Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- LED / LCD TV topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
darthsmoke
üzenetére
Ezek tipikus kici occo kínai tablet
problémákszolgáltatások, hol itt a probléma
-
Necc
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Az a 'nagyon szépen' lehet egy 'nagyon szép' optikai csalódás is.
A játékokat az intel hulladék IGP-ire szinte a kutya se optimalizálja le, főleg a múltban!
A végeredmény: teljesen mindegy hogy mit tud vagy mit nem az IGP, még eltérő kategóriák között is ugyanazt a teljesítmányt fogja produkálni.A legjobb példa erre a Civ5: Intel IGP alatt csak a 'low' profil fog ~20FPS-t produkálni, felbontástól szinte függetlenül, minden más profi alatt kegyetlenül akad - ezt a fejlesztők is megerősítették: úgy-ahogy megírták a kódot, hogy 'low' profil alatt éppen hogy játszhatóan fusson a játék, intel IGP alatt.
A másik mondhatni ellen-példa erre a Serious Sam 2 és 3.
A régebbi kb. 10 éves 2. rész grafikai beállításoktól függetlenül, szinte fix 15FPS-elfutakad, míg az újabb, 3. rész már feljebb vett beállítások mellett is tudja tartani a még élvezhető min. 30FPS-t, és már az intel IGP teljesítményével skálázódik a sebesség. -
Necc
addikt
Szabvány "asztali" gépként viselkedik szoftveresen az összes, munkára inkább a Core-M az alkalmasabb SoC, de az erősebb Atomok is tudnak produkálni, ha kell.
Konkrét gépet ár nélkül nem tudunk ajánlani, de az általános elv (minél több pénzért egyre inkább jobb gépet kapsz) itt is érvényes, valamint az óccó kici kínai tableteket munkára erősen nem ajánlom továbbra is erős megbízhatatlanságuk miatt.
-
Necc
addikt
válasz
Is-tee
üzenetére
Teljesen normális, általános jelenség, üdvözlet a kici occo megbízhatatlan sufni kínai tabletek világában

Ha újra akarod telepíteni, először az alábbi adminisztrátori powershell scripttel kapd le valahova a drivereket, lehetőleg külső tárolóra:
Param (
[parameter(Mandatory = $true)] [string] $destination
)
PROCESS
{
Get-WindowsDriver -online | % {
$dir = Split-Path $_.OriginalFileName -Parent ;
$subdir = Split-Path $dir -Leaf ;
$driverDest = "$destination\$subdir";
Write-Host "Copying $dir to $driverDest\$subdir" ;
Copy-Item -Path $dir -Destination $driverDest -Recurse
}
}majd saját felelősségre indulhat az újratelepítés, natív angol vagy magyar nyelvű telepítővel.
Esetleg AIDA-val célszerű a telepítőkódra is ránézni. -
Necc
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Ott valami bűzlik a specifikációkban, az Atom Z3735G ugyanis csak maximum 1GB memóriát támogat.
-
Necc
addikt
válasz
antibes2000
üzenetére
Teljesen megbízhatatlan, bármikor, bármelyik, legváratlanabb pillanatban akár ok nélkül lefagyó, vagy teljesen megnyekkenő, 100%-ig lokalizálhatatlan (itt-ott felbukkanó kínai szövegrészek) óccó kínai tablet vs. stabil, megbízható, ok nélkül általában le nem fagyó, legalább angol lokalizációval rendelkező Surface 3.
Hát... nem is tudom...

Amúgy: Core-M teljesítménye jobb, mint az Atom. Office viszont mindegyiket egyformán nem használja ki, így ez a szempont szerintem mindegy.
Általában az SSD érezhetően gyorsabb mint az eMMC, amit az office is kihasznál. Ráadásul 128GB tárhely többet ér, mint 64GB, akkor is, ha csak office meg netezés menne róla.
-
Necc
addikt
válasz
cidalain
üzenetére
Szerencsere az ilyeneket akik megvettek mind hazai kiskerbol hoztak, (...es vittek vissza
) igy szetszerelesukkel es javitasukkal nem foglalkoztam, eddig.Legfeljebb annyit tudnek javasolni, hogy suritett levegovel nyulj be a billentyu ala, es probald meg kifujni.
Sok (regi) nyomogombos telefonkeszuleknel az evek alatt lerakodo kosz okoz kontakt problemat, illetve nem egy kinai tabot szedtem mar szet, es durvan harmada / fele hihetetlenul retkes volt belulrol, ha a billentyuzetet is hasolno korulmenyek kozott gyartjak, elkepzelhetonek tartom hogy csak koszos belulrol. -
Necc
addikt
válasz
cidalain
üzenetére
Sajnos tapasztalatból tudom hogy a kinai kici occo billentyűzeteken sok esetben a gombok kb.90-95% -a működik csak, így van rá esély.
Viszont induljunk ki szerintem user-error -ból: régiókülönbségre ügyeltél? az angol régióban pl. az '0' = 'ö' (magyar kiosztáson), vagy fordítva. Lényeg a lényeg, ne a billentyűzetre gravírozott lokalizációból indulj ki, lehet hogy a gép beállításai szerinti lokalizációt várná tőled.
-
-
Necc
addikt
Én nem pont azt a modellt, hanem egy kisebb méretűt választottam, pénteken jött meg, és volt/van is szívás vele rendesen!
Kezdeném rögtön az elején: nem adnak hozzá tápot! Az oldal alján olvasd el, hogy jár-e hozzá táp vagy sem.
A második probléma amibe belefutottam, hogy bár 5V 2A van ráírva, egy 5V 2.1A -es töltő alkalmazása esetén is jobban merül, mint tölt használat közben!A flash csigalassú, az alap windowsos műveletekre is másodperceket kell várni, összességében tűrhető, de a túlságosan türelmetlenek biztos agyhalált kapnak. Mindenesetre egy végletekig lebutított, belépőszintű HDD-s laptopnál határozottan jobb.
Agyonreklámozzák, hogy win10 x64-el szállítják, ahoz képest win10 pro x86 (10240 build) van rajta.
A win10 nem frissíthető, kevés helyre panaszkodik, SD kártya behelyezésekor koreaiul hablatyol, és ledöglik az input a folyamat végén, pendrive használatakor a csigalassú flash nem végez időben, 4 óra alatt 16%-ig jutott majd lemerült.
A lokalizáció közel se 100%-os, koreai hablatyra számíts!
Azonnal windows update-el kezdj, és előtte kézzel állítsd be a rendszeridőt! Ellenkező esetben SSL hibák tucatjaival fogsz szembesülni, minden https oldal esetén! (ha alternatív böngészőt használnál, offline installer előkészítése célszerű).
Recovery partíció mindössze 800MB, így én meg se merek rizikózni egy esetleges 'factory reset'-et.
Viszont a kijelző fényereje jó, kontraszt/betekintési szög is rendben van

A rendszer sebessége (amikor éppen nem kell a háttértárhoz nyúlnia) egészen jó. -
Necc
addikt
válasz
gooool
üzenetére
Gyakorlatilag barmelyik 1/32-es (RAM/ROM) tablet megteszi, es hogy most ezen belul occo kinai vagy dragabb de (valamennyivel) megbizhatobb markas az rajtad all

A lehetosegek tarhaza szeles, esetleg ha adnal olyan tampontot hogy mit vallalnal be, sokat segitene (nehanyan pl. mindenkeppen hazai piacrol szeretnenek a helyi garancia miatt, mig masokat ez nem erdekel es az EU-bol rendelnek, vagy meg a vamot is bevallalva pl. kinabol).
-
Necc
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Akartam irni, hogy van alternativanak: [link] (par napja hivtak fel a figyelmem) de most nezem hogy mar ez is out of stock

-
Necc
addikt
válasz
benjoe1
üzenetére
Általánosságban a TV-k képminősége messze elmarad a monitorokétól, vagy nem egyezik a tablet és a TV fizikai felbontása. Javaslom első körben próbálkozz ún. "dualview" beállítással, amikor mindkettő monitor önálló képet mutat külön-külön felbontáson, és ellenőrizd hogy a kettő kijelző felbontása valóban megegyezik.
-
Necc
addikt
En a helyedben azzal kezdenek, hogy a tableten tarolt osszes drivert kimentenem!
Adminisztratori powershellbe ha vagolapra beszurod az alabbi kis scriptet:
Param (
[parameter(Mandatory = $true)] [string] $destination
)
PROCESS
{
Get-WindowsDriver -online | % {
$dir = Split-Path $_.OriginalFileName -Parent ;
$subdir = Split-Path $dir -Leaf ;
$driverDest = "$destination\$subdir";
Write-Host "Copying $dir to $driverDest\$subdir" ;
Copy-Item -Path $dir -Destination $driverDest -Recurse
}
}...akkor rakerdez az utvonalra "destination: " es az ide beirt abszolut utvonalra kimenti neked az osszes drivert.
Pl. ha %userdir%\drivers utvonalat adod meg, akkor a C:\Users\[felhasznaloi nev]\drivers mappaba pakol minden drivert.
-
Necc
addikt
válasz
Akron99
üzenetére
Ettol meg az adott termek nem lesz ugyanolyan mikosegu csak azert, mert "ugyanazon a gyartosoron keszul".
A kinai noname-ek jobban b@xnak olyan alapveto dolgokra, mint peldaul minosegbiztositas, ami naluk gyakorlatilag nincs, mig a nagyobb markaknal mindig van egy kis minimum.
Peldaul hopp innen egy SMT alkatresz hianyzik, hopp ott egy rovidzar, de mivel a termek bekapcsol, mar toljak is ki, mert nekik a darabszam szamit.
Aztan ha a hianyzo alkatresz darabka, vagy a nem odaillo rovidzar miatt te szivsz, mert a wifid allandoan "erthetetlenul" eldobja a kapcsolatot, vagy par szaz uzemora utan nezel bamban hogy miert nem kapcsol be egyik naprol a masikra az eszkozod.
Sot, nem egyszer vettem mukodeskeptelen kinai hulladekot, pl.a dioda helyett egy drotdarab volt beforrasztva egyik kutyujukbe, mig az egyik USB hubjukban az IC-t cafatokra forrasztottak es teljesen mukodeskeptelenul eladtak, illetve nem egy kinai billentyuzet jart nalam ahol a nagyon ritkan hasznalt gombok a qwerty billentyuzeten teljesen mukodeskeptelenek voltak, mondvan "jo ez, biztos nem fogja majd hasznalni a juzer!".
-
Necc
addikt
En a mai napig ugyanazt vallom, barki barmit is mond vagy futyul ra:
Informatikai/elektronikai eszkozt csakis is es kizarolag ismert, nagy nyugati gyartoktol, es semmiaron se ismeretlen, kicsi, vagy kinai gyartoktol!
Kisebb a riziko, hogy egyik naprol a masikra bekrepal, sokkal gyengebb a minosegi szoras (lattam en mar noname tabokat egymas mellett uzemelni gyari szoftverrel, de megis igen jelentos sebessegbeli kulonbseg volt koztuk), es sokkal kisebb az eselye, hogy a balf@x mernokok trehanyul irjak meg a szoftvert (androidos noname tab ugy dontott hogy nyaralas elott 1-2 oraval tol egy formazast az elozo nap filmekkel, zenekkel telepakolt belso memoriara, mert epp kedve szottyant ra).
Igen, ennek ara lesz. Es megeri sporolni ra meg egy-ketto honapot, mert hosszutavon az idegeinket kimeljuk vele, hogy nem kell folyamatosan a gariztatas miatt utazasi koltsegre vagy futarra verni a penzt, mert mar megint valami bex@rt azon a noname kinai hulladekon...
Mondom ezt ugy, hogy elvileg a heten veszek nonami kici occo kinai Csuwi Vi8 "Pro" tabot

-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
this is life
üzenetére
Anno volt atom 3740 tabletem ami 2 csatornas volt, illetve kezel a 3000 szeria 4GB RAM-ot is, jott is ki ilyen gep, de ritka mint a feher hollo.
Persze mas kerdes hogy mit tamogat az adott SoC, es a gyakorlatban hogyan dobjak a termeket piacra a gyartok.
A 'thermal throttling' fogalmat igy hasznalni felrevezetes. Van egy minimum orajel, amit mindig minden korulmeny kozott hoz az adott SoC, meg egy maximum, ami a minimum orajel tobbszorose is lehet.
'Thermal throttling'-rol akkor beszelhetnenk, ha a minimum ala esik az orajel tulzott melegedes miatt. En meg egyszer se talalkoztam ilyennel. -
-
Necc
addikt
válasz
agent_k
üzenetére
Amennyiben fontos a 3G, akkor az elso ketto szerintem erosen felejtos, WCDMA csak 2100MHz-en a mai vilagban keves, mar 900MHz-en is vannak adotornyok orszagszerte elhelyezve, sot, a Vodafone 3G halozata javareszt WCDMA900 -ra epul.
A harmadik opciotol pedig egnek allt a hajam mikor megpillantottam a szukgestelenul magas felbontast, altalaban ilyenkor a kijelzo minosege szenved csorbat (pl. tulsagosan tompa, gyenge fenyero, tele pixelhibakkal, stb.) a felbontas oltaran, de ha windowst tervezel rajta futtatni asztal modban, akkor viszont minden apro lesz. Kezi DPI felskalazas nem a legjobb megoldas.
-
Necc
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
A szoftveres support pocsek. Semmit se optimalizalnak Intel IGP-re, vagy ha megis valamit ossze akar hozni a studio akkor is csak a "low" presetet oldja meg hogy legalabb egy eppenhogy jatszhato szintet megusson a hardver.
Ott ahol nincs Intel IGP optimalizacio, ott meg az abszolut a veletlenen fog mulni, hogyan fog futni a jatek. En 10 eves jatekokkal is fix 15FPS-t kaptam, mindegy hogy az Atomos tabon vagy a Core M-es tabon probalkoztam, mindegy hogy "ultra low + VGA felbontas" vagy "maximum + fullHD felbontas", ugyanugy 15FPS-el akadt mindegyik hardveren, minden beallitason.Persze akad azert pelda ahol az Intel IGP-n is kepes elfogadhato sebesseggel futni egy jatek, de nem ez a jellemzo, sajnos.
-
Necc
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Elhanyagolhato.
Kiveve ha <gunyolo uzemmod>verpistike vagy</gunyolo uzemmod>, ok biztosan benchmark pontszamok ezreivel tudjak bizonyitani hogy gyengebb, de a gyakorlatban ebbol semmit se fogsz tapasztalni, kulonosen jatekok teruleten ahol a legtobb esetben en nulla vagy nagyon minimalis differenciat vettem eszre az Atom IGP-je es az 5000 szerias Core M IGP-je kozott.
-
Necc
addikt
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Szerintem felejtos, a windows marketen kizart hogy lenne ilyen, ha pedig talalnal is desktopra, abban a pillanatban hogy elsotetul a kijelzo a rendszer befagyasztja az osszes asztali alklamazast (Atomos procikon, Core processzorok szerencsere nem tartalmazzak ezt az atkot), igy a tarcsazod mukodese leall.
Ha pedig registry buheralassal kiutod a connected standby-t hogy ne fagyassza az asztali alkalmazasokat, akkor alig par ora alatt lemerulne a geped. -
Necc
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Nem eleg. 16 giga az eg egy adta vilagon semmire se eleg. Eleg ha mar netre van kotve, a frissitesek felemesztenek mindent, a felhasznalot meg kurvara idegesiteni fogja a szo szerint allandoan nulla tarhely.
Es akkor meg meg se nyitottal egy doksit, meg se nyitottad a bongeszot, nem is jatszottal rajta...
Persze lehet trukkozni a swap fajl meretevel meg a hibernacios fajllal meg linkelgetesekkel az SD kartyara, de egy atlagfelhasznalo ebbol semmit se tud megcsinalni, es a forumon is mar vesztette el valaki a fejet es b***ta a falhoz a tabletjet mert eldurrant az agya egy pillanatra a nulla tarhelytol.
Nem csak nekem, de a feletted hozzaszolonak is ugyanaz az allaspontja: ha az ember megvesz egy eszkozt, mindegy hogy mit, mindegy hogy mennyibe kerul, lehessen mar hasznalni valamire es ne allandoan ganyolni meg szivni kelljen vele, mint jelen esetben az allandoan elfogyo tarhely.
-
Necc
addikt
Ami a 2D-s asztalt meg par alapveto dolgot (pl. hardveres video gyorsitas) illeti, szerintem nem befolyasolja jelentosen.
Ha pedig 3D-re kerul a tortenet, ott igen eros tapasztalatbol tudom, hogy az intel hardverek hihetetlenul silany szoftveres tamogatasa (mind driver mind alkalmazas optimalizalas szintjen) okozza az elegtelen teljesitmenyt az esetek 90% -aban, es nem maga a felbontas, a videomemoria savszelessege, vagy az EU-k szama.
-
Necc
addikt
válasz
Ahmed86
üzenetére
Hangero le (vagy fel) folyamatos nyomva tartasa mellett kapcsold be a tabletet. A ketto kozul az egyik altalaban mukodni szokott.
Masik modszer hogy elinditod a windowst majd metros gephaz -> recovery -> es koveted a kepernyon megjeleno utasitasokat.
#5438: szerintem meger par ezret a jobb minosegu kijelzo, erre ne sajnald a penzt egy tabletbol. Az IGP meg nem ettol fog szenvedni... mar attol szenved hogy letezik, de a felbontasbeli kulonbseget nem fogod eszrevenni.
-
Necc
addikt
Nekem van egy: probald meg ujra, elorol, sokkal osszeszedettebben leirni a problemadat, jelen formajaban szinte ertelmezhetetlen amit leirtal.
Egyik dolog amire szukseged lesz az a Control Panel\All Control Panel Items\System -ben talalhato, itt tudod atallitani a gep nevet (is tobbek kozott), csak kovesd a kepernyon leirtakat.
-
Necc
addikt
válasz
zaccfater
üzenetére
Se windowson, se androidon, se iOS-en, se semmin, csak "kiegesziteni" tudod a belso tarhelyet memoria kartyaval ami viszont fabatkat se er, mert:
1) a memoriakartya teljesitmenye erosen limitalt, igy csak bizonyos dolgokat esszeru ra masolni vagy telepiteni (sot android alatt meg extra nyavaja kieroszakolni a programokbol hogy ugyan hasznaljak mar a kulso kartyat)
2) Ha a rendszer allandoan sir a keves tarhelyre mert az operacios rendszer es a kenyszeruen belso tarhelyrol futo vagy arra dolgozo programok teljesen felemesztik azt, a memoriakartya nem fogja megoldani ezt a problemat, mert a kulso memoriakartya csak kiegeszites es !NEM! kibovitese a belso tarhelynek!
-
Necc
addikt
válasz
larryking
üzenetére
Szoftveres kerulout lehet a windows hibernalhatosaga. Ez a funckcio is teljesen kikapcsolja a gepet, de a munkafolyamat lementesre kerul.
Az alapjan amit leirtal mikrokontroller hiba lehet, hogy szoftveres vagy hardveres ezt meg nehezebb megmondani, mindenesetre nehany BIOS frissites tartalmazhat mikrokontroller frissitest is, igy celszeru celzottan egy olyan BIOS-t ujra felrakni ami tartalmaz MC frissitest is.
-
Necc
addikt
válasz
han_lev
üzenetére
Csakhogy OEM windowst nem tudsz akarmirol visszatelepiteni, mert nincs semmi "eredeti" telepitomediumod. Netrol innen-onnan letoltott telepitot meg nem biztos hogy elfogadja a rendszer (marmint a BIOS-ba irt kodot, maga a telepites papiron menni fog).
Az pedig csak hab a tortan, hogy sok esetben (foleg ezek a kinai noname-ek) olyan alkatreszeket hasznalnak amikhez drivert windowsra beszerezni szinte lehetetlen, es egy kulso mediumrol torteno ujratelepites utan olyan dolgok lehetnek mukodeskeptelenek mint pl. erintofelulet, szenzorok (nem forog el a kijelzo, nem allitja automatan a fenyerot), stb.Az a legtisztabb, ha egy pendrive-ot befogsz biztonsagi mentesnek.
-
Necc
addikt
válasz
zsírsámán
üzenetére
2in1 tablettel csak akkor jarna jobban, ha ezt barmifele hasznalat indokolja.
Ahoz hogy az ember lerakja az asztalra es ott bogarassza a netet szuksegtelen a tab vagy a laptop, en inkabb monitorral egybeepitett gepet javaslok, mar ha talal ilyet az ember.
Ha pedig a hordozhatosag miatt kellene valami mobil gep, en nem nyitnek rogton egy 10"-os masinaval, munkara ez mar tul kicsi lehet az idosebb korosztaly szamara, en inkabb a 12-15" meret korul nezelodnek.
-
Necc
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Acer Switch 12-m is ugyanezt a hibauzenetet adta, en meg eszkozkezelo segitsegevel szepen uninstallaltam a gyarit, majd kezzel lenyomtam a torkan az intelest, es azota nem rikacsol ha frissiteni akarom a drivert

OEM frissitesek tudtommal nem jonnek windows update-en keresztul.
-
Necc
addikt
Egyesek mar-mar Acer ugynoknek fognak nezni, de sajnos a legjobb ar/ertek aranyu tabjuk meg mindig nekik van hazai forgalmazasban

A hasznalhatosag legalja itt kezdodik:
Acer W1-810 1/32 -es (RAM/ROM)Illetve ha az anyagiak megenegdik, akkor:
Acer W4-820 2/32 -es vagy ugyanez 2/64 -es kiadasban, meg egy picivel dragabban. -
Necc
addikt
Felhasznalastol fuggetlenul ezek a 30ezres tabok (direkt nem irtam hogy androidos vagy windowsos) elegge nyugosek, allandoan szenvednek a keves memoriatol es a keves tarhelytol, a kijelzo felbontasa es minosege se biztos hogy garancia a problemamentes hasznalhatosagra, akkor se ha csak egyszeru grafikat meg szoveget kell csak megjelenitenie.
Memoriakartya bovithetosege pedig itt se potolja az esetlegesen elegtelen mennyisegu belso tarhely hianyat.Bar egy halado felhasznalo mar urra tud lenni az ilyen 30ezer forintos abszolut belepokategorias windowsos tabletek nyugjein es bajain, az allando szivas ezekkel a tabokkal elegge az ember idegeire tud menni, egy hozza nem erto pedig allandoan masok problemamegoldasara lenne utalva.
Ha az ismerosod problemamentes tabletet szeretne, akkor sajnos meg kellene duplazni az osszeget.
-
Necc
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Csak tudod Mi egy olyan orszagban elunk, ahol egy szaros giga mobilnetert rekordosszegeket kell kiperkalnod, ahol a lakossag kb. fele csak ADSL-t kaphat vezetekesen es orul ha kemeny 1 megat fel tud tolteni egy perc alatt.
Mindennapi tartalomfogyasztos dolgok tarolasara egy memoriakartya/pendrive a legidealisabb a mai napig.
-
Necc
addikt
Skyrim? Nem nezted be a cimet es Obliviont szerettel volna irni? Mar ott is szuros tekintettel neztem a kijelzot mikor a kulteri akcio kozben 20-30 korulire zuhant az FPS, de Skyrimet egyszeruen nem birtam sehogy se ravenni hogy legalabb jatszhato framerate-et (~30FPS) mutasson fel.
-
Necc
addikt
Intelnel nincs olyan hogy "utos" IGP, lehet hogy a hardver elviekben eros, de a gyakorlatban a szoftver olyan 15-20 FPS-re korlatozza a jatekok 90%-at, innentol fogva pedig kar eroltetni a temat.
Meg szerencse hogy az egyetlen program amit hasznalok es igenyel nemi GPU erot nem tartozik bele abba a 90%-ba.
Ha valaki tud barmi olyan trukkot ami leveszi ezt a bizonyos ~15-20FPs-es fatylat a GPU szoftveres retegerol ne tartsa magaban, szoljon nyugodtan, de jelenleg valahogy nem latom a kulonbseget a gen7+ 4EU-S BayTrail-T Atomos IGP, es a gen8 24EU-s Broadwelles Core m IGP-je kozott, pedig a benchmarkok szerint van differencia a ketto kozott dogivel... csak sajnos a gyakorlatban 1-2 kivetelt leszamitva semmit se latok belole.

-
-
Necc
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ugy erted egy kategoria ezekkel az erintokijelzore total ertelmetlen, idiota jatekokkal amik csak arra jok hogy menozzon vele az ember mig a bugyuta virtualis gamepaddel vergodik az ember?
Kosz, en inkabb a jo oreg eger+billentyuzet parossal, vagy gamepaddel/kormannyal jatszom ezeket a kategoriakat (kiveve a Heartstone-t, de ez meg mindig csak egy a sok kartyajatek kozul...).
-
Necc
addikt
Nekem is informatikus a szakmám, és bár én nem tudok hozzátenni mindenféle csillivilli egyetemi diplomát csupán egy rendszeradminisztátori és multimédia fejlesztő plecsnit, de azt mégis nagyol jól tudom, hogy 16GB egy win8/8.1-nek édes kevés a GYAKORLATBAN!

Hogy miért? Mert az end-júzer bemegy a boltba, leakasztja a polcról, nekiáll használni, és "jé nincs elég hely kb. semmire" az első dolog amit az arcába tol a rendszer. És nem kell hogy egy ilyen a tulajdonomat képezze, a google ugyebár minden informatikus remek barátja és igen sok információ kinyerhető onnan is.
Én is tisztába vagyok vele, hogy ELMÉLETBEN 16GB röhögve elég kellene hogy legyen a win8.1-nek, és még bőségesen is kellene hogy maradjon a rendszeren hely úgy hogy recovery is van a gépen, lenne is 1-2 tippem miért nincs, de ennek a végeredménye úgy se számítana mert a GYAKORLATBAN ettől még a júzerek számára ugyanúgy a használhatatlanság szélét súrolná a tablet, és alig akadna 1-1 felhasználó aki pontosan tudná hogyan lehetne helyrehozni a dolgokat teljes rendszergyalulás nélkül.
Én, amikor itt a topicban ajánlást teszek bárkinek, vagy valamiről véleményt nyílvánítok, akkor legjobb tudásomhoz képet igyekszem objektíven hozzáálni a dolgokhoz, ami jelen esetben (is) azzal jár hogy a "de elméletben működne!" felugró ablakra reflexből nyomok egy 'ignore'-t.

-
Necc
addikt
A tobbiek picit szemelyes dolgokbol indultak ki, de attol sajnos meg a helyzet az, hogy az 1/16-os tabletek kukaba valok, mert itt a topicban is rendre azt olvasom hogy annyi hely sincs rajtuk, hogy a windows onalloan mukodjon rajta, gyakorlatilag szinte bekapcsolas utan, vagy egy frissitesi hullam utan mar sir, hogy keves a hely, es ekkor meg nem is hasznaltad semmire (pl. netezes) ami plusz gigakat vinne el.
En szemely szerint az 1/32 -es tableteket tartom a hasznalhatosag legaljanak, ez az ami tenylegesen hasznalhato legalabb tartalom fogyasztasra, es 1-2 rendkivul alacsony memoriaigenyu program futtatasara.
-
Necc
addikt
Erre a feladatra van a recovery particio az osszes tableten, igen, meg a buvos 16GB-osokon is megtalalhato.
Bootolni pedig csak EFI kompatibilis modszerrel lehet, a tradicionalis MBR BIOS boot nem mukodik ezeken az eszkozokon, tovabba celszeru meg kikapcsolni a tablet BIOS-aban a "secure boot" -ot is.
-
Necc
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ugy hogy osszeadodjon nem, arra ott a RAID, de az meg nem ilyen kondiciokra valo.
Viszont NTFS-re formazas eseten meg lehet oldani hogy a C meghajto egy adott almappaja legyen a memoriakartya, picit hasonloan kell elkepzelni mint a linux lemezkezeleset csak itt a C lenne a "root". -
Necc
addikt
válasz
agressor12
üzenetére
A "Bing" -es windows van allitolag ingyen, hatranya hogy nem lehet benne nyelvet cserelni, illetve az alapertelmezett bongeszo az IE a Bing keresovel es kezdooldallal elokeszitve.
Ez utobbit persze a felhasznalo elallithatja maganak, de a gyarto igy koteles bekonfiguralni.Kikapcsolt allapotban nyomd a 'hangero le' gombot folyamatosan, es ugy kapcsold be a tabot. Igy juthatsz el a boot menube.
-
Necc
addikt
Pont ez az hogy nem eleg! Mindenhol (kulfoldi teszt, itt a topic) ilyen 1-2 max 3GB szabad helyet irnak 1/16-os tabokon ami pillanatok alatt betelik, mind1 hogy metro-s felulet van hasznalva vagy a desktop, es az atlag embernek pont hogy halvany lila goze sincs arrol hogyan tudna helyet felszabaditani, es innentol fogva beindul szamara a szivashadjarat.
Amugy en szemely szerint nem a korom miatt nem hasznalom a metro-s feluletet, hanem az alkalmazasok hihetelenul magas igenytelensege, vagy ha megse akkor a "minden fizetos" koncepcio vagy az arcomba tolt reklamok miatt.
-
Necc
addikt
válasz
agressor12
üzenetére
Pl.: [link] igaz ez "csak" 1/32 -es, majd 10K felarankent kapod a 2/32 -est illetve a 2/64-est.
Ami meg megkulonbozteti a konkurensektol az a sztereo hangszoro, a minosegi kijelzo (az Acer mindig is igenyes volt ra, nem ugy mint a sok kinai gyarto ami szeret dobalozni olyan szavakkal mint "IPS" de a gyakorlatban a kijelzo minosege hagy kivannivalot maga utan...), illetve a W4 szeriaban a microHDMI is ritka elonynek szamit.
-
Necc
addikt
válasz
agressor12
üzenetére
...50K egy 1/16-os tabert??

Ennyi penzert mar ertelmes hardverrel (2/32 GB RAM/ROM) szerelt tabot vagnak az emberhez 'markas' gyartotol

Ha szabad tudni, mibol van az a tab hogy ennyire draga?
-
Necc
addikt
válasz
agressor12
üzenetére
Apa kezdodik!
Kezdenek rajonni az emberek hogy "16GB semmire se eleg" es beindulnak a mokolasok meg a takolasok ezerrel!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
</troll>
</sarcasm>mklink parancs lesz a te baratod, leirast pedig talasz peldaul itt.
-
Necc
addikt
A rendszervisszaalitasi pont egy kulonbozetet tarol az allapotok kozott, es nem allit vissza illetve tartalmaz mindent. Csak egy hibas windows frissites, illetve egy hibas driver hatasait tudod vele visszavonni, valamint az ido kozben feltelepitett egyeb programokat vakarja le IQ nelkul.
-
Necc
addikt
Azt is nezd hogy nem minden atom "olyan" atom. Csak a Z2500 szeria a Z2760 (nincs is mas a Z27XX szeriaban) es a D2500/D2700 amelyek 2 magosak, es relativ magas orajeluek (a Z2520-at leszamitva), igy ezek azok a modellek amelyek kepesek nemi tejesitmenyt is kitaposni magukbol ha a szukseg ugy hozza.
Nekem a D2700 -as atomos szerver ellatja a NAT, tuzfal, valosideju antivirus es reklam szures, transzparens proxy (cache), minecraft szerver, UPnP szerver (szukseg eseten valos ideju atkodolassal) es meg megannyi mas nem CPU ehes feladatot, es tokeletesen vegzi a dolgat, egyeduli hatrany csupan az hogy egyetlen egy eszkoz szolgalhato ki valos ideju atkodolassal 480p felbontasig (azaz egy mobil eszkoz pl.), kulonben megfekszik a gep.

-
Necc
addikt
válasz
blade zte
üzenetére
A legtobb jatekban (ideertve a minecraftot is) hiaba piszkalod a grafikai beallitasokat, akkor se fogsz ertelmes FPS-t (stabil 30) elerni, sot ugy egyaltalan nem fog szamottevoen jobban futni a jatek.
Ha mindenfelekeppen jatekra keresel win8-as tabot, a kisebb kijelzofelbontas a jobb.
-
Necc
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Hat az 1GB RAM-os csodan legfeljebb csak az, aminek a memoiaigenye ugy 256MB korul van.
De amugy se fuznek tul komoly remenyeket hozza, az intel integralt nagyipari hulladekainak a szoftvertamogatottsaga legendasan silany, hiaba tudna mar erobol jo par dolgot (foleg regi jatekokat) elvinni, egyszeruen akadni fog rajta ugy a jatekok kb. 90%-a (15-20FPS).
-
Necc
addikt
válasz
pengwin
üzenetére
Ne menjünk bele ebbe a boot idős dologba mert csak azt bizonyítja vele mindenki hogy ki mennyire cseszte el a gépét és szórta tele szeméttel.
Egy ősrégi celeronos gép is el tud indulni alig fél perc alatt XP-vel, ha a felhasználó nem telepíti agyon minden szeméttel, vagy ügyel arra hogy mi induljon el bekapcsoláskor vagy mi nem.
-
Necc
addikt
válasz
pengwin
üzenetére
Most megint gonosz leszek de pont ez az a tipikus 0.1% amiről beszéltem.
A felhasználók 99.9%-a pont hogy azonnal agyfaszt kap, ha meglátja hogy parancssor
.
A következő pánikroham akkor tör rájuk ha nem találnak minden egyes nyamvadt funkcióhoz (pl. mentés, nyomtatás) valami egérrel kattintható "varázsgombot", mert a billentyűzethez érni már nem tudnak (pl. CTRL + P a nyomtatáshoz).Persze ettől még használható a rendszer, de szaktudásra van hozzá szükség és a leghétköznapibb dolgok is kisebb-nagyobb szívások árán oldhatóak csak meg. Én nem ezt várnám el egy otthoni szórakozásra, vagy irodai munkára használt géptől.
De mindettől függetlenül használd egészséggel

-
Necc
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Meg se probald erteni ezeket a "RebelOS" felhasznalokat mert ha belegebedsz se fog menni. Csak a teljes RebelOS felhasznaloi tabor erti meg egymast, de nyugi, mar evtizedek ota ugy kb. 0.1%-on stagnalnak es evtizedek ota azt hirdetik hogy "hamarosan itt a RebelOS korszaka" mint ahogy a sok veszmadarkarogas a vilagvegerol ugyhogy sok vizet nem fognak zavarni...

#3091: erre a kerdesre legfeljebb egy tulajdonos tudna valaszolni, az a gond az intel integralt hulladekaival hogy a silany szoftveres tamogatas miatt nagyon sokminden akad rajta, akkor is ha a hardver a nyers erejebol amugy konnyeden elvinne.
De mivel egy bongeszobol futtathato jatekrol van szo, igy gondolom joggal feltetelezem hogy optimalizaltak a kodot intel hardverre, kulonben igen sok potencialis vasarlotol esnenek el.
-
Necc
addikt
Ne feledd kérlek hogy a kiindulóállapot egy 1/16 legalja tab ahol egyszerűen hely nem maradt arra hogy a windows rendesen tudjon működni. Alapesetben nekem se jutna eszembe gyakran használt sok apró fájlt áthelyezni memóriakártyára.
Újratelepített windows lehet hogy kapásból több hellyel indul, ha nem wimbootot csinál a felhasználó házilag, de driver meg nem léte is galibát tud okozni.
-
Necc
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
SDHC -> 32GB
SDXC -> 2TBHa az SDXC-t kezeli, akkor a 128GB-os memoriakartya se akadaly.
-
Necc
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Gyakorlatban nem foldelt a tap ugyhogy ez nem szamit. Viszont a hazai aram van annyira rossz minosegu, hogy ez gondot okozzon nehany berendezesnel, zavarszurovel orvosolhato.
A legtobb program a C:\Users\[felhasznalo]\AppData\Local\ illetve az %appdata% konyvtarban dolgozik, ide "szemetel", ezeket az informaciokat kell atiranyitanod hogy mashova "szemeteljenek".
A google chrome peldaul a C:\Users\Necc\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default konyvtarban dolgozik.
Atlinkelni pedik az mklink paranccsal lehet, ha az adott alkalmazason belul nincsen athelyezesre opcio.
Nagyon sok jatek 15-20FPS-nel beallitasoktol es felbontastol fuggetlenul nem is fog jobban futni, teljesen mindegy hogy mai vagy 10 eves a program, sajnos ennyire silany az intel tamogatottsaga ha jatekokrol van szo.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- Magisk
- További aktív témák...
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)