- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drachoo
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Szerintem egy windows tabhoz a 2gb ram átlag használatban (netezés, youtube, némi játék) bőven elég. Amennyiben desktop alkalmazásokat szeretnél futtatni ott már komolyabb alkalmazásoknál kevés lehet. 1gb-os gépet viszont már én sem vennék.
X64-es oprendszert az ember pedig csak akkor telepít ha megéri, tehát legalább 4gb ram van a gépben, esetleg egy desktop alkalmazás megköveteli az x64-es oprendszert. Egyéb esetben nem nagyon van értelme 64bites windowst telepíteni.
-
kisza25
félisten
ÉsJoccc07, arnd köszi nektek

Csak net (firefox), videók, zene, netezés 5-10 oldal egyszerre, de ez a plafon. PH, ipon,youtube, gmail, google térkép és hasonlóak.
Nem játszom tabon arra ott az asztali gép.
Android 1GB-ból hamar kifogy és kilépeget alkalmazásokból.
A t100ha az x64 akkor kevés neki a 2GB?
-
arnd
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Mennyi RAM-ot kajál?... Amennyi rendelkezésre áll.
Droid alatt a sok ram főként a játékoknál jelent előnyt, ahol gigás fájlokat kell kezelni. 30-60 megás programoknál lényegtelen. Mindent betölt RAMba, nem kell vele foglalkozni, hogy mennyi maradt szabadon.Win azért 1Gval szenved, 2vel kb. azt tudja az x86 mint 4-el az x64. Szóval droidnak 1G elég, 2 meg már teljesen oks. Win meg vagy x86/2G vagy x64/8G.
Persze ha nagy játékok is előfordulnak akkor amennyi RAMra van pénzed...
Persze ez nem túl tudományos, inkább ököl szabály jellegű észrevétel.
-
kisza25
félisten
válasz
this is life
üzenetére
a Windows úgy működik, hogy minél több RAM-ot kap annál többet használ, a többit a háttértárra pakolja, de mindig pakol oda is, persze ebbe a RAM kezelésbe bele lehet nyúlni (én bele is nyúltam, mindössze 1GB virtuális memória van engedélyezve)
pl az asztali gépemen a 16GB-ból elindulás után csak vírusirtó firefox...1,9GB kajál, szóval így nézzük a 4GB-nak simán lehet értelme egy atom proci mellett is, de közel sem biztos, hogy gyorsabb lesz tőle, mert a számítógép mindig csak annyira gyors, mint a leggyengébb komponense, ami szerintem jelen esetben az atom x5-8500. Ezt csak úgy lehetne kipróbálni, ha a 2GB vs 4GB össze lenne hasonlítva.
Igazából tényleg az a kérdés ér-e 25eFt-ot az a 4GB RAM és a 128-as SSD, áh nézegetem még a vidiket hátha okosabb leszek
úgy látom nem csak engem foglalkoztat a dolog
teszt 1
tezst 2 -
válasz
kisza25
üzenetére
Sajnos ezt nem tudom hitelesen lemerni, merz a laptopom egy amd athlonII p360 4 giga ram ,5400 rpm , dedikalt videokartyaval lassabb egy picit mint a bay trail atom , toshiba emmc,2 giga ram tabletem, s a rendszer erdekes modon mind a ketton 40-45% ramot eszik. Ha tobb memoria van a win se zarja be az alkalmazasokat hanem bent tartja memoriaban . A 2 giga nalam eddig eleg volt mindenre , de ram zabalo alkalmazasokat nem igazan futtatok . De ettol fuggetlenul rambo-l sose eleg, minnel tobb annal jobb, kerdes hogy a tobb hoz e annyit amennyi a felar rajta. Ha pedig jovobe tekinto vagy akkor tobb ramot neki , mert ki tudja mit mokolnak majd meg a rendszeren redmondban .
-
kisza25
félisten
válasz
this is life
üzenetére
Vágom a droid és a win közötti különbséget, droid sokat fejlődött megjelenése óta, de még mindig vannak benne idegesítő hiányosságok, ami miatt wines tabletre cserélnék.
Amin filózok, hogy elég lenne a z5-8500 2gb 64gb t100ha ~95eFt-ért, vagy megérne +25eFt-ot a z5-8500 4gb 128gb változat. A win ugye csinál virtuális memóriát és ugye ssd-re pakolja. Valahogy úgy érzem a 4GB változatnál a CPU lenne a kevès és nem lenne sokkal gyorsabb, mint a 2GB változat.
Pl asztalinál semmit nem gyorsult 8GB-ról 16GB-ra váltással (i5-4600k 4,2Ghz)
Szóval egy x5-8500-nál vajon hol a határ.
Nekem dual bootos rendszerem van , a droid kb 450 mega a betoltes utan ... a win 900 mega ramot eszik meg win10 alatt , s kb ennyi volt win 8,1 alatt is , 1-2 szaz mega kulonbseg lehet neha , de ez nem szamottevo..
Na ez elgondolkodtat, hogy 2GB az elêg karcsú win alatt -
válasz
kisza25
üzenetére
Azert olyan szembe otlo kulonbseget ne varj , a win elonye a droiddal szemben , hogy sokkal tobb mindenre hasznalhatod , s nem csak tartalom fogyasztasra hanem eloallitasra is . Alapbol a win tobb ramot eszik , de ez vele jaroja a sok retusegenek... ha a memoria eleresi ido a kerdes , akkor ott sok fugg a beepitett emmc fajtajatol, sebessegetol.. ha a feladatra eleg a droid amire neked kell ,akkor nem erdemes valtanod, de ha egy asztali pc funcioit is szeretned akkor win.
Nekem dual bootos rendszerem van , a droid kb 450 mega a betoltes utan ... a win 900 mega ramot eszik meg win10 alatt , s kb ennyi volt win 8,1 alatt is , 1-2 szaz mega kulonbseg lehet neha , de ez nem szamottevo..Raziel
Tudtommal win alatt nincs lehetoseg custom billentyuzetre .Arnd
Koszonom a kiegeszitest ☺Tejeskifli
Mint mar irtak olyat keress aki eu raktarbol tud kuldeni ... -
kisza25
félisten
.notebookcheck en néztem, a hozzászólásomlényege az lenne, hogy mennyi RAM-ot kajál az andriod és mennyit a win 8.1/win10?
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Chuwi Hi8 tabletem van Win10-el.
A billentyűzet nem cserélhető mint Androidnál? A gyári elég ratyi mondjuk egy Swiftkey-hez képest. -
Upo
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Mivel nézted, hogy nem gyorsabb? Ha valami benchmark, akkor abban vastagon benne lehet, hogy a tároló sebessége jelentősen alakítja a végső pontszámot. CPU-ban kb egyforma lehet, vga-ban biztos, hogy a cherry trail jóval gyorsabb, akár duplája is lehet. Viszont ha a tf103-ban van valami gyors háttértár, a t100-ban meg valami közepes emmc, akkor a végső pontszámban a gyors tároló pontszám előnye behozhatja a gyors vga előnyét. Ne felejtsük el, hogy a cherry trail tudja a hardveres HEVC/H265 kódolást, azaz nem terheli annyira a procit, ilyen videók lejátszásakor jóval tovább tart az akku. Illetve a 3d igényesebb alkalmazásokat is jobban futtatja.
Mindenki maga kell hogy eldöntse, hogy mi a preferenciája. Én, ha lenne valami nem a legolcsóbb bay trail tabom, azért nem cserélném le cherry trail-re, mert az anyagi ráfordításhoz képest nem sokat adna. De ha új készülék, akkor a régit már nem venném meg. -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
Tudnátok ajánlani itthon kapható dual os -es vagy win tabletet ?
Írnám a kritériumokat : legalább 9,7 - coll , microSD ,OTG , 3G ,
Ára ? 50-70.000.- Huf-ot tudnék rászánni .
Alcornak van egy dual os-es itthon kapható tabletje ,de lehagyták a 3G-t... -
kisza25
félisten
Tud valaki tesztet/ videót, ahol azonos hatdveren hasonlítanak össze androidos tabletet windows-os tabbal?mondjuk atom z3740 2gb vagy hasonló, RAM kezelés érdekelne elsősorban.
Jelenleg androidos asus tf103cx 10,1" tabom van z3740-el 1gb/8gb-al, most nézem, hogy az asus t100ha-ban lévő z5-8500 kb semmivel sem gyorsabb. -
ACAB95
tag
Üdv
Egy hete írtam ide, hogy megtelt az 1GB rammal rendelkező Win 8.1 tabletem. Chrome helyett Opera böngészőre váltottam. A leírásban említett szolgáltatásokat töröltem [link] Ezek után a memória 40% -a felszbadult.1hét öröm után, megint bellasult a tablet Ram megint 96% -on üzemel. Köszönöm a javaslatokat!
-
LSiki
tag
válasz
tejeskifly
üzenetére
A kínai webshopok közt az egyik legnépszerűbb postai szolgáltató. Kínában "begyűjtik" a csomagokat. Légiposta. Aztán Hollandiából szétszórják Európában. Az hogy ajándékot és csiribiri összeget ír rá, az nagyon nem fogja befolyásolni a NAV munkatársait.
Számold rá a 27% ÁFA-t, a 2000 Ft-os kezelési költséget és ha így is megéri akkor rendeld csak.
Ha pedig átcsúszik a vámon, akkor rebegj el egy imát
. -
consono
nagyúr
válasz
tejeskifly
üzenetére
A PostNL is csak valami kamu fedőcég, nekem jött már velük pár cuccom, de közvetlenül Kínából jön ez is...
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
this is life
üzenetére
Találtam egy ealdót, aki Holland postával küldené.
Megkérdeztem, hogy EU országon keresztül küldi-e, vagy hogy csinálja, de csak annyit írt, hogy tudja holland postával küldeni, meg hogy ráírja, hogy gift és olyan összeget amit szeretnék.
A gift és az alacsony összeg miatt nekem úgy tűnik, hogy ez is közvetlen kínából jönne nem?
Csak akkor nem értem a holland posta hogy keveredik oda.
-
arnd
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
És ugye a touch felbontását semmszabad elfelejteni. Ami jóval rosszabb mint a kijelzőé. Amikor nem tudsz rábökni egy menüre...
-
arnd
senior tag
Próbáld ki élőben. Jól mondják a srácok, hogy pont a nagy felbontás/apró pixelek miatt nagyít bele az ember.
Hiába látszik egy táblázat mindes sora/oszlopa, ha a beleírt tartalmat nem tudod elolvasni, olyan apró.Vesszőparipám, hogy 1280X800-as felbontást 14"-15" méretben használtunk pár éve, és nem volt pixeles

Persze nekem sem FHD már a telefonom, de ha jobban belegondolok kevest használom ki a magas felbontását.
(Vazze az FHD meg 24" monitor méret, és nem pixeles...) -
-
arnd
senior tag
Alapvetően nem a kijelző felbontása ami a legmeghatározóbb ezeknél a gépeknél.
Pl. az almás cég marhára nem használja ki azt a kijelzőt, max ha egy pdf, vagy részletgazdag kép kerül megnézésre.De alapvetően 800X480-ban nyomja, (kis túlzással).
A wines taboknál szintén van egy optimum amiikor nativ felbontásban tudod használni.
8" környékén az 1280X800 ideális, 10" környéke meg FHD.Androiddal már más a helyzet, elég ügyesen kezeli és konfigolható is a magasabb dpi.
Ha nincs win-es környezethez köthető programra szükséged akkor inkább ipad, és droid vonalon nézelődnék.
Csak win-es tabnál meg nagyon nincs sok értelme (asztali használat nélkül, egér, bill.) a nagy felbontású kijelzőnek.
-
Imy
veterán
Milyen tablelet ajánlatok? Nagy részt netezés, közben webrádió hallgatás lenne. Jó lenne, ha gördülékeny, strapabíró, és több évig működő képes lenne... És ha lehet ne kelljen hackelni.

Képernyő felbontás és hoszabb üzemidő lenne a másik fontos szempont.
Minimum 8', de 10' is szóba jöhet. Igazából mindkettő kategóriából kellene egy-egy ötlet.
Árban ne legyen drágább mint 90.000 (8'), és 120.000(10') esetében, de inkább olcsóbb.
(jelenleg apple Ipad Air 2 mini és Ipad Airt nézek, ahhoz képest nézegetek más oprendszerrel) -
+1. Amikor mediacreationtools win10 telepítést csináltam, használhatatlanná vált. Factory restore után folyamatosan hagytam, hogy frissítse magát win 8.1, win 10-ig, most elégedett vagyok, minden jó (azért mindjárt megnézem a hangot, nem pont egy legújabb frissítés okoz galibát...)

-
fabicska
tag
válasz
kisza25
üzenetére
Ez a fő baj a 10-el, hogy kapkodva lett kiadva, a 8.1 úgymond.... bukása miatt szorult helyzetbe került az androiddal szemben is, így amilyen gyorsan csak lehetett, össze is dobták a rendszert. A chipsetgyártóknak meg esélyük sem volt rá, hogy időben lépjenek, abban bízott mindenki, hogy a 8.1-es driverek itt is jók lesznek, hát, nem mindig.
Én azt ajánlom a hang eltűnés problémára, hogy nyomj rá egy full factory resetet ("Leselejtezni, vagy gyári állapotba akarja helyezni a tabletjét?"), azzal lesz csak jó. És a 10-el még várjunk, jól fog jönni a Service Pack 1

-
kisza25
félisten
válasz
Sotyks94
üzenetére
Akkor az lehet a baj, hogy nemadtak ki még rá drivereket (win10) sok a baj a 10-el, ha nincs támogatás az eszközhöz +nem tiszta telepítést csinálsz, hanem frissítesz 7/8-ról én is szívtam vele laptopon, meg asztalin is, laptopra nem is találtam megoldást ott maradt a win7
-
Sotyks94
aktív tag
-
Sotyks94
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég T-től vett lenovo Miix-el az lenne a probléma hogy eddig volt hang, most nincs.
Se hangszórón, se jacken. az egyetlen hang eszköz be van állítva, és nincs le némítva vagy ilyenek. Lett win 10-re updatelve, de eleinte volt hang, ez csak most tűnt el. Win 10 uppolva van legfrisebbre, eszközkezelőben meg egy intel SST Audio device, és egy Realtek12S Audio codec van a hang alatt, mind2 up to date. Szerintetek valami driverrel van gond, vagy vihetem is vissza gariztatni?
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
nekem most is van 10.1 és én nem szoktam egy kézzel lóbálni, hanyatt fekve használom a kanapén 2 kézzel fogva, az sanszos, hogy nem érem át a gépeléshez, winfoshoz lévő billentyűzetet is szét lehet húzni?
Nekem azét munkához is kellene (olyan programunk van ami böngészőn keresztül fut) és oda azért jól jönne egy kicsit nagyobb méret. Próbáltam asztalin 4GB-os laptopon a szokott programok megnyitva ~3,5GB-ot megkajolnak, szóval nem merek 2GB-ost venni.
Mondjuk, ha elmegy a laptopom és tabletem, akkor mindenképpen veszek valamit, ha addig nem találok t200/4GB/64GB-ot akkor a t100ha x5-8500 4GB/128GB lesz, mert hardveresen az nagyon szimpi csak a kijelző mérete aggaszt kicsit, bár a jelenlegi tabon is tudok dolgozni, ha nagyon akarok, csak 2-3 fülnél többet nem szabad megnyitni (ez nem a 10.1" hanem az 1GB RAM miatt van, ez androidos)
-
-
-
kisza25
félisten
T200ta kezd kifutni és amit találtam az z3795 4GB 32GB +500GB (144eFt), vagy z3775 2GB 64GB(136eFt),
de még véletlen sem találok 4GB 64GB-ost, az a 32GB nekem nagyon kevésnek tűnik winnek
A legtutibb a t100ha x5 8500 4GB 128Gb, de az csak 10,1" direct nem gyártanak használható kombinációt
-
tlac
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
kifordíthatóban találtam csak ilyen méretben egyelőre
-
kisza25
félisten
Urak, a t200 ta utódjáról nincsen semmilyen hír?
-
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
this is life
üzenetére
Ezt az EU plug-os dolgot honnan vetted?
Mennyire biztos ez?
-
szglazer
újonc
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok, és munkám miattt lenne néhány paraméter aminek meg kell hogy feleljen az eszköz.
Windows, GPS, SIM-foglalat, minimum 32Gb háttértár és 2Gb memória 8" képátmérő.Szeretném kérni a segítségeteket sajnos nem nagyon értek hozzá, amit kinéztem az egy Pipo W2F, de eléggé tartok ezektől a kínai csodáktól. Nagyon Szívesen venném a tapasztalatokat illetve egyéb készülékeket is.
Köszönöm előre is
-
Drachoo
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
A felbontás csökkentése nem nagyon lesz komoly hatással a fogyasztásra. A képernyő fényereje, processzor teljesítménye, ezek már igen.
-
-
arnd
senior tag
Volt a napokban a Vi8-asomon egy nagyobb w10 frissítés. 6G hely a C-n, fekete képernyős kör százalékos stb.
És van 0%-os fényerő gomb
Már csak pont kellene a számos billentyűzet mellé (lp beírás). -
tlac
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
nem a felbontást kell levenni, hanem a nagyítást beállítani
ha a 200%-kal lesz olvasható, azzal még jól is jönne ki (mivel az pont a pixelduplázást jelenti ott ahol a program nem támogatja a skálázódást) -
válasz
fabicska
üzenetére
Na ez mar kellemes meret , egyedul a felbontast vennem lejjebb... nagyitoval lehetne rajta kerseni az ikonokat nativ felbontason ... de ezt leszamitva nem rossz ..
Trialbiker
Ha mar egyszer aktivalt a win utan , vagy a tovabbra nyomsz ahol keri, ha meg nem keri ugy meg jobb. En ujra raktam szuzen es nem kerte , mire leszedte a frissitseket mar aktivalta is magat. Ezt vegre korrektul ossze hoztak az Ms-nel . -
fabicska
tag
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, de brutál... 12 colos Chuwi tablet
Display resolution: 2160*1440
60.000Ft-ért kellene, bár ezt sehogy sem lehet értelmes módon megfogni, ágyban, netezés közben.
-
kisza25
félisten
válasz
Trialbiker
üzenetére
Kérni fog, de nyomsz egy továbbot utána már nem fog kérni
-
Trialbiker
tag
válasz
this is life
üzenetére
Nem fog kérni így aktiváló kódot?
-
válasz
Trialbiker
üzenetére
Ha fentebb leirt verzio megse mukodne akkor pendrivra kiirod a w8,1-et es onnet ujra telepited a rendszert ... biosbol a pendriverol bootolj be .
-
fabicska
tag
válasz
Trialbiker
üzenetére
Nyomd rá a helyreállítást, akkor a 8.1 visszatelepül. A Win 10-re frissítés azt a partíciót nem bánthatja.
-
Trialbiker
tag
Sziasztok hivatalosan milyen módszerrel lehetne visszatenni a 8.1et egy acer switch 10re win 10ről, úgy hogy már jócskán túlnyúlt a 30 napos visszaállítási időn?
-
fabicska
tag
Itt nem a 32-64 bit a lényeg, hanem az intel CPU specifikációja... A 32 bites Windows 4096 MB RAM-ot tud megcímezni (RAM + VRAM + HDD/SSD-kben a gyorsítótár, mindenféle megcímezendő memória magyarul), szóval mókolás nélkül annak is (32bites) fel kell ismernie a nagyobb memóriát egyben.
Ehune: Elvileg 64 bitessel szállítják, ki is jelzi egyben a rendszer információ, de ettől még nekem nem tiszta a dolog.
-
Azert 32bitrol 64bitre nem csak egy sima frissites,a win telepitoje nem engedi, hanem elotte le kell gyalulni a 32bites os-t es tiszta telepitessel utana mar fel telepitheto a 64bites os is , telepitokulcsot elfogadja , azzal nincs gond . Az vagy a biosba van egetve , vagy pedig programmal kell kiolvasni, vagy pedig ha mar aktivalva van a win akkor az alaplap azonositoja alapjan ujbol beaktival.
-
cidalain
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Nem a vamtol felek, hanem a 27% afatol. Vagy a kinai tudja garantalni hogy a csomag atcsuszik a magyar vamosokon?
Kulonbozo kulfoldi forumokon mar kiveseztek a temat, nem hiszem hogy kinai berenc bloggerek mindenhol. Szerintuk a Z8300 elkezeli a 4 GB ramot (azaz az Intel spec a rossz), hozzateve hogy a tableteken 32 bites Win van, igy csak kb 3 giga fog latszani. A teljes 4 GB-hoz 64 bites win kell a tabra. Osszessegeben ha ez tenyleg igy van akkor egy 4 gigas verzio is elorelepes a 2-eshez, mert vegeredmenyben majdnem 3 giga lesz hasznalhato oprendszer mokolasa nelkul.
Azert kerdeztem hogy ezen a forumon meg senki nem vett Z8300-4GB-os verziot egyik gyartotol sem, aki ezt meg tudja erositeni, vagy cafolni? -
válasz
cidalain
üzenetére
Ha eu pluggal rendeled akar kinabol is akkor nem lesz vam , ha pedig eu raktarbol akkor szinten kikerulheto .
Elvileg nincs ertelme 4giga ramot bele rakni, mert az intel specifikaioja szerint csak 2giga single chanelt tud a z8300... valamit elirtak a kinaik ... ha csak nem kulon memoriaval dolgozik a gpu , de ez csak feltetelezes , es abban se vagyok biztos hogy az APU-knal ez megvalosithato e (dedikalt grafikus memoria ). -
cidalain
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Igen, ez egy elegge jo opcio. Tetszik a dokkolos bill is. Ez a geekbuying ez EU-s raktaras hely? Ez eleg jo ar lenne de ha kell afa is, az mar necces.
Z8300 and 4GB nincs itthon meg senkinek ilyen spec tablete? 3 honapja ezen vakarozik a fel vilag hogy akkor ilyen nincs. Pedig nagyon ugy nez ki hogy megiscsak lehetseges.
-
válasz
this is life
üzenetére
Uff beneztem cherry z8300 , kivancsi vagyok , mi az eliras a memoria mennyisege vagy a cpu tipusa ...
-
Elvileg ha win 10 lenne rajta es memoria tomorites, de sokat azzal se biztos hogy nyernel, a 8,1-et kene vegletekig kicsontozni , valami hasonlo mint ebben a cikkben , kerdes van e erre lehetoseg w8,1 esetleg w10 alatt. [link] a dirtywinen nezz korul [link]
Cidalain
Pl ez [link]Fabicska
Fentebb linkeltem egy cherrys tabot es a spec aljan mar x5 z8500-at irnak benne ... -
cidalain
veterán
Minden futo felesleges taskot lojj ki, mar a windows inditasakor se toltodjon be semmi szar (msconfig/startup). Foleg ne virusirto, audio/video vezerlopult, frissitesi seged, akarmi. Auto win update legyen offon.
Lehetoleg keruld a chrome-ot, zabalja a memoriat. K-meleon egesz gyorsan muxik keves ramos laptopon, gondolom tabon is.
Ha ez nem segit, akkor nincsen mas lehetoseged, venned kell egy uj, korszerubb cuccot. -
fabicska
tag
Az sajnos eleve gyári hulladék. A 16/1-es változatok androidnak is kevesek majdnem, a windowsról nem is beszélve... Olvass vissza egy picit, 'lassan' a 2GB is kevés lesz, ahogy belakod a rendszert, meg hát valljuk meg, a Chrome zabálja a RAM-ot. Javaslat...? Háááát....
1. Használj operát
2. Start-futtatás-msconfig alatt lőj ki minden automatikusan induló marhaságot
3. Antivírus/tűzfal progikat kerüld (ha belső hálózaton vagy), mert a router tűzfala megfelelő védelmet adhat normál böngészéshez
4. A nem használt windows szolgáltatásokat kapcsold ki, és távolítsd el.Ezek után olyan 200MB-od marad indulás után, többet nem tudsz belőle kihozni semmiképpen.
-
ACAB95
tag
Üdv
Van egy Win 8.1 tabletem, CPU Intel Quad Core, 8GB tárhellyel... Csak internetezésre használom, de az 1gb RAM végett használhatatlan. Chrome böngészőn kívül semilyen program nincs feltelepítve, a RAM mégis állandóan 96-98% üzemel. Mivel tudnám felgyorsítani? Előre is köszönöm! -
cidalain
veterán
Januar kornyeken lesz aktualis, hogy elverjem a karacsonyi penzt egy tabletra.
Sajna a kulfoldi rendeles, es igy a kulfoldi (kinai) csodak ezermillio fajtaja kozott nem teljesen tudok kiigazodni, illetve nyilvan sok ertelmes a latoterembe sem kerul.Segitsetek legyszi jot talalni
4/64 GB
9,7-10,1" meretu kijelzo, min fullHD felbontas
Cherry trail
Win10 OS (de ha van rajta meg esetleg android 5 az sem baj)
Legyen hozza kaphato BT billentyuzet (dokolhato lenne a legjobb, de olyasmi is jo lenne mint a teclast x98-hoz amit lehet kapni - sokat lenne olben hasznalva, es az lenne a legtutibb, ha megallna ugy mint egy laptop)
Ar: 250 $, mindennel egyutt (billentyuzet is, szallitas is)
Megbizhato EU boltbol vennem, erre is varok tippet.
(Minimal kompromisszum belefer akar arban is, kiveve a 4/64, ez kisebb nem lehet)A tablet asszonypajtije lenne, es egy 10"-os HP mini netbookot valtana le. Csak net, community, yt, ilyesmi hasznalat lenne. Jo lenne 1 db teljes USB port (akar a billentyun is ok) mert pendrive neha kelleni szokott.
Amik latoterben vannak: Teclast X98 Plus vagy Pro, Cube iWork 10 (nagyon jo a dokkolo bill), Chuwi Hi10, Onda 919
Magyar nyelvu billentyut szerintetek lehetne, vagy felejtos?
-
-
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Anno en is feltttem ezt a kerdest , hogy chuwi vagy techlast de az utobbirol lebeszeltek , mert tan muszakilag kevesbe megbizhatoak. Igy chuwi vi 10 pro lett , es eddig nem bantam meg. Uzemido kellemes , mukodesi tempo a w10 tiszta telepites utan szinten koser... ugy hogy per pillanat jo dontesnek tunik a valasztasom.
De a kerdesedre vissza terve , inkabb az alacsonyabb felbontasut valaszd , mert kevesbe eszi az akksit, meg aztan a win se skalazodik tul kellemesen ezen a mereten 10 colon full hd kornyeki felbontas es a win , nem lesznek tulmeretezett ikonok es egyebek ... akkor inkabb egy 11,6 colos tabot nezz es az se baj ha csak hd .
Anno ezt sasoltam [link] -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
fabicska
üzenetére
Ez a kettő lesz most akcióban, ezek az alternatívák.
Nem arra értettem, hogy a gyártó mit ír, hanem 8ezres aksi van mind a kettőben, mivel a Teclast-nak brutális felbontása van, így arra gondoltok, hogy a Chuwi legalább 1-1.5 órával többet, mondjuk nyilván ez sem pontos, meg ez is csak becslés. Na mindegy, meglátjuk, ha sikerül valamelyiket elhozni, akkor majd úgyis jelenetkezem.
Köszönöm az eddigi válaszokat.

-
fabicska
tag
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Na az akksi idő az, amit csak úgy négyzet/x osztva köbgyökharmadként (asszem' ez semmiképpen nem értelmes xD) szabad csak venni minden tablet leírásban, mind kínai, mind hazai (bármilyen) fronton. A 8 órás üzemidő kb. úgy lehetséges, hogy alacsony fényerőn 8 órát a BIOS-ban semmit sem csinálva érhető el! xD
Nem régen adtam el a kínai Voyo tabletemet ott 10 órát ígértek, de normál használattal 4 óra pont megvolt, 5 óra vonaton ebook olvasóként jöhetett össze. Mivel szeretem magam kínozni, játékra is megpróbáltam, flatout 1-el kb. 80 percet ment.Mivel nem régen jelent meg az ominózus Chuwi Hi10 4GB RAM-al (ami érdekes, mert a Z8300-as tablet 2GB RAM-ot támogat, egy csatornán), nem tartottam még helyénvalónak véleményezni, mik a tapasztalatok róla. Ha megjön, mindenképpen írok róla pár sort itt, vagy logouton.

-
fabicska
tag
Khhm, a kettő meg van egybegyúrva is: Chuwi Hi10
Januári fizuból ez lesz, nekem például 4:3-as kijelző nem kell, USB portok igen, és 128 GB-os micro SD támogatás is.
Mindenkinek más az igénye, ez természetes.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Ipad Pro M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.