Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
Új hozzászólás Aktív témák
-
András.
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tabletvásárlással kapcsolatban. Az egyetem megkezdése óta gondolkodom egy 2 in 1 gép beszerzésén, úgy vélem nagyban megkönnyítené az életem. Böngészni, zenét hallgatni, Office programokat használni, ágyban filmezni, órákon jegyzetelni, stb kellene, tehát nincsenek nagy igényeim.
Jelenleg a Miix 300 (Bay Trail/2GB/32GB) és a Pavilion x2 (Cherry Trail x5-Z8300/2GB/32GB) között próbálok dönteni. Nagy érv a Miix mellett, hogy £100 olcsóbb jelenleg, mint a Pavilion, viszont a (szintén Lenovo) laptopom billentyűzetével nem vagyok elégedett, sok leütést nem érzékel.
Szerintetek megéri a Pavilion az árkülönbséget? Elég a 32 GB, vagy tegyek hozzá még egy keveset és legyen 64? Hogy muzsikál a Windows 10 2 gigabájt rammal? Jelenleg egy Intel Celeron N2840/4GB rammal szerelt laptopot használok, néha sikerül megakasztani, de nem vészes.
Előre is köszönöm
-
-
8472race
tag
válasz
tejeskifly #10393 üzenetére
+1
-
cidalain
veterán
válasz
tejeskifly #10393 üzenetére
a tied nem büdös műanyagszagú?
-
tejeskifly
aktív tag
Megjött a Chuwi VI8 plus tabom.
Eddig nagyon tetszik, Gearbest EU raktárról szállítással együtt 26-ba jött ki.
Cherry trail van benne, egész gyors alig érezni hogy melegszik játék alatt. Win elég gördülékeny. Egy ILYEN memóriakártya ven benne az is elég jól teljesít.
Képernyő szép képet ad, köze nincs a hasonló árkategóriás androidos tabok szar betekintési szöges invertált szines képéhez. Maga a tab nem recseg, minőségi érzete van körbe fém kerettel.
Ha valaki kíváncsi valamire szívesen válaszolok
-
Tim82
félisten
válasz
Ringman #10385 üzenetére
A Miix 300 szerintem erre bőven alkalmas. Egyetlen pontja van, amivel nem vagyok elégedett, az a Realtek wifimodul. Amúgy az üzemidő jó, a billentyűzetes dokkoló hasznos, bár a billentyűzetét szokni kell (netbook-hoz és szigetes billentyűkhöz szokott, kis kezű emberek előnyben), valamint produkál némi, kilazult laptopzsanéros holtjátékra emlékeztető lötyögést 90-120 fok közötti kinyitási szögben (annál jobban meg nem lehet nyitni). Ja, a legtágabb szögre kinyitva kicsit fejnehéz is, ölben tartva fel tud billenni.
-
cidalain
veterán
Ahhoz hogy menjen a win 10 tabon a windows update, ahhoz kell microsoft fiok?
Jelenleg nincs win update a vezerlopulton. Biztonsag fulon ki van pipalvan de inaktiv. -
Ringman
nagyúr
hello!
a lenovo miix 300 (+dokkoló + office365) mennyire jó vétel 72k-ért? (edigital kupon akció)
fő felhasználás: netezés otthon + egyeztetés ügyfelekkel - tehát heti többszöri hurcolás (van laptopom is, sokszor elég lenne tablet is)az alcor iq935r-t néztem még - 59,5k - de arra csak 1 év gar van. (a 4:3-as oldalarány viszont jobban tetszik)
erről van vkinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
válasz
cidalain #10381 üzenetére
Rám aztán végképp nem szakadt az otp, de az olcsó sokszor nagyon drága tud lenni, ha valamit fölöslegesen veszünk meg és nem tudjuk használni. Mondd meg, melyik tab az 25-ért, amelyik valóban jó és nem lesz pár hét múlva kínlódás a használata!
Különben valóban nem vagyok oda a google-ért, miért is kéne szeretnem egy gigacéget? Valahogy jobban örülnék, ha nem lenne megkerülhetetlen. -
cidalain
veterán
válasz
buttmaki #10382 üzenetére
Anyagilag biztos jobban megeri, mert joval olcsobb.
Viszont mas parameterekkel rendelkezik, kisebb a felbontasa pl, hattertar is. De ugye olcsobb is joval, 35 korul beszerezheto (plusz posta, ami azert jelentosen jobb mint 70k.
Esetleg ha mas kinai cucc is erdekes lehet Teclat X98 Air III tipust is lessetek meg, igaz ez dragabb 170 dollar korul van, de 50000 forintba beleferhet postaval. Ez van kb egyszinten az Alcorral. (Figyelem ebbol van sima androidos, es dualos is!) -
buttmaki
csendes tag
válasz
cidalain #10379 üzenetére
Megígérték a boltban, hogy visszaveszik, mármint visszafizetik az árát, és még csak le sem kell vásárolni. Szóval ilyen szempontból szerencséje van. A CIB-nél azt ígérték, hogy még kb. egy év, mire kijön a java nélküli verzió a netbankos oldalból.
Egyébként köszi a válaszokat (a többieknek is). Jómagam nem értek a tabletekhez, a kolléganőm pedig még kevésbé. Most egy kicsit utánanéztem, és találtam még egy dual boot-ost hasonló paraméterekkel:
[Chuwi Vi10]
Ez esetleg jobban megérné, mint a fent említett Alcor?[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz
zotyesz66 #10380 üzenetére
Asszed mindenkire raszakadt az otp?
Szalljunk mar le a magas lorol. 25k-ert igenis van hasznalhato tab. Pont.
Sot dual boot is van 30 alatt 8"-os, 35-ert 10-es. Ugyanolyan minoseg mint az Alcor, mert az Alcor is egy atcimkezett kinai.
(Lehet google fobiad, utalatod, letojom. Attol meg megkerulhetetlen szereplo a piacon.) -
zotyesz66
őstag
válasz
cidalain #10379 üzenetére
én asztalin sem használok chrome-ot normál böngészéshez pont a korlátlan memóriaéhsége miatt, legfeljebb ha google cuccokat kell piszkálni.
Az a baj, hogy 25k-ért sajna olyanok is azok a tabletek, azoknál már egy használt iPad mini 1 is jobb, nem kicsit. De abban igazad van, hogy fölöslegesen tényleg ne költsön, próbálkozhat a már meglevővel. -
cidalain
veterán
válasz
zotyesz66 #10378 üzenetére
Nem sztaroltam. Leirtam hogy rossz megoldassal probalkozott az illeto.
Es mivel a droid tab mar megvan neki, javasoptam probalja ki az appot a netbankra. Ugyanis szinte uj tabot nem lehet vetalaron eladni, csak jopar ezres bukassal, es arra rajon meg hogy egy normalis 2 GB ramos win tab itthon nem nagyon van 45 alatt.Nekem van ez is, es az is. Es teny, de tenyleg jobb netezni a droid. Viszont soha nem allnek neki powerpointtal, worddel cseszekedni. Pedig az MS alkalmazast hasznalom androidon, nem valami szar klon officet. Ugyanakkor imadom a wines tabletben, hogy futnak azok a programok, mint az asztalin, nem kell hulye alternativakat keresni, reklambombakkal, stb.
Szoval no offense pls, a jelenlegi helyzethez (miszerint mar van egy tabja) probaltam megmondani hogy mit probaljon. Aztan ha nem tetszik meg indig cserelhet. De ha bejon, akkor minek dobassunk ki vele x forintot az ablakon vele?
Update: raadasul az Alcor 70000 ft! Egy 7" 25k androidos tabbal is lehet netbankozni meg netezni. (Kinzo keresztkerdes: 2 giga ramos tablet alol hany masodperc alatt szivja ki a chrome meg a flash a memoriat?)
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz
buttmaki #10375 üzenetére
Flash: nyartol mar a google sem tamogatja a flasht. Meg fog halni. Igazabol nem a felhasznaloknak kell 2016ban flash kepes keszuleket venni, hanem a weblapokat kellene nem flashbe megcsinalni.
Cib-nek van androidos appja, minek szarakodik a javas weboldali verzioval?(Mig androidbol 30 korul mar jo cuccot kapsz, addig winbol itthon 50-et legalabb ki kell csengetni. Ok menni fog a flash, meg a java, de minden mas felhasznaloi elmeny szarabb lesz, hidd el. Nincs normalis facebook app. Folyamatosan futtatni kell a bongeszoben, stb. Nincs normalis gmail app, outlookon beallitva meg nem ugyanaz... Stb)
Probalja meg hasznalni az androidot, de nem ugy mint egy win szamitogepet. Hasznalja ki az appok adta lehetoseget. Pizzat lehet rendelni mas oldalon is. (Nomeg miert is kell a weblap? Telefon felvesz, kerek egy 18-ast meg egy 22-est csiposen.)
-
buttmaki
csendes tag
Sziasztok!
Kolléganőm jól befürdött egy Andoidos tablettel, most megbízott, hogy keressek neki egy Windows-ost, amin lehet futtatni javás és Flash-es honlapokat is. Konkrétan azért vette, hogy netbankingolni tudjon, de a CIB javás felülete nem jön be, meg egy pizzéria (happyhotpizza) honlapja sem, ami Flash-es.
A fent linkelt Alcor IQ935R tetszik neki, kb. ezek is az elvárásai (10"-os képernyő, WiFi). Na meg az, hogy működjenek a javás oldalak. Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata ezzel az Alcor készülékkel? Vagy milyet ajánlotok? Köszi előre is! -
Ez egész jó árnak tűnik, ha valaki Lenovo Miix 300 - 10-et keres...
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
Az lenen a kérdésem, hogy milyen windows-os tablet(ek) felel(nek) meg az Air 2-nek?
Ismerős venne tablatet, főként olvasásra és filmezésre, a legfontosabb kritérium a kijelző: annak Air 2 szintjén kell(ene) lennie. Hazai, új beszerzés lesz a tablet vásárlás. Esetleg lehet dualboot-os is, de feltörekvő kinai gyártókkal hadilábon áll...Előre is köszi a segítséget
-
KAeom
csendes tag
Heló
Ha van valakinek Asus Vivopad note 8-as tablet-je nem tud véletlenül megoldást a wacom toll hibájára.
(Azt olvastam hogy a vga driverrel akad össze.) -
Tim82
félisten
válasz
NoMagix #10366 üzenetére
Érdekes, nekem azonnal átdobta 1280*768-ra mind a tévé, mind a tablet felbontását, ahogy rádugtam a tabletet az átalakítóval HDMI kábelre és bekapcsoltam a tévét; azonnal adott utána képet. Aztán persze lehetett állítani ízlés szerint a szokásos Windows-os módokon, de alapból tükrözést csinált, ezért a felbontás.
A tévé egy Philips 32PFL3158H (alapból ugye 1920*1080, tehát 16:9, szemben a tablet 16:10-es képarányával), monitorral még nem is néztem meg.
-
NoMagix
addikt
válasz
cidalain #10365 üzenetére
passz, hogyan próbáljam ki?
A tv-nél annyi volt, ha összekötöttem őket és bekapcsoltam a tv-t, akkor a tab-on megjelent a második kijelző, majd amikor a tv-bekapcsoló logója eltűnt (ez 2mp) utána a tab-ról is elment a 2. kijelző!Monitoromnak csak DVI és vga van, HDMI-s átalakítóval semmi sem történt, vga-s átalakítóval azonnal volt tökéletes kép (csak kölcsönbe kaptam próbához)!
[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
Szia, sajnos nem! Amúgy már felötlött bennem is, hogy lehet a 8.1-nél működne, azzal nem próbáltam ki akkor amikor megvettem!
Amit mutatsz, azzal alig vagy egyáltalán nem működött!
Rendeltem olyan kábelt, hogy ne keljen adapter, de azzal sem műxik, ilyet is vettem ezzel sem történik semmi!
Androidos tabbal mindegyik tökéletes!
HDMI és HDMI között mi nem lehet jó?
Most érkezik egy micro HDMI és VGA átalakító, talán az jó lesz![ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz
NoMagix #10134 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a problémád megoldódott-e azóta, nekem (igaz, 8.1-gyel, még nem upgrade-ltem Win 10-re) ez a micro HDMI-HDMI adapter problémamentesen működik a Miix 300-zal.
-
cidalain
veterán
hu de jó hogy nem azt választottam. (chuwinál sem írtak adaptert, és mégis volt mellékelve)
Ja, negatívum a Chuwinál, hogy nem adtak OTG kábelt hozzá. Ez azért baj, mert áttértek az USB Type-C csatlakozóra, és ilyen OTG kábelt még nem nagyon láttam itthon, külföldön is 7$-nál kezdődik, de inkább 10$ fölött van.
szerk: köszi, megnézem tablet módban a billt. de annyi legyen a legnagyobb bajom.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
Én nem pont azt a modellt, hanem egy kisebb méretűt választottam, pénteken jött meg, és volt/van is szívás vele rendesen!
Kezdeném rögtön az elején: nem adnak hozzá tápot! Az oldal alján olvasd el, hogy jár-e hozzá táp vagy sem.
A második probléma amibe belefutottam, hogy bár 5V 2A van ráírva, egy 5V 2.1A -es töltő alkalmazása esetén is jobban merül, mint tölt használat közben!A flash csigalassú, az alap windowsos műveletekre is másodperceket kell várni, összességében tűrhető, de a túlságosan türelmetlenek biztos agyhalált kapnak. Mindenesetre egy végletekig lebutított, belépőszintű HDD-s laptopnál határozottan jobb.
Agyonreklámozzák, hogy win10 x64-el szállítják, ahoz képest win10 pro x86 (10240 build) van rajta.
A win10 nem frissíthető, kevés helyre panaszkodik, SD kártya behelyezésekor koreaiul hablatyol, és ledöglik az input a folyamat végén, pendrive használatakor a csigalassú flash nem végez időben, 4 óra alatt 16%-ig jutott majd lemerült.
A lokalizáció közel se 100%-os, koreai hablatyra számíts!
Azonnal windows update-el kezdj, és előtte kézzel állítsd be a rendszeridőt! Ellenkező esetben SSL hibák tucatjaival fogsz szembesülni, minden https oldal esetén! (ha alternatív böngészőt használnál, offline installer előkészítése célszerű).
Recovery partíció mindössze 800MB, így én meg se merek rizikózni egy esetleges 'factory reset'-et.
Viszont a kijelző fényereje jó, kontraszt/betekintési szög is rendben van
A rendszer sebessége (amikor éppen nem kell a háttértárhoz nyúlnia) egészen jó. -
cidalain
veterán
Pénteken megjött a Chuwi Vi8 Plus végre
Első meglepetés, hogy adtak hozzá adaptert, mert az nem volt feltüntetve tartozékként. Oké kínai plugos, de van ilyen kis rádugható átalakító itthon, egy darabig jó lesz így is. 5V és 2,5A outputja van, ilyen erős másik töltőm nincs itthon most (de tervben van egy Blitzwolf travel adapter)
A második, hogy kib...tt műanyagszaga van a tabletnek. Én nem tudom milyen anyagból gyártják, de még a darált szaros pelenkának is jobb szaga lenne szerintem. De ez enyhülni látszik, remélem kiszellőzi magát.
A kijelző előtt tényleg műanyaglap van, nem üveg, és ez a műanyag lap csak a kijelző előtt egyenes, a keret szélén nem feltétlenül, enyhe hullám van a sarkoknál (-> így tempered glass védő kapásból felejtős - bár én nem akartam rá, szóval nem zavar)
Gyárilag van rajta kijelzővédő fólia, meg egy szövegezett fólia is, figyelni kell a levételével, hogy ne rántsd le vele a sima átlátszó fóliát.
A fogása jó, nem csúszós műanyag, nem is érdes, nemtudom mintha bőr hatású lenne.Indításkor pár világnyelv közül lehet választani (angol van), majd konfigurálni ezzel kell. Utána simán installálható a magyar nyelv gond nélkül. Kínai karakterekkel csak az indítólogóban, és a Vezérlőpult/rendszer fülön találkoztam.
Semmi program nincs rápakolva, csak appok. Ami nem kell lehet törölni simán.
Ami negatívum előjött a használat során eddig az mind a Win 10 nyűg volt, vagy a Win 10-zel való kompatibilitás pl:
-állított módban 800px széles a kép, szeretném csippentéssel összezoomolni a weboldalt, de nem engedi 100%-nál kisebbre a Chrome. Be kell állítanom 75%-ra a méretet, és onnan nagyítani ha viszont kicsi a betű. Edge-nél megy ez simán
-Chrome elég balfékül scrolloz néhány weboldalt, szaggat, laggol. Pl Index.hu. De csomó más meg szépen megy, pl Origo.hu. Ez úgy láttam Chrome hiba és Surface-nél is előjön, de van rá megoldás amitől jobb lett.
-kell érintőceruza. anélkül esélytelen hogy ráklikkelj bizonyos helyekre (és ez ha fullHD lenne még rosszabb lenne szerintem)
-A szoftveres bill előugrása eléggé rossz, sokszor le kell nyúlnom a tálcára előhívni.Összességében nekem megérte a pénzt, sőt egy gyári BT billentyűt is meg fog érni.
-
kóóó
aktív tag
-
törölt tag
válasz
pinkrain #10352 üzenetére
Az első széria, aminek a tipusát írtam, egy kicsit túlpakolt volt az árához képest, sajnos kifutott, a későbbieknél már kortigáltak, és lebutították őket. Nekem most ment le róla a két év gari, de még mindig 5 óra körül megy, wifi+youtube+gps használattal
Marad a Lenovo Miix, amit érdemes 8"-os méretben venni. -
törölt tag
válasz
pinkrain #10349 üzenetére
Én mint legjobb vételt gondoltam, nem az oldalt.
Sok tablet megfordult már a kezemben, jó minőségűek is, de tudásban még nem találtam olyant ami leválthatná.
Most egy dulabootot próbálgatok, de csak annyi létjogosultságát találtam a megoldásnak, hogy droid alá lényegesen több játék van tabletre. -
törölt tag
válasz
pinkrain #10345 üzenetére
Itt a Hardveraprón és a Jófogáson is szoktak lenni, de az igazán jó vételek hamar gazdára lelnek, és ugyanúgy vannak mindenütt csalók.
Ha magyar gari kell, és minőség, akkor én a Lenovo miix szériát ajánlom.
Ha nem kell új gép és a gari, akkor szerintem még mindíg a Toshiba Encore (konkrétan a WT8-a-102) a best buy 30-35 körüli áron -
Vindex
tag
Van egy Asus T100-ay tabim és az a nyűgöm vele, hogy alvó módból nem akar életre kelni. Ezt nem állandóan csinálja hanem "ötletszerüen". Van úgy, hogy napokig nem jön elő, de van olyan is, hogy naponta többször is. Elküldtem a szervizbe, de még nincs fejlemény. Azért kérdem ezt, hogy legyen valami mondandóm, ha érdeklődnek telefonon nálam ez ügyben és adjak valami ötletet. Ezt megkérdeztem a topikjában is, de több szem több ötletet tud adni.
Köszönöm -
pinkrain
csendes tag
Ez a márka mennyire jó?
Kiano Intelect 8.9 3G MS
Itt már 2 Gb ram van benne. -
pinkrain
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik windowsos tabletet érdemes venni.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
8 hüvelykes.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új legyen.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Itthon. Ha a külföldi terméknek a garanciáját itthon is lehet érvényesíteni akkor szóba jöhet.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Főleg tanulásra, internetre, filmnézésre stb.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
50ezer forint eredetileg. De ha egy kicsivel több és jobban megéri akkor lehet olyat is mondani.Találtam sok tabletet ami windowsos de sok közte a számomra ismeretlen márka.
Idáig ezeket találtam:
Acer Iconia W1-810-11M2 Tab 8W Tablet
Acer Iconia W1-810-10TE Tab 8W Tablet
A két Acer között nem tudom, hogy mi a különbség.Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
kriszwells #10337 üzenetére
Lark topic.
Ott gyorsabban kapsz választ a kérdésedre. -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Egy Lark Ultimate 7i Win Tablet-ra kellene ismerősnek játékot rakni, már korábban sikerült, igaz alig van valami windowsra, és mindig androidos játékokat írnak össze....
De a problémám az, hogy most egyszerűen nem látja a wifis hálózatot. Be volt kapcsolva a repülő üzemmód azt kikapcsoltam így se. Mi lehet a gondja?
Van driverja a netnek? Hogy lehet újrarakni? Sokat nem akarok vele szöszölni, így is 3 órája szenvedek vele.
(Az már csak zárójelbe, hogy ha megy a hátulja annyira forró attól félek leég, vagy kigyújt valamit)
Kösz! -
Vindex
tag
Win 10-hez tudtok olyan posta alkalmazást, ami alvó állapotban jelez e-mail érkezésekor és kezel több fiókot? Köszi!
-
cidalain
veterán
válasz
tejeskifly #10333 üzenetére
De hat ez is aktiv. Elem van benne!
Vagy franc tudja, mert kapacitiv kijelzohoz irja. De 11 rugo nagy penz egy vagy jo vagy nem rendeleshez[ Szerkesztve ]
-
8472race
tag
válasz
tejeskifly #10330 üzenetére
A Chuwi Vi8 Plus-nak NEM Gravity Sensing System rendszerű a kijelzője, tehát "rajzolgatásra" nem használható.
-
cidalain
veterán
válasz
tejeskifly #10330 üzenetére
biztos nem megy vele.
sima passzív stylusokkal tudod használni. a bumszlivégűvel. -
TurpiUrfi2
tag
S(z)egas(s)tok!
(Emlékszik még erre egyáltalán valaki?
) )
Kicsit tanácstalan volnék. Az a kellemes szitu, hogy lenne egy cégesen elköltendő összeg, amit felhasználhatnék elektronikus termékekre. Tabletben gondolkodok de igazából abban sem vagyok biztos, hogy az igényeimnek pontosan mi felelne meg. Androidos esetleg windows -os "öszvér " gép legyen-e ez. Amire használni szeretném a gépet, illetve amilyen igényeket támasztanék felé:
Alapvetően DELL laptoppal dolgozok, külső monitorral, de már ennek a közel háromkilós súlya is problémás mondjuk egy esti ágyban filmnézegetésnél, cikk olvasásnál. Ezen túlmenően mivel egyetemen is tanulok és elég sokat könyvtárban ezért nem ártana ha oda néha nem a Dell vasat kellene cipelnem, hanem a "kistestvérét". Ilyen esetekben Wifi kapcsolat, billentyűzet elengedhetetlen lenne. (Nekem jó a külső tokos billentyű is ha jól működik.) Dettó cipelési szitu ha hazajövök, ilyenkor nem ártana ha fel tudnám tenni külső monitorra de nem feltétlen szempont.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? -- 9-10-ben gondolkodok.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? -- Főképp új és számlás.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? -- Itthoni számlás.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) -- Játék szinte soha, többi igen.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül. -- Sima Androidos tabletre úgy 60 K körül max. de ha azt mondjátok ezekre az igényekre érdemes egy windows-os komolyabbat venni akkor lehet e fölé menni!
-- Telefonálni nem akarok vele, elég a wifi
-- OTG fontos lenne, néha time -lapse videók csinállásához.Köszönöm szépen meglátásaitokat!
-
cidalain
veterán
Megint van Gearbesten EU raktáron Chuwi Vi8 Plus, ha valakit érdekel. Még mindig 91 dollár.
Cube iWork8 is van.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
-
válasz
cidalain #10324 üzenetére
Vannak kivetelek rk 3288 tablet w10m az elso kinai fecske ami alatt mar nem qalcomm van .. de hogy kikerul e kereskedelmi forgalomba passz.
-
cidalain
veterán
válasz
adalbert1 #10323 üzenetére
Még mindig? Sosem volt ilyen. Az atom processzor netbookokban jelent meg, es onnan szivargott tabletekbe. Semmi koze az asztali gepes szoftverek nem futtatasahoz. Az a windows phone oprendszer volt. De opyan meg nem volt tableteken.
Szoval tablet billentyuzettel = modern laptop alapfeladatokra. Kompromisszumok nelkul. -
adalbert1
veterán
Sziasztok,
egyik ismerősöm szeretne 100k körül venni valamilyen Windowsos tabletet (billentyűzettel együtt).
Kicsit el vagyok veszve a témában, milyen Windows 10-es tabletet ajánlanátok ennyi pénzért? Amire kellene neki, azok leginkább net, office, hasonló alap dolgok.
Az Atom processzorral szerelt tabletek közül még mindig vannak olyanok, amik nem futtatnak asztali gépre készült szoftvereket? Vagy amik Windows 10-zel jönnek, ott már nincs ilyen korlátozás?
A 32GB belső tárhelyből mennyi marad szabadon? -
cidalain
veterán
válasz
gooool #10320 üzenetére
En az ajanlottol elteroen 2/32 gb-os tabot ajanlanek. 1 gigasat mar nem vennek.
Es inkabb varnek egy kicsit hogy legyen z8300-as tablet.
Chuwi vi8 plus, teclast x80 plus, cube iwork8. Ezek normalis 1280x800-as felbontasuak, szoval latni is fogja az anyukad.
Ezek 100 dollar alatt vannak, meg talan posta is belefer 100-ba. -
gooool
őstag
EU-n belulrol barmi johet, kinai markak is, Kinabol nem rendelnek mar tudva, hogy ekkora merteku eu-s raktarozas is van mar, kiveve ha valami best buy akad ott. Csomo cuccom nem magyar vetel, szoval nem odzkodom tole.
Nem fontos a kamera, csak amit az elobbiekben is leirtam, hogy a bongeszes es a filmek elszaladjanak rajta. -
Necc
addikt
válasz
gooool #10318 üzenetére
Gyakorlatilag barmelyik 1/32-es (RAM/ROM) tablet megteszi, es hogy most ezen belul occo kinai vagy dragabb de (valamennyivel) megbizhatobb markas az rajtad all
A lehetosegek tarhaza szeles, esetleg ha adnal olyan tampontot hogy mit vallalnal be, sokat segitene (nehanyan pl. mindenkeppen hazai piacrol szeretnenek a helyi garancia miatt, mig masokat ez nem erdekel es az EU-bol rendelnek, vagy meg a vamot is bevallalva pl. kinabol).
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Amennyire képben vagyok a dolgokkal az számomra azt súgja, hogy itt kell keresgéljek.
Édesanyám szeretne egy tabletet, amin tudna otthon sorozatot nézni a netről (Flash ugyebár). Ahogy én tudom és tapasztalom ezeket sok Androidos tablet nem szereti, ugye jó ideje nincs is Flash támogatás, amit meg még csak meg is tudna nyitni valamiért nem mindig teszi. Így gondoltam egy Win-es megoldásra.
Remélem jól vagyok informálódva és ilyen alapokon megoldható ez, ha nem, kérlek javítsatok ki.Ami számára fontos:
Ne legyen nagy (7-8 col bőven elég)
És ugye tudjon böngészőből FB-ozni, sorozatot nézni
Kb ennyiben ki is merül a dolog
Minél olcsóbb legyenKöszönöm a segítséget!
-
tlac
nagyúr
válasz
AxBattler #10315 üzenetére
Egyébként ebben az árkategóriában megvárnám az új Z8500-as Atom-mal szerelt tabletek érkezését, és egy 4GB RAM-osat választanék. Fél éven belül remélem elég jó választék lesz már...
valamiért nem nagyon akarnak megjelenni...
már tavaly nyáron bemutatták őket, azóta nagyjából semmi a kínaiakon kívül -
válasz
vaakuum #10314 üzenetére
Lenovo Thinkpad 8-at mondanám, 120k-körül adják a 128GB-os változatot, már amikor kapható, de akkor már inkább Asus T100HA 4GB RAM-mal. Vagy most 70k Hardveraprón a Lenovo.
Egyébként ebben az árkategóriában megvárnám az új Z8500-as Atom-mal szerelt tabletek érkezését, és egy 4GB RAM-osat választanék. Fél éven belül remélem elég jó választék lesz már...
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan Windowsos tablet, ami kb. egy teljesítményszinten és hasonló méretben van a 4-es Ipad mini-vel? Nem lenne baj, ha esetleg kicsit olcsóbb
És mi az, amit a 2-es minivel lehetne párba állítani? -
Tim82
félisten
Sziasztok! Ha egy Windows-os tableten (Lenovo Miix 300-10IBY) szeretném a gyári Win 8.1 with Bing-et frissíteni Win 10-re, előtte mivel és hogyan érdemes visszaállíthatóan lementeni a jelenlegi állapotot? (Melyik Windows-os klónozó, backup programot érdemes használni, amelyik képes az esetleges rejtett partíciókat is lementeni egy Windows tabletről?)
-
-
Vindex
tag
Ha én vennék egy ilyet. Annak milyen plusz pénzügyi vonatkozása van még? Valamint az EU plug és az UK plug között mi a különbség? A legfontosabb, hogy mind a két op. renszeren mokányolás nélkül, alapból van magyar nyelv? A válaszoktól függően még lesznek kérdéseim. Néztem még [ezt is]. Melyik a jobb vétel figyelembe véve azt, hogy van egy Asus Transformer TA100-as 2/64--es dokkolós tabim is. Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Van itt egy összehasonlító videó 1280x800 felbontású 2/32 -es 8 colos Z8300 tabik összehasonlításáról.
A benne szereplő tabik:
Chuwi Vi8 Plus
Cube iwork8 ultimate
Tecalst X80 Plus
Onda v820w CHSzerintem hasznos, és alapos összehasonlítás, a látható és rejtett különbségekről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Apple iPad 8 32GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 9th Gen 64GB, Normál, Wi-Fi, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G 8/128GB, Megkímélt, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest