https://www.youtube.com/watch?v=g5tpJPfZT0k
Ha előbb látom lehet ezt veszem, ez ár érték arányban nagyon jó még a kínai ismerősök között is + a 2 év hazai gari sem rossz. -
sirály12
őstag
Ez biztos így van? Mármit ha letörlöm, akkor nem tud usb-ről bootolni a gép? Mert én úgy emlékszem, hogy penről indítva gyalultam le az összes partíciót partíciókezelő progival, volt egy pár. Több mint tíz.
Ezután pedig felraktam egy új wint. Tudott penről indulni. Vagy én értek félre valamit? -
fpeter84
senior tag
De akkor a win telepítő advanced módjával bármikor törölhető a partíció, nem? Tehát akkor egy újratelepítés alkalmával óvatlan partíció törléssel téglásítani lehet a vasat?
Flash író jelszint: a pár $-os írókon CH341 chip van, ami valóban csak 3.3V I/O-t tud. Az íróból kifelé menő lábakat elég feszosztóval letörni, viszont a flash-től visszafelé ágat fel kell húzni kicsit - én erre egy 74HC245 bus transcievert használtam és több féle tápfeszt
Kiforrasztás nélküli írás: nem tudod tri-state módba húzni a SoC SPI lábait, valamint tápfeszt se tudsz úgy biztosítani a flash-nek hogy a proci ne éledezzen tőle, ezért csak a fizikai leválasztás marad - nyilván nem a vezetékeket kezdtem el szétvágni, hanem leforrasztottam. SO8 wide tok, ehhez elég egy rendesen pákafej...
eMMC upgrade: elméletben nyilván lehetne, de a gyakorlatban nem tudom nem kellene e esetleg még a flash tartalmán is mókolni hozzá. Továbbá ezek a PCB-k kissé gyenge minőségűek, a flash pedig BGA tokozású, úgyhogy jóval komolyabb technikai háttér kell és a kukaveszély is elég magas egy esetleges fólia felválással!
-
Upo
addikt
Megnéztem, a legelején van egy 64 megás ESP partíció, de ezt win alatt nem tudod törölni (tudod, de parancssoros kézimunka), de szerintem nem is akarod,mert akkor többet nem bootol a rendszer, ezen vannak pl. a tárolóeszközök EFI driverei is, ami kell a boot-hoz. Az osfmount egy egész jó kis program!
-
fpeter84
senior tag
Tartok tőle, hogy mindbe ugyanaz az akku van, csak a sok kínai eladó próbálja túllicitálni egymást, egyre nagyobb számokat hazudnak és van aki már 5000-nél jár... Szedtem már szét a tabot, nem fér el benne nagyobb akku, elég rendesen kitölti a rendelkezésre álló teret, max akkor lehetne nagyobb ha vastagabb is lesz tőle...
90$-ért ki akciózta a 3G-set? Még a simát se láttam 100$ alatt sehol. Gondolom nem valamelyik nagy raktáráruház mint a panda, banggood, dx stb hanem ali-s eladó. Na az olyanokat kerüld, mert tényleg gyanúsan olcsó! Gondolom max 90-95%-os minősítése volt, ami ali-n a legrosszabb eladó kategória, 1$-os terméket se vennék tőle, nemhogy ~100-ért! Ali-n ilyet csak 98.5-99%+ eladótól szabad venni!
(#7817) Razzul
Ha mégsem itthonról, akkor 1920x1200-as kijelzővel már egészen nagy a választék: [link]
DE! Szerintem 8 colon 1280x800-al már így is olyan aprók a dolgok, hogy 1:1 scaling mellett alig lehet eltalálni a dolgokat. Felvettem 125%-ra, így már jobb de egyértelműen torzabb csúnyább minden mint natívban, ráadásul akkor minek a nagy felbontás? Az említett FullHD+ felbontással már 200%-ra kéne skálázni, abszolút semmi értelmét nem látnám win platformon
igaz ami igaz, androiddal jobban nézne ki a nagyobb felbontás, mert itt ott hajlamosak pixelesedni a játékok, viszont erősen kérdéses hogy amíg HD-vel kifejezetten fickós gyors minden, addig FullHD-vel mennyit lassulna minden, játszható maradna e minden ugyanúgy...
-
-
Thome
veterán
2 mappa van.
Recovery. Ez tök üres.
Windows images. Ebben van egy 5,5 gigás install.wim fájlIlletve van egy $winre_backup_partition.marker fájl.
A partíció is 6 giga, tehát ez ilyen lehetett.
Hol lehet a hiba? Ez már meghaladja a szintem itt. Install.wim-et ha áttolom a recoverybe, az megoldhatja a dolgot? -
Thome
veterán
Van, de ha rányomok csak annyi jön elő, hogy tegyem be a helyreállítási lemezt vagy pendrivet majd indítsam újra a gépet.
Hozzáteszem, recoverybe csak windowsból tudtam belépni, kikapcsból gombnyomással sehogy.
Efi is érdekesen működik, 6 menüpont van, hangerő fel-le gombokkal léptetem az első két menüpont között (hiába nyomkodom, nem ugrik a következőre, de belépni sehogy sem tudok egyikbe sem. Külső bill kellene usb hubbal és egy win8 pennel? -
tjb007
nagyúr
Az első, nem dual OS-es Vi8-ban Hynix van/volt. Nem tudom a Vi8 Superben lévő milyen számokat hoz, de van egy olyan érzésem, hogy rosszabbakat (és igen, most hogy lemérted már látom is). A Teclast X98 Air 3G-nél ugyanez a helyzet, Toshibával indult (ez volt a gyorsabb), utána jött a BIWIN, most meg szerintem már megint más van benne.
-
edge egyetlen előnye, hogy kevésbé használja a cpu-t, egyébként elég instabil.
Én a surface pro 3-omon most fogok visszatérni 8.1-re, mert ez a 10 egyenlőre nagyon szar tableten, sok kicsi, de annál zavaróbb dolog miatt, amit most épp nincs kedvem részletezni, de ha nem felejtem el, akkor fogom majd. -
-
tjb007
nagyúr
Hiába van beállítva ugyanúgy kéri. Sőt, mint az asztali gépemnél a tableten is beállítottam az automatikus bejelentkezést. Változás? Semmi, ugyanúgy kéri a jelszót. Tisztára olyan, mintha a Vezérlőpult csak dísznek lenne, mert akármit is állítok be azon keresztül semmi sem marad úgy.
-
csizi90
aktív tag
Engem sokkal jobban bosszant hogy 8 coll-nál miért az álló nézet az alapértlemezett?
Közben megérkezett a Cube tabletem, kaptam hozzá ajándék tokot is. Tollal és DHL vámkezeléssel együtt 128k volt.
Viszont sajna a tollat csak később postázzák. Estefelé megpróbálom belakni, akkor majd tudok többet is írni, de külsőre és összeszerelés alapján egész korrekt cucc.
-
tvamos
nagyúr
Köszönöm a választ!
Véletlen volt, hogy megszólítottalak, bocs!
Ahogy látom, az igényeimhez legközelebb a Dell Venue 8 Pro áll, egy megfelelő MHL-es dokkolóval. Sajnos ilyet csak további 100 USD-ert latok, amivel együtt már 100 ezer fölött van a kis gép... Jól látom ezt? Vagy van jobb alternatíva?(#7156) csizi90 válasza tvamos (#7153) üzenetére
Azért az 500 USD + ÁFA árnál kevesebbre gondoltam. -
peterk
senior tag
-
joergie
őstag
Ugyanezt mondtam én is. Nincs versenyképes használt piac a kínai 2/32es(dual bootos) 8" csodák ellen.
1/16ra meg rá se merek nézni. Bár apám p4-es gépében is kb annyi van, és eldöcög rajta az xp, lehet azt érdemes lenne akár 1/16-ra is leváltani. Nem egy power user már 70 felé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Path of Exile (ARPG)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged